Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Kumin Ferenc feketelistára tett! 2014. november 14. péntek 15:18

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Kumin Ferenc feketelistára tett!

Egy kérdéssel fordultam Kumin Ferenc úrhoz.  Az email rövid és udvarias volt, azt gondoltam hogy egy szabatos választ kapok, és azzal az ügy el is lesz intézve.  (Kumin úr jelenleg Magyarország New York-i Főkonzulja, korábban Orbán Viktor nemzetközi kommunikációs csapatát vezette.)

Az alábbi választ kaptam:

Tisztelt Lázár Úr!

Olvasson kérem utána, miként hivatkozik rám az a lap, amelyben Ön is rendszeresen publikál:

http://nepszava.com/2012/12/magyarorszag/orban-megvasarolja-az-amerikai-sajtot.html

A civilizált érintkezésben vagy egy határ, amit átlépve a legjobb, ha a felek felfüggesztik a kommunikációt. Amikor Önök egy náci tömeggyilkoshoz hasonlítanak minden ok nélkül, akkor bőven átlépik ezt a határt. Csak a posztom és közszereplői felelőségem akadályoz meg abban, hogy ezek után hegyesebben fogalmazzak, így csupán annyit jelzek: nem kívánok semmiféle formában kapcsolatot tartani az Amerikai Népszava egyetlen munkatársával vagy szerzőjével sem.

Köszönöm megértését,

Kumin Ferenc – NYF

Sok évtizede élek az Egyesült Államokban, de még ilyen levelet nem kaptam.

Mivel az Amerikai Népszavában egy olyan írás is megjelent amelyik Dr. Göbbelshez hasonlította Kumin urat, ezért nem válaszol a kérdésemre.  Sőt, mindenki akinek valaha is írása jelent meg az Amerikai Népszavában ezek után feketelistán lesz!  Ezt Magyarország New York-ba akkreditált diplomatája eldöntötte, és még örüljek hogy nem fogalmazott „hegyesebben”.

Itt megcsíptem magam és az kérdeztem, hogy a Főkonzul úr komolyan gondolja ezt?  Lehet, hogy az ilyen stílusú kommunikáció mindennapos Orbán Viktor kormányában, de ő ezt az Egyesült Államokban írja nekem, és ez itt elfogadhatatlan.

Engedtessék meg néhány megjegyzés.

  • Én nem hasonlítottak Kumin urat senkihez.
  • Dr. Göbbels nem vett részt tömeggyilkosságokban, Hitler Propaganda Minisztériumát vezette, és az angolszász újságírásban naponta hasonlítanak Kumin úrnál jelentősebb politikusokat Dr. Göbbelshez.  (Egy példa)
  • Úgy vélem, hogy kérdésemmel én adtam lehetőséget Kumin úrnak arra, hogy tisztázzon egy esetlegesen kényelmetlen ügyet.  Erre kaptam a fenti meghökkentő választ, amit nem tartok egy diplomatához méltónak.

És végül egy jótanács Szemerkényi Rékának, a kijelölt washingtoni nagykövetnek.  Én azt javaslom, hogy mielőbb hívják vissza Kumin urat, és nevezzenek ki egy professzionális diplomatát a New York-i posztra.  Szerintem neki ez nem fog menni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (99 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +174 ( 204 szavazatból)
Lázár György: Kumin Ferenc feketelistára tett!, 4.6 out of 5 based on 99 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos