Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sme: önálló vélemény nélküli elnökök 2011. January 24. Monday 19:39 Forrás: Sme

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sme: önálló vélemény nélküli elnökök

Tisztségben, vélemény nélkül cím alatt közölt kommentárt a Sme című szlovák liberális napilap pénteken a magyar és a szlovák államfő előző napi találkozójáról.

„Nincs nagy értelme nézeteltérésekről beszélni olyan politikusok esetében, akik a mai – és az összes múltbeli – tisztségüket éppen azért szerezték meg, mert soha semmilyen önálló véleményük nem volt, s megígérték, hogy a jövőben sem lesz” – írja a hírmagyarázó, Peter Morvay. Úgy véli: komolyan talán csak Ivan Gasparovic és Schmitt Pál főnökei közti nézeteltérésekről lehetne írni. A Robert Fico és Orbán Viktor közti pengeváltások azonban paradox módon inkább a két politikus alkata közti hasonlóságok, semmint céljaik és módszereik közti különbségek következménye. Mindkét politikus „példás közép-európai populista”.

Az újság szerint Gasparovic és Schmitt „üres személyiségek”, s ennek feleltek meg nyilatkozataik is a szerdai sajtóértekezleten. Nem mondtak semmit, amit meg lehetett volna jegyezni. „Csak akkor keltettek érdeklődést, amikor kiderült, hogy feletteseiket nem hallgatják eléggé figyelmesen, minek következtében képtelenek követni bonyolult politikai manővereiket” – véli a szerző.

„Gasparovic ismét lojalitást követelt az itteni magyaroktól Szlovákia iránt, amivel közvetetten kétségbe vonta, hogy ma lojálisak lennének Szlovákia iránt.

Azok, akik az elnököt felkészítették, valószínűleg nem vették észre, hogy a hónap elején Fico azt mondta, kellemes meglepetés, hogy ez a lojalitás (a magyaroké) nagyobb mint gondolta” – mutat rá Morvay. Schmitt pedig a szerző szerint folytatta a figyelemelterelést a külföldi magyarok választójogáról, amikor ismételten idő előttinek minősítette a témát. Nem vette észre, hogy az Országgyűlés elnöke szerdán a kérdésről úgy beszélt, hogy azt már eldöntötte a kormánypárt.

„Van tehát javítanivalója a két államfőnek, de ismerve gyakorlatukat, nem szabad kételkedni abban, hogy ezeket az apró hibákat eltávolítják” – zárja kommentárját a Sme.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Sme: önálló vélemény nélküli elnökök, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    A szlovák elnököt megítélni nem tisztem, de a magyar KE. sok, sok kívánni valót hagy maga után, röviden fogalmazva ALKALMATLAN ERRE A POSZTRA……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Nagyon is alkalmas arra a POSZTRA, amire választották:
    Ő a Nemzet Töltőtolla. Ő Hazudniképtelen VIktormihály Stemplije.
    Írnokot nem mondanék, mert az komoly előképzettséget igénylő munkakör.
    Megmutatják neki hova kell aláírni, és hova kell stemplizni.
    Mint a Meseautóban Zita művésznőnek. Csak annyi a különbség, hogy Zita művésznő (a szerepe szerint) nem ismerte azt, akinek a neve alá pöcsételni kell, a mérkőzés nélküli tartalékjátékos aranyérmes meg le se tagadhatná kettőjük összetartozását).
    Köztársasági Elnök-kénti tiszteletre nem alkalmas.
    Nagy különbség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt életfogytiglant kap ugyanezért 2013. November 17. Sunday | AN

Obersovszky-fokozatba kapcsolt a köztévé 2013. September 4. Wednesday

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos