Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rovásírással fogadja a látogatókat Zugló 2011. február 27. vasárnap 1:48 Forrás: Hírszerző

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rovásírással fogadja a látogatókat Zugló

Budapest, Zugló – Rovásírásos táblákkal üdvözli a kerületbe érkezőket vagy azon áthaladókat a zuglói önkormányzat. A táblák felállítását egy jobbikos képviselő javaslatára szavazta meg a képviselőtestület.

A Hírszerző információi szerint az önkormányzat Markó Elemér István, a Jobbik önkormányzati képviselője javaslata nyomán döntött úgy, hogy csatlakozik a Székelyföldről indult mozgalomhoz, így az új címerrel ellátott új üdvözlőtáblákon székely rovásírással is megszólítják a kerültbe érkező vendégeket, az áthaladó utazókat. A jobbikos javaslatot a fideszes képviselők is megszavazták.

A táblákat öt helyre helyezik ki: az M3-as autópálya fővárosi szakaszának zuglói végénél, a Csömöri úton a Szugló körvasútnál, a  Mogyoródi út végén, a Füredi utca végén, illetve a Kerepesi út - Róna utca kereszteződésénél.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 9 szavazatból)
Rovásírással fogadja a látogatókat Zugló, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Stumpné Bekes Margit

    Ekkora baromságot csak Magyarországon tudnak elkövetni!!!!
    Szótárt nem nyomnak a tisztelt látogatók kezébe??! Mert ellenkező esetben
    irástudatlan tömegnek fogják vélni a kerületi lakósokat!
    Papcsákék menjenek a …..vissza az őskorba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  2. A stilus maga az ember! A mélymagyarkodók hülyeségének nincs határa. Ez már elszomorító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  3. Látom,van elkótyavetyélni való pénz.Elmebetegek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  4. Zuglóban van már felszentelt keresztény önkormányzati épület is. Haladni kell a korral… de mért a korral szemben? Vssza a sötét középkorba???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  5. Eldobom az agyam!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  6. kiment-a-biztosítékom

    Szépen próbálok fogalmazni, hogy az admin nem sértődjön meg: A jó édes mamájukat, aki rendszeresen a sarkon kínálja megfáradt testét aprópénzért! Szégyellem, hogy valaha zuglóinak vallottam magam! Bár “ezektől” lassan az ember már a magyarságát is szégyellheti külföldön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  7. Ha ezek nem hülyék, én vagyok az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  8. Ha meggondolom, hogy az a bizonyos rovásírás, nem is olyan biztosan “ősmagyar”! Ugyanis sokféle van a MANCS három számában folytatólagosan megjelent tanulmány szerint.
    Számomra ez a rovásírás mánia nagyon-nagyon elszomorító!
    Már átéltem ezt a hangulatot, mert a két világháború közötti “mozgalmakra” emlékeztet.
    Lásd egy tavalyi cikk címét:
    “Születésének 130. évfordulója tiszteletére közreadjuk turáni őshazánk tudós geográfus kutatója, egykori „főszerkesztőnk”, miniszterelnökünk, gróf Teleki Pál (1879-1941) egyik alapvető tanulmányát.”
    Az antiszemita, és bizony-bizony – nem is rosszakaratból a fajelméletet is kedvelő – Teleki nevéhez fűződik zömmel ez a mozgalom.
    2003-ban jelent meg egy tanulmánykötetecske: “Nem élhetek hatalom nélkül” Gombár, Romsics, stb. szerzők tollából. Ott olvastam történészi kutatások alapján alapuló (okadatolt), és az első világháború végéig tartó magyar, kb. 400 millió lakost is magába foglaló Nagy Magyar Birodalomra vonatkozó törekvésről. Már Belgrádban magyar egyetem alapításához is hozzákezdtek.
    És még azt mondják, hogy tanulni kell a történelemből. Csak azt kellene hozzátenni, hogy melyik időre gondolunk??
    Nos, ez a rovásírás mánia már akkor elkezdődött. A turániaknak honlapjuk, szerkesztőségük, áruházuk is van most már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. A időutazás folytatódik. A volt elszámoltatási kormánybiztos által vezetett város testülete örömmel szavazta meg a Jobbik képviselőjének előterjesztését. A határozatot, a történeti hitelesség kedvéért ide másolom:
    “Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata tiszteli és ápolja a rákosmezei országgyűlések hagyományait. Zugló területén húzódott a Rákosmező, mely a középkori országgyűlések színhelye volt. Markó Elemér István önkormányzati képviselő úr javaslatára Zugló Önkormányzata 1974/2010. (XI.18.) sz. határozatában csatlakozott a Székelyföldről induló mozgalomhoz, így az új címerrel ellátott új üdvözlőtáblákon székely rovásírással is megszólítjuk vendégeinket, az itt haladó utazókat.
    1277-ben itt nyilvánították nagykorúvá IV. (Kun) László magyar királyt. IV. Kun László udvari papja, Kézai Simon írta, hogy a magyarok ősi írása, hun. Később Hunyadi Mátyás királyunk – akinek királlyá választására a Rákos-mezőn várakoztak a nemesek -, 1483-ban főpapját, Janus Pannoniust bízta meg a pozsonyi egyetem tananyagának megszerkesztésével.
    A tudós pap/költő állította össze a Nikolsburgi rovás ábécét, amelynek eredeti példánya a budai várban, az Országos Széchényi Könyvtárban található.
    A középkori magyar királyok hadai – kiváltképp a székely csapatok — a rovásírást jobban ismerték, mint a latin betűket.
    Tehát a rovásírás Rákosmező, illetve a mai Zugló területén ismert, használatos volt.
    Markó Elemér István önkormányzati képviselő úr javaslatára Zugló Önkormányzata 1974/2010. (XI.18.) sz. határozatában csatlakozott a Székelyföldről induló mozgalomhoz, így az új címerrel ellátott új üdvözlőtáblákon székely rovásírással is megszólítjuk vendégeinket, az itt haladó utazókat.
    Tehát
    - M3-as autópálya fővárosi szakasza zuglói végénél a körvasútnál;
    - Csömöri úton a Szugló körvasút sor magasságában;
    - Mogyoródi út végén a XVI. kerület határánál;
    - Füredi utca végén – körvasútnál;
    - Kerepesi út – Róna utca kereszteződésénél
    a képen látható táblák üdvözlik és búcsúztatják az utazókat.”
    Így rögzítették a kerületi önormányzat honlapján, azt a napjainkban jelentkező súlyos problémát megoldó döntést, amely kiküszöböli a kerületbe érkező vendlgek és az ott átutazó rovásírással és beszéddel kommunikáló emberek üdvözlésének hiányát. Különösen fontos lesz ez, ha újra megérkeznek Zuglóba a székely és a középkori magyar királyok csapatai.
    A Szent Korona Ismeretterjesző Alkotóműhely rovásítás történetét is bemutató honlapján a következő olvasható:
    “A ROVÁSÍRÁS NEM CSAK SZENT ÖRÖKSÉG, HANEM A MAGYAR NEMZET MINDEN TAGJÁNAK KINCSE.
    A FEJLETLENEBB LATIN BETŰS ÍRÁS RÁNK KÉNYSZERÍTÉSE ELŐTT, A MAGYAROK ŐSEI KÖZT NEM VOLT ÍRÁSTUDATLAN EMBER.
    A KÁRPÁT-MEDENCE TERÜLETÉN, ŐSHAZÁNKBAN MÁR AZ ÚJ KŐKORBAN – HÉTEZER ÉVVEL EZELŐTT – SZERVEZETT OLVASÁS- ÉS ÍRÁSTANÍTÁS FOLYT, MINT AHOGYAN EZT TORMA ZSÓFIA RÉGÉSZNŐ TÍZEZRET IS MEGHALADÓ MAROSPARTI ROVÁSJELES AGYAGKORONGJAI BIZONYÍTJÁK.
    LEGYÜNK BÜSZKÉK ŐSEINKRE, AZ Ő ÚTJUKON EGYETLEN LÉPÉS SEM VÉSZ KÁRBA.”
    E szöveg elolvasása után a honfoglalással kapcsolatos minden történelmi ismeretem megdölt. Hiszen itt azt olvashatom, hogy a magarok őshazája a Kárpát-medence. A szövegből arra következtethetek, hogy nem volt szükség arra a 800-as években lezajló folyamatra, amelyben a magyar törzsek megjelentek a Kárpát-medencében, s egész területét folyamatosan elfoglalva belakták azt. Hiszen már itt voltak 7 ezer éve, s rovásírásra tanították polgáraikat, akiktől e tudásukat elvette I. Szent István államalapító királyunk, latinnyelvet bevezető tanácsadóinak hada.
    Az még nem teljesen világos előttem, hogy a rovásírás székely vagy magyar írás, s hogy a Zugló patak és a Maros neve össze van-e keverbe ebben a történetben. De reménykeltő, hogy haladok a teljes megvilágosodás felé.

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  10. „Tisztelje Zugló önkormányzata a hagyományokat: ismerje meg a testület a magyarországi humanizmus, valamint a székely írás történetét és egy hiteles, valóban régi ábécét. Mert ez itt, amit a táblákon látni, 20. századi mesterséges gyártmány.” olvasható honlapjukon.

    „Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata tiszteli és ápolja a rákosmezei országgyűlések hagyományait, miután Zugló területén húzódott a Rákosmező, mely a középkori országgyűlések színhelye volt. Hunyadi Mátyás királlyá választására is a Rákos-mezőn várakoztak a nemesek.
    Ezzel szemben:
    IV. Kun László udvari papja, Kézai Simon azt írta, hogy a székelyek a vlahokkal/blakokkal (blaci) keveredtek, s úgy hírlik, „azok betűit használják”.

    Ezek szerint semmilyen logikai levezetéssel nem lehet a föntiekből eljutni oda, hogy „tehát” a rovásírás a mai Zugló területén is ismert, használatos volt.
    Egyébként mindez szinte lényegtelen is. A valódi hír az, hogy mindez Zugló önkormányzatának honlapján jelent meg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Ez egy nagyszerű ötlet volt!
    Javasolnám még,hogy szüntessék be a pénzt,mint fizetőeszközt és cserekereskedelemmel próbálkozzanak.Csak így tovább! Ennyi barmot egy rakáson még Isten nem látott!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Erősen remélem, hogy ezután csak lovon, kacagányban járnak, és csak nyereg alatt puhított húst esznek, és kumiszt isznak hozzá. Sőt! Ezeknek a hülyéknek mindezt kötelezővé tenném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. A ROVÁSÍRÁS NEM CSAK SZENT ÖRÖKSÉG, HANEM A MAGYAR NEMZET MINDEN TAGJÁNAK KINCSE.
    A FEJLETLENEBB LATIN BETŰS ÍRÁS RÁNK KÉNYSZERÍTÉSE ELŐTT, A MAGYAROK ŐSEI KÖZT NEM VOLT ÍRÁSTUDATLAN EMBER.
    A KÁRPÁT-MEDENCE TERÜLETÉN, ŐSHAZÁNKBAN MÁR AZ ÚJ KŐKORBAN – HÉTEZER ÉVVEL EZELŐTT – SZERVEZETT OLVASÁS- ÉS ÍRÁSTANÍTÁS FOLYT, MINT AHOGYAN EZT TORMA ZSÓFIA RÉGÉSZNŐ TÍZEZRET IS MEGHALADÓ MAROSPARTI ROVÁSJELES AGYAGKORONGJAI BIZONYÍTJÁK.
    LEGYÜNK BÜSZKÉK ŐSEINKRE, AZ Ő ÚTJUKON EGYETLEN LÉPÉS SEM VÉSZ KÁRBA.”

    Ezt csak most olvastam! Hát ez már komplett téboly! A hülyeségnek erre a fokára új kifejezést kellene kitalálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Ettől lesznek fajmagyarok? Rovásírást tartalaz a WINWORD is! (Ja, és ugyan mutasson már nekem valaki egy “fajtiszta” magyart a Kárpát-medencében, vagy akárhol!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Hiába, no: ez az új paradigma…
    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/02/27/Beee_uj_paradigmank_van_I/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Bravó, kommentelők!
    Én egészen szerényen azt szeretném, ha Hegyeshalomtól Záhonyig LEGALÁBB a magyar helyesírás normái szerint tudna írni a zemberek no… mondjuk 80%-a. Meg ha mindenki tudna olvasni, nem lenne annyi funkcionális analfabéta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Bravo!!!!
    Hitler is indult valahonnan, adjunk csak helyet a szélsőjobbos mocskos náci csürhének.
    Miért kell nyomorban tarani az országot??
    Miért kell elhagynom ezt a helyet, hogy úgy éljek ahogy az emberhez méltó?
    Ezek után egyáltalán jöjjek-e “haza” valaha is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Idiotismus Zugloiensis de Rákosmező

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Na végre pontot tettek egy évszázadok óta húzódó hatalmas problémára!
    Végre most már nyugodtan tudom álomra hajtani megőszült fejemet.
    Elhárult a legfőbb gond!
    Mostantól a többi csip-csup szaros,kis problémák már nem is izgatnak.
    Ettől függetlenül nagyon haragszom az előző “ballib”kormányra,amiért lehúzta a rolót Lipót mezőnél…
    Merjünk nagyok lenni,hajrá Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Kivancsi vagyok, hogy az SMS hirkozles helyett mikor fogjak Zugloban a Morse jeleket visszahozni, sot, esetleg kotelezove tenni-:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Kisvárosunkban érdekes kis történet keletkezett a rovásírásos helyiségnévtábla kihelyezésével kapcsolatban. Az eseménnyel párhuzamosan terjedt el a hír a településen és környékén, hogy a városka legnagyobb és leglátogatottabb iparcikk-áruházát kínaiak veszik bérbe. Egy környékbeli ismerősöm mesélte, hogy a heti piacnapon utazott be a városba busszal. A mellette levő ülésen idős nénike
    ült, aki amikor meglátta a magyar nyelvű tábla alatt a rovásírásost, felkiáltott:
    - Nézzék, már a kínaiak kedvéért “kínaiul” is kiírták a városnevet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Betiltották, mégis tüntet 2011. március 21. hétfő

Nagy az Isten állatkertje 2011. március 16. szerda

Újabb fideszes képviselő bukott le 2011. március 16. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos