Ronai and Ronai
AMERIKAI

A csökkenő munkanélküliség támogatja a gazdasági növekedést 2011. január 5. szerda 20:53 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A csökkenő munkanélküliség támogatja a gazdasági növekedést

Budapest – A foglalkoztatottsági adatok tavaly tavasz óta tartó folyamatos javulása fontos kedvező eredmény, mivel a munkanélküliségi adatok javulása tovább növeli az idei évre tervezett, 3 százalékos magyarországi bruttó hazai termék (GDP) növekedés elérésének esélyeit – közölte a K & H Alapkezelő szerdán az MTI-vel.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adatai szerint kissé csökkent a munkanélküliségi ráta Magyarországon, tavaly szeptember-novemberben 10,7 százalék volt, 0,2 százalékponttal kevesebb, mint az augusztus-októberi időszakban. Ez a ráta volt az eddigi adatok szerint 2010-ben a legalacsonyabb: tavaly a munkanélküliségi ráta az év eleji 11,8 százalékról csökkent 11 százalékra a május-július közötti időszakra, és ezen a szinten maradt június-augusztusban is, majd július-szeptemberben, és augusztus-októberben 10,9 százalékra csökkent. Egy év alatt a munkanélküliek száma 15 ezerrel, a foglalkoztatottak száma viszont 40 ezerrel nőtt.

Az alapkezelő, közleményében kiemeli: a két éve tartó recesszió egyik legsúlyosabb következménye, hogy a világ fejlett országaiban jelentősen megugrott a munkanélküliség, és mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban 10 százalék fölé emelkedett az állást keresők száma.

A további kilátásokat illetően a foglalkoztatottság további bővülése, valamint az idei adóváltozások eredményeként a lakosság várhatóan növekvő elkölthető jövedelme végre tartósan meglendítheti a kiskereskedelmi forgalmat, ami elengedhetetlen az idei évre tervezett, 3 százalékos GDP növekedéshez. A pozitív eredményeket egyelőre csak a svájci frank újbóli megerősödése árnyékolja be, amely előre láthatólag az elkövetkezendő hetekben tartós maradhat – idézi a közlemény Horváth Istvánt, a K & H Alapkezelő befektetési igazgatóját.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Mégsem áldozat az amerikaiak 47%-a 2012. október 7. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos