Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Ez a rezsiharc lesz a végső 2014. január 3. péntek 5:24

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Ez a rezsiharc lesz a végső

Ha nem ismerném fel Orbán aláírását, azt gondolnám, valami tréfa az új rezsiharcos levél. Ezek három év alatt jutottak el oda, ahova minden valamire való diktatúra húsz-harminc év után: önmaguk paródiája lettek. Nincs szükségük Rejtő Jenőre, maguk megírják saját légióstörténeteiket. A Tanú csupán szatíra volt, amely ebben a formában soha nem történt meg. De ezeket nem kell stilizálni, itt nincs szükség karikatúrára, ezek élőben hozzák Virág elvtárs figuráját. A magyar valóság az Üzlet a korzón és Az én kis falum keveréke, de a mi Otikunk tipikusan magyar, ezért sokkal veszélyesebb. Röhejesek, de nem humorosak. Talán nem véletlen, hogy az Oscar-díjas Üzlet a korzón egyik rendezője, Jan Kadar (Kádár János), Budapesten született 1918-ban. Valamiért nagyon ismeri ezt a semmiben nem vétkes karaktert.

Az újabb fasiszta emlékmű (az ötmilliárdért épülő holokauszt-emlémű is az lesz) árnyékában született legújabb felhívás szerint “újra össze kell fognunk, hogy tovább tudjuk csökkenteni a rezsiköltségeket”. Azt hinné az ember, hogy egy házmester felhívását olvassa, amelyben arra kéri a lakókat, hogy este 8 után kapcsolják le a villanyt a folyosókon, spóroljanak az árammal. Ahhoz ugyanis semmi összefogásra nincs szükség, hogy egy diktatúra meghatározza a magáncégeknek, mennyit kérhetnek a szolgáltatásukért. Ehhez csak az kell, hogy Orbán gazda, a mi Otikunk, ezt parancsba adja, oszt jó napot. Csinál rá egy törvényt, ahogy szokta, és ellopja a másét, ahogy szokta. Ehhez neki eddig sem kellett összefogni senkivel, nem szorult segítségre, ha lopni kellett.

Normális helyeken a piac uralkodik, ha valaki le akarja törni az árakat, akkor indít egy másik céget, amely olcsóbban adja ugyanazt. Ekkor vagy átmegy hozzá az összes fogyasztó, vagy a többi cég is leviszi az árat. Mindez addig megy, amíg az árcsökkentés a cég működését és a szolgáltatás színvonalát és biztonságát nem veszélyezteti. Az állam még csökkentheti a szolgáltatói árakat olyan közvetett módon, hogy enyhíti a cégek közterheit, adóját, és annak arányában csökenhetnek az árak. Ebben az esetben az állam maga mond le bizonyos bevételekről annak érdekében, hogy a polgár kevesebbet fizessen. Otiknak van jobb ötlete: ő egyszerűen megszabja a szolgáltatói árat, függetlenül a világpiaci áraktól, a költségektől. Otik megfelezi a mozjegy árát. Megmondja, hogy nem kérhet többet a mozi, neki két forintja van.

Csak azt nem értjük, ha ez ilyen egyszerű, akkor miért éppen a rezsi, és miért csak a rezsi árát viszi le a mi bölcs vezérünk. Meghatározhatná azt is, hogy egy ötvenmilliós ingatlant ötmillióért adjanak el. Nem tisztességes, hogy a magyar ember nem tud megvenni egy ötvenmilliós házat, és mégis annyit kérnek érte. A Mercedeseket miért nem árulják a felcsúti Maradona parancsára egymillió forintért? Mercedest minden magyarnak! Lehetne  a kenyér ára 3 forint 60 fillér, azt már úgyis megszoktuk. A Tavaszi vagdalthús 7 forint 20 fillér. A 28-as kolbász legyen megint 2 forint 80 fillér. Nem kell hozzá semmi, csak jóakarat, az pedig megvan. Ha Orbán akarja, megparancsolja, és kész. Mondanánk, hogy a Közgép ne 28 milliárdért építsen vasúti berendezéseket, hanem 2,8 millióért. Orbán Viktornak csak mondania kell, és ebben az esetben még az ajtón sem kell kitennie a lábát, hogy ezt elintézze. De ezek a milliárdok magyar emberek zsebébe mennek, ezért természetes, hogy az ötmilliárdddal jobb ajánlatot tevő versenytársat formai okokból kizárják. A magyar emberek érdeke kívánja ezt. A magyar emberek definíciója egyszerű: a Fidesz Magyar Polgári Párt elnevezésű magáncég tagjai és kliensei. Aki ezen kívülre van, az mind nemzetközi cég, külföldi bank vagy egyéb gyarmatosító kategóriába esik. Az semmit nem jelent, hogy magyarul beszél. Nem mindenki magyar, aki magyarul beszél (Potyka bácsi).

Ezzel együtt a mi megmentőnk csökkenthetné a rezsiköltséget állami szinten is. Nemcsak a “pofátlan végkielégítésekre” gondolunk, amelyek mostantól a “jól megérdemelt jutalom” nevet kapják. A Szász Jenőnek Kövér kérésére kreált áltudományos intézete milliárdokért, az államtitkárok és tanácsadók serege, a hazugsággyárak milliárdjai, az 1800 fős falvak futballstadionjai, Ákos szignáljának rezsiköltsége, a családi fogorvos milliárdjai, a dolomitbányák adókedvezményei, az államegyházak százmilliárdjai, a Közgép heti tízmilliárdos megbízásai, ezek mind-mind a magyar emberek pénztárcáját terhelő rezsiköltségek. Különösebb összefogás nélkül lehetne ezeket a rezsiköltségeket is 20 százalékkal csökkenteni. Nagyobb megtakarítás lenne elérhető, mint a villanyszámlák csökkentésével. Egy kis összefogással pedig a magyar nép ennek a teljes rezsijét megtakaríthatná, ha mindenki egyszerre kimenne az utcára, kifejezetten a rezsicsökkentés céljából és jelszavával, s ezeket a mocskos bűnözőket egy szuszra elkergetné oda, ahova valók. Ez lenne az igazi rezsicsökkentés, magyar testvérek. Ennek az országnak a legnagyobb rezsijét ugyanis ez a maffia jelenti.

A Nemzetvezető azonban csak olyan rezsit szeret csökkenteni, amelynek bevételei nem az ő zsebébe folynak be. Más zsebére spórol Otik. Aztán, ha nem tetszik a nem magyar (nem fideszes) közműcégnek, akkor legfeljebb távozik, és majd átveszi a szolgáltatást a Közgép. Akkor ugyan emelkednek majd kissé az árak, egészen pontosan a rezsikcsökkentés előtti ár duplájára, de ezt a Békemenet üdvözli, mert a pénz nem a gyarmatosítók zsebébe folyik. Ők pedig – mint tudjuk – nem lesznek gyarmat.  A harcnak akkor sem lesz vége, mert ezt az elhanyagolható mértékű, 100 százalékos áremelést a Közgép a nemzetközi cégek és külföldi bankok miatt kénytelen eszközölni, miután azok bosszúból külföldről idézik elő a rezsiemelést. De még akkor is szerencsének tartja ezt az okos magyar ember, mert a Közgépnek köszönhetően ez csak 100 százalékos áremelés lesz. Ha a kommunisták visszajönnének, még több lenne.

De nézzük tovább Orbán Viktor és Rogán Antal (Hacsek és Sajó) levelét. Azt írják, hogy “az elmúlt év során bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megálljt parancsolni a közszolgáltató cégeknek”, és “a rezsiköltségek 20 százalékos csökkentésével megvédtük a magyar családok érdekeit”. Ezt vitatnám, mert történetesen a magyar családok érdeke az lett volna, hogy a rezsit 50 vagy 75 százalékkal csökkentse a nemzeti kormány. Ez a 20 százalék inkább megkérdőjelezi a kormány nemzeti jellegét, majdhogynem hazaárulásnak is nevezhetnénk, a magyar családok érdekei semmibevételének. Ha Orbán Viktor parancsol a Dunának, egy tollvonással csökkentheti a rezsit 20 százalékkal, akkor csökkentheti 50 vagy 75 százalékkal is. Mi az akadálya ennek? Olyan törvényt hoz a magyar emberek védelmélben, amilyet akar, nem? Vagy fokozatosan akar eljutni a 75 százalékig? Játszik velünk? Ne játsszon a magyar ember idegeivel, mert azt a magyar ember nem tűri.

Azt írja a mi Büszkeségünk, hogy “mindez nem sikerülhetett volna az Ön támogatása nélkül”. Hogyhogy? Voltak ott közülünk, akik hátulról megtámasztották, hogy el ne dőljön, amikor ezt a 20 százalékot önhatalmúlag elrendelte? Sokat ivott? Vagy a keze remegett? Házi pálinkától előfordul. Hogyan támogattuk mi őt ebben? Itt van látogatóban az anyósom, megkérdeztem őt is, hogy milyen támogatást nyújtott ő ehhez? Az aláíróívet sem írta alá, a döntés pedig az aláírásook előtt megszületett, az aláírások a Kubatov-listához, és egy kevésbé nyilvános másik listához kellettek, amelynek feldolgozása feltehetően a TEK feladata. Kíváncsiak lennénk arra is, ha a sok aláírónak lenne egy cipész üzeme, ahol kétezer forintba kerül előállítani egy cipőt, de Orbán Viktor megmondaná, hogy a magyar emberek érdekében nem adhatja a cipőt 1500 forintnál drágábban, mit szólna a magyar ember. Vagy ha el akarja adni a disznót, nem adhatná csak feleáron. Akkor is ilyen lelkes aláíró lenne-e, ha az ő pénzéről lenne szó, és ha neki kellene holnaptól 20 százalékkal olcsóbban előállítania ugyanazt, parancsra.

“A küzdelem azonban nem ért véget” – írja Felcsút szemefénye, és összeszorult a gyomrom. Hát még nem győztünk? Soha nem győzünk? Mit kell még tennünk, hogy végre nyugalom legyen? Írja meg a Vezér a Mein Kampf című művét a rezsiharcról és a magas rezsi mögött állókról (a tudjukkikről), aztán pihenjünk egy kicsit. De nem pihenhetünk. a harcnak soha nincs vége. Hordhatnánk Mao egyenruháját is. Az ördög és a mi Szentünk soha nem alszik. Ezután következnek a mozgósító erejű mondatok, amelyek olyan izgatottá tesznek egy magyar rezsiharcost, mint Orbán Gáspárt a 89. percben, amikor csereként pályára lép. “Az Ön lakóhelyéhez közel ismét tanácskozást tartunk, ahol egyeztetjük a rezsicsökkentés megvédéséhez szükséges terveinket” – folytatódik a szöveg. Lassan olyanok leszünk, mint egy kelta titkos szekta, amely rezsiharcos beavatási szertartásokat tart csuklyában, hatalmas gyertyák közt, ahol megszurkáljuk a külföldi bankok és közműcégek logóit, és Simicska Lajos véréből iszunk. Fogadalmat teszünk, hogy a rezsit soha nem engedjük emelni, életünk árán is megvédjük.

Az már elég ismerős mondat, hogy az a legfontosabb, hogy megszervezzük magunkat. “Ezért a tanácskozáson a rezsicsökkentés eredményeinek védelmére létrehozzuk a Magyar Csapatot” – hangzik a jó hír. Újabb belső kör, újabb lista, újabb elköteleződés, aki nem akar rezsit fizetni, az mind fideszes. A név kissé meghökkentő, mert egyértelmű utalás a futballcsapatra, de az általunk eddig ismert Magyar Csapat legutóbb egy nyolcast kapott a holland közműcégek válogatottjától. Már nem fér el a sok igazolvány a tárcánkban, a Fidesz tagkönyv, a Magyar Gárda igazolvány, a Békemenet tagság, a polgári körös tagság, a katolikus imakör Orbán Viktorért, a házipálinka főzők szövetsége, vitézi rend, most majd a Magyar Csapat tagsága. De ez egy másik kör: ez is abból a kisebbrendűségi komplexusból indul ki, hogy a “magyarok nem másodrendű állampolgárok Európában”, de most azért, mert “nem igazságos, hogy többet kell fizetnünk a közszolgáltatásokért, mint más európai polgároknak!”. Bauer Tamás megírta a Népszabiban, hogy ez sem igaz, de ez nem számít. Semmi nem számít.

A magyar embernek nem az a baja, hogy másodrendű állampolgár Európában, hanem az, hogy fogalma nincs a gazdaságról, egy cég működéséről, az árképzésről. Nem tudja, hogy nem központilag adják Brüsszelből a közműszolgáltatást, hanem helyi cégek. Nem az történik, hogy ugyanazt a gázt és villanyt ugyanaz a cég más országok polgárainak olcsóbban adja, mint a magyaroknak. Márpedig valahogy így gondolja a magyar ember, aki belép a Magyar Csapatba. Soha nem volt cége, mindig ellenségesen tekintett arra, akinek volt valamije. Nem tudja, hogy az árakat sok minden befolyásolja: nemcsak a beszerzési ár, hanem az adott ország bérszínvonala, a technikai fejlettség, a vezetékek állapota, és mindenek előtt a piac nagysága. Minél nagyobb a piac, annál alacsonyabb ár. Németországban olcsóbb lehet az ár, mint Liechtensteinben.

Sokféleképpen lehet segíteni, hogy az árak csökkenhessenek, csak egyféleképpen nem, ahogyan azt a Fidesz voluntaristái teszik, akik figyelmen kívül hagynak minden árképző tényezőt, és megparancsolják magáncégeknek, hogy mennyit kérhetnek a szolgáltatásukért. Függetlenül attól, annak mi az önköltsége. Ezt csak úgy lehet megvalósítani, ha ezek a cégek a nem lakossági szolgáltatásaik árában visszahozzák ezeket a veszteségeket, amit végül a rezsiharcosok büszke csapata fizet meg többszörösen. Európa csodájára jár a csavaros magyar észjárásnak, és a térdét csapkodva röhög, hogy lehetnek ekkora barmok egyesek, hogy ezt a hazugságot megeszik.

A tulajdonképpeni kérdés megválaszolása azonban a végére maradt. Ha Orbán dönti el úgyis, mekkora rezsicsökkentésre kötelezi a közműcégeket, akkor miféle támogatásra, miféle újabb Klu-Klux-Klan-ra van szüksége ahhoz, hogy az ő egyszemélyes döntése megmaradjon. Kitől kell megvédeni a rezsicsökkentést, ha Orbán élet és halál ura? Csak nem Orbántól? A válasz benne van a levélben. Arról tájékoztatják a disznóvágástól amúgy is magas vérnyomással küszködő magyar embert, hogy a külföldi közműcégek és bankok nem adták fel. “Az anyjuk szentségit”, mondja erre a magyar ember, “hogy ezek a szemetek soha nem adják fel. Orbán Viktor segít rajtunk, de ezek a mocskok nem hagyják”. Azt, hogy a rezsihez mi közük van a bankoknak, azon kívül, hogy azokat utálni kell, és róluk tudja azonosítani a magyar ember, hogy megint a zsidókról van szó (közműcégekről eddig nem hallotta senki, hogy a zsidók állnak mögötte, erről még a Mein Kampf sem írt, ahonnan a magyar ember az ismereteit szerzi), azt senki nem tudja. A bank a magyar ember ellensége, ennyi biztos. És akkor biztos benne van az ő piszkos kezük is.

Hogy mit áskálódnak már megint a külföldi bankok és a közműcégek? Itt van a kutya elásva: “hazai és nemzetközi politikai kapcsolataikat latba vetve igyekeznek eltörölni a rezsicsökkentést. A jövő évi választásokat akarják felhasználni arra, hogy érvényesítsék érdekeiket.” Nemzetközi világ-összeesküvés, minden nemzetközi bírálat mögött a rezscsökkentés ellenfelei állnak. A Fideszt leváltani akaró pártok a külföldi közműcégeknek és bankoknak dolgoznak. Idegen érdekek hazaáruló ügynökei (lásd még: Adolf).  Az ellenzéki pártok nem magyar érdekeket szolgálnak, külföldi megbízóik vannak. Aki nem akarja, hogy a külföldi megbízók hazaáruló ügynökei vegyék át a hatalmat a magyar kormánytól, az szavazzon a Fideszre. Magyarország legyen a magyaroké. A rezsi a gyarmatosítás eszköze.

Erről van szó, goebbels-i hazugságra épülő választási csalásról, mert ez a hazugság több mint megtévesztés. Ez csalás, a választópolgárok becsapása. Ebből egyetlen szó nem igaz. Az ellenzéki pártoknak, a közműcégeknek és a külföldi bankoknak fel kellene jelenteniük Orbánt e rágalmak miatt. Bizonyítsa be, hogy a külföldi bankok és a közműcégek állnak az ellenzéki pártok mögött. Szeretném felhívni a társadalomtudományok művelőinek figyelmét, hogy legyenek kedvesek beazonosítani ezt az elméletet. Akkor is, ha ezt Orbán és kormánya, nem pedig a Betyársereg adja elő. Ez akkor is tőről metszett náci elmélet, ha Orbán mondja, és nem Tyirityán Bukfenc vagy mi a neve. Értsék meg, hogy nem az a szalonképtelen, ha egy náci alapvetést náci alapvetésnek nevezünk, hanem az a szalonképtelen, ha egy kormány ilyen ideológiát terjeszt. Az írástudók felelőssége, hogy szóljanak. Szociálpszichológusok, történészek, filozófusok – senki nem tudja ezt az eszmefuttatást azonosítani?

Az ellenzéknek ki kellene kérnie, és vissza kellene utasítania, hogy burkoltan külföldi bankok és közműcégek képviselőinek, a “magyar érdekek” elárulóinak hazudják őket. Az is hazugság, hogy a voluntarista rezsicsökkentés magyar érdek lenne. De az ellenzék nemzeti jellegét kétségbevonni náci ideológia alapján, az már mindennek a teteje. Az ellenzéknek ki kellene számolnia, mekkora rezsicsökkentést jelentene, ha Orbán maffiáját elkergetné. Egy másfajta rezsicsökkentéssel kellene kampányolnia, de nem a választások megnyerésére, mert az úgysem lehetséges, hanem az Orbán-rendszer totális bojkottjáért, az alkotmányos rend megváltoztatása miatt, amely bűncselekmény, és követelni az illegitim Orbán-kormány azonnali távozását. Ezt addig kell csinálni, amíg a legitimációs hiány miatt össze nem omlik a rendszer. Ez az Orbán-rendszer megbuktatásának leggyorsabb és legtisztább módja, az egyetlen jogkövető magatartás, amely után a bűnözők illegitim törvényeit, nevetséges alaptörvényét egy tollvonással meg kell szüntetni.

Az új Magyarország kormányzó többségének első intézkedése az Alkotmány helyreállítása, és olyan kiegészítése, amely megakadályozza az Orbán-féle puccsokat. A második intézkedése pedig minden náci és fasiszta párt, szervezet, egyesület betiltása, a náci beszéd tizenöt év börtönnel való büntetése, az összes fasiszta szobrának ledöntése, az ötmilliárdos antiszemita holokauszt-emlékmű felszámolása, a történelemhamisító Terror Háza bezárása, a Trianon-emléknap megszüntetése, az iskolai tananyag megtisztítása, az oktatási szabadság helyreállítása, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pozitív diszkriminációjának megszüntetése, az egyházak állami támogatásának teljes megvonása, a felekezeti jogegyenlőség és a lelkiismereti szabadság helyreállítása. A harmadik annak megakadályozása, hogy politikai pártok és politikusok rágalmazhassanak, büntetlenül hazudozhassanak és uszíthassanak. A negyedik, hogy bármely párt a rivális pártok megsemmisítésére törekedhessenek (lásd kisgazdák, kereszténydemokraták, MDF, MSZP leszeletelése). Aki erre kísérletet tesz, azt börtön fenyegesse.

De ne álmodozzunk, kár beszélni ezekről. Még olyan ellenzék sincs, amely ezzel tisztában lenne. Ezért esélyük sincs, hogy valaha győzzenek. Ők kipusztulnak majd, mint a dinoszauruszok. Ezek a kérdések pedig majd húsz év múlva lesznek aktuálisak, amikor ezek a bűnözők belefáradnak, és maguktól megbuknak. Akkor majd ugrál a büszke magyar rezsiharcos a tetemükön, és a Magyar Csapat minden tagja nagyokat rúg a döglött oroszlánba. És várja az újabb rezsicsökkentő hazudozót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (48 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +76 ( 86 szavazatból)
Bartus László: Ez a rezsiharc lesz a végső, 5.0 out of 5 based on 48 ratings

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Gondolom lehet neki otthon a kincsesládában a széfjében amit trükkösen a padló alá süllyesztett néhány LSF monogramos törülköző, pohár a Grazi klinikáról azokat is ellopta.
    .
    Mindegy, csak lophasson megkárosíthasson másokat, főleg ha ezzel imponálhat is néhány naiv szerencsétlennek, hogy üti veri a gazdagokat, visszaszerzi a lopott pénzt mert ugye miattuk szegény a nép és nem a buta tolvaj harácsoló vezetés miatt. Imádja elvenni ami a másé.
    .
    A szokásos arckép hősünk fizikai és szellemi állapotáról, hogy el ne felejtsük kinek a kezében van tízmillió ember élete.

    .
    http://m.blog.hu/eg/egyenlito/image/2010_12/Orban_Viktor_Fidesz_elnok_miniszterelnok_parlament_beteg.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  2. Ez meg a rezsicsökkentés valódi céljáról, hogy gyarapodjon hízzon a nemzeti disznó.
    .
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s403×403/1546106_576944389053280_555753621_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. Csacsicska Tamás

    Én úgy képzelem, hogy Orbán titkárságán üldögél kb. 50 ifjú, 25-30 év közötti tanácsadó (éceszgéber). Amikor betépnek, akkor minden nap javaslatokat írnak Orbánnak és fogadnak arra, hogy kinek az ötlete lesz aznap nyerő. Az másnap ingyen kapja a füvet.
    .
    Orbán végigolvassa a listát és amelyik javaslat nem hosszabb egy tőmondatnál, amellett dönt. Másként ez nem lehetséges…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  4. Csacsicska Tamás

    „ A küzdelem nem ért véget” – írja a kiáltvány. Nem kellene Orbánt összezárni egy menő keretharcossal – hátha gyorsan véget érne a közdelem. Lehet, hogy ezen múlna az egész. Mindenki örömére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. ez a házmesterek a kelkáposztaszagú alagsori lakás a legundokabb anyagias kispolgári pitiánerség világa kín felfogni
    áporodott piszkos rossz szagú törpék izék HÁZMESTEREK ! mesterházi rokon ?!
    elhervad a virág
    /Bulgakov Mester és Margaréta/ – Lucifer ördögszolgái megvetően köpnek és gúnyolodnak az “ilyeneken”
    az ilyen “szöveg” a költészet a humor a művészet a szentkönyvek ELLENTÉTE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. iszonyat ilyennek gyerekének feleségének lenni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. nincs a világon annyi pénz és louis vuitton táska hogy kivakarodzanak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Azért ez már viccnek is durva és 18 karikás.
    Első ellenségünk volt az IMF és az UNIO, akik lelkesen támogatták az ellenük folytatott harcot.
    Majd lettek a bankárok és a közüzemi cégek. Most jön a választás és már lelki szemeim előtt vizionálom a következő ellenséget, saját magunkat az “alattvalókat”.
    .
    Várom azt a harcot, mely azért indul, hogy csak 18 évesen lehessen megszületni, mert addig csak költség van velünk.
    Aki fiatalabbat szül az büntetendő. De lehet hogy előbb a selyemzsinór jön a nyugdíjasoknak, mert ők is feleslegesnek ítéltettek, kivéve ha valamelyik LEX törvény másképpen nem rendelkezik.
    .
    De leginkább azt a pillanatot várom, amikor Orbán a tükör előtt ráront a szemben lévő ellenségre és harcba indul ellene. Remélem legyőzi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  9. ” Ezek a kérdések pedig majd húsz év múlva lesznek aktuálisak, amikor ezek a bűnözők belefáradnak, és maguktól megbuknak.”
    —-
    Lehet, hogy másképpen történik. Amit Orbán csinál a gazdasággal, társadalommal, ipari termeléssel, bankrendszerrel, az olyan mintha egy hatalmas Boeing utasszállító kapitánya kikapcsolna minden magasan komputervezérelt irányító rendszert amely az olajnyomást, a szelepeket, a pumpákat, vezérlősíkokat, kormánylapátot stb. vezérlik és kézi kapcsolással kezdene beletúrni mindenbe az irányítótoronnyal pedig megszakítja a kapcsolatot . (Nekem Brüsszelből ne telefonáljanak) A gép garantáltan le fog zuhanni, hamarabb mint gondolnák. Nincs pilóta aki erre képes lenne, annyi irányítóművet manuálisan összehangolni és kézben tartani.
    .
    Az EU gazdasági rendszere, a globalizáció, az EU összehangolt ipari termelése stb, egy ilyen hatalmas Boing. A pilóta max megszabhatja az útirányt és a repülési magasságot de azt is csak az irányítótoronyból kapott utasítás alapján.
    .
    Ha megszakítja a kommunikációt az irányító toronnyal és mindent kézi vezérlésre kapcsol akkor ilyen eszetlen repüléssel csak lezuhanhat. Most a fellegekben jár pilótánk, de nagy lesz a csattanás. Szegény utasok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  10. “Az anyjuk szentségit”, mondja erre a magyar ember, “hogy ezek a szemetek soha nem adják fel.”
    Ezt mondtam én is, amikor először elolvastam ezt a levelet, amit a kedves beteg is aláírt, pedig nem káromkodok.
    Csak én nem a közműszolgáltatókra gondoltam,hanem a levél kiagyalójára, akinél perverzebb már nem is kell.A magyar ember leg alantasabb ösztönére építve,ugrassza megint egymásnak a zembereket.
    .
    És milyen perverz vagyok én is!
    A levél olvasása óta be be villan egy jelenet a Tűz van babám!-ból.Azt hiszem Milos Forman készítette.(lehet hogy tévedek)
    Amikor két sorfalba állnak fel a tűzoltók egy fogadásra, amikor is egy nő jelenik meg. Fogadás balról! (vagy jobbról?) És előveszi mindegyik tűzoltó a nemi szervét…
    Na azt kívánom én a kedves Betegünknek, egyenként,szívből jövő kívánsággal.
    .
    Elnézést kérek azoktól, akiket megbotránkoztattam!
    Ha úgy gondolta a kedves Beteg, hogy alázhatja az embereket egy ilyen levéllel, akkor nekem is jogom van kívánni bármit neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  11. Az orbáni körkörös hálózatokba szervezés újabb példája a “Magyar (focialista)Csapat” kitalálása. Hogy szinte mindenki szem legyen a láncban, az Orbán-szekta hálójában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. proaktiv
    Ezzel csak az a bajon, hogy aki nem adja a nevét ehhez a körkörös elmebajhoz, az ellenséggé lesz nyilvánítva.
    Vagyunk jó páran. Mi lesz velünk?
    Kiközösítés, börtön, kiűzetés az országból, vagy megsemmisítés???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  13. .
    .
    te proaktív!
    .
    jó amit írtál!
    a fidesz nem más, mint a
    .
    MAGYAR FOCIALISTA MUNKÁS PÁRT!!
    .
    a munkás szó azért került bele, mert nem kis “munka” egy országot az utolsó fillérig, az utolsó kamráig, spájzig, padlásig kisöpörni, s egyben minden javát besöpörni a
    .
    MAGYAR FOCIALISTA MUNKÁS PÁRT
    .
    egyszemályi diktátor vezetőjének zsebébe.
    a focialista azért került bele, mert a legjobban példázza ugye ennek a tahó, faluvégi tolvaj-böngésző – böngésszen a kurvannya hétrétegű alsó leffentyűjében! by Petőfi – tehetségtelen fuballistának a mentalítását, illetve, hogy ez a szintén tahó magyar, magát népnek nevező, ám valójában egy szedett-vedett ázsiai hordának a náci-kommunista-csekista házmester lelkivilágát, s érdeklődési körét, illetve intellektuális színvonalát.
    .
    s ebbe a magát értelmiségnek nevezők – a Kéritől a Bajnaiig bezárólag mindegyik! – beletartoznak.
    rothadt mocskos hazaáruló férgek mind egy szálig!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  14. Örvendjetek! Fidesz kampánydal…
    http://hvg.hu/velemeny/20140103_Ismeretlen_zeneszek_akarjak_lejaratni_a_F

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. “újra össze kell fognunk, hogy…”
    Ez az aljas szöveg a BL kiváló elemzésében felfedett fasiszta – náci ideológia terjesztése mellett egyben a hülye “balodali” kollaboráns “összefogás” jelszót is ügyesen diszkriminálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. sosem fog megbocsátani az intelligensnek a humorosnak a kedvesnek a jól focizónak – frusztrált irígy – az apa hatása döntő lehetett

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. elébemehetnénk a kiközösítésnek megcsinálhatnánk a saját közösségünket és aztán közösen bemehetnénk a jugoszláv követségre én már úgy unom az egészet ki sem tudom mondani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Tényleg valami mentális problémával küzd a vezér, de még a csapata is. Hogy ilyen kapitális baromságokat ki tudnak találni, s ezt a kap.baromságot még meg is etetik a zemberekkel, ez már mindennek a teteje(alja). Amikor ilyeneket olvasok, kedvem lenne sírni, a tehetetlenség miatt. Hová jutottunk? És még hová jutunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Ennyi magaslabdát, amelyet ezek a bolsevikok feladnak az ellenzéknek, ez hihetetlen.
    Azok a balf@szok meg egyet sem tudnak lecsapni, 10 éve hagyják , hogy rágalmazzák és lehazaárulózzák őket. Ezek szerint azok is, hiszen nem tiltakoznak úgy ahogyan kellene…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  20. Én hasonló módon, nagyon szeretném az összefogást! ELLENE! MINDEN ERŐNKET ÖSSZESZEDVE ZAVARJUK MÁR EL ŐKET!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Ezek már mást se tudnak, csak rezsidózni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Kedves bumburi! A “Tűz van babám” rendezője Milos Forman. De nincs benne ilyen jelenet. Sajnos (?) Egyébként a világ egyik legjobb filmje. Érdemes megnézni, szerintem könnyű hozzájutni DVD-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. emigrant
    Akkor ki van vágva a jelenet.Szerintem. Határozottan emlékszem rá, mert majd meghaltam a nevetéstől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Köszönöm ezt a leleplező cikket ! Teljesen egyetértek !
    *
    Az alábbi cikket találtam. Ez cikk elég hitelesen igazolja miért jogos a szkepticizmus Magyarország jövőjét illetően. Érdemes elolvasni ! Egy bonyolult és hosszas analízis útján arra a végkövetkeztetésre jut el, hogy : “a 2014-es választások nem megnyerhetőek !!!”
    *
    Cikk címe : Rendszerváltás társadalom nélkül
    2013. december 29. (Pogátsa Zoltán)
    *
    „A Fidesz nem egy világos társadalmi és gazdasági vízióval nyert kétharmados többséget 2010-ben. Sem a párt programja, sem miniszterelnök-jelöltje nem árult el e tekintetben többet a választási kampányban az egykulcsos adónál, amely azonban még a jobboldalra szavazókat is megosztotta és továbbra is megosztja. A kétharmad oka az volt, hogy a választók radikálisan mást szerettek volna látni, mint a megelőző nyolc évben. 2014-ben az ellenzék ugyanazokkal az arcokkal próbálkozik, 2013 végén pedig egyik pártjának sincs hivatalosan elfogadott gazdasági programja. A választók felé sugárzott ajánlatuk pedig lényegében az, hogy térjünk vissza a 2010 előtt világba.

    Ezért vesztették el a 2014-es választást.”
    *
    A cikk ezen a linket olvasható el :
    http://www.parameter.sk/blog/pogatsa-zoltan/2013/12/29/rendszervaltas-tarsadalom-nelkul
    *
    Kapcsolódó cikk :
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/323258_mindenben_az_szdsz_nek_volt_igaza

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Köszönöm ezt a leleplező cikket ! Teljesen egyetértek !
    *
    Az alábbi cikket találtam. Ez cikk elég hitelesen igazolja miért jogos a szkepticizmus Magyarország jövőjét illetően. Érdemes elolvasni ! Egy bonyolult és hosszas analízis útján arra a végkövetkeztetésre jut el, hogy : “a 2014-es választások nem megnyerhetőek !!!”
    *
    Cikk címe : Rendszerváltás társadalom nélkül
    2013. december 29. (Pogátsa Zoltán)
    *
    „A Fidesz nem egy világos társadalmi és gazdasági vízióval nyert kétharmados többséget 2010-ben. Sem a párt programja, sem miniszterelnök-jelöltje nem árult el e tekintetben többet a választási kampányban az egykulcsos adónál, amely azonban még a jobboldalra szavazókat is megosztotta és továbbra is megosztja. A kétharmad oka az volt, hogy a választók radikálisan mást szerettek volna látni, mint a megelőző nyolc évben. 2014-ben az ellenzék ugyanazokkal az arcokkal próbálkozik, 2013 végén pedig egyik pártjának sincs hivatalosan elfogadott gazdasági programja. A választók felé sugárzott ajánlatuk pedig lényegében az, hogy térjünk vissza a 2010 előtt világba.
    Ezért vesztették el a 2014-es választást.”
    *
    A cikk ezen a linket olvasható el :
    http://www.parameter.sk/blog/pogatsa-zoltan/2013/12/29/rendszervaltas-tarsadalom-nelkul

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Előbbi cikkhez kapcsolódó cikk :
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/323258_mindenben_az_szdsz_nek_volt_igaza

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. ” Ennyi magaslabdát, amelyet ezek a bolsevikok feladnak az ellenzéknek, ez hihetetlen.
    Azok a balf@szok meg egyet sem tudnak lecsapni, ”
    Mert nem akarják. A pénzüket elég nagy valószínűséggel a FizeSS pártkasszából toldják meg.
    Ennyi véletlen nincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Ez hétköznapi fasizmus, már állandósult az elme roggyantság, de az ellenzék is ki vette a részét az elbutúlásból !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Az “ellenzék” mert ez kérdéses, akinek fel kell hívni a figyelmet a veszélyre mindenhol, a fasiszta veszélyre kell a figyelmet felhívni és ezzel kampányolni, mert mi a jó a fasizmusban, semmi!!!!!! ezt a keresztények is fel tudják fogni, kivéve az ellenzéki vezetők akik várják a lezsírozott választást, barmok, már bocs, de más megoldást is számba kell venni mint a választást, amit már tízszer lepróbáltak hogy a fideSS nyerjen !!!!!
    Vagy az a cél hogy bejussanak négy évre megint és még ők is szívják a vérünket tovább ????
    Az ellenzéknek nincs más választása, nyerni kell mert a végén recs-k lesz nekik, és ez már nem vicc, a magyar beteg intézi a sorsukat, mert egy tollvonással megszünteti a ma létező összes törvényt, és akkor kerek lesz a műve, ami ugye a fizikai vegzálásba süllyed !!!!
    Tíz millió ember sorsa van a kezetekben, ha nem akartok a mi javunkra együtt működni akkor húzzatok a bélbe innen minél hamarabb mert csak kolonc vagytok a nyakunkon és hatásosabb megoldás is van egy diktátor elzavarására mint ti .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Ezeket a rezsiharcosokat mind bezárnám egy jó nagy pajtába, rájuk zárnám az ajtót! És minden egyes “Rezsicsökkentést!” kurjantásra lekapcsolnék egy-egy lámpát odabent…félek, ez lesz a sorsunk országos szinten – addig kiabálnak és rezsicsökkentenek, amíg minden “lámpa” le lesz oltva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Újra élednek a Polgári körök. Ezekből lett a Jobbik!
    Sajnos hülyére vesznek minket. Az ellenzék, meg csak hallgat éj lájkolgat. Ez a maximum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Mai, tegnapi hírek a rezsitémában:
    “A korábbinál 20 százalékkal alacsonyabb árat határoz meg az év utolsó negyedétől az olajárindexált árképlet, amely alapján a Magyarországra érkező orosz gáz árát számolják – írja a Világgazdaság energiapiaci információkra hivatkozva.

    Kapcsolódó anyagok
    Rezsicsökkentés lesz Csehországban
    Indul a Déli Áramlat szerbiai szakaszának építése
    Biomassza tüzelésre áll át a tatabányai fűtőerőmű
    Kevesebb gáz fogyott az enyhébb idő miatt

    A döntés a beérkező gáz mennyiségének a 60 százalékát érinti, mert a fennmaradó 40 százalékot már két éve olcsóbban kapjuk. A csökkentésben szerepe volt az európai gáztúlkínálatnak.

    Az importgáz árának csökkenése révén szakmai körök szerint tartható lehet az eddigi rezsicsökkentés, esetleg a folytatására is lehetőség nyílik.”

    Tehát minek ide Magyar Csapat???? És a rezsicsökkentés miért nem 20 %???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Most egy kicsit örülök neki, hogy a magyarok többsége funkcionális analfabéta.
    .
    Egyébként ez az elképesztő levél egyszerűen sértés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Orbán talán abban bízik, hogy ezúttal majd a jéghegy süllyed el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Olvastam egy hozzá szólásban, h a gáz árát az oroszok kb 40 százalékkal csökkentetve adják Hazánknak. Akkor ennek csak felével csökkentette a gáz árát a kormány? Akkor hol a másik 20 százalék? Az áram világpiaci ára meg állitólag 20 százalékkal csökkent. Ha ez igy van, akkor mire fel van ez a nagy harc?
    Ki ver át kit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos