Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kormányváltást akarók nagyon passzívak 2014. január 15. szerda 16:31 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kormányváltást akarók nagyon passzívak

Budapest – A választópolgárok némi aktivizálódását, továbbá a Fidesz 2, az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) 1-1 százalékpontos emelkedését mutatja az Ipsos friss, a széles körű ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalások idején végzett felmérése. A cég szerint meghaladja az egymilliós létszámot, de passzív a kormányváltást akarók tábora.

Az Ipsos január 6. és 13. között – tehát még a baloldali ellenzéki megállapodás bejelentése előtt -, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának eredményei szerint a Fideszt jelenleg a választásra jogosultak 28 százaléka támogatja, az MSZP-t 16 százaléknyian. A Jobbiknak kevéssel csökkent a tábora, az év végén 7, most 6 százaléknyian sorakoztak fel mögéjük. A DK híveinek aránya 2-ről 3 százalékra emelkedett, és így utolérte az Együtt-PM-et, amelyet – a múlt hónaphoz hasonlóan – ugyancsak 3 százalék támogat. Az LMP változatlanul 2 százalékos.

A pártoktól elzárkózók aránya 43-ról 41 százalékra csökkent.

A baloldali pártok híveinek aktivitási szintje azonos a Fideszével, de a biztos részvételt ígérők 55-57 százalék közötti arányai mutatják, hogy jelentős belső mozgósításra van szüksége kormányerőnek és ellenzéknek egyaránt – állapította meg az Ipsos.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 48 százalékon áll, az MSZP 27 százalékos, a Jobbik 11 százalékos. Az Együtt-PM és a DK a bejutási küszöböt jelentő 5 százalékon áll, az LMP ez alatt, 3 százalékkal.

Közel a választás, de még mindig jelentős azok aránya, akik hezitálnak a részvételt illetően. A biztosan szavazni kívánók aránya 42 százalék, de 25 százaléknyian csak valószínűsítik elmenetelüket.

Ha csak a biztos pártválasztókra szűkülne a részvétel, akkor a Fidesz nagyjából a voksok felére számíthatna, a baloldali ellenzéki szövetség támogatottsága meghaladná az egyharmadot. Ez utóbbi akkor valósulhat meg, ha a közös listán szereplő pártok hívei elfogadják egymást. A mostani felmérés adatai szerint erre nagy esély van, hiszen kölcsönös elutasításoknak nincsen nyoma s a másodlagos preferenciák – már akinél vannak – kizárólag egymás irányába mutatnak – írta az Ipsos, amely szerint a vezető politikusok megítélése még ebben a tárgyalásos, sok szempontból a három párt versengését jelentő időszakban is kedvezőnek volt mondható.

A szocialisták körében a legkedveltebb, 71 pontos Mesterházy Attilát az 58-58 pontos Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc követi a sorban. A DK támogatói is pozitívan viszonyulnak a másik két vezető politikushoz: Bajnait 54, Mesterházyt 63 pontra értékelik. Az Együtt-PM támogatói valamivel visszafogottabban minősítenek: az élen álló 57 pontos Bajnait Mesterházy követi 51 ponttal, Gyurcsány Ferenc néhány hellyel hátrébb található 43 ponttal.

Az Ipsos szerint az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös platformját jelenti a jelenlegi magyarországi viszonyokkal való elégedetlenség (95-98 százalék szerint rossz felé mennek a dolgok Magyarországon) és a kormány leváltásának 98-100 százalékban jelentkező igénye. Mindezek alapján a cég úgy látja, a három párt közös listája nagy valószínűséggel összeadja a mostani szavazatokat, vagy legalábbis kevesen morzsolódnak le. Az összes kérdezett körében ez 22 százalékot jelenthet, a biztos pártválasztók között 37 százalékot.

Az ellenzék felzárkózásának lehetőségét a kormányváltás híveinek aktivizálása teremtheti meg – állapította meg az Ipsos. A cég jelezte: közülük azokra kisebb figyelmet kell fordítaniuk, akiknek van pártjuk, hiszen 60 százalékuk biztosan, további 23 százalékuk valószínűleg elmegy szavazni. Sokkal nagyobb kihívást jelentenek azok, akiknél a kormányváltó szándék nem társul pártelkötelezettséggel.

Ez utóbbi csoport a népesség 15 százalékát teszi ki, tehát nagyjából 1,2 millióan vannak. Rendkívül passzívak, alig négytizedük (félmillió választópolgár) mutat valamilyen, inkább mérsékelt részvételi hajlandóságot. Nem kizárt, hogy belőlük végül valamelyik ellenzéki párt híve lesz. A hatalomváltást óhajtó, pártot nem támogatók hattizede (700 ezer ember) viszont jelenleg úgy gondolja, hogy nem megy el szavazni. Ha lenne kedvelt ellenzéki pártjuk, nagy eséllyel elmennének voksolni, hiszen kormányváltást akarnak, és ez a preferált párttal valósulhatna meg.

Az Ipsos mérése alapján az ellenzék efféle tartaléka minden rétegben csaknem azonos arányban található, de az idősek és a diplomások körében valamivel az átlag feletti mértékben vannak jelen. Háromnegyedük baloldalra sorolja magát, így az MSZP-Együtt-PM-DK számára bővítési lehetőség, egynegyedük jobboldali, ami alapján a Jobbik táborát erősítheti.

A Fidesz elég sikeresen integrálja azokat, akik a mostani hatalmi viszonyok továbbélését kívánják. Mindössze 5 százaléknyi olyan választó van, aki szeretné a kormány maradását, de nem támogatja a Fideszt. E négyszázezres pártnélküli kormányszimpatizáns csoport egyik fele aktív, másik fele passzív – olvasható az Ipsos januári elemzésében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 13 szavazatból)
A kormányváltást akarók nagyon passzívak, 3.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Nem az a kérdés, hogy lesz-e a fidesznek 2/3-a.
    Az a kérdés, hogy csalás nélkül csak 3/4 lesz-e neki, vagy összejön a 4/5.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (29 szavazatból)
  2. Cöfröfök körbe zarándokolják jó pénzért az országot, az ellenzéki összefogás miatt, 100%-s, biztos győzelem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  3. Azt, hogy mi lesz majd meglátjuk. Csalás nélkül biztos nem lesz 4/5. Annyian azért nem szeretik őket.
    Itt most nem azon kell agyalni ki mennyire szereti Mesterházyt. Itt most nem a párt szimpátia vagy a politikusok iránt táplált negatív vagy pozitív érzelem a lényeg. Hanem a fityesz leváltása. Aki ezt nem érti meg, az meg is érdemli, hogy ilyen országban éljen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  4. Szerintem ha az Orbán kormánynak még négy évig bizalmat szavaznak akkor az tragédia. Az a totális DÍKTATURA kiteljesedését jelenti. A DISZNÓ fejű, zsíros képű, FRICZ Tamás, és Csizmadia CÖFÖSÖK jobban teszik ha lemondanak a vidéki TURNÉRÓL mert itt vidéken az emberek a mindennapi megélhetésér küzdenek. Nem kíváncsiak az adófizetők pénzéből a mi pénzünkből, hogy az arcukba hazudjanak, meg alázzanak bennünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  5. A közvélemény kutatóknak sosem hittem.
    Mint ahogy nem hiszek a kormányváltásban sem.
    Persze a kormányt leváltani akarókban sem hiszek, mert el vannak tévedve.
    Rendszert kéne váltaniuk, de az nem fog menni nekik.
    A 4 év passzivitása, a demokrácia semmibe vétele meg fogja bosszulni magát.
    Négy évig szó nélkül tűrték ,hogy az ország alkotmányát vakvágányra tették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  6. “A pártoktól elzárkózók aránya 43-ról 41 százalékra csökkent.”
    Na kerem, ok az akarva-akaratlanul bojkottalok tabora…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  7. Nem kormányt kell váltani, hanem belső gondolkodást. Szembenézni mindenkinek azzal, mit tett 1989-90 óta. Lopott-e, hazudott-e, átverte-e saját magát, gyermekeit, szüleit, barátait…
    Az igazság és tisztesség belül van és Magyarországon erre most nincs kereslet. Az erkölcs és a humanizmus értéktelen árucikk lett. Ezért amíg ez újjá nem épül, akár egy robbanás szerű megtisztulásban, akár egy 25-30 éves tudatos oktatási, nevelési folyamatban, teljesen mindegy, hogy ki nyeri a politikai játszmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. Elégedetlenek Pártja

    A megoldás az ELÉGEDETLENEK PÁRTJA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  9. FB
    Hát nem egyszerűbb mutogatni?!
    Önvizsgálatot tartani nem magyar mentalitás, itt a felmentés keresése és a másik a hibás játék a népszerű. Hogy hány nemzedéken keresztül – hát, ha ezer évig ez volt, túl sok reményt nem fűzök hozzá.
    -
    Elégedetlenek Pártja
    Itt majd’ 10 milliónyian vagyunk elégedetlenek – egyik része, mert még nem eleget markolt!
    A másik rész, a többség, mert már csak az életét nem vették el.
    Akkor most erre a pártra szavazhatunk?
    Nem tom’, azer kérdezem…
    -
    telekis
    Az emberek maguk bojkottálnak, eddig is így történt, mindig is erről írtam.
    2010-ben az MSZP-t büntették, nem mentek el szavazni, nem szavaztak más pártokra, az MSZP-nek bűnhődnie kellett, és ki is bűnhődik?!
    Most a fideszesek bojkottálnak, közülük persze csak a gondolkodók – csalódtak, nem ezt várták, be nem vallanák, de majd nem szavaznak!
    Most ők fognak büntetni!
    Én ezt látom a Fidesz választási törvénykezésében, a kintiek megvásárlásában és az ellenzék egyre vadabb szapulásában!
    Hogy ez örök körforgás – hát ezek vagyunk mi….lassan tanulunk és könnyen felejtünk!
    -
    A pártok meghirdethetik a bojkottot, nem lesz tudomásuk az embereknek róla, mert a médiák a Fidesz kezében vannak és amíg lehet, erről nem is szólnak.
    Mi egy különleges, sajátságosan magyar helyzetben vagyunk, párunkat ritkítjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. http://nepszava.hu/cikk/1008085-megnezetni-kovert
    -
    Andrasew Iván írását azért hoztam ide, mert bíztam a gyógyulásában és most íme, újra írt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Az önsorsrontó magyar nép továbbra is vakon követi önjelölt vezérét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. http://hvg.hu/itthon/20140116_Tanari_portfolio_kiakadtak_a_pedagogusok#rss
    -
    A tanárok szívatása – nem tudom, hogy az elvakultaknak mi kell még, hogy kijózanodjanak, ha ez nem alázás, akkor mi?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. fid-SS kiszivárogtatás:
    ˛
    2017-ben diktátorunk régi álma teljesül; államelnökké avanzsálna a disznó pásztor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. http://nepszava.hu/cikk/1008146-beka-a-miskolci-kocsonyaban
    -
    Mint akik megvesztek vagy mint akik érzik a vesztüket, mindent visznek!
    A fővárosban az ételosztást szabályozzák, Miskolcon a Kocsonya Fesztivált, hova ez az őrületes tempó, mi ez a sietség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. EdCarping

    Egy részük fanatikus,igen. Ám felfigyeltem egy érdekességre, már régóta mondom,h Ovi jól csinálja. Mégpedig azt ,hogy a legtöbb energiát a média elfoglalására (sikerült is) fordította.Amiről az nem beszél az nem létezik!Sokan kérdezik,hogy diktatúra vagy demokrácia van-e.Filozófusok,politikusok elemezgették,h még ez vagy már az-e ami itt folyik.Tépték a szájukat lényegtelen dolgokon, sápítoztak 1-2 kirívó eseten és el is aludt az ügy (ha a média is elfeledkezett róla).
    Egyértelműen diktatúra,mégpedig a legrosszabb fajta.Nem “csak” azért, mert a jobboldali média (a köztévéket is ide sorolom) csak a szépről-jóról tájékoztat,azért is ,mert a “balos”-bak tartott újságok félre-vagy nem is tájékoztatják az embereket,ami számukra érdektelen. Csak egy példa:
    Elindult egy európai polgári kezdeményezés 1 évvel ezelőtt! Az aláírási határidő január 14 én járt le.http://alapjovedelem.hu/index.php/peticio
    Ez Magyarország esetében például a jelenlegi állás szerint 16 500 aláírást jelent. A honlap tanúsága szerint Magyarországon csak 14 ezer 514 aláíró akadt. Az lejárat előtti utolsó 1 hétben!kezdett el vele foglalkozni a média és a politikusok is.Jobb és a baloldal egyaránt!! (Ezzel véleményem szerint csak a seggüket védték) De semmilyen közelebbi információt nem nagyon lehetett elérni közvetlenül (csak az interneten rövidebb-hosszabb keresgélés után). Pont az a célcsoport ,akiket pozitívan érintett volna nem nagyon internetezik.Ha tájékozódik,azt a tv-ből teszi, talán az újságokból.De hogy tegye ha nem is írnak róla? Az aláírásgyűjtők 1 nap alatt össze tudták volna szedni az elégséges Mo.-i szavazatokat (ajánlottam volna nekik Mo.keleti régiója).
    Függetlenül az aláírás céljától,engem az háborít fel igazából,hogy ami kényelmetlen lehet ,arról sem a jobboldali ,sem a baloldali (ami maradt) média, nem tájékoztat (mint EU.polgárt) engem és sokakat érintő kérdésekről.
    Tehát diktatúra van,mégpedig azt a média gyakorolja.Pártszimpátiától függetlenül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_eur%C3%B3pai_parlamenti_k%C3%A9pvisel%C5%91k_2009%E2%80%932014
    Ez a EU parlamenti képviselők listája…. de mi a francnak vannak ott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Tóth Zoltán választási szakért említette azt hogy ha a fidesz 2/3 többséget szerez, nem fog tudni kormányozni 2014-ben :(((

    http://www.atv.hu/videok/video-20140116-az-ellenzek-es-jeloltjei

    Na , most akkor mi a helyzet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. sedona (2014. január 16. csütörtök 19:02)
    Háromszor hallgattam meg ezt a részt, és még most sem értem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. szervusz Ego :)

    Örülök neked, én is háromszor hallgattam meg e riportot, de semmit sem értettem az egészből, ezek szerint ennyire nehéz a felfogásom!

    Valaki segítsen már legyen szíves :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. a valasztasi torvenyek ugy lettek kitalalva, hogy ebbol orban csak gyoztesen johet ki, de igaza van Debreczeninek, ha az osszekenyszeritett partok labdaba is rugnanak, valasztasok utan keptelenek lennenek kormanyozni, mert arrol is gondoskodtak jo elore…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Igen passzivak mert a rendszer nem tetszik nekik! Van aki FODORT nem birja van aki Mestert , van aki Gyurcsanyt es ez nagyon nem tetszik az embereknek ! Rengeteg ember kacsingat a jobbikra megdobbentoen sokan! Orban meg nyalogatja a szajat mert pont ezert csinalta illetve kicsinalta az elkenzeket! Valoban a valasztasi rendet kene tamadni es bojkottalni a valasztasokat az osszefogasnak is ez igy nem joooo a remdszer pedig a gumicszmas parsztnak kedvez ! Egyenlore!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. egyetlen modon lehet kicsinalni az ellenzeket, ha maga az ellenzek is ugyanezen faradozik….azert bizonytalanok az emberek, mert nincs meg a partokban a szandek, hogy kitisztitsak magukat, a nep meg keptelen kimalmozni, melyik mszps arulo, vagy tartozik az arulo klikkhez es melyik nem…igy ahogy vannak kene a szemetre dobni oket, de erre a dontesre meg nem ertek meg a baloldalon levok, a megosztas pedig eletben tartja a rablo kormany vedelmi erejet…. majd ha mar arra az oldalra se lesz mit osztogatni, csak akkor fog borulni a bili .. szomoru, hogy az atlagemberek intelligenciaja nem elegseges ahhoz, hogy meglassak idoben, itt nincsenek nyertesek, itt
    mindenki vesztes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. bruckenbacker kapitány

    zumm zumm
    2014. január 16. csütörtök
    18:35

    Így igaz. És szerintem nem is szabad a témát levenni a napirendről. Jobban átgondolva az alapjövedelem gyakorlatilag a diktatúrák alól húzná ki a szőnyeget , nem lehetne a lét-nemlét határán tartani tömegeket.

    Jó hatása lenne korrupcióra is mert ha nagyon szűken is de van hova menekülnie annak eki felfed ilyesmitr, nem az éhenhalásba a nihilbe taszítjág az eddigi fityessz módszer szerint. Ki kellene fejteni bővebben is. Ferge Zsuzsát olvasgattam a dologban.

    Ugyanakkor amikor enni és létezni szeretnének sok helyen Lézer Janossz arról beszél szélessávot minden háztartásba… először áram, víz és alapvető élethez szükséges dolgok kellenek nem gátlástaklanul belehazudni bűnözőként az emberek szemébe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. bruckenbacker kapitány

    ZUMMZumm!

    Ha már itt tartunk egy szorgalmes élet :

    Gyürk András
    Pályafutása

    1991-ben érettségizett a Szentendrei Ferences Gimnáziumban. 1993-ban végzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán, majd 1998-ban az ELTE-n történelem-politológia szakon.

    1988-ban lépett be a Fideszbe. 1995–2004 között a párt országos választmányának tagja, 1996–2005 között a Fidelitas elnöke volt. 1998–2004 között országgyűlési képviselő volt, azóta pedig európai parlamenti képviselő.[1]

    Teljesen életszerű, gimnazistaként belépett a Fidessbe 2 év alatt elvégzi a 3 éves főiskolát.
    De mit dolgozott? Szakmai tevékenység? Vagy xcsak úgy elvolt és EU parlamenti képviselő lett? Mert csak.

    Következő:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%A1l_Kinga

    és következő és következő…. mind karrierista lehetőleg érdemi tevékenységet kerülő ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Bisztos sokan felháborodnak,azon amit írok, de én biztos nem leszek azok között akik elmennek a választásokra.Miért?Mert a szimpla kormányváltás nem elég,ide határozottan megfogalmazott,az ellenzék álltal világosan,és egyértelmüen kommunikált beszéddel tudatosítania kellene,hogy renszer váltás kell.Rövid határidőt szabni a felelősök méltó megbüntetésére.Sajnálatomra azonban,erre csekély az esély,ismerve a mai ellenzéket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. bruckenbacker kapitány

    10:26

    Csak egy érdekesség,hogy mennyire komolyan érdekli a jobb és a baloldali(!)pártokat is.
    Egy éven át gyűjtötték az aláírásokat .”Erről Szili Katalin, a párt elnöke, független országgyűlési képviselő beszélt HÉTFŐN!!!, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A volt házelnök emlékeztetett arra, hogy KEDDEN !! zárul a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésére irányuló európai aláírásgyűjtési kezdeményezés.”"Az Együtt-PM-es Szabó Rebeka az alapjövedelemről szóló európai polgári kezdeményezés aláírására buzdított közleményében.A kezdeményezéshez ma éjfélig lehet csatlakozni. !!”
    http://www.hrportal.hu/c/szili-nem-bloff-a-feltetel-nelkuli-alapjovedelem-20140113.html

    Azt írod nem szabad a témát levenni a napirendről. A politikai pártoktól hiába akarják lesöpörni az asztalról,csak takargatni tudják ideig-óráig…de az idő fogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Left-Handed
    Azt kene megerteni, hogy vannak problemak, amiket politikusok tudnak megoldalni es vannak problemak, amit csak a nep….es a nep nem mozdul. A politikusok keze meg van kotve, pld Gyurcsany, mint demokrata politikus sose fogja uszitani a nepet, ettol fuggetlenul, senkire nem varva kene mar reges regen hompolyognie az utcakon a tiltakozo tomegnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Függetlenül mindentôl, a FIDESZ 58%-63% között fog gyôzni. Ezt ôk mar régen kitalálták, a szavazógépek be vannak programozva. Egy hatos gátat épitettek ki: szavazò gépek – szavazò körzetek – regisztráciò – biròi kar – ügy allokáciò – legfelsôbb biròsag. Nem lesz “2/3″, az büdös lenne. De mindegy is, az alkotmánytòl Vitya úgyis azt csinal amit akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos