Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány: Európa már a lengyelekre vár 2011. január 25. kedd 5:50 | AN

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány: Európa már a lengyelekre vár

Budapest – Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mérleget vont Orbán Viktor Strasbourgi szerepléséről. Az mindenki számára világos, hogy Orbán Viktor ezzel a fellépésével kiiratkozott az európai politikusok közül, ám az felettébb érdekes megállapítás, hogy Európa már a lengyelekre vár. A lengyelek pedig az alkalomra. Lehetséges, hogy még a kelet-európai csúcsot is elviszik májusban Lengyelországba? Nem kizárt, hogy bojkottálják Orbán Magyarországát. Ezt nyilván az dönti el, hogyan reagál arra, ha a médiatörvényt alapjaiban kell megváltoztatni, esetleg visszavonni.

“Komoly tekintetű elemzők magyarázzák nekünk, hogy a miniszterelnök Strasbourgból is hazabeszélt. Nem az európai parlamenti képviselőket akarta meggyőzni, hanem itthoni közönsége előtt akart jól szerepelni. Csavaros kommunikációs fogás, gondolhatnánk. Két tábor, két kommunikáció. De valójában kettő a tábor? Igaz az, hogy nekünk más az elvárásunk a politikával szemben, mint a nyugat-európai választóknak? Ennyire különböznénk mentalitásban, kultúrában, gondolkodásban az európai főáramtól? Szóval csak megjegyzem, hogy a kettős kommunikáció elméletéből annak elismerése is következik, hogy mi „mások” vagyunk. És tényleg „mások” szeretnénk lenni?
És az “elemzők” ezt szeretnék erősíteni?
Azt mondja egy brüsszeli barátom, hogy ezzel a fellépéssel Orbán végképp kiiratkozott a klubból. Az európai politikusok klubjából. Hogy nem lesz komoly politikus, aki zakót – blézert – hanyagul levetve egy hátradőlős beszélgetésre hívná a magyar miniszterelnököt. Van ilyen klub? Bizony van. Pár mondatban az egyikről. Az Európai Tanács üléseinek esti munkavacsorája előtt egy, a többiek előtt szigorúan elzárt területen találkoznak az állam- és kormányfők. A büfében még megisznak egy italt. Egy pohár bort, egy gin tonikot, közben beszélgetnek. A kavalkádban jól érzékelhető, hogy kinek milyen az elfogadottsága. Kihez lépnek oda, kire figyelnek egy társaságban, kivel beszélgetnek csak a hivatalos ügyekről, kivel anekdotáznak szabadon. Sok „nagy embert” láttam magányosan ebben a körben, és gyanítom, egyik sem bánta, hogy a médiának nincsen betekintése ide, a színfalak mögé.
Tehát nem az a kérdés önmagában, hogy milyen volt Orbán strasbourgi szereplése. (Szerintem egyébként szégyenletes.) A következmények beláthatatlanok. Ha a magyar miniszterelnök nem érti, hogy elnökségének sikere mások mellett a német kancellár és a francia elnök együttműködési hajlandóságán is múlik, vagy talán elsősorban ezen, akkor csúnya vége lesz ennek a félévnek. De nagy kérdés, hogy Orbán múlt heti performance-a után, talál-e még komoly együttműködő partnert. Vagy inkább mindenki megvárja a lengyel elnökséget, Donald Tusk miniszterelnökkel az élen? Arra a politikusra várva, aki az Ikrek (lásd: Kaczynski fivérek) sok feszültséget hozó országlása után megerősítette Lengyelország európai arcát. Szégyen ide, szégyen oda, megjelentek az első írások arról, hogy nincs más feladata Európának, csak kibekkelni ezt a félévet (az első hónapnak lassan vége), aztán majd jöjjenek a lengyelek. Az első pofon mindenesetre már megérkezett. A strasbourgi hiszti után szinte azonnal döntöttek az illetékesek: ebben a félévben nem csatlakozhat Schengenhez Románia és Bulgária – pedig Orbán ezt magyar prioritásként jelölte meg. Az Unió visszaütött, magyar diplomáciai kudarc a vége.
Hogy írta a Magyar Narancs a címlapján? „Ütős kezdet”. Valóban. Ütős.
Minket üt.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 25 szavazatból)
Gyurcsány: Európa már a lengyelekre vár, 4.5 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Na, de miért kibekkelni kell, miért nem lehet se..be taszajtani, hogy felmossa Európát???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  2. Látszat mögé néző

    Szívből remélem, Gyurcsány Ferenc olvas itt, mert jó lenne, ha eljutna hozzá: sokan támogatják, sokan szeretnék őt ismét az ország élén látni, mert igaz, őszinte ember, akit bár lejáratott az ellentábor, a gondolkodó magyar becsüli, hogy nyíltan be merte vallani a hibákat. Ez nem bűn, hanem erény! Lehet, hogy nem hangosak, de szívükben rettegéssel várnak a csodára. “kibekkelnek”, mert más választásuk nincs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (32 szavazatból)
  3. Nem vagyok egy Gyurcsány fun, de kezdhetne már magával valamit a Mézga Géza párt nélkül.Ha új, szocdem pártot alapítani biztosan elvihetne néhány százezer szavazatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Szerintem is aki a hibáját belátja, megpróbálja kijavítani különb ,mint aki mindig csak másban találja meg a hiba okozóját……..Az ilyen viselkedés engem mindig a kiscsoportos óvodásokra emlékeztet……..Az a mérhetetlen gyűlölet ami OV. ban van Gyurcsány Ferenc iránt már kóros, biztos hogy nem normális viselkedése ez ügyben, a sleppje meg rátesz még egy lapáttal, hátha betudják mószerolnia volt ME.köt………….Erre is van magyar közmondás: jön még kutyára dér,( úthenger)………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos !
    Azt a mérhetetlen gyűlöletet a félelem és az irigység generálja.Orbán már betegesen retteg Gyurcsánytól, ezért szerintem már külön, titkos minisztériumot hozott létre Gyurcsány “eltakarítására” a politikai életből.Csak azt nem tudom mit védett a beszari amikor a Magyarországra hivatkozott az EP-ben? “Gyáva embernek nincs hazája.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Én arra leszek kíváncsi, hogy midőn Hazudniképtelen Viktormihályról kiderül, hogy megszorításokban többszörösen is túltesz Gyorcsányon, viszont az így összeharácsolt vagyont nem működési megreformálásra fordítja, hanem csak feléli, felfogja-e végre a sok lükeforradalmár, hogy ha nem szavazzák le “népileg” a vizitdíjat és a többit, már régen túl lennénk a nehézségeken.
    Mert ha mégis, valamilyen túlvilági segítséggel, demokratikus eszközökkel leválthatnánk Orbánt (aminek szerintem soha semmilyen esélye nem lesz meg), akkor ugyanott állunk majd, ahol a part szakad. Mert a következő kormány kirabolt államkincstárat, kifosztott állampolgárokat, rombadöntött intézményrendszert, országunkat lesajnáló világközvéleményt fog örökölni. Minél később tér vissza Gyurcsány az ország élére, annál kevesebb az esélyünk emberhez méltóan élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  7. “Ütős kezdet “! Nem létezik ,hogy valamikor is egy politikus első ,igazán valamire való bemutatkozása ,ekkora égés lett volna . Lehet magyarázkodni ,kinek ,mit ,hova üzent ,egy biztos lenullázta ,amúgy sem nagy tekintélyét .A legnagyobb baj ,hogy nem ez a gőgös ,kivagyi fogja meginni ,butaságának a levét ,hanem kishazánk . Ez a legszomorúbb az egész történetben !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Az a legnagyobb baj,hogy a TÖBBSÉG csak magában morog,még szavazni sem megy el! Még él a régi beidegződés: “Ne szólj szám,nem fáj fejem!”. Egy Régi demokráciában tizedéért utcán lenne a nép.A munkahelyemen pl. senki nem tudta megmondani,mi van az alkotmányban. A készülőről sincs képben,ezért nem is igen érti a felháborodást.Médiatörvénnyel is hasonló a helyzet,és még sorolhatnám. Ezen kéne elsősorban változtatni. Gyurcsánynak tényleg csak az MSZP-n kívül van esélye embereket mozgósítani, a párt nagyon lejáratta magát sokak szemében. Az öszödi beszéd az eddig hallott legőszintébb politikusi beszéd volt. A stílusán finomítottam volna,és nyilvánosan kellett volna elmondani,nem a pártnak. Azért érdekes,hogy 300Ft-ért utcára mentek,most meg súlyos pénzeket nyúlnak le,és semmi!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  9. Te, Manó!
    Mivel itt (úgy látom) nem a Mónika, Győzike, Balázs show és társai szeméten élő társulat van, meg merem kockáztatni hogy mond nektek valamit az, hogy J. Haydn “Dobütés szinfónia” …
    Gyurcsány “elk..tuk” meg “hazudtunk éjjel és nappal” kijelentése is egy dobütés volt, hogy fölébressz azt a szerencsétlen teszetosza bagázst. Az a baj, hogy némi berzenkedés után megint mély álomba szenderedett a kőkobaki társulat. De arra, sajnos, még volt idejük, hogy Gaál J Zoltán páncélszekrényéből kilopják és kiszivárogtassák a felvételt, azt biztosítandó, nehogy ismét ilyen orrba vágós ébresztésben lehessen részük… Nem lett egészen idejük, de azért sikerült Gyurcsányt Dugonics Tituszhoz hasonlóan lerántani a vár fokáról. Hogy vele hullott az egész bolhacirkusz? Spongyát rá. vagy egy másik hasonlat: Végre megint lehet nyugodtan heverni a többi vaddisznóval a kihűlt dagonyában, senki sem figyelmeztet arra, hogy az már hideg… Sikerült a problémát orvosolni. Igaz hogy a víz továbbra is egyre hűl, de legalább nincsen aki ezt arrogánsan szóvá tegye! Ez is eredmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Kedves Látszat mögé néző! Azt azért jó volna egyszer “kibeszélni”, hogy ki ártott Gyurcsánynak többet, -az ellenzéke, vagy saját pártjának begyöpösödött, retrográd, korrupt, velejéig romlott “kemény magja” (volt KISZ-es elvtársaink) akik a mai napig működnek és ezzel hiteltelenítik az egész baloldalt, sőt lehetetlenné teszik az egész mai ellenzék hiteles megalakítását, összefogását és a jövőre ható sikeres fellépésének lehetőségét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. Orbán András Lajos

    Hegyiparaszt. Nagyon jól látod az okokat amiért Gyurcsánynak MEG KELLETT BUKNIA…………A saját pártjában volt a bukás oka, nem értették meg azt hogy mit miért akart csinálni, ebben a dologban Szili Katalin járt az élen, de mondhatnám Szekeres Imrét is, Kovács Lászlónak is még hátrább kellett volna állni……….Az egész MSZP. ben nem látszott az akarat a változtatásra, csak a langymeleg sz@rozásra, pedig akkor 2006 őszén még lett volna annyi idő a világválság előtt hogy gatyába lehetett volna rázni a gazdaságot, a politikai életet, de a szocik mint a vágóhídra hajtott marhák(elnézést a kifejezésért) hagyták magukat hajtani, sodorni, ez pedig a fityiszeknek volt magos labda, le is ütötték, sajnos…………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. Bocsánat, ez a válastték? Szar a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  13. Többekkel egyetértve: OV már beteges Gyurcsány-fóbiája szerintem teljesen megalapozott, hiszen ezt a félművelt, paranoiás falkavezért GyF bármikor, egy mozdulattal levadássza a terepről, ha tömegbázis, valódi baloldali párttal az élén áll mögötte. Ennek alapfeltétele, hogy Gyurcsány nyíltan fel merje vállalni a szakítást eddigi, teljesen amortizálódott pártjával és e tekintetben is a saját lábára álljon. Baloldalon ő az az egyedüli, tehetséges politikus, aki képes maga körül rövid idő alatt tömegbázist kiépíteni, felépíteni max. néhány év alatt egy olyan ütőképes baloldali pártot, amely taccsra tudja könnyedén vágni a hithű viktoriánusok támogatta Fideszt. Egy ilyen akció nyilván lényegesen alacsonyabb támogatottsági szintre vinné le az MSzP-t, lehet, hogy a Parlamentbe kerülésért is igencsak meg kellene küzdenie. De Gyurcsánynak az MSzP eddigi támogatóinak nagy részén túl igen erős tartalékai volnának a jelenlegi “bizonytalanok” között. De: GyF-nek szerintem meg kellene maradnia pártvezérnek. Ez az ő igazi világa, ehhez ért igazán. Miniszterelnöknek mellé egy olyan vaskövetkezetességű “szürke eminenciás” kellene, mint volt pl. Bajnai. Ha ez megvalósulna, szerintem belátható időn belül akár értelmes kormányváltás is lehetne. Az Orbán-bandát meg szépen lassan elfelejtenénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. Azért legyetek már egy kis belátással! A helyi vezetők azért csak közelebb vannak az emberekhez mint a pártvezető Gyurcsány, és nekik kellett ezt az egész “mától nem osztogatunk, hanem fosztogatunk” irányváltást lenyomni a torkukon. Ráadásul a kutya farkán ott volt az szdsz-es bolha, ami állandóan vakaróztatta őket. Ezzel együtt összeszorított fogakkal végigcsinálták – és 2008-ra már meg is indult a fellendülés, már az újabb osztogatáson (új tulajdonosi program) vitatkoztak, amikor beütött a VILÁGgazdasági válság. És ezt is végigcsinálták, pedig előre látni lehetett, hogy sok babér ebből nem fog a számukra teremni. Az ő politikusi sírköveikre is felírható, hogy “megcselekedték, amit megkövetelt a haza” Hogy Orbánékat mindenáron távol kellett tartani a kormányzástól – azt épp a mostani ámokfutásuk igazolta. Szövegem persze a helyi vezetőkre vonatkozik – az önelégült, bebetonozott vezetőség “gyevi bíró”.
    Gyurcsány blogja viszont Orbán ön- és országégetésére vonatkozott, amivel teljesen egyetértek..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. miezittenkérem?

    Amíg “egyet választ, kettőt kap” akcióban minden európai politikus mellé csomagolnak egy-két szalonképtelent is, addig nincs tiszta választás. Kellene egy “Európa Párt”, világos programokkal, semmit nem elrejtve, aztán ha a népnek a sárfürdő kell helyette, akkor legalább nincs vita.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Kedves Orbán András Lajos! Örülök neki, hogy azért vannak néhányan (remélem egyre többen) akik hozzánk hasonlóan látják a világot (vagy legalábbis annak Mo.-i szegmensét). Sajnos azonban, úgy látom , hogy egyenlőre még többen vannak akik az absztrakt gondolkozásnak azt a fonákját, amit a népi bölcsesség úgy fogalmaz meg, hogy:- „a barátaimtól ments meg Uram engem, az ellenségeimmel majd elboldogulok egyedül”- nem akarják (tudják?) elfogadni! (Látszik ez abból, hogy úgy gondolják, hogy mi a véleményünkkel Gyurcsányt, vagy az IGAZI baloldalt támadjuk.)
    Egyébként itt a további hozzászólók közül azokkal nem tudok egyetérteni akik úgy gondolják, hogy az MSZP-nek Gyurcsány vezetésével meg kellene újulnia. Az a véleményem, hogy ez a párt már annyira hitelét vesztette, lejáratódott és alapvetően kiégett, (köszönhetően többek között az általad is említett elvtársaknak, -tudom, hogy a lista nem teljes, de én azért még feltétlen kiegészíteném pl.:Kiss Péterrel és Boldvai Lacival) hogy Gyucsánynak csak egy új formáció élén van esélye a hallgatag többség szavazatainak és bizalmának a megnyerésére

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. “Európa Párt”
    Ez jó. Ütős lenne az elnevezés azok között a magyarok között akik nem a múltban, a XXI. század Európájában akarnak élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Nagyon jól írjátok le a véleményt, mindegyik építő jellegű. Ez is -többek között- nagy különbség a két párt között. Bocs’ a Párt és a volksbundista fülkeforradalmi csőcselék gyülekezete között. A baloldali hozzászólók mindig megfogalmaztak éles kritikát is a párttal szemben, addig a jobbos bértollnok, orbáni slepp közül soha, egyetlen szó nem hangzott el kritikusan az erőszakos bohóc ellen.
    Orbánnak a mélynövése is irritáló számára, erős kisebbrendűségi komplexusban szenved. Kende írta a Viktor c. könyvében: amikor Orbán és Fodor a járdán mentek valahová, Viktorka a szélén ment, nem akart Fodor mellett haladni, mert az föléje magasodott. És nem csak fizikailag, szellemileg is!
    Ez a félelem Gyurcsány ellenében is meghatározó számára, egyenesen evidencia, ez, és GY.F. tudásbeli fölénye is nagymértékben ellenszenvet, sőt gyűlöletet generál ebben kis törpében.
    Kínos nézni, amint állandóan a papírjaiba tekintget és uszító, emelt hangnemben beszél, kiabál, nyomatékosít általa kedvesnek vélt szavakat és ismételget.
    Gyurcsány lesöpri ezt a sunyi alakot a porondról, akármit is mondanak ellenségei. Mert őt ellenségnek tekintik jobbról az egész baloldallal egyetemben. Sőt, a saját fajtájukat is azonnal lerúgják, ha nekik nem tetsző dolgot mond.
    Retorikája kiváló, de csak a csőcselék szintjén és az alacsony iskolázottságúak körében. Egyes értelmiségiek pedig a húsosfazék effektus miatt követik. Pl. ilyen szijjártók, kósák,rogánok,lázárjánosok etc.
    Ezzel szemben az MSZP-s urak nem tudnak a néphez érthetően szólni. Úgy adták elő anno intézkedéseik szükségességét, mint amikor két tudós beszélget egymással. Akadémikus verbalitás.
    Aztán ott volt a rengeteg torzsalkodás, helyezkedés, kiszorítósdi, klikkesedés. Ezt úgy adták elő, hogy az MSZP egy sokszínű párt ugyanennyi véleménnyel. Egy fenét! Össze kellett volna zárni és azonnal szankcionálni. Szégyen, amit csináltak éveken át és a fityesznek nem is kellett erőlködni a hatalomba való visszajutáshoz, melynek nagyságát még tetézték a szocik a rengeteg korrupt üggyel is.
    Gyurcsánynak ott kellene hagyni ezt a pénzért politizáló társaságot és egy teljesen új alapokra helyezett formációt kellene létrehoznia. Lennének követői, hiszen orátori és vitaképessége sokszorosa bolseViktor urunkénak.
    Az MSZP, jelenlegi összetételében, sok évig nem rúg labdába. De nem akarják belátni, a mézesbödönt addig nyalják, amíg végül kiürül és akkor vége a dalnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Medián: a Fidesz gyengül, a Jobbik jön föl 2011. szeptember 25. vasárnap | AN

Kihátrálhat a Néppárt a Puszta-Putyin mögül 2011. szeptember 21. szerda | AN

Orbán a hűtlen kezelés elkövetője? 2011. szeptember 19. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos