Ronai and Ronai
AMERIKAI

PuPu: Mérgelődjünk együtt 2014. január 9. csütörtök 3:36

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
PuPu: Mérgelődjünk együtt

Megjelent PuPu blogján.

1. Az nem összefogás, amelyikben két szervezet megállapodik egymással, majd azt mondják, hogy aki összefogást akar, az csatlakozzon hozzájuk. Csatlakozzon hozzájuk a hathúszas, mozdonnyal előre.

2. Az nem megállapodás, amelyben az összes kérdésben, melyben meg kellene állapodni, már előre megállapodott két szereplő, a többi pedig ki van zárva a tartalmi döntésekből. Aki erre képes, az hasaljon el a Wartburg kalaptartóján és bólogasson, esetleg csóválja a farkát.

3. Az nem széleskörű megállapodás, melyben a szóba jöhető közéleti szereplők részvételéről utólag döntenek azok, akiknek a részvételéről, szerepéről – szerintük – mások nem dönthetnek se előre, se utólag.

4. Az nem korrekt eljárás, hogy egy sajtótájékoztatón azt mondja valaki, hogy azért nem válaszol egy újságírói kérdésre, mert nem akar a sajtón keresztül üzengetni, miután egészen odáig folyamatosan azt tette.

5. Az nem való miniszterelnöknek, aki miniszterelnöki ambícióin túl egy év alatt sem tudta tisztán artikulálni a szándékait, aki sunyin bujkált és lavírozott, és még tegnapelőtt is azt állította, hogy nem ragaszkodik a listavezetői pozícióhoz, majd tegnap kész tényként tálalta becses személyét a közvéleménynek. Természetesen kész döntésként, még annak előtte, hogy a tárgyalásokat akárcsak elkezdték volna az együttműködés kiszélesítéséről.

6. Az nem tisztességes, hogy azzal próbálja valaki zsarolni a másikat egy politikai döntés előtt, hogy ha nem értesz velem egyet, akkor te vagy a felelős a bukásért, melyért egyébként ő tette a legtöbbet az demokratikus ellenzék széleskörű összefogásának megakadályozásával.

7. Az nem tisztességes politikus, aki saját önös érdekeit az ország érdeke elé tolja, nem ismeri fel a valóságos folyamatokat és nem azoknak megfelelően cselekszik. Az pedig nem épeszű, aki azt képzeli, hogy csak a baloldalon akadnak tisztességes demokraták.

8. Az nem demokrata, aki képtelen kompromisszumokat, szövetségeket kötni.  A politika ugyanis nem a „kell”-ről szól, hanem a „lehetséges” tehetséges megvalósításának művészete.

9. Az sem politikus, aki lenézi, egyben ostobának nézi a választót, elsősorban saját pártjának szavazóit.

10. Az meg aztán egyenesen bolond, aki azt hiszi, hogy egy semmiből felépített párt szavazóit zsarolni lehet. Ők mindahányan büszkék magára a teljesítményre és azért állnak a párt elnöke mögé, mert szilárdan hisznek abban, hogy ő adja a helyes válaszokat a kor kérdéseire.

11. Az sem politikus, aki azt hiszi, hogy Gyurcsányt bele tudja húzni egy szokványos szocimutyiba, mert ő pontosan tudja, hogy abban a pillanatban hagyná őt eddig szép teljesítményt nyújtó pártja támogatóinak minimum hetven százaléka faképnél.

12. Ha egy költöző madárnak piros csőre van, a földön totyog, a levegőben elegánsan szárnyal, gágog, szereti a kukoricát és úgy néz ki, mint egy liba, akkor az nagy valószínűséggel liba is. Ha valaki hosszabb időn keresztül éppen olyan módszerekkel dolgozik, mint kormánypárt, ha ő az egyetlen, akit a politikai ellenfél békén hagy és nem gyaláz, ha ő az, aki az összefogás szótól sikítófrászt kap, aki a minizsarnok egyes számú rémálmát próbálja szent buzgalommal kiszorítani a politikai térből, akkor az nem saját pártja, hanem a politikai ellenfél szekerét tolja.

13. A miniszterelnökséghez nem elég egy bonviváni csücsörítés, sem egy homlokba fésült huncutka. Ha beírod a Google keresőjébe, hogy Bóni gróf, a képtalálatok között ott szerepel az önjelölt listavezető képe. Merthogy azt azért szögezzük le, hogy az MSZP listája nem azonos az Összefogás listájával, még, ha ezt sugallnák is minden megnyilatkozásukkal Edvin herceg és hű társa, Bóni gróf.

Kísértetiesen hasonlít ez az egész dolog a 2009-es helyzetre, akkor is be akarták bizonyítani, hogy a baloldal csak torzsalkodni tud, kormányzásra alkalmatlan. Ehhez akkor is ugyanazok a szocialista és liberális körök adták a muníciót, mint ma is teszik, és ma is ugyanazokat az érdekeket szolgálják, mint amelyeket akkor szolgáltak. Bizonyos szempontból csapdahelyzet ez Gyurcsánynak is, hiszen ha a méltatlan feltételek helyett tiszta lapokat követel, akkor könnyen rátolják a felelősséget az összefogás elmaradásáért, de azt hiszem, hogy ezzel nem kellene most törődni.

Tiszta beszéd, tiszta elvek, tiszta kezek – a nép ezt értékelni fogja, és felismeri már a pávatáncot, akkor is ha maga a Nagy Táncművész, meg akkor is, ha baloldali tanítványa adja elő.  A Mesterházy-Bajnai páros az elmúlt egy év során csúnyán leszerepelt, velük ma már nem lehet győzni. Ha politikusok lennének, ezt már régen tudomásul vették volna.

Ha tudják, de ennek dacára ragaszkodnak a vezető szerephez, akkor erre nem politikai, hanem más okuk van. Jó lenne, ha reálisan átgondolnák a helyzetet.

Attól tartok, képtelenek lesznek rá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 68 szavazatból)
PuPu: Mérgelődjünk együtt, 4.8 out of 5 based on 34 ratings

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. De képtelenek ám! És hogy ez így van annak az az oka, hogy az itt 13 pontban felsorolt megállapítás mindegyike sajnos kivétel nélkül megállja a helyét. Különösen a 12-es pontra hívnám fel a figyelmet. Az abban foglaltak, az alfája és omegája az ellenzék gyengeségének. Én szerintem amíg a közéletből ez az MSZP ki nem múlik, vagy valamely belső megtisztulási folyamat eredményeként radikálisan át nem alakul, itt nem lesz változás. Csak úgy mellékesen megjegyzem, ha képes lenne erre az átalakulásra, akár hívhatnák DK-nak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  2. “A Cink úgy tudja, pillanatokon belül szétrobbanhat a Bajnai-párt. A Juhász Péter-féle Milla ugyanis valószínűleg kilép az Együttből.”
    http://cink.hu/kilep-a-milla-szetrobban-bajnai-partja-1497507203
    |
    Azaz elmennek az idealista “civilek” és maradnak a reálpolitikusok. Így már érthetőbb miért lett hirtelen nagyon könnyű az együttműködés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Teljes mértékben egyetértek. A Mesterházy-Bajnai duó a DK lenullázása, egyre népszerűbb radikalizmusának elhallgattatása és Bajnai megmentésére kötött újabb paktumot és FIDESZ-módszerrel tesz kísérletet politikai riválisai szavazótáborainak lenyelésére. Teljesen antidemokratikus amit tesznek, hiszen ismét ketten állapodtak meg, a többiek, ha egyáltalán leülnek a DK-n kívül más tömörüléssel, pedig eldönthetik, hogy elfogadják-e kettőjük alkuját, kettőjük programját. Ez a Fidesz Nemzeti Együttműködési Rendszerének szelleme, aki behódol az velünk jöhet. Schmuck Andor, az ATV által az ügyben először megszólaltatott, “legfontosabb” szereplő, ettől határozottal elhatárolódott, ugyan ezt tette Fodor Gábor is. A Bajnai új akcióját kiváltó DK hallgat, a baloldali média pedig jegeli őket. A korábbi összefogást sűrgetők így váltak két nap alatt súlytalan szereplőkké. Most már csak abban bízhatunk, hogy a kirekeszetettek – bár szalámi-taktikával, külön-külön tárgyalnak velük – megőrzik tisztességüket és lesz erejük demokratikus mederbe terelniük a tárgyalásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  4. Mesterházy egy pojáca! Mondom ezt úgy, hogy teljesen világos, hogy milyen cinkelt lappal játszik, és a hülyéje azt hiszi hogy nem látják az emberek!
    Teljes politikai analfabetizmusról tesz tanúbizonyságot az mszp, ha azt hiszik hogy az emberek elfelejtik mit mondtak tegnap.
    .
    Ki felejtené el Szanyi idétlen kijelentését,mi szerint Gyurcsány bolond?
    Ki felejtené el Tóbiás, és a többi Mesterházy haver érdekből dehonesztáló kijelentéseit Gyurcsányra?
    Ki felejtené el Mesterházy csúfos szereplését október 23.-án?
    Ki felejtené el, hogy éppen ezért Mesterházy felügyelet alá van helyezve?
    Ki bízná rá az x-ét egy gyámság alá helyezett kiskorúsított hibbantra, aki miniszterelnöki székre pályázik?
    Ezek normálisak???
    .
    Ezek az emberek az elmúlt évben mutatták meg az igazi valójukat….Irtózatos!
    .
    Bajnai ezek mellett a karrierista senkik mellet, CSAK egy megvezetett a helyzetét át nem látó balek, aki elhitte, hogy az mszp nem az, amiért Gyurcsány otthagyta őket.
    Mára tudatosult remélem benne Gyurcsány igazsága. Bár tegnap még úszott az árral, amit az mszp okozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  5. Mesterházy pojáca, ja…, de ahhoz, hogy idáig jussunk, kellett Bajnai is.
    Naná, hogy a civilek kiseggelnek Mesterházy mögül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. nagyon jól összeszedett cikk. igen, kb én is ezt gondolom az “összefogás” fedönév alatt zajló több hónapos kutyakomédiáról. számomra, mint potenciális DK támogatónak vízválasztó lesz gyurcsány reakciója. ez alapján döntöm el, hogy be tudok-e állni mögéük. a DK-t nem mint a legkisebb rosszat szeretném választani, hanem mint a számomra megfelelöt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  7. Aki a tökéletesre vágyik mindig gondoljon arra, hogy akik most vannak, azoktól lejjebb már csak a vakondok van, az is csak akkor, amikor érdeklődni akar és előbújna…. (Hofi nem pontosan így mondta.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  8. http://nepszava.hu/cikk/1007465-vita-a-tanari-bojkottrol
    -
    Ha nem itt élnék biztosan viccesnek találnám!
    A pedagógusok sokan benne vannak a mostani létharmatban – ezt jól megkapták! Ők is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. Itt az a kulcskérdés, hogy mit lép a DK.
    Balsejtelmeim vannak.
    GYF nagyon igyekszik hazafelé, ahelyett, hogy legyintene egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  10. Bokros Lajos elgondolása, mely teljes összefogás az ellenzék részéről és 500 nap után kiírni a választásokat, addig pedig dolgozni a megoldásokon, még talán segíthetne.
    -
    Tákolmányukat, a 6x módosított változatával és Dr PlaigPál aláírásával pedig kukázni kell, semmiféle társadalmi konszenzus nem volt – ha úgy nézzük az Operaházi önfényezésen kevesebben voltak, mint kint az ellene tüntetők – akkor pláne kukába való!
    -
    Aztán pedig jöhetne ez is:
    http://www.kepfeltoltes.hu/view/130107/255467_413305765384912_1044013047_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Mesterházy folyton arra hivatkozik, hogy Gyurcsány “megosztó” személyiség, hogy a szavazóik közül sokan nem adnák a szavazatukat olyan formációra, amiben Gyurcsány is benne van. Hát én a magam részéről a fasiszta fideSS leváltása érdekében rettentő toleráns lennék, sok verziót el tudnék fogadni, de olyan formációra biztosan nem adom a szavazatomat, amiben Mesterházy benne van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  12. Aki nem képes mindenre, hogy véget vessen ennek a gyalázatnak, az mindenre képes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Mesterházy a saját személyiségéhez képest szintén megosztó, de anyival kevésbé, mint amaenyivel tehetségtelenebb (kisebb formátumú) személyiség, mint Gyurcsány. Ha ezt képes volna tudomásúl venni, és keményen tanúlni az eddig elkövetett hibáiból, akkor 2022-re talán még igazi politikus is válhatna belőle. Ezzel teszem le a vitában a voksomat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Ez mind a taktikázásuk eredménye. Nagyon jól tudják,hogy a mostani választásokat nem nyerhetik meg, ezért gyorsan beveszik Gyurcsányt, hogy ne hogy azt mondhassa, hogy nem volt összefogás, az okozta a vesztüket. De így azt is tudják mondani, hogy miatta vesztettek. Fő a taktika. Csak most jó lenne azt a sok dumát elfelejteni, amit eddig mindnyájan nyilatkoztak az elmúlt időszakban.Én a következő hónapokat szívesen kitörölném az életemből,mert biztos vagyok benne,hogy a legmocskosabb kampány fog jönni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Mesterházy megkapja azt a lehetőséget, hogy kijelentse,- a DK- t a saját vállán
    vitte be a parlamentbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Elégedetlenek Pártja

    Nem tudom hogy mi a helyes jelző erre a helyzetre, de mi előre látóak voltunk ezért megalakítottuk az ELÉGEDETLENEK PÁRTJÁT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos