Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Valakik lopnak valamit valakitől 2013. november 19. kedd 17:30

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Valakik lopnak valamit valakitől

Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa két éve próbálja felhívni a kormányzat figyelmét arra a sajnálatos tényre, hogy vállalkozói körök ezermilliárdos nagyságrendben lopják a pénzünket. Konkrétan Rogán Antalnak írta meg az egész történetet, de a Fidesz frakcióvezetője nem tartotta az ügyet figyelemre érdemesnek, ahogy a Nemzetgazdasági Minisztérium is néma maradt, így aztán a NAV – azóta elbocsátott – adóellenőre idén a nyilvánossághoz fordult és feljelentette a NAV-ot. A történet folytatása ismert: a NAV egyetlen hétvége alatt (2 munkaszüneti nap) lezavarta a vizsgálatot, semmilyen hibát nem talált, Horváth Andrást feljelentette, a lakosságot pedig megnyugtatta, hogy minden rendben van. Itt mindenki rendesen adózik, vagy ha nem, akkor befizeti a büntetést, menjenek, emberek a dolgukra, nincs itt semmi látnivaló, ezer milliárd dalolva ment, felesleges pánikot kelteni, hablatyolni, csinálni a palávert, amikor a Fidesz-kormány nemcsak az adócsalást szüntette meg, de teljesen, hanem a gyermekbénulást és a náthát is kiirtotta.

Akit részletesen érdekel a történet, az atlatszu.hu oldalon megismerkedhet a szereplőkkel és a mocskos tényekkel, engem azonban leginkább az izgat, miért tűri bénán és némán a magyar nép, hogy ezermilliárdos tételeket lopjanak el tőle, miért kíséri ezt az ügyet bágyadt nemtörődömség, ásítozás és sötét belenyugvás, amikor más esetekben harminc forintért simán átsírja valaki az éjszakát, de még másnap délelőtt is hüppög?!

Itt ugyanis egyértelműen arról van szó, hogy ha nem loptak volna el néhány vagonnyi lóvét a költségvetésből, akkor sem Bokros-csomagra, sem Orbán-csomagra, de még Matolcsy-pakkra sem lett volna szükség.

Az szerintem gyönge magyarázat, hogy a magyar nép nem érzi magénak a költségvetést, és úgy gondol az állam pénzére, mint valaki más vagyonára, amiből lökött miniszterelnökök kisvasutat építenek a budijuk köré, stadiont a kertjükbe, haverjaik meg szigetet vesznek az óceánon. A magyar nép ugyanis képes népszavazásokra járni háromszáz forintért, igaz, azt a háromszáz forintot saját zsebből kellett volna kifizetnie, a költségvetésből ellopott pénzt meg majd biztos valaki másnak kell pótolnia, például az EU-nak vagy az olyan hülyéknek, akik nem csalnak adót.

De nem lehet mindenki adócsaló egy országban, illetve nem gondolkozhat mindenki annyira zártan és leárnyékoltan, hogy a közpénz a más pénze, amit ellopok, csak az az enyém.

Az LMP parlamenti vizsgálóbizottság felállításán ügyködött, ami szép dolog, de a parlamenti vizsgálóbizottságok arról híresek, hogy szart sem érnek, mert mindenki hazudozik, aztán ezt összefoglalják írásban, hogy az irattárba kerüljön. Ráadásul egy ilyen bizottság felállításához a Jobbikra is szükség van, márpedig figyelembe véve, hogy a vizsgálóbizottság sóhivatal, plusz a fasiszták nélkül bele sem lehet kezdeni, mindennek tűnik, csak jó megoldásnak sem.

Működő országokban ilyenkor az ügyészség veszi kezébe a dolgokat.

Az egész ügy kezd belefulladni önmagába.

A Fidesz és a kormány arról beszél, hogy minden rendben van, Horváth András ex-adóellenőr paranoiás, és a rendszer tökéletesen működik, a szocialisták nem közösködnek a Jobbikkal, amitől persze úgy tűnik, hogy lapítanak, mert ez a lopássorozat könnyedén átívelhet kormányok és pártok fölött, az LMP kényszeresen hajtogatja, hogy a szocik és a kormány közösen akadályozza meg a teljes feltárást, amitől menthetetlenül hülyéknek tűnnek, és egyáltalán nem veszik figyelembe a parlamenti vizsgálóbizottságokkal kapcsolatos fenti tényeket, aggályokat.

Az ügyről konkrétan csak elkötelezett újságírók, tényfeltárók beszélnek, de nekik meg nincsenek meg a megfelelő eszközeik, hogy feltárjanak egy ilyen politikai és üzleti bűnszövetkezetet, a helyzet tehát menthetetlennek tűnik.

A lakosság, úgyis, mint választópolgárok, hallgatnak. Nem kicsit, nagyon.

Éppen most, éppen itt, a szemük előtt lopták el még az unokájuk vajas kenyerét is, de nem szólalnak meg, nem háborodnak fel, csak néznek zavarodottan szeretett pártjaikra, hogy akkor most mit is kéne mondani, egyáltalán kell-e valamit mondani, vagy majd a nagyszerű Orbán Viktor, esetleg Mesterházy Attila megoldja helyettük ezt a bonyolultnak nem nevezhető, bár kétségtelenül felfoghatatlan összegekkel megtűzdelt ügyet. Fel nem fogják, hogy egy politikusok által működtetett, politikailag felügyelt, eltűrt, politikai érdekeket, és politikusok gazdasági érdekeit kiszolgáló bűncselekmény-sorozatban nem várhatnak politikai segítséget, főleg nem azoktól, akikben jelenleg reménykednek. Vagy odaállnak azon kevesek mellé, akik tényleg megpróbálják lebuktatni ezt a szemétséget, vagy kimennek az utcára, és addig ordítanak, amíg le nem fagy a nyelvük. Mert senki más nem fog helyettük ordítani.

Vagy maradnak otthon, hiszen éppen most kezdődik a pizsamás banánok ismétlése a tévében.

Két hét múlva erre az ügyre már csak a szakma emlékezik majd, keserű szájízzel, tehetetlenül. Mindenki teszi a dolgát: aki lopott, lop tovább, akik falaztak neki, falaznak ismét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (119 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +184 ( 184 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Valakik lopnak valamit valakitől, 5.0 out of 5 based on 119 ratings

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. A dolognak nagyon egyszerű lélektani magyarázata van. Az ezermilliárd forint olyan sok pénz, hogy arról a választópolgárnak nem jut eszébe semmi. Elvitték, valahol jó helyen van. Abból kapott ő is fizetést, amikor feketén dolgoztatták. Vele is kiszúrt már az adóhivatal, azóta messziről elkerüli, dehogy fog ő kérdezősködni, vagy elégedetlenkedni. Még úgy járhat, mint ez a Horváth.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (40 szavazatból)
  2. Rendkívül jó érzékkel választottuk (már aki) ki a politikusainkat,hogy kik legyenek döntési helyzetbe.
    Még véletlenül sincs egy becsületes sem köztük, aki ordítana helyettünk, hogy álljon meg a menet.
    Azért helyettünk, mert egyes emberként csak bolondnak néznének a nagy ordibálás közepette, nagy tömeggé meg nem tudunk hízni, mert az egyik a mákos tésztát szereti, a másik meg a képosztás cvekedlit, a harmadik meg a núdlit. Így aztán egyetértés sem lesz soha, mert ezek olyan nagy problémák, hogy nem éri meg összeverődni holmi 1000 milliárdokért ordítozni.
    A képviselőt (KET) meg fizetjük valamiért, nem lehetetlen akkor az elvárás ,hogy igenis ordítsanak.
    .
    Azok meg nem akarnak. Volt pár képviselő akik megszavazták a bizottságot, hiába szeretett az egyik ilyen, a másik olyan kaját.
    De a többség, gyaníthatóan a sáros többség leszavazta őket.
    Demokratikusan. magyarul értelmezve ezt is. Mint a tíz parancsolatból a ne lopj-ot.
    .
    A parlament mára gazemberek gyülekezete lett, és ezért nem most kéne ordibálnunk, hanem pár 10 évvel ezelőtt kellett volna, hogy ne legyen az a meggyőződésük, hogy nekik mindent szabad.
    A választó elaltatva, mert jobban teljesítünk (lopásban),és nagy jó módjában már csak a következő szem xanaxra van igénye, hogy nyugton hagyják.
    .
    Törvényileg le vannak szabályozva a lopások, a pályázatok, megy itt minden mint a karikacsapás.Kart karba öltve, és már az sem számít, ki milyen kaját szeret, csak a zsé a lényeg. Hogy jusson. Görnyedve kussolnak a jatt reményében, a választót meg hülyítik.
    .
    Nem lesz itt ordibálás. Csendben fog elindulni az elégtétel vétel. Életekbe fog kerülni, nem törvényekbe…
    Csak az első hozzátartozó ártalmatlanná tétele lesz furcsa… Aztán azt is megszokjuk. A többi meg okul rajta, és elfelejti a lopást.
    Ki kell rángatni, rúgni mind a helyéről,hogy tisztességet tanuljon, és emléke mementó legyen az utána jövőnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (61 szavazatból)
  3. 1956 után jötta Kádár korszak. Kádár egy Szovjetunióval a hátamögött annyit lophatott volna, amennyit csak akar. De Ő politikai kalandor volt, majd kinőtte magát politikussá. Sosem volt piti tolvaj.
    A most hatalmon lévők amellett, hogy politikai kalandorok, kemény fehérgalléros bűnözők is. Ez a különbség tükröződik a közhangulat sajnos igen lassú átalakulásában, és ez fog robbanni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +66 (72 szavazatból)
  4. Ezt a három – határozatlan névmást tartalmazó – címet úgy módosítanám, hogy ezek a velejéig romlott a pártok, pénzt (no meg lelkünket, erkölcseinket és szellemi értékeinket) rabolják tőlünk, azoktól, akik ezen az – évek alatt – összefonódott és szervezett gazdasági-politikai maffiahálózaton kívül rekedtek, vagyis a társadalom peremére szorult vagy éppen oda tartó buta, közömbös és gyáva polgároktól.
    .
    Kicsit hosszú ez a cím, de nekem ez a cikk tartalma.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  5. Pizsamás banánok? Ki nem hagynám a világ minden kincséért sem!
    .
    Azért milyen érzés már egy olyan országban élni, amelynek úgynevezett “elitjét” normális országokban nemhogy egy clubba, de egy tisztább kocsmába sem engednék be…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (52 szavazatból)
  6. Hej-hej!
    Figyelj Viktor, tudod mennyi stadiont lehetne ezen építeni?
    És milyen nagy játékosokat megvenni?
    Hát van fontosabb a focinál szerinted?
    Nosza Viktor irány az ÁFA-HÁBORÚ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  7. Apró pontosítás, Horváthot csak szerette volna kirúgni a NAV, de ő addigra felmondott.
    .
    Jegyezzük meg V. Mihály reagálását is “adótisztviselő ne politizáljon”, ezt még egyszer tanítani fogják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  8. Csacsicska Tamás

    Bizony-bizony, így kellett volna kezdeni:
    .
    „Az eltűnt ezer milliárd forintból minden magyarra – csecsemőre és aggastyánra – 100.000 forint jut. Ha tehát a családodban négyen éltek, ez nektek 400.000 forintot jelent, amit most vissza lehet igényelni. Add meg neved és az elérhetőséged, továbbá – ha jónak látod – hatalmazz fel bennünket az érdekeid, pénzed képviseletére. Vágd ki ezt a hirdetést és add fel az alábbi címre: „—-„ stb.
    .
    Figyeld a fejleményeket és arra szavazz majd, aki küzd a pénzedért! Csókol: – és ide beírható akár a „—-„ párt neve is. (Kivéve MSZP és LMP)”.

    A hirdetést minden újságba fel kell adni. Nem kell ide vizsgáló bizottság és egyéb szemfényvesztés. Főként nem az MSZP-LMP, barátai és segítő családtagjaik.
    .
    Hallod Gyurcsány???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  9. Az ezer milliárd forint tulajdonosai személy szerint nem azonosíthatók.
    Ellenben, a háromezer milliárd forint nyugdíjpénztári vagyon tulajdonosai személy szerint is azonosíthatók.
    .
    Ők, azon kívül, hogy a bajuszuk alatt elmormoltak néhány vaskos káromkodást, mit csináltak? – nem tudom. Azt tudom, hogy nem rohanták meg a parlamentet és lógatták ki az ablakon azokat akik ezt tették velünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  10. oldster
    Itt van a következő hallgatás a takarékok ügyében.
    Dávid Ferenc valami olyasmit mondott, hogy nem is érti, az emberek miért nem menekítik ki a pénzüket, mielőtt az állam rátenyerelne. Mondta mindezt úgy, hogy Ő nem akar senkit megijeszteni.
    És a zemberek bambán el vannak,veszélyérzet semmi.
    .
    Egyszer egy rendőrségi tótumfaktum beszélt a potenciális áldozatokról.
    Ez az ország egy az egyben az! Hiába látják az emberek, nem mozdulnak. Mi kell még ahhoz hogy ez változzon???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  11. bumburi!
    .
    “Mi kell még ahhoz hogy ez változzon???”
    .
    Jó kérdés! – bár csak tudnám a választ.
    Az én válaszom nagyon véres, ezért is inkább hallgatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  12. Az Eu vezetői erre sem figyelnek fel, Vagy benne vannak a cégeik? Ezért, úgy jó ahogy van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Miért, Amerikában sem tudnak a maffia ellen semmit tenni. Az emberek is félnek tőlük, a rendőrség is. Nálunk sincs ez másképp. Mit tegyünk és hogy tegyünk a maffia-kormány és hivatalai ellen?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  14. Mindig van egy első lövés… OV lakása környékét jelenleg egyidőben legalább 16-20 készenléti rendőr őrzi plusz a TEK fiúk. Az ijedtség szint, amely ezt megköveteli elég magas. Ha valaki, hát ő tudhatja, hogy mitől fél ennyire. A Cinege utca minden bejárati pontja őrizve, de azért ettől a védelemtől azért én nem aludnék nyugodtan. A zsoldosok mindig kockázatot jelentettek.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  15. A nagyonagyharcosmagyarkodó nem véletlenül van besz.rv. . Tudja, hogy jár neki egy két saller meg koki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. “Nem egy esetben külön iparággá alakul a pénzmenekítés, sokszor ügyvédek egész hada segíthet eltüntetni a pénzt az illetékes adóhatóságok elől. Az alábbi táblázat segítségével megnéztük mi lenne, ha a kimenekített pénzt szétosztanánk az ország lakosai között. E szerint a lista szerint harmadikak vagyunk Kuvait és Szingapúr után, amely országok is elsősorban a gazdagságuk és az alacsony lakosságszámuk miatt tudtak minket megelőzni. Ha elosztanánk a Magyarországról kimenekített 242 milliárd forintot a magyarok között, akkor minden magyar nagyjából 24 ezer 243 dollárt kaphatna, ez nagyjából 5 millió 770 ezer forint lenne!

    A felmérés szerint több országban is meghaladja a külföldre menekített összeg az adott ország külső adósságát, ami azt jelenti, hogy például Magyarország esetében az innen kikerült pénz összege könnyedén meg tudná oldani a gondjainkat, akár az IMF-et is hazaküldhetnénk. Sőt Magyarországról a felmérés tanúsága szerint kiemelkedően sok pénz távozott az elmúlt 30 évben, annyira, hogy a régió egyik államából sem tűnt el ennyi pénz, sok nagyobb államot is lekörözünk.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  17. Nem vagyok szociológus, ezért csak sötétben tapogatózom a témában, de az az érzésem, hogy ez a társadalom már rég atomjaira hullott, gyakorlatilag halott. Nincs benne semmiféle kohézió, írmagja sincs a szolidarításnak, az állampolgári öntudatnak. Orbánék tisztában voltak ezzel, és tudták, hogy csak egy kétharmados többség kell, és a dolog bevégeztetett. Az Orbán-rendszer ellen csak egy nagyon jól szervezett, együttműködésen alapuló, erős társadalom tudná felvenni a kesztyűt . Magyarországot azonban jórészt elszigetelődött, félelemben tartott, zavaros értékrendet képviselő emberek lakják. Ez az atomizálódott nép nyilvánvalóan leszavazza a vizitdíjat, hiszen kizárólag rövidtávú egyéni érdekeit képes felismerni, társadalmi tudata teljesen hiányzik. Nem csoda, hiszen ahhoz társadalom is kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (51 szavazatból)
  18. Óriási a tét ebben az ügyben. Ha Horváth Andrást sikerül eltaposnia a maffiának, az nagyon veszélyes precedenst teremt, mert onnantól bárki lát valami súlyos visszaélést, befogja a száját, mert tudja hogy semmi esélye tenni ellene, bármilyen jól előkészíti a leleplezést, bármennyi bizonyítékot is gyűjt. Ha ez az ügy kudarcot vall, nem bízom többé benne, hogy lesz még egy ekkora lehetőség, ez az ország végleg elveszett. Itt egy ember, aki kellő szakmai háttérrel és rálátással, bizonyítékokkal a kezében képes leleplezni a gazdaságot, a politikát és a hatóságokat egyaránt kezében tartó oligarchahálózat egy részét, képes megnevezni a felelős konkrét cégeket, személyeket, és feltárni korrupciós mechanizmusokat. Most el lehet kezdeni keresni a lehetőségeket, milyen módon tudnánk segíteni ennek az embernek, milyen jellegű civil összefogás lenne a legeredményesebb. Ha Horváth András megkapja a kellő támogatást, elindulhat végre egy olyan mozgalom is, hogy mások is mernek végre beszélni, kiállni a világ elé a földpályázatok, állami és önkormányzati közbeszerzések, különböző támogatási pénzek terén is hasonló módon működő tolvaj maffiáról. Nincs ennél fontosabb ügy ebben az országban. Itt néhány ezer bűnöző érdeke áll ellentétben tízmillió ember érdekével, de ennek a tízmillió embernek nagy része olyan médiumokból tájékozódik, ahol ezt az ügyet tudatosan elhallgatják, vagy hazudnak róla. Valahogy meg kell találni a lehetőséget minél több ember informálására, mozgósítására, érzékeltetve hogy mekkora itt a tét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  19. Csacsicska Tamás

    Oldster:
    .
    Nem vicceltem. Ha igaz, hogy 1000 milliárd, vagy annál több pénz elúszott, az nem más, mint az adófizetők pénze. Valóban nem lehet személyre pontosan visszaosztani – egyiknek több jár, a másiknak kevesebb – ezért kellene kijelenteni, hogy indul a harc a pénzért és amikor meglesz, akkor aki bejelentkezett, az megkapja az egy főre jutó átlagos összeget.
    .
    Orbánék – a NAV – az utolsó töltényig harcolni fognak azért, hogy a NAV-ot kimossák a slamasztikából. Ők már nem állhatnak „az emberek” oldalára, hiszen érdekes lenne egy kormány-NAV összecsapás.
    .
    Az adatokat, a jelentkezőket gyűjteni kellene (Kubatov eljárás). Azért a családonként több százezer forint ígérete mégiscsak megmozdítja az embereket. Ha 300 forint kiadásának gondolatára elmentek népszavazni a 300 forint ellen, akkor több százezer forintért csak megmozdulnak. Az eredmény – bárki is csinálja – egy komoly címlista lehet, ami már csak azért is pontos lesz, mert az emberek várnak valamit a jelentkezésükért.
    .
    Ha sikerülne tömegeket a jelentkezésre rávenni, Orbánék nem térhetnének ki a vizsgálat, ráadásul a NYILVÁNOS vizsgálat elől. Első dolguk ugyanis az lesz, hogy bemenekülnek az „ADÓTITOK” megfoghatatlan terminus technikusa mögé. Ha tömegekről van szó, akkor erre nem lesz módjuk. Nem tudnak majd sumákolni, nyílt lapokkal kell játszaniuk. Nem lesz mód halogatni az ügyet, a tömeg kemény tud lenni, ha akar. Főleg, ha naponta figyelmeztetik arra, hogy a pénzértől van szó. (Nem írom, hogy Karácsonyra kell beígérni a pénzt, de Húsvéti nyuszira lehetne már valamit belengetni.)
    .
    Aki ezt az elgondolást elsőként felkapja, az sokat „vihet”, talán mindent 2014-ben. Aki érdekelt lehet: a DK, az LMP és a Jobbik. (Az MSZP-nek nem fűződik érdeke az ilyesmihez, mert könnyen összeakadhat az elsumákolt áfa a pártoknak juttatott pénzzel. Ezzel együtt elképzelhető, hogy az MSZP beáll az ügy mögé, csak hogy tereljen egy kicsit.) Tehát a kérdés: az ötlet melyik párthoz jut el előbb, melyik képes rámozdulni erre a gondolatra.
    .
    Én azért írtam korábban Gyurcsányt – akit egyébként nem tartok kormányzásra képes politikusnak – mert talán a DK a legtisztább a pártok közül. Bízom benne, hogy van olyan pártolójuk, aki ezt a blogot olvassa és eljuttatja hozzájuk ezt az elképzelést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  20. Mashol mar sitten lennenek. Ezert is feudalista a Magyar NEMZETY allamrendszer

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. OFF
    Mindenkitől elnézést kérek, de:
    Hogy lehet azt megoldani, hogy az oldalon lévő zajos banner (AP) ne szólaljon meg, ha egy cikkre kattintok? Csak kb. 10 másodpercig szól, de az is elviselhetetlen, ha mondjuk éppen valami selymesen zsongó dzsesszt hallgatok… (Chrome böngésző)
    Köszönet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. ” Az szerintem gyönge magyarázat, hogy a magyar nép nem érzi magénak a költségvetést ”
    .
    Miért, van még magyar nép??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Ha egyszer az anya oroszlán a dzsungelben kölykeire talál, akkor talán újra rend lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. kicsiroli
    “Miért, Amerikában sem tudnak a maffia ellen semmit tenni.”
    -
    Ha jól emléxem USA-ban a maffiavezér pontosan adóügyileg bukott le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Csacsicska
    Tamás
    Horváth 1700 milliárdról beszél! Alsó hangon. Olvastam egy nyilatkozatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. csakén

    Valóban. De azóta is vígan vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Én elképzeltem, amint a NAV 23000 alkalmazottja szombat-vasárnap lelkesen felülvizsgál. Az egész egy tragikomédia. De valamiért nem bírok röhögni. Már régóta mondom: nekünk meszeltek. Majd ha országunk királyság lesz, mikor a 6 millió rabszolga országa leszünk, német óvodásoknak ezt is tanítani fogják: liebe Kinder, ezek a magyarok ezt is elbaltázták.
    A pizsamás banánnak pedig tudnám a helyét: kinek és hova…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. emigrantnak igaza van.
    Olyan ez, mint Rejtőnél. Beszéljen fiam 20 -ról, azt értem. 200 fank nincs is.
    Ezermilliárd olyan dimenzió, amivel a max 6-7 millióban, mint lakásár gondolkodni tudók tényleg nem tudnak mit kezdeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Csacsicska Tamás,

    Az MSZP, mint azt a másik szálon bemásolt linken is van (http://endresy.blogspot.com/2013/11/valasztast-nyert-az-mszp-fidesz-jobbik.html ) gyakorlatilag megnyerte a jobbiknak a választást.

    Abban egyet értünk, hogy talán Gyurcsány tudná legjobban eladni a tisztázó politikus imázsát. Az sem biztosan véletlen, hogy mindkét-3 oldal igyekszik partvonalon kívül tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Tegnap a HÍR24-ben elhangzott, hogy a bizottságosdiban a siker egyáltalán nem biztos, mert a 2/3 az utóbbi időben mindent lesöpör, 16 ügyből, 16-t!
    -
    Ha ezt a NAV-s ügyet azer lehet eltusolni, mert nem állt fel egy bizottság – akkor jól megvezethetnek bennünket – ha holpolt, holnempolt erre nem ugrik, akkor valóban el lehet mondani, hogy tisztességes ügyészekből csehül állunk!
    Miért mondom, hogy csehül állunk?
    Mert Csehországban pontosan az ügyészek indítottak vizsgálatot és buktattak le kormánytagokat!
    Nincs időm visszakeresni az ügyet, de a neten utána lehet nézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Az emberek fel tudnának háborodni, ha eljutna hozzájuk valamilyen csatornán, normálisan megszerkesztve egy ilyen hír. De nincsenek már ilyen csatornák, a fiúk leggondosabb tevékenysége a nézett hírforrások zsebrerakása volt. Itt nem lesz még egyszer köteles beszéd miatti választás-bukás. Az országos tévécsatornákon gyakorlatilag nem volt hír ez a hír ellenben Bajnai nagyonfájozásával), internetet a Zemberek nagy része nem fogyaszt (vagy nem hírportálokat néz rajta), az újságok meg már nem számítanak, pláne az a kettő, ami még nincs kormányközeli kézben.

    De ha lenne is valaki, aki elmagyarázza ezt az orbitális lopást nekik: a vallási jellegű meggyőződést nem gyengítik a szánalmas tények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Itt az új magyarázat,hogy miért nem…
    http://nepszava.hu/cikk/1003549-jozsa-az-mszp-vizsgalobizottsagot-akar-a-nav-botrany-felterkepezesere

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Zàróra, hölgyek, urak, vessenek még egy utolsó pillantàst az üres poharakra…!
    ” Egy harcos poharàba dôl…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Mintha igaza lenne Dávid Ibolyának, aki anno azt állította, az MSZP/Fidesz 70/30%
    30/70 % arányban osztozik a fekete pénzeken, attól függően hogy épp ki van kormányon, s ki ellenzékben.
    Ezt erősítették meg azzal, hogy egyik feketéző alakulat sem szavazta meg a vizsgáló bizottságot.
    Bár itt még egyetlen bizottság sem derített ki semmit.
    Vajon miért nem csinált a fidesz törvényt a pártfinanszírozásról??
    Ezért! Hogy mehessen tovább a lopás!
    Nekünk meg ezért kell 27%-os ÁFÁ-t fizetni, és fizetni a többi (20-30) sunyin kivetett adót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Egyelőre senki nem látott még adu ász bizonyítékokat, óvatosabban kéne fogalmazni. Értem én, hogy sem a navnak, se a kormánynak, se a pártoknak nem hisz senki, de azért Horváth sem mutatott eddig semmi hihetőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Csacsicska Tamás

    Bumburi:
    .
    Vélhetően többről lehet szó, mint ezer milliárd forint – természetesen ennek ismeretében az egy főre jutó „visszatérítés” ígérete is jelentősen emelkedhet.
    .
    Andy Mage:
    .
    A NAV-ügynek egyedül is kizárólag a NYILVÁNOSSÁG tud utána járni. A parlamenti bizottságosdi azért rossz megközelítés, mert az egész vizsgálatot azonnal az ADÓTITOK megfoghatatlan kategóriája mögé szorítanák és a bizottsági vizsgálatot elnyújtanák addig, míg a bizottság a választási ciklus végére érve – naná, eredmény nélkül! – automatikusan fel nem oszlik. Tehát minden társadalmi reflexió nélkül zajlana az ügy valahol egy zárt szobában. A bizottságosdi a lehető legrosszabb megoldás lenne – persze az MSZP nem ezért állt el ettől.
    .
    Mai hír: az ELTE dékánja nem engedte megtartani a kérdéssel kapcsolatos fórumot az ELTE termeiben (a HÖOK szervezésében). Az esetnek két üzenete van:
    .
    1. A Jobbik (HÖOK) teljes erőből igyekszik rátelepedni a kérdésre. A kedves baloldal álmosan és szájtátva nézi, mint éneklik ki a szájából újra és újra a sajtot. Az utóbbi idők legjobb és váratlanul előkerült választási témáját. Amiben csekély ráfordítással nagyot tudna nyerni. Na, majd a Jobbik…
    .
    2. Az ELTE máris megijedt a nyilvánosságtól. Behúzott a rinya-relé – szóval a dolog biztosan nem csekély súlyú.
    .
    Sok sikert a béna, fantáziátlan és lomha baloldalnak – azért tartanak itt, mert ilyenek, amilyenek. Végre tudjuk, kik azok, akik igazán elárulják az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. http://multiundor.postr.hu/szenttehen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Csacsicska Tamás 2013. november 20. szerda 00:41
    Jó, és egyet is érenék, ha nem az lanna probéma gyökere, hogy a kölföldi tőkebefektetések legfontosabb előfeltétele a magyar kormány abbéli ígérete, hogy a befektetőnek előre megállapodott mértékű (összegű) adókötelezettségének nem kell eleget tennie, s adóhivatala ezt nem fogja vizsgálni. A Munkaerőpiaci Alapból nyújtott munkahelyteremtési támogatások a nyilvános forma, a nagyságrenddel nagyobb “támogatás” az adó elkerülés illegitim formája (formái). Erről nem lehet beszélni, egyetlen volt és a jelenlegi kormánynak sem. Gyurcsánynak sem, stb. Nyilván így van az egész EU-ban, (Az USA-ban a Pentagon elcsalt csilliárdjairól most kezdődik a botrány) ezt tehát “rendszerhiba.”
    Amúgy a népség nem közönyös, hanem egzakt értékítélettel rendelkezik: “szar az egész.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Miért nincs ordítás?
    Egyszerű. Mivel minden a Fidesz pártok, – um. Fidesz, MSzP, LMP, Jobbik, és még sorolhatnám,talán a DK nem – kezében van, az ügyészség, a rendőrség, a pénzügy, a hadügy, a … meg a …., és az EU is – hiszen nem tesz semmit, még a pénzeket sem vonja vissza – ezért aki ordítani kezd azzal számolhat, hogy egyedül marad. Ha százezren ordítanak, akkor százezren maradnak egyedül.
    Támogatás sehonnan sem várható, nem úgy, mint ‘56-ban. Akkor bíztak a Nyugatban. Arról nem tehettek, hogy ugyanakkor volt a Szuezi válság is.
    Az Amerikai Népszava pedig annyit tehet, mint a pápa: imádkozhat a győzelemért.
    Ezt OV és bandája tisztán látja és azt csinál, amit akar. Pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Mond meg Para mit csináljak?
    Én egy olyan balfasz vagyok, aki nem csal adót és aki felháborodik ezeken, és minden más ezer felháborodni valón is.
    Nem vagyok sem újságíró, sem elkötelezett tényfeltáró csak palimadár adózó. Az utóbbi két évben kijárok az utcára, ha valaki hív. Például szobrot dönteni, de le lettem hülyézve és büdösbunkózva.
    És? Mégsem történik semmi.
    Imádlak meg minden, de nagyon utálom, amikor ti normális újságírók , akik ugyanazt érzitek, mint én azt mondjátok rám, hogy mindent eltűrő birka vagyok. Nem vagyok, mit tehetek én? Én, egy normális ember.
    Kérlek ne nevezz birkának, hidd el tudok olvasni a (KSH) sorok között is.
    Ja, és a környezemet hiába uszítom, kiröhögnek, a saját családom elfordul már tőlem, mert ők lopott benzinnel üzletelnek és önkormányzati megrendeléseken dolgoznak 20%ért. Szerintük kezeltessem magam, mert nem vagyok normális, mert élhetetlen vagyok.
    Mondd meg mit csináljak!
    És ne nevezz birkának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Imre, mikor indulunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Minden magyar értelmiséginek ,írástudónak,a maga posztján küzdenie kell a
    bérszollnokok és a bértollnokok ellen ők bolondiják a kisembert.

    Valaki nevezzen meg egy hír közlőt ahol szabadon beszélhet vagy írhat.

    m

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos