Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: A kefír-joghurt háború 2013. szeptember 4. szerda 15:03

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: A kefír-joghurt háború

Már érzem a lőporfüst szagát, kesernyés illatát, nő itt belül a feszkó, a harci izgalom, viszont hamarosan csökken a húsár (és ez most nem is vicc ám, Lázár taktikai árleszállítási és takarmányozási miniszter játszott a gondolattal a minap), a rezsi témát nem is említem. Most aztán tocsoghatunk a tradicionális magyar politikai hagyományban a szavazó itatástól, a csapra vert hordótól a kortestől az ökörsütésig és a cigányzenéig.

Baloldalon is felállnak lassan a táborok, hogy – vastagon vert helyzetben – búcsúzóul még kicsinálják magukat. Elindult ott is (ha nem is a béka-egér harc), de a kefír-joghurt háború. Ha a két vetélytárs (Mesterházy mester és Bajnai) aromáját, ízét, tüzét, szellemi erejét akarnám meghatározni, végül is ennél a két hangsúlyozottan diétás, gyomorkímélő katyvasznál kötnék ki. Ezek ketten egymást is képtelenek lekaszabolni, nemhogy Orbánt. Megeszi őket tízóraira. Bajnai pillanatnyilag azt fontolgatja, hogy „hamarosan kidolgozza szociális koncepcióját” és oktatási alternatíváját. Az MSZP üdvöskéje, a dinamikus harmincnyolc éves Atti, miniszterelnök-jelölt akarna lenni. Kerületeken, régióhatárokon, az indítandó fazonok pártarányán vitatkoznak. Ezt hívják ellenzéki együttműködésnek. Orbán-ellenes népfrontnak. Végső, demokráciamentő kísérleteknek.

Jut eszünkbe: a Fideszben időről-időre megröptetik a hírt, hogy előrehozott választásokat kellene tartani, de gyorsan, míg jól állnak. Még szerencse, hogy Orbánnak ezer a dolga, ezt is, azt is intézni kell, sertést etetni, földet osztogatni, stadiont építeni, a bajnokságban elindult a Felcsút és a szénája nagyon rosszul áll, nem is beszélve arról, hogy mennyi lenyúlnivaló akad a hátralévő hónapokban. De abban biztosak lehetünk, hogy az első pillanatban, amikor fenyegetve érzik magukat, öt és fél perc alatt irányba teszik a hajót.

Az ellenzéki kefír-joghurt háborúnak addig is komoly tétje van. Például az, hogy pozícióban lesz-e még Mesterházy 2018-ban, amikor reményei szerint csak ő lesz a színen. Érdemes-e komolyan „beleállni” egy eleve vesztes küzdelembe, nyakukba venni ezt a gyülevész, középutas, fél-liberális bagázst? Ki mozgatja majd a jövendő miniszterelnököt? Nem folytatom. Van itt gond elég.

Ahogy az olvasó is látja, a dolog elég rosszul indul és – tekintettel a húsár- és rezsicsökkentésre – a gyenge kezdést erős visszaesés követi. Az urak persze remekül mulatnak. Orbán pompásan mulat, Mesterházy kifejezetten élvezi, Bajnai is elvan. Jól telik az idő. Ha nem a bőrünkre menne a játék, mondhatnám, tekintsük komédiának, s mulattatni fog.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 44 szavazatból)
Buják Attila: A kefír-joghurt háború, 4.7 out of 5 based on 23 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos