Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Befulladás 2014. február 28. péntek 8:24

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Befulladás

A kibontakozó választási kampánynak, a politikai akaratképzés centrumának láthatóan néhány újabb szabálya van. Azt egy ideje úgyis tudjuk, hogy a képviselők, politikai félvezetők, pártvezérek óriás-poszterei autópályák, utak, hidak és mezőségek mentén fokozottan zavarják, sőt, némileg veszélyeztetik is a forgalmat. Jelenlétük közforgalomban nem kívánatos. Tudjuk, hogy a kereskedelmi csatornák nézőit kifejezetten ingerli, ha a Vacsoracsata vagy a Mindig szerelem Budapesten megtekintése közben az „Együtt, egy darabig még együtt, néha, részlegesen, ámbátor fenntartásokkal, közös listán, de azé’ jobban utáljuk Orbánt mint egymást” kezdetű, szívmelengető politikai kampánydal zavarja meg az éji nyugalmat, miközben a videofilmen látjuk, ahogy Gyurcsány szeretetteljes kokit helyez el Attila feje-búbján.

Ezek a fokozatosan bővülő szabályok nem akadályozhatják lényeglátásunkat. Mindenki tudja, történelmi időket élünk, melyben a fő cél, hogy a nép, az istenadta nép tudomást se szerezzen arról, hogy most úgy ki lehetne rúgni a Kedves Vezetőt, a Gigatörpét, hogy a taknyán csússzon az árokparton. Hogy ködös titokba burkolva jöjjön a reggel, midőn néhány kokárdás öregúr veszi a bőrkalapját, autóstáskáját, lakcímbejelentőjét, hogy a közeli iskola felé induljon és 42 és fél százalékkal újra nyakunkra ültesse Orbánt.

A kampány néhány aranyszabályát mégis a napokban vezették be. Az egyik, hogy a kampány tematikája nem holmi program, ígéret, jövőkép, alternatíva. A kampány fő irányát úgy hívják, hogy Feri. A Feri bűnei. Arról kell szólnia, mint szivárogtattak ki róla és ellene, esetleg általa, illetve mi történt az évtized közepén, amikor Gyurcsány szteppelni kezdett a kamerák előtt. Eddig rendben is volnánk, ennél nem is vártunk többet. Gyurcsány ettől úgyis csak jobban érzi magát, ő általában jól van.

Arról a kampányszabályról viszont nem hallottam, hogy az ellenzék embereinek el kell tűnniük, mint szürke szamárnak a ködben. Hogy Bajnainak fásultan és reményvesztetten kell végigasszisztálnia a számára kínos végvergődést. Hogy Mesterházynk csak akkor látszódjék a nyilvánosság előtt, midőn Simon Gábor folyószámlájának tőkeműveleti mozgását próbálja elemezni a hozzáértő választóközönségnek.

Jelentem Budapestről, az utolsó roham még el sem indult, máris kínosan belefulladt a semmibe. Ahogy addig sem értettem, mi zajlik a baloldalon, ahogy meg sem tudtam számolni, hányadik szövetkötést, egyezményt, összefogás-bejelentést abszolválják a felek, miről is van szó a politika világában, a szoborról, a Szakályról vagy a Mazsihiszről, úgy azt sem értem, mi az, amit itt látok. Izgatott, dezinformált bizsergés? Bábeli nyelvzavar?

Mellesleg, nem mindegy? Úgyis megtudok mindent kellő időben. Különben is, mi közöm hozzá? De azért tegyük gyorsan hozzá, már csak úgy megszokásból: „szörnyű idő, szörnyű idő, s a szörnyűség mindegyre nő.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 47 szavazatból)
Buják Attila: Befulladás, 4.9 out of 5 based on 27 ratings

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Reggel a mokkában Józsa István az ingyenes mérőóra cserére annyit tudott mondani, hogy nagyon helyes. Ezek után én sem értek semmit. Ezek veszteni akarnak? Úgy néz ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  2. Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem világhírű jogászprofesszora, (aki korábban éveket töltött Magyarországon a hazai alkotmányjogot tanulmányozva) öt részes tanulmányában úgy vélekedik, hogy:
    „A FIDESZ VÁLASZTÁSÁN AZ ELLENZÉK AKKOR IS VESZÍT, HA NYER”.
    .
    A tanulmány egyes részeit a Galamus közli.
    .
    Annyit fűznék hozzá, hogy Bartus László ezt a sajnálatos kilátást – sokféle megközelítésben és részletességgel – legalább két éve próbálja számunkra elmagyarázni, és a demokraták számára megadja a helyes cselekvési formát is, hogy a választásokat BOJKOTTÁLNI kell.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  3. Rossz hírem van a cikk írója számára. Magyarországnak igenis nagyon fontos megtudnia, hogy mi történt az évtized közepén. Azért kellene ebben a kérdésben legalább a jó érzésű embereknek tisztán látniuk, mert ez is növeli az esélyét, hogy kiábrándulhatnak a mesehősként, az igazság bajnokaként tetszelgő Fideszből. Ha nem tudná B.Attila, az átlag magyar nem ír és nem olvas többet, mint a bulvár fő címei. Oda is el kellene végre juttatni a teljes igazságot. Természetesen bennem is van szkepticizmus, de a magyar demokráciárt aggódóként ezt nem mutatom ki, csak azért, hogy okosabbnak tüntessem fel magam, mint amilyen vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  4. Kivalo helyzetelemzes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  5. kivanka! Nem akarom megbantani, de szerintem nem ertette meg a cikket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  6. nem csoda a befulladás. hiteltelen az egész politikusi társaság (én nem nevezem őket elitnek)
    .
    egyedül Orbán rendszerének és választási cirkuszának bojkottjával lehetett volna az emberekben felkelteni a bizakodást abban, hogy tényleg lehetséges Mo.-on gyökeres változás.
    .
    annyira hülye ez az ellenzék, hogy még az országot nyíltan bohócos plakátokkal betakaró üzenetből sem értik a maró gúnyt: “te hülye, hát nem veszed észre, hogy cirkuszban vagy?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  7. Gyenge kezdés után erős visszaesés….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  8. Oldster

    Lehet ,hogy most nagyon kihúzom a gyufát ,de akkor is leírom:
    Azt írod ,hogy Bartus Laci , itt már évek óta ” megfejti nekünk”a tutit.
    Hidd el ,ha valaki ,akkor én nagyon sokra tartom admint, tisztában vagyok vele ,hogy mennyit próbál tenni ,hogy Magyarország egy normális hely legyen ,de azt hiszem ,hogy az AN kommentelői az AN -től függetlenül is képesek tisztán látni a dolgokat, hiszen ahhoz nagyon hülyének vagy nagyon aljasnak kell lenni ,hogy valaki ne legyen tisztában a zombi horda mibenlétével.
    A gond inkább azzal van,hogy az optimális és a gyakorlatban is kivitelezhető megoldást nem látja senki. Az a baj ,hogy ez adminra és ránk is vonatkozik. Én is tudnék olyan megoldást ,ami 40 év alatt kivitelezhető ,de hát azt kenhetjük a hajunkra. Buják cikkeit és főleg az azokból áradó hangulatot pedig nagyon nem szeretem. Tipikus fanyalgó, akinek senki és semmi nem jó, ami a világ legkönnyebb dolga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. vikmeki
    2014. február 28. péntek
    16:59
    “…az optimális és a gyakorlatban is kivitelezhető megoldást nem látja senki. Az a baj ,hogy ez adminra és ránk is vonatkozik.
    Tipikus fanyalgó, akinek senki és semmi nem jó, ami a világ legkönnyebb dolga.”
    .
    Azert en azt hiszem, hogy itt mindenki ugy irja a cikkeket es ugy kommentel, hogy kozben tisztaban van a sajat lehetosegeivel is. Azaz, hogy az ebben a hazaban folyo politikai esemenyeket mennyiben (es legtobbunk inkabb semennyiben) kepes befolyasolni.
    Szerencsere azonban idonkent es rendszeresen megfordulnak kozottunk olyanok is, akik a nagytobbsegnel tobbre kepesek, talan a mi tobbe-kevesbe egyeztetett velemenyunk, figyelem felhivasunk hatassal van az o kozeleti tevekenysegukre.
    Azt hiszem, hogy a helyes ellenzeki tennivalok megallapitasaban es az ehhez valo osztokelesben jok vagyunk, rajtunk nem mulna, hogy az orbani-diktaturaval szemben egy valodi es hatasos ellenzeki politika valosuljon meg. Egyedul eppen mi vagyunk azok, akik ilymodon tukrot allitunk nem csupan a hatalomnak, hanem az avval kollaboralo ellenzekenek is.
    Az AN-en megjeleno irasok arra valok: politikusokhoz esetleg eljuto meglatasaink reven hatha magukba neznek, hatha meglepik azt amit kell.
    Ennel tobbet most mi nem tehetunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  10. telekis

    Voltaképpen ugyanazt írod amit én. Rajtunk biztosan nem múlna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. http://progressziv.blog.hu/2014/02/27/gyozhetett_volna_az_ellenzek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. vikmeki (2014. február 28. péntek 16:59)
    .
    Tavaly a választásokkal összefüggésben elmondtam, hogy tenni akarok valamit, cselekedni akarok valami hasznosat a diktatúra ellen. Mert úgy éreztem, hogy a semmittevés, az események passzív szemlélése nem egy hazafias magatartás. S mi több gyáva, megalkuvó, szolgalelkű viselkedés.
    .
    És ma is úgy vélem, hogy tétlenül nézni, hogyan fasizálódik, gazdaságilag és erkölcsileg hogyan megy tönkre az ország – nagyon-nagyon rossz érzés.
    .
    Ekkor admin egyik cikkében ezt írta:
    „Ha nem változtak volna a demokratikus választások feltételei, ha nem írták volna át a körzeteket, nem szüntették volna meg a második fordulót, ha önállóan indulva is egyenlő esélye lenne bárkinek nyerni, ha nem foglalták volna el a választók nagy többségéhez eljutó közmédiát, ha nem sajátították volna ki az informálás jogát, ha független, demokratikus összetételűek maradtak volna a választási bizottságok, ha nem teremtettek volna a határon túlról ellenőrizhetetlen több százezres szavazói bázist, ha a választási győzelem után létrejövő új kormány döntési szabadsággal rendelkezik, stb., akkor nem kellene csapdára gyanakodni.”
    .
    Ennek hatására is(!) úgy döntöttem, hogy elmegyek szavazni és a szavazólapra ráírom, hogy bojkott. Miközben tudom, hogy bármit is írok rá, ez akkor is egy érvénytelen szavazat. Ha azt írom rá, hogy kinyalhatjátok, akkor is csak egy érvénytelen szavazat. Ha semmit, de semmit nem írok rá, akkor is egy érvénytelen szavazat. De legalább emocionálisan úgy érzem, hogy tettem valamit, miközben intellektuálisan tudom, hogy nem tettem semmit.
    .
    S amit teszek, nem politikai, társadalmi okból teszem, nem világnézeti, ideológiai okból teszem, és nem erkölcsi okból teszem.
    Hanem egyszerűen azért, mert így tartom helyesnek.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Öreg Titán!

    Ezt a cirkusz dolgot konkrétabbnak gondolom. Valójában a szakszervezeteket szimbolizálja, mert amikor Kónya Péter, mint szakszervezeti vezető találkozott Orbánnal, akkor kapta azt a választ tárgyalás helyett, hogy majd szól a bohócügyi államtitkárnak. Orbán a dolgozó embereket csapta arcul és most is a plakáttal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. “Néhány kokárdás öregúr veszi a bőrkalapját, autóstáskáját, lakcímbejelentőjét, hogy a közeli iskola felé induljon és 42 és fél százalékkal újra nyakunkra ültesse Orbánt.”
    Jaj,ne!
    És mégis így lesz!
    Ezek ( az Összefogás ) úgy kampányolnak,hogy nem kampányolnak!
    Egyszerűen “nem látszanak”!
    Szétrobban a fejem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos