Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A kiegyezés napszámosai 2013. október 8. kedd 5:12

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A kiegyezés napszámosai

A magyar történelemnek vannak jó és rossz kiegyezései. Az Orbán-rendszerrel való kiegyezés rossz kiegyezés lesz. Ezt mindenki tudja, ezért ma már a „kiegyezés” jelentését is hamisítják. Bajnai Gordon nemrég azt mondta: nincs kiegyezés az Orbán-rendszerrel. Miközben minden lépésük a kiegyezés szellemében történik.

A kiegyezés az Orbán-rendszer legitimitásának elfogadását jelenti. Arról szól, hogy az ellenzék nem kérdőjelezi meg az Orbán-rendszer törvényességét. Cserébe Orbán biztosítja az ellenzékiség hamis látszatát, megadja a díszlethez szükséges tárgyi és anyagi feltételeket. A kiegyezés résztvevői pedig megőrizhetik társadalmi helyzetüket és megélhetésüket. Lesz fizetés a baloldalon is.

Tartalmilag a kiegyezés a demokráciából a diktatúrába való békés átmenetet jelenti. Pedig az Orbán-rendszerrel való kiegyezésnek nincsenek racionális indokai. Nincsenek külföldi csapatok az országban. Magyarország szabad és független ország. Nem lehet azt mondani, hogy a kiegyezés egy lépés a demokrácia és a szabadság felé vezető úton. A kiegyezés a szabadságról való lemondást jelenti.

Magyarország szégyene, ha minden külső és belső kényszer nélkül megengedi a demokráciából a diktatúrába való békés átmenetet. Nincs náci Németország, kommunista Szovjetunió, rossz geopolitikai helyzet. Nem lehet hivatkozni arra sem, hogy belső társadalmi akarat hozta létre az Orbán-rendszert.

Az Orbán-rendszerről nem tartottak népszavazást. A 2010-es parlamenti választások nem az Orbán-rendszerről szóltak. A választók semmit nem tudtak Orbán terveiről. Orbán a választások előtt nem említette a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Új társadalmi rendszer létrehozásával nem a szavazók, hanem az új parlament első ülésén a fideszes parlamenti többség bízta meg.

Az Orbán-rendszernek nincsenek objektív belpolitikai vagy külpolitikai okai. Létrejöttének oka egyedül Orbán Viktor akarata. Semmi nem indokolja, hogy ezt tolerálni kellene. Semmi nem magyarázza, hogy Orbán akaratát el kellene fogadni.

A kiegyezés az értelmiség és a hivatalos ellenzék árulása révén következik be. Célja az egyéni érdek, a megélhetés, az elmúlt húsz évben kialakított életszínvonal és életstílus megtartása. A szabadság védelmével járó kockázatok elutasítása és a kényelem szeretete.

Egyezséget ajánlanak a diktátornak, hogy nem kérdőjelezik meg a rendszer legitimitását, nem vetik fel a törvénytelenség kérdését, ha megtarthatják eddigi életfeltételeiket. Ezért még azt is eltűrik, hogy megalázza őket.

Képletesen ez azt jelenti, hogy az ellenzék tudomásul veszi: felhúzták a szögesdrótokat. Elhelyezték az őrtornyokat, a lágernek korlátlan hatalommal rendelkező parancsnoka lett. De az ellenzék úgy tesz, mintha ez nem történt volna meg. A szögesdróton belül, a táborparancsnok által meghatározott rend keretei között éli mindennapi életét. Feladata a nyugalom fenntartása. Az ellenzék a kápók szerepét játssza el.

Cserébe a táborban biztosítják az alapvető ellátást mindaddig, amíg a lágert demokráciának és szabadságnak nevezik. A tábor élete nem a fogyasztásra, hanem a munkára épül. De nem kell kiírni, hogy “A munka szabaddá tesz”. Hivatalosan a tábor szabályzata elítéli az előző lágerek gyilkosságait. Ez olyan láger, ahol nem akarnak senkit megölni, csak szolgaságba taszítani. Ezt az ellenzék megfelelő tárgyalási alapnak tartja. Feladata, hogy részt vegyen a tábor négyévenként rendezett akadályversenyén, és elhitesse a láger lakóival, hogy ha győznek, akkor lebonthatják a szögesdrótot. Ha nem most, akkor négy év múlva. Ezért a hazugságért a táborparancsnoktól kiemelt fejadagot és kényelmesebb barakokat kapnak.

Erről szól a kiegyezés, és az ellenzék abban reménykedik, hogy Orbán betartja a ki nem mondott egyezséget. Ebben a várakozásában csalódni fognak, mert nincs olyan abszolút hatalom, amely képes lenne korlátozni magát. Orbánnak egy idő után a legkisebb kritika sem fog tetszeni. Az elnyomás erősödik, a félelem nő, és elkezdődik az úgynevezett idegen érdekek hazaáruló ügynökeinek üldözése.

A kiegyezés azon a hazugságon alapul, amely csapdának állítja be a jelenlegi helyzetet. Mintha nem lehetne ellene semmit tenni, csak úgy lehet eltörölni, ha az Orbán által kiírt választásokon legyőzik.  Ez a 22-es csapdája, mert azon pedig nem lehet legyőzni.

Ez a “csapda” szöveg hazugság.

A csapdahelyzet addig áll fenn, amíg az ellenzék ki nem lép a Fidesz forgatókönyvéből és értelmezési tartományából. Amíg a Fidesz hazugságát elfogadja, és nem rombolja le az Alkotmány és a Btk. tiltó rendelkezéseivel, addig él a csapda. Demokratikus rendszer nem alakítható át törvényesen önkényuralommá. Ezt az Alkotmány tiltotta. Az ellenzék magát viszi csapdahelyzetbe, amikor elfogadja az Orbán-rendszer legitim és törvényes voltát. Úgy tesznek, mint az egyszeri magyar bíró, aki nem ismerte fel Szabó Albert pártjának náci jellegét, mert a furfangos Albert a náci zászlókban a horogkeresztet fogaskerékre cserélte. Ez megoldhatatlan feladat elé állította az igazságszolgáltatást. Hasonló az Orbán-csapda.

Orbán rendszere nevetséges és átlátszó alapokra épül. A NENYI nevű primitív szöveg közröhej tárgya, és ez az alapja. A Fidesz rendszere, alaptörvénye illegitim. Törvénytelen az egész. Államellenes bűncselekmény. Alaptörvény nem a vonaton születik az iPad-en. Ennek kimondása az igazság kimondása lenne, és átvágná az ellenzék által gubancolt gordiuszi csomót. Itt van vége a „csapdának”.

De ennek kimondása kellemetlenséggel, kényelmetlenséggel jár. Konfrontálni kellene a rendszerrel, vállalni a mocskot, amit Orbán náci propagandája zúdít az igazi demokratákra. Lehet, hogy menekülni, bujkálni kellene, lehetséges, hogy koholt vádakkal üldöznék azokat, akik felmondják ezt a hazug kiegyezést. Ezt nem vállalják.

Megfigyelhető, hogy az orbáni propagandagépezet szívesen fogadja a kiegyezés keretein belüli ellenzéki megnyilvánulásokat. Ilyenkor évődnek, fontoskodnak, eljátsszák a demokratikus vitát, kicsit szemtelenkednek. Mindez megváltozik azonnal, ha valaki kilép a kiegyezés keretei közül. Ha nem a Fidesz napi baromságaival törődik valaki, hanem a rendszer egészét kérdőjelezi meg, lehull az álarc. Vicsorognak a fogak.

Ekkor a Fidesz és a kiegyezésben érdekelt ellenzék együttes erővel össztűz alá veszi a renitenst. Veszélyezteti a kiegyezést és a konszolidációt. A szobordöntés primitív szervezés volt, mivel nem ösztönösen felszabaduló indulatok vezérelték, ezért egyesek színpadias viselkedése ízléstelen volt, nem vitás. De ez lenne a legnagyobb probléma? Akik ezt szervezték, azok is magyarok. A magyarok amilyen szinten tartanak rendben parkokat, olyan szinten döntenek szobrot is. Ne játsszuk meg az eszünket a kutyaszaros Budapesten. Ezek vagyunk mi. Ezt tudjuk.

De az egész felháborodás hamis. Mögötte az áll, hogy a szobordöntés sértette a kiegyezés kereteit. Túllépett az Orbán-rendszer által megengedett határokon. A Sztálin-szobor, akármekkora hülyeség egy keresztény-nemzeti fasiszta focista ábrázolására használni, mégiscsak azt mondta, hogy Orbán diktátor. Ha diktátor, akkor a rendszere diktatúra. Ezt a tabut döntötték le, nem a hungarocell szobrot. Ezért tört ki az ajvékolás mindkét oldalon. Veszélyezteti a kiegyezést és az ellenzéki megélhetést. Ezért a szobordöntés minden szervezési hibájával együtt pozitív esemény volt, nagy kár, hogy ezt a pozitívumot maga a baloldali értelmiség rombolja le.

Az ellenzék magatartása elfogadhatatlan. Régi rögeszme, nehogy okot adjunk a szélsőjobboldalnak a gyalázkodásra. A szélsőjobb gyalázkodni fog, nem kell nekik ok. Miért nincs a demokratáknak tartásuk és magabiztos hitük abban, hogy kicsodák ők? A legrosszabbul sikerült demokratikus megnyilvánulás is ezerszer különb, mint a legkiválóbb náci felvonulás, színházfelszentelés vagy rezsicsökkentés. Nem számít, hogy gyilkosoknak mi a véleményük. Nem kéne belerúgni azokba, akik az igazság oldalán állnak, és odalökni őket az emberiség szemetjének. Még akkor sem, ha nem esztétikus, amit tesznek. Nem utólag kell fikázni, hanem oda kell menni, és meg kell mutatni, hogy egy ilyet hogyan kell levezényelni, hogy az szóljon.

Az igazi ellenzéknek szembe kell néznie azzal, hogy az Orbán-rendszert nem lehet esztétikusan leváltani. Nem fognak esztétikusan távozni. Borzalmas lesz a vége. De ezért nem azok a felelősök, akik majd megdöntik a diktatúrát, hanem akik ezt a helyzetet létrehozták. A civilizáció nem virágoskertekből nőtt ki, hanem a francia forradalom barikádjain született. A rendszerrel kiegyezést keresők, a diktatúrában is a megélhetést hajszolók azok, akik esztétikusan szeretnék az önkényuralmat megdönteni. Ha ők nem vesznek részt benne, tegyék meg azt a szívességet, hogy legalább befogják a szájukat, és nem akadályoznak másokat. Akik az Orbán-rendszer konszolidációját segítik elő, azok a véres befejezés előkészítői. Minél tovább tart, annál borzalmasabb vége lesz. Így volt ez a kommunizmussal is, csak ott 1956-ban a vérrel előre kifizették a szabadság árát.

A Demokratikus Koalíció az egyetlen párt jelenleg, amely kimondja az Orbán-rendszer törvénytelenségét, az alaptörvény illegitim voltát. Az alkotmányos rend megdöntésével a DK tisztában van. Csakhogy az alkotmányos rend megdöntése és az illegitim hatalom által kiírt választáson való részvétel kizárja egymást. Csak a rendszer totális bojkottja – amelynek része a hazug választások bojkottja is – következik logikusan az alkotmányos rend megdöntéséből.

A DK téved, amikor azt hiszi, hogy lavírozhat az igazság és a többi ellenzéki párt kiegyezése között. Semmi szüksége ezekre a pártokra. Minek már megint az összefogásról hazudozni? Minek kellene ezzekkel közösen ünnepelni október 23-án? Nem tartoznak össze. Nem veszik észre, hogy az MSZP és Bajnai a rendszer részei, ők pedig azon kívül vannak? Miért akarnak ott sürgölődni az árulók között? Azt hiszik, díjazza ezt valaki?

Bajnai Gordonnak fantompártja van, nincsenek saját szavazói, mert azok a szavazók más pártok szavazói. Az MSZP lefeküdt a Fidesznek, a kiegyezésben mesterkedik, egész holdudvara ebben reménykedik. Az MSZP soha nem fogja emberszámba venni Gyurcsányt, és amíg Puch László a párt informális elnöke, addig ott semmi olyasmi nem fog történni, ami sértené Simicska Lajos és Orbán Viktor érdekeit.

A DK-nak azt kellene megértenie, hogy nem számít, ma hányan támogatják, hányan fordulnak el tőle, hova hányan szaladgálnak. Nem számít, hogy mit mond a balliberális értelmiség, amely helyezkedik, meg akarja őrizni eddigi pozícióit, életmódját, kitüntetésekre vadászik, és a kiegyezést keresi. Csak az igazság és a jövő számít.

Nincs igazuk a huhogóknak, akik azt mondják, hogy a Demokratikus Koalíció elveszíti a támogatottságát és felszámolja magát, ha nem indul ezen a hamis és illegitim választáson. A DK népszerűsége azért nőtt, és annak mértékében nőtt, hogy az igazság irányába radikalizálódott. Minél inkább leválik az Orbán-rendszer kollaboránsairól, annál nagyobb lesz a támogatottsága.

Az MSZP le fog bukni. Ki fog derülni róla, hogy a Fidesz leányvállalata. Bajnai amortizálta magát, Szigetvári és a Fidesz foglya, ha így folytatja, undorodni fognak tőle. Az egész hivatalos ellenzék nem sokkal a katasztrofális 2014-es választási vereség után a gyűlölet tárgya lesz. Orbánnal együtt fogják utálni őket. Az emberek keresni fogják azokat, akik nem paktáltak le velük. A DK-nak erre a helyzetre kellene megőriznie magát és nem prostituálódni.

Mindenki a Demokratikus Koalícióhoz fog csatlakozni, aki nem Orbán és veje tolvajbandájához tartozik. A DK meghasonlik magával, ha az igazságnál többre tartja a parlamentbe jutással járó állami támogatást. Elárulja elveit, leköpi saját magát. A szép pedig az lesz, hogy a végén az MSZP és a Fidesz kigolyózza valahogy abból, hogy kapjanak bármit. El is adják magukat, és pénzt sem kapnak érte. Az a kurva lesznek, akit megdugnak, de nem kap érte semmit, csak a végén jól megrugdossák.

Bízzanak az igazságban. Kezdjék el mondani a puccsot, az alkotmányos rend megdöntését, az államellenes bűncselekményt, a hatalom illegitim voltát, az alaptörvény és a belőle levezetett összes törvény érvénytelenségét. Meg fogják érteni az emberek, nem kell aggódni. Átmegy pillanatok alatt a köztudatba. Bízzanak benne, hogy az emberek felismerik az igazságot és megörülnek annak, ha megértik, mi történt velük. Néhány héten belül levonhatják ezekből a következtetést, hogy az Orbán-rendszert bojkottálni kell. Erre már nem marad sok idejük, mert amikor beindul a kampány, akkor már nem lehet visszalépni. Ha lehúzták a bugyit, onnan már nincs visszaút.

Ezután fel kell szólítani Orbán Viktort, állítsa helyre az alkotmányos és a törvényes rendet. Addig nincsenek legitim választások. Elő kell venni az ő vekkerét, és adni neki harminc napot. Csak azért, mert akkor a büntetőjogi felelősségre vonást a törvény szerint elkerülheti. Harminc nap után törvénytelenné kell nyilvánítani a rendszerét, a hatalmát, az alaptörvényét, és fel kell szólítani a távozásra. Ezzel egy időben felkérni a belügyminisztert, hogy tegye a kötelességét, tartóztassa le az államellenes bűncselekmény elkövetőit.

Nem számít, hogy Orbán nem mond le, az emberei nem tartóztatják le. Létrejön egy tiszta helyzet: megjelenik a színen a törvénytelen hatalom, és vele szemben az alkotmányos és demokratikus rend hívei. Akik a rendszer igazi ellenfelei, és nem akarnak húsz évig hazugságban, Orbán primitív és törvénytelen rendszerében élni, megtalálják a helyüket, ahova csatlakozhatnak. Akkor kezdődik el az igazi ellenzékiség. A DK ezzel megakadályozza az Orbán-rendszer konszolidációját, és nyílt színvallásra kényszeríti. Amint ezt Orbán megteszi, megásta a sírját.

Az Orbán-rendszer addig él, amíg a demokrácia és a legitimitás hamis látszatát fenn tudja tartani. Ezt eddig is az ellenzék biztosította neki. Orbán szalonképtelen, nevetséges ember, aki leplezetlenül lop és hazudik. Csak az ellenzék csinál belőle komolyan veendő embert. Követői szélsőjobboldali csürhe.

Amint az Orbán-rendszer legitimitása megkérdőjeleződik, a napja meg vannak számlálva. Mindegy, hogy utána meddig bitorolja még Orbán a törvénytelen hatalmat. Attól kezdve menekülésre és védekezésre van ítélve. Álmatlan lesz minden éjszakája. Ha támad, leleplezi önmagát. Amit a kollaboráns ellenzék csapdának nevez, az maga a hazugság, amelyre a kiegyezése épül. Ezt a hazugságcsapdát az ellenzék tartja életben. Magát ejti csapdába, amikor nem mondja ki a rendszer törvénytelenségét, de ennek nagyon is kézzelfogható oka van.

Egyedüli oka az, hogy az értelmiség és a hivatalos ellenzék megszokta a kényelmet és egy visoznylag jó életszínvonalat. Nem akarja ezt sem kockáztatni, sem elveszíteni. Nem akarja elhinni, hogy egy fasiszta rendszer ellen kell harcolni a 21. század közepén Európában. Nem vállalja a harccal járó kellemetlenséget. De ennek az ára felmérhetetlenül nagy lesz.

Ha a DK beáll a kiegyezés napszámosai és haszonlesői közé, ha elhiszi az értelmiség hazugságait, amelyet semmi más nem vezet, csak az önzés, az egzisztenciális érdek, a kényelem szeretete és a gyávaság, akkor a saját sírját ássa meg. Hozzájárul Orbán rendszerének megszilárdításához. Nem kellene törődnie azzal, mit beszélnek az önjelölt hangadók, a baloldali véleményformálók. Ezek mind bukott és korrupt emberek. Nem számít, hogy mit mondanak. Menni kell előre az igazság útján. Ne engedjék kibeszélni magukat ebből. Ezek nem tisztességes emberek. Ha a DK is elesik, nem marad senki. Még nem járnak egyenesen az igazság útján, de még rátalálhatnak, mert az ellenzékben egyedül ők szabadok. Ezt a szabadságot maguk adják el, ha ebben a kiegyezésben – bármilyen mellébeszéléssel – részt vesznek.

És akkor 2014 után tényleg nem marad semmi remény. Nem lesz mást út, mint az ország elhagyása. Magyar menekültáradat fogja ellepni Európát. Az ország pedig lesüllyed Azerbajdzsán és Szomália színvonalára. Éhenkórász rongyos emberek szédelegnek majd az utcán áldozatra lesve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (65 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +129 ( 141 szavazatból)
Bartus László: A kiegyezés napszámosai, 4.7 out of 5 based on 65 ratings

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Neked5gigabajt

    Megint remek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  2. A mai Magyarországot a mai formájában nem lehet megmenteni. Hiába írja itt -ahogy én nevezem Őt, a Magyar Próféta – Bartus László az Intelmeit. Mohács kell nekik és ha nem jön a tatár meg a török, kitermelik maguk is. De persze még ezt is másokra kenik, pedig ez a diktatúra Made in Hungary és az is marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  3. Gyurcsány a legkülönb mind közül, de szerintem ő sem tudja átlépni a saját árnyékát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  4. Minden gondolat, szó, a helyén van!
    Már csak remélni merem,hogy Gyurcsány Ferenc a háta mögött álló tömeget nem vezeti bele Orbán választási csapdájába, és előtte nem fog kezet Bajnaival a kiegyezésre!
    Azzal a Bajnaival, aki nem átallott hamis nyilatkozatot tenni az okt.23.ai ünnepség megünneplésére.Ugyanis Ő, és Mesterházy lett megszólítva Gyurcsány által, de ezt már Bajnai a maga javára fordította a kiadott nyilatkozatával.
    És senki nem szólt érte! Senki nem figyelmeztette a hazugságra, pedig az egész ország tudott az sms-ről, amiben Gyurcsány megkérdezte, hogy nem kellene e együtt ünnepelni a baloldalnak.
    Bajnai, és Mesterházy igazi percemberek a hatalom megszerzése szempontjából.Nem az ország a lényeg, nem a ránk húzott diktatúra az első szempont, hogy megszabadítsanak bennünket az Orbán hordáitól, hanem miniszterelnöki szék!
    .
    Az út,amin Gyurcsány elindult nem könnyű. De ezt Ő is tudja. Mint ahogy azt is (remélem),hogy aki A-t mond, annak B-t is kell mondania!Nagyon sokan hallgatnak rá, követik, és várják a következő lépését!Minden ellenkező híreszteléssel szemben, menetel előre az elfogadottság útján. Mondhatnám azt is hogy megy gőzös, de Orbán Külön vasútja miatt még félreértenék mások.
    Elvárom, és nem csak én, hogy menjen előre, a diktatúrával mit sem törődve!A mögötte álló tömegek megvédik a nyilvánosság erejével Orbán, és hívei aljasságaitól!
    Ugyanis nincs más út! Nem visszhang akarok lenni erre a cikkre, de én régóta hangoztatom, hogy Gyurcsány kivívta magának az őszödi beszédjével a hitelességet, ami most kezd beérni.Ahogy igaza volt akkor, most annál inkább.
    Ne hagyja hogy “ellenzéki társai” elvigyék, és kényszerítsék az összefogás hamis látszatával egy “kiegyezés” felé!
    Neki ugyanis nincs miben kiegyezni! Aki ilyen tisztán látja a helyzetet, és deklaráltan az ország érdekét a sajátjai elé helyezi, az nem térhet le az igazság, és a demokrácia útjáról!
    Nem hagyhatja, hogy Orbán bármikor bekövetkező terrorja lehetőséget kapjon a beteljesülésre!
    A támogatottságtól meg nem kell félnie. Sokan vagyunk mellette, és mögötte is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (58 szavazatból)
  5. Egy előző hsz.-om része../.Azt tapasztalom, látom ma Magyarországon, hogy aki szembeszegül NYÍLTAN az orbán kormánynak, azt kiközösítik , ellehetetlenítik, és lejáratják. Egy idő után az emberek belefáradnak a “””reménytelen””” harcba. Néha úgy érzem magamat, mintha “tűsarkú cipőben mennék egy harckocsival szemben.” Keresztény társaim kiközösítettek , amiért az orbán kormány ellen szóltam. 30 éves barátságok megszakadtak,. A háziorvos miután tudomást szerzett a véleményemről elutasító magatartásával elérte, hogy orvost váltottam. A “haza”váltás már sokkal fájdalmasabb. Van egy régi ismerősöm hitgyülis. Nálam volt 1 hétig. Sokat beszélgettünk nehéz életéről. Mutattam neki egy Bartus cikket, hogy olvassa el. A hgy.-seknek nem szabad Bartust olvasni.,mondta. Kérdeztem tőle, és hol van a szabad akarat amit ISTEN adott nekünk ? Hogy felismerjük a gonosz munkáját, megvizsgáljunk mindent Isten szaván keresztül. …./ Miért több látszólag a gonosz ember mint a jó? Hol van a szeretet ami minden problémát megoldhatóvá tenne? Kik képviselik ma Magyarországon az önzetlen szeretetet? Miért lettek ilyenek a magyar emberek.? Ha a többség tényleg orbánt akarja, (butaságból, számításból stb) mit tehet egy amúgy is több sebből vérző szabadságot szerető ember? Csak a mesékben szokott a jó győzni ebben a világban. Azt mondja egy pár keresztény társam . “” Ez nem a te dolgod, bízd ISTENRE imádkozz orbán viktorért. Már régen rábíztam az életemet ISTENRE. Hiszem , hogy Ő formál engem. Én mégis úgy érzem , hogy ISTEN nem birkának teremtett . Adott látó szemeket, halló füleket. A magam módján Tiltakozom a rendszer ellen., a gonoszság ellen. Nem hálás feladat, “nem ismert akarok lenni., hanem értékes. “A.E. . Békében , nyugalomban ,szeretetben szeretném a hátralevő életemet leélni. És dolgozni ameddig ISTEN erőt ad nekem….. .istenkeramikusa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  6. Lesz egy katarzis és a maradék 9 millió majd elgondolkozhat, hová lett az az egy millió?

    Orbán mint egy rabló-vezér uralkodik a diktátorokra jellemzö módon- magánhadsereg pld.
    Nincs ideológiája a rabláson kivül, cserébe hagyja a neonáci Jobbik ideologiájának tértogalását.
    Orbán rendszer a fasiszta Horthy rendszert tekinti követendö modern formában. Ehhez adott most bizonyitékot, amikor Bethlen Istvánank emeltek szobrót.

    Mit is Gyurgyák János volt Fideszes történész Bethlenröl:

    “A magyar jobboldal talán egy kicsit többet is érezhet iránta, ugyanakkor hitem szerint mindazon konzervatívok számára, akikben pislákol még a szociális felelősség bármily halovány lángja, és maradt még valami a demokrácia ősi eszméjének tiszteletéből, s akik érzik még az úri társadalom és a polgári társadalom közötti finom különbséget, nos, azok számára sok minden lehet Bethlen István, lehet tiszteletreméltó előd, lehet a magyar történelem kimagasló egyénisége, lehet egy csipetnyi kritikával szemlélt példakép, de a jövő felé utat mutató zászló nem lehet sohasem.”

    Vagyis Gyurgyák János szerint is a Horthy rendszer nem lehet követendö, mert nem a jövöbe vezet.

    Akik ezen az uton járnak – Fidesz, Jobbik – nincs kiegyezés. Ezeket nem elég leváltani, hanem el kell öket törölni.

    De ehhez érett, erkölcsös, müvelt kulturált társadalomra van szükség.
    Arra meg kicsit várni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  7. Ezzel az írással csak egy baj van, hogy sajnos igaz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  8. Ámen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  9. Bojkott esetén, nem kell bevárni a 2018-at, előbb ellehetetlenül OV. El fogy körülötte a levegő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  10. A cikk teljesen tiszta, sallangmentes, kiváló.
    De nem bízom benne, hogy a DK időben észhez tér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  11. Gyurcsány azt mondta, hogy ha nem jutnak be a parlamentbe, akkor befejezi politikai pályafutását.
    Ez mindent elmond Gyurcsány és a DK céljairól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (29 szavazatból)
  12. Magyarország vigyázz!
    Leülhetsz, a mai lecke: Bartus László: „A kiegyezés napszámosai”.
    Ma nem lesz felelés, kezdjél olvasni, ismételd otthon is többször, hogy jól megértsd. Dolgozatot írsz belőle. Előre közlöm, ha nem teljesítsz jól, meg fogsz bukni, a közelébe sem kerülhetsz az érettséginek, nyomoroghatsz a nyolc általánosoddal, nem érdemelsz jobbat.
    Kezdj hozzá!
    Drukkolok Neked!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. http://www.atv.hu/videok/video-20131008-kiszall-a-volt-bankvezer-a-politikabol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Clarita
    2013. október 8. kedd
    05:46
    Nem az árnyéka nagy, hanem a realitások útja sokkal rögösebb egy elméleti fejtegetésnél, akkor is ha az erkölcsi alapja tiszta mindkettőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Én egy komoly kiegyezésről tudok, a magyar nép, -kivéve azokat akik sürgősen kivándoroltak – kiegyezett önmagával, önnön gyengeségével, hibáival, elmaradottságával, tehetetlen bénaságával. Mostantól kezdve számukra kritikának helye nincs, Orbán pedig időnként megcukrozza nekik a keserű levest egy kis hazugsággal. Jelszó, ” hazudj nekem szépeket de el ne szomoríts mert nagyon elverlek.” És Orbán a nagy népi mesemondó tündököl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. A helyzettel mindenki tisztában van, aki nem akar struccpolitikát folytatni. A kérdés csak az, hogy hiába van igazunk, hiába állunk a törvényesség oldalán, az állami erőszak monopóliumok birtokában lévő Orbán-maffiát mégis hol jelentjük fel, ki rakná őket előzetesbe, vádemelést ki tenne…? Sintérék meg Polték…? Tőlük legfeljebb az ellenzék tagjai elleni koncepciós perekre lehet számítani, ha nem éppen nyílt erőszakra. A bojkott kimondása nem elég, több százezres tüntetésekre, általános sztrájkra lenne szükség az arab tavasz mintájára. No de hát hol van bármi hagyománya a magyar társadalom körében az önkénnyel való szembeszállásnak…? Ennél még a demokratikus hagyományokkal szintén nem rendelkező arab világban is többre képesek, mint ami itt van. Itt a gyengébbekbe való aljas, dögevő módon való belerúgásnak van hagyománya, amit még “keresztény-nemzeti erkölcsnek” is neveznek és a rezsicsökkentés című primitív szólamokkal ( no meg egy kis zsidózással, cigányozással, buzizással ) könnyen igazolható válik az egész förtelem a tömegek előtt, akik korántsem biztos, hogy az alkotmányosság, joguralom és demokrácia számukra érthetetlennek tűnő elveinek gyakorlati jelentőségét tudnák értékelni. Jó lenne ha nem így lenne, de sajnos a felcsuti vezír jól rátapintott a “félázsiai” lélek realitására. A DK-ban lévő politikusok ( nem elsősorban Gyurcsány ) meg nem biztos, hogy az álellenzék ( MSZP, E2014-PM, elempé, Fodor-féle pszeudoliberális pszeudopárt ) többi tagjától eltérően nem a képviselői juttatásokért csinálja az egészet. Persze nem kizárt ( ha most ez nem is tűnik valószínűnek ), hogy mindez megváltozzon, a kérdés csak az, ha valami csoda folytán egy alulról szerveződő ellenzéki mozgalom akár Gyurcsányékkal, akár nélkülük kialakulna ( de erre szerintem 2014-ig gyakorlatilag az esély egy nagy nulla ) milyen gyakorlati lépéseket tegyen a rezsim hatalmának erodálására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. Ildikó Rödönyi

    Eagl
    A kivándoroltak tisztábban látják a helyzetet, mint sok esetben mi, akiknek szeme elől a fa eltakarja az erdőt.
    A “komoly kiegyezés” bűzlik az egzisztenciális érdekek, kényszerek alávetettségétől. A sarokba szorítottak pávatánca egyenlő az önfeladásra kényszerültek haláltáncával. Pl. mi késztette Bajnait nagyhirtelen arra, hogy elfogadja Gyurcsány javaslatát a 23-ai összellenzéki erődemonstrációra?
    Megmondom: népszerűségének hanyatlása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Ismét egy tökéletes elemzés BL-tól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  19. Trebits 2013. október 8. kedd 06:54
    .
    Azt mondja, hogy “…az erkölcsös, müvelt kulturált társadalomra van szükség.
    Arra meg kicsit várni kell.”
    .
    Sajnos sokat kell még várni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Ildikó Rödönyi
    2013. október 8. kedd
    10:42

    .
    “Pl. mi késztette Bajnait nagyhirtelen arra, hogy elfogadja Gyurcsány javaslatát a 23-ai összellenzéki erődemonstrációra?
    Megmondom: népszerűségének hanyatlása.”
    .
    Nagyon nehéz kérdés, feltehetőleg igazad van de más eset is előfordulhat. Nem ismerem Bajnait alaposan, de általánosságban szólva a mai politikai helyzetben a kiegyezések mögött olyan hátsó szándékot sejtek, hogy inkább szeretne valamelyes benyomulnia másik térfelére és a nyílt szerepvállalás vagy harc helyett onnan alattomban hátradöfni.

    Nem tudom, tényleg kezd áttekinthetetlen lenni.
    .
    Ami a kivándoroltak tisztánlátását illeti, gondolom mindannyiunkra vonatkozik, hogy nem csak azért látjuk tisztábban, mert szélesebb a rálátásunk más országból, de azért is lettünk kivándoroltak, mert már otthon is kezdtük tisztán látni, hogy mindent csak ezt ne. Így kerültünk ide. Egyszerűen felvállalhatatlan volt ami otthon ment pedig én nem panaszkodhatok gazdagabban éltem és jobb sorom volt otthon mint most.
    .
    Nem bőröm mentettem hanem a lelkem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  21. Ildikó Rödönyi

    Bartus László letisztult, minden mellékzöngétől és sallangtól mentes végkövetkeztetésével egyetértek. Segített kiigazodni ebben a kaotikusnak tűnő helyzetben. Segített a legrövidebb, alkuktól mentes út megtalálásában.
    Szerintem egyedül ezen az úton lehet járni, ha tisztességesek akarunk maradni.
    Csak akkor győzhetünk, ha ezt az utat követjük.

    Csak egyetlen dolog bánt ebben az írásban. A szobordöntés egyrészt-másrészt alapú megítélése. Az első, radikális ellenzéki akciót ne kritizáljuk a hatalom és seggnyalói hamis érveivel: “Ízléstelen”, fújj, piha.
    Mi ismerjük el a szervezők bátorságát, igazságát, és köszönjük meg, hogy nevünkben és a gyávák helyett is vállalták az esetleges konfrontációt, és az utólagos támadásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  22. Gyurcsány Ferencz ma az egyetlen ÁLLAMFÉRFI Magyarországon.Ő nem haszonleső,megélhetési politikus,mint az összes,ma ügyködőpolitikus.Gyurcsány F.az ország érdekeit a sajátja elé helyezi.Ezzel együtt válalja a jobb-és baloldal mocskolodásait.Pedig az Ő példáját kellene követnie minden demokráciát,szabadságot szerető,Magyarország felemelkedését akaró politikusnak.Döbbenetesnek tartom,hogy az Amerikai Népszava szerkesztőinek,cikkjeinek irói látják tisztán a magyrországi helyzetet.Ők azok,akik aggodalmuknak adnak kifejezést irásukkal,nem a magyar értelmiség.Tesszik ezt annak ellenére,hogy a cikkek szerzői biztosan nem KOMMUNISTÁK,hanem Magyarország sorsáért aggodó igaz hazafiak.HÉ,MAGYAR ÉRTELMISÉGIEK!! ,VIGYÁZÓ SZEMEITEKET AZ AMERIKAI NÉPSZAVA SZERKESZTŐSÉGE KÖZÖSSÉGÉRE VESSÉTEK!Vegyetek példát az ö hazaszeretetükről.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  23. Tisztelt Bartus László!
    Hát…egyrészt gratulálok.
    Erről van szó, köszönöm, hogy öszefoglalta.
    Ha a DK nem is, mi ezt fogjuk tenni….
    .
    Egy apró kiegészítés.
    Sokat segítene, ha megnézné, hogy kik tolják Gyurcsányt abba az irányba, hogy 23-án közösen akar velük ünnepelni, és együtt akar indulni velük a választáson.
    Talán Ön tudna hatni rájuk, hogy ne tegyék….. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  24. Tételezzük fel: a demokratikus ellenzék megosztottsága odáig fokozódik, hogy mindegyik rájön arra; 2014-ben nem tudunk választást nyerni (kormányozni meg pláne nem) így amiben együtt kell és lehet értenünk az a bojkott.
    Miben realizálódik és mikorra az orbán rendszer bukása, ellehetetlenülése? Mit szól és tesz ez esetben a külföld, az EU? Milyen állapotok lennének az országban? Mit lehetne megelőzni, elkerülni egy nagyon is kétséges bojkottal?
    A válaszokat legfeljebb sejtem, de nem kellene ezt az alternatívát a választókkal is megismertetni azoknak akik a bojkott szószólói?
    Én egyelőre a teljes dem. ellenzék választási összefogásnak, a demokratikus rend helyreállításának, a demokrácia ellenségei, felszámolói őrizetbe vételének, majd új választások lebonyolításának vagyok a híve (az önkormányzati és eu. parlamenti választásokkal egy időben).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. girbegurba
    2013. október 8. kedd
    08:55

    “Ez mindent elmond Gyurcsány és a DK céljairól.”

    Úgy gondolom, ez elég elhamarkodott és téves megítélés. Ha egyedül a DK bojkottál, annak következményei kétesek. Még van némi idő ezen gondolkodnia.
    Megméretteti pártját a választók által és ha bejutnak, már frakcióalakításra is lehet remény. Így tudnak szóhoz jutni.
    Ha valaki keményen harcolt eddig az Orbán rendszer ellen, az éppen Gy.F.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  26. @girbegurba, kedd, 08:55
    .
    Szerintem félreérted Gyurcsányt. Számára a parlamentbe jutás nem cél, hanem eszköz. Ezt persze lehet kritizálni, de azt állítani (én ezt vélem kiolvasni hozzászólásodból, szólj, ha tévednék), hogy ő (is) csak egy megélhetési politikus, aki azért akar a parlamentbe kerülni, hogy – legitimizálva ezzel Orbán rendszerét – jó fizetésért ott kényelmesen elücsörögjön, nem más, mint alaptalan vádaskodás. Gyurcsány eddigi pályafutása nem erre enged következtetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  27. Aki nem érti, hogy mit ír Bartus a DK-ról és Gyurcsányról, annak javaslom, olvassa el újra a cikket.
    .
    “A Demokratikus Koalíció az egyetlen párt jelenleg, amely kimondja az Orbán-rendszer törvénytelenségét, az alaptörvény illegitim voltát. Az alkotmányos rend megdöntésével a DK tisztában van. Csakhogy az alkotmányos rend megdöntése és az illegitim hatalom által kiírt választáson való részvétel kizárja egymást. Csak a rendszer totális bojkottja – amelynek része a hazug választások bojkottja is – következik logikusan az alkotmányos rend megdöntéséből.
    .
    A DK téved, amikor azt hiszi, hogy lavírozhat az igazság és a többi ellenzéki párt kiegyezése között.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  28. Bármilyen logikusan is hangzanak a két verzió valamelyikét támogatók érvei, sajnos bizonyíték a helyes megoldásra csak utólag lesz. Ha lesz összefogás és győz is, bizonyíték arra, hogy ez volt a jó út. Ha veszít Bartus Lacinak lenne igaza.
    Mind a két elképzelés a választáson való részvétel eredménye és a Bartus Laci javaslatának eredménye sem mondható meg tutira előre. Én hajlok arra, hogy ha lesz összefogás és a körzetemben nem DK -s induló lesz az ellenzéki oldalon, akkor befogom az orrom és rá szavazok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Legutobb a horvatok mutattak tukrot Orban-rendszerenek, lam-lam nem is olyan nehez dolog ez (horvat csaladok megvedese a korrumpalo magyar multiktol, stb…).
    .
    Ugyanezt, ugyanilyesmiket kellene Gyurcsanynak is tennie!!!
    .
    Ez az okt.23.-i sms-dolog eleg szerencsetlennek bizonyult, de ha mar bekovetkezett, akkor egye fene: legyen meg a Bajnaival kozos naggyules.
    Gyurcsany helyeben en ott hagynam, hogy Gordon elmondja a magaet, utana azonban -senki ellenzeket nem bantva- meghirdetnem a bojkottot.
    .
    Meglatjatok -ahogy Bartus irta is- Orban bukni fog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  30. Obeserver teljes tevedesben van, nem veszi azt eszre, hogy a Fidesz es az MSZP szavazatait a 2014es valasztasokon nyugodtan ossze lehet adni…
    Tehat leghamarabb/legkonnyebben csak akkor maradhatunk/lehetunk ujra europaiak es elhetunk ujra demokraciaban, ha mostantol/tegnaptol elutasitjuk az orbani-diktaturat.
    Ez mara csak a tisztesseg kerdese maradt, ehhez kellene ragaszkodnia minden felvilagosult magyarnak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  31. Lemaradt, hogy – kb. 1000 év elég lesz, hogy megváltozzunk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Tisztelt Bartus László!

    Szeretném felhívni a figyelmét az EGYSÉGfront mozgalom és Egyesület tevékenységére, mert mi pontosan azokról a dolgokról beszélünk immár 2 éve (Alkotmányellenes puccs), amiket ön is mostanában kezdett írni és amely dolgokra természetesen mi is felhívtuk a figyelmét, kérve nézeteink közbeszédbe kerülésének segítését. Ennek már több, mint egy éve. Noha az EGYSÉGfront mozgalom és Egyesület tevékenységét Ön egyszer sem említette azóta sem, ennek ellenére örülünk neki, hogy gondolatiságunk Önön keresztül is visszaköszön. Sajnálattal kell azonban a cikkhez hozzátennem azt a tényt, hogy a DK is azon szervezetek között van, amelyek aláírták a januári MSZP által életre hívott, jogállamiságról szóló ellenzéki kerekasztal tárgyalások zárónyilatkozatát, melyből a népszuverenitás elvét -melyet a teljes baloldal magáénak vallott még 1989-ben- kihagyták. Tették ezt úgy, hogy a tárgyalások 4×3 órán át tartó folyama során minden esetben írásos pozíciós nyilatkozattal és a szóban is jeleztük ennek szükségességét. A teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy nem hogy nem vették fel a tárgyaló felek a népszuverenitás elvét a saját alkotmányos alapelveik közé, de még csak nem is reagáltak a felvetéseinkre. Egyszerűen ignoráltak minket és amikor szólniuk kellett volna, megindokolniuk, hogy miért nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel vagy akár azzal, hogy alkotmányellenes államcsínyt követtek el és törvénytelenné vált a hatalom, csak a csend volt a teremben. A DK részéről is. Érti Bartus Úr? Senki nem akadt a teremben aki csak pisszent volna… mintha a kérdéseink el sem hangzottak volna!

    Tisztelettel és munkájához sok sikert kívánva,

    Máté Tamás – EGYSÉGfront – elnök

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  33. Mindez igen sajnálatos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. “…mi késztette Bajnait nagy hirtelen arra, hogy elfogadja Gyurcsány javaslatát a 23-ai összellenzéki erődemonstrációra?
    Megmondom: népszerűségének hanyatlása.”
    .
    Pontosan így van!
    Nem véletlen, hogy Felcsúti Péternek is elege lett Bajnai “gyengélkedéséből”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  35. http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html
    .
    Tisztelt Mate Tamas!
    Ajanlom figyelmebe Bartus Laszlo 2011 majusaban irt fenti cikket, On is lassa, hogy az On szerint Bartusnak “mostanaban” kozolt velemenye valojaban minimum mikortol is datalodik.
    .
    Ez egyebkent pedig azert is erdekes, mert fajdalmasan sokan vannak az itt kommentelok kozott is, akik enny ido utan sem ertik a valodi problemat es annak megoldasat.
    Hanyfelekeppen kell meg bemutatni a tennivalokat?
    Legutobb a horvat-politika sajat fegyverevel egette le Orbant, miert, hogy oly kevesen vettek ezt eszre minalunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  36. Mikor lesz Magyarorszàgon demokratikus többség ?
    És olyan visszafogott, dolgos, màsokat elismerô egyszerû mentalitàs, mint amilyen a hollandoknak, cseheknek, dànoknak, svàjciaknak van ? Szàndékosan említettem kis orszàgokat, de írhattam volna Izlandot is, ahol az àllamcsôdöt követôen 3-4 év alatt kilàbalt a vàlsàgból az orszàg, úgy, hogy mondvacsinàlt bankàrok vosszasomfordàltak az eredeti szakmàjukba, autószerelônek stb .
    Amíg a mentalitàs reformja a lakossàg alig 30 %-àt érinti, addig érdemi vàltozàsokra nem nagyon kell szàmítani. Se véres, se “esztétikus” gyôzelem esetén nem fog helyreàllni a tàrsadalmi béke .
    A békemenet fog addig Damoklész kardjaként az emberek feje fölött lebegni, emlékeztetve arra, hogy aki demokratikus rendet akar, annak a Pannónia B-középpel kell megverekednie….
    A 2006-os események vilàgosan megmutattàk, hogy viselkedik ez a csürhe ellenzékben! Ki fogja az ô gondolkodàsukat àtalakítani, hovà fog tenni a baloldal ennyi iskolàzatlan bunkót, ha egyszer valahogy ismét hatalomra jut ?
    Ràadàsul egy minden eddiginél jobban kivérzett, gazdasàgilag totàlisan megroppant orszàgban, mert màr most errôl van szó, ha Orbànék maradnak még egy pàr évig, belegondolni is rossz, mi lesz itt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Ideje volna mar ennek az istenverte nepnek egyszer mar felebrednie,de leg-
    föbb a magyar ertelmisegnek,ha meg ilyenröl egyaltalan beszelhetünk.Föleg
    ök a magyar ertelmisegnek lenne a feladatuk,suttogva sirva,orditva a nap
    minden orajaban papagaj modjara allandoan ismetelve kik ezek a nagyon-
    nagyon magyarok tökeletlen gatyas attila bajszos kurafik ,bebizonyitani,hogy
    semmire valo gazemberek az ütödött vezerükkel eggyüt.Minden tettük csak
    a haracsolas,penzszerszes,lopas,a mezes-mazos nagyon-nagyon magyar
    jelmezbe bujva,hülyiteni az egyszerü embereket.Ezt kellene örökösen ismetelni
    az unalomig allandoan rossz lemezjatszo modjan örökkön-örökke felhivni a
    figyelmet gazemberek bitoroljak a hatalmat,s talan egyszer sikerül ezt az
    eszeveszett farkasokat elzavarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  38. @halandor: egyhamar nem, sajnos, az antidemokratikus attitűd lényegi tulajdonsága a magyarok többségének… (v.Ö.: Kertész Ákos szavaival!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. siis: ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Írj máskor is!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. a DK és gyurcsány számára nagy lehetség, hogy egyedül maradtak az ellenzéki oldalon a fidesszel szemben. az mszp és az együtt vállalhatatlanul kompromittálták magukat korábban. kizárólag idö kérdése, hogy mikor fognak tömegek megindulni az egyetlen elérhetö ellenzéki párthoz. ez bekövethezhet a 2014-es kamuválasztások elött vagy után. egyet viszont tudnia kell a DK-nak. több sms-nem fér bele a kompromittált pártoknak, mert elszáll a még mindig priviligizált helyzetük. a DK válaszút elött van: folytathatja a kapaszkodást az egyre népszerütlenebb kamuellenzéki pártokba és akkor hasonul hozzájuk vagy vállalja egyedül és levezényli a megkerülhetelen forradalamat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  41. Etus, Observer,
    Ha GyF-nek és a DK-nak a parlamentbe kerülés nem cél, hanem eszköz (bár mindenképpen legalább részcél), akkor miért hagyja abba GyF ennek sikertelensége esetén?
    Ha a DK tudja, hogy mi a NER és a fideSS, akkor mit remélhet a parlamenti helyektől? Rendben, ki kell használni a legális lehetőségeket (a’ la V.I. Uljanov), de ennek csak az egyébként tiltott direkt rendszerellenes tevékenység kiegészítőjeként van értelme. A DK vezetői nem buták. Tudják, hogy engedélyezett tevékenységükkel elismerik a NER-t. Mivégre, ha ez a fő tevékenységük, és nem a közvetlen forradalmi (jelen esetben köztársaságpárti, vagy Geri Tibor kedvéért: népszuverenitás-párti) szervezkedés kiegészítője?
    Szeretnék végre kellemesen csalódni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. telekis
    2013. október 8. kedd
    16:51

    Egyetértek Önnel!
    “…fajdalmasan sokan vannak az itt kommentelok kozott is, akik enny ido utan sem ertik a valodi problemat es annak megoldasat.”
    Fájdalmas, hogy a véleménye alapján láthatóan Ön is ezek közé tartozik….:-(
    .
    Ha elolvassa az Ön által ajánlott írást (megtettem akkor is, most is) akkor javaslom mindjárt utána olvassa el mégegyszer ezt az írást.
    És akkor talán megérti, hogy mit javasolt AKKOR Bartus úr megoldásnak, és mi az a FELISMERÉS, ami adja a MINŐSÉGI különbséget az az írás és a mostani között. Mert az idézett írás egy jó helyzetértékelés volt, de nem volt benne igazi megoldási javaslat. A mostani írás erénye viszont pont az, hogy MEGOLDÁST ad a diktatúra felszámolására.
    Azt, amit mi is javaslunk….
    .
    Már a címben benne van a felismerés!
    Mert abban igaza van Bartus úrnak 2011-ben, hogy ez egy fideszes fasiszta puccsként indult. De Bartus úr ma jutott el odáig, hogy egyrészt felismerte, hogy a fasiszta állam létrehozását a Fidesz az ellenzékkel KÖZÖSEN követte el, és a másik felismerése, hogy ezt nem csak kívülről lehet felszámolni, hanem az állam jogi létének megkérdőjelezésével, az érvénytelen alaptörvény kimondásával és azt bármely kis ellenzéki párt (szervezet, mozgalom) elindíthatja. Mert ez, és csak ez vezethet sikerre, és nem a választás. És ezt tudja támogatni a Nyugat is….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Az, hogy egy diktaturaval (a fasizmussal) mi a teendo, az nem idopont es felismeres kerdese!
    Mivel Bartus Laszlo mar 3eve leleplezte Orban valodi rendszeret, tovabba annak ellenzeket is mindig biralta (hirtelen Kossuth ter – alnaci tuntetes jutott az eszembe…), igy a mar megirt allaspontomtol nem hiszem, hogy el kell terjek…
    Egyebkent pedig a lenyeg nem ez, hanem, hogy perpill. nincs olyan valodi ero, amelyik megallitana a mai “oruletet”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. telekis
    Lenne szerintem erő. Ha minden párt őszintén merne viselkedni, és nem egyéni érdekekben gondolkodna!
    Azt azért már mindenki érzi, hogy baj van. Akár a pénztárcájából, akár egy ügyintézésből,vagy csupán a vásárlásaiból.Ki kellene végre mondani az igazat. Együtt!!! Nem kitáncolva, és mellébeszélve, mikor mit diktál az érdekük!
    Nem meri senki bevállalni. Pillanatnyilag,én úgy látom.
    Persze ez nagyon rövid idő alatt is megváltozhat (na).
    Egy mondatnak kellene elhangoznia. Annak is együtt lenne értelme csak.
    De nem fog elhangzani van egy olyan érzésem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Próbáljuk praktikusan nézni a DK.-s lehetőségeket:

    a.)Bojkott és annak hirdetése, sulykolása, hogy államcsíny történt a NER (mindenestöl) illegitim. (Bartus recept)
    Ez csak közösen hatásos és esélyes, ami ugye jelenleg nem megy.

    b.)Dolgozni a parlamentbe jutásért és folyamatosan készen állni, ha az a.) pont szerintiekre esély nyílik. Növelni a támogatottságot, erősíteni a tárgyalási potenciált a baloldali paktum újra tárgyalásához.

    GYF.-nek azért magára is vigyáznia kell, mert egy fasiszta rendszerben baleset bárkit, bármikor érhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Most valoban a DK tunik annak a partnak, amelyik talan meglepheti a mai hatalom teljes elutasitasat. Mivel azonban az MSZP mereven elzarkozik toluk, a Fidesz pedig helybol/plane, teljesen ertelmetlen dolog 2014rol meg csak beszelgetnunk is.
    Teljesen masra van szukseg!
    Ma mar az sem kerdes, hogy valojaban az ellenzek kollaboral-e a diktaturaval.
    Az a kerdes, van-e/lesz-e mielobb egy olyan csoport, amelyik ezt a politikusi-csocseleket elzavarja.
    Minel elobb lenne, annal jobb lenne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. teljes politikusi csocseleket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. A hőkölés népe ab ovo kiegyezéspárti. Mindenbe belenyugszik, hiszen nemzedékeken keresztül arra tanították, hogy a hatalom istentől való. Szenz Ágost szelleme tarol itt még ma a globalizált világ körülményei között is. Geneti,kus alattvalóságára legnyilvánvalóbb bizonyíték az ország mai helyzete. Orbán hatalma alatt a zemberek rövid néhány hónap alatt megtanultak a fal mellett járni. Sunyi lapuló magatartás jellemzi ennek a népnek legnagyobb részét. A sunyiságánál csak a tudattalanság nagyobb. Ítt a hatalom által a koldusnak odavetett alamizsna, például a rezsikomédia hálára és alázatra készteti alázatra készteti a. többséget. “A fideSSre szavazok, mert az adja a fát.” A magyaroknak az Unió az ellensége, és az új SZER keletről szól, mert Putyin rádiója dicséri a diktátort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. (Máshova írtam, de itt is aktuális.)
    “Jól van, Bárák, a nép nagy türelmű, és megszokta a várakozást. De jaj neki, ha hiába vár. A népnek most vezér kell és várja, várja. Ám ha a vezér nem jön, akkor egyszer majd hamis vezért választ, és jaj neki.”
    (Jiszakár mondja Báráknak, mikor hiába kéri őt vezérnek. Hegedűs Géza: Bálványrombolók.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Telekis!
    Azt, hogy egy fasizmussal mi a teendő, azt Weimar után gondolom a baloldaliaknak se kell elmagyarázni.
    A trükk ott van, hogy ez nem egy Fidesz diktatúra, hanem egy TELJES politikai elit által létrehozott diktatúra.
    És csak első mozzanatában fasiszta (ütünk egyet, aztán majd tárgyalunk) és a “kiegyezés végén” egy választási cirkusz eredményeként – egy diktatúrán BELÜLI kormányváltásként – simán lehetne belőle egy liberális diktatúra.
    Persze, ha ez a stratégia ne ennyire átlátszó volna, és akik csinálják, azok jobb színészek meg okosabb jogászok lennének.
    .
    Vagyis az ütünk egyet, és majd utána tárgyalunk, az nem Orbán stratégiája, ő ebben csak az ütünk egyet fasisztája. És a stratégia másik eleme volna, hogy majd jön Bajnai meg Mesterházy, és “tárgyal”, azaz konszolidálja a diktatúrát.
    Levezényli a diktatúrába való békés átmenetet.
    Csak hát ezzel nem csak az ellenzékről hullt le a lepel, hanem a diktatúra értelméről is.
    Orbánnak ugyanis nem lett volna szüksége a diktatúrára.
    2/3-al választották meg. Ha csinál egy magyar nép önrendelkezésére épülő alkotmányt (vagyis VALÓBAN azt tette volna, amit hazudott), és ezzel a nép valódi felhatalmazásával nem csak szavakban képviseli a magyar nép érdekeit (és a magyar nép érdekeit képviseli) akkor amellett, hogy ugyanakkora hatalma lenne, mint most, még szeretnék is.
    és Orbánra azt nem lehet mondani, hogy ne ismerné föl egy helyzetben, hogy mi a SAJÁT érdeke.
    Tehát a fasiszta “kinézetű” diktatúra nem Orbán érdeke, ezt csak eljátszatják vele. Sokkolják vele a népet, hogy könnyebben el tudjon viselni egy konszolidált, liberális diktatúrát. Amiben néphatalom nélkül érvényesül a tőke hatalma.
    Csak hát ez leleplezi ezt az egész politiai elitet. A diktatúra nem hogy nem a nép érdekeit nem szolgálja, de a politikai elitét se. Ez nem az ő érdekükben létrejött diktatúra. Hiszen ők akkor is elit lennének, ha nem diktatúrát, hanem jólétet teremtenének. Ők csak helytartók. A diktatúrát létrehozók helytartói, a diktatúra működtetői….
    .
    Ez az egész stratégia lepleződött le azzal, hogy a szocialista és liberális pártok megtagadták a népszuverenitás elvét…:-(
    Erre mondtam Bárándy Gergelynek, hogy be kellene fejezniük a hazudozást, lebuktak.
    Most már pontosan látni, hogy mi történt, és tudjuk az ellenszerét.
    Még hülyíthatik egy darabig a népet a diktatúrán BELÜLI választással, de a nép rövidesen látni fogja, hogy itt a TELJES politikai elit diktatúrájával áll szembe.
    És ha majd mindenki hajlandó is lesz elhinni, hogy mit lát, és megérti, hogy ez a diktatúra a magyar állam és a magyar alkotmányos rend — ezezl együtt a magyar nép – ELPUSZTÍTÁSÁRA jött létre, akkor itt csúnya világ lesz.
    Márpedig egy alkotmányelelnes és nemzetközi jogot sértő diktatúra olyan sokáig nem maradhat fenn a világ előtt.
    Mert ha fenn marad, akkor nem csak alkotmányról, jogról és szabadságról alkotott fogalmainkat kell átgondolni, de akkor a Világ se az, aminek hisszük….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos