Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem szebb, hanem jobb jövőt ígért Mesterházy 2014. március 12. szerda 10:56

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem szebb, hanem jobb jövőt ígért Mesterházy

Budapest – Öt társadalmi csoport jobban fog járni, ha a baloldali összefogás koalíciós kormányt tud alakítani a választások után – ezt ígérte Mesterházy Attila, “a kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje Kecskeméten egy lakossági fórumon.

A gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók és a nyugdíjasok jobban fognak járni a kormányzásukkal – mondta az MSZP elnöke. Ez az öt társadalmi csoport, amelyre építeni fogjuk a politikánkat, ők lesznek a nyertesei a következő négy évnek, mert ők voltak a vesztesei az elmúlt négynek.
Nekünk van programunk, a Fidesznek nincs, mondta. Szerinte a kormányzó pártnak nincs írott programja, csak a rezsiharc. Ez a víziójuk Magyarországról, ez a magyar nemzetnek ajánlott jövőkép.

Az MSZP programjával kapcsolatban szólt arról, hogy nyolc üzenetet választottak ki, ezekben röviden megfogalmazták, melyek azok az intézkedések, amelyeket azonnal be szeretnének vezetni. Mindenekelőtt a fiataloknak azt ígérte, hogy akik elérik a mostani felvételiken a ponthatárt, tandíjmentesen kezdhetik meg szeptemberben tanulmányaikat az egyetemeken.

A kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltje 250 ezer új, valódi munkahelyet ígért, és a minimálbér 100 ezer forintra emelését, az alapvető élelmiszerek árának csökkentését. A mikrovállalkozásoknak lehetővé tennék, hogy leírhassák a társasági adójukból a bérterheket, igazságos és fenntartható rezsicsökkentést ígért, úgy, hogy a gazdagok nem kaphatnak támogatást. Programjuk szerint százezer forintos nyugdíjig minden 65 év feletti embernek évi 24 ezer forint többletpénzt adnak gyógyszervásárlásra. Csökkenteni fogják, majd megszüntetik a kórházi várólistákat, valamint nagyon rövid időn belül megszüntetik a gyermekéhezést Magyarországon.

Ahhoz, hogy ezek a programpontok megvalósuljanak, meg kell nyerni a választást, mondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 14 szavazatból)
Nem szebb, hanem jobb jövőt ígért Mesterházy , 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Baj van! No, nem azért van baj, mert Magyarország kikerült az adóság-válságból, hanem azért, mert a FIDESZ-nek jelenleg nincs alternatívája.

    Egyértelmű, hogy a FIDESZ nem jól politizál… No, nem azért mert lenyúlja a közös lovettát, nem is azért mert kétharmados többségben mindent elérhet amit csak akar, hanem azért van óriási baj, mert széllel szemben pisil.

    Mit is értek ezalatt!?

    Egyértelmű, hogy nem lelt barátokra a nyugati demokráciákban (USA, EU). A keleti nyitás politikája visszasodorta Magyarországot a más stratégiai célokat követő, nacionalista, erősen központosított régiókhoz. Ez a fajta hintapolitika a pad alá esést vonja maga után. Szóval, nem veszünk részt a nyugati projektekben, nem követjük a fejlettebb államok politikáját. Egyéni célokért cserébe feladjuk az egyetemes célokért küzdők emberiség javát szolgáló elképzeléseit. Veszni hagyjuk az értelmiségünket, lemondunk róluk a centralizált hatalom kényére-kedvére.

    A baloldalnak nincs programja, pedig volna dögivel mit javítani! Vannak bőven erőforrások. Célozzák meg az értelmiséget (egyetemi tanárok, művészek stb) és kínálják a nyugati stratégiából eredő gondolatiság végtelen tárházát, a gondolat szabadságát. A szakmunkásoknak szak munkát, hiszen ebben a rendszerben semmibe vannak véve…

    Felejtsük már el Mesterházyt, Gyurcsányt meg a többi hasonszőrű elvtársat… Nem ők jelentik az alternatívát, hanem a közös szellemáramlat. Körök kellenek, fórumok, szakmai beszélgetések az értelmiség részérő, azaz ismét meg kell teremtenünk a kerekasztalt, egyfajta brainstormingot, hogy ne szakadjunk már le nyugattól, hogy ne veszítsük el szabadságunkat végleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. A mostani választásban nem jólétet kell kínálni a népnek, mert azt eddig mindenki ígérte és nem jött be. Egy dolgot vár a nép: SZABADSÁGOTl

    Szabadságot minden magyar embernek! Művésznek, filozófusnak, tanárnak, diáknak, szakmunkásnak, üzletembernek, mindenkinek! Ui. szvsz ez az ami nincs ma Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  3. PAKS! Egyértelmű, hogy az emberek többsége nem akarja, azaz nem szabad-választás. Ez a PAKS teljesen káros ránk nézve a hitelről nem is beszélve. Teljes mértékben ellenzem a döntést és bár a FIDESZ-re szavaztam legutóbb, de most már biztos, hogy az idén nem Orbán lesz számomra a befutó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  4. Egyébként tele van a hócipőm Orbánnal, Mesterházyval, Gyurcsánnyal, Matolcsyval meg a többi senkiházival! Embereket akarok, gondolkodó embereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. http://vs.hu/csak-fidesz-nem-beszel-programjarol-0314
    -
    A program: az ellenzék lejáratása, zemútnyócév, Gyurcsányahibás, és a jól bevált szokás, a vezetőszáron vezetgetés!
    Miért is nem válaszolnak, hogy mégis mi a program?
    Nos, magasról, nagy ívben tesznek az általuk kisiskolás szinten megtartani kívánt zemberek fejére.
    -
    És most már a szlogen: Mi nyerjük a legtöbbet! Oszt jó napot!
    -
    Ha valaki azt képzeli, hogy létezik olyan ország, ahol nincs pénzlenyúlás, az nagyon faital lehet – csak az nem mindegy, mert ilyen a világban nincs, hogy egy országban egy koleszos banda Köz(gép)társaságot csinál a hazából és a szegényektől, elesettektől elvett pénzekből jól megtámogatja a gazdagokat!!!
    -
    Ha valaki, a most választható 18 pártból azt gondolja, hogy az újakkal majd jól fog járni, az nagyon rosszul gondolja!
    Már az indulásuk is csalásra épült!
    Akkor mit várhatunk?
    -
    És persze semmit nem is tudni róluk – kik ők és mit akarnak és azt mégis miből szeretnék megvalósítani?!
    -
    A mellékelt cikk talán segít eligazodni a pártok programjában – de én már azt is díjazom, ha békesség, nyugalom lesz és nekünk is hagynak némi pénzmagot – rezsirizsa helyett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Kedves csakén!

    Azért nincs program, mert az MSZP ugyanazon az elven működik mint a FIDESZ.
    Alternatívát egy liberális párt jelentene, de hosszú időre a liberalizmus egy lejáratott fogalom lett Magyarországon. Liberalizmus=Hányinger kerülget…
    Alternatívája akkor lesz a FIDESZ-nek, ha a liberalizmus újból felkapott és nem szitokszó lesz.

    Tyűűűű, pedig mennyi tennivalónk lenne… Csatlakozni a nyugati renszerhez, egészségesebb nacionalizmus kiépítése, a régi Magyarország határok nélküli kultúrális közösségé formálása, a Föld és lakóinak (állat, növény, ember) megmentése, új bolygók felfedezése K+F-fel, a szabadság kiterjesztése 7 millárd emberre, az erőforrások maximális kihasználása, a gagyi az értéktelen vacak kiszorítása, az értékes dolgok transzformálása az emberi tudatba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  7. Részlet, Anna Funder német író könyvéből: (160. old.)
    Hitlernek szüksége volt a jogszerűség látszatára – mondta. -
    Kétharmados többséget akar, hogy átvihesse a felhatalmazási törvényt, aztán úgy, ahogy van, megfeledkezhessen a parlamentről, és bevezethesse a rendeleti kormányzást.
    Ugye ismerős!
    Hát ezért kell a demokratikus oldalra szavazni!
    -
    Megtartani könnyebb lett volna, mint majd megharcolni a demokráciáért – de nagyon sok szagértő politológus nem félt a 2/3-tól, sőt jónak tartotta!
    -
    Lehet, hogy Horn Gyulából indultak ki – mert ő nem élt vissza a a hatalmával!
    Viszont aki már kóstolót kapott az Orbán-féle ellenzékből és a kormányzásból, azoknak ezt látniuk kellett volna!
    -
    Vaclav Havelt többször idéztem:
    “Ha ez az ember még egyszer
    hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”
    Ő miért látta ezt így és mások, akik még jobban ismerhették itt, ők miért nem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Itt az arany program:

    1/ Alkotói szabadság
    2/ Paks megszüntetése, alternatív energiák megtalálása
    3/ Magyarország okos, egyetemekre kerülő gyermekeinek okítása (általánostól tud. fokig) okos tanárokkal.
    4/ Tanárok kiemelt bérezése (dékánok villáinak, flotta-kedvezményének felülvizsgálata, emberagy-kereskedelem megszüntetése)
    4/ Az egyetemi okos gyerekek nemzetközi programokba integrálása
    5/ Mesterszakmunkások felkészítése a hazai és nemzetközi igények kielégítésére.
    6/ Környezetvédelem (Olasz vadászok és a Semjén-féle úri passziók kiszűrése)
    7/ Hamis pályázók és korrupt vezetők eltávolítása a közéletből (ISO előírásainak betartása és betartatása) az állami cégeknél
    8/ Túlszámlázás kiszűrése, elítélése az állami piacon.
    9/ A közpénzek szigorú ellenőrzése
    10/ Szabad sajtó
    11/ Nyugattól bocsánatot kérni!
    12/ Kelettől bocsánatot kérni!
    13/ Az emberektől bocsánatot kérni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  9. Túl sokat és sokszor emlegetjük Hitlert. Miért is!? Mert ez volt az a pasi, aki a kor szellemáramlatát képviselte és aki ezerrel megmozgatta az emberek fantáziáját. Ki is volt ez a pasi!? Egy olyan ember, aki tökéletesség mániás lett, egy olyan tökéletességé, amit az ő agya tökéletesnek gondolt. Az adott kor megszülte a tökéletességben gondolkodók táborát, akik elszigetelték magukat, mert úgy tudták, hogy ők tudják a tutit, amely a tökéletességhez vezet. Még a nevüket is félve merem ide firkantani: Karl …, Wag…, Sch.., Hit.., Her…,Szt…., Vil A porosz és bécsi tökéletesség-mánia vezetett a világégésekhez. Hitler és a tökéletesség csapata megbukott. A bukás egyértelműsítette, hogy a tökéletesség mániások szabadság korlátozók és az emberiségre is veszélyt jelentenek.

    Ez azonban még nem zárja ki, hogy a tökéletlenek jelentenék a megoldást, mert ha tökéletlen a rendszer, akkor az ugyanannyira veszélyes az egészre, mint az előbb taglalt.

    Szóval, a tökéletes és a tökéletlen rendszereknek egyben közösnek kell lenni:
    az élet kioltásának ne legyen eszköze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  10. A FIDESZ korlátozza a szabadságot, de tudtommal az élet kioltásának nem eszköze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  11. Azaz megvan az egyik párt (konzerv), de hol a másik!? Mesterház-féle galery!? Na ne!
    Ki is lenne egy másik alternatíva?

    Nos, egyértelmű: egy liberális párt és egy szocdem párt. A szocdem pártnak még nincs itt az ideje, mert nincsenek munkások, nincsenek parasztok, nincsenek értelmiségi értelmes munkások és parasztok. A liberálisnak sem, bár már nagyon kellene egy kis szabadság minden szinten…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  12. csakén jól látja a problémát. Unalmas párt program nélkül, uncsi már lejáratódott párttal, vezetéssel. A Mesterházy és Gyurcsány-félék nem képesek átvenni a hatalmat, mert minőségi változást nem jelentene. Még hogy jobb jövőt! Mintha a Jobbik szlogenje lenne… Nevetséges! Nem a jövőt kell felépíteni, hanem a jelent, méghozzá azonnal: Szabadságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. csakén,

    A FIDESZ-nek meg van a saját programja, csak nem teregetheti ki a lapjait. Mi is a FIDESZ programja?

    1/ Egy erős, keményen küzdő magyar arisztokrácia, burzsoázia kör kiépítése Magyarországon közpénzekből a közért.
    2/ A dualizmus korához hasonló kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok révén a régió felerősítése. (Nehéz ügy, mert a dualizmus korának legnagyobb megoldatlan problémája, hogy a nemzetiségi területek nem fejlődtek a magyarokéhoz hasonló mértékben, a habsburgokéhoz mérten meg a béke feneke alatt voltak.)
    3/Ha a nyugat nem megy, akkor keletre nyitunk, ill. gazdagodásunk érdekében eladósítjuk az egész országot (pl. PAKS).
    4/ A teljes közszféra (egészségügy, oktatás) gazdasági irányítása (gazdasági hatalom átvétele), kancelláriák kinevezése.
    5/ Az egész gépezet az uralkodó elit érdekében működjön, azaz korlátozzuk azon emberek szabadságát, akik a normától eltérnek.
    6/ Az állami beruházások nagyok legyenek, hogy miénk legyen az abszolút hatalom (Paks, Stadion, egyetemek stb.)

    Az egész, az abszolút és korlátlan hatalom kiépítése miatt van.

    A FIDESZ-t meg kell állítani, mert veszélyes vizekre evezett. Rossz irányt vettünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  14. Ja, egy lényegest elfelejtettem megírni, hogy a tökéletes és a tökéletlen rendszer közös metszete jelenti a megoldást az állam kilábalásához. Azaz az államnak mindkét halmazra szükség van, hiszen a gondolatok így áramolhatnak, de a metszetük jelenti a megoldást, a kilábalást, a felemelkedést.

    Van egy szabályokkal túlzsúfolt halmaz és az egyén korlátlan szabadságát hirdető halmaz. Az állam akkor működik jól, ha mindkettő jelen van, de az elmozdulás a metszet alapján történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. Következtetés:

    A szabályokkal túlzsúfolt halmaz vezeti az államot. Következésképp szükség van egy olyan pártra, akik az egyén korlátlan szabadságát hirdetik.

    Azért nyeri a FIDESZ a választást, mert erre az MSZP alkalmatlan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. Hol vagyunk még a metszettől, hiszen még a másik halmaz sincs kész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  17. Első lépésként kell egy liberális párt…

    Kik jöhetnek szóba…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. A szocdem pártnak kellene a metszetnek lenni. Ez a feladata, ez a küldetése…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Egyértelmű…
    Hosszú időre nyert a FIDESZ.

    Sehol liberális, sehol szocdem oldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos