Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A valószínűtlenségi hajtómű beüzemelése 2013. október 9. szerda 13:25

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A valószínűtlenségi hajtómű beüzemelése

Az ember olyan állat, hogy ha megmondják neki, mit kell látni, akkor hamarosan látni fogja azt, elég csak a Loch Ness-i szörnyre gondolni, vagy a jobban teljesítő Magyarországra. Ezzel foglalkozik – többek között  – a szociálpszichológia, ami könyörtelen tudomány, egy legendás kísérletben például bebizonyították, hogy ha öt beépített ember azt mondja a rövidebb vonalra, hogy az a hosszabb, a hosszabbra pedig azt, hogy az a rövidebb, akkor a hatodik ember, aki nincs beavatva, nagy valószínűséggel szintén hülyeséget állít, csak azért, nehogy szembe menjen a közvélekedéssel. Az ember nem akar idiótának tűnni a többiek szemében, ezért inkább vállalja a vállalhatatlant. Őt ne zargassák ilyen baromságokkal, hogy melyik a hosszabb vonal, meg melyik a rövidebb…

A politika nyilván kihasználja ezt.

Ha a Loch Ness-i tó partján sétálunk, akkor nyilván szörnyet fogunk látni, ha az 51-es körzet szomszédságában, akkor pedig ufót, ha pedig a közszolgálati televíziót nézzük, akkor gazdasági fellendülést. Gránitszilárdságú kormányzást csak a butaságra és az alantas ösztönökre lehet alapozni. Jelezném: ezért nincs általában a demokráciában gránitszilárdságú kormányzás, hanem egymást váltó politikai pártok, kormányok és irányzatok. Máshol bevált, de kétségtelenül lassabb, tétovább a kibontakozás, nem olyan nyílegyenes és megakaszthatatlan, mint a nemzeti együttműködés rendszere. Előnye viszont, hogy ha az egyik politikai elit teljesen elhülyül, akkor jön egy másik és leváltja.

Ez általában akkor esedékes, amikor valaki a kormányzat jobbszélén előáll az energiacella ötletével, ami a levegőből veszi ki az energiát és kétszáz évre bebetonozza Orbán Viktort a hatalomba.

Van egyébként egy csöndes hely minden városban, ahol az égből energiát kinyerő üzletemberek és a megfáradt uralkodók pihennek. Nagy parkja van, és szakemberek foglalkoznak a problémával.

Az energiacella persze logikusan következik a fülkeforradalomból, a rezsicsökkentésből és mindazon politikai hazugságokból, amire mostani rendszerünk épül. Az ember röpülni vágyik, kitörni a szűkre szabott határok mögül, és a végtelenbe néz szép, okos szemével.

Az már az ő speciális problémája, ha ott energiacellát lát.

De mire gondoljon egy anyagilag független, ám szellemileg – khm – korlátozott lélek, ha azt látja, hogy a politikában, gazdaságban a hazugság igenis működik?! Bizony, bizony. Arra, hogy akkor majd a fizikában is hazudunk valamit, és az is működni fog.

Az eddig megvalósított örökmozgókkal sohasem az volt a baj, hogy nem mozogtak, hanem az, hogy nem örökké. Márpedig a csapda éppen ezen tulajdonságukban rejlik, hiszen ha van egy örökmozgónk, ami mozog, akkor már csak azon kell dolgoznunk, hogy megoldjuk az „örökké” problémáját, és ez általában kecsegtető, a feltalálók mindig csak egy hónappal, egy évvel állnak az áttörés előtt, és csupán némi pénz hiányzik, éppen annyi, amennyit adni tudna a mecénás.

Ebben a felállásban csak ritkán adódik tiszta helyzet: gazember feltaláló – nagyon buta mecénás, az esetek többségében jóindulatú technikusok, vízmérnökök vagy rajztanárok dolgoznak már évek óra az örökmozgó tervein, és tényleg elhiszik, hogy csak karnyújtásnyira van a Kánaán, míg a mecénások sem teljesen elmeroggyantak, és egy idő múlva észreveszik (vagy megmondják nekik), hogy ez úgy marhaság, ahogy van, és visszakoznak, mielőtt teljesen elszegényednének.

A Széles Gábor-féle tragikomédiában éppen az a félelmetes, hogy zárt rendszerben történik, egy légmentesen izolált gazdasági és politikai burok alatt, ahol a szereplők éppen azáltal találtak egymásra, hogy egy hazugság foglyai, tehát mindenki, aki figyelmezteti őket a fizika törvényeire, értelemszerűen Bajnai Gordon ügynöke, tehát hazudik, az energia-megmaradás kommunista trükk, a Fidesz segítségével nyilván legyőzhető. Csak nagyon kell akarni.

A politikában folyamatosan lehet hazudni, a gazdaságban rövid- és középtávon elég sikeresen, de a fizikában sajnos/szerencsére szinte azonnal kiderül, hogy a levegőből a vitorlás hajó veszi ki leginkább az energiát, de azt mintha már a robbanó tévék előtt is feltalálták volna.

A fizika törvényeit át lehet írni, de megszegni nem nagyon, a megtorlás azonnali, és sokkal könnyebb nevetségessé válni, mint a rezsicsökkentés esetében, ahol egyértelműen hitbéli kérdésről van szó, és az orbánhitűek számára akkor is csökkenni fog a rezsi, ha emelkedik.

A gravitáció esetében más a helyzet, mert még Semjén Zsolt is pofára eshet.

A kérdés már csak az, hogy kihat-e az energiacella-ügy kimenetele a Kedves Vezetőre, aki ezeket a futóbolondokat maga köré gyűjtötte és bátorította.

A válasz nagy valószínűséggel az, hogy nem. A miniszterelnök pontosan tudja, hogy mások sikereit ki kell sajátítani, míg a saját kudarcait is másokra tolni, ez a tévedhetetlenség biztosítéka. Nem szívesen lennék az energiacella helyében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (118 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +174 ( 176 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A valószínűtlenségi hajtómű beüzemelése, 4.9 out of 5 based on 118 ratings

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. “mások sikereit ki kell sajátítani, míg a saját kudarcait is másokra tolni”…ez az orbáni energiamegmaradási törvény, avagy energiacella.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +63 (63 szavazatból)
  2. Megint csak köszönet a frappáns, igazán üdítõ megfogalmazásért.

    (Jó, Csuda jó, Parajó)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. Hát ez megint zseniális! Annyit tennék hozzá, hogy a gazdaság törvényei semmivel sem áthághatóbbak, mint a fizikaiak. Csak ott könnyebb másra kenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  4. Báthory Ödönke

    “… és megfáradt uralkodók pihennek.” Tudtommal Budapesten megszüntették ezt a műintézményt. Pedig igény volna rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (44 szavazatból)
  5. A legnagyobb baj, hogy az egész ország a sosem volt energiacella fogja.Nincs egy fizikus aki semlegesíteni tudná, mert ez egy ilyen mulya ország.
    Pedig elég lenne egy paraszti józan ésszel rendelkező kontár, aki meg tudná akasztani azt az energiamezőt egy karikás ostorral, de úgy, hogy arról kolduljon a kitalálója is, meg az alkalmazója is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  6. bocs, para, ez most gyenge és erőltetett lett. majd a köv. jobb lesz! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -45 (51 szavazatból)
  7. Nekem, speciel tetszett. Volt, hogy mosolyogtam, volt, hogy röhögtem. Pontos látlelet. Értem én, hogy benzin, de mitől megy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. Ütős! Gratula!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Nem volt sem gyenge, sem erőltetett. Nem kenyerem az ajnározás, ám tény, hogy Para-Kovács a kis hazánkban zajló véres középkori rémdrámát is térdcsapkodós szatírává varázsolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  10. ugy vàrom minden szerdàn a cikkét, mint honap végén a nyugdijjamat. nem vàrtam hiàba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Ha Orbán megbukik 2014-ben,akkor Széles a találmányát vagy nem tudja befejezni,vagy befejezi,de nem adja oda a rohadt kommunistáknak.A kezükben vagyunk,ha nem szavazunk a Fideszre,akkor nekünk annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  12. Para olyan földhözragadt vagy.De lehet hogy gravitáció. A lényeg az, hogy az energiacellák révén orbán v. képes a föld felett járni. Időnként lebegni is tud. (ha több gyógyszert vett be) Ezt okt.23-án mindenki láthatja majd. Egy világszám lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Ez annyira jó, hogy nagyon. Szeretem ezt a finom szatírával átszőtt anyázást és a legjobb, hogy az összes hülye mind nevetségessé van téve. Szerintem nagyobbat szól, mintha szemtől-szembe tortával képen dobnánk Árgyélus királyfit és teljes udvartartását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  14. …és akkor még ez is:

    KÖZLEMÉNY

    Elkészült a Nemzeti Űrstratégia terve

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nemrégiben előkészítette a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Űrstratégiát, amelyet a közeljövőben a kormány elé terjeszt – mondta el Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2013. október 9-én, Budapesten, a Magyar Űripari Klaszter (HUNSPACE) konferenciáján. P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. Orbánt 200 évre bebetonozni? Azért ez durva…50-60 év elég lenne…:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Csacsicska Tamás

    Clarita:
    Ha rám bíznák a betonozást, akkor 5 perc is több mint sok lenne neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  17. @Csacsicska Tamás: utána már csak egy daruskocsi kell, és irány a Balaton feneke. Állítólag Tihany és Szántód között már jó néhány jeles maffiózót engedtek le drótkötélen, miután előzőleg formás betoncsizmát húztak a lábukra. Így aztán a Mi Boldogságunk éppen megfelelő társaságba kerülne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. @Ilonka néni: rosszul olvastad a hírt, kedves! Nemzeti Zűrstratégia a helyes kifejezés… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Ilonka néni (2013. október 9. szerda 17:18)
    Kedves Ilonka néni!
    Azt hittem, hogy hülyéskedni tetszik, és jó, szépen kidolgozott poénnak tartottam.
    Aztán “azért nézzük meg” alapon rákerestem a szövegre, és láss csodát, megtaláltam a kormány közleményei között…
    Rossz lehet manapság humoristának lenni: a kormány a legnagyobb hülyeségeket is képes überelni.
    Ezek pályát tévesztettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  20. Ego, az űrstratégia még lehet, hogy jól sül el. Például, az első magyar űrhajó, a “Felcsút-1″ elstartol majd a felcsúti űrközpontból, fedélzetén Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Széles Gáborral, Szíjjártó Péterrel, Semjén Zsolttal, Rogán Antallal, Kósa Lajossal és Látzár Jánossal. Az űrhajó 16 hónapi száguldást követően elhagyja a Naprendszert, és irányt vesz a Szíriusz felé, hogy megkeresse a magyarok őseit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  21. observer: amen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  22. Clarita

    Elég lenne 24 órára is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Observer:
    Persze előtte még nyolcszor megcsavarodik…))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Observer Ű(2013. október 9. szerda 19:47)
    Ezt meg kéne írni tévéjátéknak :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

  25. Csacsicska Tamás
    2013. október 9. szerda
    18:06

    Clarita:
    Ha rám bíznák a betonozást, akkor 5 perc is több mint sok lenne neki.”

    Aztán dr. Bailay is ígérgethetné, hogy leszedi a betont róla… (Grey’s Anatomy)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

  26. Ilonka néni
    2013. október 9. szerda
    17:18

    …és akkor még ez is:

    KÖZLEMÉNY….”

    Azok meg nem tudnak a közleményről semmit, akik a zűrkutatásban dolgoznak……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. ” Hess részecske ! ” – ahogy K. Kristóf annak idején megvilàgította a részecskegyorsítàs lényegét:))) Ezen tényleg évekig röhögtem .
    Na, ez kàbé ilyen.
    Persze ezt a pénzt (is) lehetne a szegénység felszàmolàsàra fordítani – annak elmélyítése helyett, ami a sok rablàssal màra màr gyàripari méreteket öltött.
    ***
    ” Az eddig megvalósított örökmozgókkal sohasem az volt a baj, hogy nem mozogtak, hanem az, hogy örökké ”
    Ezt pedig tanítani kellene nagycsoporttól fölfelé környezetismeret, fogalmazàs, logika, fizika és fehérmàgia óràkon .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  28. Observer,
    Kövért nehogy itt hagyjàk, könyörgöm !
    :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  29. Egy eléggé megbízható forrásból azt az érdekes dolgot hallottam, hogy amikor a HIBBANT (aki akkor még nem volt ennyire hibbant) megnyerte a választásokat, gyorsan összehívásra került az a “mecénás csoport” aki kőkeményen finanszírozta a HIBBANT 8 teljes évét (beleértve a polgári körök létrehozását, a listázásokat, stb.). Állítólag a HIBBANT ezen a “gyűlésen” azzal kezdte, hogy “uraim, egyelőre nincsenek nagybani visszaosztogatások, fosztogatások, mert mutatni kell a népnek, hogy adunk”. Ezt a kijelentését óriási felzúdulás, “na majd megmutatjuk kis mitugrálsz, hogy honnan pisil a hal…stb.” követte. És állítólag amikor a HIBBANT ezekkel a “zsarolásokkal” szembesült, kezdett igazán meghibbanni, mert maga sem gondolta volna az első 1 1/2 évben, hogy ilyen ütemben, ilyen primitív eszközökkel gyakorlatilag zsebre vághatja Mo-t. Mostmár látványosan köszöni szépen jól van, nemhogy a mecénásokat kitudta szolgálni de már maga is akkora tartalékokra tett szert, hogy vész esetén a teljes pereputtyával el tud menekülni a világ bármely tájára.
    Úgyhogy szerintem nem kellene lebecsülni az ellenfél képességeit, ez egy színjáték, úgy tűnik, hogy mindent elhisz, amit mondanak neki, azért, hogy el tudja elhitetni…
    Az már egy másik kérdés, hogy milyen kockázatokat rejt magában a “rendszere”…szerintem ez annyira sok összetevős, hogy valószínű egyikünk sem tudja kisakkozni, hogy pontosan hova vezethet, talán még emiatt aggódhat egy kicsit, és kell szednie némi szert…hát nem tudom….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  30. “Ha a kísérletedből kapott eredmények ellentmondani látszanak a Relativitáselméletnek: annál rosszabb a Relativitáselméletnek!
    Ha a kísérletedből kapott eredmények ellentmondani látszanak a Határozatlansági Elvnek: annál rosszabb a Határozatlansági Elvnek!
    Ha a kísérletedből kapott eredmények ellentmondani látszanak a Termodinamika valamelyik Főtételének: annál rosszabb a kísérletednek…” (talán Bertrand Russel?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Az űrkutatást meg tessék békén hagyni, a magyar űrkutatás speciel (az ország lehetőségeihez képest) tényleg jobban teljesít.

    Továbbmegyek: az, hogy egy Lászlóné a magyar űrkutatást egyáltalán a szájára merte venni, önmagában blaszfémia: amit ugyanis a magyar űrkutatók kitalálnak, legalább tényleg működik, amit sajnos már nem lehet elmondani a Lászlóné Minisztériumról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  32. Magam is minden nap varom az attoresrol a hirt, ahogy bejelenti a kossuthon tokaszalonna zabalas kozben a teraszon a kancso bor mellol szeles, az uriember. De valahogy nem akar jonni, sot a dolgai neki meg menni sem akarnak. A szanalmas szar akkor is szanalmas szar, ha elhiszi rola par ostoba senki, hogy az arany. Ez van sracok :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. jogászka, okt. 9, 21:32. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Erről írtam már régebben, hogy a Fidesz kassza hatalmas mínusszal tátongott, a győzelem már élet és halál kérdése volt a nagy adóssághalom miatt! Ez elég nagy nyomás lehetett a vekkeresen!
    Aztán lássunk csodát, másfél év és pluszban zár a kassza, a haverok zsebei is megtömve – csak az ország és az emberek vannak kifosztva!
    Ez túl rövid idő alatt történt – és ezzel a gyors haráccsal buktak le, mindenki látja, na jó, majdnem mindenki látja, hogy ezt nagyon elqqqrálták!
    De mivel nálunk nincs csehekéhez hasonló ügyészség, így jelen pillanatban következmény sincs, de marad a következményektől való félelem, ez látszik a kapkodásukon!
    Nem azer félnek a választástól, hogy elveszítik a hatalmat, na jó a vekkeres attól is, hanem attól, hogy mi vár rájuk ekkora rombolás, rablás miatt!
    Az ellenzék csak annyit mondott: ha hatalomra kerülnek, politikai tisztogatás nem lesz – gondolom a vagyoni vizsgálatokkal inkább nem riogatnak, nehogy a félelem miatt ezek elszabaduljanak, mint a hajágyú.
    nagy andrás
    Pontosítom: Tiszteltbíróság Lászlóné – valami előérzete lehetett neki, amikor imigyen szólott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  34. DAIDALOSZ FELCSÚTON
    *
    Na ! Végre a Sólyom (Turul) Airwais Ltd. egy két hónap után, hajtóműhiba miatt lezuhant. Pedig má Lenin et. is megmondta ennek a széltoló törpének, hogy ami nem megy ne erőltessük Orbaaan elvtaaars! De ez a sertésól navigátor azt hiszi, hogy minden csupán kívánság és akarás kérdése…
    *
    Persze, van az, hogy éppen bátor álmaik miatt esnek nagyot az ilyen nagyokat álmodók…** A történelemben eddig kiemelkedő példák szolgálnak az ilyen esetekre, úgy mint: Bonaparte Napoleon, vagy Adolf Hitler is, akik éppen Orbanini példaképei.
    *
    Minden esetre, szóval biztos, ami biztos javasolnánk ennek a “felcsúti Ikarusznak”, hogy keresztelje át kamu légitársaságát Sólyomról – azaz Turulról – Daidaloszra, hogy ne legyen annyira kontrasztosan nevetséges már maga a megalapítás is…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. ** Bocs’ az előbbiből kimaradt, hogy maga Orbanini bíztatta hallgatóságát egy beszédében, hogy “merjünk nagyokat álmodni”. Hát ilyen nagy álom lett ebből a Malév-pótló légimaffiából is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. EZ A SZÉLES CSAK KULLOG A SZALACSI BÁCSI UTÁN.
    SZALACSI MÁR VAGY TÍZ ÉVE MEGMONDTA, HOGY A VÍZBŰ KE KIVENNI A ZOXIGÉNT

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Amikor a művészek tyúkszemére lépnek, akkor elkezdenek látni?!
    Millen érdekes! Rögtön vannak több, mint ezren, hogy tiltakozzanak a jogdíjaik miatt:
    -
    http://www.168ora.hu/itthon/nincs-szukseg-bolhacirkuszra-119418.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Imádom azt a kristálytiszta, metszően pontos, a problémát telibe találó agyadat, para. Miért nem jelölteted magad miniszterelnöknek, vagy legalább belső tanácsadója lehetnél a mindenkori hatalomnak. Jól járnánk veled! Remélem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos