Ronai and Ronai
AMERIKAI

Papcsák megy, Kubatov és Zsigó marad 2013. október 2. szerda 6:04 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Papcsák megy, Kubatov és Zsigó marad

Budapest, Baja – Karácsony Gergely egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón beszélt erről, hozzátéve, hogy ha Kubatov Gábor és Zsigó Róbert nem távoznak, akkor a Fidesz a csalók pártja lesz. Márpedig erre minden esély megvan, a Fidesznél a bűn erény, csak ha valaki végképp vállalhatatlanná válik, akkor lesz méltatlan a Kedves Vezető bizalmára. Tippünk: Papcsák megy, Kubatov és Zsigó marad.

A független képviselő szerint egy demokráciában egy választási csalás nem maradhat következmények nélkül. Baján ugyanis nemcsak kampánycsendsértés történt, a bíróság kimondta, hogy a szervezett szállítás sérti a választás egyik alapelvét, az önkéntességet – hívta fel a figyelmet.

Az ügyben tartott bírósági tárgyaláson “hajmeresztő tények láttak napvilágot”: öt állampolgár lakcímkártya nélkül szavazott, de voltak olyanok is, akik nem a saját kezükkel dobták be a szavazócédulát az urnába, hanem “segítséget kaptak, miközben nem voltak erre rászorulva”.

Ha Orbán Viktor miniszterelnök szeretné tisztázni pártját a csalás vádja alól, akkor le kell vonnia a személyi konzekvenciákat – jelentette ki Karácsony Gergely, aki szerint Kubatov Gábor “jobbkeze vezényelte le részben az ellenzéki sajtótájékoztatókat, eseményeket megzavaró ellentüntetésnek látszó provokációkat, és a választási csalást is”.

Teket Melinda – aki az időközi választáson az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként indult -, bejelentette, hogy október 13-án, a bajai 32-es számú szavazókerületben megismételt választás során még inkább figyelni fognak arra, hogy ne történhessen választási csalás.

Mint ismeretes, Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el. Szombaton a Kecskeméti Törvényszék közölte, hogy a törvényszék illetékes bírói tanácsának határozata szerint kampánycsendsértés miatt meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 16 szavazatból)
Papcsák megy, Kubatov és Zsigó marad, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Szerintem meg senki nem megy. Akinek Orbán fogja a kezét, azok védettséget élveznek, mondjon bárki bármit.
    Ezek az egyének sokat tettek a főnök érdekében, és Ő mint tudjuk,nem hálátlan. Pláne Papcsák! Sok szolgálatot tett a fidesznek…
    Ez a párt eddig sem arról volt híres, hogy ad a köz véleményére. Most sem fog.
    Egyébként meg mit személyeskedünk?
    Az egész párt ilyen, mint ez a 3 figura!
    Mióta téma a Kubatov lista? És? Történt valami ez ügyben?Na ugye!
    Ebben a fertőben meg egy emblematikus alakká nőtte ki magát Zsigó is.A főnök díjazza az efféle “tökösséget”(?).
    Nekünk ezzel egy dolgunk lenne a fidesz szerint.
    A tudomásul vétel. Nekem valahogy nem akaródzik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  2. Amiről nem beszélnek, az az ügy nem ügy!
    Először ráugrottak a Papcsák dologra és az orrtúrós felszippantóra, ha hibáztak menni fognak, azóta átgondolták a dolgot, lehiggadtak és majd besöprik a szőnyeg alá. Fidesznél az agyonhallgatás működik és szügyészi segítséggel halnak el az ügyek már évek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. Ez a tipp? Miért?
    Papcsák miért menne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Papcsák menni fog, hogy színleg megmutassák, hogy mint szőke ciklon mondta ha bebizonyosodik amivel vádolják igaz, akkor mennie kell. Ami e-mögött van az az, hogy Papcsák nem lehet jövőre képviselő és egyben polgármester is. Majd másképpen lesz honorálva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Tegnap Tóth Zoltán az ATV-ben rámutatott, hogy a szervezett szállítás maga is a kampánycsendsértés egyik minősített esete. Ilyen még az etetés-itatás és az ajándékok osztogatása. Azt is hozzátette, hogy a kampánycsendsértés kimeríti a választási csalás fogalmát. Utánanéztem, előbbi pontosan így van, utóbbi explicite nincs benne a törvényben, de logikusan tényleg levezethető.
    Az 1997. évi C. törvény a választási eljárásról pl. itt tekinthető meg: http://www.complex.hu/kzldat/t9700100.htm/t9700100.htm Ebben találjuk:

    “41. § A kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát (a továbbiakban: plakát) elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton.”
    A szervezett szállítás tehát nem más, vagy súlyosabb eset a kampánycsendsértésnél, hanem annak egyik konkrét megnyilvánulása.

    Hogyan lehet levezetni, hogy ha valami tilos, de elkövetik, az csalás? (Természetesen nem a Btk. értelmében vett csalás, de ezt nem is állította senki.) A fogalom maga szerepel a törvényben, a választási eljárás alapelveiben
    A törvény a következőt mondja:

    “3. § A választási eljárás szabályainak alkalmazása során a választásban érintett résztvevőknek érvényre kell juttatniuk az alábbi alapelveket:
    a) a választás tisztaságának megóvása, a választási csalás megakadályozása,
    b) önkéntes részvétel a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban,
    c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,
    d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás,
    e) jogorvoslat lehetősége és pártatlan elbírálása,
    f) a választás eredményének gyors és hiteles megállapítása.”
    majd pedig:
    “40. § (1) A választási kampány a választás kitűzésétől a szavazást megelőző nap 0 óráig tart.
    (2) A szavazást megelőző nap 0 órától a szavazás befejezéséig választási kampányt folytatni tilos (kampánycsend).”
    Ha valami tilos, de mégis végrehajtják, azt a magyar nyelv csalásnak nevezi, gondoljunk például a kártyajátékokra. Ha eltörlik a kampánycsendet, akkor nincs mit megsérteni. És egyáltalán minek az a sok szabály? Például mi az, hogy egy ember csak egy szavazatot adhat le? Mi az, hogy egy szavazatot nem lehet többször is összeszámolni? Mi az, hogy a választás titkos, azaz tilos a láncszavazás? Minek választani? A hatalmasabb és erősebb kormányoz és kész. A főnök a kártyában is mindig nyerő. “Késben nincsenek szabályok.” (Butch Cassidy és a Sundance kölyök)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Lehetetlen, hogy Papcsákot háttérbe vonják. Ellentmondana a rendszer logikájának.
    Orbán egyetlen valós ígérete az: tartozz közénk, és bármit megkaphatsz, bármit megtehetsz, sérthetetlen vagy.
    Ezt az elvet nem sértheti meg egyszer sem, mert erre épül az egész építmény.
    Demonstratív közös Papcsák-Orbán fotókra számítok inkább.
    (egyébként Papcsáknak már új autója van :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. egyikük sem fog menni, mert az a gyengeség jele lenne, mely a tábornokot gyöngíti, továbbá azt mutatná, hogy megfutamodnak az ellenség elől. háborúban ilyen nincs
    hálisten: ez lesz a vesztük, mivel nem tudnak csatát veszteni, a háborút fogják, mivel nem lehet leütni a parasztot, a király kapja majd a sakkot
    majd .-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. ” Akinek Orbán fogja a kezét, azok védettséget élveznek, mondjon bárki bármit.” írja fentebb ” bumburi”.

    Ezek -Orbánt is beleértve- csak csordában bátrak, egyenként gyáva szarok. Majd nézzétek meg, ha megdöntik őket, vagy ha Orbán véletlenül például balesetet szenved. Úgy fognak szétspriccelni mint a patkányok, némelyik ott hordja a zsebében az érvényes repülőjegyet. Visszafelé már a magyar állam pénzén jönnek majd…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Akár átvett a cikk, akár nem, de elsiklani egy ekkora szótévesztés felett megbocsáthatatlan : “a Fidesznél a bűn erély”. Micsoda különbség van az erély és az erény szó jelentése között!

    erény = Általános értelmű jelentése az erkölcsi tisztaság. Átfogóbb értelemben olyan igazlelkű tulajdonságok összessége, amelyek segítenek a jellemünk kialakításában.

    erély = Az eltökélt szándék megnyilvánulása tettekben, megszólalásban, az akaraterő és határozottság megmutatásaként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. Tippem: szokás szerint összeborul felettük a narancsszín lepel, összezárnak a sorok: Papcsák is marad. Ez esetben a választóknak kéne “jutalmazniuk” jövő ősszel, hiszen csak kárára volt a kerületnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Papcsák Ferenc legyen fegyenc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Maffia alaptörvenye, büntetlenseget biztosit minden tagjanak.
    Erdekekes a Magyarmedia es ellenzek sulyos bünszövetkezetben elkövetett
    büncselekmenyeket csalasnak, mutyinak, vagy fogja a kezet nevezi.
    Neven kell nevezni a gyereket.
    Polgari Bünzsövetseg (Maffia).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Ja, és még egy infó:
    A Fidesz Számvizsgáló Bizottsága:

    Elnök: Bánki Erik
    Alelnök: Papcsák Ferenc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Azt hittem nem jol hallok ? Miert nincsenek ezek bortonben? A valasztasi csalas nem szabalysertes hanem sulyos bunteny.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Zorka:
    A betűhiba sajtóhiba és nem szótévesztés. Anyanyelvi szerzőt vagy szerkesztőt tájékoztatni lehet az ilyenről (már ki is javította a hibát!), de kioktatni felesleges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Vállalkozók tüntetése Papcsák ellen Zuglóban:
    A hozzászólásokat is érdemes elolvasni, a kettős mérce a narancséknál, és amikor a fagyi visszanyal, az már nem tetszik nekik:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=681466&referer_id=toplist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. papcsák egy sz***zsák, börtön megjár neki életfogyt, mocskos parasztjának

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos