Ronai and Ronai
AMERIKAI

Brutális erőszak a CBS riportere ellen 2011. február 16. szerda 12:36 | Rákócza Richárd Forrás: CBS

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Brutális erőszak a CBS riportere ellen

New York – Február 11-én, a kairói Tahrír téren, nem sokkal Hoszni Mubarak lemondása után, „az ünneplés közepette vették körbe veszedelmes elemek” Lara Logant és biztonsági stábját, fogalmaz a CBS közleménye. A riporternő a Hatvan perc című műsor számára tudósított, amikor kirángatták a többiek közül, összeverték és többször erőszakot tettek rajta. Egyiptomi katonák egy csoportja szabadította ki. Másnap reggel hazarepült; még mindig kórházban ápolják.

Az egyiptomi lázadás idején több alkalommal támadtak Mubarak-párti tüntetők a sajtó képviselőire, és a hatóságok is nem egyszer akadályozták az újságírókat munkájukban. Olyan azonban most először fordult elő, hogy a felkelők bántalmazzák a tudósításaikban egyértelműen az ő pártjukon lévő külföldi média munkatársát.

Lara Logan maga is került korábban nyomasztó helyzetbe: rendőri kihallgatásra vitték be őt és több kollégáját, bekötötték a szemüket, és közölték, hogy ha nem veszik le a kötést, akkor elkerülik a megbilincselést. Fejüket lehajtva kellett tartaniuk, és így maradtak egész éjjel. Az egyiptomi rendőrség többek közt azzal vádolta őket, hogy izraeli kémek vagy ügynökök.

Logan a rendőrségi epizód után rövid időre hazatért az Egyesült Államokba, de mivel nem akart lemaradni a forradalom befejezéséről, rövidesen ismét Kairóba volt, noha ő maga is sejtette, hogy szörnyűség fog történni: az Esquire magazinnak azt mondta, az az érzése, hamarosan megint abban a helyzetben lesznek, amiben voltak. Ennél azonban sokkal rosszabb várt rá.

A New York Times tudomása szerint korábban is volt már rá példa, hogy Egyiptomban újságírónőket inzultáltak, arra azonban nem, hogy tömeges erőszakot tegyenek rajtuk. A Tahrír téren Mubarak távozását követelő tömeg eleinte férfiakból állt, ám ahogyan a napok teltek, egyre több lett a nő, sőt a gyerek.

A CBS a közleményen kívül nem hajlandó további kommentárra, mondván, sem Lara Logannek, sem családjának nem hiányzik ebben az állapotban a további nyilvánosság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Brutális erőszak a CBS riportere ellen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Kapcsolódó cikkek

Lesznek-e keresztények Egyiptom élén? 2012. július 31. kedd | AN

Martonyi Dzsiddában nyilvánított részvétet 2012. június 20. szerda | AN

Egyiptom a békével akarja kizsarolni a segélyt 2012. február 17. péntek | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos