Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Puszták népe 2014. március 6. csütörtök 13:25

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Puszták népe

Miután az átlag magyar politikus rendszerint nem lát messzebb Ceglédbercel vonalánál, a hazai közvéleményt félelmes sokk-ként éli meg az egyébként Bogdan Hmelnyickij kozákvezér óta megszokott, periodikusan ismétlődő történelmi eseményt, hogy Oroszország (Mongólia,) időnként elunja magát és egy kicsit lerohanja Ukrajnát (Szkítia). Vagy megfordítva. Ezt mellesleg már a hunok, Batu kán, az Avar birodalom, az onogurok, a besenyők, az úzok és kunok valamint a magyar hordák (mert hát ne legyenek illúzióink, így tartott minket számon Európa) óta megszokhattuk.

Mindig keletről jön az áldás (lásd: „keleti szelek járnak”), s tulajdonképp az volt nagyobb csoda, hogy eddig nem tört ki egy kiadósabb ukrán-orosz háború, vérengzés, bandaharc, késelés, kuláktalanítással, feketeszázakkal, antiszemita pogromokkal megspékelve. Az utóbbi azért reménytelen, merthogy a térségben, bizonyos okok folytán, nem élnek már szemiták, meggyilkolták, illetve elűzték őket, részben a jelenlegi mérkőző felek (az ukránok és az oroszok) némi lengyel, német, illetve, ne legyünk szégyellősek, magyar segédlettel. De mit részletezzem?

Az események előtt bénán, értetlenül, némileg betojva állunk, ha végiggondoljuk a lehetséges következményeket a gázcsapok eldugaszolásától a globális háborúig és az emberi civilizáció megsemmisüléséig. Valójában ez simán benne van a pakliban. Úgyhogy míg a magyarok azzal szórakoztatták magukat, hogy szimbolikusan alázzák halomra egymást holmi szoborcsoportok kapcsán, a Kárpátok bércein túl csöndben forrt a bor, csordogált a vér, mert túlságosan elszoktunk tőle, hogy szomszédaink a közeli Krímben, Moldáviában, Lembergben, Európa eme elátkozott bugyrában, nem nagyon viccelnek. Ők nem szavakkal szokták megsemmisíteni és felszámolni egymást.

A legnagyobb sunyizó természetesen miniszterelnök urunk. A szabadságharc projekt átmenetileg le van fújva. Brüsszelről kiderül, hogy nem afféle „kis Moszkva” és igen-igen, fájdalmasan össze vagyunk láncolva az elátkozott unióval, Ausztria-Magyarországgal, a Babenbergekkel és a Habsburgokkal, a derék tótokkal, románokkal és horvátokkal. Igen, kiderült, hogy ezek a dolgok nem véletlenül és esetlegesen jöttek létre a boldog békeidőkben. Néhány magyar tán elgondolkodik végre azon, hogy miért igyekeztünk hanyatt-homlok a NATO-ba és az unióba.

Nem mondom, hogy az ukrán havária megváltoztatja a történelem (és a választások) menetét. Nem gondolom, hogy a magyarok a jelenleginél felelősségteljesebben is képesek gondolkodni, mint az elmúlt másfél évtizedben. Így is, úgy is a végzetükbe rohannak.

Ezért, ha a nagy vezető letudni vélte a dolgot azzal, hogy helikopterbe vágta magát és a határokra röppent, tévedett. A java még hátra van. Ha a keleti sztyeppékről előrajzanak a pokol ördögei, a perzselő lángok Magyarországot is nyaldossák.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 42 szavazatból)
Buják Attila: Puszták népe, 4.4 out of 5 based on 25 ratings

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Nem , a magyar nem tanul, a taho tv mar Karpatalja visszacsatolasat pedzgeti; mint a jobbikos (pumpas) Szavay…
    http://ukrajnai.blogspot.fr/2014/02/autonom-karpatalja-visszacsatolas.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  2. Jó lenne már felocsúdnia az elaltatott-érzéstelenített magyar népnek és harmincegy nap múlva a megérdemelt helyére – börtönbe/grazi gyogyóba – száműznie a teljesen meghibbant-begőzölt sunyi haramiavezér Nulladik Alias 0. Vktor Miháj kirájt, az önjelölt csúti fáraót. Hogy a stadionja rogyna rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  3. Érdekes dolog a fideszes lélektan. Láthatjuk, hogy az orbánhitűek BÁRMINEK képesek egyik-napról a másikra az ellenkezőjét, hinni, tenni, mondani, ha a hatalmi érdekük és vezérlő tábornokuk úgy kívánja.

    Legutóbb Paks és az oroszok kapcsán tette ezt meg Wittner Mária fideszes képviselő (aki mint tudjuk, 1956-os hősnek kikiáltott egykori halálraitélt) igencsak látványosan, amikor képes volt belemondani a kamerába, hogy ez már nem a Szovjetunió, ezek jóakaratú oroszok, akikkel együtt lehet (sőt kell!) működni. Azt persze főnökéhez hasonlóan a nyilatkozat elhangzásakor ő se tudhatta, hogy pár hét múlva az oroszok már a spájz helyett a Krímben lesznek és az új cár azzal fenyegeti Ukrajnát, hogy bármikor lerohanhatja a haderejével. Pontosan úgy, ahogy azt a mi „spájzunkkal” azaz a gazdaságunkkal is megtehetik, ha egy giga hitellel hozzájuk kötjük magunkat.

    A „Paks nem az emberekre tartozik” cimű hvg-s videóban ezt bárki saját szemével is megtekintheti és levonhatja a megfelelő következtetéseket.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CmFzPtSMv0c

    Nem vagyok egy kampányszakértő, de azt értem, hogy (legfeljebb sejtem) hogy Mariska néni oroszos coming outját miért nem vetíti le reklámidőben naponta ötször a tévékben vagy miért nem terjeszti újságban, szorólapon minden elképzelhető módon őfelsége ellenzéke?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Ez a mi Viktatorunk megint sokat koszonhet orosz diktator-kollegajanak, mert tulajdonkeppen mielott vegleg kinossa valt volna, hogy az ukran-orosz konfliktusrol mit is nyilatkozzon, addigra Putyin-elnok meg is oldotta a kerdest, azaz a vilag tudomasara hozta, per.pill. a tersegben ki is az ur.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Na most van igazán bajban a mi Kis Bojárunk. Van ám kezek tördelése, fogak csikorgatása, föl s alá futkosás a bazi nagy parlamenti dolgozóban. Térdre imához, szüzanyám, most mi a rossebet csináljak!? A Cár Atyuska nemrég megveregette a vállamat, adott (ígért) sok-sok kölcsönöt, kérni nem kért semmit, de azt kamatostul, meg hogy beleszólhasson a delej árába. Már-már úgy látszott a Nemzeti NYIHA (vagy NENYI, a franc se tudja már ezeket fejben tartani), a NER, meg a CÖF, meg a békamenet végre megtermé gyümölcsit, jöhet a jól megérdemelt (megérdemeltük, de meg ám) elrugaszkodás éve (a valóságtól) és akkor tessék. Cár Atyuska csak nem bírt a nagy löbbös indulatjával – pedig nem is igazán haragszik – és krimit csinál a Krímből. Csak úgy figyelmeztetésképp. Mert köll neki a tengeri móló a hajóinak (ahová a mi gyorsnaszádunkat is kiköthettük vón), hát elvette. Nagy ember ám az. Hű de nagy. Meg okos. Igaz, hogy szerződésbe volt írva, hogy használhatja azt a halászfalut kölcsönbe némi pízért jó sokáig, de ha elveszi fizetni se köll a sajátjáért. Mondom, nagy ember az, okos. Meg aztán azok az ugránok. Azok is értsenek belőle, mert Cár Atyuska most még csak a szemöldit mozdította, ámde ha jön utána a homlokránc … Na abból nem lesz Ugrajna, hanem hozzá-visszacsatolás. Meg háború. Mondjuk az rendben, majd csatlakozunk, legyen már valami értelme, hogy szárazon tartottuk a puskaport, meg nyergeltünk, kürtöltünk. Aztán hátha leesik egy kis Kárpátalja. A Szaniszló is akarja (meg én is, csak még nem mertem mondani).
    .
    Node bezzeg azok az ugránok. Mit ugrálnak, hogy forradalom, meg Janukovics a diktátor. Most mér? Ugyanazt csinálta nagyba, amit én kicsibe. Akkor már rögtön diktátorozni köll?. Szereti a családját, meg a zembereit. Meg utálja a zúnijót is. Az egy rendes kolléga. És akkor zavargásszák, meg keresik. A liberálbolsibibsi meg óbégat, hogy demokrácia. Meg a zúnijó is óbégat. Csak én nem óbégatok. Csendben maradok. Okosba.
    .
    Persze, tudom. Mondták, hogy mondani kéne valamit. Mondtam negyvenszázat, ultit, betlit, durchmarschot, nyertem harminc forintot. Mi a frászt mondjak még?
    .
    Hát csak azért sem mondok semmit. Mert teszem azt (csak játszásibúl, de tényleg) azt mondanám, hogy ejnye Cár Atyuska, hát ez biza nem vót szép. Még elzárja első döbbenetibe a gázot, meg oilot (Oxfordiul így mondják a naftát) oszt’ itt állunk nyár közepin a fecske típusú klottgatyánkban a fűtetlen szobában. Még tán a kölcsönöm is ugrik, pedig már milyen szépen leosztottuk. Menjen az a sok agymunka a levesbe? Hát köll ez nekünk?
    .
    Az ugránoknak sem mondhatom, hogy szép volt fijjúg, mert nem volt szép, hogy köztudottan a nyugati liberálbolsibibsik által felheccelt ellenforadalmárok randalíroztak. Ez így volt. Megmondta az én édes közszolgálatim is, az MTI kitalálmányára hivatkozva. Akkor meg igaz.
    .
    Na és akkor még itt van ez a dögrovás és ragya, ez a zúnijó, meg a NATO, amibe erőszakkal belekényszerítettek a rohadt pénzük miatt. Ezek meg jönnek valami szankciókkal, meg megfigyelőkkel. Nekem meg jó képet köll vágni hozzá, de úgy, hogy Cár Atyuska is láthassa, nem gondolom ám komolyan (csak a pénz miatt, ezt meg megérti). Embert (hát még engem, az élő istent) próbáló mutatvány. Mikor én köztudottan egyenes ember (élő isten) vagyok. Ami szívemen az a számon, hogy vagy így, vagy úgy, vagy unortodox. Esetleg a magyar csavaros észjárású út.
    .
    Szüzanyám ki vagy a mennyekben (mi meg itt a földön vagyunk ki), vagy Allah, esetleg Buddha, Manitu (már magam sem tudom, milyen vallású vagyok) segítsetek! Most mi a frászkarikár csináljak? Hányfelé szakadjak? Választás (az már le van játszva, csak még nem mondhatom meg az eredményem), Cár Atyuska, ugránok, Kárpátalja, zúnijó, NATO. Olyanom sose volt, de nem lehet ezt ép ésszel bírni.
    .
    Megyek inkább, iszom egy kis saját főzetű adómentes kerítésszaggató vodkát oszt’ megyek nagyokat álmodni. Neked is jó éjt kis hazám, te hellyel közzel folyó Kánaán, ha már így ránk borult a sötétség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos