Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarján András: Üvöltés 2014. január 8. szerda 18:14

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarján András: Üvöltés

Valami állati! Ilyet ember nem tud! Aztán a szavak: “Segítség! Megölnek!”

Iszonyatos! Velem szemben ül, most huppantam le az ülésre, erős szívdobbanás és feltekintek. Kortalan öregasszony ott, ruhája merő kosz, árad belőle a húgyszag.

Őrült! Nem rám ordít, csak úgy. Látom a zsúfolt hatoson két méteres körben nincs senki. Kussolnak! Elhúzódtak, lesunyták fejüket, a világ minden kincséért nem néznének ide. Az egész villamos szégyen és borzadás.

A körút mocskos, nyálkás. Szomorú, szürke embereket látok. Elmúlt az évvége pörgése, ismét ránk telepedett a köd, a nyomor, az éhség.

Szinte azonos időszakokban üvölt ismét, most nem mond semmit, csak minden fájdalmát, elvesztett életét üvölti bele a néma villamosba. Egy anya hétév körüli kisfiával leszáll, látom, megvárja a következőt. Nem bírja tovább!

Mi normálisak vagyunk, nem üvöltünk. Pedig lenne miért! Nem üvöltünk, hogy elvették megtakarított pénzünket, elvették alkotmányunkat, százezreket kényszerítettek rabszolgamunkára, új törvénnyel szolgákat nevelnek iskoláinkban, szolgává tették a pedagógusokat. Hallgatunk, lesütjük szemünket, félünk és tűrünk.  Mert, mi annyit érünk. Aki még annyit sem, menjen az erdőbe megfagyni, megdögleni. Vagy leszállunk, immár félmillióan. Mert mi normálisak vagyunk?

Elvették a demokráciát, a munkás nem sztrájkolhat, ha a falatot is meg kell vonnia gyermeke szájától. Mondják, és magunkkal is elhitetjük, demokrácia van, hiszen választhatunk, elküldhetjük őket. A csalás benne van a törvényben, így nem lehet.

Mert nem üvöltünk, csak az őrült koldusasszony. Mert mi normálisak vagyunk!

Normálisak vagyunk? Őrült módon üvölteni kellene, ezreknek, millióknak! Vagy a jövő télen szépen, csöndben beállunk a sorba a Blaha Lujza téren.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (78 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +118 ( 128 szavazatból)
Tarján András: Üvöltés, 4.8 out of 5 based on 78 ratings

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Nagyon jo cikk. En mar leszalltam..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  2. Hátborzongató, rohadt, gyilkos hely. Csak az marad épségben, aki örökre elfelejti és elhagyja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Kemény szavak, de igazak.
    A lesunyt fejűek országa lettünk. Nincs ki elinduljon. Elinduljon úgy, hogy a hatalom ne tudja rögtön lefogni.De lefogja. Valamit kitalál. Vagy őt, vagy a családjának valamelyik tagját utoléri.
    Minden szinten meg vagyunk félemlítve.
    A hatalom meg a hatalmat szolgálja.Holott bennünket kéne megvédenie.
    A demokratikus módon felesküdtek elfeledték az esküjüket.
    Már mind megnyomorodva, gerinc nélkül kapálózik,de nem értünk,hanem a hatalomért.
    Ebben az országban nem szükségeltetik a hatalomhoz gerinc.
    Csúszómászóktól meg mit várhatnánk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  4. Gratulálok!
    Ez a kis magyar valóság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. Ez borzaszto ! Meddig lehet ezt elturni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Bedobtak hozzám egy cetlit, hogy fessem narancssárgára a házam, mert bajom lesz! Piros sapkában mentem be a boltba, erre a biztonsági őr megkérdezte, hogy csak nem politizálok…? A gyerek osztálytársát Orbán Kálmánnak hívják, és kitűnő lett a bizonyítványa, pedig tök buta! Segítség!!! Mi lesz ebből? Állítólag kamerák lesznek a szavazófülkékben, és megnézhetjük magunkat…! Embertelen az elnyomás, meddig tűri ezt a világ? Ez a cikk túl enyhe, és 300 ezer gyerek éhezik! Annak a kocsinak kiszúrják a kerekét, amin nincs Nagy-Magyarország matrica….És sorolhatnám!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. Nem értek egyet:
    a koldust összehasonlítani a saját létünkkel: itt akik internet előtt ülnek, és olvassák a cikket.
    A koldus emberségének elveszettségét politikai dimenzióba helyezni nekem vakságról árulkodik. Mert a politika nézőpont. Az éhség meg szegénység a karnyújtásnyira volt Tőled. Megérintett, de nem meghívtad egy tál levesre, vagy nem adtál tiszta ruhát: VAGY nem a saját felelősségét kérdezed. A koldus fájdalma nem ér el kormányokig: csak addig a jelen pillanatig, amig Te is találkoztál Vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  8. Ez a cikk nagyon ott van! Minden szava drámai!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Gyuris Gábor
    De bizony hogy politika a koldus, meg az internet előtt ülő lét!
    A politika, amit egyesek nézőpontként kezelnek tette lehetővé soha vissza nem térő alkalommá a koldus létet, mint ahogy a politikának köszönhetően ülhetnek egyesek (én is) a monitor előtt.
    És ne tessék azzal jönni, hogy nem egy tál ételt adott, vagy tiszta ruhát!
    Én adtam! nem csak ételt, tiszta ruhát, hanem fedelet is a feje fölé, mert akaratán kívül kényszerítette az élet ( a politika) a koldus létbe!!!
    És nagyon sajnálatos, hogy a koldus létét csak pillanatnyi villanásként fogják egyesek fel, a politikusok meg csak szófosásra használják az ő nyomorúságukat,tenni meg nem tesznek semmit ellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Sajnos én már nem tudok leszállni, de a gyerekemet lelökdösöm mindenáron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos