Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Magyar haláltánc 2013. december 12. csütörtök 18:28

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Magyar haláltánc

Nagy napjait éli a Feri, igazán csúcsra járatja magát. Határidőket szab, ultimátumokat ad, nyilatkozik, szerepel, drámai pózokban illeg-billeg, fél kézzel programot alkot, amelybe tényleg mindent beletesz, mi szemnek-szájnak ingere. Olyan, mint egy gazdag mikuláscsizma, van benne dió, mogyoró, reform, megszorítás, alkotmányos reparáció, még a felháborítóan gerinctelen vatikáni szerződést is felülvizsgáltatná. (Előre jelezzük, úgysem lesz rá módja.) Annyira guszta az egész, hogy összefut az ember szájában a nyál.

Gyurcsány az év embere. Kivált az idei évé, tényleg. Egyszerre három alap-média típust tölt be teljes életnagyságban, HD minőségben. Úgymint: a Nemzeti és Állami Együttműködőt, a Királyi Álhírköltőt és az egy szem, elárvult Kis Ellenzéki Rettegőt, a fuvolázó hangú riporter csajjal. (Mindezeknek van rádiós, hírlapi és magazinos alvariánsuk is.) Egyszerre három politikai-szociológiai irány építi rá, a Ferire kampányát. A kormánypárt, amelynek egyetlen lényeges feladata van. Rámutatni arra, ami ezer méterről látszik. Hogy az ellenzék kulcsemberei tehetségtelen, felelőtlen, infantilis vásári alkuszok, politikai paprikajancsik, akikre nemhogy egy ország, de még a Vak Komondor sorsát sem bízná egy rendes, családjáért felelősséget érző, szerető szívű, szorgalmas, szerény bérét pedánsan beosztó, a törvényt aggályosan tisztelő, sárga csekkjeit rendesen fizető, hazájához hű magyar választó.

A másik csoport az ellenzék, amelynek egyetlen politikai mondanivalója van. Hogy együtt kéne működni má’ végre, na, mingyá’ sikerül, de tényleg, tán má’ holnap. Vagy holnapután. XVI. Lajosról, a nyámnyila, de jóindulatú, lenyakazott Bourbonról beszélték, hat évbe telt, amíg rávette magát, hogy elhálja Marie Antoinett-el kötött házasságát (az anyós, Mária Terézia őrjöngése, szexológiai tanácsai ellenére), hogy a hetedik évben megszülessen a kis trónörökös. A harmadik szegmens maga a nép, amely – alternatíva híján – kénytelen lesz hivatalában hagyni a hatalmi mámorban égő Magyar Tahokráciát.

De a Feri jól szórakozik, hál’ istennek. Pózai, látványos piruettjei dörgő tapsokat aratnak a nézőtéren, kivált a díszpáholyban. Páratlan a kínálat. Van egy népszónokunk, aki folyamatosan látszik, jelen van kifulladásig, pedig rég nem kéne látszódnia. Egy jó kiállású, buta rapperünk, akit a végzet, a magyar balsors sodort színre. Egy reflektorpászma egy rossz pillanatban pont őt találta telibe, és nem akar kijönni a fényből. És egy pedáns miniszterelnök jelöltünk, egy korrekt felszámoló-biztos, aki bár látszódhatna néha (végül is kormányozni készül állítólag), de olyan láthatatlan, mint szarvasgomba az őszi avarban.

Áprilisig kavarog a magyar haláltánc. Akkor lép majd a színre a nagy (el)rendező, Vasmarkú Viktor, hogy lekapdossa a színpadról szánalmasan rikoltozó bábjait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -42 ( 92 szavazatból)
Buják Attila: Magyar haláltánc, 2.3 out of 5 based on 35 ratings

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

103 Reader’s Comments

  1. KI 9:23

    Nagyon +++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. BB
    Az én gyerekem meg azért ment el,és ebben az évben, mert Orbán leamortizált mindent ebben az országban. A szolgai magatartás a lényeg, ha hajbókolsz, és felzárkózol a hazugság áradatban akkor érvényesülsz.
    A fegyveres testületeknél annyira értékelték hogy a hazáért dolgoznak, hogy még bért sem emeltek nekik évek óta. Megajándékozták őket a fideszes “életpályamodellel”, ami annyit jelentett, hogy x évig még maradhatsz a testületben, de utána kiesel, és mehetsz közmunka felügyelőnek!Nagy perspektíva, hogy a pályán nincs előmenetel, de rabszolgaőrnek még jók lettek volna.
    .
    Lehet hogy nagyon fiatal vagy, és nem érted az összefüggéseket, de ne búsulj, be fog érni a fejed lágya, és rájössz, hogy Orbán kollektív ország kivégzést hajt végre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. vikmeki
    Kösz.
    Már bosszantó, hogy még most is azt kell magyarázni, amit a funkcionális analfabéták nem értettek meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos