Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Szonda Ipsos-nál nem jutna be a parlamentbe az LMP 2011. január 21. péntek 8:08 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A Szonda Ipsos felmérése szerint a Fidesz támogatottsága 34 százalék, az MSZP-nek 11 százaléknyi híve van, a Jobbiknak 6, az LMP-nek 4 százalék, egyéb pártra a lakosság 2 százaléka szavazna, és 43 százalék a bizonytalanok vagy nem szavazók aránya a teljes népességen belül. A KDNP továbbra se létezik.
A biztos pártválasztó szavazók között a kutatók a Fidesz 65, az MSZP 17, a Jobbik 11, az LMP 5 százalékos támogatottságát mérték, az egyéb pártokra itt is 2 százalék jutott.
Az elmúlt egy hónapban a pártok támogatottsága alig változott, de a szimpatizánsok aktivitási szintje nagyon eltérő: a Fidesz hívei továbbra is kiemelkedően agilisak, 71 százalékuk most is elmenne szavazni, míg az MSZP választói közül csak 53 százalék mondta ezt, és ez a különbség minden társadalmi rétegben megfigyelhető. A Jobbik híveinek kétharmada elmenne szavazni, míg az LMP-t preferálók több mint fele inkább csak szimpatizáns, nem voksolna.
Az Ipsos megállapítása szerint mind a Fidesz, mind az MSZP szavazótáborának fontos összetartó eleme a másikkal szembeni elutasítás. A szocialisták hattizedének a Fidesszel szemben vannak a leghevesebb ellenérzései, egyötödük a Jobbikot nem kedveli, további egyötödnek nincs diszpreferenciája. A kormánypárti szavazók 65 százaléka az MSZP-től érzi magát a legtávolabb, 10 százaléka a Jobbiktól, 5 százaléka az LMP-től, míg 20 százalék nem fogalmaz meg karakteresen negatív véleményt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Itt az ideje végre egy új pártot létrehozni.Amíg nem késő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Igen! Egy olyan pártot amit nem begyepesedett agyú,idős emberek alkotnak. Ők zömében még a régmúltban gondolkodnak.
    Egy fiatal és középkorú tagokból álló párt kellene aminek lesz tekintélye a nép előtt. Hol van ilyen párt vagy lesz egyáltalán?
    Nagyon szeretném! A fideszt enélkül senki nem üti ki a nyeregből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Nem kell csodálkozni a felmérésen. Mindenhol fideszes,lekötelezettek ülnek. Ők még akkor is szárnyalni fognak a felmérésekben, amikor már a támogatottságuk is megszűnik.Ez a felmérés a szokásos fideszes lufi..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Nincs már kétharmad…Viszont a szegények,betegek és akik nem nyalók azok egyre többen lesznek.Én direkt népszavát veszek,és jól kihajtva olvasom,vajon beszólnak e.Még nem…..Egyelőre.Mondjuk 120 kiló vagyok,nem hájban..Lehet hogy azért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. A Nézőpont felmérését nagyobb kétellyel fogadnám az igaz, viszont a felmérések általában reprezentatív, de kis mintán készülnek. Sokat elmond, hogy majdnem minden második ember (45 %) ezek közül sem volt hajlandó nyilatkozni.
    Tudomásul kell venni (sajnos), hogy a magyar választók nagy részét jobban izgatja, hogy mi történik a Való Világban, mint a való világban, avagy a Megasztár többeket izgat közülük, mint a sajtószabadság. És az ezeknek szóló hírek szerkesztéséért vállalta a Fidesz az egész világgal szembeni harcot, hogy ez a többmilliós réteg továbbra is csak ilyesmivel foglalkozzon, csak olyan információkon keresztül lássa a világot, amit engednek eléje kerülni.
    Azonban az én reprezentatív felmérésem más eredményt mutat: a boltokban és a piacokon már észlelhető egy kormányellenes hangulat, és még nem kapta meg a tömeg a januári szabályok szerint számfejtett első fizetését sem.
    Ha a tömegnek majd a kenyér vagy a tv-előfizetés között kell választani, egyből a való világ fogja a világnézetét meghatározni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán rendszere nem tűri az ellensúlyokat 2011. január 24. hétfő | AN

Százezrek veszíthetik el a lakásukat 2011. január 24. hétfő | MTI

LMP: a kötelező önkéntesség fából vaskarika 2011. január 24. hétfő | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos