Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ne vásárolj a CBA-ban! 2013. november 21. csütörtök 6:30 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ne vásárolj a CBA-ban!

Budapest – Már ma is sokan vannak, akik elvből nem vásárolnak a CBA nevű, magát magyar üzletláncként hirdető cég boltjaiban. Nem azért kerülik el a Baldauf László nevével fémjelzett üzleteket, mert a cég magyar, hanem azért, mert annak vezetői nyíltan támogatják a Fideszt, valamint szimpatizálnak a Gój Motorokkal, az áruházlánc terrorizálja a dolgozóit, vezetője pedig szerepel a legnagyobb adósok listáján.  Az „egyszerű emberek” ösztönös akciójához most a Demokratikus Koalíció is csatlakozott.

A CBA-nál zajló munkahelyi terror ellen tiltakozott a DK, a cég két tulajdonosa által aláírt, a Békementen való részvételre buzdító levél kapcsán az áruházlánc egyik óbudai üzlete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Amint arról az AN is beszámolt, a CBA belső információs körlevelében megjelent a társaság két résztulajdonosának, Baldauf Lászlónak és Lázár Vilmosnak az a magánjellegű felhívása, amelyben az október 23-ai Békemenetre hívták a dolgozókat.
Varju László most azt mondta, hogy egy jobboldali kötődésű cégvezetés támogathatja a kormányt, de ezt nem tehetik úgy, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő dolgozókat “lényegében kötelezik” a tüntetésen való részvételre.

Az október 23.-i Békemenet jó alkalom arra, hogy a nemzeti kormány iránt érzett szimpátiánkat is kifejezzük – idézett az írásból a pártigazgató. Hozzátette: meglátásuk szerint ez a megfogalmazás egyidejűleg azt is jelenti, hogy “mindazok, akik nem tartoznak ebbe a kategóriába, azokat tulajdonképpen olyan gazembereknek nevezi ebben a levélben a kormány, akiknek – én azt gondolom – , hogy egy ilyen boltban nem kell vásárolni”.

Varju László egyúttal megkérdezte, hogy kaphat állami támogatást egy olyan “CBA tulajdonos”, aki a legnagyobb adótartozók listáján is szerepel. Ennek kapcsán arra is kíváncsi volt, hogy lehet, hogy olyan adósok, “akik a cégükben lévő ingatlanokat eltüntették, azoknál adóellenőrzésre a továbbiakban nem kerül sor”.

A politikus azzal folytatta, szeretnék ha a CBA vezetése vagy a kormány számot adna arról, hogy az Eximbankon keresztül az elmúlt években hány milliárd forinttal támogatták a céget.

Egyúttal azt is meg akarta tudni, hogy a vállalat tulajdonosai mennyi munkahely-teremtési támogatást kaptak. Mint mondta, egy általa létrehozott Facebook-oldalon a cég dolgozói azt jelzik, hogy nem adják ki a szabadságukat, és nem kapják meg a túlórapénzüket. Ezek a bejegyzések “egyértelműen” azt jelzik, hogy retorziók érték azokat a dolgozókat, akik nem mentek el a rendezvényre – válaszolta egy kérdésre. Szerinte az, hogy az alkalmazottak nem kapják meg a szabadságukat, illetve túlórapénzüket, összefügg azzal, hogy nem vettek részt a Békemeneten.

Azzal folytatta, szeretnék tudni, a NAV vizsgálja-e, hogy a CBA-nál kerültek-e be olyan külföldről vásárolt termékek, amelyek után nem fizették be az áfá-t.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (56 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 83 szavazatból)
Ne vásárolj a CBA-ban!, 4.7 out of 5 based on 56 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Amióta létezik a CBA, nem járok oda vásárolni. Riaszt a túlzottan nemzetieskedő szimbólumaival, a szélső jobbos, fekete bakancsos és a többi jobbos vásárlóival együtt. No, meg drága nekem. Némelyik üzletük ráadásul zsúfolt és kétes tisztaságú. A piac a kedvenc vásárló helyem. Olcsó és friss árút lehet beszerezni ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. Na én ugyanígy vagyok még a Reállal is. A múlt héten nem volt más lehetőségem, betértem egy Reálba. Dobtam egy hátast, iszonyú árak vannak. Pl. egy kis doboz paradicsompüré 168 Ft. volt, ami a Tescoban max. 60 Ft. Most már tudom, miért mondja az üzletláncot hirdető hölgy, “gondoskodjon reálisan”. Én megtettem, oda sem megyek többé, sőt egyik nemzetiszínű boltba sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos