Ronai and Ronai
AMERIKAI

Így kell beolvasni a diktátoroknak! 2011. január 20. csütörtök 0:24 | AN

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Így kell beolvasni a diktátoroknak!

Brüsszel – A magyarországi ellenzéket megszégyenítő módon olvasta Orbán Viktor fejére a demokrácia ellen elkövetett bűneit, önmaga elzsarnokosodását és a sajtószabadság alapelveit, a “kiegyensúlyozott” sajtó lényegét Daniel Cohn-Bendit, a 68-as diáklázadások egykori vezéralakja, az európai zöldek  vezetője.

Így kell beszélnie egy diktátorral egy demokratának. Így beszél egy olyan ember, aki szabadságban él. Ilyen mértékben háborodik fel egy demokrata, ha az arcába hazudnak. Egy demokrata nem is ül egy asztalhoz egy olyan emberrel, akik mások alapvető jogait sunyi módon elvitatják. Mint mondta: „Orbán úr, ön meghívott engem ebédelni, de most elvette az étvágyamat”.

Érdemes nézni a metakommunikációt is. Magyarország rettenthetetlen miniszterelnöke éppen annak látszik, aki: egy nagy nullának, egy nagy senkinek. Kár, hogy ezt Magyarországon nem veszik észre, és nem így viszonyulnak hozzá. Egyetlen ilyen ember nincs Magyarországon, mint Daniel Cohn-Bendit, aki  mögé fel lehetne sorakozni. de még a dicséretre méltó civilek tüntetésein sem hallani egyetlen határozott, világos, bátor egyenes beszédet. Itt a minta, lehet tanulni, milyen egy demokrata: [https://youtu.be/9eLObE7EWro]

.

Itt látható a felszólalás magyar fordítással is [https://youtu.be/lnNo1J9bBzY]:

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (62 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +73 ( 79 szavazatból)
Így kell beolvasni a diktátoroknak!, 4.7 out of 5 based on 62 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Ez csodas. Kar, hogy magyarorszagon nem tudjak ezt elvezni. Remelem minel hamarabb leforditja valaki ezt magyarra is. A lenyeg az, hogy ez az ember Orbannal volt amikor a diktatura ellen lepett fel husz evvel ezelott. Mar regota kovette magyarorszag sorsat es a demokracia harcosakent Orban melett volt. De most, hogy orban arra az osvenyre tert amely Europa Hugo Chavezeve teszi es a “kiegyensulyozott infomacio” hazug elve alapjan a szabadgondolkodast korlatozza, most kifejti aggodalmat es utalatat ez ellen a folyamat ellen amit Orban testesit meg ma. Nincs olyan, hogy kiegyensujozott informacio mert az informacio a politikusokat mindig kerdore kell hogy vonja egy demokraciaban.
    Ezt mondta ez az uriember. Magyarorszagon jo lenne mar egy par ilyen a demokraciaert harcolo politikus talalni. Sajnos nincs aki igy tudjon beszelni, vagy nem akar (meg) igy beszelni. De lesz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (64 szavazatból)
  2. Orbán azt hitte, hogy az EU-s politikusokat is hülyének nézheti, mint az itthoniakat.Demokrata? Orbán,gyanítom sosem volt! Legfeljebb jól álcázta,hogy milyen kettős énje van.
    Magyarországgal még nem esett meg ilyen szégyen!Most megtörtént.Aztán hazatérve előadja a sikersztoriját!
    Bendit urat látva, az előző miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc jutott eszembe. Benne volt az a tűz,ami jellemzően naggyá tudja tenni az embert, ha harcol az igazáért.
    Azért kellett az Orbán csapatnak a karaktergyilkosság gyakorlatát bevetni, mert túl nagy volt a támogatottság,és messzire mutató reform tervek voltak,amik siker esetén biztosították volna a Gyurcsány újraválaszthatóságát.
    Persze hibázott Gyurcsány is.Csak nem akkorát mint Orbán!
    A kötcsei beszédnél már látható volt, annak legalábbis aki odafigyelt, hogy milyen tervei vannak Orbánnak! Amikor fórumokon szóvá tettem, huhogónak neveztek!Kinevettek.
    Ma már bebizonyosodott hogy jó volt a meglátásom. Kérdés, hogy hogyan tovább? A fidesz levonja e a tanulságot, és helyrerakja e az elnökét,vagy folytatódik az Orbán ámokfutása.
    Ami felmérhetetlen károkat okozna a továbbiakban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (64 szavazatból)
  3. Végre valaki helyretette Viktorunkat! Szerintem ez lepereg róla mint a falra hányt borsó. Belülről talán mardossa a szégyen ha egyáltalán tudja mi az. Tetszett mikor olyan dühös,ideges volt hogy még a hangja is elment. Rekedten próbált kiabálni de szánalmas volt az erőlködése.
    Még ilyennek sosem láttam. Nagy kár hogy nálunk nincs olyan aki ugyanígy helyretenné “Őfelségét”! Noha aki ezt megmerné tenni,valószínű előbb-utóbb a dutyiban találná magát! Találnának okot rá az Orbánisták!
    Mindenesetre öröm volt nézni a kinlódását. Hápogott valamit hogy a hazáját nem engedi senkinek bántani. Érdekes mert a minap még disznóólnak nevezte ezt az országot amiben mi vagyunk a disznók! Szégyen az országra hogy ilyen alávaló vezetője van.
    Akik rászavaztak most csak sunnyognak erősen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (64 szavazatból)
  4. Nem beszelek franciaul, de ezt meghallgatva mintha minden szot ertettem volna! Felizgatott es boldogga tett!
    Kar hogy otthon ezt nem fogja megismetelni senki, es valoban, mint az elottem velemenyezonek, nekem is azonnal Gyurcsany Ferenc jutott eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (47 szavazatból)
  5. Szerintem van ilyen személy !
    Csak őt elárulták és most ami mögötte szerveződik annak rengeteg akadályt kell
    leküzdenie…
    Igen,belülről is és változó hevességgel a Fidesz részéről támadásoknak van kitéve.De mostanság általános letámadást érezhet minden gondolkodó,de még az “eszmetársaik” is.

    Remélem az EU-ban nem veszik be azt a sanda dumát,mármint,hogy válasszák ketté az EU-elnökség dolgát a Magyarországi ügyekkel!

    Ez a semmirekellő hatalom az EU-hátán és az ott folyó tisztességes munka hátán akarja magát konszolidálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (48 szavazatból)
  6. Sajnos tegnap ,megint szégyelnem kellett magam ,hogy magyar vagyok . Ilyen megaláztatás még magyar miniszter elnököt nem ért .Egy nagy senki ,egy semmitérő lúzer volt .Majd itthon, a csőlátású híveinek megmagyarázza ,hogy helyre rakta Európát ! . Jó vastag bőr van ,ami mindent elbír !A legnagyobb baj ,hogy saját nagyságától eldőlve ,semmibe veszi ezeket az eseményeket ,lepörög róla . Egy magára valamit is adó politikus ,már régen elhagyta volna ezt a pózicíót !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (53 szavazatból)
  7. Igen van nekünk egy kimagaslóan tehetséges demokrata vezetőnk, aki Orbánt le tudja állítani, és le is fogja tudni váltani és ez Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  8. Konzultáltam kollégáimmal Orbánról. Ennél betegebb embert nem ismer az orvosi szakma. Nem szabadott volna a kezelését megszakítva kiengedni a zárt- osztályról. Nagyon nehéz évek jönnek… Megoldást 2014-ig nem látok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (48 szavazatból)
  9. Az alcsúter válasza.
    http://www.youtube.com/watch?v=QXvBSTO_1Ms

    Nem jutok szóhoz! Ilyen nincs! Ez azt hiszi, itthon van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  10. Polgártársak! :-)
    Ne temessük még Gyurcsány Ferencet! Már viktoár is fel tudott állni 4 csúfosan elvesztett parlamenti és helyhatósági választás után. Miért ne lenne erre képes Feró is? Hiszen neki a kisujja körme alatt több van (gazdasági ismeretben, demokratikus gondolkozásban, stb.) mint ifjú kegyelmes urunkban bölcs vezírünkben nemzet(meg)vezetőnkben!
    Annó Rákosi pajtás Moszkvába kényszerült emigrálni, de ormány viktoár Putyinnál ismét csúnyán leszerepelt. (Üres tarisznyával tért vissza, hiába a diplomáciai előkészítés, semmi komoly megállapodás nem született, csak néhány protokoll fotó.) Gyanítom, őt is ki akarta oktatni, köhögött a kisegér… No és nyilván nem felejtette el Putyin a korábbi ordenáré megjegyzéseit, a Gyurcsány látogatás környéki zavaró repülését és utólagos kommentárjait sem. Majd legföljebb Janusenkónál talál menedéket. Még kevesebbet is kell utazzon.
    Engem viszont határozottan zavar, hogy az MDF vezetése meg akarja dádázni Bokros Lajosunkat, aki egyetlen keményfarkú politikusmént kíméletlenül viktoár fejére olvasta viktatúrikus intézkedéseit. Az ok: nem egyeztette a beszédét a párt vezetésével… Attól tartok, itt megint csak aránytévesztésről van szó. Lajosunk egy önjáró tényező. Neki nem kell megkérdeznie a véleményét. Neki van saját, jól megalapozott, ráadásul közérthetően és kristály tiszta logikával felépítve elő is tudja adni! Bokros önmagában jelentősebb tényező, mint az egész MDF nevű bolhapiac… (Már nem is tudom, mire keresztelték át magukat…) Arról már nem is beszélek, hogy akkor jó volt, amikor a választási kampányban húzó embernek a zászlóra lehetett tűzni, most meg büdös? Ja, igen! Jólét és Szabadság lett az MDF neve… De nem véleményszabadság, legalábbis nem Bokros Lajosnak. Szerintem még ő lehetne egy kristályosodási pont a viktoár elleni mozgolódásban.
    N.b.: Hatalmas baklövés volt a cuclisták részéről, hogy nem támogatták Bokros köztársasági elnökségét. Egyrészt sokkal jobb választás lett volna, mint szegény Balogh András, akit igen becsületes, rendes embernek tartok, csak hát pártelvtárséknak föl kellett volna fogniuk, hogy egy teljesen ismeretlen jelölttel nem lehet nyerni! (Még jó, hogy nem szedték elő megint Silly Katalint… aki kvalitását illetően mellesleg pariban van giumipalival.) Másrészt pedig megnyerhették volna az MDF jóakaratát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  11. to David M.
    Mi ez a rossz duma, hogy Mo.-n nem tudják ezt élvezni? Szerinted itt senki nem beszél angolul?
    Basszus…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  12. Ez a hazugsággyár tulajdonos máskor legalább a trágyát verje le a gumicsizmájáról mielőtt belép az EP épületébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  13. Itt van Daniel Cohn-Bendit beszédének fordítása:

    http://www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY

    Köszönet annak, aki felrakta a YouTube-ra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. David M.
    Meg kell kövesselek, bocsánatodat kérnem, mert ez a jó ember franciául beszél!!!!!
    Mindíg előbb beszélek, mint gondolkodom!
    Sorry

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Üdvözlök Mindenkit!
    Itt van az EP.anyaga,és a narrátor fordítása.Üdv.Kraszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Bocsánat a beillesztés lemaradt.
    http://www.europarl.europa.eu/sed/speeches.do?sessionDate=20110119

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Engem ne orbán védjen meg, mert abból nekem mindig károm származik! Nagyon kérem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  18. Erősen rángatózett viktor,ami a bujkáló idegsokk,ahogy Pelikán mondta a Tanú című filmben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. Számomra visszahozta a reményt, hogy Orbán mégsem tehet meg mindent velünk! Nemhivatkozhat már arra, hogy a 2/3-dal joga van eltiporni a demokráciát. Örülök, hogy EU tagok vagyunk, örülök, hogy külföldön is felfigyeltek arra, hogy Orbán nem mehet el a falig. Örülök, hogy valaki tisztán és világosan a szemébe mondta az igazságot. Sajnos ha itt belföldön teszi meg, akor azt lekommunistázzák, a földbe döngölik. Példát kaptunk arról, hogy harcosan és kitartóan kell küzdenünk a diktatúra ellen! Ne legyünk birkák saját hazánkban. Ne engedjük meg, hogy hivatkozhasson arra, hogy ha valaki megmondja a véleményét róla és a diktatúrikus intézkedéseiről, akkor azt mondhassa, hogy “ezzel Magyarországot sérti meg” Ne hagyjuk, hogy ránk hivatkozzon. Mi is álljunk ki azért külföldön is, hogy mi magyarok vagyunk, és nem azonosítható be Orbánnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  20. http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=48584%3Acohn-bendi-schulz-es-orban-vitaja-strasbourgban&catid=79%3Akiemelt-hirek&Itemid=115

    Daniel Cohn-Bendit felszólalása* az EP plenáris ülésén, 2011. január 19-én, a magyar elnökség programvitáján. Szó szerinti fordítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. http://www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY
    Daniel Cohn-Bendit kiosztja Orbán Viktort a médiatörvény kapcsán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. 1-1 orbanista néha idetéved. Miután a hozzászólások nem személyeskedők és észérveket takarnak, nem tud mit írni , ezt a stílus számára ismeretlen. De hamar rájött a megoldásra. végig minuszozza a hozzászólásokat és a cikket. Valószínűleg azt gondolja hogy nem tudunk számolni. Csak halkan jelzem: tudunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  23. Már tegnap feltettem a kérdést, Orbán lebőgéséből mit tudnak kihozni a cenzúrával fenyegetett magyarországi médiák? Hát nem sokat, még számukra sem volt egy sikersztori a kormányfő debütálása. Az előbb szétnéztem néhány fórumon is. Mit mondjak? Volt ahol végigröhögtem a maradék vak lükeforradalmár szánalmas erőlködését.Mi lesz ebből? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. Az egy dolog, hogy mi itt elélvezünk attól, hogy valaki végre szemébe meri mondani…, hogy megnyugszunk, mások is látják, amit mi látunk, de könyörgöm: A TÖBBSÉG NEKI TAPSOLT OTT IS!!! És ez végtelenül szomorú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Kedves btag! A negatív reklám is reklám ;)

    Minuszozgató, köszi, hogy olvasol:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Reggel félálmosan hallgattam a viszontválaszát a klubbon.Nem is aszövegre figyeltem,csak azt vettem észre,hogy űgy beszél,mint a rajtakapott tolvaj,aki a jogait követeli a rajtakapás után.Hamis,erőltetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Remélem, az EU az uniós elnökség lejárta után is megtartja a magyarországi helyzettel kapcsolatos eddigi jó szokását. Sajnos a magyarok többszáz éve azt tapasztalják, hogy a “nyugat” csak akkor és addig segít nekik az elnyomással szembeni küzdelemben, amikor és ameddig az érdekében áll, és mindig a legkellemetlenebb pillanatban fordít hátat nekik. Sajnos van igazsága Orbánnak abban, amikor azt kérdezi, hogy eddig (azaz amíg nem az Önök bőrére is ment a játék) hol tetszettek lenni? Nem csoda, hogy errefelé nem sokan hisznek az idealizmusban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. A napokban fejeztem be a Háború és béke (Makai Imre fordítása) olvasását. Tolsztoj megrendítően írta le Napóleon érzelem és gondolatvilágát, amikor az elfoglalt Moszkva utcát járta, és meghozta döntését a visszavonulásról. A közvetítést látva és a fordítást olvasva azt tartanám egyetlen megoldásként helyes cselekedetnek Orbán részéről, ha úgy cselekedne, ahogy Napóleon tette 1812/1813 telén. Amíg nem késő! Napóleon több százezer katonája elpusztult a visszavonulás során. Orbán legalább veszteséget ne hagyjon maga után, elég baja van itthon a magyar embereknek. Még elvonulhat
    egyedül, de sokadmagával is tábornokaival együtt, Európa együtt marad
    nélküle. De vele nem tud!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  29. Miért beszélünk diktatúráról, amikor ez fasizmus?
    Azért , mert nincs fegyvergyártás? Mert csak fű alatt szapulják a zsidókat? Vagy mert nincs bajsza!
    Komolytalan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. mint Karinthy: Magyarázom a bizonyítványomat, csak a hangja jobban rezgett és a feje is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  31. Csak én látom rosszul, hogy a háttérben a többi képviselő nem Playboyt, vagy Story magazint olvas, hanem odafigyel? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Érdemes megnézni, hogy miközben Daniel Cohn-Bendit kiosztja ormány viktoárt, az alig tud uralkodni magán. Hiába próbálták párttársai mentegetni, a tapsukkal támogatásukról biztosítani. Idegesen, túlmozgásosan rendezkedik az asztalán, a papírjai közt, a tollát pödörgeti, fészkelődik, majd fölrobban a dühtől, hogy neki ilyen szokatlan megalázásban van része. Mert bizony alaposan fölmosták vele a padlót Brüsszelben. Sokkal durvábban, mint ahogy ő valaha is szerette volna, hogy a nyugat Gyurcsánnyal megtegye. Én bizony már azt vártam, hogy a szép emlékű (?!) Nyikita Szergejevics Hruscsov módjára lekapja a szandálját és azzal veri a pulpitust, hogy őt számon merik kérni. (A fiatalabbak kedvéért: az eset 1956-ban az ENSz közgyűlésén történt, amikor számon kérték rajta a magyarországi beavatkozást.)
    A rajta egyre nyilvánvalóbban elhatalmasodni látszó tudathasadás jele, hogy XIV Lajos “az állam én vagyok” mondását “a nép én vagyok” módra érti, és nem hajlandó megérteni, hogy ha az intézkedéseit bírálják, azzal nem a magyar népet, hanem őt és az őt ájult áhítattal követő papagájkommandó tagjait, a seggnyalóit kritizálják.
    Pedig ez még csak a kezdet! Most kezdődik a tánc! A magyar elnökség hosszú és kemény, kíméletlen vesszőfutás lesz neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  33. Egy kis sajtószemle:
    http://gulyas.blog.hu/2011/01/19/megsertettek_1?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
    http://proszektura.blog.hu/2011/01/19/a_nep_en_vagyok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
    http://michaelknight.blog.hu/2011/01/19/bepoccenve?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
    http://piroslapok.blog.hu/2011/01/19/hogyan_osztja_ki_a_zoldek_frakciovezere_orbant_magyar_feliratos_teljes_video
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=48584%3Acohn-bendi-schulz-es-orban-vitaja-strasbourgban&catid=79%3Akiemelt-hirek&Itemid=115
    Lehet, hogy (szerinte) ifjú kegyelmes urunk s bölcs vezírünk, nemzet(meg)vezetőnk nyert a facebookon, de nekem úgy tűnik, mintha a “zemberek” nem egészen lájkolnák ! :-)
    Ami pedig a Daniel Cohn Benditnek nem nyújtott kezet illeti: Egy állítólagos sportembernek tisztában kellene lenni azzal, hogy a legkeményebb, legvéresebb mérkőzés végén még a legutolsó ökölvívó is kezez, összeölelkezik az ellenfelével megpaskolja annak hátát a vesztes meg elismeri hogy ma a másik jobb volt nála…
    Lehet persze, hogy ők értelmesebbek, intelligensebb emberek, mint ormány viktoár…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  34. Ezt a kőkeményen, racionálisan és világosan fogalmazó francia uriembert is besorolta a tárgyi tévedésben lévő képviselők közé Orbán úr. Kétlem, hogy nem érti, hogy bírálói az európai demokratikus alapelvek sorozatos megsértését vetik a szemére (nem a magyar nép szemére!), szerintem érti Ő ezt, csak sajnos nem érdekli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  35. Kedves Fater 59! Ne szégyelld magad soha azért,mert Magyar vagy.Ez a beszéd nem minket sértett,sőt senkit sem sértett,hanem nagyon keményen elmarasztalta Orbán Viktort,és azokat akik Őt követik.Nos azok szégyelljék magukat akik elhiszik Orbánnak mindazt amit képvisel.Nagyon régen tudtuk beszéltünk róla, Orbán nem a demokrácia képviselője.Ő úgy hiszi uralkodónak született.És ezt vér-komolyan gondolja. Így kéne a Magyar parlamentben is helyre tenni excellenciás uramat,és diktátor segítő társait ahogy ez a Francia képviselő tette. Csak remélni tudom,hogy az a sok ember aki “fülke forradalmat” csinált most igen elgondolkodott,hogy kire tették a voksukat.És még jobban remélem,hogy azok akik 2010 április 11-én otthon maradtak,rájöttek mekkora ostobaságot műveltek. Megsértődtek mert el,kellett venni a 13. havi nyugdíjat.Orbán a nyolc hónapban többet vett el tőlünk mint az átkos szocialista kormány nyolc év alatt.De tőlük azért kaptunk is.Orbánék meg csak a sárba tiporják sok-sok ember egzisztenciáját.Gondoljunk csak a forint tönkretételére,a bedőlt lakáshitelekre.Az üzemanyag árának emelkedésére,aminek,még nem is látjuk a végét. Nos ehhez Orbánéknak csak nyolc hónapra volt szükségük És van még nekik több mint három évük. Bele gondolni is rossz.Talán ezalatt a koronázás is megtörténhet!! ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  36. Orbán Úr eddig úgy hitte, hogy Magyarország új néven szerepel a térképeken: Orbánisztán. De szerencsére felvilágosították, hogy ez még nincs így!
    Próbálkozása, hogy elbújjon a NÉP mögé szánalmas, szégyenteljes és gyerekes volt. Remélhetőleg rádöbbent, hogy az EU nem veszi egy kalap alá a Magyarokat és a jelenleg regnáló ámokfutó kormányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  37. A fasiszta uszító lánchídrádióban már reggel harsogta orbán , mérhetetlen cinizmussal, hogy ő sokkal rosszabbra számított. Arra, hogy a szocik kivonulnak. De nem így történt, így ez e fenti video egy kellemes fogadtatása a média törvénynek szerinte.
    Javaslom, hogy a cinizmus mértékegysége legyen orbán viktor!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  38. A tegnapi események lereagálása döbbenetes a fideszesek körében.Büszkeséget éreznek, hogy vezérük mit, és hogyan mondott, megvédve ezzel a magyar népet.
    Amikor kikértük a nép nevében ezt az összemosást,és tudattuk velük, hogy nem bennünket kritizáltak, hanem Orbánt, fel voltak háborodva!!!
    Elkeserítő hogy milyen összetételű a fideszes szavazók bizonyos hányada.Történhet bármi, nekik csak az az igaz, amit Orbán mond.
    Jó az hogy ennyire nem képesek gondolkodni? Mit tett ez az ember az egyszerű szavazóival?A kommunikáció már annyira nevetséges szinten van lebutítva, hogy meghallgatni is bűn.Mi lesz így velünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  39. Hanna,
    gyanitom, a tapsolók nagyrészt a Néppárt tagjai voltak, feltúnően a képernyő bal széle tapsolt. Másrészt: aki nálam jobban rühelli bölcsvezirünket, az festi magát, de az EUs stratégia fejtegetésekor azért neki is kijárt a diplomáciai életben amugy szokásos udvarias taps. Kár, hogy a bekiabálókat nem mutatta a kamera, vagy csak ezen a videon nem látszanak.

    Gugyerák,
    egy srófra jár az agyunk, no meg nyilván nem a huszonéves korosztályt képviseljük. Nekem is Hruscsov elvtárs és az ő cipellője ugrott be. De Hruscsov mentségére szól, hogy ő asszem nem volt dilis, csak simán bunkó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  40. itt a teljes ülés, választható nyelvű (közte magyar) tolmácsolással: http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?askedDiscussionNumber=2&date=20110119&language=hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Ezt a senkiházit szét fogják szedni az EU parlamentben… egy kis kóstolót már kaphatott, mi vár ott rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. Cohn-Bendit úr! Hálásan köszönöm hogy az impotens magyar ellenzéket
    pótolva elmondta a véleményemet ennek a baromnak.Tette ezt azzal a
    szenvedéllyel ami bennem is munkál.Bevallom eddig nem sokra tartottam a
    zöldeket /túl tematikus/,ön ezen változtatott.Javallom LMP-s képviselők
    politikai képzésére a fenti videót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  43. “Gugyerák” -nak üzenem, Hruscsov nem 1956-ban, hanem 1960-ban verte cipőjével az ENSZ közgyűlésén az asztalt. (Hogy a “magyar kérdés” miatt, az lehet, erre nem emlékszem pontosan.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. A kormányszóvivő diadalként vezette fel fönöke beszédét, aztán mikor hazamegy örül , hogy megdolgozott a pénzéért és egy újabb bőrt húz az arcára.
    A csillagszemű igazmondó szölöbányász Viktátor a magyarnép elleni támadásnak fogta fel a kritikát.Nem veszi észre, hogy a 2/3 nem jogositja fel arra, hogy úgy kormányozzon mint egy Tiranos,és ebből még 3 év, huuu?
    Klasszikusokat idézve ” monggyoon le”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Bumburinak:
    Gondolom, ismered a Tanú c. filmet. Arra a jelenetre gondolj, amikor Pelikán József gátőr nem tudja megemészteni, hogy Dániel Zoli barátja jugoszláv kém lenne. Mit mond erre neki Virág elvtárs? A következőt: “Pelikán, maga jobban hisz a saját két vaksi szemének, mint nekem, a pártnak?”
    Sajnos van nálunk (de gyanítom, más a cuclista diktatúra 4 1/2 évtizedét megélt országokban is) egy végtelenül befolyásolható, jellemzően nem igazán pallérozott elmékből álló, önálló gondolattal nem, de szavazati joggal természetesen rendelkező népréteg. A jobboldali politikusok (és a velük karöltve tevékenykedő lélekkufárok [régi kifejezéssel élve a klerikális reakció tisztelt képviselői]) a szószékből megmondják nekik a véleményüket, amit aztán nagyon büszkén szajkóznak. Mint a saját véleményként. Jobban hisznek a szószékről jött kinyilatkozásnak, mint a saját szemüknek.
    Ezek a szerencsétlen elkábított, agymosott emberek az emésztés végtermékét is önként és dalolva, mosolyogva fogyasztanák el ifjú kegyelmes urunk bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk kezéből…
    Ennyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Gugyerák, ha szereted a Tanú c. filmet, ajánlom Neked Bartus László: Megint Pelikán című könyvét, mely az I. Orbán kormány “működését”, ügyeit dolgozza fel. Eszméletlen jó, letehetetlen :)

    “Megint Pelikán című könyv tartalma:
    Ez a könyv a rendszerváltás után követi nyomon Bacsó Péter halhatatlan figurái, Pelikán József gátőr és Virág elvtárs keserédes történetét. Pelikán ismét a történelem viharába kerül, miután Virág elvtárs beküldi a kisgazdapártba. Kinevezik a népligeti uszoda igazgatójának, aztán alvállalkozóként autópályát épít, majd halőr lesz a Millenáris Parkban”
    kb. 1500 ft körül vesztegetik, online is kapható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. NAGY FERENC január 20.
    Ezt nem gondolhatod komolyan. Ilyen kompromisszumra, megalkuvásra képtelen ember nem tud visszavonulni. Az neki a teljes csőd, amit nem vállalhat. Vagy kilép az EU-ból és akkor az országnak lőttek, vagy nagy gáz esetén a visszavonulás inkább elvonulás (teljes vagyonnal egy távoli országba), mi pedig maradunk itt egymást gyepálva, ember ember ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. vasi20!
    “…Csak remélni tudom,hogy az a sok ember aki “fülke forradalmat” csinált most igen elgondolkodott,hogy kire tették a voksukat”…

    Nos én nem bízom ebben. Miért? Azért mert ….mint fentebb Gugyerák írta: “Sajnos van nálunk …. egy végtelenül befolyásolható, jellemzően nem igazán pallérozott elmékből álló, önálló gondolattal nem, de szavazati joggal természetesen rendelkező népréteg…… “. Nos ez a sok “lükeforradalmár ” egy része (már amelyik olvas, TV-zik) csak a jobboldali médiákból szerzi ismereteit , ahonnan csak arról hall, hogy megadta a vezér nekik ott kint, megmutatta a magyarok Istenét! A másik részük pedig az előbbiektől hallják még jobban elferdítve a kocsmában, vagy a templomi szószékről lesik az igét, és ez így megy szájról-szájra. Ez a réteg pedig nehezen fogja beismerni, hogy tévedett. Szinte látom, ahogy a kritikára kihúzzák magukat, megpödrik bajszukat és mondják, nem úgy van az öcsém, tudjuk mi mi a dörgés!…..
    Nos ezért nem látom azt, hogy a következő pár évben lehetne itt változás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Ez is az az eset amit nem szabad szó és vélemény nélkül hagyni!A magam részéről nagyon sajnálom,hogy Orbán úr ilyen indulatos kritikát kapott:Sajnos!, az elmondott beszéd minden szava és fordulata igaz!Riasztóan jól jellemezte a régi és egy jó ideje átformálodott politikust.Azon nem is vitatkoznék,hogy ez a jellemzés kinek szólt,hiszen teljesen egyértelmű.Tudomásul kellene végre vennie,hogy Európa nem az Ő futballcsapatához igazolt,hanem mi magyarok léptünk egy olyan szövetségbe ami nem mindenben hasonlít a mi parlamentünkhöz és nem is olyanok a küldöttei amihez mi sajnálatosan már hozzászoktunk.Ezek az urak nem a mi szokásainkhoz fognak leépülni,tehát nekünk kell az ott már régóta jól működő rendhez igazodni.Mondom kellene!Miután Ők már régebben élnek a demokratikus életben és felfogásban,nagyon riasztó lehet számukra az a nyolc hónapi politikai aktus amit ez idő alatt a 2/3-ra hivatkozva a parlamentünk véghezvitt.Az ezt megelőző 12 évet már nem is kell bolygatni,elmúlt..Ők sem a 2/3-t vitatják. Talán nem is igazán a média törvényről szólt ez a türelmetlen és indulatos kirohanás.Talán pont ezért és pont most kellene Orbán úrnak és a parlament idáig tapasztalt törekvésein és a további terveit egy más beidegződés szerint elemezni,átértékelni és változtatni.Amíg nem késő!Az a sok értelmetlen kapkodás,átgondolatlan gőgös törekvés és törvényalkotás ide vezetett. Az Eu-val nem harcolni kell!A vitára igen szükség van,de dacos ellenállásra nincs.Talán még jó időben sikerül változtatni az eddigi gyakorlaton.
    Nekünk magyaroknak nem hősökre lenne szükségünk,hanem kiemelkedő,nagytudású,népét valóban szerető vezetőre.VÉGRE MÁR!
    Viharos történelmünk után most van igazán lehetőségünk felzárkózni egy élcsapathoz,a mai európához.Ez a mai egy olyan áldott pillanat amit nem szabadna semmi áron kihagyni.Nagyon vágytunk rá.Gondolom a tisztelt képviselőt nem a sértegetés szándéka vezette és ezt kellene megérteni.A szavak mögött a figyelmeztetés tényét kellene megfontolni és annak eredményeként kezet fogni!Mert értünk haragudott nem ellenünk.Mindenkitől lehet és kell is tanulni,nem születtünk Istennek.Olykor a kellő alázattal felismert kritika többet ér több évi hatalom gyakorlásnál.Nekünk is olykor elmegy az étvágyunk a közös ebédtől,talán nekünk is ki kellett volna már többször mondanunk e szavakat.Mi továbbra is itthon szetnénk ebédelni,talán most sikerülhet.. Kérjük ne rontsák el!Ne rontsa el.Ma és most ismerjék el a hibákat és változtatsanak mert szükséges.Láttam Orbán arcán a döbbenetet..Megértem, nem szokott hozzá.Soha nem késő megváltozni.Ha nem akar és nem tud,akkor adja át a helyét egy alkalmasabb vezetőnek.Mi, “a népe” nem akarunk európán kívül élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  50. Masra nem is lehetett szamitani, aki 8 eve kuzd a hatalomert azt csakis Diktatornak lehet nevezni.O nevezheti a Magyar Nep Orszagat DISZNOOLNAK,ezert nem sertodik meg senki,ha nem vallod azt az elvet mint ok,nem vagy ember,megsemmisitenek,nem vagy magyar.Ez egy beteg elme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újra pördült a szélkakas 2011. január 27. csütörtök

Európa még lát magyar demokráciát 2011. január 26. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos