Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarlósék cége, mint rendőrállam 2013. október 18. péntek 11:47 Forrás: AN, DK

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarlósék cége, mint rendőrállam

Budapest – Rendőrnek nevezte ki magát Tarlós István tömegközlekedésre szakosodott cége, a BKK. Az intézkedésekhez szükséges képzést elmulasztották megadni a dolgozóiknak. Az ilyenkor kötelezően elvárható emberségről és empátiáról most nem is szólva. Igaz, ez utóbbiak nemigen taníthatók: vagy hozza az ember magával otthonról, vagy nem.

2013. október 4-én reggel nyolc óra körül egy 61 éves rokkant nyugdíjas hölgyet szállítottak le az ellenőrök a 62A jelű villamosról a Bosnyák téren. A hölgy érvényes bérlettel utazott, azonban az ellenőr szerint az utas hamisította a bérletigazolványát.

Az ártatlan utas a XIV. kerületi Stefánia úti Rendőrkapitányság fogdáján töltött öt órát. Azért csak ennyit, mert viszonylag hamar odaért a kirendelt igazságügyi szakértő, aki megállapította, hogy a hölgy bérletigazolványa nem hamis.

A kirendelt szakértő mély felháborodásának adott hangot, mert nem az első “hamis” bérletigazolványról derült ki, hogy eredeti és hiteles.

A meghurcolt hölgy szívinfarktus és gerinc műtétből lábadozva órákat töltött fogdában ártatlanul, mint egy bűnöző, csak azért, mert a közlekedési vállalat ellenőreinek olyan jogosítványokat adott a BKK vezetője, melyekhez nincs meg a képzettségük, felkészültségük. Csak azért vegzálni valakit, mert egy 10 éves bérletigazolványon elmosódott a pecsét, mélységesen felháborító és cinikus.

A sérelmet elszenvedő hölgy a Demokratikus Koalíciónál keresett menedéket, így a DK birtokában van az esetről készült dokumentáció, úgy, mint a tanúkihallgatásról készült jegyzőkönyv, igazolás a rendőrségi előállítás időtartamáról, jegyzőkönyv a letéti tárgyakról és egy átvételi elismervény, melyen az ellenőr átadta az eljáró rendőrnek az elkobozott bérletigazolványt.

A Demokratikus Koalíció csak remélni tudja, hogy az ügyhöz annak a ténynek semmi köze, hogy a meghurcolt utas cigány származású.

Azzal a rendpárti magatartással, amelyet a Fidesz, Tarlós és Vitézy is képvisel, a budapestiek nem tudnak azonosulni. Nem attól lesz nyereséges a BKV, ha az utasokat ok nélkül zaklatják és előállíttatják.

A Demokratikus Koalíció a múlt héten nyílt levélben tett fel kérdéseket Tarlós István főpolgármesternek BKV-BKK ügyekben, melyekre a mai napig nem érkezett válasz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 32 szavazatból)
Tarlósék cége, mint rendőrállam , 5.0 out of 5 based on 18 ratings

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Rend lesz itt, akárki “meglássa”! Már nehogy Tarlósnak ne legyen rendőrsége!
    Minden kis kuki arra áhítozik. Hát Tarlós meg is kapta.
    Az egyik bunkóbb mint a másik!
    A múltkor egy nőt húztak vontak, mert meg akart védeni a szerncsétlen egy bliccelőt, most meg egy nyugdíjast zártak be 5 órára, mert elmaszatolódott egy bélyegző!
    Mi történik, ha a szakértő csak 4 nap múlva ér rá?
    Ezek nem normálisak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. Ez egy érdekes dolog. Az ellenőr nem vihet be és a közterületfelügyelő tarthatja ott az utast, így várva meg a rendőrt. Én így tudom.
    De volt olyan régen, lehet, most is, hogy a pótdíjmegfizetést megtagadó kizárható az utazásból, tehát le kell szállnia a járműről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. “”Keresztény”" kormányunk rendőrsége elítélt egy fiatal 24 éves félkarú lányt. Az volt a bűne, hogy elkérte a maradék ennivalót, és megette, mert nagyon éhes volt. Börtönbe kell vonulnia. És azokat, akik a szegényektől már minden létező dolgot megvonnak, azokat védik, szolgálják….részlet .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Hát igen, tanuljon meg félni a magyar, akkor mégjobban meghúzza magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Általában a 6O felüli rokkantakon, gyenge nőkön és békés állampolgárokon, fiatalokon élik ki magukat. El sem hinné az ember naponta hány ingyen utazót hagynak futni, a kemény fiúkat, akik csak ránéznek az ellenőrre és az tudja, ha nem áll arrébb pillanatokon belül a koponyájába vágja kést markolatig. Aztán szép nyugodtan leszáll és elástál. De hát kell a sikerélmény is annyi beszari büdös gyávaság után.
    .
    Hányszor láttam az ellenőr vagy néha két rendőr odamentek a a delikvenshez, felszólították. Az csendben csak annyit mondott, ” takarodjatok (moderálva)”. Azok kitartottak, még két másodperc, az öklét sem tudtam szemmel követni és a bátor derék járőrök ott feküdtek a földön amíg a mentő el nem vitte őket. A pasi teljes nyugalommal elsétált senki nem akarta feltartóztatni.
    .
    Nos ez így nem mehet tovább ezt mindenki tudja. Valamit tenni kell. Reszkessetek idős nénik, rokkantak, nők és becsületes kisemberek. Jön a bosszú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Nincs is szüksége ennek a valódi bűnbandának arra, hogy nyereséges legyen bármilyen rájuk bízott cég, a totális fasiszta rendőrállami terror alkalmazására az amúgy is alattvalói beállítottságú lakosság megfélelmítése érdekében viszont annál inkább. Úgyis azt nyúlnak le amit kedvük tartja. Messzebb is elmennének ha a nemzetközi körülmények lehetővé tennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. A közönséges gengszterek minden alávaló, féreg rendőrállam természetes szövetségesei az uralmuk alatt tartott tömegek ellen. Szolgálni és védeni: a hatalmat bitorlókat a néptől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Milyen világ ez itt, a rokkantnyugdíjasok miért grasszálnak a nyílt utcán? Egy 61 éves nő csak ne villamosozzon össze – vissza a városban, mert ha annyira rokkant, akkor tessen szépen otthon agonizálni, és ne az utcán strabancoljon a nénike. Na jó, a templomba elmehet, vagy elbotorkálhat a rezsicsökkentő nagygyűlésre aláírni az íveket, de azután sipirc haza a mi kormányunk által biztosított olcsó energiától jó meleg lakásba. Az a bérlet meg nem azért van, hogy hadonásszon vele a nemzeti jegyellenőrök orra alatt. Ha azok azt mondják, hogy hamis a papír, akkor az hamis! Vitának helye nincs! Benne van a NER rendszerében is, hogy együtt kell működni, és a végén mindig az államnak van igaza. Az meg tényleg aljas rágalom, hogy őrizetbe vették a nénit. Csak látták rajta, hogy nagyon felindult állapotban van, a szíve, és a műtött gerince is indokolta, hogy egészségügyi megfigyelés alá helyezzék. Pláne örüljön, hogy nem a kórházba vitték, mert ott bizony a kutya sem törődött volna vele, a cellában meg szakértőt hívtak még a bérletéhez is.
    Különben se nagyon ugráljon, főleg ne reklamáljon, mert ha sokat kekeckedik még ki is fizetheti az 5 órás szállás, és a gondos ápolás díját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. Tarlós és Vitézy egyaránt antiszemita, rasszista bűnöző, ilyenek vállán áll Orbán fasiszta diktatúrája. Tarlós neveztette át a Moszkva teret, a Köztársaság teret, a Roosevelt teret, amelyeknek ő “kommunista” jelentést tulajdonított. Ez a barom korábban SzDSz-es volt, többek között az ilyenek miatt bukott meg az a párt. Tarlós üldözi a szegényeket, pedig üres lakásaiban elférne az összes budapesti hajléktalan, akiknek ellátásáról neki kellene elsősorban gondoskodnia. Egy aljas gazember……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. A rendőrállam igazi rendőrei:
    http://hvg.hu/itthon/20131017_ORFK_TEK_Keszenleti_Rendorseg_fizetesek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. commandante
    Ez (is) jó volt, tetszett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Szomorú, hogy egyes újságíróknak is olyan jogosítványaik vannak, amelyekhez sem képzettségük, sem felkészültségük nincs! Nem ártana utána nézni a tényeknek, mielőtt uszító ámokfutásba kezdenek!
    Egy amerikai lapnál meg még szégyenletesebb ez a félretájékoztatás!

    A szegény idős rokkantnyugdíjasnak nem volt érvényes bérletigazolványa, mivel az meglévőt már bő egy éve érvénytelenítette egy kormányrendelet. Vagyis, 2012. május óta már nem volt érvényes, tehát, teljesen mindegy, hogy hamis vagy sem, érvénytelen volt.
    Ezen túlmenően, a fényképen nem llátszódott a pecsét, tehát, megintcsak nem volt érvényes, és az ellenőr jogosan vélte azt, hogy kicserélték rajta a fényképet. Az igazságügyi szakértő sajnos nem ért, hozzá, hogy érvényes-e, legfeljebb azt tudta megállapítani, hogy nem hamis. Ezt viszont az ellenőr joggal alapozta meg, hisz a pecsét hiányzott róla!

    Itt is, meg az eredeti cikkben is 61 évsnek írják, miközben ő 64-nek mondta magát az ATV műsorában. Szintén ott állította, hogy 1998-ban csináltatta a bérletigazolványt, holott a cikkben és a rendőrségi jegyzőkönyvben is 2003-ról van szó.
    Több ellentmondás van a jegyzőkönyv és a TV-ripotban elmondottak közt. Jól látszik, hogy addigra már beszélt jogásszal.

    Nem akarom hosszasan ragozni, inkább mutatok pár hivatkozást, hogy miért is utazott jogtalanul:
    http://www.boon.hu/majus-1-tol-valtoznak-az-utazasi-kedvezmenyek-65-ev-alatti-nyugdijasok-figyelem/1949716
    http://www.bkv.hu/hu/kozlemenyek/valtozik_a_nyugdijasok_utazasi_kedvezmenye
    http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/vasarlasi-tudnivalok/berletigazolvany-kiallitasa/nyugdijas-berletigazolvany/
    http://www.bkk.hu/2013/10/a-bkk-allasfoglalasa-a-nyugdijas-holgy-ellenorzeserol-megjelentekre/

    Objektív újságírás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  13. Még annyit, mivel a bérlete hamisítás-gyanús és egyébként is érvénytelen volt volt, egyéb irat meg nem volt nála, jogos volt a rendőrség értesítése. Vagyis, saját magát hozta ilyen helyzetbe, akár szándékos, akár figyelmetlenség, tájékozatlanság okán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  14. jkubik
    Jól feleltél, leülhetsz.
    Arról is kéne beszélni, hogy egy 64 éves ember honnan tudjon minden törvény változást?
    Hetente születnek törvények, és erről hogyan szerez tudomást, aki nem néz TV-t (ha esetleg ott közlik is), vagy még áram sincs a lakásában?
    Sorolhatnám, de nem teszem, mert fölösleges. A híradásokból az jött le, amin mi itt beszélgetünk. Akkor ne hazudjon az MTI!
    Esetleg ha oda is küldenél egy méltatlankodó levelet…. Kiröhögnének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. bumburi
    Onnan kell neki is tudnia, mint ahonnan nekem, és neked is! A törvény nemtudása nem mentesít… Tudtommal még az USA-ban sem!

    Egyébként 1998-ban csináltatta az bérletigazolványt. vagyis 15 éve. Azóta már a személyiét is cserélte. Szerinted, milyen fénykép volt a bérletigazolványán? Lehet, hogy új, mert közben azt kicserélte házilag, ezért nem volt rajta a pecsét! :)

    Láttad a “néni” Egy átlagos magyar munkanélküli rokkantnyugdíjas… Kigömbölyödött fejjel, agyonsminkelve. Mifelén így néznek ki a munkában megfáradt 64 éves rokkantnyugdíjasok, bizony! :)

    Ide sem levelet írtam, csak egy kis helyreigazítást közöltem, mivel egyből rendőrállamot kiálltanak, ha egy szegész, öreg csaló lebukik.

    Fel lett neki ajánlva, hogy ha vesz egy jegyet, továbbutazhat. Ez neki nem felet meg, kellett neki a rendőr. Akkor ki okozta neki a kellemetlenséget? Ő magának!

    Nem árt néha gondolkozni is, mielőtt csípőből ugrunk az egyenruhára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. jkubik
    Nem csípőből ugrok! Láttam videót egy másik afférról, és azután mondtam véleményt! Egyébként a rend őreit tisztelem, ha a fellépésük nem arrogáns,és lekezelő! Az azért mégsem annak nevezhető, amikor egy felnőtt nőt húznak vonnak, mindenki szeme láttára, a leg megalázóbb helyzetben! Pedig csak védelmébe vett egy utastársát! Hogy annak sem volt jegye, még az sem jogosítja fel a rendőröket (ellenőröket) hogy ezt tegyék! Van kulturált módja is egy intézkedésnek! Szerintem… Hogy minden bunkóra ráadják az egyenruhát, az nem mentesíti őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Akkora karterites fizessenek hogy a holgynek soha tobbe ne kelljen a BKV val jarni hanem sajat sofforje legyen.
    Utaznia kell es a lelki serulesei miatt nem kepes a BKV-val utazni, a BKV hibajabol. Ezert a BKV biztositson neki utazasi lehetoseget, karteriteskent, ingyenesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos