Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Jönnek 2014. január 31. péntek 7:42

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Jönnek

Gyorsan jött, mint a januári hóvihar. Délután még nem ment a kampány (leszámítva a tényt, hogy maga az élet véget nem érő, parttalan, tompa kampány harc a létfenntartásért), és egy sunyi, borongós téli éjszakán plakátok lepték el a metróállomást ördögi Simicskákkal, öntelt Viktorokkal, bohócsipkás baloldaliakkal. Délután négykor jobb indulatú jobboldaliak még nem tudták (legföljebb kapiskálták) az ellenfél pártelnökének becses nevét, de ötkor már hírül adták a világ hírharsonái, hogy Mesterházy Attila hóhér, aki szakmányban akasztatna jobb indulatú jobboldaliakat. Bocsánatkérésre kötelezték, leköpték és lekötelezték. (Igen, ez itt a jó kifejezés, kötelezték.) Úgy köszöntött ránk ez az egész valami, olyan tartalmatlanul, ridegen, amilyen az életünk.

Tulajdonképpen senki, senki nem lát, nem tervez, nem sző hálót két hónappal előre. Kormányprogram gyakorlatilag nincs is, maga a kormányfő egy felcsúti nemzetközi repülőtér és egy ötcsillagos szálloda ügyeinek bonyolításával foglalatoskodik munkaidőben, a szükséges engedélyek beszerzése folyamatban. Szólni kéne neki, ti magyarok, hogy itt van ez az ország, az egész ország egy nagy Felcsút, teremtsen mindenütt Kánaánt, mi már megadtuk magunkat heroikus ország-építő terveinek. Hát beszólt neki valaki, hogy a Duna völgyében nemzetközi atomparadicsom épül? Nehezményezte valaki, hogy sunyiban levajazta Magyarország évtizedekre szóló eladósítását? Érdekel még valakit, hogy mi meddig? Hogy volt-e joga úgy tárgyalni az oroszokkal, mint egy altáji vazallusnak a szamarkandi beglerbéggel? Szerintem tisztességes Fideszes még nem is sejti, minek tapsikol öt hónap múlva. Melyik győzelmet ünnepelheti. Nyugdíjba megyek, mondja a hatvanéves politológus, az örök optimista, hírek hozója, politikusok lelki pátyolgatója. Nyugdíjba megyek, mondja, és csöndesen elréved a múltban. Mindenki a saját, maszek menekülési útvonalát tervezi.

Tudtuk, hogy egyszer eljön majd a nap. Tudtuk, mint a fogoly a halálsoron. Hogy egyszer eljön a nap, amikor nincs több fellebbezés, kiút, tervezés. Indulni kell a sors elé. Valamit tenni kell (vagy futni kell), különben odatipeg négyszázezer sebzett lelkű nyugdíjas az urnákhoz, hogy leszavazzon a rezsicsökkentésre. A holnapra a holnapután ellenében. Mégis vártunk. Kivártunk.

Eljött a kampány, feldübörögnek a médiatankok az országutakon. Nem hittük el, hogy így lesz, ahogy Nagy Imre sem hitte teljes három napon át, hogy jönnek az oroszok, és pont ellene jönnek. Tudtuk, hogy feldübörög az Echo, az Info, a Hír, a Nemzet, hogy zárótüzet zúdítson a tehetetlen ellenzékre. Szervezettek, regulárisak, jóllakottak, csőre töltve vonulnak. A zsoldjuk rendben, nagyon is rendben. Ez a kis cikk riasztópisztoly. Legalább elsütöm.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 78 szavazatból)
Buják Attila: Jönnek, 4.5 out of 5 based on 46 ratings

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Hmm…., a nyugdíjasok aktívak, van véleményük, politizálnak, ők vannak ott tömegével a pártrendezvényeken, De …többségük elhiszi a reziskamut, az ország jobban teljesít dumát, meg azt, hogy Orbánnal a Megváltó szállt le Magyarországra. Kutatások szerint jelenleg ők vannak legkevésbé kitéve a napi stressznek és a létbizonytalanságnak, mer relatíve kevés, de biztos a nyugdíjuk, kiszámítható az életük Elkötelezett szavazók, ezért ők a törzsbázis, csak szólni kell és menetelnek, akcióznak, amit a párt kér. Mi lenne, ha az ország teljes lakossága nyugdíjba helyezné magát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (42 szavazatból)
  2. “…Szervezettek, regulárisak, jóllakottak, csőre töltve vonulnak. A zsoldjuk rendben, nagyon is rendben. Ez a kis cikk riasztópisztoly. Legalább elsütöm.”
    -
    Valami kis vigasz, hogy félnek, kapkodnak fűhöz-fához, készülnek a legrosszabbra – a riasztópisztoly már régen elsült az agyukban!
    De tessék csak többször is ezt megtenni, ezt a pisztoly elsütést!
    Mindenki, akinek lehetősége van, ezt tegye!
    A puskaporszag már régen ott van a kontár, 3xbóvlis orrában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (46 szavazatból)
  3. labanc
    Nem gondolnám, hogy a sok nyugdíjas mind vakegér lenne!
    Több eszük van, mint az többen gondolják – hiszen látják a családjuk vergődését, elköltözött gyerekek és unokák – skype- nagyszülők!
    -
    A kereplős, sípolós, ordibálós nyugdíjasok helyett a többiek szégyenkeznek.
    -
    Vannak, persze akik Orbánt kézcsókkal várják, a volt miniszterelnököket pedig kereplőkkel, sípokkal, libákkal – de ők nincsenek azer annyian, mint azok, akik inkább nem mennek ki a vekkerest fogadni és ott, mint csőcselék viselkedni, annál többre tartják magukat, hogy ordibáljanak, lehet táblákat tartanak, de leginkább majd teszik azt az egy X-t…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (55 szavazatból)
  4. A országot kereszténynek kikiáltó vezetők ezt olvashatnák a VALÓDI kereszténység EL NEM ÉVÜLŐ, át nem írható alapokmányában a bibliában. Ez a könyv a keresztényi mivolt mércéje, innen ismerszik a keresztény, a cselekedetek „fehér” ruhájáról.
    .
    … Ne paráználkodjál, ne ölj, ne orozz, hamis tanúbizonyságot ne szólj, ne kívánj, és ha valamely más parancsolat van, ebben az igében foglaltatik egybe: Szeressed felebarátodat mint temagadat. A szeretet nem illeti gonosszal a felebarátot. … (Rómalevél 13:9-10)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  5. Hát a riasztópisztolyok ebben az országban valahogy nem akarnak megszólalni.

    Még azt a kis durranást is,ha van egyáltalán, igyekeznek elnyomni a minden rendben van az ellenzék oldalán érzéssel.
    Ha tehetném, ágyúnyi bummokkal,cikkekkel üvölteném tele a napilapokat, a médiákat, hogy ébredjetek már a kómából!
    Ha nincs lehetőség, akkor ott az utca!
    De azt meg az ellenzék nem szereti. Vagy hideg van, vagy meleg, vagy nincs árnyék,ami a lényeg, ennek az ellenzéknek teljesen mindegy mi a harci helyzet amit egyeske meghirdetett, náluk semmi nem veri ki a biztosítékot!
    .
    A “legtöbbet” amit tehettek megtették. Összeültek, és elosztották a választási körzeteket, hogy melyik kié legyen.
    Mennyi fővel tudnak bejutni a parlamentbe, és kinek hány barátja kerül helyzetbe.
    Ez az ország legnagyobb gondja.
    Hogy az eü sehol, az oktatás padlón, hogy a fékek és ellensúlyok szerepét a legnagyobb vehemenciával a kormányoldal kutyái semlegesítették, hogy a hajléktalanok kiűzettek mindenhonnan, már ételt sem lehet nekik osztani ismert helyen,hogy a rokkantakat kilökték a “munka világába” ha még tud venni levegőt egyáltalán, az nem számít az ellenzéknek.
    .
    Eljátszották az ellenzéki szerepüket 4 évig, mára kimerültek, és maradtak a Mátyás király meséiből ismert hoztam is meg nem is, adtam is, meg nem is mentalitásnál.
    .
    Ez kell ennek az országnak!
    Végre megértük, hogy az ország kettészakítottsága senkit nem érdekel, és a talpasok, melyik melyik oldalon, csápolhatnak a kiszemeltjüknek!
    Buzdítanak mindkét oldalról a választásra, csak egy nagy baj van.
    NINCS KIRE SZAVAZNI!!!
    .
    Vagy marad Orbán a diktatúrája beélesítésével, vagy jön a qrvára összefogott ellenzék, és részesei leszünk megint a 2006-os eseményekre hajazó csőcselék forradalomnak.
    A legnagyobb baj, hogy nincs alternatíva. Odavan a becsület a tisztesség mindkét oldalon, és megint a kisebbik rossz lesz a választható.
    tehát marad a megújulni képtelen Agyarország. Evvan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (32 szavazatból)
  6. bumburi!
    Ha belegondolsz, soha nem volt kire szavazni, de mindig volt valaki ellen szavazni és az most is van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  7. Kufirc
    Igen. Magyar betegség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  8. Jól látod, T.Bumburi. Jómagam közönyösen ,némi iróniával szemlélem, a történéseket. Természetesen optimista maradtam,de nem a “választásnak” nevezett ikszelgetés miatt, azt én már elkönyveltem magamban a megfelelő rubrikába. Sőt, olyannyira optimista vagyok,hogy néhány évvel ezelőtt,horgászni kezdtem egy szép egyenes folyó partján,egy nyári felhőszakadás után. Csak akkor hagytam abba, amikor egy arra járó bácsi közölte,hogy ez a folyó, tulajdonképpen egy országút, amit a megáradt patak elöntött. Igaz ehhez kellett némi alkoholos tudatmódosító is. Stille wasser gründen tief ,ahogy a német mondja . Úgy látom,hogy a lassú víz partot mos elv alapján, itt nem megvilágosodni fog az emberek java része, hanem még jobban lebutul, végül pedig két lábon járó vasárnapokká válnak, azaz csak hisznek, és még jobban hisznek. Azonkívül, ha valami csoda folytán, egy paraszthajszálnyival az ellenzék győzne, akkor mi lenne? Hetente egy békamenet,mely akkor már nem is lenne olyan békás,megtűzdelve turulból kikeltekkel,stb. Hát ez van,meg kell próbálni kívülről nézni az állatkertet jobb híján. Egyszer régen, egy ismerősömre rányitott valaki, önkielégítés közben, az illető ránézett, az őt megzavaróra,és vigyorogva közölte: van mivel,csak nincs kivel. Asszonykám azt mondja, hogy Monspart Saroltát látta( neki néha engedélyezem a magyar nyelvű adások nézését) ,a CÖF.röf asztalánál ülni. Ő is elhülyült teljesen,vagy az egykori kullancs fertőzése újult ki? Na végül is mindegy. Üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  9. csakén péntek 09:07
    “Nem gondolnám, hogy a sok nyugdíjas mind vakegér lenne!
    Több eszük van, mint az többen gondolják – hiszen látják a családjuk vergődését”
    .
    Igen, azt látják, de az orruk hegyénél távolabb már nem. Sajnos.
    .
    Saját tapasztalat a minap. Orvosi váróban 70 körüli jól ápolt, kultúrált beszédű hölgy. Nem tudok kitérni, beszélgetésbe von. Nyugdíjas, közgazdász (sic!) diplomával sok évet dolgozott középvezetőként pénzügyi területen. Lánya és veje több diplomával, nyelvtudással egyetemi oktatók. 4 unoka, napi megélhetési gondok. A hölgy a nyugdíjából támogatja őket. Hosszan panaszolja a nehézségeket, majd csak úgy mellékesen: “a Fidesztől 200ezer családi pótlékot kapunk, amit a szocik elvennének. Nyilvánvaló, hogy kire fogunk szavazni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  10. bumburi 2014. január 31. péntek 10:38
    .
    bumburi B.L. írt arról, hogy az ellenzék nem érti a lényeget. Itt messze nem a dohányboltos, földmutyis happeningről van szó (az már csak következmény), hanem elhivatottság alapú vezetésről, aminek az alapja a keresztény(?) értékrend.
    Már réges-régen azon az értékrendet alapján kellett volna számonkérni, ami szerint (elvileg) működik a rendszer. Nem ez történik, az eredmény – a vagyonokért semmitmondó plakátok stb. – jól láthatóak.
    Nézd meg az „olvasóközönségnek” azonnal mínuszra áll a klaviatúrája, ha azokat a „paragrafusokat” idézem – hogy lássék az ellentmondás –, amire hivatkozva vezetik az országot. Eszükbe nem jut a mínuszolóknak összehasonlítani az alapelveket a valósággal, csak azért mert kényelmesebb fikázni a kereszténységet, mint megismerni és számonkérni a megvallókon a valós keresztény értékeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. vicsi
    Kösz. Megint megnevettettél. Bár nekem is lenne annyi iróniám mint Neked!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  12. figyelő
    Lehet hogy igazad van, de jusson eszedbe, hogy a kereszténység szót, és a tartalmát nagyon nagyon lejáratták a politikusok, és az egyházak.
    Itt már csak becsületről kéne szólni a dolgoknak.
    De nem szólnak arról sem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  13. Tegnap a KR és az ATV közvetítette Bokros Lajos beszédét, amiben előadta, hogy tárgyalások kezdődnek (kezdődtek?) a MoMa és a baloldali koalíció között. A MoMa nem kér parlamenti helyeket. Támogatása fejében csak számon kérhető ígéretet kér, hogy győzelem esetén helyreállítják a Köztársaság rendjét, és hamar új, kétfordulós választásokat írnak ki olyan választási törvényekkel, melyek szükségtelenné teszik a mostani erőszakolt, előzetes koalíciókötést.
    .
    Bokros beszédének visszatérő refrénje volt egy jelképes, tetszés szerint érthető Bibliai idézet, ez az, ami nekem nem tetszett benne. A beszéd kétségtelenül konzervatív liberális alapállású és az eddigi legradikálisabb, a baltás gyilkos rezsimjét legvilágosabban elítélő és visszautasító, a demokratikus jogállamhoz legegyértelműbben ragaszkodó hazai nyilvános kiállás volt.
    A MoMa-é a jövő.
    .
    Azóta nem hallottam róla, várom a reakciókat. A beszéd elérhető:
    http://www.moma.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. figyelő+bumburi
    Ehhez az egészhez semmi köze a kereszténységnek, az egyáltalán nem kedves képviselőket – a nevükben is benne van – mi a nép küldtük oda, hogy képviseljenek bennünket. Rohadtul nem érdekel, hogy milyen vallású és ugyanúgy nem érdekel, hogy melyik pártvezérnek nyalja a v.l.gát. Nem hiszem, hogy az esküjükben az van, hogy szolgálom a x pártot, meg a zsebemet. Az “ellenzék” meg nehogy már szóljon, még halkan sem, nem hogy kiabálva, de pláne üvöltve, hiszen fogják egymás t.kit. Mindegyik valamiben sáros és ezért van a nagy kuss.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  15. bumburi 2014. január 31. péntek 12:40
    OK. A politikusok a politikus nevet is derekasan lejáratták, s az egyházak egy része Isten nevét, mégis a választók nagy része többnyire kritika nélkül habzsolja az elé tálalt hamisságokat, mit sem törődve azok alappillérjével.
    Ellenben ha valaki elérhető/olvasható elvekre hivatkozik, felismerhető hogy igazat mond magáról, vagy nem. Ez így már erkölcsi becsületbeli kérdésként is megállja a helyét egy gondolkodó nem hívő esetében is.
    Amit indoklásul írsz az valóban szégyen, bár mellesleg megemlítenék néhány ellenpéldát pl. Iványi Gábort, az Érsekújvári zsidó hitközség tagjait vagy admint, akik ezt a bélyeget elkötelezett hívőként felülírják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. kicsiroli
    Abszolút igazad van, hogy nem számonkérhető a hit egy világi, politikai rendszeren kivéve, ha a rendszer az erkölcsi mércéjének alapjaiként pl. a kereszténységet adja meg, mert akkor mérhetővé válik, hogy a saját maga által deklarált (a bibliában utolérhető) mérce szerint milyen a „működése”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. figyelő kedves
    És ha valaki mohamedán vallású és magyar állampolgár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. “Semmi köze nem volt a választási kampányhoz annak, hogy a Budakeszi térségében működő papoknak, lelkészeknek tartott zártkörű gyűlést Hölvényi György egyházügyi államtitkár, és egy fideszes országgyűlési képviselő a napokban a városi művelődési házban.”
    -
    Semmi köze, na igen ezt már ismerjük, fideszül lassan, de megtanultunk, olyan sohasemhazudtaméknál nem igen volt, mert mindennek célja van.
    És már olvashattunk Gyurcsány Ferenc kihívásáról egy pispek által, melyet most olvastam, hogy a volt miniszterelnök el is fogadott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. kicsiroli
    Én értékrendekről beszélek, amelyeket ha megvall valaki, akkor számadásra késztethető. Te pedig azt akarod kisajtolni belőlem, hogy a … hithez mit szólok. NEM a hitek különbözőségéről beszélek, hanem az értékrendről, amelyet ha valaki felvállal, számonkérhetővé válik annak tükrében. Remélem egyértelmű voltam.
    .
    girbegurba
    Köszi a linket, nem ismertem. Bokros a bibliában leírtak alapján szembesítette az híreket és a valós tényeket a megvallott (keresztény) értékrend egy részének ismertetésével.
    NEM voltak kétértelműek az idézett igék. Idézek a Jelenések egy másik részéből, nem botránkozásodra, hanem hogy lásd érdemes lenne megismerni ezt az értékrendet:
    .
    Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen: Azt tanácslom neked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg. (Jelenések könyve 3:17-19)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. figyelő
    Igen, természetesen értelek. Az értékrend az igen tág fogalom, az emberevőknek például az értékrendje, hogy megegyék az ellenséget. Az is egy értékrend, hogy valaki az egész életét arra áldozza, hogy gyengéket gyámolítson. Ezekről a mi politikusainkról (a világon mindegyikről) ugye nem gondolod, hogy a magyar emberek jobb életéért dolgoznak. Milyen értékrendjük van és, hogy lehetne ez alapján számonkérni? Közben pedig álandóan a kereszténységükre hivatkoznak. Ha holnap az volna az érdekük, hogy Magyarországon primitív törzsi rendszer legyen, biztosan ezek volnának a legfőbb szószólók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. figyelő,
    Jó, ha az utalás egyértelmű, akkor nem érvényes, amit arról írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Köszönöm, hogy mint nyugdíjast hülyének néz! Valóban mi lennénk az ellenséggel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Siralomház is van, halálsor is van. Mindkettő értelmes.
    A siralomház az a börtöncella, ahová a kivégzés előtt (előző nap, előző este) viszik a rabot.
    A halálsor azt a cellasort jelenti, ahol több (esetleg sok) halálra ítélt rab él, akinek kivégzési dátuma egyelőre bizonytalan.
    Még mást is jelenthet.
    A számítógépen mindenki olyan jeleket ír, az informatikai csatornán olyan jeleket küld, amit az ő gépe, az a csatorna, meg informatikai tudása és anyagi helyzete lehetővé tesz.
    Valamiko re’gen, az ASCII-korban a magyar e’kezetes betu”ket u’n. repu:lo” e’kezetekkel jelo:lte’k.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. A másik riasztó(pisztoly):
    .
    Míg az “ellenzék” azt számolgatja, hány hely is fog neki jutni és mondjuk Kuncze Gábor be jut e a jól fizetett pozícióba és négy évig meg van oldva az egyéni problémájuk, addig az ország most már hason. Legutóbb azt írtam, térdre esett, de a helyzet sokkal súlyosabb.
    .
    Sorra jelennek meg a fizetett cikkek, hogy nem is volt probléma, sőt nem lesz – sőt a két agyalágyult épp gazdasági szakértők előtt nyomja a hülyeséget.
    .
    Ime az egyik dísz kamu cikk:
    .
    http://www.mfor.hu/cikkek/110567.html
    .
    Annyi látszik belőle, nagyon is probléma volt.
    .
    A probléma, hogy a hitelt a “nemhitel” kötvénykibocsátásból lehet kifizetni. Ha nem lehet eladni államkötvényt, nincs tartalékunk. És jön egy nagyon durva törlesztés a 2014/c államkötvény (2014.02.02). Ezt még Medgyessy vette fel, de ez lényegtelen.
    .
    .
    EMBEREK, ÉG A HÁZ!!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. “Jönnek” – igen, már járnak a Rákosi féle fekete autók hajnalonként, de most nem Pobedák, hanem Audik és BMW-k. De a benne ülők ugyanolyan bunkók, mint a régi ÁVO-s elvtársak voltak. A magyar rendőrség Pintér elvtárs vezérletével már kizárólag politikai rendőrség, csak politikaiakat üldöz és gyűjt be (PM-aktivisták, hajléktalanok, fasiszta szoborállítás ellen felszólalók, stb.) És az adóhatósággal is az ellenzéket sújtják kizárólag, csak azokat vegzálják, akár 100 Ft-os hiányért is. Míg az ő embereik lehetnek akár volt köztörvényes gyilkosok is, lásd Szőkét a Fidesz székház védőjét……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  26. “figyelő
    2014. január 31. péntek
    10:10

    A országot kereszténynek kikiáltó vezetők ezt olvashatnák a VALÓDI kereszténység EL NEM ÉVÜLŐ, át nem írható alapokmányában a bibliában.”

    Ha ezek tudnának olvasni, nem lenne baj……….(Most arról ne nyissunk vitát kedves “figyelő”, hogy mennyire és minek az alapokmánya a biblia….)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. csak szkeptikusan írom, hogy a 2010-es választások előtt a nyugdíjasokat Kádár népének titulálták, akik a komcsi hagyományokat követve támogatják az Mszp-t. Ma – gondolom – ugyanazok – az időseket fidesz-hívőknek gondolják, akik beveszik a rezsikamut, egy-egy ismerős példája alapján. Talán nem kéne kor alapján általánosítani…. tudomásul kellene venni azt, hogy minden korosztályban akad fanatikus hívő minden oldalon. A nyugdíjasok helyzete is csak relatíve biztos, de az aktívakkal szemben hátrányban vannak olyan szempontból, hogy a megélhetési veszély esetén ők már nem tudnak jövedelemkiegészítést szerezni vagy külföldre menni dolgozni. Nem beszélve arról, hogy az irígyelt “biztonságos”-nak mondott átlagnyugdíj 80 e körül van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. adatbányász
    A minapi pénzügyi gond, hogy tudják-e az esetleges hiteltörlesztést fizetni, ha ilyen gondokkal küzd az állam, akkor egyszer megtörténhet, hogy nem jön a nyugdíj!
    Akik 80 ezerből élnek, ott alig lehet tartalék – mi lesz velük, pedig ebben a kontár kormányzással ez bármikor megtörténhet.
    A kormány a nyugdíjasokat nagy nyűgnek tartja, cseppet nem fájna nekik, ha ezt meg kellene lépniük. a mostani emelés a kábítás netovábbja – infláció 2,4, ja , aki nem jár naponta üzletbe, annak esetleg úgy tűnhet!)))
    -
    Leírtam a véleményemet a nyugdíjasokról – nem mennek hőbörögni, akik kimennek, azok miatt a többiek szégyenkeznek.
    Az úri világ nyugdíjasai más téma – ők a mai kormány tagjaival a cipőjüket sem pucoltatták volna ki anno, nekik a Horthy kultusz és a vitézi címekkel kedveskedő kormány most bejön – ők még kereplőkkel is kimennek!
    A józan, szerény nyugdíjasok nem ilyenek és sokan vannak, többen, mint a kereplős sípolók, mert ezek a panelprolik szülei, a nyuggerek!
    -
    Majd meghálálják – gondolom én – a földbe döngölésüket!
    Ezeket szavazatokat a megélhetési magyarok sem fogják pótolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. teljesen egyetértenék veled, ha nem általánosítanál “úri világ” nyugdíjasai címén. Az úri világ nyugdíjasai leginkább kihaltak. A mostaniak már többé-kevésbé a vh alatt vagy utána születtek, esetleg nem sokkal előtte. Hogy látsz ősz fejeket is kereplőkkel, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az illető az úri világ tagja volt valaha. Jó néhány olyat ismerek, aki csak ezzel gondolja előkelőbbnek lenni.
    Akad hülye mindenhol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Általánosítottam – talán mert láttam, hogy kik mentek a tavalyi évértékelő önfényezős műsorára, az úri nép, akik akkor megszólaltak, nem újgazdagok voltak, hanem a régi, úri világ leszármazottai.
    Akkor mondta pl.a Nemcsák, a fehérvári huszár a riporternek, hogy tudja, én mindig megtaláltam a boldogulásomat.
    Nem felejtem el ezeket a kijelentéseket és a lelkes arcokat, mert olyan émelygésem volt tőlük, hogy örökre beleivódott a zsigereimben, mentek fényezni a nagy semmit, a 3x bóvlit!
    Hazánk helyzetéről, állapotáról ezeknek halvány gőzük nem volt- agyhalottak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Megkérek mindenkit ,hogy KOR ALAPJÁN Saját magát legyen szives minősiteni.
    Vagy apukát ,anyukát és a nagyit. De a sajátot.
    Ki az a barom ,aki úgy gondolja ,hogy ha valaki aktiv korában normális ,az nyugdijasként már agyatlan ,csápoló,megvezethető hülye. Lehet itt
    önkényesen kiszemezgetett példákat előhozni. De ugyanezt meg lehet csinálni a fiatalokkal kapcsolatban is. Akkor én mondjam azt ,hogy minden fiatal jobbikos ,gárdás ,náci? Hiszen állítólag az egyetemisták többsége jobbik szimpatizáns. ?
    Az ember az élete során alapvető dolgokban NEM sokat változik. Az ,amiről írtok az egyáltalán nem a kortól függ. Aki idős korára szar ember ,az az volt fiatalnak is.Például Szűrös Mátyás. Az is csak vénségére bolondult meg ? Hát persze,hogy nem ,moszkvai nagykövet korában ugyanilyen volt. Na tessék odamenni a nagyihoz és bocsánatot kérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Ne tessék aggódni. Viszonylag friss nyugdíjas vagyok, – 43 év hol munka, hol alkalmazotti, hol köztisztviselői, bírói ilyen olyan jogviszonyt követően – de tudni fogom, hova szavazzak. Rezsicsökkentés plusz, mínusz új adók, ilyen-olyan illetékek, 27 % -s élelmiszer áfa, plusz a 2,4 -re deklarált, valójában 16 % -s inflációra figyelemmel. De a szavazatomat nem csak ezek a tények fogják befolyásolni. Mindazonáltal nagy reményeim, elvárásaim nincsenek a következő parlamenti ciklus illetően, látva, amit kevesen látnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos