Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bakot lőtt a hvg.hu, de ettől még csalt a Fidesz 2013. október 21. hétfő 6:40 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bakot lőtt a hvg.hu, de ettől még csalt a Fidesz

Budapest – Súlyos, megengedhetetlen hibának minősíti a hvg.hu saját címadását és minősítését a bajai választással kapcsolatban általuk közölt videónál, mivel azokban azt állították, hogy a bemutatott felvétel bizonyíték a csalásra.

A körülményektől függetlenül súlyos, megengedhetetlen hibát követtünk el, amiért nem háríthatjuk másra a felelősséget, és aminek a tanulságait nekünk kell levonnunk – írta a portál vasárnapi cikkében.

A hvg.hu nyilvánosságra pénteken hozott nyilvánosságra egy videót, amelyen az látható, hogy valaki készpénz és tűzifa ígéretével befolyásolni törekszik a bajai megismételt időközi önkormányzati választás eredményét.

A felvételről cikkünk címében azt írtuk, hogy „itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján”, az írás felvezetőjében pedig azt állítottuk, hogy „egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson” – írja a hvg.hu.

Ezzel szemben az igazság az, hogy nem került elő egyértelmű bizonyíték a csalásra. Legalábbis a mi kezünkben nincsen ilyesmi. A filmről a rendőrségi vizsgálat kapcsán az az állítás hangzott el, hogy játékfilm vagy “oktatófilm”, és nem a valóságot ábrázolja – áll az írásban.

Jelen pillanatban nem tudni, hogy kiknek áll érdekében és lehetőségében megrendezni egy olyan szituációt, amelyben bűncselekmény elkövetésével vádolja magát több ember, illetve bűncselekmény elkövetését imitálja.

Mint ahogy a korábbi esetek azt mutatták a pécsi időközi választástól, Tiszavasvárin át, Bajáig számtalan olyan jelenség, információ akad, amely bőven ad okot az aggodalomra, és a magyar képviseleti demokrácia működését ellenőrzőknek így a sajtónak komolyan kell venni minden, a választás tisztaságát megkérdőjelező gyanút. Éppen ezért közöltük ezt a dokumentumot nem tudván, hogy hogyan, milyen szándékkal készült. Helytelen volt azt feltételezni, hogy ez bizonyíték – írta a hvg.hu.

Eddig a hír, és most nincs más, mint megpróbáljuk összefoglalni, mi is a helyzet valójában. Jelenleg az látszik, hogy egy előre megrendezett oktatófilm készült, még nem tudni, hogy kinek a megbízásából. Nem tudni, hogy kinek az érdekeit szolgálta a felvétel elkészítése, majd közreadása, s homály fedi azt is, hogy mindez kinek állt érdekében. Elsőre nyilván az ellenzéki pártok érdeke, hogy egy ilyen felvétel elkészüljön, de lehet a történetben több csavar is: miszerint a Fidesz egy ilyen „ál-leleplezéssel” próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki oldalról jövő kritikákat. Ketté kell választani az ügyet: volt egy felvétel, amiről most úgy tudni, hogy megrendezett és valakiknek a megrendelésére készült.

És van a valóság, vagyis az, hogy a Fidesz Baján csalt a választásokon. Függetlenül attól, hogy mi látható és hallható a filmen. Szervezetten utaztattak embereket szavazni, tűzifát ígértek és osztogattak, megfélemlítették a helyieket.

Ezt kívánta „illusztrálni” az „oktatófilmnek” nevezett felvétel, természetesen, megengedhetetlen módon. De független a valóságtól, vizsgálat tárgya lehet, és kell is, hogy legyen: ki rendelte, készítette, és tette közzé a filmet. Másfelől pedig, ugyancsak ki kellene vizsgálni – pártatlanul lehetőleg, ami a mai magyarországi hatalmi viszonyokat ismerve majdhogynem reménytelen – hogy mi történt Baján. Nem abban a szobában, ahol a jelenetet filmre vették, hanem az utcákon, a házakban, a kertekben.

Ez azért lenne fontos, mert ami az elmúlt hetekben Baján történt, az történik majd jövő tavasszal, a 2014-es választáson is. Baján csupán főpróbát tartott a kormányzópárt, jövőre már élesben megy a Választási csalás fedőnevű hadgyakorlat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 42 szavazatból)
Bakot lőtt a hvg.hu, de ettől még csalt a Fidesz, 4.8 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. “vikmeki”
    Hozod a formád! A stílus maga az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Lehet, hogy hamis a felvétel és még csak nem is a f…sz volt a megrendelő. A jog szerint a f…sz, a nyilasok és az egyéb nácik ellen sem minden eszköz megengedhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. A baloldali piros polos fickon egyertelmuen latszik hogy erole megrendezett a jatek. Nem nez a beszelore, lehajtja a fejet, kicsit kinos a dolog. A tobbiek jol jatszanak, de a szoveg mesterkelt, elore betanult. Hogy lehet hogy a Hvg ezt benyelte ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Na, de nem az a lényeg, hogy Baján csoportosan szállította a Fidesz az zembereket szavazni és ezért meg kellett ismételni a szavazást?!
    -
    A többi minden csak terelés, mert papír van arról, hogy
    CSALT A FIDESZ ÉS EZÉRT KELLETT ÚJBÓL SZAVAZNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. bumburi

    Ezzel mit akarsz mondani? Ez most jó, vagy rossz vagy mi?
    Különben is, nem értem……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. vikmeki
    A stílus mint olyan, az ember ismertetőjegye. Nem baj ha nem érted. (biztos hogy érted). Jellemző szófordulatok,stb.Lehet hogy csak képzelődöm?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. bumburi

    De ez most jó vagy rossz? Lehet ,hogy képzelődsz ,de lehet ,hogy nem. Lehet ,hogy szándékosan irok be kifejezéseket ill. szófordulatokat. Who knows?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Vikmeki
    Én már tudom.++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. vikmeki
    2013. október 22. kedd
    21:40
    Azért Scmitt Pál plágium ügyében a HVG egyáltalán nem volt hülye, vagy pancser! Ezért nem értem ezt ezt dolgot, hisz ezzel most tálcán kínálták a fejüket a fidesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Katalin

    Megint: Ugyanezt mondom én is, és éppen ezért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. http://hvg.hu/itthon/20131023_Tavozik_Gavra_Gabor
    Ahogy az jobb helyeken illik is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Na, Gavra lemondott, ez a minimum, ha repülőgép pilótaként követett volna el ekkora hibát ,akkor már nem állt volna módjában lemondani. Sajnálom ,mert a smitpál dolog tényleg nagy dobás volt, de azért azt szeretném tudni ,hogy miképpen magyarázza meg a megmagyarázhatatlant. Lehet ,hogy már paranoiás vagyok ,és mindenhol valami sumákos kamut sejtek ,de ez akkor sem kóser , ha lemondott akkor sem. Ez olyan ,mintha én elhinném a Kiszel Tündének ,hogy ő egy ufo. Ilyen nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Találtak egy strómant Gavra Gábor személyében, akivel “elvitethetik” megint a balhét. Kinek jó ez? Hát ennyit a sajtó,- és a szólásszabadságról! Köszönjük szépen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos