Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Üres a zacsi, béna a Mikulás 2013. október 30. szerda 20:41

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Üres a zacsi, béna a Mikulás

Szerkesztőségünk köszönti Para-Kovács Imrét abból az alkalomból, hogy ez a 200. írása az Amerikai Népszavában. A vádiratban ez fontos helyet tölt majd be, pénzt küldeni nem tudunk. Olvasóink nevében is köszönjük az élményt, a hűséget, a megtiszteltetést, és a szerző úrnak kívánunk további kimagasló munkasikereket, jó előmenetelt a munkában, sok-sok örömet a családi életben és a sportban egyaránt.

A Szerkesztőség

Ül a szocialista szóvivő a háttérműsorban és egy folyamatábrát mutogat, bizonyítva, hogy hazudtak, akik azt mondták, hogy a szocialisták azt hazudták, hogy mások hazudtak. Menthetetlenül hülyének tűnik, amit csinál, értelmetlen, érdektelen és persze kontraproduktív, de tök mindegy, mert senki sem figyel.

Van egy olajozott, látványos és meggyőző hazugsággépezet, amit a Fidesz minimum tíz éve működtet zavartalanul, és vele szemben ez a hebegő-habogó, széteső és nevetséges ellenzéki improvizáció, mindenféle koncepció, erő vagy hatás nélkül.

Ennél szánalmasabb csak akkor lehetne, ha többet szerepelnének a tévében, de szerencsére a kormány még nem élt a lehetőséggel, hogy körbehordozza a közmédiumokban az ellenzék prominenseit, mert akkor már kampányra sem kellene költeniük. Lehangoló, buta emberek mesélnek arról, hogy mit tesz a kormány, mintha nélkülük nem tudnánk.

Ebben az egészben nem az összefogás hiánya a legfájóbb, hanem a koncepciótlanság és az intellektuális csődhelyzet. Az elég nyilvánvaló, hogy ha sok töketlen ember összefog, abból még nem lesz kirobbanó potencia, a mennyiség forradalma meglehetősen valószínűtlen, még akkor is, ha vannak elméletek, melyek szerint a sok kicsi egyszer átcsaphat valami nagy jóba. Ez más mennyiségekre vonatkozik. Nem véletlen, hogy nincs közös miniszterelnök-jelölt, mivel külön-külön sincs olyan emberük, akire legalább felkapnám a fejem ha megszólal, a csettintésről már nem is beszélve.

Vannak itt jó szervezők, kiváló közgazdászok, üzletemberek, szónokok, de politikus vagy gondolkodó nem akad köztük, totyognak, mint malac a jégen, hiába hazudják, hogy ez versenyfutás.

Leszögezném gyorsan: magam sem gondolom, hogy egy vezérre van szüksége a bal- és liberális oldalnak, aki egyénisége puszta erejével visszavonulásra kényszeríti a romlott kormányerőket, aki elindul az emelvényre vezető lépcsőn, és mire félúton jár, már szerelmes bele a nyugdíjasok hetven, a gimnazisták ötven százaléka, aztán mire felér, már a munkások és a parasztok is. Volt elég vezérünk, apánk és tragikus hősünk, békében ilyesmire nincs szükség, csak sajnos a jelen kicsit összetettebb annál, hogy egyértelműen békének nevezhessük. Le kell győzni egy küldetéses idiótát, aki éppen háborúzik a fejében, és utána kormányozni kell egy elárult, tönkretett országot, ráadásul mindezt a Fidesz által meghatározott, alaptörvénybe foglalt és évtizedre bebetonozott keretek között.

Nem könnyű, de esetleg meg lehetne próbálni.

Ennek nyomát sem látom.

Magam is hajlamos vagyok a kormánypártok vezetőit kiegyensúlyozott bunkóknak látni, mint ahogy azok is, azonban a másik oldalon ezzel szemben nem intellektuális fölény, hanem görcsösség és impotencia áll, illetve tesz úgy, mintha állna. Görnyed – és akkor még direkt nem voltam plasztikus.

Nem kell vezér, de esetleg egyéniség, jellem vagy valami szilárd akarat feltűnhetne. Mintegy. Épp hogy. Esetleg.

A Fidesz feudális rendszere éppen azért tud működni (nem gazdasági, hanem politikai értelemben), mert a vezér kijelent, a középvezetők (mindenki középvezető, aki nem a vezér) óvatosan értelmeznek és árnyalnak, a hülyék hada pedig ismétel. Nem magyaráz, nem variál, hanem szó szerint megismétli a kinyilatkoztatást, ha kell ezerszer, mert ezért kapja a fizetését. Ha nem megy neki, akkor ki van rúgva, ha az ismétlés mellett asszonyt ver, kokaint zabál, saját véleménye van, akkor is, ha visszakérdez, akkor is. Végtelen az utánpótlás, mert az emberek jelentős többségének nincs saját véleménye, viszont szeretne nyugodtan felnevelni pár gyereket, így aztán egy hülye helyéért háromezer áll sorban, mint munkanélküliek a thaiföldi csirkegyár előtt, mert enni jobb, mint nem enni.

Több mint négymillió szegény lakik Magyarországon. Őszintén, hány százalékuk nem lenne boldogan fideszes, ha változtathatna ezen? Ha nem hülye, hát majd úgy tesz, mintha az lenne. Itt már rég nem az a kérdés, hogy parizer-e vagy gépsonka, hanem a semmi és a parizer között kell választania az ország felének.

Ezeknek az embereknek mutogatja a folyamatábrát az MSZP prominense, ezeknek az embereknek magyaráz a hosszút távú zöld kibontakozásról az LMP, ezeknek okoskodik az Együtt 2014, aztán csodálkoznak, ha nem történik semmi.

A demokratikus ellenzék büszke rá, hogy nem nézi hülyének a választóit, de úgy sejtem, hogy ez nem elhatározás kérdése. Szeretnék ők hülyének nézni a választókat, szeretnék hangzatos mondatokkal maguk mellé állítani a lakosság öt-harmadát, csak egyszerűen képtelenek erre, mert nincsenek hangzatos mondataik, és itt nem arra gondolok, hogy hazudjanak, mindössze a kommunikáció egységesítésére, hatékonyságára célzok, arra, hogy lehet igazat mondani erőteljesen, meggyőzően és hatékonyan is.

Beszarva nem lehet pókerezni, hiába vannak nálunk jobb lapok, az ellenfél eldobatja velünk, mert gátlástalanul licitál. A súlylökéshez viszont hiányzik a bicepsz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (118 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +183 ( 187 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Üres a zacsi, béna a Mikulás, 5.0 out of 5 based on 118 ratings

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. No igen… A szarból nem lehet várat építeni, mert büdös és összedől. De nekünk csak szarunk van. Az is negyedosztályú. Azt meg csak kavarni lehet. Amitől aztán még büdösebb lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  2. Observer
    2013. október 30. szerda 21:21

    Majd megerjed, és Nemzeti Kumisz lesz belőle!
    Jó ital az az ÚJMAGYARNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  3. “…mert enni jobb, mint nem enni.” No, itt a Fidess politikájának esszenciája. Nagyjából ide fogja kifuttatni a helyzetet bő 2 éven belül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  4. Gratulálok Para!
    Csak arra figyelek nagyon félve, hogy a Klubrádió meddig “tűri” ezt.
    Ez a 200. írás is szuper. A 200 cikkből már összejön egy könyv is. Szerintem meg kellene szerkeszteni azt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  5. Tudod, Para, arra mozdultam, hogy belinkellek, minél többen olvassák.
    De … egyszerűen nem tudom hová.
    Nincs olvasható oldal. Blog se.
    Csak ide. Tehát:
    http://nepszava.com/2013/10/velemeny/para-kovacs-imre-ures-a-zacsi-bena-a-mikulas.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  6. Nos…szép diagnózis Para doktor úr! Orvosságként tessék adni a béna baloldalnak egy használható, ütős mondatot! A jól megfogalmazott kritika már kevés, még ha maximálisan egyet is értek vele. Ha elég a fideszből, és a jobbikból, akkor tessék segédkezet nyújtani az ellenzéknek. ez is egyfajta ÖSSZEFOGÁS szerintem. vagy nem,,,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  7. Na jó, Para ne legyen elnök. Legyen inkább miniszterelnök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Hungarian citizen

    Ehehe, ugy latszik, hogy a miskolci, nagyjabol azonos eletkoru nepek mar csak igy latjak a vilagot ;)
    Az egy generacioval arrebiak meg nepnemzeti melymagyarok, akik UFO(nautak)-kal zenelnek hejre kis urhajokon ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Láttam Török Zsolt produkcióját a kálmánolgában: nincsenek szavak. (Para azért elég ügyesen próbált találni. :D)
    Egyáltalán: amelyik párt egy ilyen “kaliberű” intellektust (TZs-nél ezt fosztóképzőként kell értelmezni) nemhogy megtűr a pártban, de ráadásul rábízza a párt megszemélyesítését a közvélemény előtt, az egyszerűen menthetetlen.
    Biztos van Zsoltinak valami egyéb jó tulajdonsága, de ebből az emberből tényezőt csinálni, az az igénytelenség olyan foka… öt perce tűnődöm, de nem találok megfelelő hasonlatot, és ez nálam nagy szó.
    .
    Nem kell itt a fidesznek választást elcsalni, ezek akkor sem nyernének, ha a fidesz minden egyes alkalommal szemérmesen elfordítaná a fejét, amikor ŐK próbálnának csalni. (mondjuk az mszp-ből simán kinézem, hogy ha egyszer öngyilkossági szándékkal az egész elnökség beleugrana a Grand-kanyonba, ott maradnának a lebegőben lebegve, mert még azt is elkúrnák.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  10. Még a felsorolásból is kimaradt a Demokratikus Koalíció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Disznó a jégen :) ez jó! Ugyanezt éreztem a szociális népszavazás utáni hajótöréskor. Ússzunk tovább! A hajó elsüllyedt, de Bajnai még úszva menti a kormányt. Minek?!! Ennek a népnek ez kell. Lépegető tengeralattjáró.
    Jó írás, de a mai Mihancsik magával ragadóbb, szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. A Műcsarnok visszafoglalása, a miniszterelnök-jelöltről szóló barkochba az Inforádióban, és a tömeges fogadóórák eléggé kilógnak ebből a halvány bénázásból, akkor is, ha önmagukban nem jelenthetnek megoldást. De egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a DK az, amelyik képes figyelemfelkeltő módon kommunikálni és valódi ellenzékként politizálni. Valahogy ennek bele kellett volna férnie a cikkbe. Csak Para utálja Gyurcsányt, ő tudja, miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Abban egyetértek Para-Kováccsal, hogy nincs béke, egyfajta háborús helyzetben élünk.
    Épp ezért szükség van vezérre, vezér-egyéniségre, de ..
    Más megnyerni egy csatát, háborút, és más megnyerni a békét, más személy, más képesség kell hozzá.
    Pl. Gyurcsány vezetésével esély lehet háborút nyerni, hogy pl. Bajnai megnyerhesse a békét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  14. “Csak arra figyelek nagyon félve, hogy a Klubrádió meddig “tűri” ezt.”
    .
    A rádió megkapja az ingyenes frekvenciát:
    http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=164548
    .
    Kuncze kirúgása kellett ehhez. Ezzel a Klubrádió végleg megszűnt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Ezt a ” nem béke, valamiféle háborús helyzetet” , úgy hívják fasiszta diktatúra; jó reggelt… A szabad választásokról szóló maszatolás vagy sima ostobaság vagy sunyi, aljas kollaboráció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. +++++ Ez duplapluszjó, mint mindig. Abban az egyben nem értek egyet, hogy ne nézne hülyének Orbán ellenzéke. Próbál, folyamatosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Úgy gondolom, hogy a pártszimpátia azt jelenti, hogy hasonló helyzetbe kerülve a szimpatizáns sem cselekedne mást, mint a párt és a pártvezér. Ez azért elég lehangoló, ha a kormánypárt növekedésnek indulását nézzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Csak a hétfői Para-Ötöst hallgatom ezután a Klubrádióban – ha tudom.
    Pedig én is vásároltam műsorperceket annak idején.
    Arató megvárhatta volna, hogy Kuncze bejelentse távozási szándékát abban az esetben, ha valóban vissza akart volna térni a politikai pályára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. T. Para-Kovács Úr!
    3 +! (Félre ne értsen, nem tripper!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. “…sajnos a jelen kicsit összetettebb annál, hogy egyértelműen békének nevezhessük….”
    Nagyon pontos, tiszta, szép talàlat !
    ***
    “… Görnyed – és akkor még direkt nem voltam plasztikus….”
    Ezen meg meggörnyedtem a röhögéstôl !
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Amiért én még (moderálva) ki vagyok akadva és elvesztem a türelmem, az a jobb sorsa érdemes, elméletileg jószándékú “kormányváltó” politikusok ugatérozása a széles összefogás szükségtelenségéről és lehetetlenségéről. Hát nem azt ugatták, hogy ha nyernek, akkor alkotmányozó nemzetgyűlés ill. a jogállam kereteinek helyreállítása, majd új választások kiírása? Mi a jó élet faráért kellene ehhez olyan hatalmas politikai rokonság? Miért lenne így lehetetlenség a különböző jogállami erők együttműködése? Mi a jó Istenről hadoválnak? Kicseszett “dhimmi” idióta banda…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Sajnos, írhat bárki bármilyen mélyenszántó igazságot, mint most, mesterházipubi, meg bajnaigázlángeloltódumás összefogók semmit nem értenek meg belőle, ha olvassák egyáltalán.
    Nincs remény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Naná, hogy nem szól semmiről az mszp dumája, hiszen ugyanolyan mint a fidesss, amit már igen régóta mondok. Csak sutyorgunk tökölünk, illetve töketlenkedünk, megújúltunk, bejussunk a parlamentbe, kapjuk azt a “kis” pénzecskét , hazudjuk, hogy demokratikus ellenzék vagyunk. Valami majd csak lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Para -Kovács Imrének közelgő névnapjához már jóelőre sok írói sikert és jó egészséget, magánéletében sok boldogságot kívánok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Sebészi pontosságú – látlelet – írás. És jó, ha egy sebésznek is van humora. Nem olyan, hogy megszakadjon a beteg tőle, de mosolyodjon el a bajában időről-időre. Ez nálad megvan mindig, – s hogy a hasonlatnál maradjak, én is megtisztellek, – kedves doktor Para. Köszönet érte. És a korábbiakért is. Talán nem olvastam mindet, de gratulálok a (2) százas, vigasztaló – és megvilágító, elgondolkodtató – (pzs) csomaghoz. Tényleg jó lenne majd egy könyvvé összerakni, ahogy javasolta itt már valaki. Úgyis rég jött ki tőled polcra való. Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Mamut nyet ?
    Apropó……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos