Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A Fidesz markában 2014. március 10. hétfő 18:03

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A Fidesz markában

Elég megdöbbentő, hogy senki nem teszi szóvá a „demokratikus” oldalon, hogy az MSZP vezette „Összefogás” új kampányjelszava mit jelent. Tudható volt eddig is, hogy az ellenzék választási részvétele legitimálja majd az Orbán-rendszert. De arra senki nem számított, hogy a „Kormányváltás” jelszavával ezt a legitimációt már hetekkel a választások előtt megadja.

Mit jelent a „Kormányváltás” jelszó? Azt, hogy nincs „Rendszerváltás”, a rendszerváltás programját felejtsük el. Kormányváltás sem lesz, rendszerváltás sem lett volna. De ha ennek célkitűzéséről is lemond a „demokratikus ellenzék”, azzal a „demokratikus” jelzőtől fosztja meg saját magát. Az Orbán-rendszer nem demokratikus rendszer. Aki nem követeli a demokrácia visszaállítását, az nem demokrata.

A „Kormányváltás” jelszavának azt leszámítva, hogy nem „Rendszerváltás”, semmiféle üzenete nincs. Minden parlamenti választáson azzal a célkitűzéssel indul az ellenzék, hogy leváltsa a kormányt, és kormányváltás legyen. Ha az ellenzék ezt kampányjelszóvá teszi, azzal semmi más célja nem lehet, minthogy azt demonstrálja: ez az ellenzék legfeljebb kormányváltást akar, de nem akar rendszerváltást. A jelszó célja az, hogy még a figyelmet is elterelje arról, hogy itt a rendszer visszaállításáról kellene beszélni.

Mindezt annak fényében kell vizsgálni, hogy a Demokratikus Koalíció vezetői több ízben kijelentették, az Orbán-rendszer puccs eredménye, államcsíny történt, az alkotmányos rendet nem legitim módon változtatták meg. Kezdetben az ellenzék programja az Alkotmány, a demokrácia, a jogállam visszaállítása volt, ma már csak „kormányváltást” hirdetnek a rendszeren belül. Vajon mi indíthat erre egy „demokratikus ellenzéket”? Ráadásul abban a helyzetben, hogy esélyük sincs se kormányt váltani, se rendszert váltani.

Csupán egyetlen magyarázat létezik: ez a kampányjelszó a Fidesztől származik. Ennek a jelszónak annyira nincs semmi más üzenete azon kívül, hogy lemond az ellenzék a rendszerváltásról, és ezt a kérdést örökre leveszi a napirendről, hogy logikus magyarázat csak abban az esetben képzelhető el, ha feltesszük a klasszikus kérdést: kinek az érdeke? Ez kizárólag a Fidesz érdeke.

Még azt sem lehet mondani, hogy kampányérdek áll mögötte, mert a rendszer megváltoztatásáról való burkolt lemondás (már amennyiben észreveszi ezt a finom utalást a baloldali szavazó), nem szaporítja, hanem csökkenti a szavazók számát. Az „Összefogásba” tömörült pártok támogatói nem kormányt akarnak váltani többségükben, hanem rendszert. Nem azt akarják, hogy Orbán Viktor rendszerét ne Orbán, hanem Mesterházy irányítsa, hanem igazi demokráciát akarnak. Az új kampányjelszóval a baloldal csendben, észrevétlenül lemond erről a követelésről, és elsimítja az alkotmányos rend megdöntése, a puccs utáni hullámokat. Legitimálja a rendszert.

Nem ismerjük a részleteket, hogy ki, mikor és hol döntött arról, hogy a választás előtt néhány héttel az „Összefogás” jelszavát „Kormányváltás” jelszóra cserélje. De a magyar belpolitika elmúlt húszéves történelme több alkalommal bizonyította, hogy a látszólag szemben álló politikai ellenfelek a háttérben nagyon is jól képesek együttműködni gazdasági vezetőik jóvoltából: elég a Fidesz székházügyére, az egykori TV3 csatornára, a rádiófrekvenciák ügyére gondolnunk, amelyek a közvélemény előtt is egyértelműek voltak.

Ezért semmi összeesküvés-elméletről nincs szó, hanem a magyar valóság mély ismeretéről, amikor a rendszerváltásról való lemondás, a „kormányváltás” jelszó mögött a Fidesz mocskos mancsát gyanítjuk, és hitem szerint nem is tévedünk. Ez rávilágít az ellenzéki megmondó emberek és a sajtóbérmunkások tévedésére is, amikor azt akarták elhitetni, hogy a Fideszt nem érdekelné az ellenzék választási bojkottja, cseppet sem számítana, ha az ellenzék nem legitimálná a választási részvételével a rendszert.

A „Kormányváltás” jelszava a legerősebb konszolidációs játszma, és az Orbán-rendszer legitimálásának és sínre helyezésének legfontosabb mozzanata. Ezt nem lehet sem véletlennek tartani, sem az ellenzék „butaságának” betudni, mert erről mindenkinek azonnal eszébe kell jutni, hogy „hát nem rendszert akarunk váltani”? A „Kormányváltás” jelszava egy negatív üzenetet hordoz: azt jelenti, hogy nincs szükség rendszerváltásra, az Orbán-rendszer törvényes, legitim, a magyar demokrácia és az alkotmányos rend nem sérült.

Ezt hazugságot kijelenteni senki másnak nem áll érdekében, csak a Fidesznek. Aki ezt az „összefogás” nevű antidemokratikus szerveződésben keresztülvitte, az a Fidesz embere. Nem is csak úgy gondolom, hogy akaratlanul a Fidesznek dolgozik, hanem meggyőződésem szerint de facto a Fidesz irányítja. Ebből az is látszik, hogy Orbán Viktor tisztában van rendszere törvénytelen jellegével, és ma semmi nem fontosabb számára annál, minthogy a puccs és a legitimációs hiány lekerüljön a napirendről. Erre hajlandó pénzt áldozni, a politikai ellenfél gazdasági emberének ígéretet tenni, hogy eltartják az intézményrendszerét és a sajtóját. Le van itt zsírozva minden.

Hogy Orbánnak mennyire fontos volt az ellenzék választási részvétele, amellyel legitimálja a rendszert, az is mutatja, hogy minden eshetőségre felkészülve kínáltak hatalmas pénzeket gátlástalan szélhámos embereknek, hogy induljanak el fantompártként is akár a választáson, hogy megteremthesse a demokratikus választások hamis látszatát. Nem lett volna könnyű megmagyarázni, hogy épp az ismert és valódi ellenzéki pártok nem bojkottálják a puccs miatt a választást, de bevállalta ezt is. Majd mondanak valamit, ahogy eddig is mindig mondtak valamit.

Az „Összefogásba” terelés is a Fidesz érdeke volt, személyes meggyőződésem szerint ebben a kérdésben is a Fidesz győzte meg az MSZP-t, nem a patetikus baloldali „választói akarat”, amelyről azóta kiderült, hogy semmiféle választói akarat nem állt mögötte, hanem kizárólag a balliberális értelmiségi és média elit. De az MSZP soha nem ment volna bele magától abba, hogy Gyurcsányt bevegyék ebbe az „összefogásba”, ezt tükrözte végig a párt magatartása, és Mesterházy Attila október 23-a utáni reakciója is.

De azzal, hogy a Fidesz egy zsákba gyömöszölte az MSZP közreműködésével valamennyi lehetséges ellenfelét, megkötözte ezzel a kezüket és a lábukat, és a szájukat is befogta, megoldotta azt a problémát, hogy akár egyetlen legitim és igazi ellenzéki párt is napirenden tartsa a legitimáció, puccs és a rendszerváltás kérdését. A DK nem beszélhet ki az „összefogásból”, és Bajnai sem. Soha nem volt hazugabb és öngyilkosabb ideológia és stratégia ennél az „összefogás” nevű gittegyletnél, amely éppen a demokrácia lényegét feladva akarta állítólag visszaállítani a demokráciát, amelyről a „Kormányváltás” jelszavával most már előre le is mondtak.

Ezt tükrözi a „Kormányváltás” jelszavánál is beszédesebb és tragikusabb választási program, amelyet Mesterházy Attila három hónapos késéssel a múlt hétvégén hirdetett ki. Ez a program akkor is Magyarország elveszejtésének programja lenne, ha időközben nem törölték volna el önkényesen a jogállami, demokratikus Alkotmányt, és egy puccs által nem döntötték volna meg az alkotmányos rendet. A döbbenet az, hogy erre nem mondhatja ki a véleményét Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor, Bajnai Gordon, és már Bokros Lajos sem, amely az önfeladásnak és az önmegsemmisülésnek olyan szintje, amely súlyos morális kérdéseket vet fel.

Az „összefogás” hamis nimbusza miatt nem mondhatják el a véleményüket egy olyan programról, amelyen a Fideszben is zártkörű haveri röhögést rendeztek, a hasukat fogva gurultak a földön a nevetéstől. Miközben a pesti értelmiség által kitalált „összefogásnak” kezdettől fogva a legkisebb szavazói támogatása nem volt. Az „Összefogás” létrejöttének egyetlen előnye, hogy utólag nem lehet azt mondani, hogy „bezzeg” ha az összefogás létrejött volna… Az „Összefogás” akkora bukás, hogy még a kampányról is le kellett venni.

Arra viszont még bukott állapotában is alkalmas, hogy Mesterházy Attila nyolcpontos programjáról tisztességben megőszült politikus és közgazdász tagjai se mondhassanak ítéletet. Pedig amit ez a program tartalmaz, még egy demokráciában is kiverte volna a biztosítékot: folytatja a magyar politikai elit felelőtlen ígérgetési versenyét, amely az országot idáig juttatta. Gyurcsány őszödi beszéde az ezzel való szakítást hirdette meg: erre mondta azt a becses mondatot, hogy „hazudtunk reggel, hazudtunk délben és hazudtunk este”. De a legnagyobbat most hazudja, amikor az „összefogás” esztelen és hazug mítosza miatt egy szava nincs erre a borzalomra.

Nézzük a „Kormányváltás” programját kemény nyolc pontban, amelyben már egyetlen szó nincs az elveszett Alkotmányról, demokráciáról és jogállamról, kizárólag populista és demagóg ígérgetésről. Mindezt nyilván ugyanazzal a hazug közhellyel indokolva, hogy „Orbán leváltása mindennél fontosabb”, csakhogy akik Orbánt le akarják váltani, azoknak ennél egy kicsit több eszük van. Mesterházy az orbánizmusban akarja legyőzni Orbánt, ami nem sikerülhet.

A program első pontja szerint „250 000 új, valódi munkahelyet teremtünk”, arról semmit nem tudunk, hogy miből, de ezt a pontot még Bajnai is át merte venni. 250 ezret ígérni a semmiből pontosan olyan, mint egymilliót, és akkor már az egymillió jobban hangzik. Orbán már szerzett ötszázezret Angliában és Németországban. „A fiataloknak garantáltan munkát vagy képzést adunk”, ezt teszi Orbán is, zajlanak a közmunkás tanfolyamok.

Bauer Tamásnak küldjük szeretettel közös programjuk második pontját, amely szerint „Másfélszeresére, 100 000 forintra emeljük a nettó minimálbért úgy, hogy a munkáltatók bérterhei nem növekednek”. Köszönjük, nagyon kedves, és ezt miből tetszenek fizetni, ha a munkáltatót ez nem terheli? Az állam gyártja a pénzt?  Csak a kormány jó szándékán múlik, ahogy Móricka képzeli?

Bokros Lajosnak küldjük nagy tisztelettel a következő programpontokat, hogy számolja ki azok költségvetési vonzatát: „A mikrovállalkozások leírhatják a társasági adójukból a bérekre rakódó közterheket”, „100 000 forintos nyugdíjig minden 65 év feletti 24 000 forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit”.

Mesterházy Attila máris a szocialista pártállamban képzeli magát, ahol az állam alakítja központilag az élelmiszerek árát, és ehhez elég, ha a Központi Bizottság kiadja az utasítást. A program azt mondja, „jelentősen csökkentjük az alapvető élelmiszerek árát”. Hogyan? Ahogyan Orbán? Megparancsoljuk a péknek, hogy mennyiért süsse a kenyeret? Ehhez semmi köze a piacgazdaságnak.

A rezsicsökkentésről maga az ellenzék is azt mondja, hogy szemfényvesztő hazugság, de ugyanezzel kampányol mostantól az ellenzék is. Mesterházy szerint „Igazságos és fenntartható lesz a rezsicsökkentés”. Orbán ezzel a hazugsággal kampányol, az ellenzék meghirdetett programja pedig ráüti a pecsétet a rezsicsökkentésre, és hitelesíti még a bizonytalanok előtt is. Azt üzeni a szavazóknak, hogy Orbán jól teszi a dolgát.

Mesterházy Attila az ellenzék közös programjában teremtő csodákra is ígéretet tesz. „Radikálisan csökkentjük, majd megszüntetjük az elviselhetetlenül hosszú várólistákat” – szól a demagógia, és ehhez drága orvosi műszereket, vizsgálati módszerek technikai feltételeit kellene megháromszorozni és orvosokat kellene teremteni hozzá. Majd Gyurcsány Ferenc, Bauer Tamás, Bokros Lajos és Bajnai Gordon kiszámolja, honnan les pénz erre, és honnan lesz ehhez személyzet.

Mesterházy Attila nyolcadik pontja szerint „felszámoljuk a gyermekéhezést Magyarországon”. Ezzel csak az a baj, hogy ahol a gyerek éhezik, ott a szülő is éhezik, mert amíg a szülőnek van mit enni, addig a gyereknek is van, mert az utolsó falatját is nekiadja. Lehet ingyen reggelit és ebédet adni az iskolában, de akkor még mindig nincs vacsora, és nagy kérdés, hogy a stadionépítésekből megmaradó pénz hány ebédre elég.

De a lényeg nem ez. A lényeg az, hogy Magyarországán már az ellenzék is Orbán-rendszerében képzeli el a kormányzását, nem alternatívát kínál a diktatúrával szemben, hanem megalapozatlan ígéreteket tesz arra, hogy az emberek jobban élnek majd a diktatúrában, ha ők kormányoznak. Nyilván szemrebbenés nélkül felesküsznek Orbán antidemokratikus alaptörvényére, amellyel teljessé teszik az Orbán-rendszer legitimációját, törvényesnek az alkotmányos rend megdöntését, legitimmé tesznek egy puccsot, és bevégzik eddigi dicstelen művüket, hazaárulást.

Végtelenül szomorú, hogy ezt olyan emberekről kell leírni, akikkel elvileg egy oldalon állnánk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 79 szavazatból)
Bartus László: A Fidesz markában, 4.5 out of 5 based on 45 ratings

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

71 Reader’s Comments

  1. bumburi, szerintem igaz… talan a Simon és a Zuchslag ügyet is «együtt», összefogva dolgoztak ki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Feltettem egy kérdést.
    Még nem kaptam választ.
    A demokratikus dumával ne jöjjetek.
    Mit akarunk, Kapitalizmust, “Szocializmust”?
    Honnan fúj a szél elvtársak? Bejing felől?A Potomac felől?
    Mit is akarunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Ez a legjobb kérdés, aktuális. A Kelet már nem, a Nyugat még nem. Semlegesség nem lehet. Ez abszurd vagy “morbid”. Minden baj és ellenkező vélemény ellenére is jobb nekünk az EU!!! Tud valaki jobbat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Énszemélyszerint feudokapitaloszotyolaszocalizmust akarok!! Allamforma :csaszari centralizalt internacionalista és sovén demo-oligokracia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Az egyenlitő blog facebook és internetes oldala is működik :
    https://www.facebook.com/EgyenlitoTV?ref=ts&fref=ts

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. http://egyenlito.blog.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Gonoszka, ne hőzöngj!
    Egy demokráciában az emberek demokratikusan el tudják dönteni, hogy kapitalizmust akarnak-e vagy szocializmust.
    Nemde?
    Aztán meg: szocializmus is, kapitalizmus is igen sokféle van.
    Kiket akarsz te provokálni?
    Nem hallottál még olyan kapitalizmusról, ahol a szociáldemokrata párt alakít kormányt?
    A Kádár féle puha diktatúráról kár nosztalgiázni, azóta közös akarattal rendszert váltottunk, és közös akarattal minden sanszunkat elcsesztük, hogy fölzárkózzunk a main streamhez.
    Itt rengeteg hozzászóló tudja, mi a demokrácia, mit veszítettünk és miért nem lehetséges demokrácia magyar földön, legalábbis belátható ideig.
    Ego hozzászólása bőven megérdemelné, hogy önálló cikk-ként jelenjen meg az AN-ben. Valaki Csepeli Györgyre is hivatkozott. Igen, a rendszerváltás volt az utolsó sansz, 2010-ben és idén csak betelt a végzet. De ha visszamehetnénk 24 esztendőt, az adott emberanyaggal nem hiszem, hogy meg lehetett volna teremteni a demokráciát.
    Talán, ha a politikusaink között kevesebb lett volna a kizárólag harácsolni akaró maffiózó, valamivel jobban állnánk, de nem sokkal.
    Sírnivaló hogy Ady Endre száz évvel ezelőtt leírt szavai jutnak állandóan az eszünkbe – é.s milyen sokunknak! Úgy múlt el száz év a fejünk fölött, hogy a magyarság egy szikrát nem lépett előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Az esszénusoktól a maoistákig keresik az ideális államformát. Periklész kora sem volt mindenkinek fenékig tejfel. DDD. Hát, …. ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. http://www.pupublogja.hu/2014/03/aktivistasimogato.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. A Jó Isten Nevében, mi szerencsétlen magyarok! Ha jó volt a kádári kommunizmus, valami magyaros nyugati változat kéne, elméletben, amolyan nyugatos magyaros egyveleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Mint ahogyan monda ez a cikk a Fidesz markában!!!!! Kialakult rendesen a Rákosi-rendszer!!!! Ha a fidesz marad lesz itt hamarosan Èszak-Korea!!!!!!!

    Hajrá Magyarország!! Sok hülye Birka, elvetemült Rablo-Kormánnyal!!!!!!!!!!!!

    http://hvg.hu/itthon/20140312_Itt_a_rezsihaboru_folytatasa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. @Gonoszka

    A magyarok nem államformát választanak, hanem állami vezetőket. Semmilyen államforma nem jó nekik, mert azzal nem lehet személyeskedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Neked5
    Csaxólok,hogy még jó hogy kinyithatjuk a szánkat (írhatunk).
    Csaxólok,bocsánat, hogy gondolkodunk, ettől még nem vagyunk ellendrukkerek, csak olyat nem látunk, aki mellé tiszta lelkiismerettel oda lehetne állni.
    Csaxólok kezd a Kormányváltók ( rendszerváltás???)tábora is a fidesz hívekhez hasonlítani.
    .
    Az aktivistasimogató meg aranyos.
    Kritikamentes közreműködésüknek köszönhetően vagyunk ott, ahol.
    Követek pár ellenzéki oldalt, és már meg sem lepődök, hogy a kezdeti elképzelésükről a politikusok kommunikációjának köszönhetően szemrebbenés nélkül változtatják a véleményüket.
    Mikor milyen szél fúj.Nem számít, csak az ő pártja fújja azt a megváltozott szelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. A trafik-mutyiban nem működött közre az ellenzék – hiszen a fideszesek jutottak a trafikokhoz a lakóhelyén mindenki tudja ezt!
    -
    A föld-mutyinál szintén a szotyimutyiék jutottak földhöz, hiszen még a gazdák sem jutottak a földjeikhez, az állataikat el kellet adniuk, föld nélkül mit kezdhettek volna az állataikkal?!
    Ángyán József szerint nem ezt ígérték a vidéki kis gazdálkodóknak és emiatt ki is lépett a Fideszből!
    -
    A játékgépesek is pont így jártak!
    -
    A Közgép milliárdos pályázati nyerései, sőt pályázat nélküli nyerései.
    -
    Az államapparátusban 9 évre kinevezett fideszesekkel kapcsolatban a 3xbóvlis ki is jelentette, hogy az utána következő kormányok kezét megköti!
    -
    Én azt is látom, hogy a narancsba borult önkormányzatokban nagyon jól együttműködik a Fidesz és a Jobbik, mert ami rossz az országnak, az jó a Fidesznek!
    A kevés szoci és a kevés független városokban elég nehéz dolga van a polgármesternek, az előbbi mondás következményében! (Pl. Esztergom)
    -
    Én így látom, de lehet, hogy fordítva ülök a döglött dakota lovon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Minuszka – oszt a cáfolat hol marad, melyik része érthetetlen a hsz-nek, segítsek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Klasszikusokat csak pontosan idézzünk!
    „hazudtunk reggel, hazudtunk délben és hazudtunk este” helyett „Hazudtunk reggel, éjjel meg este”.
    Amúgy meg… Vérmes reményeim eddig sem voltak, de ahogy közeledünk a “választások”-hoz egyre inkább elképedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Sajnos a “párkák” befjezés előtt állnak a hálószövésben a zemberek nemsokára,
    mint kiszívott száraz legyek lógnak, amíg lefújja a szél őket.
    Borzalom!
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Minden tiszteletem Bartusé, de kicsit kezd sok lenni a pesszimizmus. Most vagy igaza van, és akkor már rég mindegy nekünk, vagy túlzásba viszi a konteót (ATV=hitgyüli, összefogás=Fidesz stb.). Sajnos Magyarország abba a nyomorult helyzetbe manőverezte magát (Kertész képlete alapján, t.i. genetikai cselédség miatt), hogy már 2010-ben is csak egy 2/3-os aranylövésben bízhatott, most meg már egy ellenkétharmados antiszérum sem lenne elég, mert az előző 9 évre bebetonozta a hatóanyagait. De akkor sincs már más remény, nem maradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Ha lenne szőlő, már az sem savanyú lenne, hanem sokkal inkább keserű.
    Mondjuk már ki: Magyarországnak nincs olyan csapata (vagy pártja) amelyik képes lenne a rendszerváltásra. Anélkül pedig csak egyre gyorsabban csúszunk lefelé, a teljes csőd felé.
    Bartus Lászlót nem nevezném pesszimistának. Sokkal inkább realistának.
    Többek között azért, mert a víziói rendre bejönnek már évek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Kedves Róbert, 9 év alatt már elporladnak dolgok.
    Csak úgy eszembe jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  21. Markában a bankszámlák is? A linkben van egy olyan gondolat, hogy az egyéni bankszámlák biztonsága…

    http://jovaros.blog.hu/2014/03/13/sok_910

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos