Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Nehéz istennek lenni 2014. március 12. szerda 14:51

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Nehéz istennek lenni

Nem sikerült időben belépnem az MSZP-be, pedig Zuschlag új regénye alapján durvább bulik mehettek, mint a Vágtázó Halottkémek próbái után, pedig ott sem plüssállatokkal dobálóztunk a felfújható ugrálóvárban. A nemrég szabadult egykori országgyűlési képviselő persze pénzért hazudik, de ugyan melyikünk nem hazudozna bármelyik pártról ennyiért?! Én például szívesen elmesélném, hogy a korai MDF-ben egy methlaborral kellett osztozkodnunk a lakitelki sátorban, Lezsák Sándor pedig éjszakánként melltartóban táncolt, de mivel nincs a sztorira fizetőképes kereslet, megtartom magamnak. Illetve.

Ha összeadom a 70 milliót, amit anno, az 50 milliót, amit a nem indulásért kapott, plusz a honorárium, ami a Századvégnél általában bőkezű, nos, Zuschlag János megcsinálta az életét.

A baloldali és jobboldali pártok között nem az a különbség, hogy az egyik fekete lyukként vonzza a hülyéket, a másik meg nem, hanem az, hogy jobboldalon egyértelmű és kemény szerződéseket íratnak alá velük: kussolsz, és akkor életed végéig lesz mit enned, vagy olyan mélyre ásnak, hogy onnan a vakond angyalnak látszik. Erre mondják fideszes körökben, hogy senkit sem hagynak az út szélén. Vagy az Audiban leszel, vagy bebetonozva az alapba. Baloldalon ezzel szemben káosz van, ha elzárják a pénzcsapot, a sértődött politikusok átmennek a Fidesz-pénztárba, Csintalan, Pozsgay, Szűrös Mátyás, Zuschlag. Alig várom, hogy Simon Gábor is írjon egy könyvet: Gyurcsány kényszerített lopásra címen. Áprilisig még megjelenhet. Szervezetlen és szervezett bűnözés.

Folyamatosan azt érzem, hogy egy politikai párt indul a választásokon, és mindenféle egylet, klub, idióták szakköre, önképzőkör a másik oldalon, akik éppen csak benéztek, nem akarnak, és nem tudnak nyerni, azt hiszik, még mindig elég valamit hazudni a nyugdíjasoknak, vagy igazat mondani az értelmiségieknek, oszt jó napot. Időközben azonban létrejött a Fidesz Zrt., egy professzionális konglomerátum, ami politikai, gazdasági és kulturális téren is leuralta Magyarországot, mindenkit megvett, akit tudott, a többieket pedig megfélemlítette. Az NFL all stars meccsel az MTK kölyökcsapatával, és ilyen esetben tök mindegy, hogy kinek van igaza.

A választásig nagyjából három hét van hátra, erre az időszakra a Fidesz még beidőzített egy bombát, üzemszerűen működnek, üzemszerűen kampányolnak, lopnak és politizálnak. A hatalom fontosabb az igazságnál, mert az mondja meg, hogy mi az igazság, aki a hatalmat gyakorolja, az ellenzék pedig rétegrádiókban és lapokban panaszkodhat.

Magyarország önként és demokratikusan megy a szemétdombra, végre nem a gonosz labancok, muszkák, nácik, szovjetek kényszerítenek minket arra, hogy szolgák legyünk, hanem egy kis nemzeti hazugságért eladtuk magunkat. Csak jelezném: a sírt, hol nemzet süllyed el, vidám lakodalmas rockzenészek és értetlen európaiak veszik körül, mert egyébként lehettünk volna normális ország is ebből a pénzből. Tényleg

Zuschlag János nem önerőből lett senki.

Olyan ő, mint a bukott rakendroll sztár, aki utolsó koncertjén beugrik a közönség közé, a tömeg pedig fenntartja, aztán kézről-kézre adják, és mire észbe kap, már egy másik zenekarban játszik egy másik színpadon. Fiatal volt, kellett a pénz. Még most sem öreg.

(kacag)

Gazemberek vezetik az országot, barátaiknak, családjuknak, megbízható üzletfeleiknek játsszák át a vagyont, konkrétan kilopják alólunk a hazát, ami nem lehet ellenzékben. Lehet-e a haza svájci bankszámlákon? Lehet.

33 nevem volt, nem szeretik a rakendrollt.

Felnőttünk. Elegünk van a totális esztrádból, ezekből a dilettáns táncos-komikusokból, az egész szarból, amit megéltünk 89 előtt és után. Már nem vagyunk éhesek, hiába dobtok csontot a kutyáknak, hiába dobtok húst, bőrünk alatt a mindent megoldó szer, orrunkban édes halál.

Kik ezek az emberek? Kimegyek az utcára, és látom, hogy vért akarnak, törött csontokat. Lövésem sincs, honnan jönnek. Pontosan tudom, honnan jöttek. Ezek a mi embereink, élnek, de halottak. Gimme danger, little stranger. Hazamegyek, és nincs hazám.

Csak mi túl okosak és szépek vagyunk ehhez a játékhoz. Ott táncolunk a kráter peremén, dögöket dobunk a tűzbe, nevetve inkább, mint sírva. Befagyunk a jelenbe, és kiolvadunk, amikor már ti halottak lesztek. Nem hiszünk abban, amiben kötelező, nem hiszünk bennetek, de hiszünk magunkban. Hozzátok képest fiatal istenek vagyunk. El fogtok oszlani a semmiben, és mi a páholyból nézzük. Nem, mintha érdekelne, de ez a sorsunk: szarban született diktátorjelöltek döglenek meg a szemünk előtt. Nem egy matiné.

De.

Ha már végig kell néznünk, ha már látjuk a jövőt: elég. Most.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (116 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +168 ( 174 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Nehéz istennek lenni, 4.9 out of 5 based on 116 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. “Nehéz Istennek lenni”
    .
    –Nagyon nagy felelősség, de gyönyörű feladat!
    ..tanúsíthatom!

    ……………………………………Üdvözlettel Viktor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  2. ebben minden benne van, amit a mai Magyarországról gondolok.
    sajnos, telitalálat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  3. Para, te egy Isten vagy! Mondd, hogy viseled?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  4. Úgy érzem megvan korunk Ady Endréje. Köszi Para!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  5. Pontos, ütős. Mint mindíg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. Óh nem, túl szép lenne abban hinni, hogy ŐK ŐK, MI meg MI vagyunk… ez az egész Magyarország mi vagyunk… az igazi online érvelés a kollektív euthanázia mellett.
    Nekünk ez kellett. Hát most megkapjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  7. Ha valaki vevő rá: a “Nehéz istennek lenni” szerzőinek sokáig betiltott kötetét, amihez képest az “1984″ a kuty*f*sz*:
    .
    http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0CGcQFjAH&url=http%3A%2F%2Fmoly.hu%2Fkonyvek%2Farkagyij-es-borisz-sztrugackij-lakott-sziget&ei=CXYgU8H8Os71yAOvnIHwAQ&usg=AFQjCNGaKW2TiS_ulGemx7Ynih8t-Nh_Dw&bvm=bv.62788935,d.bGQ&cad=rja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Pont ez jutott nekem is eszembe ma. Màrmint hogy pàholybòl nèzni sem èlvezet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. +++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. “Gazemberek vezetik az országot, barátaiknak, családjuknak, megbízható üzletfeleiknek játsszák át a vagyont, konkrétan kilopják alólunk a hazát, ami nem lehet ellenzékben.”
    -
    Mert nálunk nemzeti amnézia van!
    Úgy látják sokan, hogy ez még a zemútnyócévben történt (egy kutyáznak), me’ eztet nem a koleszosok csinálták – me’ azok nem is olyanok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. “A világvége nem egy hirtelen bumm-mal fog eljönni, hanem lassú, fájdalmas nyüszítéssel..!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  12. Tamas Csacsicska

    Góóóóóóóóóóóóóól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Olvasni jöttem Parát, nem dícsérni.

    “Gazemberek vezetik az országot, barátaiknak, családjuknak, megbízható üzletfeleiknek játsszák át a vagyont, konkrétan kilopják alólunk a hazát.”

    Nagyon feltenném a kérdést neki: Mi legyen azokkal, akik ezt már pl. 1988-ban _tudták_ előre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  14. A szakadék peremén egyensúlyozik az ország és azt üvöltözi a többségi nemzet, hogy milyen csodálatos és utolérhetetlen a panoráma. Hálás szívvel hozsannázva a túravezetőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Ezt az országot, a népet, Orbán és bandájától, a külföldnek kell megmenteni mert sajnos a nép jelentős része gondolkodásra képtelen, vak, süket, és néma. Orbán a devizahitelesek megmentéséről szónokolt, miközben a devizák árfolyama a csillagos égbe emelkedett. 2014. 04. 06. az Orbán kormányt a megnyert választás másnapján leváltani, és mielőtt összecsomagolna “Janukovics” módjára, letartóztatni, az ország javainak elherdálása, kifosztása miatt bíróság elé állítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  16. Már késő! Nincs visszaút, és nincs előre sem, csak ha vér fog folyni! Talán az eléggé katarktikus lenne, hogy a sok élőhalottat felrázza.
    Amúgy meg – fog folyni! Ha győznek azért, ha vesztenek azért. Aztán lehet hívni Putyint :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. nagy andras regen olvastam, nemreg lattam filmen. Strugatsky batyok a legjobbak kozul valok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Kár Paráért. Biztos ,hogy többre lenne képes,megvan hozzá a tehetsége.
    Erre mit látok ma a Hírvita c. műsorban az ATV-n?
    Para ( a ritka unszimpatikus és beképzelt Hont András és Krug Emilia társaságában viháncol, idióta módjára heherészik , próbál humoros lenni ,ami az istennek se jön össze. Kedves Para ! Miért kell lemenni kutyába, pláne ilyen szánalmas ,gagyi módon. Ennél azért többet érdemelnél magadtól és mi is tőled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (25 szavazatból)
  19. vikmeki:
    Ez mind a véleményed erről a fenti cikkről? Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  20. Ez MOST ütősre sikerült. Az utoldó bekezdésekig simogatta a szemem. Kár a végére a fehér farok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Cassandra = Para…kár dehát egyszer eljön az igazság pillanata

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. nagy andras
    A könyv utolsó mondatai a legfigyelemreméltóbbak. A szürkék által előkészített feketék győzelméről. Nagyon remélem, hogy Para nem vátesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos