Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Bukott tanuló magyarok 2013. október 30. szerda 18:19

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Bukott tanuló magyarok

Szeretném, ha a mindenkinél okosabb és jobban tájékozott magyarok az életükben egyszer szembenéznének önmagukkal. Nem kell a legnehezebbel kezdeni, hagyjuk a holokausztban játszott szerepet és felelősséget, valamint az oda vezető több évszázados egyenes utat. Kezdjük az alapismereteknél. Mi lehet az oka annak, hogy semmit nem vesznek észre abból, ami lejátszódott Magyarországon? Amit észrevesznek, az nem éri el az ingerküszöbüket. Mi lehet az oka annak, hogy abból a környezetből, amelyben speciel én élek, a legtermészetesebb evidenciák szélsőségnek tűnnek a szemükben, amelyre a legelnézőbbek is azt mondják, hogy ezek nem olyan fontosak, de ha fontosak is, ezeket úgysem értené meg a magyar nép. Kár róluk beszélni. Arról kell beszélni, mondta Mesterházy Attila, hogy mitől lesz nekik jobb Borsodban. Magyarra fordítva ez azt jelenti, mit kapnak majd ingyen, amiért nem kell megdolgozni. Magyarországon senki nem tudja, hogy attól nem jobb, hanem rosszabb lesz nekik.

A kislányom harmadik osztályos általános iskolai tanuló. Augusztus végén született, ezért évvesztes. Így ő 9 éves, de az osztálytársai 8 évesek. A 8 éves gyerekeknek van egy Social Studies nevű tantárgyuk. Most nagyon félek, hogy a kislányom rossz tesztet ír belőle, mert kivettem a kezéből a könyvet, miután megkérdezte tőlem, hogy a hatalmi ágak szétválasztásához képest hol helyezkedik el a meghozott törvények alkotmányos kontrollja. Először leestem a székről, aztán belemélyedtem a könyvébe: miket tanulnak a 8 éves amerikai gyerekek? Ezután megértettem, miért lehet Magyarországon az alkotmányos rendet észrevétlenül és büntelenül megváltoztatni úgy, hogy arról nemcsak Mari néni, de az ellenzéki pártok sem vesznek tudomást. Rám, aki ezt mondom, úgy néznek, mint Noéra, amikor a bárkát építette, s mindenki gúnyolta és röhögte.

Amerikában a gyerekek 8 évesen megtanulják, mi a kormányzat feladata. Azt is, hogy mi nem a kormányzat feladata. E leírás alapján Mesterházy Attila 39 éves általános iskolai tanuló kongresszusi beszédének 95 százalékát a tanár áthúzná, és osztályismétlésre küldené. A gyerekek megismerik a társadalom működésének struktúráját, abban a bankok szerepét. Megismerik, hogyan működik a pénzügyi rendszer, egészen odáig, hogyan kell kitölteni egy csekket. Ha a kislányom túl lesz a teszten, megkérdezem majd tőle, hogy a bankadóról mi a véleménye. Bárkivel fogadok, hogy elmondja, a bankok túlzott adóztatása megbénítja a gazdaságot és a mesterségesen keletkezett banki terhekkel illegitim terhet tesz a lakosságra. Az ilyen kormány a gazdaság organikus működése helyett rablásból szerzi a jövedelmeit. Egy 8 éves amerikai gyerek számára az nem kérdés, hogy mindenért fizetni kell, a pénzéért viszont korrekt szolgáltatást kap, mert ha nem, a postaládájában naponta három másik cég kínálja magát. A rezsicsökkentésen a harmadik osztály kórusban nevetne. Ha valaki megmondaná nekik, hogy van egy ország, ahol a lakosság többsége ezt aláírta, akkor egy napig nem lehetne órát tartani, mert fuldokolnának a gyerekek a röhögéstől.

Egy 8 éves amerikai gyerek tudja, mi az Alkotmány, hogyan épül fel, és mi a szerepe. A hatalmi ágak szétválasztásáról szabatosan kifejti, hogy ez a három láb tartja a demokráciát és a szabadságot. Ez az alapja mindennek, nem a jólét ígérete. Tisztában vannak azzal, hogy a törvényeket alkotmányos kontrollnak kell alávetni, mert az alkotmány mindennek a mérőzsinórja. Az alkotmányt nem lehet hozzáigazítani a törvényekhez. Ez csak beugratós kérdés lehet egy 8 éves amerikai kisgyereknek, aki ilyenkor felnéz a tesztből, és rámosolyog a tanárra, hogy milyen vicces. Azt nem merem elmondani a kislányomnak, hogy Magyarországon ez mindennapos gyakorlat, a nép számára ez nem botrány, mert így is borzalmas véleménye van Magyarországról. Nem tudom hazacsalni még a Balatonnal sem. Arról szólni sem merek, hogy amikor kifogásolok ilyen alapkérdéseket, akkor a magyar “demokraták” és liberálisok is lehülyéznek, és a fasisztákkal versenyben neveznek elmebetegnek, mert ha ezt meghallja, kilyukasztja Magyarország helyén a térképet, ami úgy fog kinézni, mint az 56-os lyukas zászló. Ez az ország úgyis fekete lyuk a földgömbön, ahol megnyílt a pokol szája.

Amerikában 8 éves korukban megtanulják a gyerekek, meddig terjed a government (kormányzat) hatalma, és honnan kezdődik a civil szféra. Megismerik a polgárok jogait és kötelességeit, megtanítják nekik, miért kell a törvényeket betartani. Ez kikezdi az apai tekintélyemet is, mert a kislányom jelenlétében nem csúszhat át a cipőtalpam a zebra felfestett fehér vonalának a szélén. Ha ezt megteszem, és nem a kijelölt csíkok között megyek át az úton, romokban hever a tekintélyem. Egész nap föl-le kapcsolgatom a villanyokat, ahogyan egyik szobából a másikba megyek, hogy megmentsem a jeges mackókat. Néha sötétben ücsörgök, hogy megmentsem a Földet, de leginkább a hatalmi ágak szétválasztásáról tanultakat, mert ha ez nem fontos, akkor az sem.

Egy 8 éves amerikai kisgyerek tudja, miért kell adót fizetni, az adóját mire költhetik. Tisztában van azzal, milyen súlyos bűncselekmény, ha valaki adót csal, és az is, ha az adóját nem tisztességesen használják fel. Elviszik őket a Polgármesteri Hivatalba, megismerik annak működését, logikáját, intézményeit és finanszírozását, és megértik az ingatlanadóból fakadó különbségeket a kommunális szolgáltatások terén. A rendőr pozitív személy, akiben megbízhatnak. Nem a bűnözők barátja, aki szabadidejében az alvilágban keresi a pénzét, és ezt meg kell érteni. Tegnap este arról kellett beszélgetnünk a kislányommal, mi a különbség a kinevezett és a választott funkciók között. Kinek felel a kinevezett, és kinek felel a megválasztott ember. Nem azért beszélgettünk erről, mert én újságíró vagyok, és ezzel foglalkozom. Hanem azért, mert ezt tanulják az iskolában. Kislányomnak nem előny, hogy az apja újságíró, mert az apja magyar újságíró. Egy magyarországi újságírónál egy amerikai büfésnek is több fogalma van a demokráciáról és az államelméletről.

Nem folytatom, nem akarom tovább alázni kedves honfitársaimat. De az talán a fentiekből is látszik, hogy az Orbán Viktor nevű bűnöző egy amerikai 8 éves számára olyan figura, mint a Halloween legijesztgetősebb vámpírja, a mesék hétfejű sárkánya, Batman leggonoszabb ellenfele, és életük céljának az ilyenek legyőzését tekintik. Arról az emberről beszélünk, aki Magyarországon a közvéleménykutatásokat vezeti, és aki mellett százezrek menetelnek Budapesten. Ez egy 8 éves amerikai kisgyerek számára horror filmjelenet lenne, szüleik eltakarnák a szemüket, hogy ilyen szörnyűséget ne is lássanak. Maga, a mindennél okosabb magyar nép, amely lefikáz mindenkit közel és távol, nem üti meg egy 8 éves amerikai gyerek értelmi és szellemi színvonalát. Az amerikai alsótagozatos gyerekek az ilyen országokat úgy ismerik, mint a törvénytelenség, az elnyomás, a gonoszság birodalmait. Talán ez is oka lehet annak, hogy a magyar államelnököt egyelőre beengedik a határon, de az amerikai magyar fasisztákon kívül még egy taxisofőr sem áll vele szóba.

Az Orbán-rendszert elviselő magyar nép megbukott egy demokratikus ország általános iskolájának második osztályában. Ez a nép nincs a 21. század 8 éves gyermekeinek értelmi színvonalán. Talán már érthető, hogy Németországban gyerekeknek szóló rajzfilmen mutatják be a magyarhoz hasonló szörnyállamok működését. Náluk is van Social Studies, és azon a kis nebulók a térdüket verve röhögnek, ha meglátják a tömzsi Orbán fejét. A rajzfilm kifigurázza őt, mint az észak-koreai szörnyet, aki nem stadionokat, hanem sípályákat épít. Amikor megjelenik Kumin, Szijjártó, Selmeczi vagy más alszörnyeteg, hogy tiltakozzon “Magyarország megsértése” miatt, akkor ezek a gyerekek látják maguk előtt a filmekből ismert Gonosz szolgáit, akik pontosan így viselkednek. Amikor Orbán pattogott, mint egy pojáca az Európai Parlamentben, hogy megsértették Magyarországot, akkor a civilizációból elborzadva figyelték ezt a buta szörnyeteget. Majd Magyarországra néztek, ahol ezt a hülyét nyilván seprűvel várják és elmeosztályra küldik. Ehelyett büszkék voltak rá. Ettől kezdve látjuk a pillantásokban: kár volt megmondani, hogy magyarok vagyunk.

Hoffman Rózsa kriptokommunista-fasiszta-katolikus iskolája ezeknek a gyerekeknek a mesebeli boszorkányok pókhálós szobáját idézi, ahol a leggyilkosabb mérgeket keverik. A háttérben világháborúk, kínzások, égő máglyák, kitépett belek, haláltáborok képei futnak, magasra emelt keresztekkel, maskarákba öltözött szönyűséges és vérszomjas papokkal. Ennek esszenciáját gyűjtik egybe a magyar tankönyvekbe és nevezik nemzeti tantervnek.

A fő Gonosz a legsematikusabb hollywoodi forgatókönyvek narratíváját követi. Most éppen átírja a történelmet, és a “nemzettudatot” erősítő történelemtanításba kezd. A háttérben megszólal a komor zene és belép Lázár, ami a nézőtéren először derültséget vált ki. Aztán már nem nevetnek. Mint minden jó film, ez is békésen indul, látszólag jogos principiumok alapján, csak a külső néző érzi kezdettől fogva, hogy valami nincs rendben. Aztán ahogy haladunk előre a történetben, lesz egyre nyilvánvalóbbá a gonoszság. Amit tesznek egyáltalán nem vicces. Durvul a helyzet, és csak néhány ember az, aki felismeri a Gonoszt és ellenáll neki. A többiek vagy ostoba áldozatok, az elpusztuló tömeg névtelen senkijei, vagy a Gonoszhoz simuló, vele kiegyezni próbáló árulók serege, akiket nagy kéjjel lőnek fejbe, amikor már nincs szükség rájuk.

A magyaroknak az a bajuk, hogy tökéletesnek hiszik magukat, mint egy hatéves kisgyerek. Iskolába azért járnak, hogy ne legyenek otthon, vagy elbutított janicsárt faragjanak belőlük. Soha nem tudják meg, hogy csak a testük öregszik, de gyerekek maradnak. Hiába nézik az amerikai filmeket, még abból sem tanulnak. Annyi eszük sincs, hogy legalább a környezetüket beazonosítsák egy amerikai film karaktereivel.

Vagy ami még rosszabb: nekik a negatív hősök tetszenek. Viszont a film végéből semmit nem tanulnak. Azt hiszik, ők majd legyőzik azt a néhány embert, aki ellenáll nekik. Nem fogják. Elpusztulnak azokkal együtt, akik hittek nekik, vagy csak hagyták őket. Azok maradnak csak “élve”, akik nem alkudtak meg és nem dőltek be senkinek. Ezeket mindig megszámolhatod a kezeden. Ezt tudja egy 8 éves amerikai. És mind e kevesek közé akar tartozni. Ezért nem lehet velük megtenni azt, amit a magyarokkal.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Ez egy kosztüm felirata a Halloween Parade-n. Az álarc Orbán vicsorgó feje. Nem lehet tudni, hogy nem tiltják-e be. Mindennek van határa. Egy időben az Oszama bin Laden maszkokat is tiltották.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +97 ( 119 szavazatból)
Bartus László: Bukott tanuló magyarok, 4.6 out of 5 based on 68 ratings

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

84 Reader’s Comments

  1. Ezt komolyan lehet venni?
    http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/nemzetkozi-feljelentes-orban-viktor-ellen-hernadi-zsolt-kapcsan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. Admin:
    OK…háromnyócvanas , háromfázisú , háromszázwatos motort adj !
    ( Bár az Usában a háromszáznyolcvan volt is csak a fele lett a hazainak ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  3. Patria Hungaria nickű, igaz magyar igazságbajnoka ürügyén:
    .
    Sajnos, egy percig se éltem az Egyesült Államokban, és az elvakult rajongója se vagyok. Tehát nem az elsődleges tényismeret, nem is valami szenvedély késztet írásra, csak Patrtia H. elgondolkodtatásának (ki tudja, ennyire reális) szándéka.
    .
    De:
    .
    Patria H.: háború, az nagyon sokféle okból folyhat. Talán meg kéne kérdezni a ma éhező sokmillió észak-koreait, hogy szerintük nem jobb lett volna-e, ha 1950-ben az USA hadserege nem csak dél-Korea területéről szorította volna ki Kim Ir Szen hadseregét, hanem az egész félszigeten befolyást szerzett volna (bár ugye a felosztásról nemzetközi egyezmény volt…)?
    .
    Fegyverkereskedelem: bár minden olyan állam, amelyik ma vegyi vagy biológiai fegyvereket gyárt, vagy a sajátos céljai érdekében tesz meg mindent azért, hogy atombombája legyen, betartaná e téren azokat a korlátokat, amelyeket az USA betart. Ha kivonulna a fegyverpiacról, attól a világ még semmivel nem lenne békésebb, sőt.
    .
    Mi az oka annak, hogy a sok egészségügyileg ellátatlan ember ellenére is ott magasabb azt átlagos várható élettartam, mint ezen a jó kis Magyarországon?
    .
    De amennyire elnézem a mai magyarországi iskolarendszert, pl. a tervezett erkölcstan-oktatást, a tananyag nagyon sanda, de nyilvánvaló indítékú és hátterű átgyúrását, alighanem meg lehetek győződve arról, hogy egy ma nyolc (vagy akárhány) éves amerikai személy objektívebb, az aktuális hatalom történelem-és ideológiahamisító érdekeitől kevésbé torzított forráshoz juthat a saját hazája múltjáról, mint pl. mi itt.
    .
    Kábítószer: az üstönként 50 liter (ugyan ki tudná ellenőrizni) legális sajátpálinka-főzést tartom ugyanolyan káros hangulatjavító (és közegészséget romboló) lépésnek, mintha pl. családonként X tő indiai kender nevelése lenne legális. Amerikában van ilyesmi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  4. No ez összejött, szóval az első sorban: ki tudja, mennyire reális…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. PH – Szeretnék adatokat, hány ember hagyta el az USA-t, mert élhetetlen az ország?
    Mert innét több, mint félmilliónyian…és még nincs vége.
    -
    De tudom ajánlani még a tájékozódáshoz az ausztráliai magyar, Forgács József szociálpszichológussal készült NOL TV interjút, ha Bartus Lászlónak nem hisz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  6. Hogy még lapozni se kelljen, itt a riport:
    http://www.noltv.hu/video/5173.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. Megjegyzeném még , hogy a véres és minden idők egyik leg eldurvultabb Vietnami Háborúja után ( A vietkong káderek megtanultak és tudnak is harcolni az nem kétséges ) most együtt leng fennt az árbóc tetején , az antenna-dzsungelben az USA anyahajón az amerikai lobogó meg a vietnami ötágú csillagos lobogó.
    Amikor az amerikai haditengerészet szokásos évi látogatását teszi a viatnami haditengerészeti támaszpontokon.
    LEgutóbb még a Panettának ( mikor Virtnámban járt ) kirittyentettek egy olyan disszemlét is , ami csak államfőknek szokott kijárni. Katonatenekarral , vastag vörösbársony dísz-kötelekkel a nézők helyeinek a biztosítására , vörös szőnyeggel , mindennel. Mer’ ami jár az jár nemiga ?…:))
    ( Különben azért volt ott Obama hadügyminisztere , -többek között- hogy sírdogáljon a vietnamiaknak merthogy véleménye szerint kevés hozzáférést kap Amerika a vietnami haditengerészeti létesítményekhez. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  8. jo reggelt Bartus ur!
    csak most vetted eszre hogy demokraciaban tanitjak is azt? nem csak az egyesult allamokban mas demokratikus allamban is tanitjak-nalunk ha leforditom magyarra allampolgarsagi ismereteknek -hivjak
    a magyar allamnak egyaltalan nincs erdeke tanitani mert akkor nem tudnak ezt a sok baromsagot beadni a nepnek, es ami a legrosszabb az allam vezetoi is ugyanilyen alacsony szinten vannak -fogalmuk simcs az emberi jogokrol meg a demokraciarol. tanult embert nehez befolyasolni, foleg baromsagokkal de az okrot lehet-sajna odaig ertek hogy mar okor vezeti az okrot csak a vezetonek nagyobb a szarva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  9. Patria Hung ügyéhez:
    Az elmulasztottam beleírni, hogy a demokrácia oktatásának következtében az USA polgárainak nagy része nem téveszti össze a nemzetgazdaság helyzetét (vagyis az ország gazdasági állapotának helyzetét) az államapparátus financiális mérlegével, míg PH példamutatóan, igaz magyar hazaffyhoz méltóan ezt teszi, és próbál megtéveszteni ezzel másokat, ahogy a baltás gyilkos cinkosának papagájkórusa is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  10. Sokaknak tetsző hírt találtam:
    http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/nemzetkozi-feljelentes-orban-viktor-ellen-hernadi-zsolt-kapcsan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  11. Látom más is megtalálta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  12. témába vág:
    http://www.youtube.com/watch?v=3MqKGy8OKeo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  13. Mínuszmatykóknak már megint mi nem tetszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. Mit foglalkoztok már a mínuszolókkal? Gondoljatok arra, hogy laposra csikorgatják a fogukat tehetetlen dühükben, az egyetlen fegyverük a mínusz-gomb :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  15. Ma mentek el a Magyarorszagrol jott rokon vendegeim ket kozepvezeto tobb diplomaval.Sajnos meg a tobb diplomasok sem igazan latjak mi is folyik ott Magyarorszagon nem igazan erdekli oket semmi csak a sajat kenyelmes allasaikat probaljak megtartani . A politikaban erdektelenek arra hivatkoznak ugy sem tudnak semmit csinalni.
    A beszelgeteseinket probaltam Bartus Ur temakorehez hasonlo iranyba terelni , de nem tulsagosan erdeklodtek a dolgok irant.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  16. bozse
    Vajon még most is azt mondják, hogy majd jönnek a jogászaink, oszt jó napot?!
    Extreme
    Én az AN cikkeknél már sokszor írtam erről – aki viszonylag nyugodtan akar élni, az kizárja a napi politikát az életéből, az a véleményük, hogy majd elmennek szavazni és ezt tudják csak tenni, nem járnak tüntetni, nem érdekli őket a másik, aki már vergődik, akik pedig a Fideszre szavaztak, azok majd nem mennek el és ez lesz az ő bojkottjuk!
    Ez a rendszerváltás óta így megy, aki csalódott, az bojkottál.
    Csak egy X-e van mindenkinek, tehát azzal él vagy nem él, ennyit tehet – sokan vannak így ezzel!
    Normális országokban sem foglalkoznak az emberek a politikával, azok akik Spanyolországban, Görögországban, Olaszországban tüntetnek sem a politika miatt, hanem az életkörülményeik romlása miatt mennek az utcákra – itt még ezt sem teszik vagy csak kevesen! Az ellenzék ehhez pedig kevés, hogy kivigye az embereket az életük, mások életének romlása miatt!
    3 millió embertől elvették jövőbeli nyugdíjukat és csak 100 ezer mert ellent mondani, ettől kezdve jött a többi, a rokkantak, a rendvédelmiek, stb. ellehetetlenítése – sima ügy volt, némi ellenállás, de semmi egymásért kiállás, leginkább tapsikolás volt, hogy elvették a korkedvezményt, a rokkant nyugdíjat, stb., ilyenek a magyarok.
    ~100 évente egy forradalom, az még sokára lesz – sokat tűr még ez a nép!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  17. Még szerencse, hogy a mélyen keresztyény, Plagizsolt szerint nincsen kétféle állampolgár, akik elmentek itthonról azok biztosan nem narancsködben leledzenek, így nem kellene, hogy szavazzanak, hát tesznek róla, hogy megnehezítsék:
    http://www.hir24.hu/kulfold/2013/10/31/meregdraga-lehet-az-iksz-a-kulfoldon-dolgozoknak/#a3
    Hogy tudnak ezek nyugodtan aludni?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  18. A kint dolgozó magyarok most, hogy már teljesen kilóg nemcsak a lóláb, hanem az egész ló is, hogy nekik mennyire megnehezítették a szavazási lehetőségüket, csak azért is szavazni fognak, mind az 500 ezren és ez dokumentálva lesz a kinti szavazóhelyiségekben….reméljük, hogy ott nem lesz csalás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  19. Megerkezett megint valami majom fityiszes mar megint a minuszokat huzogatja az idiotaja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  20. Extreme
    Csak a munkáját végzi – egyedül van, mint az ujjam.
    Ma ő az ügyeletes nimnulla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  21. Extreme
    Örüljünk annak, hogy nem nagy késsel jön – csak a mínusz gombot nyomja, mint süket a csengőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  22. “..aki viszonylag nyugodtan akar élni, az kizárja a napi politikát az életéből…”
    .
    - Mármint, orkbánisztánban? Ott ugyanis már sok éve nincs “politika”, hanem szervezett bűnözés. Amit ezek művelnek, az gengszterizmus, és ezt ne nevezzük “politikának”, ahogy minden idők legelvetemültebb magyar származású, hazaáruló kormánymaffiáját se nevezzük “politikusnak”. De még ezek “ellenzékét” se.
    .
    “..A kint dolgozó magyarok most, hogy már teljesen kilóg nemcsak a lóláb, hanem az egész ló is, hogy nekik mennyire megnehezítették a szavazási lehetőségüket, csak azért is szavazni fognak, mind az 500 ezren és ez dokumentálva lesz a kinti szavazóhelyiségekben…”
    .
    1, Rossz hírem van: a kutyát nem érdekli a “kint dolgozók” közül az orkbánisztáni pszichopátia- tünetegyüttes, amit nevezhetünk ottani “közéletnek”, “szavazásnak”, stb. Örülnek, hogy már nincsenek ott, és semmi közük ahhoz a tróger söpredékhez, akikre szavazni kellene.
    .
    2, 500 ezren amúgy sem szavaznának, mert ehhez az ÖSSZES szavazóképesnek mennie kellene szavazni, namost, ilyen nincs.
    .
    3, A “kinti” szavazóhelyiségek (méginkább, szavazatok) a mai orkbánisztáni nagykövetségek ellenőrzése alatt vannak. Ezen kenyérpusztító, mocskos söpredékről és légiónyi kitartottjuktól meg tudjuk, mit várhatunk.
    .
    Sajnálom, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  23. Eldrad
    Most leszálltam a földre, felébredtem és belelógott a kezem.
    Én csak abból indultam ki, hogy nincs kétféle állampolgár, mert ezt mondta az ájtatos, stüszivadász Plagizsolt!
    Jó, tudom, nem azt kell figyelni, mit mondanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. Értem én…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  25. Eldrad
    “500 ezren amúgy sem szavaznának”
    .
    Pedig kellene, legalább a felének. Tömegesen sorban állni a követségek kapujában, utcájában, ajatjában, az összes hírügynökség előzetes téjékoztatásával. Mert hogy a magyar választás napján a követségek utcájában fontos fotózni való – tömeg – lesz, akik nem tudnak majd szavazni, mert az urnazárásig nem jutnak el odáig . Azokat a sorokat kell fotózni, akik nem tudják leadni a szavazatukat, mert az Orbán-kormány diszkriminatív módon ellehetetlenítette.
    .
    Az unió egyébként is a diszkrimináció ellen megtesz minden lehetséges lépést, miért pont a magyar választási csalás adminisztratív megrendezettségét, és annak várható eredményét ne tudnák a visszásságokra hivatkozva érvényteleníteni?
    .
    A legjobb, amit Orbánék ellen tenni lehet: ellepni a választás napján a követségeket és annak környékét, ami bizonyítja, hogy az újmagyarok kivételével, diszkriminatív módszerrel a voksukat leadni képtelenné tették a külföldön, de nyugati országokban élő honfitársakat. A térképen a határtól jobbra eső országokból lehet levélben szavazni, de a balra esőkben nem? Ez diszkrimináció a javából!
    .
    Máris és folyamatosan értesíteni kell az EU, EB, EP valamennyi szervét, szervezetét és képviselőjét – több nyelven megfogalmazva és az ismert email címeikre tömegesen elküldeni – a nyilvánvaló diszkrimináció miatt, levelek ezrével kell bombázni az uniós hivatalokat. Valamennyiük tudomására hozni, mindaddig amíg – már előre – kétségbe nem vonják a külföldön élő vagy munkát vállaló magyar állampolgárságú választók akadályoztatásával a választás tisztaságát, vagy elérik a választási törvény módosítását. Ez a civilek feladata, nem a versengésre és kampányolásra szakosodott pártoké.
    Tettek nélkül nincs eredmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. proaktiv:
    .
    - Amit írtál, az egy vágy, nem több. Jogos, de akkor is csak egy vágy.
    .
    Hidd el, a többség tényleg úgy van vele, ahogy előzőekben írtam. Örülnek, hogy nincs közük mindehhez. Akik jól végzik dolgaikat, talán soha többé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. Eldrad
    “…..de élnek…..itt….csecsszopók, akikben megnő az értelem….”
    Mindenkinek vannak itthon maradt hozzátartozói és éppen azer valami felelősség kell, hogy legyen a kint dolgozókban, gondolom én!
    Pontosabban csak remélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. A magyarok legjobb esetben azt hiszik, hogy a vezetőjüknek kell demokratikusnak lenni, nem értik, hogy a népnek. De mindegy úgyis a keménykezű vezető kell nekik mert érzik a fejetlenséget és várják, hogy valaki rendbe tegye a dolgokat mert ők maguk semmit sem tesznek. Így aztán üdvözlégy hazug diktátor.
    .
    @bumburi,

    Ez a feljelentés jogos, korrekt, és várható volt de ehhez nemzetközi jogi azaz ügyvédi iroda szükséges akik a hivatalos helyeken jogilag beterjesztik és végigviszik, amely legrosszabb esetben egy Orbán ellen kiadott vörös Interpol körözéssel végződik, legjobb esetben lekapcsolják.
    .
    A kóros elmeállapot nyilvánvaló immár a laikusok számára is, de azt csak jogászok tudják elérni, hogy tényleges kivizsgálásra kerüljön és az eddigi kórtörténetét és kapott kezeléseit nyilvánosságra hozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. Eagle
    Ahogy megláttam, ki a feljelentő, ( Molnár F Róbert ) komolytalanná vált. Bár legyen szerencséje.
    Nekünk ugyanis nincs szerencsénk hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  30. @bumburi,

    nem ő az első, nem emlékszem a korábbira a nevére de valaki már feljelentette, kóros elmeállapotúnak nevezte és kérte a törvényszéki kivizsgálást.
    .
    Minden esetre a kezdeményezés mindig követőkre találhat, ez nyilvánosan történt. Mond, hogy túl optimista vagyok de a gépezetek úgy szoktak lerobbanni, hogy bekerül egy porszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  31. Ne higgyük azt, hogy a magyarokkal most valami szörnyű méltatlan dolog történik. Igénytelen, becstelen, kibekkelő, normakerülgető, csak a másik átverésére játszó emberek tömegének haramia vezetőség jár. Ez van most.
    .
    A magyar átlagember, vagy átlagszavazó (tegyük fel most, hogy van ilyen) úgy alapvetően nincs még elszánva arra, hogy a saját sorsa és kilátásai javításáért elkezdje magát rendbe szedni. Pl. mindig vegye komolyan a saját munkafeladatait. (És már itt százszámra jöhetnének a példák. Pl. mi az, hogy Vizoviczky László befolyásolni tudta, hogy mikor melyik diszkóban milyen rendőrségi ellenőrzés legyen, és ki tudjon erről előre? Mi az, hogy funkcionális analfabéták kézbe kapják a 8. osztályos végbizonyítványukat? Mi az, hogy ha tízcentis hó esik télen, akkor egy fél napig szinte minden közlekedési járat késik?). A tömegmédiában ne csak a lazulást keresse, hanem az információt és a társadalmi kontrollt is. Figyeljen arra, hogy értelmes, személyiségépítő viszonyban legyen a saját gyerekeivel, és tudja, mi történik körülöttük az iskolában. Lehetőleg kerülje el azt, hogy minden bevételét elkölti, legyen megtakarítása. Mindennap mosson fogat. Közösítse ki a köreiből a csalókat, pl. adócsalókat, táppénzcsalókat, feketén kereskedőket, stb.
    .
    Csodák nincsenek. A többmilliós szavazótömeget alkotó emberek tipikus társadalmi vonásai törvényszerűen szabják meg, hogy milyen politikusi vezető réteg milyen szemlélettel és szándékokkal kerül föléjük. Az ő soraikból.
    .
    Amíg a tömeget alkotó átlagember szemlélete nem kezd el elmozdulni a puritán, etikus, teljesítménycenrtikus típus irányába, addig itt hiába is segítenének be a már külföldre menekültek a szavazataikkal.
    .
    Ellenkező esetben pedig eljönne az az idő, amikor erre már nem is lenne szükség. Az lenne a normális.
    .
    (Azt én nem fogom megérni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  32. Extreme utalt arra, hogy a több diplomás (értsd: papírjaik szerint intellektuális,, értelmiségnek számító) magyarok közül is sokan jól érzik magukat, de legalább is elfogadhatónak tartják Orbanisztánt, és nem látnak semmilyen reális alternatívát. Én Magyarországon élek. Nem dicsőségből, hanem – megöregedvén – kényszerből és azt tapasztalom, hogy sok, a végzettsége szerint értelmiséginek számító, vagy legalább arra predesztinált ismerősöm ilyen szemellenzős.
    Egy felhívást olvastam:
    Nem azt kérem tőled, hogy úgy gondolkodj, ahogyan én, csak azt, hogy GONDOLKODJ.
    Mindig érdekeltek az emberek indítékai és nem értem azokat, akikről itt beszélünk. Pedig szeretném megérteni. Hátha akkor gyógyíthatók lennének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. Emberek!
    Vegyük már észre, hogy ma már nem “csak” Magyarország gazdasági csődjéről és a Szent István óta óhajtott Európához való tartozás lerombolásáról, a 48-as forradalom szabadság eszményének elvételéről van szó, hanem arról, hogy ez a nép, ez a kultúra BELEPUSZTULHAT abba, ami folyik és valóban nem “csak” egy szociopata diktátor az oka mindennek, hanem az az uralkodó TUDAT, ami az emberek fejében van. OV pontosan erre az ostoba kivagyiságra épít , és – úgy tűnik – sikerrel. A Horthy kultusz is ezt a fajta “kékvérű” de tartalmatlan kivagyiság eszméjét támogatja.
    BL-nek ez a cikke is erre ébreszti rá azokat,akik (még?) gondolkoznak és ez lehet az oka annak is, hogy máris többen menekültek el ebből az országból, mint 56 után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Eldrad
    Szerinted mi a vágy a leírtakban? A sorbanállás, a londoni, berlini, bécsi felvételek szétküldése a világsajtónak, vagy a diszkrimináció ténye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos