Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A vízből veszi ki a zoxigént 2013. augusztus 7. szerda 15:32

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A vízből veszi ki a zoxigént

Bocs a belterjes poénért, de Szalacsi Sándor legendás interjúja tökéletes ugródeszkát biztosít az 2013-as Sajnálatos és Nagyszerű Események felvázolásához, mert a víz körül forgott minden ezekben a hónapokban: vizes világbajnokságot rendezünk hamarosan, vízilabda válogatottunk világbajnok lett, Orbán Viktor és Tarlós István átadta az új margitszigeti szökőkutat, amit azóta is nagyon szeretnek az emberek, nemrég volt az évszázad árvize, most pedig az ózdi önkormányzat úgy döntött, hogy korlátozza a közkutak számát és a maradékban is a vételezhető vízmennyiséget, mert Ózdon a szegények pazarolják a vizet.

A történetet némileg árnyalja, hogy Magyarországon jelenleg 40 Celsius a nappali hőmérséklet (104F), az emberek támolyognak a hőségtől, a katasztrófavédelem piros hőségriasztást adott ki, az utcasarkokon vizet osztogatnak, hogy ne hulljanak a magyarok, no persze csak azok a rendes magyarok, akik a nagyvárosokban korzóznak, és nem a szegénytelepeken élnek. Ott a vízhez jutás  pazarlás.

Az ózdi szegénytelepeken többségében cigányok élnek, és itt megtorpan a szolidaritás. Az úgy van, hogy a társadalom többsége különbséget tesz szegény és szegény cigány között, az utóbbi bűnöző, az előbbi a rendszer áldozata, és ez semmi összefüggésben sincs az ember tevékenységével, elfoglaltságával, csupán a bőrszínével.

Ezért fordulhatott elő, hogy az ózdi önkormányzat pártjai, baloldali és kormánypártok, egyetértettek abban, hogy ez így nem mehet tovább, pazarolnak ezek a, khm, szegények, és a dolgos ózdi polgárok fizetik helyettük a számlát.

Mindez megható is lehetne, ha nem derült volna ki, hogy az egyik fideszes képviselő éppen annyi pénzt szakít az önkormányzattól évente (13 millió forint/), mint amennyibe az összes közkutaknál elhasznált víz kerül. Megismétlem mégegyszer, hogy teljesen érthető legyen: egyetlen kormánypárti szolga annyi pénzt keres Ózdon, hogy abból ki tudná fizetni a szegénytelepek teljes vízfogyasztását, de inkább elzáratja a vizet, nehogy a cigányok pazaroljanak, azaz igyanak, mosakodjanak és esetleg megöntözzék a három szál répát a kertben. Ebben pedig partnere a képviselőtestület, beleértve a szocialista képviselőt is.

Ha ezt egy háborús övezetben csinálják a megszálló csapatok, a parancsnok Hágába kerül, és nem biztos, hogy megússza. Magyarországon a szegények ellen folytatott háború nem a Fidesz kormányzása alatt kezdődött el, de sohasem látott intenzitású lett. Romboló és könyörtelen. Aki szegény, az semmit sem ér, dögöljön meg mihamarabb, takarodjon el innen, vagy legyen nagyon aktív és elkötelezett fideszes, akkor talán megkapaszkodhat a lét sikamlós felszínén.

Magyarország kormánya nyílt lapokkal játszik. Aki velük van, az megúszhatja az elszegényedést, szerencsés esetben még meg is gazdagodhat, kitörhet a nyomorból, lehet trafikja, földje, hitele, munkája, gyára, de senki más nincs biztonságban.

Folyamatosan frissülő listákon tartják számon, ki gyűjt nekik kopogtató cédulát a választásokhoz, ki ad munkát, pénzt, logisztikát a pártnak, ki csinál plakátokat, ki gyárt zászlót, ki ad buszokat, ki szervez tüntetéseket, de azt is, ki szavaz az ellenzékre, kinek van szocialista rokona, ismerőse, ki mondott, írt rosszat a vezérről, és nekik nem jut semmi. De tényleg semmi.

Az egyik ismerősömet azért bocsájtottak el raktárosi állásából egy állami cégtől, mert kellett egy hely a fideszes raktárosnak. Minden szinten rombolnak. Nem csak a trafikosi, államtitkári állásokat osztják párthűség alapján, de a raktárosi, kubikosi és napszámosi munkahelyek is a párt kezében vannak. Ha ellenzékieket alkalmazol, jön az adóhatóság. Ha ellenzéki cikkeket publikálsz, ráijesztünk a hirdetőkre. Ha ellenzéki matematika tanár vagy, nem biztos, hogy megmaradhatsz az állásodban, mert az igazgató a mi emberünk, és ő is félti az állását.

Kádárnál korruptabb, Horthynál bunkóbb.

Minden rosszat, amit a magyar történelem felhalmozott, most szolgálatába állítja a rendszer. Aljas ösztönök, alantas vágyak, primitív beidegződések, sötét nacionalizmus, tahó elitizmus, Mikszáth mocska, Mikszáth iróniája nélkül.

Mindez persze ismerős, már-már otthonos a népnek, otthonosabb, mint a lelketlen szabadság, a működő modernizmus vagy az apafigura nélküli demokrácia. Lopnak, korruptak, kivételeznek a fajtájukkal, egymásnak osztogatják a hivatalokat, de így ment ez mindig – mondják a magyarok -, nincs ebben semmi különös, kik vagyunk mi, hogy megváltoztassuk a világot, amikor mindig is így volt, mindig is így lesz?!

Az alkalmazkodás az evolúció lényege, nem a harc, a magyarok pedig nagyon tudnak alkalmazkodni. Ezt tudják talán legjobban a világon. Ebben rejlik a mi erőnk! Ha holnap intelligens hüllő-ufók érkeznének a szomszédos naprendszerből, a magyarok lennének az elsők, akik alkalmazkodnának. Mi lennénk a hüllő-ufók legjobb barátja, legfőbb szövetségesei. Szinte hallom, ahogy kioktatjuk a szomszédos népeket az együttműködés jelentőségéről.

Ha megszálló hüllő-ufók nélkül is simán elapasztjuk a hátországban a vizet a szegények kútjából, képzeljük csak el, milyen csodákra lennénk képesek megfelelő támogatással!

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (143 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +189 ( 211 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A vízből veszi ki a zoxigént, 4.7 out of 5 based on 143 ratings

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Lehet, hogy csak nekem új, de mintha a svájci pénzek lenyúlására (bocsánat, megmentésére) készültek volna Ózdon.
    “Nem is tudtak a svájci támogatásról az ózdiak ……………..
    …Bódis Kriszta is csupán a Tagesanzeigertől értesült a lehetőségről.)

    http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=160895

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Szenzor, 2013-2015 közt kellene bevezetni a vizet,már a 8. hónapban vagyunk és a projekt megkezdéséről semmi hír?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Az “ózdi ügy” csak egyike a fidesznyikek embertelenségeinek.
    Vérlázító embertelenség a XXI. században egy EU tagállamban!
    Nos, Ózdon is erről van/volt szó.Fideszes városvezetés és bizony ez is összefügg a dologgal.
    Nem tudom, hogy miért kellett a belügyminiszternek személyesen utasítást adnia e tarthatatlan helyzet megszüntetésére és azt meg végképp nem értem, hogy honnan vette az ózdi polgármester a bátorságot arra, hogy elsőre ne (vagy csak kis részben) hajtsa végre a belügyminiszteri utasítást. A neten olvastam, hogy “dacolt” a miniszterrel. Hogy is van ez? Nem a “kordonbontással” kezdődött az ehhez hasonló “dacolás”?
    Az a “védekezése” pedig, hogy még júniusban hozták az önkormányzati határozatot, nos az több szempontból is siralmas.
    Egyrészt ha a hűvös és esős júniusban sem volt elegendő a város vízszolgáltatása (amikor, ugye még a kerteket sem kellett locsolni), akkor ott valami baj van a közművekkel.
    Másrészt a vízkorlátozási “határozatot” akkor is végrehajtották volna, ha történetesen tűzoltásra kellett volna víz? Nem hiszem el, hogy a legvadabb komcsi rendszerben akár egy KB határozatot ennyire dogmatikusan értelmeztek volna. Egy fasiszta rendszerben talán igen.
    No és ez az, ami jellemzi a helyzetet Ózdon kívül is, másutt is ma Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Az 1,4 milliárd forint kamata kinek a számláján figyel?!
    Az IMF hitel visszafizetése 14milliárd kárt jelent! Mi mindenre telne belőle!
    Kíváncsi vagyok a tényfeltáró svájci újságíró meglátásra, aki csütörtökön érkezett Ózdra!
    Az ózdi megvezetett cigányok vajon kire fognak szavazni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Az 1905-ös oroszországi polgári forradalom, úgy tört ki, hogy a Patyomkin nevű, akkor a legkorszerűbb csatahajó matrózai fellázadtak, mert ebédre véletlenül romlott húst szolgáltak fel nekik. Szó sem volt ivóvíz megvonásáról, ami bármíly furcsa sokkal nélkülözhetetlenebb az élet fennartásához, mint a húsétel…
    Abban az 1905-ös orosz polgári valóságban talán több volt a polgári kurázsi, mint a mai magyar állítólag polgári társadalomban ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Nem is oly rég mondta a Vezér és kancellár hogy Magyarország “víz nagyhatalom”. Ahhoz képest érdekes módszereket választ a Fid SS nevű pártja a lakosság kipusztítására. Kell a hely a külhoni állampolgártásaknak ugyebár…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. tisztaszivvel
    Az semmi, hogy a projekt hol van, de a pénzről sincs semmi hír – majd a svájci újságíró tán kideríti hol is kamatozik….mert elég szép kis kamat lehet 1,46 milliárd forintra számítva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Ózdiként mondom, a város vezetés legokosabb döntése volt, hogy a közkutak EGY RÉSZÉT elzárják. Ugyanis! Az itt élő emberek nagy része pazarolja a vizet. Nem csak a cigányok, de ők is. Ugyanúgy ahogy nem csak a nyomor telepek EGY RÉSZÉN zárták el a vizet hanem mindenhol máshol is. 150 méteres körzetben mindenkinek jut víz. A nyomor telepeknél is van víz. Tudnak inni, mosakodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  9. Anna Boriszov@ meg kellene hallgatni néhány más ózdit is!

    Para@ magyartanár, matematikatanár, énektanár, stb. Bocs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Mindössze két kiegészítés a megint nagyszerű diagnózishoz:
    Mindenhol 40 fokot említenek, elfeledve, hogy a kutak nem árnyékban csurgatóztak, vagy kussoltak, ott min. + 50 Celsius volt!
    Itt is érdemes megkérdezni: “Mária országa”, a Vezér szerint az európai kereszténység védőbástyája és nagy reménysége hol a francban dekkolt a vészhelyzetben?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Anna Boriszovának ennyire tellett a NER, a NENYI és a keresztényi szeretet nevében!
    Arra már nem fog válaszolni, hogy mi van az 1,4 milliárd forinttal….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  12. A Tagesanzeiger azt is megírta: a szervezet, amely a pénzt adná az ózdi vízvezeték-kiépítésre, utólag fizet, számlára. Ezért még csak a tervekre fizetett ki kevesebb mint 30 ezer frankot. Akkor azt mondták az újságírónak, hogy egyelőre a polgármesternek hisznek, de ha bebizonyosodik, amit a sajtó ír, fontolóra veszik a támogatás megvonását. Egyébként pedig éljenek az ózdi polgármester meg az önkormányzati képviselők! Víz nélkül, 40 fokban – nem fog soká tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. @Anna Boriszov szombat,21:03.”Ha nem is mondták ki kereken,de szuggerálták,hogy az amúgy is megtaposottak az élet legjelentéktelenebb szektorában is érezzék, hogy nincs rájuk szüksége az országnak” Szabó Magda.
    P.s. szerintem Anna Boriszova eszét a hőguta elvette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. anna boriszov (szándékosan nemecsekesen)
    Teljes szívemmel kívánom, hogy 40 fokos hőségben napi 20 perc alatt tudjál megtölteni egy 10 literes vödröt vízzel (persze csak azután, hogy 1-másfél óráőt sorba álltál a tűző napon érte), cipeld haza majd 200 méterre, és abból próbálj a családodnak főzni, mosni és netán a gyerekeket megmosdatni. Te szemét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. anna boriszov
    Gondolom az ilyen “naccságák” fordították el a szemüket, amikor a marhavagonokból sikítoztak az emberek vízért.
    Korrigálok: nem simán szemét, hanem NÁCI szemét vagy!
    Gondlom vagy a családtagja, vagy az eszmetársa vagy az éves vízdíjjal azonos juttatást kapó másik önkormányzati szemétnek., Mert ha nem: akkor még ráadásul ingyenhülye is vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos