Ronai and Ronai
AMERIKAI

Australian Open: Djokovics másodszor tornagyőztes 2011. január 30. vasárnap 13:41 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Australian Open: Djokovics másodszor tornagyőztes

Melbourne – Novak Djokovics esélyt sem adott Andy Murray-nek az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjében: a szerb kiválóság három szettben, 6:4, 6:2, 6:3-ra legyőzte ellenfelét, így 2008 után ismét címet nyert Melbourne-ben.

A harmadik GS-döntőjét játszó Andy Murray már régóta vár első Grand Slam-sikerére, egyúttal Nagy-Britannia 75 éves átkát törte volna meg (Fred Perry 1936-os US Open diadala óta nem volt Grand Slam-győztese az országnak), s bár a formája alapján minden esélye megvolt a bravúrra, mentálisan kevés volt Djokovics ellen.

A 2008-as Australian Open-bajnok belgrádi ugyanis már az első szettben túlnőtt ellenfelén: adogatójátékait nagyon stabilan hozta, felesleges kockázatot nem vállalt, taktikusan használta ki a skót hibáit. Az első játszma kulcsfontosságú jelenete 5:4-es állásnál alakult ki, miután egy 38 (!) ütésből álló labdamenet végén bréklabdához jutott a szerb, amit kihasználva szettelőnybe került.

A második játszma rögtön egy Djokovics-brékkel indult, Murray ezután pedig teljesen szétesett: a 23 éves skót leplezetlen idegességgel, egyre türelmetlenebbül teniszezett, ennek következtében rendre belehibázott a hosszabb labdamenetekbe – 4:0-ás állásig még pontot sem szerzett saját adogatójátékában. Djokovicsnak volt labdája a 6:0-hoz is, és bár 5:2-re még visszaengedte ellenfelét, végül a második játszma is az övé lett.

Ezen a ponton vált teljesen biztossá, hogy a skót kezéből teljesen kicsúszott a mérkőzés, ugyanis hiába volt egy-egy villanása, Djokovics duplán reagált ezekre. A harmadik játszmát brékkel kezdte Murray, majd azzal a lendülettel elvesztette saját adogatását, de 3:3-ig még így is tartotta magát. Djokovics számára 4:3-as vezetésnél érkezett el az idő, hogy ismét mattolja egy héttel fiatalabb ellenfelét, s végül kiszerválta a hitehagyott skótot.

“Ezt a sikert a családomnak, Jelena barátnőmnek és a szerb népnek ajánlom. Nehéz idők járnak, de mindennap megpróbáljuk a lehető legjobban képviselni a hazánkat”, nyilatkozta Djokovics, aki az ünneplés alatt szinte a teljes felszerelését kidobálta a közönségnek. “Andyvel régóta ismerjük egymást, így több szempontból is nehéz dolgom volt ma este.”

Andy Murray csalódottsága ellenére sportszerűen gratulált legyőzőjének.

“Jobban ment, mint tavaly, de természetesen csalódott vagyok. Novak ilyen formában a világon bárkit legyőzött volna. Ahogy valami előnyhöz jutottam, sorra ütötte a vonalakat, és hiába vettem el kétszer is a szerváját a harmadik szettben, mégis kikaptam. Továbbra is próbálok Grand Slam-tornát nyerni, de ha nem sikerül, akkor nem sikerül,” mondta a brit kiválóság, aki a főbíróktól is elnézést kért, amiért megnehezítette a munkájukat.

Australian Open, férfi egyes, döntő:
Djokovic (szerb, 3.)-Murray (brit, 5.) 6:4, 6:2, 6:3

Novak Djokovic (Szerbia) portréja:
Született: 1987. május 22., Belgrád
Lakhelye: Monte-Carlo
Testmagasság/testsúly: 188 cm/80 kg
Profinak állt: 2003-ban
Ütőfogása: jobbkezes, kétkezes fonák
Jelenlegi világranglista-helyezése egyesben: 3.
Legjobb világranglista-helyezése egyesben: 2. (2010. február 1-én)
Tornagyőzelmei egyesben: 19, ebből 2 Grand Slam (2008 Australian Open, 2011 Australian Open)
Eddigi pénzdíja: 20.262.956 dollár

Novak Djokovic (szerb, 3.) útja a diadalig:
1. forduló: Marcel Granollers (spanyol) 6:1, 6:3, 6:1
2. forduló: Ivan Dodig (horvát) 7:5, 6:7 (8-10), 6:0, 6:2
3. forduló: Victor Troicki (szerb, 29.) 6:2-nél Troicki feladta
nyolcaddöntő: Nicolas Almagro (spanyol, 14.) 6:3, 6:4, 6:0
negyeddöntő: Tomas Berdych (cseh, 6.) 6:1, 7:6 (7-5), 6:1
elődöntő: Roger Federer (svájci, 2.) 7:6 (7-3), 7:5, 6:4
döntő: Andy Murray (brit, 5.) 6:4, 6:2, 6:3

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Majdnem megpofozták Rónai Pétert 2013. szeptember 19. csütörtök | AN

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. szeptember 11. kedd | AN

Novak Djokovics a US Open bajnoka 2011. szeptember 13. kedd | AN

US Open: bombameglepetés a női döntőben 2011. szeptember 12. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos