Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A Sorsok Pláza 2014. január 29. szerda 5:16

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A Sorsok Pláza

A kormányt két kérdés foglalkoztatja a holokauszt-emlékévvel kapcsolatban: hozhat-e ez bármilyen formában szavazatokat a 2014-es országgyűlési választásokon, illetve az antiszemitáknak adott engedmények kiváltanak-e akkora nemzetközi felháborodást, ami már kellemetlen lehet, mert zavarja őket a lopásban. A hazai felháborodás nyilván érdektelen, mert egyrészt nincs ilyen, vagy csak elszigetelten, a Facebookon és a marginális demokratikus médiumokban hőbörögnek az érzékenyebbek, másrészt mikor zavarta ezt a kormányt bármilyen hazai felháborodás, ha a közvélemény-kutatások visszaigazolták, hogy bármit megtehet a magyarokkal?!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a jellemtelenség nem azonos a nácizmussal vagy antiszemitizmussal, hiszen ha Orbán Viktor liberális programmal maradhatna a hatalomban, akkor reggelre liberális lenne, ha pedig a Habsburg-restaurációval, akkor saját kezűleg vinné Bécsbe a szent koronát.

Kétségtelenül visszatetsző lehet egyeseknek, ha a hatalom fontosabb az igazságnál, de ez a visszatetszés kontrollálható, mivel a magyar lakosság jelentős (meghatározó) része simán eladja a lelkét, ha 6 százalékkal csökken az áram ára. 10 százalékért a gyermekét is átpasszolja, a 15 százalékba pedig lehetőleg ne gondoljunk bele.

Ráadásul a Fidesz szavazótábora nem is igényli különösebben az antiszemitizmust, tökre nem érdekli őket, hogy idegenrendészeti eljárás zajlott-e Kamenyeck-Podolszkijnál vagy népirtás, csak mondjon nekik szép beszédeket Orbán Viktor néha, meg legyen kívánságműsor a köztévében, a zsidók cseszegetését nem várják el a kedves vezetőtől, csak a kormánypárt pechjére a megvehető történészek között alig akad minőségi áru, az önkéntesek meg kifejezetten selejtesek, mondanak mindenfélét, de főleg baromságokat. Veszélyes, Horthy-mosdató, nyilasmentegető baromságokat. Nyilván, mert ezért is kellett elszegődniük a Fidesz-szolgálatba, a szabad történésztársadalomban nem jutott nekik hely.

Jelezném: nem jobb a helyzet a művészeknél sem, szerencsétlen Orbán odaadná a fél Szijjártó Péterét egy jelentősebb zenészért, színészért vagy íróért a kampányszínpadon, de majd hülye lesz valaki odaállni, ha a tehetségéből is boldogulhat. Oda csak a szar alakok sorakoznak fel, akiknek ez az utolsó esélye egy koncertre a Sportcsarnokban, egy színházigazgatói állásra, valami rendszeres, fizetős melóra. Tökéletesen érthető.

Remélem, a miniszterelnök orvost nem a seggnyalói közül választ, mert simán belehalhatna egy náthába.

De visszatérve a Sorsok Házára (Schmidt Mária projekt, kb. 7 milliárd) és a német megszállás emlékművére, a probléma nem azzal van, hogy a kormánypárt direkt provokálná a zsidóságot, hanem azzal, hogy olyan érzéketlen és tehetségtelen embereket gyűjtött maga köré, akik bénázásból vagy tudatosan a Horthy-rendszer rehabilitálására koncentrálnak még a Holokauszt-emlékévben is, ahelyett, hogy legalább finom terelgetéssel próbálnák a magyarokat rávenni némi szembenézésre a múlttal,a kétségtelenül mocskos és borzalmas múlttal. Nem. A zsidóknak az volt a sorsuk, hogy elpusztuljanak – sugallja talán szándéktalanul, de rendkívül otrombán a Sorsok Háza elnevezés, a magyarok meg olyan tisztán állnak az Úr ítélőszéke előtt a második világháborúval és a harmincas évekkel kapcsolatban, hogy egy angyal azt ki sem tudja fejezni. Kéne legalább három.

Önbecsülést ugyanis nem abból nyerhet e nemzet, ha hazudoznak neki és hazudozik magának a történelemről, hanem abból, ha feldolgozza, levonja a tanulságot, és nem követi el ugyanazokat a hibákat minden évszázadban többször.

Ez a megoldás azonban fárasztó, megterhelő és nem hoz azonnali eredményt, ilyeténképpen pártunk és kormányunk a hazudozást preferálja, csak hozzon mihamarabb eredményt, lehetőleg még a választások előtt, valamint a civilizált világ ne kezdjen el sikoltozni.

Nos, ez az utóbbi kitétel nem teljesült.

Ez nem a véletlen műve, nem a sors hozta így, még csak nem is a gonosz nemzetközi baloldal szervezte meg, hanem egyes egyedül magának köszönheti Orbán. A helyzet ugyanis az, hogy amennyiben a kiválasztásnál (országgyűlési képviselő, kutatóintézet igazgató, rakétatervező vagy asztalos) az egyetlen szempont a békemeneten való részvétel, és a hülyeségek kritika nélküli megismétlése nyilvános helyeken, akkor az automatikusan ide vezet. Nem néha, nem véletlenül, hanem mindig, mert az idióták idiótán fognak nyilatkozni, hiába feltétlen hívei a nemzeti együttműködés rendszerének, attól még nem fognak megokosodni. A Parlamentben mindez nagyszerűen működik, ott gombot kell nyomogatni, de a kutatóintézet élén, a kilövésnél vagy a konyhaasztal kipróbálásánál már akadhatnak gondok, mivel az orbán-hit nem garantálja a működő rakétát, a történelmi tények ismeretét vagy a vízszintes asztallapot.

Ez nagyon rosszul jött nekik a választások előtt. Nekünk meg nagyon jól.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (117 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +196 ( 204 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A Sorsok Pláza, 4.9 out of 5 based on 117 ratings

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. Ne hőbörögjünk má’!
    Tegnap egészen véletlenül láttam Rétvári pubit, amint Havasnál mekegett a törvény tiszteletéről, meg a jog betűjének betartásáról.
    Jelentem, nem hülyék ezek a gazemberek! Le van papírozva minden, az is ami nincs. Mint a tisztesség, és a becsület.
    Csak épp hogy azt nem mondta, hogy nem tudtok bennünket elkapni, mert olyan ügyesen vagyunk gazemberek!
    Nekünk nem csak a múltunk, a jelenünk is mocskos, de nagyon!
    Kész a koncepció a birodalmi sassal, ártatlanságunk jelképével.
    A Sorsok Háza ugyanezen elvek alapján fog megvalósulni.
    A Terror Háza mit sugall? Schmidt Mariskától mit lehet elvárni?Hű kiszolgálójaként a rezsimnek, és múlt értelmezésének elferdítése után?
    A Pengefal amikor nem lett lerombolva, már tudható volt, hogy ez a nép eltűri a múlt gyalázatos megmásítását.
    Ezek meg felbátorodtak! A folytatásra. És senki nem kiabált amikor Lázár Janó tette a gyalázatos kijelentését a zsidó gyerekekről! Azóta is kussol mindenki, akinek kötelessége lenne ordítani!
    Horthy már hófehérré szelídült a maga aljas cselekedeteivel, és nézetével, hovatovább ez lesz a követni való!
    A civilizált világ nem fog sikoltozni helyettünk, jobb ha tudjuk. Legfeljebb egy egy jelzésértékű momentum lesz, mint a Braham professzor tisztességes kiállása ezek ellen a szörnyű történelemhamisítások ellen.
    Évek óta vesszőparipám a múlt rendbetétele, kibeszélése, mert talán így nyugvópontra jutna az a sok badarság, és aljasság, amit a politika elkövetett.
    Ez az ország még ahhoz is gyáva, hogy ezt a munkát elvégezze.
    Akkor mit várhatunk a jövőtől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (61 szavazatból)
  2. ” ahelyett, hogy legalább finom terelgetéssel próbálnák a magyarokat rávenni némi szembenézésre a múlttal”
    — Na ez az az út, amelyen ez a rendszer soha nem fog elindulni, mert életveszélyes a számára. A holokauszt olyan végletes és elementáris esemény, amelynél nincs és nem lehet részleges szembenézés, részleges beismerés. Egy precízen megszervezett, faji alapú népirtást és ilyen léptékű hullarablást nem lehet részben beismerni. “Na jó, kiirtottuk őket, de csak kicsit”? Vagy pláne “nem eléggé”? (v.ö. B.Zs.)
    Marad az önfelmentés, az pedig törvényszerűen vezet el nem csak Horthy, hanem Szálasi és az egész fasiszta, antiszemita rendszer teljes rehabilitálásához is. Ha nem a beismerést választják, akkor ezen az úton kell végigmenniük. Végig is fognak. És ezen az úton fog eldőlni, hány bátor és tisztességes ember van ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  3. “Remélem, a miniszterelnök orvost nem a seggnyalói közül választ, mert simán belehalhatna egy náthába.”
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++sokx
    -
    Bizony, bizony – Csiba dr. gyógyítsa meg őtet a kórházában…
    Ja, hogy itthon maguknak kialakítottak egy szuper kórházat, most ott lesz még Telkiben is egy, biztos, ami ziher!
    A szakmai hozzáértés az egyébként is olyan bolsi trükk, pfujj, le velük!
    De akkor Graz-l mi van?! Ezt most akkor, hogyan?
    -
    Kontáréknál kontárokkal csak 3xbóvlit lehet kapni.
    Bármihez nyúltak, bölcsődétől-sírásásig mindent felforgattak és elbarmoltak, Magyarország a csodával határos, hogy egyáltalán még működik!
    Kell az a repülőtér ott a budi, a focipálya, a szálloda, a kisvasút mellé…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  4. Csacsicska Tamás

    Big Five!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Valódi álhír: Szakály Sándor a Veritas Intézet igazgatója egyetért Schmidt Máriával abban, hogy az első szociális temetések 1941-ben Kamenyeck-Podolszkijban zajlottak le, amikor a 17000 idegenrendészeti eljárás alá vont személlyel megásatták a sírjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. Kedves PKI! Kitűnő írás (mint legtöbbször). Merem azonban remélni, hogy Ön téved, és a magyar lakosság meghatározó része nem adja el a lelkét „for a pocket full of mumbles” (Simon and Garfunkel). Vagy csak ideiglenesen, ami ellen lehet és kell is harcolni. Mindenkinek.
    Az alábbi e-mailt 01.27-én küldtem el:
    Dear Mr. Randolph L. Braham!
    Feeling desperately ashamed by the efforts of the present Hungarian government to whitewash Hungary’s crimes against our Hungarian-Jewish compatriots between 1920-1945, let me express to you my deepest respect and thanks for having now returned the Hungarian state award.
    I am convinced that your consequent action has not been aimed at all against the huge majority of Hungarian people, not wanting to let the “ancient rat spreading disease among us”!
    I do hope that you may derive some solace by my short video, which is meant to be an appeal for replacing the Orbán regime at the elections in April 2014:
    https://www.youtube.com/watch?v=3jfOpNP-Frs
    Sincerely Yours
    József Szimon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  7. http://valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/01/28/tiz-dolog-ami-meg-hianyzik-felcsutrol/
    -
    Hogy teljes legyen az 1800 lélekszámú közösség öröme….
    Én úgy olvastam, hogy akik menekülnének ebből a szerencsés közösségből, nem tudják eladni az ingatlanjaikat.
    Felcsút sem vonzó, akárcsak Ócsa – na, majd a bérbikákat beköltöztetik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  8. http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/01/28/rogan-kuldjuk-nyugdijba-gyurcsanyt/
    -
    A félelem bére….
    Egy amortizált politikussal miért kell ennyit vergődniük?!
    Jó, tudom, felmosott a vekkeressel és meghívta egy Nobel-díjas közgazdász a könyvéhez, na de miért foglalkoznak vele, a végén még egyre szimpibb lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  9. “Csiba dr. gyógyítsa meg őtet a kórházában” – konkrétan Csiba doktort nem kellene bántani, hiszen orvosnak is, kórház-igazgatónak is kiváló. Csak politikusnak sz…r.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  10. http://www.hirado.hu/2014/01/29/kosa-mar-gyurcsany-kormanyfojeloltsegen-sem-lepodnek-meg/
    -
    Mr20%-s Lali huszárnak is illik megszólalnia – aha, értve, nyugtázva, kaphat még valamit. Talán egy Liberóra neki is szüksége van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Kufirc
    2014. január 29. szerda 09:05
    Nagyon morbid, de nagyon igaz.
    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Rétvári… Aszondja: Nemtuggyuk, mi vn a konzultációs ív vonalkódjában. Riporter: Akko honnan tudjuk, h nem sért alapogot? RB: Aztat nem sért! – Egy tescos árufeltöltő is kiröhögi, mert tudja, mi a vonalkód. Ekkora kontraszelekció mellett tkp az a csoda, h még nincs államcsőd. De lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. “Remélem, a miniszterelnök orvost nem a seggnyalói közül választ, mert simán belehalhatna egy náthába.”

    Én nem szeretek hazudni.
    Bízom a maffiafőnök paranoiájában. Lassan már másban sem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Megingathatatlan az a meggyőződésem, hogy orbán kiszolgálói egytől-egyig hülyék, gyengeelméjűek és buták. Ha ez nem így lenne, nagyobb bajban lennénk a választáskor, mert a szofisztikált aljasságot sokkal nehezebb felismerni a nép nagy részének. Itt viszont a nyilvánvaló dilettantizmussal, alacsony intelligenciával és az ezzel párosult rosszindulattal nézünk szembe. Örömmel látom, hogy kerényin egyre nyilvánvalóbban mutatkoznak az agyi lézió tünetei és még sorolhatnám a példákat, hogy magáról a kiskondásról ne is beszéljünk. A parvenü-mentalitás pedig egyenesen kacagtató, lásd: plüss szmokingos vadászmuri, Puskás-díj átadó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. Borsodi Hínáros: (ez ama sör autentikus elnevezése): Ha igazad lenne, a nevezett úr nem menetelne a Békemenetben.
    Sokszor idézem a cikk témájában Lenint, aki megmondta, hogy a hülyeség nem termelőerő. Para most is kiváló. Az utolsó mondat, mint vörös farok viszont teljesen értelmetlen. Mert mit jelent mindez a választások tekintetében? Abszolúte semmit. Ettől se orbánnak nem lesz kevesebb szavazója, se Meseházi nem lesz okosabb egy hangyahajszálnyival sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  16. http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/01/29/az-aranybika-nem-ker-tobbet-az-ellenzekbol/
    -
    CSAKAFIDESZ mehet, meg a bérbirkák – gondolom én.
    Debrecenieknek bejött a Lali huszár, fura ízlés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/01/28/fidesz-mesterhazy-attila-nojon-fel-a-feladathoz/
    -
    Neki még lesz ideje, ha netán kormányra kerülnek felnőni a feladatához, na de akik most nem nőttek fel a feladathoz, azokkal mi legyen?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. http://nol.hu/belfold/20140129-a_jog_es_a_jogszeru
    -
    Zsigó és az ő lex törvénye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. PA-RA-JÓÓÓ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Nem véletlen, hogy Arthur J. Finkelstein a kampány tanácsadójuk 2008 óta. Aki “( 1945- ben egy New York-i zsidó család gyermekeként, közelebbről egy brooklyni taxisofőr fiaként látta meg a napvilágot. A Columbia Egyetemen és a Queens College-on matematikát és statisztikát tanult.) Az elmúlt négy évtizedben egyesült államokbeli, kanadai, izraeli, közép- és kelet-európai konzervatív irányultságú pártok és jelöltek választási kampányát segítette. Testvérével együtt egy konzultációs és lobbicéget vezet. Finkelstein meleg létére homofób kampányok megtervezésében vett részt. Birnbaummal 2008-óta dolgoznak FIDESZ-nek a választási kampányon kívül is kb 2 havonta konzultálnak.
    Ő tette szitokszóvá a “liberális” jelzőt, és ő a szellemi atyja az izraeli közép- és szélsőjobb kormányszövetségének is. Az amerikai tanácsadók legszűkebb élvonalához tartozik, és a negatív kampányok keresztapjaként ismert.” Ennek ismeretében mennyi a hitele a Ron Werberezésnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. “ha Orbán Viktor liberális programmal maradhatna a hatalomban, akkor reggelre liberális lenne,”
    Másoktól is hallottam már ezt a logikát, hogy a Fidesz vagy Orbán nem lehet antiszemita, mert ahhoz elvek kellenek.
    Ez egy hipotézis, amire nincsen bizonyíték.
    Ugyanis a Fidesz négy évig volt “liberális”, amikor még tagja volt Fodor Gábor, és azóta húsz éve folyamatosan katolicista szélsőjobbos.
    Orbánnak már diákkorából vannak antiszemita nyilatkozatai.
    Leghitelesebben azt lehet eljátszani, ami belülről jön.
    Hogy Orbán nem antiszemita, csak opportunista, arra semmi kézzelfogható bizonyíték nincsen.
    Azt mondtani, hogy a szavazói sem azok, és nem is igénylik, oltári nagy tévedés. Csodálkozom is rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. Ilonka néni, az igaz, hogy a kontraszelekció miatt baromságokat csinálnak. De az is igaz, hogy a kommunikációs (agymosó) brigádjuk nagyon profi! Egyszer végigelemeztem Orbán beszédeit (kegyetlen egy munka volt), és pontosan követni lehetett a politikai marketing összes elemét a szövegben, és a tudatmódosítás valamennyi eszközét.
    Nem valami ezoterikus tudomány ám ez, vannak magyar nyelvű könyvek róla, pl. Pratkanis és Aronson A rábeszélőgép című szociálpszichológiai műve. PDF-ben a netről is letölthető. Ha meg akarjuk érteni az orbáni agymosás technikáját, akkor ezt a könyvet el kell olvasni.
    http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/media-befolyasa/1189-pratkanis-aronson-a-rabeszelgep
    Emellett, sajnos, a neurolingvisztikus programozást (NLP) is bőségesen használják. Erről is van sok könyv magyarul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. http://nepszava.hu/cikk/1009307-tuntetes-banyaszokloket-raznak-balog-miniszteriuma-elott
    -
    Valami a hideg ellenére elkezdődött, már ideje volna megmutatni a hatalomnak, hogy most már jó lenne az emberekkel és az országgal is foglalkozni, nem csak a betonozással és a zsebek tömésével foglalkozni, és az emberek egymásra uszításával keverni a trutyit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. http://nepszava.hu/cikk/1009312-kisemmiztek-a-gazdakat-az-osmagyar-ronan—tuntetni-fognak
    -
    A gazdák is eszmélnek, de ki fog itt vetni, talán a műkörmös?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. http://nepszava.hu/cikk/1009309-matolcsy-meg-meg-sem-szolalt-mar-zuhan-a-forint
    -
    Unortodoxia – most segítik csak igazán az adósokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. A Sorsok Háza meg a sasos emlékmű ötletével a hatalomnak talán sikerült elérnie, hogy néhány okos ember felháborodása nyomán; sokan valójában láthassák meg azt a múltat amit ők tisztára szeretnének mosni.
    Az emlékévet jó lenne felhasználni a szembenézésre és általa a megtisztulásra meg az okulásra.
    Az emlékművet –ha mégis megépül– le lehet bontani, a Sorsok Házát át lehet nevezni is rendezni is.
    Csak hát ahhoz 2/3-al választást kéne nyerni (ha már a bojkott elmaradt)
    Ez lenne itt a teendő amihez államférfiak kellenének nem csak politikusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Egy vagy két link rendben van, de miért kell 10-15 linkkel teleszemetelni az odalt? Ha magyarországi népszavát vagy nolt akarnék olvasni, azt megoldanám magamtól is. Egy link lehet érdekes bárhonnan. Kétlem, hogy mind a 15 fontos lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. Sarah
    Majd törli admin – mikor tetszik már megmondani, hány sort írhatok?!
    Akit érdekel elolvassa – akit nem átlépi és admint, ha zavarja, kitörli.
    -
    Amit az otthoni hírportálokon olvasni lehet, nem tartanám szemétnek, de nem is vagyunk egyformák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  29. Két cikket nyitottam meg, és mindkettőnél a hozzászólások 75%-át a linkjeid miatt kellett átgörgetnem. Ezek után nyilvánvaló, hogy egyiket sem nyitom meg, tehát feleslegesen rabolod velük az életemet.
    És ezzel egész biztos nem vagyok egyedül.
    Van, hogy a kevesebb több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  30. emofree – nagyon igazad van. Sajnos tényleg működik a NLP is, és az összes többi, annyira, hogy aki bedől nekik, már a hang hallatán eufóriába esik.
    Nekem meg azonnal hányingerem támad, így még a kedvenc rádiómat is azonnal kikapcsolom, ha meghallom OV hangját :(
    De – úgy tudom, hogy van olyan reklámtörvény (? – van???) amelyik tiltja a tisztességtelen – tudatalattiba hatoló reklámokat, akkor talán lehetne olyan is, amelyik a tisztességtelen politikai beszédet is megtiltja!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Elhiszem, hogy kínos lehet ennyi kontárságot olvasni, én is így vagyok vele!
    De nem én, nem a Bajnai, nem a Mesterházy és nem a Gyurcsány, hanem a kormány kontársága produkálja ezeket, ők, a 3xbóvlis koleszosok!
    -
    Ha az ellenzéket kritizáljuk, attól még a kormány dönti csődbe az országot, osztotta meg az embereket, a négy év gazdasági és szellemi mocsarát nem az ellenzék követte el!
    De lehet, hogy rosszul látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. csakén
    De asszisztált hozzá!
    “négy év gazdasági és szellemi mocsarát nem az ellenzék követte el!”
    Egyébként osztom Sarah véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. kimaradt: a linkekkel kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Para

    Bármikor ,amikor elfelejtesz Gyurcsányozni ( remélem végleg) nagyon jó cikkeket irsz. Én sokat biráltalak, de ez az ÍRÁS hibátlan. A Heti Hetesben is kiváló voltál:
    A kézfeltevős (kdnp) poén óriási volt, már ha valakinél leesett a tantusz.
    Gratulálok ,ez klassz volt Köszi. J a, és végre letetted ezt az ősember dizájnt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. De azer írhatok, ha többen még úgy is látják, hogy a hazai szemetet ideszórom, azer még írhatok?
    -
    Ha nem, akkor kérem admint, hogy töröljön mindenestől – mert nehezen állom meg, hogy a napi ocsmányságok mellett szó nélkül elmenjek.
    -
    Köszönöm az eddig türelmet és üdv. mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. Bármilyen hülyén hangzik, de köszönet jár ennek az isten barma szakájnak
    ( direkt írtam így). , Szerintem a hülye és álszent beszólása miatt ez a téma bekerült a közbeszédbe és nagyon sokan éppen ennek kapcsán értik meg ,hogy mi is volt ez.Itthon és külföldön egyaránt.
    A másik dolog,hogy egyszer és mindenkorra tessék megjegyezni,hogy olyan nincs ,hogy kicsit terhes valaki . Vagy igen ,vagy nem. Legyen szó Áderről ,Rogánról , Lázárról ,( most a két elmebetegről nem is beszélek) ,nem érdekel ,hogy mit hablatyolnak a holokauszttal kapcsolatban. Akik Wass és Nyírő imádók , akik Horthy mosdató pártban vannak , akik egy frakcióban ülnek a nemzedt repedtsarkú “zászlóanyjával”, azok mondhatnak amit akarnak ,akkor is tudjuk ,hogy ők tudják ,hogy mi tudjuk.
    Csakén, Te meg ne keseredj el ,ha itt olyanok otrombáskodnak veled ,akik a cipődig nem érnek fel.Ez legyen a legnagyobb örömük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  37. Orbán bizony antiszemita, kedves Para. A többi stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. Csakén

    Most láttam az utolsó beírásodat. Nyugodj már meg és maradj az izéden.
    Vannak akik nagyon sokra értékelnek ,sok mindenben egyetértenek veled.
    Én például nagyon sokra tartom ,hogy két lábbal állsz a földön és nem eregetsz lila ködöket Szerintem jól látod a dolgokat..
    Én jó pár napja megirtam azt ,hogy véleményem szerint vendégünk érkezett. ( , akinek van némi feladata A dátum se volt véletlen. Rosszra gondol,aki rossz.. Akinek nem inge az pedig nem veszi magára. , vagy ha igen ,no sagt schon.
    Szóval: Take it easy!!! Üdv. vikmeki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  39. Dakotamokaszin

    Képzeld én 1989 jun. 16-án mondtam a nejemnek ( közvetités a Hősök teréről )
    Ki ez a pasas? Rosszul vagyok a hangjától. Na, ez azóta csak rosszabb lett.
    Egyszerűen kiütést kapok tőle ( függetlenül a tartalmától ) ,ha ezt a mocskot hallom beszélni . Főleg mikor fejhangon kiabál. Hát az valami borzasztó. Bármikor meghallom ,azonnal távirányító és kikapcs. Brrrrrrrrrrr!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  40. @csakén: ha az olvasótársak is úgy látják, valóban érdemes meggondolni az oldal teleszórását linkekkel. Érdemes szelektálni, és olyanokat feltenni, ami valamiért különlegesen fontos vagy kapcsolódik a témához. Kicsit én is túl soknak érzem ezeket és funkciótlannak időnként. Ezt ne vegye bántásnak, és szó nincs arról, hogy a saját kommentjeit illetően bármi probléma lenne, ilyet nem is vetett fel senki. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. csakén,
    Talán nem csak én,
    de úgy vagyok vele, hogy néha furcsa, de örülök neki, mert azokat az oldalakat én nem látogatom, és jó, hogy valaki kimazsolázza helyettem, hogy mi az, amit érdemes megnézni.
    Mások szerint talán jobban kellene szelektálni. Lehet. De a szelektálás nagyon nehéz és szubjektív műfaj. Ugyanaz a személy hol többet, hol kevesebbet szór ki, hangulatától függően.
    Akinek nem tetszik, átugorja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. A linkekkel kapcsolatban magam is úgy vélem, hogy a kevés több lenne.
    Persze ez még mindig jobb, mint az egyszeri ember megoldása, aki a komplett cikkek bemásolásával boldogított bennünket valaha…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. emofree: szerintem az agymosó brigád azért lehet hatékony, mert mi magyarok hülyék, lusták, kényelmesek, pudingok vagyunk. Egy szellemileg felvértezett társadalomban ezeknek a fiúknak nem lett volna lehetősége egy mondatot sem végigmondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. Ilonka néni

    Én nem értem ezt az egészet. 1989 óta pontosan tudom ,hogy kicsoda-micsoda ez a szetrencsétlen. Soha ,egyetlen szavát se hittem el. Frászt kapok tőle , a hangjától , az idióta grimaszaitól, a hülye dakota vicceitől, a se füle se farka ,értelmetlen körmondataitól. Nem értem ,hogy lehet ezt megkajolni. Mindig is azt mondtam ,hogy két fajta fideszes van 1. hülye 2. aljas. Most már annyiban modosítanék ,hogy ehhez már mind a két tulajdonság szükséges.
    Nem poénkodok ,ezt teljesen komolyan gondolom. Ha ezt a holokauszt körüli pávatáncot nézem ,akkor arra gondolok ,hogy már ez a két tulajdonság sem fejezi ki azt ,hogy ezek milyenek. Ez egy istentelen ,embertelen ,velejéig romlott csürhe-szekta. De nem csak a főszemét és bűntársai ,hanem AZ ÖSSZES szimpatizánsuk is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  45. vikmeki
    Nem érted, nem érted!
    Őt, aki közülünk való? A példás családapát, aki készül a húsvétra, meg adja férjhez a lányát?Aki a pápához viszi népes családját egy áldásra?
    Ne viccelj már!
    .
    Ideje lenne megértened, hogy ebben az országban minden bóvli eladható, csak a csomagolásra kell vigyázni, hogy kellesse magát,és a vevőben kialakuljon az érzés, hogy az kell neki!
    Egyeske még mórikálja is magát hozzá, a suta félmosolyával, lép is egyet kettőt a pávatánca közben,az alattvalók meg körülötte csak arra vigyáznak, hogy a mutatvány tökéletesre sikerüljön.
    Aztán csapó! A nép által meg meg van véve!
    Boldog lennék, ha ebben az országban csak annyi egy bites agyú lenne, mint az egyeske hívei.
    Lassan mindenkit azzá tesznek.Mindkét oldalról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  46. bumburi

    Hát pont ez az . A pápához ???De hát ez az elmebajos tahó meg az egész pereputty REFORMÁTUS!!! ( Én is ,ez elég nagy szégyen).
    Ez a mindkét oldalról ,ez nem kellett volna. Tudod ,hogy ezt nagyon nem szeretem. A kettőt egy napon se lehet emliteni , és nem is szabad.Én eddig se voltam 1 bites ,ezután se leszek ,nyugi. Ja az meg nem suta félmosoly ,hanem idióta nyalinkás grimasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  47. vikmeki: Eléggé elborzasztó, hogy azon múlik a köv. 20 évünk, hogy az egységsugarú választópolgárból van-e több, vagy a józanul gondolkodóból. Nincsenek illúzióim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  48. vikmeki
    Nem rád gondoltam az egy bitnél.
    De látogass el egy Gyurcsány szimpatizáns csoport oldalára!
    Ugyanaz! nem akarom az illúziódat rombolni, de ez ugyanaz a veszélyt idézi bennem, mint amit a jobb oldalon látok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  49. Az érsekújvári hitközség visszaadta Orbánék pénzét

    Az Érsekújvári Zsidó Hitközség nyilatkozatban utasította vissza a Horthyt rehabilitáló, a magyarok felelősségét teljes mértékben a németekre hárító Orbán-kormány pénzét.

    Az érsekújvári hitközség közleményében ki is fejtette, hogy miért nem kell nekik az Orbánék által felajánlott pénz.

    Figyelem, az Orbán-kormány ilyet már régen kapott:

    Nyugtalansággal, mély megrendüléssel és megbotránkozással vesszük tudomásul, hogy az akkori magyarországi zsidóság deportációjának 70.-ik évfordulója – a méltó megemlékezés éve, a megbékélés és tényfeltárás, a tanulságok levonása és azok tanítása helyett – Magyarországon mindinkább a napi politika tárgyává sekélyesül. Az utóbbi napok – részünkről elfogadhatatlan – állásfoglalásai és történései számunkra kérdésessé teszik a Civil Alap nyújtotta támogatási szándék őszinteségét.

    Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Szálasi Ferencnek, melynek felavatásán díszőrséget áll a már akkor betiltott Magyar Gárda. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Horthy Miklósnak, aki teljes mértékben felelős a magyarországi zsidóság pusztulásáért. Annak a Horthy Miklósnak, aki a Sztójay-kormány első ülésén közölte: [A] „zsidókérdés megoldásában szabad kezet adok a kormánynak és annak intézkedéseibe nem óhajtok beleszólni.” Nem más, mint Edmund Veesenmayer tanúsította a Jaros–Endre–Baky perben: Horthy Miklósnak megvolt minden lehetősége és hatalma, hogy a deportációkat meggátolja. Ha képes volt meghiúsítani a csendőr-puccsot és letiltani a budapesti zsidók elhurcolását, akkor ebben nincs okunk kételkedni.

    Elfogadhatatlannak tartjuk a „mi – a magyarok, ők – a zsidók” szóbeszédet, még ha úgy is hangzik el, hogy „mi, magyarok, megvédjük a kisebbségeinket”. Elfogadhatatlannak tartjuk a holokauszt áldozatait kizárólag mint a zsidó közösség veszteségét számon tartani. A Magyarországi holokauszt közel hatszázezer áldozata olyan tudatos népirtó politika és magas szinten megszervezett, még a nácikat is bámulatba ejtő szofisztikált cselekvés következménye, amelyet az akkori magyar kormány és közigazgatás teljes szervezete vitt végbe.

    Elfogadhatatlannak és a történelem tudatos hamisításának tartjuk a céltudatos felelősség-áthárítás minden formáját, az áldozatok és bűnösök összemosását, a német megszállásra és a„szuverenitás elvesztésére” való hivatkozást. Ezt nem teszi igazzá semmilyen történelemhamisító ál-emlékmű. Nem feledjük: már a náci megszállásig is legalább 60 ezer áldozata volt a Magyarországi zsidógyűlöletnek, közöttük az „idegenrendészeti eljárás” 18 ezer áldozata is. Elie Wiesel szavaira hivatkozva: „…nem azért, mert valamit tettek vagy esetleg nem tettek volna, hanem kizárólag azért, mert zsidó anyától születtek. Engem gyűlöltek, még mielőtt megszülettem volna.”

    Gyermeteg magyarázkodásnak tartjuk azt az állítást, hogy az akkori kormány vétsége lenne, hogy „nem védte meg zsidó polgárait és anyagi eszközöket bocsájtott rendelkezésre az üldözésükhöz”. A magyar állam, a regnáló kormányok évek, évtizedek alatt tudatosan készítették elő a genocídiumot, az ország zsidóktól való megtisztításának soha nem látott bűnét, ezért a zsidó polgárokat kizárólag saját maga ellen kellett volna megvédenie. Ehelyett ellenük mozgósította a kétszázezres államapparátus minden bevethető közegét.

    Ezekben a kérdésekben sajnálatunkra nem történt határozott állásfoglalás a 2014. január 27-i Holokauszt Emléknapon elhangzott legmagasabb szintű miniszterelnöki üzenetben sem. Ezen nem változtat a tény, hogy Navracsics Tibor helyettes miniszterelnök Úr, vagy Rétváry Bence államtitkár Úr nemzetközi rendezvényeken magyar felelősségről beszél. A valós történések iránya ezt nem követi.

    Mindez őszintetlenné teszi a Magyar Kormány hozzáállását a Megemlékezés Éve szervezésében és anyagi támogatásában. Szabadjon Konrád György szavait idézni: „…az nem a százezernyi hetven évvel ezelőtt meggyilkolt zsidó gyerekről, hanem a mai magyar kormányról szól”. Hozzá szeretnénk tenni: annak választási kampányáról. Az áldozatok emléke nem lehet a napi politika és politikai harc, az ország imázsának a külföld felé szóló szebb bemutatása érdekében a propaganda eszköze.
    Nem adhatjuk nevünket sem a történelemhamisítás, sem a Horthy-rendszer szerecsenmosdatásának szolgálatához. Meggyilkolt szüleink, nagyszüleink, testvéreink emlékének kegyelete számunkra mindennél előbbre való, ezért ebben a folyamatban nem kívánunk részt venni.

    Mindezek miatt a Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség vezetősége egyhangúan úgy döntött, hogy a Magyar Kormány Civil Alapja adta, a megemlékezési rendezvényeket támogató pénzügyi támogatást nem fogadja el, és a már megítélt 1,5 millió Ft hozzájárulásra szerződést nem köt.

    A Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség elöljárósága.
    Az Elöljáróság nevében és megbízásából Lang Tamás elnök, s.k.

    Kelt Nové Zámky / Érsekújvár, 2014. január 28.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  50. http://nol.hu/lap/forum/20140129-mar_van_emlekmu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos