Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Balfékek és ellensúlyok 2013. október 15. kedd 15:05

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Balfékek és ellensúlyok

A kibontakozó demokratikus összefogásban az a legkínosabb számomra, hogy butább, gyöngébb és bénább még annál is, amit joggal elvárhatnánk tőle az előzmények ismeretében. Nem arról van szó tehát, hogy készek megismételni az összes hibát, amit a második Fidesz-kormány eljövetele (földre szállás és megtestesülés) előtt elkövettek, hanem arról, hogy újabbakkal tetéznék ezeket.

Vegyünk egy egyszerű példát, a rezsicsökkentést.

A Fidesz részéről kétségtelenül zseniális húzás, hogy kampányköltségeit direktben fizetteti ki az energiaszolgáltatókkal, azonban ennek tarthatatlansága, rendkívül rövid távú pozitív és rendkívül hosszú távú negatív hatása mindenki számára nyilvánvaló, aki értelmesebb egy országgyűlési képviselőnél. Több tízezren vagyunk ilyenek egy tízmilliós országban, ami nem is olyan rossz eredmény a teljes elbutítás derekán. Hozzá is tenném gyorsan, hogy a matematikában, márpedig a rezsicsökkentés tulajdonképpen matematika, egyáltalán nem számít, hogy milyen arányban fogadják el az állampolgárok a gyök kettő igazságát, az eredmény marad. Akkor is, ha holnaptól a magyar szavazók szívükre hallgatva kijelentik, hogy nullával osztani jó, mert az eredmény mindig nyolc. Tök mindegy.

A szocializmus bebizonyította, hogy akár két kontinensnyi ember is állíthatja, hogy a kevesebb több, idővel elbizonytalanodik, majd kénytelen beletörődni a megváltoztathatatlanba, és belátni, hogy a kevesebb az kevesebb.

Nincs ingyen ebéd.

Van tehát a propaganda kormányzati részről, miszerint a rezsicsökkentés azon múlik, hogy Orbán Viktor akarja-e, és van a valóság, miszerint rohadtul nem, mert előbb-utóbb ránk rohad az egész infrastruktúra, nem beszélve a lelki rombolásról, ha a lakosság döntő része elhiszi, hogy a miniszterelnök akarata felülírja a közgazdaságot.

Logikus lenne tehát, hogy ha az állampárt a hazugságot hirdeti, akkor az ellenzék az igazságot, aztán győzzön a jobbik, illetve izé… Szóval legalább kíséreljük meg nem hazugsággal kezdeni az Orbán utáni korszakot.

De nem.

A demokratikus, baloldali és/vagy liberális ellenzék meghatározó erői sunyin támogatják a rezsicsökkentést, minden megszólalásukkal megpróbálják elkenni a választ arra az egyszerű kérdésre, hogy marad-e hatalomra kerülésük esetén ez a kampányszámla-rendszer a helyén, vagy nem.

Nyilván ők is tudják, hogy a lakosság meghatározó része nem tartozik a fentebb vázolt tízezres tömegbe, ezért még véletlenül sem akarják szembesíteni választóikat az igazsággal, tehát hazudoznak, mellébeszélnek és ígérgetnek baromságokat, elveszítve így a lehetőségét a Fidesz elleni frontális támadásnak. Mert azt nem lehet kampányban óriásplakátra írni, hogy „Orbán Viktor ötletét továbbfejlesztve, egy kicsit megváltoztatva harcolunk az Orbán-rendszer ellen”. Részben rendkívül hosszú, részben pedig nem túlzottan mozgósító erejű felhívás. Béna.

Az alaptörvénnyel ugyanez a helyzet.

Magyarország jelenlegi alaptörvénye egy vállalhatatlan trágyahalom, amit ráadásul még kínosabbra módosítgattak fennállása óta, javítgatni felesleges, foldozgatni szánalmas, az ellenzék nagy része mégsem képes kimondani, hogy kukába való, hanem óvatosan esetleges megváltoztatására, kicsinosítására, korszerűsítésére célozgat, nehogy elriassza azokat, akik szerint egy népies műdal alaptörvényként történő használata nagyszerű dolog.

Nem az.

A népies műdalok maradjanak a kocsmában, Európában viszont európai alkotmányok szükségeltetnek, mármint abban az esetben, ha maradni szeretnénk. Ezzel a mostani vacakkal semmi dolga nincs egy épeszű kormánynak, mint kivágni a szemétdombra, és hosszú, értelmes vitában kidolgozni egy normálisat, még akkor is, ha közben lángoló keresztekkel tüntetnek az idióták a Nagykörúton. A demokrácia nagy és jóságos, de idióták nem pofázhatnak bele az alkotmányba, ennyire nem megengedő ez a rendszer. Még én sem pofázhatok bele, mert fogalmam sincs a jogról, csak megérzéseim vannak. Tudom, mikor énekel a kövér nő hamisan, de nem írok operát.

Önmérséklet, önismeret, önirónia! – kedves tudatlan honfitársaim, ennyit vár el tőletek a haza.

Legutóbb a választási törvénynek nevezett Fidesz-stratégiáról alakult ki némi vita, és komoly, független civilszervezetek könyvelték el győzelemként, hogy egyes, tényleg totálisan vállalhatatlan és beteges pontjait sikerült megváltoztatniuk kormányzati segítséggel.

Ennek egyenes következménye, hogy a Fidesz megválasztásának törvénye megerősödött, mert mostantól hivatkozhatnak a független szervezetek legitimációjára, miközben másról sem szól, mint arról, hogyan lehet a végtelenségig tágított törvényes keretek között feltűnő csalás nélkül újraválasztani őket. A nem feltűnő csalás természetesen benne maradt, immár széles körben elfogadva, az ellenzék pedig ismét sunyin szemléli az eseményeket, és azon tököl, hogyan lehetne kihozni az adott körülményekből a legjobbat. Ha nem nyerünk, hát nem nyerünk, de erős ellenzéki pozícióink lesznek, bizottsági helyekkel, esetleges polgármesteri székekkel, szolgálati autóval és pluszjuttatásokkal – mondják, és igazuk van, nem kényszeríti őket senki semmire.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (104 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +166 ( 172 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Balfékek és ellensúlyok, 4.9 out of 5 based on 104 ratings

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  2. Sajnos tökéletesen igaza van Para-Kovács Imre úrnak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  3. Igaza van Bartusnak. Bojkott kellene, mert a részvétel legitimálja a csalást.
    De hát pénz beszél… A nagy asztalról leeső morzsákat azért mindenképpen szeretnék felcsipegetni, és ez a vágy felülírja a tisztességet.
    (Az írás egyébként jó. Mint mindig)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (40 szavazatból)
  4. „Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét: a gazdasági törvények terén. És nem csinálok titkot abból, hogy ebben a vonatkozásban megkötöm a következő kormány kezét. És nem csak a következőét, hanem a következő tízét”
    - mondta a nemzetvezető főtestvér 2011 júniusában.
    .
    Azóta meg, tudjuk, még mi minden galádságot követett el a Köztársaság ellen.
    A “demokratikus ellenzék”-nek magát kikiáltott gittegylet tényleg bízik abban, h a vezér lemond a további hatalomról?
    Siralmas!
    .
    Hová enyészett el az az első gondolat, hogy először is egy valódi ellenzéki összefogást hoznak létre a választásokra, egy évig válságkezelnek, aztán új választásokat írnak ki?
    Persze ez azóta okafogyottá vált, mert a bojkott szolgálná a valódi ellenállást, ország-világ látná a rendszer elutasítottságát.
    Jól írja Para, a biztos szék és az autókulcs a vonzó a “baloldalnak”.
    Hogy hazudhatják az amúgy is lebutított tömegeknek, h a centrális erőtér, a NER létrehozása és a választási határok módosítása, a megkezdett stadionépítések után a csuti kiskakas hagyná az enyészetbe merülni élete főművét?
    Fusson, ki merre lát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  5. Igaz minden mondat, sajnos! Nem is akar nyerni ez az “ellenzék”. Egy pártot, a DK-t kivéve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (46 szavazatból)
  6. Csatlakozom Ligeti Margó (2013. október 15. kedd 15:33) lényegre tapintó írásához.
    Kedves Para, ez pazar, élvezetes és pontos volt.
    Azt már csak puszta kekeckedésből teszem hozzá, hogy ahogyan — mint írod — “mostantól hivatkozhatnak a független szervezetek legitimációjára”, úgy majd a választások után is fognak hivatkozni, mégpedig teljes joggal, arra, hogy a választás a legkényesebb demokrata (= Orbán) ízlését is kielégíti.
    Merthogy az “ellenzék” nem ellenzék, hanem kollaboráns.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  7. A parlamentben levő frakcióval rendelkező,magát baloldalinak nevező ellenzék beszari módon nem meri néven nevezni az orbáni szélhámosságot, ugyanakkor sunyi módon szedegetni akar a fidesz hazug népszerűségének morzsáiból.Egy osztrák lap Orbánt röviden Európa Mocsok Matyijánk nevezi.Én nem mondom,hogy ezt a megnevezést vegyék át (bár ez találó jellemzés),de legalább a maguk gyáva módján írják körbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  8. Egyetértek a szerzővel,egyetlen dolgot kivéve!Van egy párt a baloldalon,ez a Demokratikus Koalíció,amelyik első perctől kezdve ellenezte a rezsicsökkentést,annak okát is elmondva. De ne legyünk igazságtalanok. A Bajnai pártja is ellenzi.Egyedül az mszp az aki egyetért a rezsicsökkentéssel
    ,de nem ebben a formában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  9. Para-Kovács ma brillírozott. Roppant jól szórakoztam. Alapigazságokat fogalmazott meg röviden, lényegre törően, szellemesen, vitriolos iróniával.
    “Tudom, mikor énekel a kövér nő hamisan, mégsem írok operát.”
    Szuper! Így kell ezt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  10. Jó írás…ismét.Igaz minden szava….ismét!Nagy gratula P.K.I.-nek….ismét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Köszi PKI, mint mindig nagyon ül és üt a mondandód!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Önmérséklet, önismeret, önirónia!

    Már nem azért, de pont ezt mondtam Ilonka bácsinak a minap és tessék, Parával ebben is egyet értünk. ( meg a fogorvosban )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. Zero Dark Thirty

    Úgy lett volna pontos, hogy a DK viszont, éles ellentétben a többi ellenzéki párttal, illegitimnek tekinti az alkotmányt, részt sem vett a választási törvény szavazásán és elutasítja a rezsicsökkentést. Így viszont összemossa a cikk a DK-t őfelsége ellenzékével, ami nem jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  14. Zero Dark Thirty

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dGqxS-uTQ5I

    Rezsicsökkentés (Molnár Csaba): “Vissza kellene állítani a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok alatt működtetett szociális áram- és gáztarifákat, valamint a fogyasztásarányos ármegállapítást – jelentette ki végül.”

    http://nol.hu/belfold/rezsicsokkentes__a_dk_szerint_a_kormany_a_leggazdagabbaknak_kedvez

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Sarkozy kampànyàt meg Kadhafi fizette,( az elsô adandó alkalommal el is tették làb alól ) ez gazdasàgilag talàn jobban megàllja a helyét, khm, csak vicceltem…
    Ha màr szóbahoztam, Orbànnal még Sarkozy sem àllt szóba 2007-ben, amikor elôbbi arról próbàlt meg neki panaszkodni, hogy MAGYARORSZÂGON NINCS DEMOKRÂCIA !!!! Elhajtotta 3 perc alatt…..
    Muhaha ! Orbàn és az ellopott demokràcia ( amit az a csúnya Gyurcsàny lenyúlt )
    Pedig Sarkozy a maffia-kormanyzas mintaértékû alfahímje, kétségünk ne legyen felôle…
    Bocs, a cikkhez : Magyarorszàgon NINCS ellenzék, nincsenek demokratàk, legalàbbis nem olyan nagy szàmban, hogy mondjuk egy jobban sikerült légyszar méretét kiadnàk , mondjuk egy futballpàlyàn…..
    Para, ha nem mentél még ki, egy pàr hónapig még megteheted, és akkor boldog ember leszel. Vagy otthon maradsz, és akkor hôs…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Nekem a 3Ö a kedvencem a Para-frázisból!
    Tudatosítani kellene:
    Önmérséklet, Önismeret, Önirónia!
    3Ö!
    Nagyon jó az írás, de ezt megszoktuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. “Nem is akar nyerni ez az “ellenzék”. Egy pártot, a DK-t kivéve.”
    Ez is téves. Mármint a második mondat. A DK sem akar nyerni, legfeljebb parlamenti helyeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (23 szavazatból)
  18. Gyerekek, a volt endéká teljesen üres! Munka is akad, olcsó a lakás. És ott is Merkel asszony a miniszterelnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  19. Para

    Ezt az cikket úgy megirni ,hogy le se irod se Gyurcsány ,se a DK nevét, az azért nem semmi. Úgy látszik ,hogy te sem vagy benne abban a bizonyos pár tizezerben. De azért egy havas vagy egy kérilászló dijat megérdemelsz.
    Ez a cikk úgy vacak és sumák ,ahogy van. Bocs, Tömény Gyurcsányozás. Tisztességtelen igy elnagyolni és összemosni a dolgokat. Hidd el nem vagyok DK-s ,de hülye sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (20 szavazatból)
  20. A tortenelem folyaman a PI (3.1416296) – t sok orszagban nem tudtak ertelmezni ezert rendeletben adtak ki hogy az erteke 3. Ma mar mindenhol 3.14 (legalabb)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Nyugodtan mondjuk ki!
    Orban egy ujhorthy-diktaturat hozott letre, az ellenzek pedig hozza elarulta a demokraciat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. vikmeki: De.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  23. Választási törvény megszavazása után minden demokratikusan gondolkodó embernek azt kellett volna hangoztatni,hogy ilyen bohózatban nem veszünk részt. Ilyen vélemények hangoztatása helyett M. A.-val az élen azt mondták,ha regisztrálni kell regisztrálunk.Egyedül Gyurcsány volt azon a véleményen,hogy ilyen választásban nem szabad részt venni,de egyedül maradt, a DK. hiába nem venne részt a választáson,ha a többi párt legitimálja a választást.Sajnos de én igaznak tartom az alábbi idézetet.
    “Bárki kerül hatalomra senkinek nincs választása a gyenge önző bűnre vetemedik,az önzetlen erélyes viszont megsemmisül”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. ateista+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    “Bárki kerül hatalomra senkinek nincs választása a gyenge önző bűnre vetemedik,az önzetlen erélyes viszont megsemmisül”
    Nézegettem a tegnapi meccsen készült fotókat, nem várhatunk semmit, nagyon sok pénzes embernek érdeke, hogy maradjon a Fidesz, marakodnak, de az érdek győz:
    http://nepszava.hu/galeria/317/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. (Kicsit off)
    “Nullával osztani jó, mert az eredmény mindig nyolc.” Ez jó! Egyébként hatványozni jó nullával, mert az eredmény mindig 1. A párhuzamosok pedig a végbelemben találkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. ateista!
    .
    Azt irod: “Egyedül Gyurcsány volt azon a véleményen,hogy ilyen választásban nem szabad részt venni,de egyedül maradt, a DK. hiába nem venne részt a választáson,ha a többi párt legitimálja a választást.”
    .
    Kerdesem: resztvetelevel a DK (is) miert legitimalja a 2014es valasztasokat?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. TanLala: Erre mondtam én mindig, hogy semmiféle felhatalmazása nincs arra, hogy bárkinek a kezét megkösse, elvégre ő csak egy a mezőnyben résztvevők közül. Ez olyan, mintha a Forma-1-ben a Ferrari illetékesei kijelentenék, hogy innentől csakis ők nyerhetnek, mert nekik van a legnagyobb múltjuk. Más kérdés, hogy a példa csupán abban sántít, hogy az autósportban van olyan felettes szerv, amely az orrukra koppintana ez esetben, ezek pedig leszereltek mindent és mindenkit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. A fideSSes alaptörvény nemcsak vállalhatatlan trágyahalom de ILLEGITIM is mindenféle jogállami alkotmányjogi mérce szerint. Alkotmányos jogállami keretek között a parlamenti többség sem emelhet bármit kénye kedve szerint törvényerőre, ők sem állhatnak a törvény és jog fölött. Itt 2010/11-től kezdve ez az elv lett frontálisan megtámadva az 1989 -ben konszenzussal elfogadott alkotmány ( amelyre felesküdtek ) egyoldalú kukába hajításával, illetve “forradalom” és új alkotmányos rend egyoldalú meghirdetésével. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy nyíltan deklarálva lett, hogy Magyarországon nem a jog hanem a hatalmi önkény érvénysül. Ehhez az aljassághoz lényegében egy egész országnak szava sincsen ( ily módon a külföld és főleg az EU is igazolva láthatja szótlanságát, tétlenségét ). A mindehhez asszisztáló undorító, tolvaj, gerinctelen féreg “ellenzék” jól mutatja mifélék weimarizálták az elbukott Köztársaságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Egy szó mint száz, mindez fasizmus, amelyet a magyar társadalom nem elég civilizált hogy meghaladjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Ez a “kövér nő” elég otrombán hangzott. Kár volt érte egy ilyen jó írótól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  31. A bojkott akkor lenne eredményes,ha csak a fidesz és a jobbik venne csak részt a választáson,de van olyan párt melynek vezetőit csak az érdekli,hogy képviselők lehessenek,ilyen helyzetben természetes,hogy a DK.is képviseltetni akarja magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. walla

    Teljesen egyetértek veled, nincs is mit hozzátennem ehhez, csak egy apró megjegyzés. Se a nyugatot ,se az EU-t, se az USA-t NEM MENTI az ,hogy a magyarok milyenek . Mondjuk egy részeges,garázda , pedofil ,szemétláda szomszéddal akkor sem jópofizok és nem hivom meg kávézni ha annak a családja nem lázad a rohadék ellen és csöndben tűr. Nem is csak miattuk ,hanem elsősorbansaját magam miatt!!!! Amit a demokratikus világ művel ,az vérlázitó és gyalázatos, DE !!! Ez viszont nem menti a mi viselkedésünket.
    Hogyan fordulhat elő ,hogy a CDU fr.vezető helyettese azt mondja ,hogy magyarországon nincs diktatúra ,csak a többség akarata érvényesül.
    És ez egy vezető KERESZTÉNY és DEMOKRATA(!!!!!!!) politikus. Angela Merkel
    pártjában!!! Erre nincs mentség ,ahogy arra sincs ,hogy kannibálokat fogadnak a Downing street 10-ben!!!Szégyen ,gyalázat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. “ilyen helyzetben természetes,hogy a DK.is képviseltetni akarja magát.”
    …es akkor az egyuttal nem a valasztasok (diktatura) legitimalasa is?
    .
    Mi a fontosabb?
    .
    Esetleg bejutni a parlamentbe es ott hiabavaloan mondani a frankot, ami egyben azt is jelenti, hogy lam-lam a magyar orszaggyulesben barmirol lehet beszelni, tehat demokratikus a rendszer.
    Elfogadni egy olyan helyzetet, amirol kozmondas is szol: a kutya ugat, a karavan pedig halad…
    .
    Vagy pedig nyilt kiallassal azt tisztessegesebb hirdetni: a DK elutasitja Orban kialakult ujhorthysta-rendszeret, azt nyilvanosan es folyamatosan neven nevezi, abban semmilyen formaban nem vesz reszt, hanem ellene inkabb az utcan politizal, mert ismeri a kozmondast: aki korpa koze keveredik, azt megeszik a disznok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. vikmeki,
    a szabad, demokratikus világ viselkedése valóban szégyenletes, de sajnos egyszerűen irreális elvárni tőlük hogy bármit tegyenek ( vagy akár csak mondjanak ) amíg itt nem lesz egy észrevehető, tényleges ellenzék. A nyugat egy sor elnyomó, gyilkos rezsimmel jó kapcsolatokat tartott illetve tart fenn. Beavatkoznia még olyankor sem akaródzik nekik ha patakokban folyik ártatlanok vére. Például: szíriai polgárháború mérlege több mint százezer halott, több mint egy millió menekült; szomáliai ( amely csak papíron egységes ország) belháború mérlege hasonló, de itt a milliós menekült tömeget még az éhhalál is fenyegeti; Észak-Korea: lényegében a náci koncentrációs táborokat idéző állapotok. Amúgy meg például az iráni félfeudális klerikálfasiszta rezsimet épp mostanában akarja az EU/USA a keblére ölelni. Tehát sajnos a nemzetközi politika alapjában véve egy mocskos dolog, de az biztos, hogy az EU nem folytathatja a felcsuti fenoménnal a végtelenségig a struccpolitikát, amennyiben komolyan akarja magát vetetni. Másfelől pedig a magyar népnek nem fogja a külföld kikaparni a gesztenyét, pláne hogy a magyar nép semmit nem tesz érte; valamint a jogállamiságra, demokráciára való érettsége meg úgyszólván sehol sincsen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Walla!
    .
    10millionyi nep vagyunk, egy apro potty Europa terkepen. Jelentosegunk a nemzetkozi ugyek meneteben 0, azaz nulla.
    A mi dolgaink itt Europaban kicsiny ugy, esetleges targyalasokon csupan az egyik napirendi pont lehetunk, problemaink nem sok vizet zavarnak, nem kulonosebben vagyunk erdekesek. Valodi sulyunk 0, azaz nulla.
    .
    Ezt tudja Orban is, ez teszi lehetove szamara azt, hogy pavatancat eljatssza.
    Pontosan tudja a mozgasteret, szovetsegesek hijan “megelegszik” azzal, hogy csak az orszaghatarokon belul legyen teljhatalmu diktator.
    Nem titok, a maga szempontjabol elegedett lehet az elmult 3.5eves ebbeli eredmenyevel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. @Llanfair
    Nem ismered az opera-történet híres anekdotáit? Ez a bon mot pl. mára már közmondássá vált (ha nem is pontosan ebben az összefüggésben).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Vikmeki,
    szerintem Magyarorszàgon az a döbbenetesen paradox helyzet van, hogy a többség tàmogatja és igényli ezt a diktatúràt. Bàr ki lehet – és ki kell – róla mondani, hogy mi a valódi természete, de milyen diktatúra az, amit a lakossàg többsége tàmogat ?! Lehet, hogy ez megkönnyíti a külföldi politikusok helyzetét egy radikàlis àllàsfoglalàst illetôen, és megelégszenek azzal, hogy bunkónak nevezik Orbànt és bandàjàt, de ôk ebben a helyzetben, ha csak belegondolsz a még mindig mûködni làtszó 2/3-ba, nem dobàlózhatnak úgy a fasiszta diktatúra meghatàrozàssal, mint mi itt az AN-en .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos