Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hazugságvizsgálatok a bajai videó ügyében 2013. november 4. hétfő 0:15 Forrás: MTI, Nol, AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hazugságvizsgálatok a bajai videó ügyében

Budapest, Baja – Az elhíresült bajai választással kapcsolatban jelenleg csak két dolgot lehet biztosan tudni: az egyik az, hogy a Fidesz csalt a választáson, és emiatt kellett megismételni a 32-es szavazókörben a voksolást. A másik, hogy az ellenzék és a hvg.hu elővigyázatlanul beleszaladt egy csapdába, nem voltak eléggé körültekintőek, nem jártak el kellő gondossággal a birtokukba került felvétel valódiságát illetően.

Azt viszont máig nem lehet tudni, hogy ki rendelte meg a videót, s kinek az érdeklét szolgálta, hogy megrendezett, hamís videó terelje el a figyelmet az eredeti ügyről, vagyis, hogy a Fidesz jelöltjének érdekében szervezett utaztatás és tűzifa osztogatás történt.

Az ügy még nem lefutott, fordulatok várhatók. A Népszabadság információja szerint ugyanis poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá a napokban a bajai videó-ügy több szereplőjét, köztük Király Györgyöt és állítólag Kőrös Gusztávot, a videó egyik készítőjét is, ez alapján a szocialista politikusnak nem volt köze a felvétel elkészítéséhez.

A Népszabadság “különböző forrásoktól” érkezett tájékoztatásra hivatkozva készült cikke szerint a hivatalos rendőrségi források nem erősítették meg, de nem is cáfolták az információt. Király György ugyanakkor a lapnak elismerte, hogy átesett ilyen vizsgálaton, annak eredményéről azonban nem beszélt.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a hazugságvizsgálat a szocialista politikus állításait erősítette, “vagyis az annak ellentmondó Kőrös-vallomásban foglaltak megalapozottságát gyengítette”, de ezt az információt hivatalos források egyelőre nem támasztják alá, mivel a rendőrség nem adott tájékoztatást az ügyben.

Kőrös Gusztáv – aki a videó-botrány kirobbanása utáni napon lépett ki a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióból – a rendőrségi tanúvallomásában, majd az ATV-nek adott interjújában is azt állította: a videót az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György rendelte meg tőle – idézi fel a cikk.

A nol.hu szerint Király György – aki többször határozottan tagadta, hogy köze lenne a videóhoz – maga kezdeményezett hazugságvizsgálatot saját igazának alátámasztására. A lap értesülései alapján Király György “átment” a hazugságvizsgálaton, a poligráfos kérdésekre adott válaszai szerint nem volt köze a videó elkészítéséhez.

„Amennyiben a Királyra vonatkozó értesülésünk helytálló, akkor az is valószínűsíthető, hogy Kőrös Gusztáv hazugságvizsgálata több ponton azt kellett, hogy jelezze: erős fenntartásokkal érdemes fogadni mind a megrendelő kilétére, mind a videó elkészítésének motivációjára vonatkozó állításait” – olvasható a nol.hu cikkében, amely szerint próbálták megszólaltatni Kőrös Gusztávot, a solti roma önkormányzat elnökét is, de nem érték el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 21 szavazatból)
Hazugságvizsgálatok a bajai videó ügyében, 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. A kormany velejeig rohadt. A video keszitoi (allellenzek) ugyanolyan korruptak. Valaki mas ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  2. a videót az a hortipártoló mocskos bagázs csináltatta.
    tudták hogy az impotentát szocik magukra huzták az egészet a majomságukkal.
    még ezt sem voltak képesek a helyén kezelni és egyáltalán lekommunikálni,
    a kommunikációjuk egyszerüen sirnivaló.
    nem a DK-val kéne puffogni, ha nem vették volna észre, a fő ellenség még mindig hatalmon lévő rablóbanda!
    mert a hatalmon lévők se nem fiatal, se nem demokrata, hanem a legutolsó tolvaj csirkefogók szövetsége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (35 szavazatból)
  3. Bartus László, legalább ti tennétek a helyére ezt az ügyet! Segítek:

    Bajai videóhamisítás.

    Tényleg nehéz már elhinnem, hogy vannak még ebben az országban normális közszereplők, politikusok, rendőrök, ügyészek, újságírók.

    Most éppen azzal hülyítik a népet, hogy az MSZP-s Király György hazugságvizsgálatnak vetette alá magát.
    http://nol.hu/belfold/hazugsagvizsgalatok_a_bajai_videougyben

    Miközben enélkül is teljesen világos, hogy Kőrös Gusztáv biztosan hazudott. És ezt ki merem jelenteni az eddig közzétett tények ismeretében.

    Ha ugyanis igaz lenne Kőrös Gusztávnak az az állítása, hogy ők jóhiszeműen oktatási céllal készítették a videofelvételt, akkor is fel kellett volna merülnie bennük annak, hogy attól, akinek azt átadják arról egy írásbeli nyilatkozatot kapjanak, hogy a felvétel kizárólag erre a célra készült, és semmilyen más célra nem használható fel. Mivel ezt a készítők elmulasztották, így a videohamisítás miatti büntetőjogi következményeknek kellene lenniük. Legalábbis egy normális jogállamban. De tegyük fel, hogy a jogállam még ebben is empátiáz mutat az egyszerű sorú, tudatlan cigányok iránt, és elnézi nekik azt a hibát, hogy nem papírozták le a maguk védelmére az ügyet, arra hivatkozva, hogy jóhiszeműek voltak, és megbíztak a videót átvevő fél szavaiban. Én a hatóságok helyében nem lennék velük könyörületes, mert ha valaki hülye és ennek büntetőjogi következménye lesz, akkor két választás lehet: vagy börtön, vagy elmegyógyintézet. Legalábbis felnőtt emberek esetében.

    A készítők állítólagos jóhiszeműségét azonban egyértelműen cáfolják a tények: miután a HVG megjelentette a video tartalmát azzal a címmel, hogy egyértelmű bizonyíték került elő a fidesz bajai csalására, akkor a készítőknek azonnal reagálniuk kellett volna, dörömbölni a HVG szerkesztőségében és/vagy a legközelebbi rendőrőrsön, hogy emberek, ezt mi készítettük, bennünket rútul becsaptak, mi csak jóhiszeműek voltunk.

    Kőrösi Gusztáv nyilvánosan beismerte, hogy ő szervezte meg a video elkészítését, és ő is szállította le azt az állítólagos megrendelőnek. Kőrösi az ATV-ben egy alaposan összeállított hihető hazugságfolyamot adott elő, amiből következtethetünk arra, hogy Kőrösi szellemi képességeivel nincs semmi baj. Azt sem hihetjük, hogy pont őhozzá nem jutott el a HVG alapján országos futótűzként elterjedt hír arról, hogy az általa készíttetett videót mint egyértelmű bizonyítékot szerepeltetik a médiában. Itt ezen a ponton válik egyértelműen megcáfolhatóvá Kőrösi Gusztáv jóhiszeműség meséje. Ugyanis nem jelentkezett önként sehol, nem szaladt sem a HVG-hez, sem a rendőrségre helyretenni a téves híreket. Hosszú idő telt el, mire egyáltalán a neve az üggyel kapcsolatban felmerült. Tétlenül szemlélte, hogy az ügy botránnyá fajuljon, hogy egy köztiszteletben álló média vezetője emiatt elveszítse az állását, hogy politikai botrány és sárdobálás bontakozzon ki. Kőrösinek ezt a tétlenségét nem lehet jóhiszeműséggel magyarázni, mivel egyértelműen nem is az.

    A magyar hatóságoknak a fentiek miatt világos kötelezettségük lenne Kőrösit haladéktalanul letartóztatni, minimum közbotrány okozása miatt, de a csalás és még egyéb más vádak is helyénvalók lennének. A hatóságoknak azonban eszük ágában sincs a hazug ember leleplezése. De nagyon úgy néz ki, hogy a sajtónak sem. Ehelyett sárral megdobált embereket vetnek hazugságvizsgálat alá, és annak híre jelenik meg a vezércikk helyén a sajtóban. Mintha nem lenne teljesen egyértelmű az, amit Kőrösi handabandájáról leírtam. Hazugságvizsgáló nélkül.

    Továbbra is állítom, hogy a fidesz áll az egész videohamisítási ügy mögött, nekik hozta a botrány a legtöbb hasznot. Ha Magyarországon létezne egy valóban részrehajlás nélküli rendőrség és ügyészség, akkor Kőrösi már réges régen előzetes letartóztatásban lenne, és már rég kitálalta volna az igazságot.

    Hülyék országában persze simán meg lehet tenni, ami itt folyik ebben az ügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  4. Azer a lényeg az ebben az egész ügyben, hogy
    -
    CSALT A FIDESZ ÉS MEG KELLETT ISMÉTELNI A SZAVAZÁST BAJÁN!
    -
    Lehet terelni itt felvételekkel, de a csalás ténye ne sikkadjon már el!
    Mindenhol erről a hamis, nem hamis, ki készítette, ki nem készítette felvételről hallani és nem arról, hogy BÍRÓSÁG ÍTÉLETE SZERINT MEG KELLETT ISMÉTELNI A SZAVAZÁST!
    A narancsékat most még az sem érdekli, hogy végül is újra nyertek, mert ez a mocskolódás sokkal többet hoz a konyhára, mint maga a győzelem…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  5. Öreg Titán
    Igazad van.
    Hab a tortán, hogy a Tv csatornák akik ezt közölték, hűségesen erősítették a hitet a nézőkben, hogy konkrétan az mszp készítette az ominózus kazettát.
    Ez volt a feladatuk.
    Mivel a rendőrség nem mozdult rá az igazság kiderítésére,messziről látszik, hogy ki mozgatja a szálakat!
    Nekem is kezdetektől az volt a véleményem, hogy a fidesz a készíttető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  6. Az a szomorú, hogy bármi derül is ki, soha nem lehetünk abban biztosak, hogy az az igazság volt.
    A Fidesz érdeke jelenleg a rétestészta nyújtása, ha szakad befoltozzák és nyújtják tovább. Ami a lényeg lett volna az egész bajai bohózatban az sikkad el valahol, éspedig hogy a Fidesz miatt kellett megismételni a választást.
    .
    Az derül majd ki, ami a Fidesz érdeke. Zsebében a rendőrség, ügyészség bíróság és mindenki aki kell. Ha egy tisztességes ember belekeveredik két útja van. Vagy a témától menekül, vagy családostól az országból.
    .
    Ami a legrosszabb az egészben, hogy ez egy kicsit nagyon kihúzza az egész csalásra épülő választás méregfogát.
    (és akkor jön a kérdés, hogy kinek is jön jól ez az egész cirkusz?)
    Most kellene az ellenzéknek nagyon észnél lenni, és erre a logikára felfűzni az egész választási komédia. hitelességét.
    És világgá kürtölni, hogy az általuk kialakított választási rendszer egy irányba lejt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  7. Hűha! Kinek állt érdekében? Nyilvánvalóan annak, aki feltudta használni. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy akinek érdekében állt, az tudott is arról, hogy “valami videózásról beszélnek.” Pocsék ugyan a memóriám, de mintha Zsigó fecsegett volna valami ilyesfélét mielőtt a HVG-ben megjelent az álvideó. Működik a jelszó: “CSAK A FIDESZ !” A leghitványabb magyar maffiabanda képes csak ilyenre! Az ellenzékek csupán hülyék! Nem gazemberek. Az ilyen hitványságra csak az orbán-maffia képes. Ez az ő kerestyéni erkölcsük!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  8. A bajai videóról megy a vita, mely terelés a csalásokról, a 23-i vekkeres beszédről és a mai napi témáról: a kaszinó-mutyiról!
    -
    Azer bejön a terelés, a létharmat pedig így simán megszavazza a kaszinó-mutyit is, szotyi-mutyi pedig jót röhög magában, hiszen nem akar ő államférfi lenni, ő csak simán kő gazdag akar lenni, a politikában “elszenvedett” kudarcait, a zemútnyócévet is keményen megfizetteti velünk!!!!
    Oszt azer jó napot!
    -
    Kaszinó-mutyi, mai téma lehetne:
    http://www.stop.hu/kommentek/?forum_topics_id=477722&database_name=articles&database_id=1190654&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  9. Orbánra nem akar valaki hazugságvizsgálót tenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  10. T.bmk-nem lehet mert a gép tönkre menne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  11. Öreg Titán
    rengeteg +++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. A bajai videó egy ócska, primitív náci provokáció volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  13. Kovács Csaba nyerte a mostani bajai önkormányzati képviselő választást.
    Anélkül, hogy különösebben érdekelnének az ezzel kapcsolatos botrányos dolgok, bejönnek a kertembe, a lakásomba, a szobámba ezek az ocsmányságok. És én közben arra gondolok, hogy milyen ember lehet ez a Kovács Csaba?
    .
    Ezt az embert nem rendíti meg az a sok hazudozás, csalás, rágalmazás, becsületsértés, az emberi méltóság megsértése, ami ekörül a választás körül eddig lezajlott. Ez most nem az a helyzet, hogy valaki véletlenül egy kabátlopási ügybe keveredik. Itt a legocsmányabb politikai motivációkkal terhelt botrány történt… és még nincs vége.
    .
    Nem érzi ez az ember, hogy tán nem kéne önkormányzati képviselőnek lennie? Értem én, hogy ekkora az egoja, na de ez mellett önbecsülésének és erkölcsi tartásának is kellene lenni. Ő biztos tudja, hogy mi minden történt. És nem undorodott meg tőle? Nem! Marad képviselő. Vajon a többiek is ilyenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  14. oldberg
    Mert milyennek kéne lenniük?
    Az egész fidesz egy fertőzött gennyes góc, amit ki kéne vágni az ország testéből!
    Elvetemült minden tagja, akik pénzért MINDENRE hajlandók!
    Nem érdekli őket hogy gyerekek100 ezer számra éheznek, nem érdekli őket hogy emberek 100 ezer számra minden ellátás nélkül vannak. Az sem érdekli őket, hogy a nyomorultaktól elvették a rokkantságit. Menjen a szerencsétlen, és kösse fel magát, ha dolgozni nem tud.
    Nem érdekli őket, hogy naponta végeznek emberek az életükkel vonat alá menve, vagy a sokadik emeletről kiugorva.Az sem érdekli őket, hogy emberek a saját lakásukban hűlnek ki, mert vagy eszik, vagy gyógyszert vesz, vagy fűt. Inkább elalszik kihűlve sok szerencsétlen embertársunk.
    Mi érdekli ezeket?
    Hogy mindent ellopjanak!
    Nyomkodják a gombot a parlamentben, aminek segítségével lenullázzák az országot, benne az oktatást, az egészségügyet, az igazságszolgáltatást,és mindent, ami élhetővé tenné ezt a szerencsétlen országot.
    Ebek harmincadjára került az ország.
    Jó a kérdés, hogy milyen emberek ezek?
    Ezek trógerok!!!!törvénybe iktatták a saját lopásaikat,a gerinctelenségüket, a cinizmusukat.
    Remélem ennek megfelelően lesznek megmázsálva is. MIND,aki ezt tette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos