Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Utolsó figyelmeztetés 2014. április 3. csütörtök 23:02

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Utolsó figyelmeztetés

A vasárnapi választások előtt mély hazaszeretettől és felelősségérzettől hajtva még egyszer felszólítjuk a demokratikus érzelmű magyar embereket, hogy ne menjenek el vasárnap szavazni, bojkottálják az Orbán-rendszert.

Aki vasárnap elmegy szavazni, megássa Magyarország sírját, bebetonozza Orbán Viktor antidemokratikus rendszerét, évtizedekre elszakítja Magyarország lakosságát a modernizációtól, a szabadságtól, a nyugati demokráciáktól. Ennek a választásnak nem az a célja, hogy a népakarat érvényesüljön, a nép választási lehetőséget kapjon, hanem az, hogy legitimálják az elmúlt négy év törvénytelen cselekedeteit, az alkotmányos rend megdöntését, az Alkotmány törvénytelen eltörlését, az illegitim alaptörvényt, a Schmitt által aláírt alkotmányellenes sarkalatos törvényeket, Orbán Viktor jogilag kiépített fasiszta diktatúráját.

Hazudik a kollaboráns ellenzék, amikor azt állítja, hogy bármilyen (akár matematikai) esélye is lenne győzni vagy megakadályozni Orbán kétharmados győzelmét. Ezért a hazugságért nem érdemes lemondani a jog útjáról, mert demokratának csak az nevezhető, aki hisz a joguralomban, és a tetteit nem politikai megfontolások, praktikusnak vélt döntések és hamis illúziók vezetik, hanem a jog tisztelete és követése.

A jogtisztelő magatartás a törvényes 1989-es Alkotmányhoz való ragaszkodás, az abban foglalt alkotmányos rend megvédése, amelyet az Alkotmány nemcsak minden magyar polgár jogának, hanem kötelességének is nevezett. Orbán maga jelentette be a NENYI-ben az alkotmányos rend megdöntését. Aki elmegy a szavazásra, és a részvételével legitimálja az Orbán-rendszert, nem demokrata, nem jogkövető polgár, hanem az Alkotmány és a köztársaság árulója. A NER nem más, mint a NENYI és a „fülkeforradalom” következménye. Új rendszer, amelyre az Alkotmány nem adott felhatalmazást. Erre – a „fülkeforradalomra” hivatkozva – Orbán Viktor adott felhatalmazást magának.

De „fülkeforradalom” nem létezik, bármilyen nagyságú országgyűlési választási győzelmet sem lehet forradalommá nyilvánítani. Az Alkotmány szászázalékos győzelem esetén sem teszi lehetővé az alkotmányos rend megváltoztatását. Az Alkotmány megváltoztatására az Alkotmány ad lehetőséget, de az alkotmányos rend megváltoztatására nem. A Btk. életfogytiglani szabadságvesztéssel rendeli büntetni annak a bűncselekménynek az elkövetését, amelyet Orbán Viktor és társai elkövettek. Ez a legsúlyosabb államellenes bűncselekmény.

Demokrata akkor sem mondhatna le az Alkotmány és az alkotmányos rend védelméről, ha a puccsisták által kiírt választáson bármekkora győzelmet arathatna. Az illegális és illegitim alaptörvény által kiírt választások jogi értelemben törvénytelenek. Az illegális alaptörvényre épülő valamennyi törvény és rendelkezés semmis.

Ezen a választáson azonban azok is részt akarnak venni, akik egyébként egyetértenek a jogi helyzet fenti értelmezésével, mert a jogkövetésnél és a törvény tiszteleténél fontosabbnak tartják azt a praktikus szempontot, hogy a szavazatukkal leváltsák, vagy a kétharmados többség megszerzésében megakadályozzák Orbánt. Ha erre lenne esélyük, akkor sem demokratikus és jogállami a gondolkodásmódjuk, és az abból fakadó hatalomgyakorlás nem lehetne sem törvényes, sem jogállami, sem demokratikus. Nemcsak azért, mert kénytelenek lennének a jogilag kiépült diktatúra alaptörvénye szerint és annak keretei között működni. Nemcsak azért, mert ahogy a választás kiírása is törvénytelen, annak bármilyen eredménye is semmis. Hanem azért is, mert akiknek nem számít az Alkotmány, akik lemondanak az alkotmányos rend megvédéséről, azok nem demokraták, és akik nem demokraták, azok nem képesek igazi jogállami demokráciát működtetni, és hitelüket is veszítik ezzel.

De a magukat demokratáknak nevezők úgy mondanak le az alkotmányos rend és az Alkotmány védelméről, hogy esélyük sincs arra, amiért ezt megteszik. A legdrágább árat fizetik semmiért.

Az Orbán-rendszer lényege, hogy az alaptörvényben a „keresztény” alapokra való hivatkozással jogilag megalapozza egyetlen politikai irányzat jogát a hatalomgyakorlásra. A rendszer egyetlen ideológiával azonosítja a nemzetet, és elvitatja a hatalomgyakorláshoz, a nemzet vezetéséhez és befolyásolásához azok jogát, akik nem azonosulnak ezzel az ideológiával.

A rendszer úgy épült ki, hogy állandó kisebbségbe szorítsa azokat, akiket nem tekint a nemzet legitim képviselőinek. A rendszert létrehozó politikai irányzatot nem lehet demokratikus úton leváltani. Nincsenek demokratikus és szabad választások, mert az alaptörvény nem is teszi lehetővé, hogy ilyenek legyenek.

Minden törvényt ennek rendeltek alá. Már az alaptörvény megszületése után jeleztük, hogy nem lesznek demokratikus és szabad választások, mert a Fidesz alaptörvényébe ütközne. Az alaptörvény olyan törvények bevezetését követeli meg, amelyek kizárják azt, hogy a politikai katolicizmussal azonosított nemzeti identitáshoz nem tartozó „idegenek” kormányozzák az országot.

A politikai jóslataink beváltak, valóban kizárt, hogy demokratikusan leváltható legyen az Orbán-kormány, a rendszer pedig mindenképp. Ebben a helyzetben két út közül lehetett választani: vagy beletörődnek a magyar demokraták, hogy ez a rendszer, Orbán leválthatatlanul uralkodhat, rájuk az általa meghatározott keretek között állandó „ellenzéki” szerep vár, Magyarország pedig egy primitív diktatúra, keleties despotizmus, antiszemitizmusra épülő nemzeti identitás, a szabadságtól elzárt Patyomkin-világ lesz a nyomorgó tömeggel, vagy követeli vissza a szabadságot, a szabadságot biztosító Alkotmányt és a jogállamot.

A demokratikus ellenzék az előbbit választotta, elfogadta a rendszert, tudomásul vette az államellenes bűncselekménnyel létrehozott diktatúrát, és hajlandó lett arra, hogy legitimálja a törvénytelenséget. Megváltoztathatatlan tényként kezeli, hogy Orbán Viktor demokratikus választáson megszerzett többség birtokában egy fasiszta rendszert vezetett be. Mintha Felcsút jobboldali középpályása valóban a mennyből szállott volna alá, és vele szemben nem lehetne ellenállást kifejteni, vele konfrontálni, rajta az Alkotmányt és a törvényeket számon kérni.

Akkor lett nyilvánvalóvá, hogy az ellenzék nem a magyar népet, nem a magyar lakosságot és nem a magyar demokratákat képviseli, amikor az ún. választási kampány finisében „kormányváltó szövetségnek” nevezte el magát. A nevében is deklarálva és lemondva az Orbán-rendszer megkérdőjelezéséről, és az Orbán-rendszer megdöntéséről. Ez a leleplező lépés kizárólag Orbán érdeke, a Fidesz forgatókönyve. Orbán olyan hatalommal rendelkezik az ellenzéki összefogást vezető MSZP fölött, hogy a választási kampányban lemondatta a törvénytelen rendszer megdöntésének követeléséről általa az egész „szövetséget”.

A választási szövetségbe tömörült ellenzéki pártok lemondtak arról, hogy saját külön utas véleményüket megfogalmazzák, ezért az MSZP alá beterelt ellenzék kivétel nélkül Orbán és a Fidesz irányítása alá került. Ha nem a Fidesz akarja, az MSZP soha nem állt volna össze Gyurcsánnyal. Ezt éppen akkor tette meg, amikor leginkább ellenezte. Ezt nem lehet mással magyarázni.

Akik nem hisznek a pártpénztárnokok alá- fölérendeltségi viszonyában, Simicska Lajos zsarolási potenciáljában, hogy mi mindenről tudnak (lásd: Simon bebuktatása), azoknak is be kell látniuk, hogy minden előzetes jóslatunk bekövetkezett: nincs esélye az ellenzéki összefogásnak sem nyernie, sem a kétharmadot megakadályoznia. Be kell látniuk, hogy nem az ellenzék – egyébként minden demokratikus normát meghazudtoló – összefogásán múlott a választás eredménye, mert az összefogás megvalósult, de a mi véleményünk igazolódott be: együtt nem többen, hanem kevesebben lettek, megkötözték magukat és egymást, és még olyan eredményt sem érnek el együtt, mint külön-külön elérhettek volna. S végül el kell ismerniük, hogy a „kormányváltó szövetség” lemondott a rendszer megváltoztatásáról. Nem rendszert, hanem kormányt akar váltani.

A kérdés az, hogy igazi demokrata az Orbán-rendszeren belül akar látni egy baloldali kormányt, amely a Fidesz alaptörvénye szerint működteti az országot, vagy egy demokráciát akar, ahol szabad és egyenlő választások vannak, ahol mindenki azonos jogokkal rendelkezik? Aki szabadságot és szabad válastzást akar, az nem szavaz azokra, akik erről lemondtak.

Azt ugyanis látni kell, hogy aki most az Alkotmány megvédésről lemondva a „kormányváltó szövetségre” szavaz, az nem az Orbán-rendszer megdöntésére szavaz, hanem Mesterházy által vezetett baloldali kormányban reménykedik, amellyel szemben egy Orbán-vezette törvényes ellenzék áll. Ez az „ellenzék” viszont nem lehet sokáig ellenzékben, mert a „haza” nem lehet ellenzékben. Ez az ellenzék az általa elfogadott alaptörvény alapján azt állítaná, hogy nem magyarok (mert nem „keresztények”), hanem idegenek vezetik az országot, idegen szellemet és érdeket képviselnek a magyarokkal szemben. Minimum utcai zavargások lennének, méghozzá egy puccs által létrehozott illegális alaptörvény nevében. Ez a következménye a megalkuvó hazugságnak.

Erre szavaz, aki rájuk szavaz. Ha esélyük lenne győzni, akkor is polgárháború magvát hintenék el, amelyet szabadságharcként indítana a „békemenet”. Ez a vége annak, hogy a demokraták beletörődnek, elfogadják és legitimálják, hogy alkotmányosan legyen kimondva: Magyarország a „keresztény” magyarokkal azonos, és ez a magyar identitás. Akik nem tartoznak ebbe az identitásba, nem magyarok, legfeljebb magyar állampolgárok, de a magyarok identitásával, szellemiségével és érdekeivel szemben állnak. Az Alkotmány ezt az identitást tiltotta. Az 1989-es Alkotmány szerint nincs magyarabb magyar, a világnézet nem különbözteti meg a polgárokat, és nem foszt meg senkit a jogaitól. Akinek nem kell ennek az Alkotmánynak a védelme, és nem ragaszkodik hozzá, az lemond arról, hogy ezt a középkori, beteges megkülönböztetést megváltoztassa.

De a magát „kormányváltónak” nevező áruló ellenzék hazudik akkor is, amikor azt mondja, hogy leválthatja ezt a kormányt, és hazudik akkor is, amikor azzal veszi rá az Alkotmány elárulására a demokraták tömegeit, hogy ezzel legalább a kétharmadukat megakadályozhatják. Úgy járnak majd a demokraták, akik hisznek nekik, mint Pinokkió, akinek fülei és patái nőttek, és szamárrá változott. De nem lesz senki, aki feloldja őket a varázslat alól.

Orbán úgy szerez majd kétharmadot, hogy a rendszerében még hatalmas tartalékok maradnak, amelyeket nem is kell majd igénybe vennie ehhez a csaláshoz. Előre mondjuk: a választás után bejelenti, hogy a szavazással a magyar nép megerősítette az elmúlt négy év valamennyi törvényét, benne az alaptörvényt, megerősítette az új rendszert, és újabb kétharmados többséggel megbízta a „nemzeti kormányt”, hogy amit elkezdett, azt folytassa, és fejezze be. A rendszer legitimitásához és a választások tisztaságához nem fér kétség, azon részt vett az ellenzék. A demokráciát mutatja, hogy még soha ennyi párt nem indult.

A demokratákat megalázza az ellenzék még azzal is, hogy azért szavazzanak rájuk, hogy „igazságosabb és fenntarthatóbb legyen a rezsicsökkentés”, ingyenes legyen az oktatás, a sör, a kenyér, a nyelvtanulás. Olyan állatságokra kell szavazniuk, amelyek ellentétben állnak minden demokratikus és jogállami, szabad piacra épülő nyugati kapitalista ország alapelveivel. Olyanokat, amiket Mesterházy mond, csak az Orbánhoz hasonló demagóg fasiszták és dél-amerikai baloldali populisták mondanak. Mindkettő vége nyomor és polgárháború.

Szégyen és gyalázat, hogy a világ legnagyobb ökörségei ellen nem emeli fel a szavát Gyurcsány, Bajnai, Bokros, Kuncze, Bauer és mások, hanem beállnak hazudozni közéjük. Azért, mert az első hazugságot követi a többi, és utána már nincs megállás. A világ röhejeivé váltak ennek az „összefogásnak” az abroncsai között. Mi pedig, elárult és cserbenhagyott liberális demokraták, csak állunk, mint szamár a hegyen, és nem hiszünk a szemünknek, hova jutottak ezek az emberek, akikben bíztunk, mint épeszű liberális demokratákban.

Ezt az ellenzéket a Fidesz csomagolta egy pakkba. A Fidesz alázza meg őket, és egy csomagban tart április 6-án kollektív morális és politikai kivégzést nekik, miközben ők ezért cserébe legitimálják Orbán rendszerét, és szemet hunynak a legsúlyosabb államellenes bűncselekmény fölött. Ahogyan azt már voltunk szívesek két évvel ezelőtt is megírni, a választási részvételével ez az ellenzék öngyilkosságot követ el, mindent veszít, és semmit nem nyer. Nem korlátozza, nem felszámolja Orbán diktatórikus rendszerét, hanem jó erősen bebetonozza.

Amit kapnak ezért, az a júdáspénz. Megkapják Orbántól a pártpénzt (zsebpénzt fizet nekik a költségvetésből, amelyet saját tulajdonaként kezel), és megkapnak valamennyi képviselői helyet, hogy a demokrácia hazug látszatát megtartsák. Ezért Orbán fizet nekik valamennyit, amennyit ő akar, és naponta megalázza őket az egykori parlament épületében. Aki elmegy szavazni erre az ellenzékre, az erre a paktumra szavaz, erre mond igent, és ezt a megélhetési ellenzékiséget támogatja. Az ellenzék kizárólag ennek megszerzése miatt hazudozik, hogy bármilyen esélyük van győzni, vagy a Fidesz abszolút győzelmét korlátozni.

Nincs igazuk azoknak a demokratáknak sem, akik csupán praktikus szempontok alapján ítélik meg a választás bojkottját. Magyarország azért jutott a létezés küszöbére, mert nem ismer elveket és elvszerűséget. Lelkileg oly mértékben korrumpálódott, hogy észre sem veszik, hogy a legszentebb eszméket, elveket is feladják, elárulják vélt vagy valós praktikus haszon miatt. Ezért azt gondolják a bojkott ellenzői, hogy ha az ellenzéki pártok nem bojkottálnak, akkor nincs értelme az egyéni bojkottnak. A farok csóválja megint a kutyát, de ennél is többről van szó.

Az egyéni bojkottnak nagy súlya van, mert ha az egyén nem alkuszik meg a rendszerrel, nem követi el ugyanazt az árulást, amit elkövetnek az ellenzéki pártok, akkor megmaradhat igazi ellenzékinek. Aki most elmegy szavazni, az elismeri és elfogadja az Orbán-rendszert minden törvénytelenségével együtt. Aki most szavaz, az nem mondhatja többé, hogy ez a rendszer illegitim, mert a választási részvételével elfogadta legitimnek. Az ember bensőjében változás következik be. Lelkileg megnyomorodik, és a rendszer alattvalójává görnyed belül. Rászakad a választások után egy kilátástalanság, reménytelenség, és egy kimondatlan bűntudat is. Az Orbán-rendszerben igazi ellenzéki csak az marad, aki nem szavaz.

Akik abban reménykednek, hogy konszolidálódik a rendszer, ha belesimulnak és nem konfrontálnak vele, azok tévednek. Ez a rendszer nem konszolidálódni, hanem durvulni fog. A félelem meghunyászkodásra és az igazi ellenzéktől való elszakadásra ösztönzi majd azokat, akik megalkudtak. Akik nem hajlandóak az Orbán-rendszert legitimnek tekinteni, azokat üldözni fogják. Először csak olyan hamis vádakkal, rágalmakkal, amelyek ellen nem tudnak védekezni, amelyek még nem arról szólnak, hogy a rendszer ellenségei. De később terroristának minősítik majd a demokratikusan gondolkodókat. A megalkuvók elnyomása pedig erősödni fog. Orbán természete a harc és minél nagyobb hatalmat akar. Egyre kevébé tűr majd bármiféle ellentmondást.

A választási részvétel az ország kapitulációját jelenti, a diktatúra célegyenesbe fordulását. A választástól való távolmaradásnak nincs jelentősége: Orbán akkor is ugyanakkora győzelmet arat, ha elmennek a rendszerét legitimálni a demokraták, és akkor is, ha távolmaradnak.

Ez az utolsó figyelmeztetés és vészcsengő.

Ne legitimáld az Orbán-rendszert! Bojkottálj! Tiltakozz! Ne szavazz!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (48 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 87 szavazatból)
Bartus László: Utolsó figyelmeztetés, 3.8 out of 5 based on 48 ratings

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Ül a sötétség egy kényelmes fotelben . Elégedett a munkájával. Magyarországon tényleg jobban teljesített

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Azért EMBER legyen a talpán aki ma Magyarországon dönteni szeretne. Ma a postaládánkból kidőltek a szavazásra buzdító , és azt megindokló lapok. És a 168 óra is. http://youtu.be/vKs746EeGNY SZEGÉNY MAGYARORSZÁG Amerre jártam elkeseredett emberek akik csak abban látják a (csalfa) reményt , hogy elmennek szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  3. Lényegremagyar!

    Olyan felháborító, amit ezek meg mernek tenni, igazi nagyság bennük nincs, de hatalmukból nem veszik emberszámba a többséget, hogy mivel a józan ész és igazságosság által még nem lehet célt érni, ill.kevesen vannak az ezeket képviselő erők, ahogy itt pld.mi is csak bosszankodunk; előbb-utóbb, ha máshogy nem, erőszakkal lesznek eltávolítva s mivel csak erővel lehet ezekkel, ez fegyveres lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  4. “Aki vasárnap elmegy szavazni, megássa Magyarország sírját,”
    Aki nem megy el, az is!
    “Akik nem hajlandóak az Orbán-rendszert legitimnek tekinteni, azokat üldözni fogják. ”
    Nem fogják,már elkezdték.
    Mit tegyen az (mint én), aki a gyereke helyett megy el szavazni, mert ő nem tud,hiszen nem keletre ment.
    Ez már a 22-es csapdája.
    Köszönhetjük, az un. ellenzéknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  5. It’s sad, so sad
    It’s a sad, sad situation
    And it’s getting more and more absurd
    /
    Should I stay or should I go?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Abszurdisztánnál még Üzbegisztán meg az összes -isztán jobb, mert ahhoz, ami ott van, hozzászoktak az ottaniak. Ne mondja nekünk ezek közül senki, hogy majd mi is keletiek leszünk!!! Abszurd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. A fenti cikk maga az antifasiszta egyszeregy. Még tanítani fogják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  8. Mister Bartos neked annyi idod van itt irni. Igazad van mindenben bar sokmindenben mas a velemenyem. Azt nem ertem miert nem lehet itt megtalalniaz az oldalt ahol nyilvanosan lehetne biralni a leendo .MAgyar kiralyt… vagy borton be valot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  9. “Orbán természete a harc és minél nagyobb hatalmat akar. Egyre kevébé tűr majd bármiféle ellentmondást.”
    ——————-
    A Fidesz maga is egy erőszakszervezet és csak erőszak alkalmazásával lehet összetartani. Az erőszak kétrétegű, egyrészt terrorizálja és megfélemlíti még a Fidesz tagokat is, másrészt a gazdasági birodalom segítségével morzsákkal tartja éhesen a harapós kutyákat – a csahosait.- az asztal körül,
    .
    Meddig tud ez az erőszakszervezet funkcionálni és hogyan?? Szerintem egyre nehezebben, mert az én véleményem szerint a tartalékai rohamosan fogynak.
    .
    Lepaktált-e az ellenzék Orbánnal, megvásárolta-e őket? Nem tudom, se információm se bizonyítékom, de még ha így is van, ez nem életbiztosítás Orbánnak, ez lehet a veszte, mert ahogy tehetik hátba döfik és letaszítják a gyűlölt királyt a trónjáról még a saját emberei is, nemhogy a szövetségesei.
    .
    Látszat demokráciát tart-e fent Orbán ál-ellenzékkel? Nem, ők valóban ott vannak, Orbán csak manipulálja őket, mert ő is tudja, hogy a demokrácia, a szabadság, az egyenlőség a megbecsülés iránti vágy, mint egy kiolthatatlan láng örökre ott ég minden ember lelkében, a szíve mélyén és ezt soha egyetlen egy zsarnok sem volt képes kioltani. A demokrácia iránti vágy, még ha nem is képesek most a magyarok demokratikusan gondolkodni ott él a szívük mélyén mint minden embernek, és ebből a kis lángból bármikor erdőtűz lehet. Ettől fél ezért manipulál.
    .
    Elcsalt-e a választás? Szerintem inkább előmanipulált. Mindent megtett, hogy a maga javára fordítsa de, hogy ez elég lesz-e neki a győzelemhez, az attól is függ, hogy hányan mennek el szavazni és kire. Ha biztos lenne a dolgában akkor nem igyekezne embereket toborozni, voksturizmust szervezni, csokoládét és gulyást osztogatni és távol tartani az elégedetlen tömegeket a választási urnáktól.
    Ha valós választási csalás történik, azt csak akkor lehet bizonyítani, ha már lezajlott a választás és megtörtént a bűntett.
    .
    Mi lesz a szavazás eredménye és a folytatás? Ezt gondolom senki nem tudja mert a magyarok nem arról híresek, hogy racionálisan gondolkodnak, így elég kiszámíthatatlanok. Egyéni indulatok és külső befolyás fog dönteni.
    .
    Most jelentős kérdés menjenek e az emberek szavazni vagy ne, de én azt gondolom, az embereknél ez a kérdés kezd másodlagossá válni és inkább azon kezdenek gondolkodni, hogy hagyják e magukat hülyének nézni vagy sem. A mennyiben a helyes választ megtalálják, abban az esetben akár győz Orbán, akár veszít, akár mennek szavazni akár nem, meg fogják találnia módot, hogy az életüket rendbe hozzák és élhetővé tegyék.

    Hát ehhez kívánok minden magyar honfitársamnak sok sikert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  10. Ahogy 2 évvel ezelőtt, úgy most is el fog szállni a levegőben ez a figyelmeztetés.
    A magyarok nem tanultak a múltból, maradtak akik voltak.
    Egy megvezethető,megalázkodó nép.
    A jövője is ehhez lesz alakítva.A politikusok gondoskodni fognak róla, hogy a
    “szellem napvilága” ne törjön át a sejtelmes sötétségen, ami ránk vár.
    Tudom hogy rossz indulatú megjegyzésnek tűnik, de nem az.
    Realitás.
    Amit a NER óta eltelt idő tapasztalata mondat velem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  11. 4 milliónyi ellehetetlenített, megalázott, kifosztott ember nem ment tüntetni, nem tette nyilvános vizeldévé a Kossuth teret, négy éve nem gördülő sztrájkoltak, a gazdák nem blokádozták körbe traktorokkal a fővárost, vajon mégis mire gondolnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. Eagle (2014. április 4. péntek 06:05)
    .
    “Lepaktált-e az ellenzék Orbánnal, megvásárolta-e őket? Nem tudom, se információm se bizonyítékom,…”.
    .
    Sokkal jobban tisztellek annál, hogy ezt a másfél sort minősítsem.
    A magát demokratikusnak nevező ellenzék lepaktált-e orbánnal? – meg lettek vásárolva? – kérdezed, mintha ezt a nyilvánvalóságot nem tudnád?
    Inkább azt mondom, ahogyan én gondolom:
    .
    Nem kell lepaktálni a diktátorral, nem kell, hogy a diktátor megvásároljon!
    .
    Elegendő, hogy elfogadja, tudomásul vegye, beletörődjön – bután és gyáván – abba, hogy márpedig itt egy klerikál-fasiszta diktatúra van.
    Nem kell több! Ennyi is elég!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. oldster
    Milyen igazad van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  14. @oldster

    Itt többről van szó de erre nincs bizonyíték. Nem csak etikai, anyagi és erkölcsi kérdés. Itt felmerül egyfajta aktív háttér együttműködés és háttér kiegyezés gyanúja ahol a cél szentesíti az eszközt.ű
    .
    Ezekről a dolgokról többször beszéltünk és Bartus is írt róla attól a pillanattól kezdve amikor Gyurcsány először kijelentette, hogy nincs diktatúra, majd Bajnai, Mesterházy, Orbánt mosdató nyilatkozatai az EU ban is nyilvánosság előtt.
    .
    Valóban a két szó amit használtál a gyáva és buta, helytálló, ha valóban a maguk urai. De itt folyik egy nagyon komoly háttérharc amiről nincs információnk, nem látunk bele csak a felszín alapján következtetünk, próbáljuk összeállítani a képet.
    .
    Amikor lepaktálásról és megvásárlásról beszélek akkor a háttérben folyó hatalmi újrafelosztás kísérleteit értem alatta. Ha csak a felszínen látható klerikál-fasiszta diktatúrát nézzük akkor nincs is miről beszélni valóban. Az egyértelmű, de láthatólag másban játszanak mert ez nem érdekli őket. Nem érdekel és nem zavar senkit, az EU-t sem. Itt más a tét. De erre nincs bizonyíték. Csak a szagát érezzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. A realitások talaján maradva az a gond ezzel, hogy az AN -t sokan, de nem elegen olvassák. Ha mi bojkottáljuk is a választást, azzal csak a magunk lelkiismeretét nyugtatjuk meg annyiban, hogy nem vettünk részt ebben a véresen komoly tragikomédiában. Ha az ellenzék együttesen hirdette volna meg a bojkottot, ami egyébként még most sem lenne későn, akkor még talán lett volna értelme, de így sajnos elenyészik a felhívás a sötétségben. Ha módosíthatnánk Orbán korábbi voksolásra buzdító felhívását arra, hogy mindenki tartson távol a szavazástól még egy embert, még akkor is érzékelhetetlen lenne a protest okokból elkövetett “nem részvétel”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Látom, vannak itt, akik máshol tett észrevételemmel egyetértettek, csak másként fogalmaznak.
    Na, ha én másként fogalmaznék, nem Gonoszka lennék, hanem Nyalóka. DDD
    Ezek ott fognak állni az urnáknál és huszan húszonegy felé fognak szavazni. Szépen, demokratikusan, ahogy Viktorka szereti.
    Mert Magyarországon kérem demokrácia van!
    Lehet szavazni, beülhetünk a parlamentbe, havi akármennyiért és felesküdhetünk a
    Zalaptörvényre. Kinyalhatjuk Kövér szőrös wal (halát), Áder savany pofáját és Orbán disznószaros lábát. Aki sósra vágyik, na annak ott ül Aniko asszony a kockásinges mellett. Meg majd ha apuka öregszik, hát a lnyok is csatasorba ülnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  17. Még csak az első bekezdést olvastam, de már most olyan érzésem van, hogy ÚGY ELMENTEM SZAVAZNI, HOGY OTT SE VOLTAM.
    .
    Vagyis ezek simán feltöltik a hiányzó szavazatokat természetesen fideszre szavazókkal, mint ahogy az étteremben legyártották a külföldi szavazatokat.
    .
    Persze bojkott miatt nem megyek. Csak nem egyénenként kellett volna bojkottálni, hanem az ellenzéknek hangosan. Ez így nem sokat ér. A legitimáció meglesz.
    .
    Akkor olvasom tovább a cikket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  18. AKI A KISEBB ROSSZRA SZAVAZ, AZ IS A ROSSZRA SZAVAZ – nyilatkozta Sólyom László.
    .
    Nem ismerek a volt köztársasági elnöknél nagyobb alkotmányjogi tudású, politikai tisztánlátású és társadalmi státuszát tekintve nagyobb tekintéllyel rendelkező személyt.
    .
    Ha aktív korában voltak is vitatható véleményei a közélet dolgairól, ez az álláspontja vitathatatlanul tökéletes.
    Ez az állítása két – nagyon lényeges – dologra világit rá:
    1. Aki a fideszre szavaz, az a rosszra szavaz.
    2. Aki az ellenzékre – vagyis a kisebbik rosszra szavaz – az is rosszra szavaz.
    .
    Ebből a liberális demokrata számára egyetlen logikus következtetés adódik: aki nem akar rosszra szavazni, az nem szavaz.
    .
    Mi az ami ebből nem érthető?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  19. Eagle (2014. április 4. péntek 09:22)
    .
    Köszönöm válaszodat.
    Mindaz amit itt mondtál, a várható eredmény szempontjából nincs jelentősége.
    .
    Ezeket a részleteket, majd a főtárgyaláson kell nekik kifejteni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Kedves oldster, szavazni sokféle módon lehet.
    Talán kár volt kitérni a “rendkívüli állapot” esélyétől.
    Igaz, vannak jószeműek, akik a homályban is látnak és vannak, akik a napfénytő csak elvakulnak.
    Mit is szólt volna Ejrópa a békebeli rendkívüli állapotra egy EU és NATO államban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. “Forró” lesz a mai nap -mert bár itt mindenki Orbán bukását kivánja- azért azt valljuk be, most a himi-huminak is túl nagy tere van, azaz mindenki taktikázni próbál…
    Pedig az ember úgy általában saját alapelvei mentén gondolkodik, él és cselekszik, ezekből engedni nem igazán szokás, mert az valamilyen gyengeség, meggörbülés vagy praktikum miatt lehet csupán.
    Miért éppen most kell szembemenjünk saját belső szándékainkkal, jó-e az, hogy ebben korlátozva vagyunk, ennek helyzetét ugyan miért kellene elfogadnunk?
    Én azt javaslom, hogy a jövőben is saját belső értékeinkre és erkölcsünkre hallgatva éljünk és cselekedjünk, mert abból sose lehet baj!
    .
    Reálisan nézve az elmúlt éveket ismerjük be: az elmúlt ciklusban létrejött egy ujhorthy/fasisztoid-maffiaállam, melynek népakarattal való törvényesitése most vasárnap következik be, de legalábbis túl nagy az esély annak bekövetkezésére.
    Miért bizik itt bárki a csodában, miért adjuk ennek bármekkora esélyét is?
    .
    Lényegében azt mondja a demokratikus ellenzék: mi szavazópolgárok ne törődjünk az elmúlt négy évben nyújtott bénázásaikkal, különben is egyetlen bojkott sem sikerült még a történelem folyamán, a magyar ember lelkülete pedig pláne nem alkalmas erre. Ma már egyetlen esély a választás megnyerésére, ha a szavazatainkat a Kormányváltókra adjuk le, mert ha matematikailag is nézzük és csak a fideszesek mennek el voksolni, akkor 100%kal nyernek, tehát minél többen szavazunk ellenükben, annál inkább fordulhat meg ez a kocka, azaz kerülhet újra hatalomra a baloldal és igy a demokrácia.
    Úgy látszik, Orbán Viktor annyira hülye, hogy ennek az összefogásnak a lehetőségével nem számolt és számol, hiába hozta meg antidemokratikus választási törvényeinek sokaságát, pont erre az egy eshetőségre ne készült volna fel?
    Lássuk be: választásicsalásnak kimondott törvény szerint történő ellenzéki buzditás és azt követő voksolás után már senki nem mondhatja azt, hogy 2014. április 6.-án csalás történt, sőt azt kell majd kijelenteni, az igy lebonyolitott megmérettetés eredménye érvényes.
    .
    1., A héten volt Friderikuszból kiderült: 2010-ben a szavazásra jogosult 8,…millió szavazópolgárból csak 5,…millió ment el szavazni, ebből 2,7millióan szavaztak a Fideszre, azaz 8millióból 2,7millió jelenti a 2/3-ot.
    Gondolom, ez az adat már akkor is az ellenzéknek rendelkezésére állt…
    2., 2012. január 2.-án az elfogadott Alaptörvény/tákolmány miatt tüntetés volt az Operánál, azaz addigra jósokan felismerték a kialakult rendszer mibenlétét (pl. oktatás, törvénykezés). Az ellenzéki gondolkodók fontos könyveket adtak ki a diktatúráról (amik azonnal elfogytak) politikusok végülis nevén nevezték a rendszert (még ha álnáci-tüntetésen közös szinpadra is álltak velük), tüntettek a fiatalok is (csak ettől azonnal romkocsmázott a Viktátor), stb…
    Azaz kijelenthetjük a rezsim addigra már mindenki megsértett, és ez folyik ma is (pl. történelem hamisitás), ergo már a választási félidőben voltunk elegen, akik ezt a rendszert megdönteni akarták.
    Összefoglalva: minden feltétel adott volt a BOJKOTTra, ha az lehetetlen, akkor ami most van az mi? Mennyivel lennénk hátrább, ha akkor az ellenzék kivonul a parlamenti munkából, bojkottálva azt? Ha az akkor már nyilvánvalóan forrongó rétegekkel szolidaritást vállaltak volna, minden horthy-szoboravatásról ellene harsogtak volna, folyamatos utcai tüntetéseket szerveztek volna (vagy ahogy most mondják: lábbal világositják fel az embereket), a külföldi -hogy segithessen- és a belföldi közvéleményt folyamatosan tájékoztatták volna a terjedő fasizmusról és maffia-tevékenységekről, EU-ellensségről, stb.?…
    Ehelyett a széthúzás ment!
    3., Ilyen előzmények és adatok tudatában került sor 2012 október 23.-án a választási összefogás meghirdetésére, majd ezt követően a 2013 október 23.-i nagy összeveszésre -azaz a voksolás előtt fél évvel- az ellenzék bebizonyitotta mindenre való alkalmatlanságát. Mert ugyan mi annak a garanciája, hogy ha most csoda folytán lehetőséghez jutnak, akkor utána minden rendben lesz?
    Pedig az 1.,pontomból is jól látszik az az egyszerű matek, hogy a 8millió választóból 3millió nem jár szavazni, az 5milliónak mintegy a fele nem a Fideszre szavaz. Továbbá az is, mekkora veszteség az, hogy a lakcimmel nem rendelkező határon túliak levélben történő -Fideszre és Jobbikra- szavazása és az ezzel egyidejűleg hazai lakcimmel rendelkező, de külföldön élők valójában -a demokratákra történő- szavazni nem tudása miatt mekkora űr keletkezett.
    Ezért a valódi megoldást csak a rendszer, és ezen belül az idei választások bojkottálása jelentené. Ha valódi demokratikus pártok, most az egyszer, az urnáktól való távolmaradásra szólitanák fel a táborukat, akkor mindjárt a voksolásra jogosultak akár 80%-a nem venne részt a választáson, amit már “érdeklődés hiányában”, majd saját szavazótábori szervezett utcai tüntetések miatt a politikai vezetők vezetésével már érvénytelennek lehetne nyilvánitani.
    Miért nem ezt választották és választják?
    .
    Mert valójában a hatalom és annak ellenzéke egykutya, azaz ők csak kormányváltók és nem valódi rendszerváltók!
    Ezért van igaza Bartus Lászlónak: mára már csak az egyén tisztessége maradt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  22. Aki bojkottálni akar, menjen el szavazni, de ne adjon le érvényes (vagy utólag meghamisítható) szavazatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (19 szavazatból)
  23. oldster
    Itt jön be a régen hangoztatott véleményem, hogy ha Gyurcsány nem fekszik össze ezekkel, lehetett volna akár még a demokráciáért is harcolni.
    Amint megtette, már nem emlegette a diktatúrát. Pár hete hangoztatja az előre elcsalt választás lehetőségét is, azzal a felütéssel, hogy akkor is ők nyernek.
    Az mszp-ből való kiválása, és párt építése egy remény lehetett volna egy új út felé.
    Rövidlátóságát tetézte szerintem a gyávaságával.Kényelmesebb így. 2018 meg nem messze van, amire aspirál.
    De mi lesz már itt 2018-ban!
    Liberális nyugatos demokrata? Ő???
    Maradt a kisebb rossz Ő is.Ha ez kellett megkapta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (19 szavazatból)
  24. “Aki bojkottálni akar, menjen el szavazni, de ne adjon le érvényes (vagy utólag meghamisítható) szavazatot.”
    .
    Azzal, hogy aláírod a jelenléti ívet, azzal legitimálsz. Maximum a névsorba írhatnád a neved mellé, hogy “BOJKOTT”. Vállalod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Kedves Bumburi!
    Azt írod, hogy „Egy megvezethető és megalázkodó nép”. Ezt nem hiszem. Gondold át a helyzetet! Sokan nem interneteznek és hány ember van, akihez csak a kormánypárti („köz”-) média szolgáltatása jut el?. Ők kénytelenek beérni azzal, hogy a Bartus úr és oldster által pontosan jellemzett ellenzék helyi, vagy ott fórumozó képviselője ad valamilyen vigasztaló választ az egyre nyomasztóbb problémáikra. Szerintem kevesen vagyunk, akik ezt az oldalt látogatják. Az ellenzék vezetőiről, persze, feltételezem, hogy igen, de gyanítom, hogy eszükbe sem jutott az egyenes, a tiszta utat választani. Ehhez bátorság kellett volna, a korábbi énükkel való szakítás, megújulás, szándék.
    Itt van tehát az egyenes út, amelyet Bartus úr ajánl, immár két éve. Így gondolkodik és eszerint cselekszik egy igazi demokrata. És van a sötét út. Keserves, járhatatlan. Visszalépés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  26. “Ne legitimáld az Orbán-rendszert! Bojkottálj! Tiltakozz! Ne szavazz!”

    Para-Kovacs pont az ellenkezojere biztat mindenkit a musoraban.
    Hogy van ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  27. Kedves oldster (09:37),
    ezzel csak az a gond, hogy kicsit kilógó lóláb-szagot érzek a volt köztársasági elnök nyilatkozatánál. Ugyanis emlékeim szerint azt is hozzátette: akinek nem tetszik a kormányváltó összefogás, az bőven választhat a 20 körüli pártot tartalmazó lista egyéb résztvevői között. Olyan érzésem van, hogy az elnök úrnak a “kisebb rossz” csak a kormányváltó összefogás… A kis pártok valahogy kimaradtak ebből, tehát véleménye szerint azokra kell szavazni… Lehet, hogy neki igen, de az itt lefektetett elvek szerint _bármely_ pártra szavazni (vagy csak egyszerűen aláírásunkkal szentesíteni a választást) egyértelműen _rossz_.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. Látom Barnamedve, hogy te megértettél tegnap DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  29. Baraka
    Azzal együtt amit írsz, és én is mindig hangoztatok, az ellenzék tunya szerepe az elmúlt 4 évben meghatározza a mostani helyzetet.
    A szegényeket teljesen magukra hagyták, most kezdték, a választás közeledtével megszólítani őket is.
    Ezzel együtt egy szórólapot, egy bármilyen felhívást (akár hangosbeszélőn is kocsiról) nem láttam, és nem hallottam.
    Nem igaz hogy nem telt volna erre is.
    Most ment el előttünk valamelyik cigány párt kocsija, harsogva hogy kire szavazzanak.
    A kormányváltók meg el vannak foglalva a mivel is?
    Ahogy eddig nem számított a szegény, elesett réteg ezután sem fog, nekem legalábbis ez az üzenet jön le ebből a passzivitásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  30. Az Orban rendszer RÉSZE ez az ellenzék is. Egy diszlet ugyanugy mint a parlament, mint a valasztasok, mint a rezsicsökkentés, mint a nemzeti lovas program, mint a nemzeti erkölcstan, mint a magyar csapat és a békemenet. Nem lenne vicces, ha nem lenne egy elöre lefizetett ellenség. A jàték igy izgalmas. és élvezetes. Ha a vezér felkialt, hogy «gyöztünk!» elégedetten dicsekedhet Europaban a kétharmadaval, négyötödével, attol függöen, hogy mennyire van beaalitva a valasztas . «Hu micsoda küzdelem volt!, véres, embert probalo, de mégis gyöztünk»! Vidnyanszky Attila is rendezhette volna «Vitéz Orban Mihaly» cimü tragikomédiat a Nemzetiben.
    .
    Hogy is van a dal?
    .
    “Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol / Attilával álltam egy hatalmas körben, az átütő bűzben, egy gazos réten” 
    « Pártkasszáink összeérnek, talpaink Simon talpara lépnek / Szemünkben a kapzsisàg fénye ég” 
    “Állj be te is a körbe! Táncolj, ahogy hajt a véred, érezd, hogy a Fidesz szíve dobban veled, mert mind egyek vagyunk!” 
    “Érik már a barack, egy átkozott föld gyümölcse” 
    .

    Az egyetlen alternativa a bojkott. Aki fejébe veszi a szavazast az elfogadta ezt a rendszert és beallhat a körbe a nemzeti barackfa köré.
    Érdemes lesz viszont otthon az összes tükröt összetörni, nehogy bele kelljen nézni mert annak elöre nem lathato következményei lennének. Isten ments!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  31. Gonoszka
    2014. április 4. péntek
    09:32
    ++++++++++++++++++
    Más: Ez a vírus jól befészkelte magát! Éjfél óta 16 virtuális blogot generált nekem.
    Minő tévedés, hogy ilyen fontos vagyok nekik. :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Kedves Gonoszka,
    úgy vélem, értettem, mit akartál mondani tegnap. De elgondolkodtam azon, igazán mit is tehettünk volna a jelenlegi helyzet kialakulásának megakadályozására. Tehettünk volna egyáltalán valamit? Az nyilván más kérdés, hogy ha lenne egy igazán demokratikus ellenzéki erő, amely Bartus Úr gondolatait magáévá tenné és aszerint viselkedne már 2-3 éve: nos, akkor erkölcsi kötelességünk lenne melléállni. Ezt még csak nem is kötelességként, hanem szívesen meg is tenném. De ilyet jelenleg nem látunk. Vagy igen?
    Tudom, már párszor említetted, hogy mi lenne szerinted a teendő. Lehet, hogy ez megoldaná a problémát, de az is lehet, hogy nem. Ki tudja? Amúgy a magam részéről nem vagyok forradalmár alkat, ez a fajta megoldás elborzaszt.
    Nálam akkor szakadt el a cérna, amikor a magánnyugdíjjal kezdtek babrálni (először csak “átmenetileg”). A magam részéről megtettem, amit lehetett: nyilatkoztam, hogy eszem ágában sincs az állami rendszerbe átlépni. A második alkalommal szintén maradtam. De mire megyek ezzel? Előbb-utóbb a jelenleg még meglévő pénzemet is lenyúlhatják, ha akarják. Nem tudom megakadályozni.
    Mit kellett volna tennem-tennünk, hogy ne fajuljanak el idáig a dolgok? Úgy érzem, ez egy törvényszerű végeredmény. Kezdődött azzal, hogy a jelenlegi “ellenzék” nem állt a helyzet magaslatán 2006-ban. Ennek szükségszerű következménye lett a hatalmas bukásuk 2010-ben. Tetszik, nem tetszik: egymásnak adják át időről-időre a hatalmat és valóban csak nagyobb és kisebb rossz közül lehetett választani. Hát köszönöm, 2010-ben egyikből sem kértem. Mint ahogy most sem fogok.
    A “választás” végeredményére azért kíváncsi leszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  33. Egyetértek, Laci, a választás bojkottjának nincs alternatívája sem egyéni, sem párt-szinten. A lelkiismeretünkkel pedig egyénileg kell elszámolnunk. Sajnos, a “választások” eredménye pontosan előre kiszámított / megtervezett. De idő már nincs több évtizedes diktatúrára. Az események és a történelem sodra jelenleg már sokkal gyorsabb, mint nyolcvan-kilencven éve. Még akkor is, ha úgy tesznek némelyek és a magyar média azt is sugallja, hogy állni látszik az idő Magyarországon. Látszólag “mindent” meg fognak “nyerni”, de annak a “mindennek” része a gyors pusztulás is, az a pusztulás, ami a második ítélete lesz a most feltámasztott és hetven éve első ízben megítélt és elbukott rendszernek. Borzasztó bűn ez a restauráció, nem is hasonlítható ahhoz, ami vérbe és teljes pusztulásba vitte legutóbb ezt az országot. Most ugyanis ez a döntés nem történelmi szükségszerűség, hanem szabad akaratból magának a szabadságnak az elvetése!!! Tesszük ezt mi magyarok a jubileum évének küszöbén (Leviták Könyve 25 fejezet), amikor a földnek vissza kell térnie az eredeti tulajdonosához és szabadságot kell hirdetni a szolgáknak. Félek, hogy ez az utolsó dobásunk, nekünk magyaroknak. Isten könyörüljön Magyarországon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  34. Egyébként boldog április 04-ét mindenkinek! Valaha ez volt a “felszabadulás ünnepe,” a fasiszta uralom vége Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  35. Bojkottálok! Tiltakozom! Nem szavazok!
    Tételezzük fel, hogy így tesz a hívőkön kívül mindenki.
    Következmény:
    Orbán kiáll, és mosolyogva bejelenti: 2 millió 600-en mellette szavaztak, 89%-os többsége van, az Isten se mossa le róla a rendszer legitimitását.. A Jobbik 1 millió szavazatot nyert, a többi pártra leadott szavazatok nem mérhetőek.

    Szavazok, a többi nem hívővel együtt.
    Következmény:
    Orbán kiáll, és mosolyogva bejelenti: 2 millió 600 ezren mellette szavaztak, a Jobbik 1 millió. a kormányváltók 1 millió 800 ezer szavazatot kaptak, a többi resztli.

    Lehet, kicsit fanyarabb lesz a mosoly és rájön, hogy nem egy a tábor, egy a zászló!

    Jövőnk a Duna jegének vastagságától függ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  36. Barta Péter:
    millió plusz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  37. Barnamedve, a potenciális vezetők kifaroltak elölünk, már a seggük se látszik.
    Egy alkalmas pillanatot elszalajtottunk. ez kell látni.
    Fog jönni új pillanat, csak ez rajtunk már aligha segít.
    Mondhatsz ezeknek, amit és ahogy akarsz, a lovak szemellenzője hatékony.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  38. Nem is olyan távolról így látják a helyzetet ( a cím persze félrevezető, nem erről szól a cikk): http://nol.hu/kulfold/kulfoldon-mar-nevetnek-a-magyar-kozmedia-propagandajan-1454167 Eléggé ismerősnek tűnik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. 1942es!
    A harmadik verzió:
    .
    Orbán kiáll mosolyogva és bejelenti
    - Fidesz 2.6 millió
    - Jobbik 1.0 millió
    - több szavazat nincs
    .
    Ez összesen 3.6 millió a lehetséges 8 millióból.
    .
    Ekkor kiáll az ellenzék, amely előzőleg az urnáktól való távolmaradásra buzditotta (volna) a szavazótáborát, és szintén mosolyogva bejelenti:
    Az egyfordulós választáson a választásra jogosultak jóval több mint fele nem vett részt, ezért az nem érvényes.
    1.8 milliós táborunkat az utcára hivjuk, továbbá a több mint 5 millió otthon maradótól (pl. a 4millió szegénytől, stb.) aláirást gyüjtünk, hogy érvényt szerezzünk az 1990-es rendszerváltozás valódi népakaratának.
    Ehhez kérjük szövetségesünk, az EU segitségét.
    .
    Ekkor eltűnt (volna) a mosolya és rájött (volna), hogy az uralmának vége.
    Ezért és ehhez kellett (volna) a: BOJKOTT!
    Erről szólt és szól az Amerikai Népszava !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  40. De miután beikszelted a tizenhetest,
    utána már te is megeheted a fidesz-levest!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  41. Teljesen egyetértek a cikkel !!! – Nagyon fontos és súlyos igazságokat tesz közzé !!!
    *
    Sokat kerestem olyan közéleti szereplőket Magyarországon, akik ilyen nyíltan, egyenesen és következetesen felvállalják a demokratikus alapelveket, mint az AN, de eddig csak a Polgári Engedetlenségi Mozgalomra és a Polgári Ellenállásra találtam rá. Az AN cikkét -mint látom,- a PEM fel is tette honlapjára:
    *
    http://polgariengedetlenseg.com/2014/04/ne-legitimald-az-orban-rendszert-bojkottalj/
    *
    Érdemes lenne minden internetes fórumon terjeszteni ezerrel honlapjukat, vagy ezt a linket, hogy minél többen lássák, itthon is vannak akik megalkuvás nélkül, bátran képviselik a demokrácia alapelveit !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. A RÉSZLEGES BOJKOTT IS NAGY EREDMÉNY!
    *
    http://polgariengedetlenseg.com/2014/02/a-reszleges-bojkott-miert-eredmenyes/
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. Orbán: “Rendszert változtattunk 2010-ben.”
    *
    ORBÁN KÖZVETVE BEISMERTE, HOGY PUCCSOT HAJTOTTAK VÉGRE AZ ALKOTMÁNYOS JOGÁLLAMI DEMOKRÁCIA RENDSZERE ELLEN !
    *
    ORBÁN ÉS A FIDESZ-KDNP CSAK KORMÁNYZÁSRA, ÉS NEM RENDSZERVÁLTOZTATÁSRA KAPOTT KÖZJOGI FELHATALMAZÁST 2010-BEN! A LÉTREHOZOTT ÚJ ÁLLAMREND TEHÁT TÖRVÉNYTELEN!
    *
    http://polgariengedetlenseg.com/2014/02/orban-rendszert-valtoztattunk-2010-ben/
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Ma erre hívtak meg. Aki meghívott néha itt kommentel. KÁOSZ a fejekben. Csak ISTEN látja át ezeket . Ő átlát a gonosz minden mesterkedésén. Azért mondom imádkozzunk, hogy lehulljon a lepel ami elfedi az igazságot az emberek szeme elől. https://www.facebook.com/events/637051653014643/?notif_t=plan_user_invited

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. T. Admin !

    A bojkott bizonyos demokráciai érettséget feltételez, ami viszont hiányzik A “magyarnak” lényegében fogalma sincs a bojkott módszeréről és estleges
    eredményéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  46. Nem a választást kell bojkottálni, hanem a Parlamentet. Európa arra talán felfigyelne, ha – és ez csak a Fidesz győzelem esetére vonatkozik – a valódi megválasztott ellenzék egységesen távol maradna a következő Parlamenttől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. pikk!
    Bemásolok neked egy részletet miaszösz-kommenttársunktól…
    .
    miaszösz
    2014. április 4. péntek
    11:21
    Az Orban rendszer RÉSZE ez az ellenzék is. Egy diszlet ugyanugy mint a parlament, mint a valasztasok, mint a rezsicsökkentés, mint a nemzeti lovas program, mint a nemzeti erkölcstan, mint a magyar csapat és a békemenet. Nem lenne vicces, ha nem lenne egy elöre lefizetett ellenség. A jàték igy izgalmas. és élvezetes. Ha a vezér felkialt, hogy «gyöztünk!» elégedetten dicsekedhet Europaban a kétharmadaval, négyötödével, attol függöen, hogy mennyire van beaalitva a valasztas . «Hu micsoda küzdelem volt!, véres, embert probalo, de mégis gyöztünk»! Vidnyanszky Attila is rendezhette volna «Vitéz Orban Mihaly» cimü tragikomédiat a Nemzetiben.
    .
    Ezért tartunk itt.
    Ha valódi ellenzékünk lenne és az pedig tenné a dolgát, akkor még mindig demokráciában élnénk. Igy most újra azzal kell bajolnunk, azzal telnek majd el újabb évek, hogy megértse ez az ország a valódi érdekét, ill. ez a kis nép a számára legelőnyösebb hovatartozását…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  48. pikk:
    demokratikus érettség az tényleg nincs a magyar társadalomban; de valahol el kell(ene) kezdeni; egy spontán szavazói bojkott például kezdetnek nem is lenne rossz. Ha már ezek az álbaloldali, álliberális pondrók nem képesek bojkottálni és teljes nyíltsággal cserben hagyták a társadalmat. A rezsim részei, tehát a rezsimmel együtt kell bukniuk; a demokratikus jogállamiságnak még a díszleteit is felszámolták mint például a putyinok, lukasenkok, aliyevek ( Azerbajdzsán ) és más volt szovjet tagköztársaságokban ; jó reggelt…

    Janka:
    most ápr. 4. péntek van; amit bojkottálni kell az ápr. 6-án vasárnap; mit mulasztottunk el…? A magukat most éppen kormányváltó erőknek becéző pondrók mulasztottak; de valami katasztrofális mértékben. Hogy is mondta a fletó? Ezt elkúrtuk, nem kicsit nagyon… Valóban… Ez az “aki nem szavaz, a fideszre, jobbikra ( most akkor a Fideszre, vagy a Jobbikra? ) voksol” nagyon olcsó, primitív, süket duma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  49. Lényegremagyar!

    Még 4 év, kb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  50. bumburi (2014. április 4. péntek 09:49)
    .
    Ennél egyértelműbben és pontosabban nem is lehetett volna megfogalmazni a véleményedet.
    A mínuszok ebben téged igazolnak, de a mínuszolóknak akkor is a k… anyjukat.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (21 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos