Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kommunista relikviákat árverezett a minisztérium az iszapkárosultaknak 2010. december 20. hétfő 0:09 | AN/MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kommunista relikviákat árverezett a minisztérium az iszapkárosultaknak

Veszprém – Kommunista relikviák jótékonysági árveréséből gyűjtött a közigazgatási minisztérium a vörösiszapkárosultaknak. A 19 millió forintot az adventi ünnepségen adta át Navracsics Tibor a Katolikus Karitásznak. A segélyszervezet ezzel az összeggel a kolontári és devecseri vörösiszap-károsult családokat támogatja.

    Azt nem lehet tudni, hogy a nyilvánvalóan önkényuralmi jelképeket is tartalmazó kommunista relikviákat kik és milyen célból vásárolták meg. Ha azt bárki kifogásolná, joggal hivatkozhatnak arra, hogy ezeket az Orbán-kormány tette közkinccsé. A kereslet sem lehetett túl kicsi, hiszen 19 millió forint gyűlt össze. A szocializmusból származó emléktárgyakból az árverésen összegyűjtött adományt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Écsy Gábornak, a Katolikus Karitász országos igazgatójának adta át a szeretet ünnepe alkalmából a károsultaknak, a szervezet adventi ünnepén. Arról nem lehet tudni, hogy a szocializmusban a pártvezetéssel jó kapcsolatokat ápoló katolikus egyház békepapságának ereklyéit és dokumentumait is árverésre bocsátották-e. 

Navracsics Tibor az ünnepségen elmondta, hogy idén többször is megmutatkozott az összefogás ereje, legutóbb az ajkai-térségben bekövetkezett katasztrófa károsultjainak megsegítéséért fogott össze az ország. “A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az egyes minisztériumoknak a szocializmus idejéből származó relikviái elárverezésével segített, amelyen az összegyűjtött 19 millió forintot most jelképesen átadom Devecsernek és Kolontárnak” – hangoztatta a miniszterelnök-helyettes, aki ezzel sokat tett a károsultakért. Erre szükség is volt, mivel sok a panasz, hogy sok esetben még mindig nincs hova menniük azoknak, akik elvesztették a házukat. A miniszter hozzátette: a károsult családoknak éppen az életük újrakezdését szeretnék megkönnyíteni, a kommunista relikviákból befolyt pénzzel.
    Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a katasztrófa másnapján, október 5-én azonnal a helyszínre siettek. Kiemelte, hogy a segélyszervezetekkel azóta megosztották a feladatokat az átfedések és visszaélések elkerülése miatt, a karitász a tartós élelmiszerek és tisztítószerek osztását végzi heti rendszerességgel. Feltehetően ezekre fordítják a kommunista relikviákból befolyt pénzt is, a minisztériumi pártszervezet tulajdonából konzerveket, takarítószereket és vécépapírokat vásárolnak.
    Az ünnepi várakozás a családon belül alkotott szeretetközösségben lesz teljes, az utolsó gyertya fényének fellobbanása pedig az összetartozás erejét hirdeti – mondta Écsy atya. Az advent negyedik vasárnapjára szervezett közös gyertyagyújtás mellett az ünnepi délutánt a vörösiszap-károsult családoknak gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, forró karácsonyi italokkal, finom téli falatokkal és színvonalas színpadi műsorokkal varázsolták meghitté. A gyertyagyújtáson résztvett a miniszterelnök-helyettes is.
    Közel 300 devecseri és kolontári család hallgatta a veszprémi Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában Gáspár Laci karácsonyi dalait, fellépett Puskás Péter és Szomor Lilla, és karácsonyi gyermekkoncertet adott a Katáng együttes. A jótékonysági rendezvényt a Fláre Beás Együttes koncertje zárta, minden gyermeknek ajándékcsomagot osztottak a szervezők.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Lázár lesz Orbán után a miniszterelnök 2014. január 16. csütörtök

Navracsics is a Kúria mellé állt 2014. január 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos