Ronai and Ronai
AMERIKAI

Így kell beolvasni a diktátoroknak! 2011. január 20. csütörtök 0:24 | AN

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Így kell beolvasni a diktátoroknak!

Brüsszel – A magyarországi ellenzéket megszégyenítő módon olvasta Orbán Viktor fejére a demokrácia ellen elkövetett bűneit, önmaga elzsarnokosodását és a sajtószabadság alapelveit, a “kiegyensúlyozott” sajtó lényegét Daniel Cohn-Bendit, a 68-as diáklázadások egykori vezéralakja, az európai zöldek  vezetője.

Így kell beszélnie egy diktátorral egy demokratának. Így beszél egy olyan ember, aki szabadságban él. Ilyen mértékben háborodik fel egy demokrata, ha az arcába hazudnak. Egy demokrata nem is ül egy asztalhoz egy olyan emberrel, akik mások alapvető jogait sunyi módon elvitatják. Mint mondta: „Orbán úr, ön meghívott engem ebédelni, de most elvette az étvágyamat”.

Érdemes nézni a metakommunikációt is. Magyarország rettenthetetlen miniszterelnöke éppen annak látszik, aki: egy nagy nullának, egy nagy senkinek. Kár, hogy ezt Magyarországon nem veszik észre, és nem így viszonyulnak hozzá. Egyetlen ilyen ember nincs Magyarországon, mint Daniel Cohn-Bendit, aki  mögé fel lehetne sorakozni. de még a dicséretre méltó civilek tüntetésein sem hallani egyetlen határozott, világos, bátor egyenes beszédet. Itt a minta, lehet tanulni, milyen egy demokrata: [https://youtu.be/9eLObE7EWro]

.

Itt látható a felszólalás magyar fordítással is [https://youtu.be/lnNo1J9bBzY]:

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (73 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +89 ( 95 szavazatból)
Így kell beolvasni a diktátoroknak!, 4.6 out of 5 based on 73 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Kedves neroka!
    Én nem is azokra a szavazókra gondoltam,akik “minden körülmények között” a Fideszre szavaznak,mert azokra észérvekkel hatni nem lehet.Hanem azokra akik hitték,hogy április 12-én egy új világra ébredünk,mint ahogy azt a vezír ígérte.És gondoltam azokra akik,egyébként jogosan,zokon vették,a 13. havi nyugdíj elvonását.Nos ha ezek nem maradnak otthon akkor nyer ugyan a Fidesz,de nincs 2/3-ad.Most már talán belátják azok akik rendelkeznek egy kis intelligenciával,hogy a 2/3-os többség soha nem jó,mert így az ellenzék kizárható,az Alkotmány Bíróság, ledegradálható,olyan Alkotmány készülhet amilyet akarnak,és a sajtóban is előírhatják,hogy hány%-ban legyen ilyen,vagy amolyan hír.( A koronázást nem gondoltam komolyan,mert bár megtehetnék,de azt hiszem ez már a Fidesznél is kiverné a biztosítékot,és ezért ettől nem tartok,de elvben megvan a lehetőség.) Na szóval én azért hiszem van olyan réteg akik belátták már most,hogy tévedtek.Ha más nem győzte meg őket,a zsebükbe turkálás,és az onnan való lopás ténye igen.Egyéb iránt úgy gondolom az itt megjelent hsz-ek szinte 100%-val egyet lehet érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  2. Kedves Caveman, köszi a vígasztalást, de engem csak az a taps vígasztalna meg, ami Orbánt börtönbe kíséri!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (41 szavazatból)
  3. Sáfrán Ferencné

    Hibák mindenütt lehetnek!!! DE!!! Nem mindegy mekkorák, s főleg nem
    mindegy ha felfújják., s pláne NEM MINDEGY HA SZÁNDÉKOSAN
    GERJESZTIK!!!
    A politikusokat nem szeretnünk kell, de nem ártana megértenünk és reálisan gondolkodnunk!!!! Kezdjünk!!!
    Tisztelt Uraim és Hölgyeim! Az elmúlt 9 l/2 hónapot ne tévesszék össze az előző 8 évvel!!! Mik is voltak az “ÉRDEMI” eredmények??? Hová jutott
    az országunk minden területen??? Mennyi lett az adósságunk??? Stb.!!!
    stb.!!!!! Gondolom értelmes emberek lévén nem kell felsorolnom végig!!!!
    Ezt most -szeretem, nem szeretem-, -akarom, nem akarom-, de rendbe
    kell tenni!!! Inkább próbáljanak okosan, intelligens érvekkel segíteni!!! Ez
    a mi hazánk!! Gyermekeink jövőjének jó lehetőségeit itt kell, -most- nekünk egymással összefogva megalapozni!!! Nem szabad senkinek
    megengedni azt a hangnemet ami elhangzott!!! Ezt SENKI SENKIVEL
    NEM ENGEDHETI MEG!!! Ha az ” intelligens emberek” így viselkednek
    ország-világ előtt, ennyire nem tisztelik egymást, MILYEN LESZ A JÖVŐ???!!! Lehet véleményt alkotni, lehet nem egyet érteni, sok mindent lehet, de KULTURÁLATLANNAK LENNI SOHA!!!
    Kérem gondolkodjanak el a leírtakon!!!
    Mindenkit tisztelve : Sáfrán Ferencné

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -55 (71 szavazatból)
  4. Keresztes Vilmos

    Kedves Sáfrán Ferencné!
    Cohn-Bendit szövegében politikai minősítések voltak, de személyes sértés EGY SEM!
    Nem hallott olyat, hogy gmail.com”véreskezü buggyant Néró “, “csaló kormány csaló miniszterelnöke”, “rakás szerencsétlenség” , “elmebeteg” és nem is sorolom tovább.

    Felháborodása álságos, mert OV élenjárt a durva, sértegető közbeszéd kialakításában Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (65 szavazatból)
  5. Köszönöm,hogy van egy szabad weblap,melyet nem terrorizál a diktatura!
    Ezt a felszólalást egyik Magyar TV csatorna sem merte leadni!
    1989-ben nem ezért küzdöttünk,hogy most egy uj hitler üljön a nyakunkba.
    Remélem,hogy az EU demokrata erői nem engedik ,hogy Magyarországon ujra a terror uralkodjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  6. Keresztes Vilmos

    Kedves Sáfrán Ferencné!
    Cohn-Bendit szövegében politikai minősítések voltak, de személyes sértés EGY SEM!
    Nem hallott olyat, hogy “véreskezü buggyant Néró “, “csaló kormány csaló miniszterelnöke”, “rakás szerencsétlenség” , “elmebeteg” és nem is sorolom tovább.

    Felháborodása álságos, mert OV élenjárt a durva, sértegető közbeszéd kialakításában Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  7. Tisztelt Hölgyek, Urak ott a magyar parlamentben Daniel Cohn-Bendit megmutatta mi az etalon.
    Így kell beszélnie egy politikusnak, ha nem ért egyet, tisztán, érthetöen, gerincesen kiállni és meg mondani a véleményét. Nem azon gondolkodni, hogy ha most megmondom az igazat, akkor rólam is megmondják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  8. A miniszterelnök úrnak furcsa lehetett, hogy nem sértegetik a személyét mint azt annak előtte ő szokta. DE hála istennek végre valaki megmondta neki az igazat.Köszönjük Daniel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  9. Stumpné Bekes Margit

    Daniel! Köszönjük! Te nem változtattad nézeteidet,mint Orbán, ellentétben Veled!Tanulhatna Tőled a mi miniszterelnökünk,nem véletlenül irtam kis betűvel! A kaméleon Orbánhoz képest kismiska.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  10. Daniel! Vegre valaki meg mondta a velemenyet Orbannak.Amiota Orbant megvalasztottak ujra azota az eges orszag szenvedi a sok hulyeseget Orbannak.
    Az Orban fele demokracia az nem demokracia, hanem diktatura, A nep el van nyomva es ehezik es szenved, mikozben Orban es partja csinaljak az uj torvenyeket amivel a magyar nepet meg nyomorusagosab hejzetbe teszik.Rohangal a Papahoz Kinaba es mutogatja magat hogy o a disz Pava.
    Azt hiszi hogy az emberek nem latjak a ketszinuseget. A magyar nepnek egy kicsit jobban oda kel figyelni, hogy kit valasztanak meg. Nem pedig egy kameleont, mint Orban es a partja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  11. 1. Könnyű Cohn Benditnek, részben demokráciában nőtt fel, részben nem kell félnie, hogy Magyarországon az utcára teszik
    2. Azért ne felejtsük azt a 8 évet sem, az ország mértéktelen eladósodását, a korrupciót, nepotizmust, ennek köszönhető, hogy így nyerhetett Viktor
    3. S most megszívjuk, egy még korruptabb társaság vezeti az országot, akik azért arra vigyáznak, hogy megfelelő törvényeket hozzanak saját maguknak és annak alapján lopjanak, igy nem lehet utólagos elszámolás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  12. S jellemző Önökre, hogy moderálják a véleményeket, mitől félnek? :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (17 szavazatból)
  13. Tisztelt Négyesi György,

    nem félünk semmitől, csak megóvjuk a lapot az internetes fórumok szennyétől. És megvédjük az olvasóinkat attól, amitől menekülnek. Ez a hely nekik van. Itt ugyanaz történik, mint egy nyomtatott lap levelezési rovatában. Ami ott papírkosárban végzi, itt is odakerül. Ugyanazokat a szerkesztési elveket használjuk, mint egy nyomtatott lapnál az egész website tekintetében. Nincs ok eltérni attól. Annak eredményét ismerjük, amikor nem ezt teszik. Arra a célra nem tartunk fenn újabb felületet. Ez a website a mi olvasóink békés otthona.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  14. “Egyetlen ilyen ember nincs Magyarországon, mint Daniel Cohn-Bendit, aki mögé fel lehetne sorakozni. de még a dicséretre méltó civilek tüntetésein sem hallani egyetlen határozott, világos, bátor egyenes beszédet.”

    Tökéletesen igaz mondat. Magyarországon – néhány elszórt kivételtől eltekinte, tisztelet nekik – a ..arpasszírozás megy, a törökgáboros szerecsenmosdatás, az egyértelmű beszéd hiánya. A jogállam szétrombolva, és azon megy a szövegelés, hogy van-e még jogállam… eszméletlen…

    A civilek tüntetései: derék dolog, de amíg a szervezők legfőbb gondja, hogy elhajtsák a rendezvényről a balliberális politikusokat, addig Orbán röhög a markába, mert jól tudja, hogy az ilyen “politikamentes” tüntik hatása nulla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. T Sáfrány Ferencné!
    Ha mindazt ,amit kifogásol visszavetítjük az időben,akkor is egyetért saját magával?
    Szóval így utólag nem tartja elfogadhatónak a Gyurcsány takarodj,Gyurcsány beteges hazudozó,Gyurcsány elmebeteg stb,stb minősítéseket?
    Ebben az esetben én is azt gondolom,a hangnem a az embert magát minősíti!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  16. Sáfrán Ferencné
    2011. január 21. péntek
    12:38

    Kedves Hölgyem!

    Ön Látott parlamenti közvetítéseket, mondjuk 2007-ben vagy 2008-ban? Hallotta, ahogy a fidesz élén navracsicscsal sértegette Gyurcsány Ferencet? Hallotta, ahogy cinikusan és gúnyosan szinte mindennek elmondták a szocialista képviselőket? Azt hiszem kicsit elkésett ezzel a “segítsünk egymáson” kéréssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  17. Kérdésem: miért nem reagál az értékelésekre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Reagál, de egy gépről, egy cikkre, csak egy alkalommal lehet értékelést küldeni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Az emberek előbb vagy utóbb rá fognak jönni ,hogy ki is valójában Orbán . Az én szememben mindig is egy hatalommániában szenvedő másokat könyörtelenül eltipró téveszmékben szenvedő gyógyíthatatlan eset volt . Az Ő hatalomra jutása beláthatatlan következményekkel járhat Magyarországra nézve ! Sajnos nagyon sokan valószínűleg hónapok rosszabb esetben évek múltán döbbennek rá , hogy valójában mit is tett velünk az általuk fenntartás nélkül támogatott Orbán . S ez nagyon sokba fog kerülni MINDNYÁJUNKNAK !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  20. Nem te valál győző, hanem a kor lelke: szabadság,
    Mellynek zászlóit hordta dicső sereged.
    A népek fényes csalatásba merülve imádtak,
    S a szent emberiség sorsa kezedbe került.
    Ámde te azt tündér kényednek alája vetetted,
    S isteni pálmádat váltja töviskoszorú.
    Amely kéz fölemelt, az ver most porba viszontag:
    Benned az emberiség ügye boszulva vagyon.
    Berzsenyi Dániel
    [1814]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Tisztelt Sáfrán Ferencné!
    Nem tudom észrevette-e stílust ahogy az írására reagál ez a balos-libsi talán emberi oldal.Az elmúlt nyolc év munkáját Orbán politikája /a HAZA nem lehet ellenzékben/ ,a megosztás,minél rosszabb annál jobb a 2006.-os tüntetések megszervezése a csőcselékkel együtt hozzájárultak a sikertelenséghez. A szocik első négy évében az életszínvonal cca. 30 %.-al nőtt,de még 2006.-tól is 14 %-ot emelkedett.Az eltelt időszakban közel 800 km.autópálya,számos város,kórház,iskola lett építve vagy felújítva,és még 5 híd is épűlt.Sajnos erre a gyalázkodó lealázó politikára nem tudtak reagálni.Amikor egy frakcióvezető és magát kereszténynek valló ember legfőbb feladata Gyurcsány leamortizálása volt,akkor milyen megegyezésről beszélűnk.Az eddig eltelt kilenc hónap termése,az AB,hatáskörének csökkentése,az összes média megszállása,a kőltségvetési tanács megszüntetése,a magánnyugdíj megtakarítások ellopása,a médiatörvény,a multik,bankok,stb.megadóztatása,16%.-os adókulcs ami egy 20%-nak kedvez/pl. Orbán havi 534.000.-zel kap többet,a magánnyugdíjnál maradók nem jogosúltak az állami nyugdíjra holott befizetik,az EU elnökség kezdése mely az országot lejáratta a világ előtt.Tessék mondani minek örüljünk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  22. Sáfrán Ferencné
    Drága, maga hol él? Magyarországon?Ki adta a keze alá a billentyűzetet, hogy ekkora blődséget bepötyögjön?Naponta halljuk, látjuk ezt a szíjjártónak (megbecsülésem jele a kisbetű) nevezett orbán magyar hangját.Naponta szítja a tüzet a 8 osztályos fülkeforradalmárok körében. Vajh miért nem a nevezett úrnak címezte józan(?), és jó szándékú(?) hozzászólását?
    Hol él Ön??? Mikor néz TV-t, és mikor, milyen újságot olvas?Óránként vagyunk tanúi a 2,7millió többségnek nevezett kisebbség, megvezetett emberek megalázó kommunikációjának. Minden újság fórumán osszák az észt, (mert csak nekik van) és semmi mást nem bizonyítanak, csak azt, hogy az orbáni hazugságok termékeny talajra hullanak!
    Ássák az árkokat, és lassan ember nem lesz, aki be tudja majd temetni!
    Nagyon kérem önt, először talán a jobboldali társaság agyában tegyen rendet, ha már a józan magyar többségnek nem sikerült, talán egy jobb oldalira,- akit Önben tisztelhetünk -hallgatnak!
    Utána lehet itt kérlelni a józan embereket, de addig, nincs erkölcsi alapja, hogy ezt tegye!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  23. Végignézve a kommenteket, egyértelmű, hogy ebben az országban a ‘Sáfrán Ferencné’ néven kommentelő fórumtársunk mentalitásában fellelhető érvnélküliség okozza a legnagyobb bajt. Mond egy vádat, de nem bizonyítja, hanem általánosan azzal próbálja alátámasztani, hogy ugye, nem is szükséges elsorolnia, mi minden visszataszító történt Gyurcsányék uralkodása alatt.
    Pedig ha elsorolná, sokkal jobban megértenénk egymást. Mert az állmadósság növekedését, a “szemkilövést” szajkózni a kiváltó okok megemlítése nélkül, sőt: letagadásukkal, hiába emlegeti, nem igazol vele semmit saját csőlátásán kívül…
    Mert nekem például nem tudták volna kilőni a szemem. Ugyanis nem mentem betonoszlopokkal megtámadni a rendőröket, nem gyújtottam fel egyetlen autót se, sőt útburkolatot se szedtem fel. Egyébként bajban lennének: mit kellene tenni a rendőrségnek, amikor megtámadják őket kötelességteljesítésük közben, szemük láttára felgyújtja a csőcselék a fél várost, és szétveri a közvagyont?…
    És kedves fórumtársunk vitakultúrája is jellemző: elmondani a saját véleményt, de az ellenvéleményekhez úgy viszonyulni, mintha nem is lennének. Hova tűnt “Sáfrán Ferencné”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  24. pusztábakiáltó

    Orbán Úr összehasonlította a Német Média törvényt a magyarral, ugy hogy nem ismeri az itteni rendelkezéseket! Ezt mondta szó szerint:
    „A Német Médiatörvény egy jottányit sem demokratikusabb mint a Magyar“
    Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=oZfyOV5HmUk&feature=related
    (6 perc 20 másodperc)
    A dolog szépséghibája: nem létezik egységes “Német Médiatörvény!!
    Mert a Bundasland- ok saját maguk határozzák meg a szabályokat:
    Idézet a Német Alkotmányozó bíróság elöirásából:
    „In der föderalen Struktur Deutschlands ist festgelegt, dass die Bundesländer die alleinige
    Zuständigkeit für Kultur und Medien innehaben. Es gibt also kein „Bundesrundfunkgesetz“
    DE!!! Ezzel szemben létezik egy ultimativ rendelkezés: NINCS cenzúra!!! Viszont a szabad vélemény nyilvánítást senki nem korlátozhatja!!
    Még egy nagyon fontos különbség:
    (újra idézet a Német elöirásokból)
    Nach dem zweiten Weltkrieg herrschte die Überzeugung, dass der Rundfunk nie wieder ein Werkzeug der Politik werden durfte, sondern stattdessen der Freiheit dienen sollte.
    Mit Hilfe der Alliierten, besonders der Briten, entwarfen die deutschen Gesetzgeber ein Rundfunksystem, das so unabhängig wie möglich von politischen oder wirtschaftlichen Interessen sein sollte.
    A második világháború után az a meggyőződés uralkodik (Németországban) hogy a Rádió (és természetesen a TV is valamint a többi Információsrendszerek – a fordító megjegyzése) nem lehet még egyszer a politika eszköze, ahelyett a szabadságot kell szolgálnia!
    A Szövetségesek, elsősorban a Britek segítségével, megszerkesztették a politikai és gazdasági érdekektől messzemenően függetlenített Törvénykönyvet a Rádiórendszer működtetéséhez,
    Szerintem teljes világosan és egyértelműen be kellene íratni a Médiatörvények közé a fenti előírásokat. Se párt se az állam nem szólhat bele a szabad informácíóáramlásba!!
    (Természetesen elö kell írni a fiatalok, a személyes becsület, valamint a szakmai és hivatali titkok védelmét stb! De ezek a megkötöttségek nem függhetnek politikai megfontolásoktól!)
    Meg kellene tudni, hogy az EU milyen javaslatokkal áll elő.
    És a megújított Médiatörvényt népszavazásra kell bocsájtani!!
    A nép maga döntse el, hogy szabadon, vagy önuralomban akar-e élni!
    (Tüntetéssel nem hiszem, hogy ki lehet kényszeríteni a változtatást!!)

    Mit vorzüglicher Hochachtung
    pusztábakiáltó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Sáfrán Ferencnének:

    Nem lehet megengedni ezt a hangnemet? Hát az elmúlt 9 esztendő mocskosságait, amit rászórtak a baloldaliakra, azt lehetett, asszonyom? Elmebetegnek nevezte ez a kiváló rétor Orbán Viktort, ahogy a regnáló miniszterelnök Gyurcsányt rendszeresen így nevezte a Fidesz? Ha nem találja fárasztónak, nézzen már utána annak, mi mindennel verték ketté ezt az országot a jobboldaliak! Sőt válaszát szívesen várom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. Ha mind azt a sértést, sokszor trágárságot a fejére olvasnák, amit ő és csatlósai az elmúlt 8 évben megengedtek maguknak, megállás nélkül napokon keresztül lehetne sorolni! Így kedves Sáfrán Ferencné nincs mit számon kérnie, legfeljebb az elvbarátai miatt egy csendes “elnézést” kimondania! Mikor hallott ön a másik oldaltól hasonló szavakat????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz a népszámlálással? 2011. augusztus 8. hétfő

100 éve született Bibó István 2011. augusztus 7. vasárnap

Mentsük meg a politikus adósokat! 2011. augusztus 6. szombat | AN

A szőnyeg szélén lehet várni 2011. augusztus 5. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos