Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Ellenség már nem kell 2014. február 18. kedd 2:50

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Ellenség már nem kell

Akinek olyan barátai vannak, mint az „Összefogás” nevű választási szövetség tagjainak, annak már nem kell ellenség. Ez a régi magyar mondás jut az ember eszébe, amikor Gyurcsány Ferenc legutóbbi nyilatkozatát olvassa.

A szöveg logikája világos, ha a megfelelő bekezdéseket helyezzük egymás alá. Íme: „Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: amennyiben az Összefogás nyer a választásokon, a kétharmados törvények sokasága és a bebetonozott pártkatonák miatt őrült nehéz kormányzással kell szembenézni.”

Majd: „a DK nem fog erőszakoskodni a kormányzati pozíciók megszerzéséért és magam nem is megyek bele a kormányba. Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni – fogalmazott a DK elnöke.”

Égesse magát Mesterházy, pusztuljon bele egyedül.

Lefordítva ez azt is jelenti, hogy Gyurcsány elismeri: az „Összefogás” izének semmi esélye sincs arra, hogy az Orbán-rendszert megdöntse. Fontos beismerés ez azok után, hogy az „Összefogás” deklaráltan ezzel a céllal jött létre.

Azt nem tudjuk, mikor törődtek bele a „demokratikus ellenzék” tagjai abba, hogy ha nem váltható le a rendszer, készek az Orbán-rendszer keretei között is kormányozni, mert a demokratikus közvéleményt erről elfelejtették értesíteni. És arról is, hogy ez a rendszer kétszeres legitimálását jelenti a választásokon való részvétel mellett.

Ahogy arról is, hogy ebben az esetben hogyan képzelik, hogy antidemokratikus választási-, vallási- és médiatörvény keretei között kormányoznak egy országot, és eközben még mindig „demokratikusnak” nevezik magukat. A szerepétől és a jogaitól megfosztott Alkotmánybíróságról nem beszélve, hogy másokról már szót se ejtsünk.

Teljesen világos, hogy egy közjogi nonszensz helyzet áll elő, amelynek szó nélküli tudomásul vétele esetén ez olyan a „demokratikusnak” nevezett izé számára, mintha az Orbán-rendszert maga Isten teremtette volna a hetedik napon, még a pihenőnapját is megszakítva.

Gyurcsány egyik oldalról februárban kijelenti, hogy az április 6-i választásokon nincs esélyük olyan győzelmet aratni, hogy a rendszert megváltoztathassák. Szép dolog ezt elismerni végre, noha ezt akkor is tudni lehetett, amikor hónapokon át azzal szédítették a közvéleményt, hogy ezért van szükség minél szélesebb összefogásra. Azért lehet ezt februárban megmondani, mert tavaly márciusban is tudni lehetett.

Másik oldalról ez azt jelenti, hogy semmi értelme az „Összefogás” izének nyerni, mert abban az esetben kormányozhatatlan lesz az ország. Ezt is úgy veszi tudomásul a „demokratikus” izé, mintha csak a gravitáció törvényéről beszélnénk, és nem egy államellenes bűncselekmény, az alkotmányos rend törvénytelen megváltoztatása idézte volna elő. Ide vezet az őshazugság, hogy nem vesznek tudomást az alkotmányos rend, a demokratikus rendszer erőszakos megváltoztatásáról. Erre az Alkotmány nem adott törvényes lehetőséget.

Az Orbán-rendszerről nem most derült ki, hogy lehetetlenné teszi az ellenzéki győzelem esetén is a kormányzást, és ezzel a hatalmi váltógazdálkodást, hanem két évvel ezelőtt. Ezzel megszűnt a demokrácia, nem leváltható a kormány. Normális esetben itt megáll az élet. De ezek “kampányolnak” tovább, mintha mi sem törént volna, és készülnek a rendszer legitimálására. Teljesen irracionális, kifordult gondolkodás.

Ez ellenkezik az Alkotmánnyal, amire Orbán kormánya felesküdött. Méghozzá azzal a szöveggel, hogy azt az alkotmányos rendet, amely az általuk létrehozott helyzetet kizárja, megvédi. Az ellenzék pedig arra esküdött fel, hogy ha ez netán mégis megtörténne, azt nem engedi meg. Most pedig mi történne, ha véletlenül nyernének, Felesküdnének az illegitim Orbán-rendszer alaptörvényére? Most akkor legitim vagy nem legitim?

Miután az ellenzék ezt a helyzetet elfogadja, tudomásul veszi, sőt részt vesz egy olyan választáson, amelynek kimenetele csak az lehet, hogy marad a kormányzó hatalom a helyén vagy kormányozhatatlan az ország, az „Összefogás” izébe tömörült egykori ellenzék bűnrészes az alkotmányos rend megdöntésében. Lassan közös lesz a felelősségük.

Gyurcsány szavaiból az is világos, hogy miután az ellenzék nem mondja ki a fennálló rendszer törvénytelen voltát, nem hirdet bojkottot, és nem követeli az alkotmányos rend és a demokrácia azonnali helyreállítását, normális ember nem szavazhat másra, csak a Fideszre, vagy ha arra nem akar, akkor nem szavaz senkire, nehogy kormányozhatatlan legyen az ország.

Gyurcsány ezúttal sem bontotta ki az igazság minden részletét, amikor azt mondta: „a kétharmados törvények sokasága és a bebetonozott pártkatonák miatt őrült nehéz kormányzással kell szembenézni”. Nem „őrült nehéz”, hanem lehetetlen kormányzással kell szembenézni. És akkor az utcai harcokról még nem beszéltünk.

Feri az igazságnak ezeket a részleteit későbbre tartogatja, amikor majd ott lesz a magyar ember nem az égő csipkebokor, hanem az égő parlament előtt, ha elhitte azt a szamárságot, hogy az Összefogás izére bármiért is van értelme szavazni, és ehhez a tévedéshez túl sokan csatlakoztak.

Erről még azért nem kell beszélni, hátha nem történik meg, és nem lenne jó, ha az Orbán-Kövér kettős által fenntartott maszek álparlamentbe nem jutna be minden haver. Másrészt, ha Feri ezt elmondaná egy újabb őszödi beszédben, akkor adná magát a kérdés: mi a lópikulát keresnek ők a választáson, miért nem közlik, hogy ez egy színjáték, az országot elrabolták, demokratikus rendjét megdöntötték, jöjjön az, aminek ebből következően jönnie kell.

Márpedig ez a tiszta helyzet, amit nem csak most lehet észrevenni, hanem tudni lehetett már két éve. Leírták néhányszor elég világosan, ha máshol nem, hát az Amerikai Népszavában. De az egykori ellenzék ragaszkodott az „összefogás” hazugságához, hogy a választáson indulni kell, mert azon keresztül a rendszert meg lehet dönteni.

Feri az igazságnak azt a piciny részletét sem bontotta még ki (de majd megteszi három év múlva hívei nagy örömére, akik igazságbeszédként üdvözlik majd a mai hazugságok beismerését), hogy „a baloldali liberális tábornak nem azért nem lesz kétharmaduk a jelenlegi szabályozás megváltoztatásához, ha megnyerik a 2014-es választást”, mert sokan voltak ugyan, de nem elegen. Hanem azért, mert ha bármennyien lettek volna, akkor sem lehetnének soha elegen.

Márpedig ennek perdöntő jelentősége van a rendszer és a választás törvényes voltát illetően. De ha Feri erről túl korán beszél, akkor kiderülnek a hazugságok idő előtt, és mindaz, hogy a mértékadónak nevezett balliberális értelmiség, és annak sajtója a bolondját járatta az emberekkel, akik nem kérnének Orbánból. Elhallgatják előlük, hogy semmiféle választási erőfeszítésre nem lenne szükség, hiszen az egész törvénytelen, s a választások alkalmatlanok nemcsak a rendszer megdöntésére, de még a kormányváltásra is. Kormányváltásnak egyébként sincs értelme a rendszer megdöntése nélkül, és nem is lehetne tartós.

Most kanyarodhatunk vissza Gyurcsány második mondatához, amely szerint „a DK nem fog erőszakoskodni a kormányzati pozíciók megszerzéséért és magam nem is megyek bele a kormányba. Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni”. A DK nem fog „erőszakoskodni”, Gyurcsány áldozatot hoz, hogy nem megy be a kormányba. Csupa előzékenységből.

Lefordítom a mondatot: nem vállaljuk a felelősséget az országért, annyira nem vagyunk demokraták, hogy bármilyen kockázatot vállaljunk a jogállami helyzet helyreállításáért, az államellenes bűncselekményekkel szembeni fellépésért az orbáni puccs elutasításával. Ehelyett bemegyünk a parlamentbe, szerepelünk a nyilvánosságban és élvezzük kisded játékunkat az Orbán-rendszeren belül, amit ellenzéki politizálásnak neveztünk el.

De ha mindezt félreértené a semmibe vett magyar nép, és mégis ránk szavazna, és bekövetkezne az a katasztrófa, hogy nyerünk, akkor van annyi eszünk, hogy ne vegyünk részt a kormányban, amely pusztulásra és halálra van ítélve. Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni, hadd nyírja ki saját magát. Csinálja csak, úgyis annyira szeretné, hogy miniszterelnöknek nevezzék.

Gyurcsány ezt a cinizmust abba a szövegbe csomagolja, hogy „vigyázni kell a másikra”, vagyis „lehet rivalizálni, de nem kell bántani egymást”, mert „aki a másikkal foglalkozik és nincs benne nagyvonalúság, az nagyon gyorsan ki fog esni közülünk”. Mesterházy halálba küldését nagyvonalúságnak nevezi.

Feri nagyvonalúan beleengedné Mesterházyt a késekbe, félreáll az útjából, hogy minél könnyebben zuhanjon a verembe, a kiálló tőrök közé. Ez a Demokratikus Koalíció forgatókönyve arra a katasztrofális helyzetre, ha esetleg kormányt kell váltaniuk az Orbán-rendszeren belül, mert rendszert váltani úgysem lehet.

Mondhatják egyes rajongók, hogy milyen okos a Feri, de nekem ez nem tetszik. Még akkor sem, ha Mesterházy Attilát alkalmatlannak tartom miniszterelnök-jelöltnek. Az egyetlen megnyugtató fejlemény, hogy nem lesz miniszterelnök. De ez nem jelenti azt, hogy mindenre alkalmatlan lenne, ám erre mindenképp.

Ez azonban nem ok arra, hogy Machiavellit idéző cseleket alkalmazzunk, és olyan mosollyal küldjünk valakit biztos pusztulásba, mintha a pápai udvarban lennénk. Akinek ilyen barátja van, annak ellenségre már nincs szüksége. Azt hinné az ember, ha már együtt hazudoznak, akkor van bennük betyárbecsület, hogy a bajban egymás mellé állnak. Milyen szövetséges az, aki nem hal velem együtt, hanem maga elé enged előzékenyen, magamra hagy azzal a szöveggel, hogy ő nagyvonalú a kivégzőosztag előtt.

Ennek az „Összefogás” nevű izének a hazugsága és képmutató volta eddig is nyilvánvaló volt. De arra senki nem számított, hogy egy hónappal később már elismerik, hogy semmi nem igaz abból, amivel bolondították a demokratikus érzelmű embereket, és „vigyázzunk egymásra” felkiáltással készek hátba szúrni egymást.

Gyurcsánynak még az a szövege is erről szól, hogy “Mesterházy Attila kiváló miniszterelnök lesz”. Bárki fogadhat arra, hogy Gyurcsány Ferenc az ellenkezőjét gondolja róla, csak teljesen hülyének nézi, és még rá is játszik a hiúságára. A mondat pedig még segíti is, bátorítja, hogy “szaladj Attila a késbe”. Majd röhögünk rajtad, megérdemled.

De ez csak elszólás, amely azért rámutat a lényegre. A nagyobb baj a szemfényvesztés, az üres szöveg, a felhő, amelyben nincs eső. Duma, duma, duma, és amilyen ostoba az emberek nagy része, ezt még gyanútlanul elhallgatja húsz évig. A közönség színházban ül, megtapsolja a jól sikerült monológokat. Azt hiszi, hogy a világ a színház, és nem a színház a világ, hogy a “lenni vagy nem lenni” kérdése dramaturgiai és nem valóságos. Megfeledkezik róla, hogy a színház, amelyben ül, egy lágerben van, ahol kívül húzzák már a szögesdrótokat.

Végül felhívnánk a figyelmet Gyurcsány Ferenc nyilatkozatának legragyogóbb sziporkájára, amely így hangzik: „Újra össze kell fognia a baloldali liberális tábornak 2018-ban.” Még túl sem jutottunk az első hazugságon, már itt a másik. Nem lehetne megvárni, hogy legalább a mostani elmúljon?

Másrészt Gyurcsány ezúttal sem bontotta ki az igazság minden részletét, mert azt kellett volna mondania, hogy az ő „táboruknak” nem csupán 2018-ban, hanem 2022-ben, 20026-ban, 2030-ban és 2034-ben is össze kell majd fognia, amikor végre jön egy igazi ellenzéki erő, amely hála Istennek úgy elsöpri őket a hozzájuk tartozó Orbánnal együtt, hogy remélhetőleg hírük sem marad. Aki kíváncsi lesz rájuk, a történelem szemétdombját kell majd turkálnia, hogy valahol rájuk találjon.

Úgy is van, Feri, „egy a tábor, egy a zászló”, virágozzék egy virág. Ne legyen rivalizálás, ne bántsuk egymást, hisz a szív a legszebb kincs, annál szebb szó, hogy szeretet, a nagyvilágon nincs. Az élet úgyis tovaszáll, kinek előbb, kinek később. Ha nyernétek egyszer a következő húsz évben, akkor Mesterházynak előbb, de az élet már csak ilyen, és ezt nagyvonalúan megengedjük neki.

A legjobb lenne, ha mindjárt hivatalosan is csatlakoznátok a centrális erőtérhez. A csavaros észjárású magyar nép egy kicsit nehéz felfogású, ezért kell neki húsz év, mire megérti, hogy ti ugyanolyan hazaárulók vagytok, mint Orbán. De akkor rájönnek, hogy a ti felelősségetek nagyobb, mert legitimáljátok a törvénytelen rendszert, pedig ti tudjátok, hogy az alkotmányos rendet törvénytelenül változtatták meg.

Elég lenne csak saját pre-őszödi nyilatkozataikat elolvasni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 80 szavazatból)
Bartus László: Ellenség már nem kell, 4.8 out of 5 based on 47 ratings

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Amikor majd megalakul az új parlament, a képviselőknek fel kell majd esküdniük az alaptörvényre (mert ugye manapság mi másra).
    Az “ellenzék” eddig is cinkos volt az Alkotmány tételes megszegésében, mert eltűrte a köztársaság lerombolását. De ha a választás után majd felesküszik az alaptörvényre (márpedig ezt nem úszhatja meg), akkor cinkosból tettestárssá válik.
    És ettől a pillanattól kezdve semmi különbség nem lesz többé FIdesz és “baloldal” között. Vagyis mégiscsak lesz egy. A Fidesz őszinte: abszolút hatalmat épít és ezt ország-világ színe előtt teszi. Ezzel szemben az “ellenzék” minden szavával hazudik, mert amit mond, az köszönő viszonyban sincs sem azzal, amit tesz, sem azzal, ami a nemtevése miatt történni fog. Levezetés a fenti cikkben (is).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  2. Horváth Béláné

    admin: Bocsánat – elütés volt…:(
    Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. neroka
    2014. február 18. kedd
    23:59
    Neroka olvtarsunk tegnapi hozzaszolasaban tobbek kozott lenyegeben azt irja, hogy az Osszefogasban valojaban szethuzas van, es hogy ha ennek ellenere megis nyernenek, akkor is az orszag vezeteset a vesztes Orban lehetetlenitene el.
    Vegul pedig azt kerdezi, hogy ilyen helyzetben mi a “magyartuti”…
    .
    Itt az AN-en vagyunk egy paran, akik most mar evek ota velemenyezzuk es peldakon keresztul,, megtortent esemenyeken alapuloan mutatjuk be azt a tenyt, hogy a mai hatalom es annak ellenzeke valojaban egykutya!
    Raadasul idokozben az is bebizonyosodott, hogy a mara letrejott rendszer nemhogy nem demokratikus, hanem a horthy idokhoz visszakanyarodott fasisztoid diktatura lett!
    .
    Persze minden rosszban van valami jo is: most az, magarol ordit egy olyan kozallapot, ahol pl. egy parlament ablakabol egy parlamenti kepviselo minden kovetkezmeny nelkul kidobalhatja az EU-zaszlait …
    .
    Ezek utan (is) ha barki szimplan gondolkodonak nem nyilvanvaloak a dolgok, mert nyilvanvaloak is lehetnenek am!, azaz hogy mi a teendo, azzal nincs mit kezdeni.
    Ha valaki nem tudja, hogy ilyenkor mi az erkolcsi kotelessege, nem tudja mik azok az elvek amik menten cselekedjen (nem veszi eszre, hogy a letrejott rendszer elodje emberiesseg elleni bunoket kovetett el), valojaban nem tudja hol el es hova akar tartozni (mert amit mond es amit cselekszik az nem vag egybe) nem tudja hazajanak mi a valodi erdeke (fasizmusban 2018ra taktikazik), stb., azt ugyanugy el kell itelni, mint az ilyen rendszer letrehozojat es mukodtetojet.
    .
    Kedves Neuroka es Voksolok!
    Ilyen helyzetben egy valodi demokratanak nem szabadna megalkudnia!
    Minden tovabbi lepesnek ebbol kellene adodnia es kovetkeznie.
    Ez ennyire egyszeru!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. jav: emberiseg elleni bunok…neuroka helyett neroka

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. telekis.neroka.
    a helyes demokrata válasz: bojkott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. proaktiv
    persze, hogy nem lesz. Egyetértek. Csak Gyurcsányt “idéztem” a magam stílusában. Már előre próbálják bebiztosítani a kifogásokat, hogy mit miért nem csinálnak meg. (HA nyernek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. http://nol.hu/archivum/gyurcsany__a_magyarok_tobbsege_nem_nuklearisenergia_vagy_orosz-ellenes
    *
    Gyurcsányra is ráfér egy grázi kúra!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. Orbán egy időben harcot hirdetett a magyar földgázvagyon elkótyavetyélése ellen, arra hivatkozva, hogy annak mekkora jelentősége van a magyar energiagazdálkodás jövőjében. Ma egy szót sem lehet erről hallani, ellenben egyik pillanatról a másikra atomerőművet akar építeni Orbán. Miközben 15 év múlva a megújuló energiaforrások jelentős felfutására, új technológiák megjelenésére lehet számítani.
    .
    Van egy tippem: Orbán nagyon előrelátó üzleti gondolkodó. Ha nem jön be a fociakadémia, akkor a felcsúti stadion jól hasznosítható lesz atomhulladék temetőnek. De ugyanez akár a gánti bánya jövőbeni hasznosítása szempontjából is alternatíva, hiszen autópálya már alig épül, nincs hová szállítani a követ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Kedves telekis!
    A választás bojkottjának gondolatával kezdettől fogva teljesen egyetértek. Azzal viszont nem, hogy a kérdés egyszerű lenne. Tegyük fel, hogy sokan egyetértenek velünk és bojkottálnak (ez csak alig bojkott, mert igazán minden demokratának kellene bojkottálnia a megfelelő eredményességhez, ha már eddig nem voltunk erélyesek), akkor a kevesebb szavazaton belül a szélsőjobbnak nagyobb lesz az aránya és Orbán mellé megkapunk egy erősebb szélsőjobbot is. Bevallom, ez nem tetszik. Gyanítom, hogy nincs megnyugtató válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. hellseher
    Az egy probléma, hogy az úgynevezett baloldal teljesen érzéketlennek mutatkozik a nemzeti érzés iránt és ezzel átengedi a terepet a nacionalistáknak. Az, hogy mi itt élünk, nemcsak azt jelenti, hogy van egy közös nyelvünk, átéltünk egy történelmet, vannak közös élményeink, hanem azt is, hogy vannak közös érdekeink is. Az általunk megválasztott kormánynak mindenkor az itt élők érdekeit, képességeit, lehetőségeit és céljait kell elsősorban szem előtt tartania, miközben a nemzetközi együttműködésen munkálkodik. Sajnálatos kimondani, de az eddigi „baloldali” kormányok politikáján ez nem érződik és sokan emiatt vannak a „baloldal” ellen, és következményként megkérdőjelezve vagy egyenesen elvetve ezzel az általa szorgalmazott demokratikus berendezkedést is. Szoros együttműködést kellett volna kialakítani a szomszédos országokkal és az ott élő magyarságot ebbe bevonni. Egyetlen konkrét példát hadd említsek. Ha valaki elmegy a Magas Tátrába, azt tapasztalja, hogy ott a turisták közel fele Magyarországról érkezett. Ennek ellenére egyetlen, idegenforgalomban ott dolgozót sem talál, aki tudna magyarul (más kérdés, hogy angolul beszélőt se sokat), miközben az ország sok magyar lakosa munkanélküli. Ez azt mutatja, hogy nem elég felnyitni a határokat, élni is kell a lehetőségekkel. Ezzel szemben az történik, hogy Orbán szembeállítja a magyart a magyarral, a magyart a szlovákkal, stb. és felszámolja a demokráciát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Baraka!
    En soha nem a valasztas bojkottjarol beszeltem, hanem a teljes rendszer bojkottjarol!
    Aki ezt nem erti, az semmit nem ert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. telekis
    Kifejtené ezt egy kicsit részletesebben?
    Attól kezdve, hogy Orbán kijelentette, hogy “a haza nem lehet ellenzékben”, azóta számomra egyáltalán nem létezik sem ő, sem a haverjai. Nem is tudom kiről beszélek. Na de konkrétan. Ne fizessek adót, ne vegyek villamosjegyet? Kicsit elakadtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Az Összefogás izének mára az jutott, hogy van két nem megélhetési, elszánt ámde szerény, megfontolt természetű, államférfiúi vonásokat sejtető politikusa, akik ringbe szálltak. Küzdenek mert önként, hittel vállalták, de nem csak az ellennel kell, hanem sajnos a “szövetségeseikkel” is.
    Bajnaira és Bokrosra gondolok elsősorban, meg néhány segítőjükre.
    Ők nem bojkottálhattak a megfelelő időpontban, kb. három éve a parlamentben. Maradt számukra a választási küzdelem.

    És van a többi, a megélhetési politikus (Gyurcsány kivételével, aki ma már inkább élvezi) akik bár bojkottálhattak volna, ha lett volna merszük meg politikai éleslátásuk.

    Félek, hogy utóbbiak nem akarnak az előbbiek meg nem tudnak választást nyerni a jelenlegi felállásban és módszerrel.

    Találniuk kellene egy közepesen hosszú, esetleg rímelő jelmondatot, amitől valóban népszavazásként érezné minden felelősen gondolkodó választó a szavazást és rágyúrni a kétharmadra.

    Ja és négy-öt belevaló rendőr tábornok sem ártana arra az esetre, ha sikerülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. tárgy:jobbik,ukrajna?
  15. Arra “csak” fogadni mernék, hogy ők végül kevesebb vérrel ússzák meg, mint a magyarok, abban viszont biztos vagyok, hogy már most nagyobb méltósággal élnek.
    Ukrajna: http://www.youtube.com/watch?v=Hvds2AIiWLA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Az emberi természetről, az összefogásról, a szavazásról:
    http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Operatív Bizottság

    Emberek! Nem minuszolni! Mindenkit érint így vagy úgy! A “b…marcú” Operatív Bizottsággal “izél”, már most keveri a… Amikor a link szerint Kárpátalján a rendőrség a nép mellé ált! Mit akar ez? Ürügyet a beavatkozásra! Igen! Lehetséges! Vigyázzunk!
    http://nepszava.hu/cikk/1011429-percrol-percre-tobb-a-halott-18

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Tisztelt Bartus Úr!
    Mi az antagonisztikus világnézeti különbözöségünk folytán sok mindenben nem érthetünk egyet, de ez a fenti korrekt esszéje még egy magyarországi profi politológusnak is dicsőségére válna! Többször is elolvastam -élvezettel- és csodálom ezt az éleslátást, ahogy egy zseniálisan skizofrén, énközpontu és cezaromániás politikus fondorlatos lelkivilágába és a kusza magyarországi politikai intrikákba ilyen reálisan beletrafált!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos