Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! 2013. december 29. vasárnap 11:19 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Budapest – A különös tekintetű házelnök az Orbán közeli Széles Gábor Echo tévéjének nyilatkozott. Már ez is megengedhetetlen lenne egy normális demokráciában, közjogi méltóság (Kövér Lászlót, bármennyire is furcsa, annak kell tekintenünk), nem teszi be a lábát olyan tévébe, ahol Bayer Zsolt, vagy Szaniszló Ferenc is megfordul. Kövér Lászlónak megint elgurult a gyógyszere, érződik, hogy mentális kihívásokkal küszködik, állapota az utóbbi években súlyosbodott, és segítségre szorul.

A legnagyobb tétje ennek a választásnak az, hogy – mint korábban – a baloldal romjainak négyévnyi eltakarítása, illetve az építkezés megkezdése után jön-e egy újabb visszarendeződés vagy végre kapnak-e a választóktól nyolcévnyi építkezésre esélyt — ezt mondta Kövér László, az országgyűlés fideszes elnöke az Echo Tv Heti Mérleg című műsorának adott, szombat este sugárzott interjújában.

A házelnök szerint „benne van az esélyekben” az is, hogy az ellenzék nyeri meg kétharmaddal a választásokat, ezért mindent el kell követnie a kormányoldal értékrendjét vallónak, hogy legalább egy mandátummal többet szerezzenek. Mindezt annak érdekében, hogy folytatni tudják a munkát.

Azt elmondta, nem először riogatnak a magyar baloldaliak Európában azzal, hogy nem lesznek tiszta választások Magyarországon. Ez egy taktikai eszköz arra, hogy ha nem nyernék meg a választásokat – amelyre a felmérések alapján komoly esély van – azonnal megkérdőjelezhessék az új kormány legitimitását.

Kövér László szerint a mostani ciklus végére a gazdasági mutatószámok, eredmények kezdenek úgy alakulni, hogy hitet és reményt adhassanak mindenkinek: megérte az elmúlt négy év küszködése, kínlódása, harca. A házelnök nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb ciklusra számít mind a törvényhozás mutatóit, mind a közéletet tekintve.

Az országgyűlés elnöke reményét fejezte ki, hogy minden fontos kérdésre született válasz, és elvarratlan szálak nem maradtak. Arra kérte a kormány képviselőit, fésüljék át a sarkalatos törvényeket, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseket le tudják zárni, amíg megvan a kétharmad. Amit elterveztek 2010-ben, azt a vártnál sokkal nehezebb körülmények között, de sikerrel be is fejezték.

Kövér László szerint a korábbi baloldali kormányok mindent megettek azért, hogy restaurálják a kommunizmus társadalmi struktúráját, illetve konzerválják azon elemeit, amelyek az ő hegemóniájukat alapozták meg a gazdaságban, a kultúrában, a médiában, az oktatásban és az igazságszolgáltatásban egyaránt. A társadalmi viszonyok megváltozatására, az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatásához negyven év kell. Ez akkor ér véget, ha biológiailag is kicserélődik a népesség, vagyis már csak azok élnek, akik a szabadságba születtek — vélekedett a házelnök.

Közös kudarcnak nevezte az elszámoltatás ügyét. Ehhez szerinte hozzájárultak azok, akik a baloldali pártokra szavaztak – vagyis azt támogatták, hogy a közélet megtisztulása “zökkenőkkel történjen” -, de azok is, akik a hatalom birtokában sem alakították át az igazságszolgáltatást oly módon, hogy az megfeleljen egy demokratikus jogállam mércéjének. Összességében a magyar politikai eliten, a törvényhozáson, az alkotmánybírákon, a brüsszeli eurokratákon és az igazságszolgáltatás azon szereplőin bukott meg az elszámoltatás, akik nem csak politikától, hanem még a jogtól és az igazságtól is függetlenek érzik magukat.

A kettős állampolgárságról szólva elmondta, hogy a korábbi “nemzetietlen baloldalon” állók közül is sokan elfogadják ezt a döntést, sokan az MSZP-ből és Bajnai Gordon pártjából is kacérkodnak ezekkel a gondolatokkal. Kövér László nem tartja bajnak, ha valaki csak számításból módosít a politikai irányvonalán. “Most van arra remény, hogy ez a kérdés, ami eddig megosztott minket, ezentúl talán összefoghat”. Mint elmondta nem kedveli Bajnai Gordont és csapatát, “borzalmas lenne”, ha programjuk akárcsak részeiben is megvalósulna, “de ha ezt az irányváltást komolyan gondolják, ez mindannyiunk üdvére válik”.
Kövér László az interjúban beszélt Gyurcsány Ferenc volt kormányfőről, a DK elnökéről is. “Az, hogy van egy Gyurcsány Ferenc nevű képződmény a politikában, amiről csak azért kell beszélni, mert akkora botrány mind a mai napig, hogy itt van velünk. Egy gennyedző seb a demokrácia testén az ő jelenléte” – fogalmazott. “Ne felejtsük el sosem azt a szégyent, barbárságot, amelyet elkövetett velünk 2004 decemberében. Már az is egy kín, hogy róla beszélni kell”.
Kövér László arról is szólt, hogy a kormány melletti tömeges kiállást nagyon felemelő és pozitív meglepetésnek tartja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 44 szavazatból)
Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!, 3.9 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Balogh de nem balga

    No de álljunk meg egy szóra! Nem evvel a gerinctelen békával kell foglalkozni, hanem avval, hogy kik azok akik lehetővé tették számára azt, hogy ilyen nyilatkozatokat tegyen. Nagyon sajnálom mari néni & lajos bácsi csupa kisbetűvel írva, Önök a hibásak ennek a az embernek a tombolásáért. Igen, Önök a hibásak, mert az agyuk még most is homályos és nem fogja fel milyen hülyét csinál Önökböl a jobboldal a keresztény felebaráti szeretet és üdvözülés reményében a saját kis falujukban a Istenáruló papjukal egyetemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (41 szavazatból)
  2. Hja a komcsik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  3. Balogh de nem balga
    .
    +++++++++++++++++++++
    .
    A pap kiprédikálja, hogy kire kell szavazni, kiért kell imádkozni és sajnos a minimális elmével is alig rendelkezők, már hajnalban, de legkésőbb az első mise után, ott tolongnak a választófülkénél, hogy leadják voksukat.
    Sajnos, ezért nem hiszek abban, hogy rövid időn belül, változás lesz ebben az országban.
    Ha dézsmát szednének, keresztény nemzeti maszlaggal fűszerezve a mari nénik & lajos bácsik azt is szívesen adnák.
    .
    Ha rajtam múlna csak dolgozó ember szavazhatna, nyugdíjas nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (20 szavazatból)
  4. Hangyácska, utolsó mondatod kivételével egyetértek azzal, amit írtál.
    Utolsó mondatoddal azért vitatkoznék, mert szerintem nem minden nyugdíjas alultáplált szellemileg, nem minden nyugdíjas veszi be a fidesz és a papok által szövegelt maszlagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  5. neveletlen
    .
    Az utolsó mondatot dühömben írtam, mint “friss” nyugdíjas, de mire elküldtem, már meg is bántam!
    Valóban, nem minden nyugdíjas “olyan”, de sajnos a zöme igen.
    A falvakban a fidesz és a papok szava a “nyerő”, felül ír náluk mindent, a józan ész és a tapasztalat ellenében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  6. Hangyácska, falun, ahol nincs internet, ahol nem tájékozódnak, csak a papok szavaiból, ott az idősek valóban tájékozatlanok, és ha a pap azt mondja, a fideszre kell szavazni, akkor oda szavaznak.
    A papok kihasználják hatalmukat, ez aljasság. Nem Igét hirdetnek, hanem politikai propagandát folytatnak.
    Sok farizeus pap van, sok templomban kampányoltak a fidesznek, és kampányolnak majd 2014-ben is.
    De nem minden nyugdíjas veszi be a papok maszlagát. Sokak számára nem a pap szövege, propagandája az irányadó. Aki a saját bőrén érzi, mit jelent eaz uralma ennek a bagázsnak, remélhetően nem lehet befolyásolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  7. Kövér László, mint ex KISZ-titkár, és a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának volt munkatársa beszék arról, hogy biológiailag kell a népességnek kicserélődnie a társadalmi viszonyok, és a gondolkodásmód megváltozásához?
    Teljes mértékben igaza van! Végre neki is, mint a többi őskommunistának el kéne tűnnie a közéletből, de erre sajnos genetikailag képtelenek.
    Közös kudarc az elszámoltatás ügye is, mert a jelenlegi kormánypárt (fidesz-kdnp) hordozza magával koloncként az MSZMP-ből átmenekült Kövért, Martonyit, Matolcsit, Hoffmant, stb, stb. Ja! Meg a főkolompos Orbánt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. B*meg. Ez az ember 4 év múva kikeresteti és lecsukja, aki balra szavaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos