Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Öbölben a vezérkari főnök 2011. február 21. hétfő 10:04 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Öbölben a vezérkari főnök

Washington – Vasárnap óta egyhetes látogatáson az Öbölben tartózkodik Mike Mullan admirális, az egyesített vezérkar elnöke. Meglátogatja Szaúd-Arábiát, Katart, az Egyesült Arab Emírségeket és Kuvaitot, valamint Dzsibutit, ahol ugyancsak lázadók vívnak utcai harcokat a rendfenntartókkal.

John Kirby százados, Mullen admirális szóvivője elmondta: noha az utat már jóval a nyugtalanság kirobbanása előtt megszervezték, a vezérkar elnökét a fejlemények tükrében most különösen érdekli, milyen perspektívákkal rendelkeznek a régió vezetői. Mullen „egyértelművé tette, hogy a békés tüntetéseknek fenyegetés- és erőszakmentesen kell folytatódniuk”, fogalmazott a szóvivő, aki nem volt hajlandó az úttal kapcsolatban további részletekről beszámolni.

Mullen útitervében nem szerepel Bahrein, vagy szerepel, de titokban. Az Öböl menti sejkség az Egyesült Államok térségbeli katonai befolyásának legfontosabb területe az itt állomásozó Ötödik Flotta miatt, amely erről a bázisról képes ellensúlyozni Irán esetleges katonai lépéseit.

Michael Glenn Mullen, a haditengerészet történelmének harmadik négycsillagos tábornoka egy sajtóügynök fiaként született Los Angelesben 1946-ban. 2007. október 1-je óta ő az Egyesült Államok hadseregének legmagasabb rangú parancsnoka.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A bahreini szervezőknek nem kell fizetniük 2011. február 23. szerda | Reuters/MTI

Kadhafi odahaza akar mártírhalált halni 2011. február 22. kedd | Rákócza Richárd

Törölték a Bahreini Nagydíjat 2011. február 21. hétfő | AP/MTI

Gondban lehet Bahreinben az Ötödik Flotta 2011. február 21. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos