Ronai and Ronai
AMERIKAI

Menekül a Fidesz a valódi válaszok elől 2011. február 27. vasárnap 15:59 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Menekül a Fidesz a valódi válaszok elől

Budapest – Orbán Viktor semmi mást nem csinál, mint az elmúlt húsz évet folytatja, azt a “húzd meg, ereszd meg” politikát, amitől szabadulnia kellene ennek az országnak. A Fidesz menekül az elől, hogy választ adjon arra, milyen megoldási javaslatai lennének az ország bajaira. Ezt Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja mondta egy vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett arra, hogy erre a hétre ígérték a bejelentéseket, de azok megint áttolódtak a jövő hétre. Szerinte Orbánék tíz éve menekülnek az elől, hogy választ adjanak arra, milyen megoldási javaslataik lennének az ország bajaira, tíz éve nem tudni, hogy miért akar kormányozni egyáltalán a Fidesz. Mint mondta, az utolsó kormányzati évükben, 2001-ben, gyakorlatilag az újraválasztásukkal voltak elfoglalva, az elmúlt nyolc évben pedig kizárólag a “tagadásra és a nemre” építették a politikájukat.

Úgy vélte, az utóbbi tíz hónapban, amióta a Fidesz újra kormányon van, semmit nem produkált az egykulcsos adón kívül, amit csodafegyvernek szántak, miközben azzal a munkavállalók 80 százaléka rosszul járt. Kunhalmi Ágnes szerint “többször bedöntötték a forintot is”. Ez mindennek minősíthető, csak kormányzásnak nem – szögezte le.

Az államadósság okait vizsgáló albizottsággal kapcsolatban azt mondta: “jó kézben” lesz a testület vezetése, hiszen a Fideszes politikusok által vezetett önkormányzatok élen járnak az eladósodásban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Menekül a Fidesz a valódi válaszok elől, 4.1 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Egy hatalmas leszámolás, és harácsolás folyik párhuzamosan, ezt minden épelméjű ember látja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  2. A cikkből: “…tíz éve nem tudni, hogy miért akar kormányozni egyáltalán a Fidesz.”
    Dehogynem tudjuk! Pusztán azért, hogy lenyúlhassák a még megmaradt értékeket, bosszút állhassanak a Zembereken, amiért 2002-ben leváltották őket. Nos úgy látszik ez eddig tökéletesen sikerült is nekik. Most még az jön, hogy bebiztosítják hatalmukat = nehogy még egyszer előfordulhasson, hogy a hálátlan Zemberek ismét leváltsák őket.
    Ennyi, mindössze ezért akarnak kormányozni. Elég indok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  3. “A Fidesz menekül az elől, hogy választ adjon arra, milyen megoldási javaslatai lennének az ország bajaira”
    Pontosan! És azért menekülnek, mert nincsen. És azért nincsen mert ez a legkevésbé sem érdekli őket! :-(
    Egyetlen egy dologgal foglalkoznak: “amit ma ellophatsz, azt ne halaszd holnapra!” No meg az ellenfél fizikai megsemmisítése. Már sok-sok évvel ezelőtt elmondta Kövér (kötél) László, hogy a komcsikat bele kell döngölni a betonba. Azóta nem született új program!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Ejnye ejnye kedveseim, egy dologra senki nem gondolt! FORTÉLYOS FÉLELEM IGAZGAT!!! Orbán Viktor fél! Gondolkodtatok már azon, hogy Budai Várat hány helyről lehet megközelíteni?Hogy a pénzzel felpumpált terrorelhárítás hatalmas összegeket költött műszaki védelmi dolgokra?
    Ha mégis lenne “forradalom” akkor Ő és bandája micsoda védelem alatt fog állni???
    Ne legyenek kétségeink, Orbán a saját védelmére – és nem az országéra – költött 12 milliárdot. Ennélfogva ki sem lehet majd füstölni a várból!
    Sőt! A hatalomból sem!
    Lehet hogy agymenés amit most leírtam, de ha az ismert kockákat egymás mellé rakjuk, akkor nagyon ez az eredmény jön ki.
    Kell nekem kirakósat játszanom!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Bocs, közben lapoztam,így rossz helyre írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Menekül, mert nincsenek válaszaik. Azt mégsem mondhatják, hogy úgy jártak ezzel a 2/3-al, mint egy kisgyerek, aki a Jézuskától valami nagyon szépet kér. Amikor meg megkapja, nem tud vele mit kezdeni,mert azt el sem tudja képzelni, hogy ő azzal a játékkal játsszon.
    Meg azért sincsenek válaszok, mert a 8 év “csak” a negálásra volt elég nekik,meg az összeröhögésre egy egy betartás után.Program kidolgozására meg a válaszokra azt hitték ráérnek még.
    Közben a folyóhoz értek, amin át kellett menni. Átértek! Senki ne csodálkozzon! Még a megkönnyebbülésnél tartanak, ezért ötletelnek.Azt a hülye programot meg nem találják amit a 2002-es nyerés esetére készítettek.Mert másik nincs. Ezen meg túl haladt az idő,mégsem dobhatják a köznép elé.
    Ezért feljelentenek, elszámoltatnak, és párhuzamosan dolgoznak is azért. A mi kutyánk kölykeit helyezgetik jól fizető állásokba.Ja, hogy ez nem kormányprogram? Dehogynem! Csak mi nem értünk hozzá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. A “forint bedőlése” téma nem ér véget az MSzP politikusoknál és újságíróknál. A forint az utóbbi hónapokban nagyon lassan erősödik az eurohoz viszonyítva; a líbiai események is 1,5%-nál kevesebb változást – romlást – okoztak. Kósa Lajos valóban szerencsétlen beszéde is maximum 2% romlást okozhatott, azt is legfeljebb 3 napon keresztül. Ilyen igadozások a legerősebb valutákkal is előfordulnak.
    A frank minden valutához viszonyítva erősödik, ami rossz hír, lassan már Svájcnak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  8. Elnézést, hogy az Admin beleszól, de a Kósa féle beszólást, Szijjártóval és Varga Mihállyal súlyosbítva, nehogy bagtellizáljuk, hetekig nem tért magához a forint, a kár sok százmillóban mérhető. Maradjunk tárgyilagosak tessék megnézni az akkori híreket. Ez nem “forint bedőlése” téma, ami az “MSZP és az újságírók” ügye, hanem egy hatalmas pusztítás, tetemes kár az országnak és a devizahiteleseknek, és az egész oka a hortobágyi butaság és sötétség. Nehogy bagatellizáljuk, ilyen civilizált nyugati országban elképzelhetetlen, fejeknek kellett volna hullaniuk, egy demokratikus országban egy kormány belebukik egy ekkora otrombaságba.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Na és OV magyar hangjának, Szíjártónak, Vargának és Kósának kinyilatkoztatásai egyes becslések szerint négyszázmillióba került. Eljátszom a gondolattal: ha valaki tudott erről az összehangolt szereplésekről, az bizony a tőzsdén (fúúúúj!) meggazdagodhatott, még osztozkodva is….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Miért kormányoz a fidesz? Én megmundom: perverz hatalommánából. Orbán azért lett liberálisból jobboldali, mert önmaga és követőinek (szellemi)törpesége miatt a baloldalon nem juthatott neki szerep. A hatalomba jutás lehetősége érdekében megtagadta korábbi elveit. (ilyen gerincesek a jobboldal mai vezető pártjjának jelenlegi vezetői) A hatalom Istentől való, és ha igen akkor minden áron meg kell szerezni!
    Ami a forint Kósa féle bedöntését illeti: közgazdász ismerősöm szerint evvel, aki elöre tudott róla a tőzsdén milliárdokat lehetett keresni, (shortolás) és ez lehetőséget adott a fidesznek arr hogy a kampányszámlát kiegyenlítse, vagy a kiürült pártkasszát feltöltse. Ezért nem hangzott el még egy kis ejnye-ejnye sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Ugyan nem szorosan kapcsolódik a cikkhez, de az itt leírtak beleilleszkednek egy egységes képbe, amelyből lassan kirajzolódik az “ideális magyar zember” portréja. E szerint:
    - meggyőződéses párttag, a párt ellenzékével szemben minden lehetséges módon fellép, mivel azok a haza ellenségei
    - minden erejével a párt érdekében dolgozik, figyelmen kívül hagyva, vagy lehetőleg elfojtva a “defetista” érveket (nem kér havi háromszázezret)
    - három gyermeke van, ezek közül az egyik lány: egy az apa, egy az anya helyére áll, a harmadik a szaporulat (háború esetén katona)
    – életét az “Isten-Haza-Család” elv határozza meg, de toleráns: pl. református létére kezet csókol a pápának
    - hagyománytisztelő (ide értve a szélsőjobboldali hagyományokat is).
    Azt hiszem, az idősebb generáció (vagy a közelmúlt történelmét ismerők) számára ez a kép ismerős és borzalmas. A teljességhez már csak egy dolog hiányzik: kedvenc színe a barna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Kedves Admin!
    A Kósa, Szíjjártó féle beszólás, nincs, mert arról nem vesz tudomást a fidesz. Az újságok meg egyáltalán nem, vagy csak a margót érintve említik.Pedig nagyon igaz, hogy károkozásból jeleskedtek.
    A mi országunk egy következmények nélküli ország. Aki meg ezeket a pénz bedöntő eseteket említi, enyhén szólva is fogyatékosnak van titulálva. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Egy szük érdekcsoport, jó PR-munkával lejáratott mindenkit aki valamilyen módon szereper vállalt az elmút húsz évben a rendszerváltás végigvitelében. Ennek az érdekcsoportnak az élcsapata a megelőz 8 év csupa nem válaszaiból következő ígéreteivel maga mellé állította az ettől elkábulni kész táborát és az ingadózó választópolgárokat, a hatalmat megragadva, azt kiteljesítve gyors ütembe fogja felépíteni a magyar tőkés-osztályt, a hatálmát kiszolgáló középréteget. Erről szól a politika, ezt tudhatta volna az MSZP és az SZDSZ is, de kellően rövidlátók voltak ahhoz, hogy kormányzásukkal ilyen helyzetbe sodorják az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Sajnos ki kell ábrándítanom mindenkit: csak olyan kérdések vannak, amiket a fidesz fogalmaz meg. Amiket nem ők tesznek fel, azok nem is léteznek. Azaz: a fidesz egyáltalán nem menekül semmi elől, mert ők mindenre tudják a választ, arról pedig nem tehetnek, hogy olyan kérdések nincsenek, amikre ők ne tudnák a választ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. dr. dolmany ferenc

    Van megoldás? Kinek a zsebében van a bölcsek köve? Szerintem ez sehol nem található ma. Ezt esetleg valaki/ik vindikálhatják maguknak,de ez csak vízió!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos