Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: A D-nap előtti este 2014. április 3. csütörtök 18:45

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: A D-nap előtti este

Amikor e sorokat írjuk, a kegyelmi kérvény állítólag már elment, most járt itt ügyvéd elvtárs a megyétől, megnyugtatott, akár mázlink is lehet. Nem mondhat semmi biztosat, de látta az elvtársakat derűs képpel kijönni a KB jogi osztályáról. Jó ebéd lehetett, ilyenkor könnyebben fog a ceruza. Úgyhogy türelem. A sztenderd három nap. Ha lesz valami, telefonál úgyis, de lehet, hogy előbb is megtud valamit. És ügyvéd elvtárs ezzel ki is somfordált a beszélőről, egy kicsit félrenézve, a cipője orrát vizslatva. Csak a kézfogása volt hűvöskés, hamar elhúzta kövérkés pracliját.

Azért jó híreim is vannak olvasó. Laci, a délutános turnus őre nem is volt olyan barátságtalan. Mintha valami megértő együtt-érző fény vibrált volna a kerek, barna gombszemekben. Még azt is kérdezte, mikor új pokrócot hozott, hogy szeretem-e a vadast? Merthogy ő soha jobbat nem evett, mint a nagynénje tejben áztatott gombóca. Szóval gondoljam meg. De mit? Miért mondja énnekem ezeket? Ez most valami vicc? Vagy jót jelent? És miért nézi folyton a nyakamat? Hogy van rajta egy csúnya, piros kelés. Na, ne már. Mit nézeget ez folyton?

De három nap az nagy idő, azt mindenképpen ki kell várni. Szinte megható az erőlködés, ahogy a zilált ellenerő politikusai híveik lelkét simogatják. Hogy milyen nagy a félelem. Hogy a közvélemény-kutatások momentán szart sem érnek. Hogy ők nem akarják a kérdezőket cseszegetni, de akkora, de akkora a félelem… Meg a Rogán mennyit lopott. Ez az ellenzék utolsó érve, ultima ratioja. A Rogán vagyonbevallása. Az is rendelkezésre áll jó egy éve.

Mellesleg, mondják már meg, mi lesz Fodor Gáborból vagy Mesterházy Attilából az esetleges ruha után? Hát országgyűlési képviselő. Rendezett jövedelem, meleg folyosók, kis csoki-golyóbis, habos kávé a büfében, gondosan őrzött képviselői parkoló. De az is lehet, hogy nem kell sokat ülésezni, olvasgatni, iratokat böngészni, szavazni. Kövér elnök úr fél éve kifejtette: elképzelhetőnek tartja a huzamosabb ideig tartó országgyűlési felhatalmazást a rendeleti kormányzásra. Döntés kérdése. Minden hatalom a dolgozó népé. De ez csak gondolatkísérlet. Megfuttatta, cáfolta, letagadta.

Még három nap az élet. Kalandos kampány-utakon jártunk, rengeteg egyeztetést láttunk. És most itt vagyunk. Nézem a tévében Szalai szociológus asszonyt. Ő mondja, vidéken sokakat ismer, akik négy éve ama kétmillió-hatszázezres halmaz részeiként a Fideszre szavaztak. Ők mondják, most sincs más alternatíva, vagy alig. És ugyanolyan szomorúak, boldogtalanok, mint azok, akiket megalázott és kerékbe tört a rendszer. Az emberek szokás szerint privát menekülési utakat keresnek. Van, mindig is lesz az életnek olyan szférája, amelyet a legvadabb rendszerek sem háborgatnak. A választási sagát ezennel le is zárjuk. A magyar történelem nem ér véget Orbán Viktorral. Az ostrom folytatódik.

Időközben beugrott ügyvéd úr is a „Medián ügyvédi irodától”. Azt mondja, semmi hír. Várunk. Minden nap ajándék. Hátha…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
Buják Attila: A D-nap előtti este, 4.4 out of 5 based on 8 ratings

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Itt van az ország rákfenéje:”Mellesleg, mondják már meg, mi lesz Fodor Gáborból vagy Mesterházy Attilából az esetleges ruha után? Hát országgyűlési képviselő. Rendezett jövedelem, meleg folyosók, kis csoki-golyóbis, habos kávé a büfében, gondosan őrzött képviselői parkoló.”
    .
    Ezért lébecolhatnak el éveket, mert semmi veszteni valójuk nincs! A politikában magyar honban a helyzet változatlan, immár rendszerváltás óta!
    Jönnek, hitegetnek, aztán megint jönnek hitegetnek!
    De szigorúan csak választások előtt!
    .
    Tévedés ne legyen! Nem a hitegetést hiányolom a választások közötti időben.
    Hanem a MUNKÁT!Amire esküt tettek.
    Ezek játsszák az úri embert, és közben tudjuk, hogy mind egy parlamenti színjátszókör tagjait alkotják.
    .
    Mert ha nem ezek lennének, akkor most nem ott tartanánk ahol.Nem lenne lerabolva az ország, lenne hitele, és hiteles vezetője.
    Lennének jogaink,amiről nem felejtenének felvilágosítani bennünket, mert a jogainkért tettek volna is valamit, és egy egyszerű mezei állampolgárt nem tudnának megvezetni a félelemmel vegyes légkörben.
    .
    Mert ha ezek nem lennének, lenne alkotmányunk, amire lehetne hivatkozni!
    De nincs! Se dolgát végző ellenzéki politikus, se alkotmány!Nem rohadna jobban teljesítve az ország a kormánynak köszönhetően!
    Milyen jó lenne!
    .
    Most figyelik a mérőket, saccolgatnak, nyerési esélyt latolgatnak.
    Szerencsejáték lett az országból!
    Szerencselovagok gyűjtőhelye, akiknek lapot osztanak a választáson.
    A többinek meg kuss!
    .
    3 nap tényleg nagy idő. Még lehetne is valami. De nem lesz.
    Bárgyú országnak bárgyú politikusai a bárgyú népet még bárgyúbbá teszik, bármi lesz 3 nap múlva az eredmény.
    Kegyelmi kérvényt meg senki nem adhat be a választás után.
    Ehhez tartsuk magunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  2. Ennek a “salade”-regénynek nem jó a saga, akàr innen, akàr onnan szimatoljuk.
    Az talàn vigasztaló lehet, hogy a történelem csakugyan nem ér véget …..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Bumburi!
    .
    Gratulálok, rövid és nagyon a ényegretörő összefoglaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Javítás: “ényegretörő” – lényegretörő.
    .
    Más. Most hallom a rádióban, Lázár – bár sajnálja, hogy erre nincs lehetőség – támogatná a halálbüntetés visszaállítását egyes kiemelt bűncselekmények esetében. Hogy mi a kiemelt bűncselekmény, majd megmondják. Ők. Pl. felségsértés (Illés – “a miniszterelnök úr nevét a szájára ne merje venni”)?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Hiába, nem lehet ehhez sok újat hozzátenni. A magyarok mindig is “boldogan” dagonyáztak ( kussoltak, sunyítottak, felfelé talpat nyaltak, lefelé nagyot rúgtak, feljelentgettek, besúgtak, raboltak, gyilkoltak… ) az éppen aktuális diktatúra mocsarában; időnként kis híján belepusztult az ország, de végül is a nagyhatalmak “jóindulatából” ( geopolitikai érdekéből ) fenn maradt a térképen. Vajon meddig…? Jó szórakozást a “választáshoz” kedves kormányváltó erők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Az “ellenzék”-nek nincsen veszteni valója, tényleg meg lesz hatodika után is a habos kávé a parlamenti büfében, kedélyesen elbeszélgetve az “ellenség”-gel, jókat sztorizva az emberek bárgyúságán.
    .
    Doktor Kotász!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. A Fidesz a frusztrált emberek félelemfokozására létrejött politikai-gazdasági szekta. Az eredménye: indokolatlan félelmekkel küszködő, frusztrált emberek – a Fideszre szavazók – tömkelege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Minden esetre ha a történelem nem is, a modern kori magyar történelem, a polgárosodás reménye véget ér Orbán Viktorral. Az ország valószínüleg egykét évtizeden belül felszámolja önmagát, aztán talán egyszer nyugati vagy akár keleti segítséggel újraalapítják, vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Köszönjük, disszidens testvéreink, tőletek nem is vártunk mást. Ne költsétek a pénzeteket arra, hogy a hazájában ellehetetlenített értelmiségben a lelket tartsátok, írogassatok csak egymásnak arról, hány dollárt kerestek és mekkora a Cadillac csomagtartója.
    Sok jót írtál, Bartus, sok mindenben igazad volt, még több mindenben igazad lett, de ezzel a húzással te fordítasz hátat nekünk a leggyávábban, és nem a kollaboráns ál-ellenzékkel baszol ki, hanem velünk.

    http://nepszava.com/2014/04/uncategorized/bartus-laszlo-legitim-az-orban-rendszer.html
    “Tisztelt Olvasóink,
    tájékoztatjuk Önöket, hogy ennél az írásnál megszüntettük a hozzászólás lehetőségét, ahogyan hamarosan az egész Amerikai Népszaván megszűnnek a kommentek. A mindent igazoló választás után az Amerikai Népszava nem fogja az amerikai magyarok pénzén szórakoztatni az Orbán-rendszer magyarországi ellenzéki híveit, és nem kíván itt felületet adni a továbbiakban nekik. Az Amerikai Népszava heteken belül visszaáll eredeti profiljára, kizárólag az amerikai magyaroknak készülő nyomtatott lap egyes cikkeit közli majd, híreket nem közlünk, az unatkozó ellenzéki párthíveket szórakoztassák a parlamentbe jutott ellenzéki pártok az Orbán Viktortól kapott saját pénzükön. Az Amerikai Népszava nem nyit vitát a demokratikus Alkotmány és a jogállamiság normái fölött.
    Az Amerikai Népszava online nem zár be, hanem az eredeti funkciójának megfelelően visszatér a nyomtatott hetilapjában megjelenő publicisztikák közléséhez, és sok más orgánumhoz hasonlóan megszünteti a kommentelés lehetőségét. A parlamentbe jutott ellenzék az Orbán-rendszertől elnyert pénzén majd gondoskodik saját hívei szórakoztatásáról és pótcselekvéseiről. Az Amerikai Népszava nem kívánja a továbbiakban erre költeni az amerikai magyar olvasók pénzét.
    A Kiadó”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Valahol érthető Bartus László elkeseredettsége, hiszen megmondta előre és pontosan az történt. A nemzet szellemileg és erkölcsileg hihetetlen mélyre süllyedt. Van-e helye és értelme minden további szónak… ? Élje mindenki a magánéletét és/vagy bízzon a csodában… ami már sohasem fog megtörténni. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Kedves Róbert,

    köszönöm, hogy megkönnyíti a döntéseinket. Az Amerikai Népszava olyan szerepet vállalt, amely nem lett volna feladata, és ezt erőn felül is tisztességesen végigcsinálta. Ezért az Ön által említett értelmiség lehülyézte, gyalázta. Most egy korszak végetért, az Amerikai Népszava elvégezte a dolgát, és visszatér eredeti feladatához. Az online tovább él, de csak a nyomtatott lapban megjelenő heti egy-két publicisztikát közli majd. Az átállás nem azonnal történik, vélhetően egy-két hét múlva, vagy május 1-től. A kommentelésre majd biztosít helyet Mesterházy Attila, GyurcsányFerenc és Bajnai Gordon azoknak, akik eddig is csak szembementek mindazzal az igazsággal (még ezeken az oldalakon is), amelyeket megírtunk. Rájuk szavaztak, és ezzel Orbánra, mostantól gondoskodjanak róluk ők. Akik az Amerikai Népszava álláspontját magukénak vallották, azok számára készül egy más lehetőség, amely már nem fér bele egy újság profiljába. Erről majd időben hírt adunk. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Le a kalappal az AN és Bartus előtt mindazért az erőfeszítésért, amelyet az elzsírosodott magyar agyak megvilágosodásáért tett. Senkinek nincs joga számonkérni, hogy ezek után az AN milyen irányt választ magának. Itt az ideje annak, hogy azok a Mo-on továbbra is élni kívánó emberek, akik továbbra sem akarnak behódolni Orbán rendszerének és valódi demokráciát szeretnének Mo-on, azok megtalálják az egymással való összefogás módját, és azt hogy hogyan juttassák el a mondanivalójukat a társadalom tagjaihoz. Magyarország egy szuverén ország, semmilyen olyan ok nem áll fenn, hogy egy külföldön szerkesztett és ott megjelenő média töltse be a magya demokrata ellenzékiség központjának szerepét. Ha pedig Mo-on erre nincs sem kereslet, sem pedig szellemi-politikai tér, akkor ez az ország így járt. Akkor marad az egyéni túlélési stratégia, vagy a kivándorlás. Én tavaly az utóbbi mellett döntöttem. Helyesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Róbert
    Ezeket a sorokat az áruló kormányváltóknak, és azok támogatóinak kellett volna írni. + az értelmiségnek, akik felsorakoztak ezek mellé.

    Én CSAK megköszönni tudom azokat az éveket, amiket az AN számunkra lehetővé tett az egyenes tisztán látó cikkek megjelentetésével,ahol elmondhattuk a véleményünket, mert a saját hazánkban lassan hontalanok leszünk, és a lelket ez a felület tartotta bennünk.
    .
    Mélységesen becsapottnak érzem magam a kormányváltók vaksága végett,annak ellenére, hogy tudtuk ez lesz a vége.
    Én csak megköszönni tudom Bartus Lacinak, hogy úgy látta a dolgokat, ahogy történtek, és erre számtalanszor figyelmeztetett is bennünket.
    Ahogy az ellenzéket is, mert élénk érdeklődéssel figyelték mindig az itt megjelent írásokat. Bűnösségük tehát még ezzel is hatványozódik, mert tudván tudták mit készülnek elkövetni!
    .
    Ezért nincs joga az ellenzéknek egy rossz szót sem szólni a kialakult helyzet végett.
    Néztem éjszaka az ellenzék “zárszavait”, és szégyelltem magam.A híveik helyett is. Hogy hagyták magukat sodortatni az árral, és ezekre a hazugokra hallgattak.Oda mertek állni a mikrofon mögé!
    .
    Bartus úr! Én is csak annyit tudok írni, mint Öreg Titán. Le a kalappal a sok erőfeszítésért,amit kifejtett ennek a buta magyar népnek a felvilágosításáért,vállalva a szélmalomharcot.Meg a különböző jelzők elviselését.
    Mert ha gondolkodni nem is tudnak az ellenzék hívei, a sértegetésben elől járnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos