Ronai and Ronai
AMERIKAI

Virágozzék egy virág! 2011. február 28. hétfő 5:12 Forrás: AN, VH

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Virágozzék egy virág!

Budapest – “Nem hiszem, hogy egy kultúrkampf csatamezejévé kéne változtatni az országot, bárki is van kormányon, bármilyen hosszú ideig” – nyilatkozta a hét végi Vasárnapi Híreknek Szőcs Géza. A hírhez tartozik, hogy nemzetközi értelmiségi szervezet alakult Párizsban a politikai okokból megtámadott kutatók védelmére.

„Magyarországon kettős értelmű kettős beszéd zajlik, kettős erkölcs, kettős mérce… én igyekszem semleges lenni. Érték- s minőségelvűvé kell tenni a kultúrát… Én a virágozzék száz virág elvét vallom.” A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kulturális államtitkára a „filozófusügy” kapcsán kiemelte: Heller Ágnest, Vajda Mihályt „olyan gondolkodónak tartom, akik jelentős szellemi teljesítményekkel gyarapították nemzetünk presztízsét, renoméját. Nagyon nem örülök annak, hogy egy ilyen rutinvizsgálat, ami nem fejeződött be, olyan helyzetet eredményezhetett, amely alkalmas vezető értelmiségiek lejáratására, velük kapcsolatos előítéletek gerjesztésére, prejudikálásra… Sajnálom, hogy ez a vizsgálat túl korán hozott nyilvánosságra olyan tényeket, amelyeket csak egy összegző feldolgozásban és értelmezésben lett volna helyes a nagyközönség elé tárni. Elsietett lépés volt.”

Nemzetközi értelmiségi szervezet alakult Párizsban a tudományos életben politikai okokból megtámadott kutatók védelmére. A Chercheurs Sans Frontieres – Free Science (Kutatók határok nélkül – Szabad Tudomány) egyesület március 14-én a párizsi Odéon Színházban szolidaritási estet rendez a magyar filozófusok támogatására. Az est díszvendége Heller Ágnes lesz.

hogy nemzetközi értelmiségi szervezet alakult Párizsban a tudományos életben politikai okokból megtámadott kutatók védelmére.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Virágozzék egy virág!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Beijedtünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Még egy pofon az orbán-maffiának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. “„Magyarországon kettős értelmű kettős beszéd zajlik, kettős erkölcs, kettős mérce… én igyekszem semleges lenni.”
    Csak az a baj szerintem,hogy ezt igen sokan, joggal nem hiszik el az ő ékesen szóló szájából.Hazugságnak hat úgy egyszerűen és nem cifrázva a szót…
    Maradt volna költő…….minek ártotta bele magát a politikába,ráadásul jobboldalon egy nyíltan a szélsőjobbot támogató párt oldalán.
    Nem idegen ő csak egy eltévedt hazánkfia akinek sorstársai között van a helye…
    csak nem a megélhetés hozta közénk,bár az még nem is bűn?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Szőcs úr, kicsit későn jött a mosom kezeimet! Talán ha hamarább tetszett volna megvilágosodni, nem fajultak volna el ennyire a dolgok… SEnki nem mer ellenállni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Egyetértek azzal, hogy Magyarországon kettős beszéd zajlik. Ez a nyilatkozat is az példázza. A kettős erkölcs és a kettős mérce is egyre elterjedtebb. A mi kutyánk kölyke elmélet ismét széleskörűen terjed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Nem csodálom, hogy az egykori kolozsvári szamizdatosnak nem veszi be a gyomra ami ma Magyarországon történik.Ennek ellenére már aklimatizálódik, mint a Tarnak eleresztett telefonja mutatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Majd azt nézzétek meg,amikor már alapjaiban fog recsegni-ropogni a fidesz diktatúra gonoszságból,embertelenségből,bosszúból és önnön érdekből rohamtempóban tákolt építménye,mennyi kézmosás,kihátrálás,magyarázkodás,
    lesz….Akkor mutatkozik majd meg ezeknek a politikai megélhetési bűnözőknek a gerinci matériájuk.Akkor kell majd tükröt kapjanak önmagukról és szembenézniük mostani tiprási nyomukkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Primo Levi díjat kap Heller Ágnes 2012. október 18. csütörtök | AN

Szőcs beszólt Ferlinghettinek 2012. október 15. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos