Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Langyos fúzió 2014. február 4. kedd 18:34

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Langyos fúzió

Nem most derült ki, hogy a magyar társadalom hülyéket alkalmaz kormányszinten, de kétségtelenül most lett a legszórakoztatóbb, mert végre majdnem mindenki kifejtette, mi lakik a fejében a nukleáris energiával kapcsolatban. Csodák!

Mindenekelőtt gyorsan leszögezném, hogy a magam részéről valószínűbbnek tartom a biztonságos és modern atomerőművek jövőbeni meghatározó szerepét, mint a szél- víz- nap- és egyéb, kétségtelenül zöldebb energiák kizárólagosságát, de nyilván túlságosan sokat éltem vidéken, és nem fejlődött ki rendesen az agyam, arról nem is beszélve, hogy rengeteg sci-fit olvastam kamaszkoromban, melyekben zsebreaktorok szolgáltatták a soha el nem fogyó energiát.

A vita azonban most éppen nem erről zajlik. Pontosabban: semmilyen vita nem zajlik, mert Orbán Viktor vett egy erőművet Putyintól a mi pénzünkön, és mindenki kussolhat vagy egyetérthet. Néhányan azonban mégis kérdeznek.

Nos, ezekre a kérdésekre a kormány tagjai válaszolnak, és a butaság mélységesen mély kútjába engednek betekintést. Ez a kút ott rejtezett eddig is bennük, csak valahogy nem volt ennyire nyilvánvaló, nem rajzolódott ki ennyire plasztikusan, hogy gyakorlatilag egy rakás idióta segédkezik a nagyeszű Orbán Viktornak a semmibe rángatni ezt az országot. Gondoltam, hogy nem zsenik, de azt nem vártam, hogy a téma állítólag illetékes szakértője a következőt mondja az atomerőmű kapcsán: nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják. (Jávor Benedek, PM-es képviselő szíves közlése alapján)

Azért ennél a mondatnál érdemes megállni kicsit, esetleg leülni, és merengeni. Aztán tovább merengeni. Ha valaki ilyesmit mond az általános iskola alsó tagozatában, akkor a tanító néni szépen elmagyarázza neki, hogy nem, ez nem így van, de ha politikusként hangoztatja, hogy a Nap csak egy atomerőmű a sok közül, azt soha többé nem veszik komolyan semmilyen helyzetben, kivéve persze a Fidesz-kormányt, mert ott mások a szempontok.

Egy másik idióta kormánytag azzal próbált kedvet csinálni Paks törvénytelen bővítéséhez, hogy akik ellenzik a kormány titkos megállapodását Oroszországgal, azok tulajdonképpen Magyarország energiakitettségét akarják növelni, és tevékenységük miatt majd nem lehet lehúzni a vécét. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkáráról van szó. Tehát nem egy részeg atomlobbista kornyikál az ablakunk alatt, hogy atom nélkül nem lehet lehúzni a budit, hanem egy államtitkár, akinek elméletileg szépen megírják a válaszait olyanok, akik tudják, hogy budi már az atomerőművek előtt is létezett. Ő meg felolvassa, ha hülye, de nem, az államtitkár improvizál, bízik magában, ahogy a miniszterelnök is bízik benne. Döbbenetes, hogy még működnek a budik ebben az országban, de talán a háttérben dolgozik még néhány ember, aki ért a szakmájához, és kicseréli a tömítéseket, tartályokat, ha a szükséghelyzet úgy hozza.

Az atom jó, az oroszok a barátaink, az eladósodás nem eladósodás, a több kevesebb.

Nagyjából ezek a miniszterelnök állításai Paks bővítése kapcsán, de a megbonthatatlan magyar-orosz barátságról szóló békemenetet lemondták. Biztos a lengyel elvtársak esetleges reakciója miatt, akik valamiért nem hisznek az oroszok jóindulatában. Nélkülük pedig nincs békemenet, mert azért annyi hülye még Magyarországon sem lakik, hogy ebben a hidegben utcára menjen egy agresszív, antidemokratikus nagyhatalom geopolitikai terjeszkedését ünnepelni.

Az ellenzéknek jól jött, hogy a kampányban Orbán Viktor eladja Magyarország jövőjét Oroszországnak, ennél erősebb üzenete nem lehetett volna a műsornak: Orbán eladósítja az országot egykori megszállóinknak, ráadásul egy bizonytalan megtérülésű, a közhiedelemben veszélyesnek tartott beruházás miatt, amikor Fukushimában még mindig világítanak a halak, ahogy elrepülnek Tokió felé.

Már éppen indultak volna a nyomdagépek, hogy „Orosz atom, rossz atom”, „Putyin csak a magyar szüzeket akarja”, stb., stb., és ebben a pillanatban kiderül, hogy Józsa István, az MSZP-frakció energiapolitikusa, nem mellesleg a Gépkar Kft. egykori 42%-os tulajdonosa 6,6 milliárd forintnyi megrendelést kapott a Paksi Atomerőműtől 2000 és 2010 között, frakciótársa szerint azért, mert olyan munkára volt szükség, amihez egyedül csak ez a cég értett. Lehet. Sőt, minden bizonnyal igaz, csak éppen rohadtul nem érdekel, ha egy szocialista politikus állami megrendelést ad saját magának, akkor érdektelen a szakértelem.

Ezzel aztán ki is fulladt a baloldal kampánya, köszönjük szépen, talán nem kellett volna kormányon annyit lopni, és akkor most ellenzékben sokkal hitelesebben hangzana a felháborodás. Így azonban gyakorlatilag tönkretesznek minden ellenzéki megnyilvánulást szégyenletes múltjukkal, és ezen az állítólagos megújulás sem segít, hiszen hetente derül ki valamelyikükről, hogy érintettek az állami korrupcióban, és amíg ezek ott ülnek, a Fidesz gyakorlatilag azt csinál, amit akar.

Elméletileg is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (125 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +156 ( 182 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Langyos fúzió, 4.7 out of 5 based on 125 ratings

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Bezony…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Tanulságképpen… Akkor most mit is kenegetnek egymásra?
    http://hvg.hu/velemeny/20140206_Atomtorvenyhasitas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Bármennyire is szeretem Para írásait, és magam is jót nevettem elsőre (nem most, hanem akkor, amikor először hallottam) azon, hogy majd nem lehet lehúzni a WC-t, azért egy apró szempontot megemlítenék.
    Bár magához a lehúzáshoz valóban nem kell áram, ám gondolkozzunk el azon (én ezt tettem), hogyan kerül a víz a tartályba (vagy a ház vezetékrendszerébe). A vízműtelepek hatalmas szivattyúi bizony árammal működnek! Ahol pedig a közlekedőedények elvét használó víztoronyból jön a víz, ott is fel kell juttatni azt valahogy előbb a toronyba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Szól a sziréna a Parlamentben, a Fidesz megszavazta az LMP kizárását az ülésről,
    Bajuszlaci fél óra szünetet rendelt el a nagy riadalomra

    http://parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_ujnapok_ckl?p_elo=i

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. katka- Engem is nagyon fölháborít amikor a 6,6 milliárdot emlegeti,ezt úgy teszik,mintha ezt az erőmű kasszájából egy az egyben zsebre tette.Baloldali polítikust már mindjárt úgy kezelik,mintha bírósági ítéletet ismételgetnének,pedig csak egy szennylap ír róla.Amikor a maffiózók “nyernek” pályázatot,akkor azt mondják,lényeg magyar a cég.Nem hallottam nagy kiabálást a jobbosoktól a mikor a nemzet betege a 40.000.000 zsebre tette és az adófizetők pénzéből magánterületen épülő stadion miatt sem.Tudom ők szerények,mert amikor Gyurcsány a 750.000 forintos képviselői javadalmazást javasolta a szószátyár petike azt mondta nekik nem kell háromszoros fizetés,de azt már nem monta,hogy nyolcszoros kell,de az is duplán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Hat ja. Szomoru, hogy gyakorlatilag nincs alternativa. Egyetlen partra sem lehet szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  7. Pontosítsunk.A klotyót le lehet húzni áram nélkül,csak nem fog automatikusan feltöltődni vízzel.Kézi szárnyszivattyúval,sőt vödörrel is fel lehet tölteni a tartályt,csak kicsit macerás.
    Atmerőmű kérdésben egyéként ez az egyetlen közösségi vitalehetőség,méltó pártunk és kormányunk demokráciáról vallott nézeteihez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Hungarian citizen

    A DK meg siman kivalhatna es tehetne a zaszlajara a fidesz melle ezeket a disz-szocikat is, amikbol o nem ker. Nehez orszag, nehez emberek, remes altalanos elmeallopotok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. ‘…..nem kellett volna kormányon annyit lopni, és akkor most ellenzékben sokkal hitelesebben hangzana a felháborodás.’

    Szomorú, de igaz. És mennyire aktuális.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Ezt a Józsa „ügyet” érdemes lenne egy kicsit alaposabban körüljárni. Magyarországon egyetlen atomerőmű van, az is állami kézben volt mindig. Olyan sok cég nem lehet az országban, amely egy ilyen erőmű számára nukleáris szakismeretet igénylő munkát képes végezni. Az elvégzett munka alapján célszerű lenne értékelni azt a 6,6 milliárd forintnyi megrendelést is, amit nem az állam, hanem az állam tulajdonában lévő erőmű rendelt meg. Mennyi idő alatt fizettek ki ennyit, abból mennyi a haszon, a munkabér stb? Tudom, hogy a jelen politikai helyzetbe (amikor előbb lőnek, aztán kérdeznek) nem illik bele egy körültekintő, alapos vizsgálat mielőtt ítéletet mondunk, de azért meg kellene próbálni. Én sem vagyok a szocialista politikusok nagy barátja jelenleg, de Józsa István valamikor a munkatársam volt és talpig becsületes, egyenes embernek ismertem meg. Azóta sem volt okom, hogy a véleményemen változtassak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos