Ronai and Ronai
AMERIKAI

Felhívás az Érsekújvári Hitközség támogatására 2014. február 3. hétfő 19:24 | AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Felhívás az Érsekújvári Hitközség támogatására

New York – Az Amerikai Népszava felhívja olvasóit, hogy támogassák az Érsekújvári Zsidó Hitközséget, amely az Orbán-kormány történelemhamisítása miatt visszautasította a holokauszt 70. évfordulójára megítélt 1,5 millió forintot. Az érsekújvári hitközség példát mutatott arra, hogy az áldozatok emléke és az igazsággal való szembenézés fontosabb a pénznél. Az adománygyűjtés célja, hogy az érsekújvári zsidóság ne szoruljon rá a Horthyt rehabilitáló, a gyilkosok felelősségét letagadó Orbán-kormány pénzére. Érsekújvár zsidósága méltóképpen emlékezhessen az áldozataira a gyilkosok utódainak pénze nélkül is. Kapjanak több pénzt a becsületes kiállásukért, mint amennyit Horthy utódaitól kaptak volna.

Az Amerikai Népszava felhívást intéz olvasóihoz és a világ minden részén élő magyarokhoz, hogy támogassák anyagilag az Érsekújvári Zsidó Hitközséget, hogy a holokauszt áldozataira méltó módon megemlékezhessen. Az érsekújváriak melletti kiállás a Horthy-rendszer bűneinek elítélését, az Orbán-rendszer történelemhamisításának elutasítását is jelenti. A Horthy-rendszert rehabilitáló Orbán-kormány a 70. évfordulót arra használja fel, hogy letagadja a magyarok felelősségét, támogassa az antiszemitákat, és ehhez a történelemhamisításhoz meg akarja vásárolni a zsidó szervezeteket. Tisztára akarja mosni Horthy és csendőrei felelősségét, a magyar állam részvételét a deportálásokban, a holokausztban és 435 ezer zsidó meggyilkolásában. Az Érsekújvári Zsidó Hitközség erre a szándékra mondott nemet.

Az érsekújváriak példát mutattak a magyarországi zsidóságnak és minden embernek, hogy az igazság nem eladó, pénzért nem megvásárolható. Mindazok, akik tisztelik az érsekújváriak döntését, fontosnak tartják az igazság melletti kiállást, a történelmi tényekkel való szembenézést, és ki akarják fejezni a holokauszt áldozatai iránti tiszteletüket, le akarják róni kegyeletüket, kérjük, támogassák az érsekújvári zsidóság megemlékezését. Az Amerikai Népszava azt szeretné, hogy az Érsekújvári Zsidó Hitközség az igazság melletti kiállásáért több pénzhez jusson, mint amennyiről lemondott.

A pénzt az alábbi számlaszámra kell küldeni:

Számla tulajdonosa: Zidovska nabozenska obec, Nove Zamky, Slovakia

Bank: Slovenská sporiteľňa, AS, Bratislava

IBAN: SK40 0900 0000 0000 3473 2170

SWIFT: GIBASKBX

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 45 szavazatból)
Felhívás az Érsekújvári Hitközség támogatására, 4.7 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. De legalább like-olni tudunk!
    Engem annyira nem lep meg.
    Mi ilyenek vagyunk (sajnos), csak nem szeretjük felvállalni.
    Inkább a hallgatás.
    Jöhetnek a mínuszok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  2. Ok, átment, ha jelképes is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Koszonet a lekisebb adomanyert is, Ez egyreszt jelkepes es a gesztus a fontos, de sok kicsi sokra megy. Manapsag napi 20-25 ezer egyedi latogatoja van az Amerikai Nepszavanak, abbol azert osszecsopoghetne kis adomanyokbol is az osszeg. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Egyetértek Lang Tamás Elnök úrral atörténtekkel annák is inkább mert az Édesahyja az én édesanyámmal együt került a halál táborba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ne írj alá minden hülyeséget 2014. január 10. péntek | AN

Adakozás Izsák-Bács Jeremiás számára 2012. június 23. szombat

Aki tud, segítsen rózsamisinek! 2012. június 4. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos