Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kormány embere tönkreteszi a Corvinust 2013. október 5. szombat 11:21 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kormány embere tönkreteszi a Corvinust

Budapest – Előbb megszüntette volna a Corvinus egyetem önállóságát a kormány, majd miután ez a terv kudarcot vallott, most mindent elkövet, hogy ellehetetlenítse a nagy tekintélyű intézményt.

A nemzetgazdasági miniszterhez fordult segítségért Rostoványi Zsolt. A  Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint az intézmény vezetésének nem sikerült megfelelő együttműködést kialakítania az egyetem gazdasági igazgatójával, aki állítása szerint nagy összegű források tekintetében ellenjegyzési jogával is visszaélt.

Rostoványi Zsolt az egyetemistáknak írt levelében kifejtette: az egyetemi vezetés igyekezett és folyamatosan igyekszik – a nemzeti fejlesztési miniszter által kinevezett, és jelenleg munkáltatóként a nemzetgazdasági miniszter által felügyelt – gazdasági főigazgatóval az egyetemi érdekeket figyelembe vevő együttműködést kialakítani, de ez nem járt sikerrel, és a véleménykülönbségek már konkrét működési zavarokat okoznak.

A rektor szerint ennek oka, hogy “a gazdasági főigazgató az egyetemi döntés-előkészítési folyamatokból rendszeresen és tudatosan kimaradva, hatáskörét és feladatkörét sajátosan értelmezve és sok esetben azokon túllépve hoz intézkedéseket”, mindezt anélkül, hogy ezeknek az intézkedéseknek az egyetem szervezetére, az egyetemi munkafolyamatokra, illetve az egyetemi polgárokra gyakorolt hatásait vizsgálná, figyelembe venné.

Mint Rostoványi Zsolt írja, a gazdasági főigazgató rendszeresen maradt távol egyeztetésekről, munkaértekezletekről, nem hajtja végre a számára munkahelyi vezetőjeként, általa megfogalmazott feladatokat, nem tartja be az előírt kereteket, határidőket és belső szabályokat, “ezzel szétzilálva” a gazdasági szervezet működését, az egyetem gazdálkodását, egyúttal az intézmény hírnevét.

A szerint a gazdasági főigazgató nagy összegű pályázati elszámolások, kötelezettségvállalások és forráslehívások intézkedéseiben visszaélt ellenjegyzési jogával. Rostoványi Zsolt azt írta: a jogszabályokban előírt lehetőségeknek megfelelően utasította a főigazgatót a szükséges pénzügyi ellenjegyzés megadására, de ő “az erre vonatkozó egyértelmű és határozott rektori utasításokat sem hajtja végre”, az egyetem érdekében szükséges intézkedések megtételére továbbra sem hajlandó, blokkolja az intézményi működést.

Kiemelte: miután a rendelkezésére álló valamennyi jogi eszközével élve sem sikerült rendezni a helyzetet, “az egyetemi vezetés egyöntetű támogatása mellett” a nemzetgazdasági miniszterhez fordult, kérve, hogy nyújtson segítséget ennek fenntarthatatlan helyzetnek a megoldásában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
A kormány embere tönkreteszi a Corvinust, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Hogyan csinál az ellenzék közös október 23-i ünnepet?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Nem tudom a rektor úr miért csinál ebből problémát. Nem vette volna észre, hogy a dilettáns főigazgató nem azért van oda rakva, mert ért is valamihez?
    A saját kutya kölyköket egy svunggal szétdobálták azokra a helyekre, ahol káoszt, és megszünést akarnak.
    Az egész ország döglődik ezeknek a hülyéknek a betartásától, és hozzá nem értésétől!
    Ráadásul ott még az egyetemisták is lázadtak!
    Mást ne mondjak,ott tartott Gyurcsány 2x nagy sikerű előadást! (mint Mórickának, már mindenről az jut eszünkbe)
    Hát nehogymá’ ne hintsék fel sóval azt a gyalázatos helyet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. “nem hajtja végre a számára munkahelyi vezetőjeként, általa megfogalmazott feladatokat”
    — A politikai komisszár csak a Pártközpontból fogad el utasítást. Amit tesz, azt úgy kell értelmezni, hogy ez a Pártközpont akarata. A rektor úrnak ebből az alapállásból kéne végiggondolnia, hogy akkor most mi a teendője. Alárendelheti magát a komisszárnak (ez a rá osztott szerep), vagy megpróbálhat rektorként, az egyetemi automómia őrzőjeként viselkedni. Nem irigylem a választásért, de viharban válik el, ki a jó kapitány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Nem ezt az egyetemet hívták leánykori nevén Marx Károlynak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. *
    “…a főigazgató rendszeresen maradt távol az egyeztetésekről…”
    *
    Most már csak az a kérdés, hogy azért mert éppen a sportbalesetét kellett megoperáltatnia, vagy talán a fontos értekezlet időpontjában Bulgáriában támadt tartóózkodnija kedve nekijje, avagy csupán egy felcsúti portán källett ippäg kolbászt bélbe, vagy äsetleg adómäntes palyinkaaat magaaba tőőőttenije…?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Ne feljtsétek el, hogy ez az intézmény Marx Károly nevét viselte. Ez már magában is elág arra, hogy tönkretegyék. Úgy hallottam, az is megtörtént, hogy meg nem nevezett kammuestagyanus egyetemi oktatók marxizmus tanszéket akartak létrehozni az intézményben. Ez aztán hallatlan impertinencia. földig kell rombolni az ilyen egyetemet, mint egykor Kartagót

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Emigrant !
    *
    Ez az ! Éppen ezt a kitűnő múltat képtelenek ezek primitív senkiházyk megbocsájtani a kiváló egyetemnek, s mindezt a keresztényi szeretet és megbocsátás jegyében teszik.
    *
    Megjegyzem, Hitler is gyűlölte a közgazdaságtant és benne legjobban magukat a közgazdászokat. Ő egyáltalán gyűlölt mindenkit, akik többet tudtak nálánál, azok pedig rengetegen voltak. Tehát ő maga is az “unortodoxia” híve volt, amikor a gazdaságról esett szó.
    *
    A Vezér hallani sem akart a társadalomban érvényesülő törvényszerű folyamatokról. Számára is, a gazdaságtan korlátolt tudósok íróasztalnál kiagyalt agyalmányinak a halmaza, amelyek csak gátolják az embert a szabad gondolkodásában és álmodozásában. Mert ha valaki, hát ő aztán szeretett és “mert nagyokat álmodni” – akárcsak a mi Führerünk.
    *
    Például a pénzügypolitika szerinte a spontán, az adott helyzethez igazodó akarat kérdése és egyáltalán nem törvényszerűségek függvénye. Az infláció a hitleri megvilágításban fegyelmezetlenség eredménye, melyre nem kell oda figyelni. Puszta akarattal le lehet győzni… Aki pedig árat próbál emelni, az szerinte majd megnézheti magát az SA legényei markában… Ennyi az egész, egy kis erőszakkal fenyegetés és meg van oldva a kérdés lényege… Úgy látszik ott is volt nemzeti trafik-mozgalom, meg szolgáltatók rezsifegyelmezése, tehát ott is működött a vezéri akarat…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Bízom abban, hogy az ország értékeit tudatosan tönkretevő embereknek rövidesen a törvény előtt kell felelnie tetteikért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. na jó helyre fordul

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Hát igen, a jó egyetem egyben a polgári öntudatot és a szuverenitást kialakítani képes intézmény. Onnan olyan felnőttek kerülnek ki, akik rendszerben gondolkodva képesek tájékozódni a világban, képesek megfogalmazni a saját helyüket, jogaikat és érdekeiket, sőt azok érvényesítésére is képességeket szereznek, ami aztán rettentően sok kellemetlenséget okozhat a politikai hegemónia végleges megszerzésén, valamint az egypárti önkény szőnyeg alatt való kiterjesztésén fáradozó Orbáni keresztény-nemzeti-populista-szabadságharcos hadoszlop számára.
    Naná, hogy ez a valamikori Marx Károly nevét viselő egyetem véres rongy a tarackok szemében, mert ezek nem európai jobboldaliak, ezek öntörvényű és műveletlen kalandorok, akik nem képesek megkülönböztetni egymástól az ideológiát, meg azokat a mozgalmakat, amelyek akár Marx egyetértésével, vagy a nélkül, de felhasználták azt a saját politikai küzdelmeik igazolására.
    A nyugati jobboldaliak tudják, hogy Marx művelt, tudós ember volt, de maga nem volt mozgalmár.
    De a taracknak mondhatod, hogy ne nőjön, az nő, ha akarod, ha nem …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. A kedves rektor úr már akkor veszített, amikor feladta az egyetemi autonómia elvét. Azt, hogy az egyetem dolgaiba külső személy és szervezet nem szólhat bele, mert ez abszolút belügy. A tanárok és a diákok ügye.
    .
    A kedves rektor úr pénzért adta fel az autonómiát, minden egyetem legbecsesebb értékét. A szellemi függetlenséget. Azért az állami támogatásért – amit azután az állam (Orbán) radikálisan csökkentett. És amiért most panaszkodik. Korábban kellett volna a sarkára állnia – de még most sem késő.
    .
    Én valamikor a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre jártam – az 1972-1977 közötti időben, amikor az Egyetem a progresszív gondolkodás otthona volt. Szerettük az Egyetemet és büszkék voltunk sok tanárunkra. Akik megtanítottak bennünket gondolkodni, vitatkozni, érvelni, dokumentálni – alkotni és építkezni egy olyan korban, amikor ezek a tulajdonságok nem számítottak piacképes tudásnak.
    .
    A kedves rektor úr ne panaszkodjon – már ma mondjon le az állami támogatásról és vágja ki az Egyetemről az Orbán pórázán tartott gazdasági igazgatót. Csóróbb világ jön? Igen. De az Egyetemet a diákok és a tanárok teszik egyetemmé – bátran támaszkodjon a hallgatóira és követelje meg az oktatók és hallgatók szolidáris szimbiózisát. Legyen az Egyetem büszke és önérzetes! Ez egy rektor feladata! Orbán már nem sokáig húzza: legyen nyilvános verseny a Közgáz és Orbán között: ki bírja tovább.
    .
    Egykori iskolám adjon példát minden magyar iskolának: ne feküdjön le a hatalomnak, az orbáni őrületnek, Magyarország gazdasági és szellemi zsákutcájának! Oktatók és diákok: fogjatok össze, mutassatok példát a még felhívást fogalmazni sem tudó magyar értelmiségnek!
    .
    Vagy felemelitek a fejeteket – vagy lehajtjátok. Tanuljatok a rektorotok tévedéséből: hová vezet a megalkuvás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Csacsicska Tamás,
    Ez az!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Pontosabban: A rektorok teszik tönkre az egyetemeke, ha úgy politizálnak, hogy a kormányzattól juttatott pénzekhez ragaszkodnak foggal-körömmel, ahelyett, hogy az egyetemi autonómiát védenék. De így volt ez már az első párizsi egyetemi autonomia létrejöttekor is, csak akkor az inkvizícióhoz húzó rektorral szemben a király, mint az egyház politikai ellenfele a diákság mellé állt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. A Pető Intézet után a Gyengén Látók iskolája következik, KDNP – álkeresztények gyülekezete, a gyerekek ellen vétenek:
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/06/sporolas-miatt-kerultek-veszelybe-a-gyerekek/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos