Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A felcsúti paraszt 2013. augusztus 6. kedd 19:54

  • Hozzászólások(396)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A felcsúti paraszt

Kádárhoz hasonlítják egyesek Orbánt, de ez nem teljesen állja meg a helyét. A demagóg szövege hasonlíthat, a vállait is úgy rángatja, mint az egykori pártfőtitkár, eljátssza a nemzet apját, de a különbséget zongorázni lehet. Kádár azonos volt önmagával. Proli volt, és az is maradt. Proletárpártot vezetett, amely a prolik érdekeit védte. Orbán ezzel szemben polgári pártot vezet, miközben úgy beszél, mint egy paraszt, és úgy adja elő a mondandóját, mintha mindenki hozzá hasonló paraszt lenne. A paraszt ezúttal nem földművest jelent, hanem tahót. A földművelő paraszt egy kultúrális minőség, ahhoz nem elég, ha valakinek lopott földje van. Akinek lopott földje van, az nem paraszt, hanem tolvaj. Orbán nem paraszt, a szó igazi értelmében, hanem egy úrhatnám bunkó, akiből hiányzik a parasztokra jellemző természetes bölcsesség és alázat, amelyre az olyan ember tesz szert, aki a két kezével műveli a földet, és kiszolgáltatott a természet erőinek.

Orbán a nincstelen, bűnözéssel felkapaszkodott falusi tahó, akiben semmi alázat nincs sem a földdel, sem a tulajdonnal, sem a becsületes gyarapodással, a kemény munkával és a nehézségekkel szemben, mert ezeket nem ismeri.  Nem tudja tisztelni sem a magáét, sem a másét. A parasztember ellenkezője ennek. Orbán mentalitása az útonálló rablóéval azonos. Népszerűségének társadalmi gyökere a sok hasonló egzisztencia, ahonnan ő jön: a sok nincstelen, tulajdon nélküli, egyik napról a másikra élő ember, akiknek imponál ez a karrier, mert nem is látnak maguk előtt sem más mintát, sem más lehetőséget. Leütni valakit, elvenni azt, ami az övé, és egyik napról a másikra meggazdagodni. Ez a mámoros jövőkép lebeg az orbáni rendszer alattvalója előtt és a lottó ötös. Leütjük a multikat, elvesszük a pénzt a bankoktól, kifosszuk azokat, akiknek valamijük van, aztán nem fizetünk rezsit, nem kell visszaadni a kölcsönt, idővel beköltözünk megint a zsidók lakásaiba.

Szociológiai értelemben Orbán nem paraszt, de a szó hétköznapi értelmében, amellyel a tudatlan, pökhendi, kivagyi bunkót jelölik, mindenképpen egy nagy paraszt, a parasztok között talán a legnagyobb. Ezért vonzódnak hozzá a többiek. Orbán nyelvjárása, gesztusai, hasonlatai minden alkalommal az általa elképzelt “egyszerű embernek”, a “zembernek”, magyarul a nagy bunkónak szólnak. A bunkó nyelvén beszél, és leginkább a bunkók reflektálnak rá. Az értelmiség számára ezért megfoghatatlan, mert egy bunkóval nem lehet úgy beszélni, ahogyan egy értelmiségivel. Orbán az intelligenciával nem is áll szóba, őket nyugdíjazza, állásaikat megszünteti, képzésüket korlátozza, nyakukba hűbéres bunkóit ülteti. Egy bunkót csak egy másik bunkó képes ledönteni, ha túl sok bunkó alkotja az ország népét, vagy az, aki ért az ilyen falusi tahó bunkók nyelvén, és úgy viszonyul hozzájuk, ahogyan a kocsmában szokás. De ehhez erkölcsi tartás és tiszta lelkiismeret szükséges. A kocsmának megvannak a maga belső törvényei, csak olyan embert becsülnek, aki különb náluk. Minden diktátor egy bunkó volt országa elitjéhez képest, és az juttatta őket hatalomra, hogy az elit korrupttá és hiteltelenné vált. Ezért elveszítette a tömegek bizalmát, de nem hajlandó magától távozni. Ekkor jön a bunkó a demagóg dumájával, akiben önmagára ismer az átlagbunkó, és magát hallja megszólalni benne. Tapsol a gyönyörűségtől. Az ideológia nélküli “zember” és az antiszemita tahó, akit semmi más nem érdekel, csak az, hogy a zsidók megkapják a magukét, boldogan egymásra talál.

Magyarországon csak az segíthetne, ha a kompromittálódott médiaelit, kultúrális elit, politikai elit megfogná az eddig rablott vagyont, befogná a száját, nem osztaná tovább az észt, nem manipulálna tovább, hanem szépen kart a karba öltve elballagna. Mindazok, akik a pártfinanszírozás leágazásaként kapták a pénzt sajtófinanszírozás, kultúrafinanszírozás és egyéb jól hangzó címeken, és ennek megfelelően hazudoznak, képmutatóskodnak, próbálják a hatalmukat és a befolyásukat megtartani, mindent észrevétlenül visszacsinálni, leszerepeltek. Nem tisztelik őket. Ideje lenne észrevenniük, hogy az Orbán-rendszer miattuk van, az ország nekik mondta azt, hogy takarodjanak, látni sem akarják őket, és ennek eszköze a felcsúti ősbunkó. Akik nem szeretnének diktatúrában élni, jogállamot és demokráciát akarnak, azoknak azt kellene végre észrevenniük, hogy nem Orbánt kell elzavarniuk először, hanem ezt az elrohadt, korrupt, hazug és bemocskolódott bandát, amelyet magán kívül soha senki nem érdekelt, és akik úgy gondolták, hogy mindent a kezükben tartanak, mindent kontrollálnak, mindent ők megmondanak, mindenkit irányítanak, és mindenkinél okosabbak. Ezek takarodjanak. Erről szól a bunkó és tanó Orbán-rendszer, és addig fog tartani, amíg ezek el nem tűnnek vagy ki nem halnak. Velük nem lehet azonosulni. Tisztességesebb emberek ezt nyíltan megmondják nekik, legutóbb Lengyel László. Az őszödi beszédből elég jól kiderült, hogy a brancsnak ez az Audikról szól, megint másoknak az állami hirdetésekről, állásokról, kinevezésekről, igazgatósági tagságokról, állami megrendelésekről, kedvezményekről, díjakról és kitüntetésekről. Az ország mindig a pártérdeknek nevezett magánérdekeknek volt alárendelve. Nem is lenne semmi baj, ha Orbán nem égetné fel a tarlót, és hagyna nekik annyit, hogy ne haljanak éhen. Ezt a két csapatot legfeljebb az különböztette meg egymástól, hogy amíg az egyik gyűjtögette a rablott vagyont, mint a hangya, a másik banda tücsök módjára egész nyáron hegedült, és csáki szalmájaként lopta szét az is, amit együtt loptak. Egy falusi focipálya nem sok, de utánuk még annyi sem maradt.

Akik nem akarnak a klerikálfasiszta bunkokráciában élni, azoknak nem Orbán ellen kell harcolniuk, hanem ellenük. Nekik az Orbán elleni harc az nagyon tetszik, arra azonnal rárepül ez a lejáratódott és önmagát pusztulásra ítélt elit. Aki azt mondja, hogy ellenük kell harcolni, hogy tűnjenek már el végre, az kikerül a hivatalos nyilvánosságból és megbélyegzik. De ettől a rendszer nem változik meg, mert korrupt sunyi csalókkal nem lehet sem a fasizmus, sem az antiszemitizmus, sem a demagógia ellen küzdeni. Minden demagóg állítás mögé odaállítanak egy ilyen jómadarat és vége. Az a baj, elvtársak, hogy az Orbán-rendszer előtt sem jogállami normák működtek, hanem a két rablóbanda váltógarázdálkodása és áldemokratikus keretek között tartott rablása zajlott, ahol a két rablóbanda leosztotta saját klientúrájának a pénzt, a vagyont és a hatalmat. Aki nem tartozott vagy az egyik vagy a másik bűnbandába, annak esélye nem volt semmire. Ezt unták meg, és jött egy bunkó, aki mindezért a másikat tette felelőssé, és azt kínálja a sok nincstelen tudatlannak, hogy vegyük el tőlük, amijük van, és akkor majd lesz nekünk. Furkósbotot nyom a kezükbe. Ehhez a vezérbunkó még hozzáadta a politikai katolicizmus álkeresztény és álnemzeti maszlagját, hogy ne köztörvényes bűnözőnek, hanem hazafinak érezzék magukat, és építi a maszek stadionját a kertjébe közpénzen. Kínában ezért egy járási párttitkárt is nyilvánosan akasztanának föl, pedig az a rendszer a világ legkorruptabb rendszere.

A magát demokratikusnak tartó elit a mai napig nem tudta megfejteni a nagy eszével az Orbán-rendszer lényegét. Nem találja a fogást rajta. Azért, mert a demokratikus hazugság látszatának fenntartásában érdekelt, és nem nézett szembe azzal sem, hogy az ellenfele egy bunkó, akivel szemben a kifinomult értelmiségi stratégiák semmit nem érnek. Most hozzáadja a lányát a másik úrhatnám földbirtokos fiához, aki az uradalmát ugyanúgy szerezte, mint ő, akiből ő csinált gazdag embert. A büntetési tétel nagyjából 12-15 évig tartó fegyház lehetne, vagyonelkobzás és közügyektől való eltiltás mellékbüntetéssel. Valamikor többhetes oknyomozással lepleztük le az olyan bűncselekményeket, amelyeket ma a Magyar Közlönyben hirdetnek ki törvények formájában. Vége az oknyomozó újságírásnak, nem kell semmit nyomozni, minden rablás nyilvános: “majd csinálunk egy törvényt”, mondja a tahó, és azt hiszi, hogy ettől az törvényes lesz. De az ellenzéki elit nem képes tolvajt kiáltani, mert lóg a zsebéből a saját rablott holmija. Ismerjük a szövegeket, hogy az miért nem volt lopás, de ezek senkit nem érdekelnek. Nevetséges, hogy egy kiépült fasiszta államban négy év alatt nem volt képes az ország értelmes része elkergetni saját ellenzéki vérszívóit, akik a nyakukon ülnek, és most ellenzék néven várják, hogy rájuk szavazzanak. Nem fognak rájuk szavazni, hanem inkább a bunkóra fognak, mert jól látják, hogy ennek a pióca rétegnek távoznia kell. A komplett felcsúti hülyét már nem lesz nehéz elzavarni, ha lesznek, akiket becsülni lehet. De amíg ezek itt vannak, addig Orbán azt csinál, amit akar. Soha nem fogják leváltani. Ha lenne valóban demokratikus és tisztességes ellenzéke az Orbán-rendszernek, akkor bűncselekményről beszélnének, az államcsíny miatt bojkottálnák az egész rendszert, lelkifurdalás nélkül konfrontálnának vele, és nem félnének tőle, mert nincs miért. Ha valaki kíváncsi arra, hogy miért nincs igazi ellenzék, miért nem áll a nép melléjük, az kapcsolja be a Klubrádiót és az ATV-t. Akiket ott hall és lát, azoktól undorodnak, és látni sem bírják őket. A Milla jó alapokról indult, és abban még volt spiritusz, amikor “Nem tetszik a rendszer”-dalt énekelték. De arra is rátelepült ez a vérszívó és korrupt ellenzéki társaság. Azt hitték, hogy ez az ő rendezvényük. Ott voltam az egyik ilyen tüntetésen, és a bensőm forgott, amikor láttam, hogy kik pojácáskodnak a tömegben, és tudtam, hogy miből éltek az elmúlt húsz évben a médiában. Végül némi árulás és egyéni ambíciók árán a Milla meghalt, mert beállt ebbe az ellenzékbe. Ugyanígy múlt ki a Szolidaritás is, bár már a névválasztás mutatta a szellemi korlátaikat. De jó tanulság: ami bekerül ebbe az “ellenzéki” körbe, az halálra van ítélve. Sajnos, a diákokból is hiányzott a kitartás és a jellem, de nekik legalább annyi eszük volt, hogy távol tartsák maguktól a nagyokosokat. A Demokratikus Koalíciónak a létrejötte is kilépés volt ebből a bandából, aztán állandóan oda akarnak visszakuncsorogni, ahova be sem akarják venni őket, és ezzel halálra is ítélik magukat. Ne reménykedjenek, nem lesz szép a temetés sem.

Ezért tisztességes ember bojkottálja ezt az ellenzéket is, amely nemcsak előidézője, fenntartója, felelőse az orbáni rendszernek, hanem a szerves része is. Úgy tartoznak össze, mint fény és árnyék. Ezek a maguk módján ma is ugyanúgy hazudnak, ahogyan húsz éven át hazudoztak, és ebből tényleg elég volt. Ha az a kérdés, hogy Orbán, vagy ezek jöjjenek vissza, akkor inkább Orbán maradjon, mert ezt a sunyi bandát legközelebb már a nyílt nácik kergetnék el öldökölve, hungarista rémuralom formájában, akikhez képest a felcsúti tahó soft-fasiszta állama a legvidámabb barakk a diktatúrák között. Csak ezek ne jöjjenek vissza, és ne csináljanak megint egy pszeudo-demokráciát, mert annak a vége egy nyílt náci diktatúra lenne. Orbánt ez a banda teszi naggyá, ők rettegnek tőle a rossz lelkiismeretük és a sunyiságuk miatt. Akinek nincs miért félnie, az a felcsúti tahót látja benne, egy szerencsétlen hülyét, egy tehetségtelen falusi focistát, aki stadiont épít magának, egy szocializmusban kitaníttatott, felkapaszkodott idiótát, nagy bunkó felcsúti parasztot. Nem volt véletlen a nótázás, hogy a fehérvári huszárok minden lányt meghágnak, ez az ember ezzel azonos, a pálinkafőzéssel, a kolbásztöltéssel, a szotyolával, a másnapos véres szemekkel. Ezt az embert lovas kocsival fogják eltemetni, az elé fogott élő lovakkal, hogy legyen mivel a túlvilágon is kocsikázni. Ez a tahó elemzi évről évre a világot filozófiai magaslatokban Tusnádfürdőn, amit ivarérett, egyetemet végzett emberek hajlandóak elemzések alá is vetni. Ehhez képest Móricka akadémiai nagydoktor.

A politikai katolicizmus kiváló mankó, a katolikus egyház mindig bűnözőkkel szövetkezett. Közönséges gyilkosokkal tartotta sakbban évszázadokon át a világot. Ideológiája rablóknak való. Az Orbán-rendszer filozófiája is nagyon egyszerű, ha ezeket a hazugságokat lefosztjuk róla: minden hatalmat és pénzt ide, akinek van pénze, attól elvesszük, a mieink közt egy kis részét elosztjuk, a többit magunknak megtartjuk. Az egészet leöntjük katolikus nemzeti mázzal a teljesen hülyéknek, a gazembereknek még hozzáadunk egy kis komcsizást és zsidózást, mert a rendszer az antiszemitizmus szilárd talaján áll. A nagy magyarkodásnál soha nem ártott semmi többet a magyaroknak, és mindig a török származású Ekrem Kemál akart a legnagyobb hungarista lenni, most Orbán a legnagyobb magyar a libatollas kalapjában, korábban a tót Lipták Béla harcolt a legnagyobb magyar öntudattal, felbecsülhetetlen károkat okozva a Szigetközben a magyaroknak. Ezek a “nagy magyarok”, akik magyarabbak a magyaroknál, a legnagyobb kirekesztők. Most Orbán a nagy magyar, amit ellop, az magyar tulajdonba kerül, mert ő a magyar, és akire ő rámutat. Ha valaki keresztezi az érdekeit, az megszűnik magyarnak lenni, mint az OTP. Haramia filozófia ez, nem különb semmivel azokénál, akik a falu öregasszonyainak paprikáját és tyúkját lopják el, csak nagyban. De azt főbenjáró bűnként üldözi Orbán. Ebben az országban kicsit lopni nem szabad, csak nagyot. Ha lenne közbiztonság, Orbánnak már régen börtönben lenne a helye.

Ez lenne a 21. századi magyarság útja, meg közmunka a tahónak és a cimboráinak éhbérért. A falusi bugris kivagyiság legszebb példája lesz a giccslakodalom, ahol a felkapaszkodott tolvajnépség utánozza majd a királyi családot. Aki sokat eszik, az megnézheti magát. A nászajándékból majd eldől, kik kapják a legtöbbet a következő koncessziós eljárásban. Orbán még sajnáltatja magát, hogy neki nem elég nagy a portája egy lagzira, mert közben egy UEFA-kategóriás futballstadion épül rajta. Ezt kell elszenvedni azért, mert a jogállamot és a demokráciát megcsúfoló liberális áldemokraták megutáltatták a hazugságaik rendszerét, és nem hajlandóak elpucolni végre. Amikor megjelennek a tévé képernyőjén, tisztességes ember sugárban hány tőlük, ahogy egymás szavába vágva értenek egyet egymással. Amíg ők vannak, addig Orbán is van. Aki nem tudja kivárni, hogy ezek kihaljanak, és van egy kis esze, az elmenekül külföldre. A leghülyébbek azok, akik ezt az ellenzéknek hazudott simlis bandát támogatják, megeszik a falmelléki szövegüket, és azt gondolják, hogy valami történik. “Leváltjuk az Orbán-kormányt” – szól a hazugság, olyanok szájából, akik még azt sem tudják, milyen rendszerben élnek. Azt hiszem, az ő bűneik a nagyobbak, mert ez a felcsúti bunkó már nem tudja, mit cselekszik. De ők igen. Náluk aljasabb emberek már csak azok, akik a törpét egy kis sarzsiért kiszolgálják.

Orbánék pedig boldogan élnek, amíg ezek meg nem halnak, ők pedig börtönbe nem kerülnek.


VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (166 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +221 ( 269 szavazatból)
Bartus László: A felcsúti paraszt, 4.6 out of 5 based on 166 ratings

  • Hozzászólások(396)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

396 Reader’s Comments

  1. proaktiv: “A Maeldron által bemásolt 2010-es kapcsolat.hu-s levélhez: miközben mással is foglalkoztam és írtam is, megjelent a válaszom fölött anélkül, hogy írás közben láttam volna.
    .
    Ezennel a számonkéréses-sértegető vitából kiszálltam, mert a szellemi hozadéka és az értelme nullával azonos.”
    .
    Semmire nem válaszoltál érdemben, amiről írtam. Feltettél húsz kérdést, egyesével megválaszoltam őket, példákkal, idézetekkel, tényekkel, és utána közlöd, hogy kiszállsz a vitából.
    .
    Az egész beszélgetés erről szól. Valaki bántani meri szegény gyurcsányt, annak neki ugrik 4-5 ember, jelzőkkel illetik. Konkrétumokra már nem tudtok válaszolni. Esetleg annyit, hogy “kiszállok a személyeskedő vitából”.
    .
    Számomra ebből az jön át, hogy gyurcsányhoz érzelmileg kötődtök, ezért érzitek személyes sértésnek az őt ért kritikát, mentek át támadóba, aztán a lényegre már nincs válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  2. csakén: te meg fejezd már be a rinyálást, hogy háromszor idézed jajjgatva, amit válaszoltam. Te írtad miaszösznek, hogy “nem mész le a szintjére”.
    .
    Természettudományokban járatos emberként kénytelen voltam tisztázni, hogy merre van a fel, és merre a le. A fizikai törvényeit nem én írtam. Csak tiszteletben tartom őket.
    .
    Ha “szint”-ezni kezdesz, dolgozd fel a választ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  3. gest!
    Üdvözöllek!
    Nem, mindennap “benézek”.
    Várom a hívó szót.
    Meg próbálkozom, mint az ellenzék, vákuumba gyufát gyújtani.
    Pedig tudom, hogy kéne egy kis oxigén hozzá.
    A csapot csak nem engedik kinyitni, lehet Kónya, Árok, Tétényi meg a többiek tudják hol a csap, de nem engedik őket a közelébe.
    Na nem jobbról, hanem balról.
    Ez bosszant.
    Úgy veszem észre, hogy ez egyéni szocprobléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Valaki megkért valakit ,hogy legyen szives abbahagyni az irányában megnyilvánuló se@@nyalást ,mert nem tart igényt rá
    És valakinél az istennek se akar leesni a tantusz. mintha ez el sem hangzott volna( Azt tanitani kéne ,hogy proaktiv milyen finoman, elegánsan utalt rá.) Nekem a helyében (mármint a valaki helyében) leégne a bőr az izémről. Akinek nem inge ,persze ,hogy ne…..Kiváncsi vagyok kapkod e VALAKI az ing után??.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. proaktiv
    .
    Rendben van , elismerem, hogy a 22:27 es hsz-ban ezt irtad :

    .
    «1. Gyurcsánynak nincs saját pártlapja, ennyit illik tudni » idézet a 22:27 es hsz-bol.
    .
    Mea culpa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Geri Tibor,
    a linkről:
    1. “MIÉRT van rá szükség,és MIT jelent az, hogy „alkotmányos ellenállás”?”
    A közleményből nem értettem meg, illetve nem találtam benne, hogy mit jelent az alkotmányos ellenállás. Csak arról szól az anyag, hogy miért van rá szükség, és mitől lesz alkotmányos. De hogy mi jelenti az ellenállást, mi a tartalma, milyen formái lehetnek, vagyis milyen cselekvést jelent (pl. adózás megtagadását?), azt sehol nem találtam benne, pedig a fenti mondat szerint erre kellett volna választ adnia.
    Kérlek, válaszolj erre az általatok feltett kérdésre.
    .
    2. “Az alkotmányos ellenállás a nép utolsó BÉKÉS ESZKÖZE a szabadsága, az önrendelkezése megteremtésére. Ez után már csak a magyar (magyarországi) nép negyedik, immár„össznépi” fegyveres szabadságharca marad az utolsó eszköz.
    Ezért az alkotmányos ellenállás jogszerű előkészítése idejére megértést és a meghirdetésig türelmet kérünk. Erre komolyan készülnünk kell, nem tévedhetünk.”
    Arra is kíváncsi vagyok, hogy kitől várható a meghirdetés. A szöveg szerint csakis tőletek. Jól látom? És ha igen, akkor miért éppen a ti kiáltványotokra fog lelkesülni a nép?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Maeldron
    2013. augusztus 8. csütörtök
    23:58

    “Date: 10/11/10 3:01 PM
    Subject: Kedves Kapcsolat.hu felhasználók! Kedves Barátaim!
    ..
    Gyurcsány Ferenc, volt kiszes milliárdos, az új pártjára az MSZP infrastruktúráján, a kapcsolat.hu levelezőrendszerén, az oda regisztrált (MSZP-szimpatizáns) felhasználóktól, a Táncsics Alapítvány számláján keresztül kalapolt a DK-ra.”
    .
    A Demokratikus Koalíció az MSZP egyik platformjaként kezdte 2010. október 22-én.
    Az önálló párttá alakulást 2011. október 22-én jelentették be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Barry1: a primitív játszmád abból áll, hogy ha bármit válaszolok, magamra vettem, ha meg nem, akkor rád hagytam. Ugyanezt csináltad Eldrad-dal. Óvodás technika.
    .
    Tudom, számodra elképzelhetetlen, hogy valaki ne dörgölődzön, és még szépen fejeztem ki magam. Valószínűleg e mentalitásod révén sikerült az előző rendszerben bejárnod a világot. A gerinces emberek akkoriban vagy nem mehettek el, vagy nem jöhettek vissza.
    .
    Kár, hogy így is csak addig jutottál, hogy egy-egy országot a helyi McDonalds alapján akarj felmérni. És hogy ott mennyi csótány és patkány van. De hát mindenki megtalálja a világon a maga helyét.
    .
    A Ptg szerelmi afférodat nem is említem.
    .
    Többet vitatkoztam érdemben Bartus Lacival, mint te valaha fogsz. A Kertész Ákos cikket illetően nagyon nem értettünk egyet, itt is, levélben is leíratam, hogy milyen szerencsétlen dolog az, ha egy író nem tud úgy fogalmazni, hogy hagyjon egy kiskaput a kivételeknek. Hogy csak azt minősítse negatívan, aki arra érdemes.
    .
    Rád is igaz, amit Heller Ágnes a fideszesekre mondott a filozófus-ügy kapcsán. Hogy egyes emberek nem tudják elképzelni, hogy valaki nem pénzből, érdekből vagy egyéb megfontolásból áll valami mellé, vagy szól ellene. Hanem azért, mert önálló véleménye van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  9. miaszösz
    2013. augusztus 9. péntek
    10:03
    DK tag vagyok és nem vagyok GyF fan. GyF teszi a dolgát, most éppen mindegy, hogy mit, de remélhető, hogy időben lesz jó ötlete.
    GyF jelképpé vált, a fidess amortizáció tette azzá, ennélfogva a mai rendszer ősellensége – ezt a DK-hoz csatlakozó nem kevés IQ-val megáldott politikusok nem elhanyagolható száma is jelzi.
    Aki 4 évvel a lemondása után is az ő gyalázásában lát valamiféle megoldást, az a fidess ellenzékbeni magatartásával analóg módon jár el, egyszóval destruktív. Nekünk itthon megoldásokon kell dolgozni, ehhez Bartus komoly segítség, hasonló elvárások vannak az itt kommentálókkal szemben is. A kritika nagyon fontos, de a gyalázkodás az AN-nek is és minden normális embernek árt.
    A megoldásokat egyébként csak szőr mentén lehet közzé tenni, mert a fidessnek nemcsak a média a szolgája, hanem a titokszolgák nagy része is …
    A helyzet elemzését sajnos az elemzőktől sem lehet elvárni, mert ők is a piacról élnek, így marad a “magad uram, ha szolgád nincsen”, aki ezt nem érti, annak könyvtárnyi anyagot kellene elé tárni.
    Mindenesetre egy demokratát a megfelelő tolerancia kell, hogy jellemezzen, ezért nem igazán tudom rolerálni a vitából való kirekesztés stílusát sem, mert az alapjaiban támadja az emberi méltóságot. Intoleranciára a nácik, homofóbok, … ellen kell példát mutatni. A vicc tanulságos. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. miaszösz
    2013. augusztus 9. péntek
    10:03
    DK tag vagyok és nem vagyok GyF fan. GyF teszi a dolgát, most éppen mindegy, hogy mit, de remélhető, hogy időben lesz jó ötlete.
    GyF jelképpé vált, a fidess amortizáció tette azzá, ennélfogva a mai rendszer ősellensége – ezt a DK-hoz csatlakozó nem kevés IQ-val megáldott politikusok nem elhanyagolható száma is jelzi.
    Aki 4 évvel a lemondása után is az ő gyalázásában lát valamiféle megoldást, az a fidess ellenzékbeni magatartásával analóg módon jár el, egyszóval destruktív. Nekünk itthon megoldásokon kell dolgozni, ehhez Bartus komoly segítség, hasonló elvárások vannak az itt kommentálókkal szemben is. A kritika nagyon fontos, de a gyalázkodás az AN-nek is és minden normális embernek árt.
    A megoldásokat egyébként csak szőr mentén lehet közzé tenni, mert a fidessnek nemcsak a média a szolgája, hanem a titokszolgák nagy része is …
    A helyzet elemzését sajnos az elemzőktől sem lehet elvárni, mert ők is a piacról élnek, így marad a “magad uram, ha szolgád nincsen”, aki ezt nem érti, annak könyvtárnyi anyagot kellene elé tárni.
    Mindenesetre egy demokratát a megfelelő tolerancia kell, hogy jellemezzen, ezért nem igazán tudom rolerálni a vitából való kirekesztés stílusát sem, mert az alapjaiban támadja az emberi méltóságot. Intoleranciára a nácik, homofóbok, … ellen kell példát mutatni. A vicc tanulságos. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. mkati: “A Demokratikus Koalíció az MSZP egyik platformjaként kezdte 2010. október 22-én. Az önálló párttá alakulást 2011. október 22-én jelentették be.”
    .
    Gondolom, miután világossá vált, hogy:
    - Nem tudják elfoglalni a pártot.
    - Nem használhatják tovább az infrastruktúrát.
    .
    Szanyi vagy kétszer “törölte magát” a kapcsolat.hu-ról, azzal az indokkal, hogy GyF saját céljaira használja a Táncsics alapítvány, és neki ebből elege van.
    .
    Nem Szanyi az etalon, csak mondom.
    .
    (Bár az összes politikus közül eddig ő reagált a legjobban a fideszre és a jobbikra.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  12. http://hvg.hu/gazdasag/20130809_Simicska_mediapiac_atalakulas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Maeldron
    2013. augusztus 9. péntek
    11:36
    .
    “Gondolom, miután világossá vált, hogy:
    – Nem tudják elfoglalni a pártot.
    – Nem használhatják tovább az infrastruktúrát.”
    .
    Szerintem kár túlragozni. Ezt írtad:
    “Gyurcsány Ferenc, volt kiszes milliárdos, az új pártjára az MSZP infrastruktúráján, a kapcsolat.hu levelezőrendszerén”
    .
    én meg leírtam a tényt. Gondoltam talán érdekel, de természetesen a te döntésed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Bojk ( http://nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt/comment-page-6.html#comment-301402 ): “Viszont akkor még minimum húsz évig reménykedni is fölösleges.”
    .
    Kedves Bojk, igazán nem szívesen rombolom össze az illúzióidat, de egyik alapelvem: jobb a valósággal bátran szembenézni, mint illúziók bódulatában pofára esni, ezért hát mondom: lesz az 50-100 is inkább. Pláne, hogy hiába születne meg 1-2 olyan egyéniség, amelyik valóban akarna, tudna a demokráciáért áldozatokat hozni, de helyre kell hozni azt az óriási kárt is, amit a 20 évi “demokrácia”, ill. az előtte és utána lévő diktatúrák okoztak/okoznak a társadalmi tudatban. Az istenadta népet kell előbb a demokráciára, önállóságra, csapatmunkára megtanítani, a szolgalelkűséget belőle kitanítani, nem pedig ehelyett újabb bálványokat adni nekik, hogy bódult-vakon imádhassák azokat.
    .
    Ez a folyamat pedig legalább 2-3 emberöltő. De inkább még több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Kedves e-Vita, igazán nem szívesen rombolom össze az illúzióidat, de egyik alapelvem: jobb a valósággal bátran szembenézni, mint illúziók bódulatában pofára esni, ezért hát mondom: soha nem fog megtörténni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. mkati: miután magam írtam, hogy 1-1,5 évig ment a “kiválik-e a DK, nem válik ki a DK?” huzavona?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. http://www.hirhatar.hu/blogok/Kover_illemtanoraja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. gets: próbáld ki, hogy csak egyszer klikkelsz az Elküldöm-re.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. gets
    .
    tulajdonképpen nekünk nincs vitank, csak be kellene tartanunk azt, amit irunk.

    «Mindenesetre egy demokratát a megfelelő tolerancia kell, hogy jellemezzen, »
    .
    Ez a legfontosabb.
    .+++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Maeldron
    2013. augusztus 9. péntek
    11:54
    A wordpress op. rendszerben van egy szűrő, ami az azonos tartalmú közel egyidejű hozzászólások közül a másodikat tiltja. Erre nincs ráhatásom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Kedves Egoista Fórumtársak!

    Amit itt műveltek egymás véleményének minősítgetésével saját okosságotok teljes tudatában, az elszomorító, káros. Erről szól Bartus írása.
    Menjetek máshova kiélni az egótokat, ha érdemi hozzászólásra nem futja a részetekről
    Amúgy tökéletesen osztom BL véleményét.
    Ez az ellenzék alkalmatlan, oka a mostani helyzet létrejöttének. Ezzel magyarázható, hogy az emberek fele bár elutasítja Orbánt és bandáját, de fogalma sincs, hogy kire szavazhatna, ha nem akar a csöbörből a vödörbe kerülni.
    Üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. Maeldron: ( http://nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt/comment-page-8#comment-301591 ): “soha nem fog megtörténn”
    .
    Hát, kedves Maeldron, rajtacsíptél a turpisságon: a lukas vödörbe még mindig képes vagyok vizet – ez esetben reményt – csepegtetni. Mea culpa. Ezúton kérek elnézést, amiért félrevezettem kommentelő társa(i)mat, amiért az általam hitt igazság bátor kimondása helyett inkább talán mások reménymorzsáit akartam meghagyni. Nem mentség, hogy jó szándék sugallatára, hiszen tudvalevőleg a pokolhoz vezet út is…
    .
    Kedves Maeldron, ha ennyi erőforrásod van, akkor nem GYF pszichikai tanulmányozására kéne pazarolnod (GYF személyisége teljesen világos és egyszerű, persze nekem is csak kb 4 éve – ha érdekel esetleg, megírom -újra-), hanem segíthetnél megérteni, hogy miért mond egy magamfajta – egyébként szókimondó – idült pesszimista olyasmit, amit maga se hisz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Kitűnő írás!
    -
    Ebből vlágosan megérthetik a fórumozók, hogy ugyan miért is bojkottálták a balga birka magyarok 2010-ben a választást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. e-Vita: Empátiából és szeretetvágyból.
    .
    Az elsővel a hallgatót véded, mert úgy érzed – helyesen -, hogy nincs felkészülve a valóságra. Ez egyszerű, nem ragozom.
    .
    Ami a másodikat illeti: a legszilárdabb jellem, a legőszintébb ember is érez szorongást, hogy ha kívül reked a közösségből. Ennek az lehet az oka, hogy amikor a szavannán sétáltunk csapatban, azt ették meg az oroszlánok, aki magára maradt. Ennek az örökségét hordozzuk magunkban stresszként: a meg nem értettség érzése a kirekesztettségtől való félelmet generálja. Ami valójában halálfélelem.
    .
    Az agyad gondolkodó része képes uralni a cselekedeteidet, de a limbikus rendszer, amely az életben maradásodat szolgálja, folyamatosan jelez.
    .
    A következetes gondolkodás a többség szemében az őrület, a szélsőségesség, a pesszimizmus jele. Hiába tudod, hogy ez máshogy van, hogy képes vagy nevetni és boldognak lenni, hogy ezeket a gondolkodásra való hajlam nem zárja ki, sőt.
    .
    Ha azt érzed, hogy kívül maradsz, a kirekesztettség érzésére reagálhat a limbikus rendszered. És ezért indőnként megpróbálsz finomítani, alkalmazkodni.
    .
    És van, hogy ezt helyesen teszed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Maeldron 12:51

    +++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Geri Tibor 2o13.o8.o9.21.45
    +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. andrás
    2013. augusztus 8. csütörtök
    17:51
    Így már értem a szöveget, “Gyurcsány Ferenc új pártja”. Eddig nem értettem. Magamból indultam ki, ezt mindenki tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. latyapatya
    2013. augusztus 8. csütörtök
    19:55
    Dolgoztam éjszaka, utána egy kis alvás és ügyintézés. De már megyek és olvasom is. Szia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. norbert
    2013. augusztus 9. péntek
    06:07
    ++++++++++++++:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Barry1
    2013. augusztus 9. péntek
    10:24
    Kiugrasztottad a nyuszit a bokorból.:)))) Jaj, nagyon jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. WANTED O.V…..!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Maeldron!
    Sok olyant tudnék írni, amit nem tudsz.
    Orbánról és Gyurcsányról is.
    Kevesen elemezték úgy őket, ahogy én.
    De nem írok róluk, mert nem érdekelnek.
    Mindkettőnek a kezében volt a lehetőség, hogy valami nagyszerűt alkosson, és mindketten – különböző okok miatt – elbuktak.
    Gyurcsány hiába tízszer okosabb Orbánnál vagy bármelyik magyar politikusnál, sok lúd disznót győz. A saját párttársaival szemben is a néphez, a nyilvánossághoz kellett volna forduljon.
    .
    Engem innen kezdve a jövő érdekel, a politikai elit nem. Ők még nem tudják, de ha erőszakhoz nyúlnak, akkor nem biztos, hogy túlélik. Mert az alkotmányos ellenállást még túlélnék, de a negyedik szabadságharcunkat most biztosan a nép nyerné….
    Mert mind a magyar alkotmányos rend joga, mind a nemzetközi jog MOST a nép oldalán áll.
    .
    Akik meg annyira gerinctelenek, hogy ellenvéleményt nem mernek írni, de itt nyomják a mínuszokat, azoknak csak azt tudom mondani, hogy szánalmasak vagytok….:-(
    Ebben az esetben az “úgy csinálunk, mintha nem volna itt, akkor igaza sincs” nem működik.
    Mert amit mondok, az a valóság. És abba az irányba változik, amerre én mondom, és nem arra, amerre Ti szeretnétek.
    Minden helyzetértékelésetek és minden javaslatotok egy rakás szemét….:-(
    És azt hiszitek, hogy ebből a szemétből egyszer kijön majd valami értelmes végeredmény?
    Hiába ignoráltok.
    Itt vagyok, és egyszer a szemembe kell nézzetek.
    Ahogy az ajtót előlünk elálló Dánielnek, Kónyának és a népet kétszer is eláruló Ároknak. Meg a Millásoknak, meg a Kásleroknak, meg az összes ellenzéki politikusnak, akikkel tárgyaltunk, és lelepleztük a hazugságát.
    Az idő nekem, nekünk dolgozik…..

    Az értelmetlen vitáitok helyett olvassátok el újra BL ezen írását.
    Hátha másodszorra megértitek, mert úgy látszik, elsőre nem sikerült…
    .
    “A leghülyébbek azok, akik ezt az ellenzéknek hazudott simlis bandát támogatják, megeszik a falmelléki szövegüket, és azt gondolják, hogy valami történik. “Leváltjuk az Orbán-kormányt” – szól a hazugság, olyanok szájából, akik még azt sem tudják, milyen rendszerben élnek. Azt hiszem, az ő bűneik a nagyobbak, mert ez a felcsúti bunkó már nem tudja, mit cselekszik. De ők igen. Náluk aljasabb emberek már csak azok, akik a törpét egy kis sarzsiért kiszolgálják.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. bubu64

    Ma este az egyenes beszédben Bokros Lajos elmondta, hogy mekkora marhaság ,amit Róna össze-vissza dumál erről az ugynevezett HIBÁS TERMÉKRŐL. ( orbán azóta is ezt szajkózza!!)
    Továbbá ,hogy aki azt mondja ,hogy a bankokkal kell a “kárt “”megtérittetni az 1. populista 2. mérhetetlen károkat okozna. Milyen érdekes!)
    Bokros arról is beszélt,hogy a mai kormány sara a magas árfolyam ,tehát a törlesztőrészletek . Na most van olyan aki egyszerre dicséri Róna amatőrizmusát és Bokrost tatja a leghitelesebb politikusnak.
    Na most akkor mi van.? Valaki (sokadszorra) felveheti az ingét.
    Úgy ennék egy Big Mac-et.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Szia Barry!
    Ezt írtam a tudjuk kinek:)Hivatkozott a PTK akárhányas paragrafusára, csak kihagyta Róna azt a két szót, hogy szerződés szerint. Magyarul Róna egy ordas nagyot csúsztatott. Köszi, hogy szóltál, megnézem Bokrost.
    Én is szoktam BigMac-et enni, de ma rájöttem, hogy jobb a Don Pepe pizza. A legjobb eddig a zuglói Trófea főztje, az eddig kipróbált éttermek között.
    Ezennel megkövetlek, hogy múltkor bunkó módon azt írtam, hogy nem tisztellek. Mea Culpa!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. bubu 64

    Fogalmam sincs kinek irtad. ( Ártatlan fapofa) Egyébként is teljesen felesleges.
    Szóval…..Big Mac és tisztelet. És ha azt mondom ,hogy Mac Chickent is ettem???
    Sőt Mac nuggettset is!!! Na????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Barry
    Én is, sőt MCWrapot. Na az borzalom. A fagyi fini.:)
    Térjünk vissza Bokrosra. Megnéztem. Nagyon jó. Számomra is olyan érthetően magyaráz, pedig nem vagyok közgazdász. 14:21- körül volt egy körmondata és kimondta, hogy tekintélyuralmi rendszer. Kíváncsi vagyok mit tesznek a tak. szövök tulajdonosai, mernek-e ellenállni az erőszaknak(meglebegtetése a működési engedély bevonásának). Tiszta MNYP pénzek kizsarolása. Arra is kíváncsi lennék, az egyszerű pógárok tudják-e, most folyik a bent lévő pénzük ellopásának menete? Odaadják sógor-koma KKv-jének hitelbe, oszt Kaya Ibrahimnál köt ki Mari néni pénze. Azon se csodálkoznék, ha megsegítenék a dev. hiteleseket a dev.tartalékból, persze a zsákból kigurulna külföldre is néhány euró.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. http://www.atv.hu/videok/video-20130809-bokros

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. girbegurba
    1. A kérdés az volt, hogy “mit jelent” az alkotmányos ellenállás, és nem az, hogy mi a tartalma.
    Mert az akkor fog kiderülni, amikor meghirdetjük.
    Ugye nem gondolod, hogy a világ eddigi legaljasabb politikai rendszere elleni fellépés részleteit előre meghirdetjük, hogy a diktatúra erőszakszervezete felkészülhessen és csírájában elfojtsa?
    Amikor a nagy nyilvánosságnak meghirdetjük, Te is meg fogod tudni….
    De mint írtam, aki figyelmesen olvassa, hogy mit jelent, az ki tudja következtetni, hogy mik lesznek a főcsapás irányai….(a közjogi érvénytelenség és a nemzetközi jog súlyos megsértése)
    Amiről Te hallani akarsz, az még nem is a tartalom, hanem a cél elérésének eszközei….
    De nem az a lényeg, hogy mi mit fogunk tenni nyomásgyakorlásként. Hanem az, hogy mi az EGYETLEN lehetősége a hatalomnak, ha meghirdetjük az alkotmányos ellenállást…..
    Ugyanaz, ami a kommunista diktatúrát vezetőknek.
    Elismerik a diktatúra tényét, és megkezdik a tárgyalásokat a hatalom káosz nélküli, szervezett és alkotmányos átadásáról. Csak ebben az esetben nem egy másik hatalomnak, hanem a NÉPNEK kell át(vissza)adják a hatalmat…
    .
    2. Az alkotmányos ellenállás meghirdetése azoktól várható, akik néphatalmat akarnak, akik a nép önrendelkezési jogát akarják visszaszerezni a népnek.
    (Mert akik a saját diktatúrájukat akarják a mostani helyett, azok nem tehetik meg, mert nem alkalmasak rá. Meg nem is akarják megtenni…)
    És hogy a nép miért a mi kiáltványunkra fog lelkesülni?
    Szerintem nagyon egyszerű.
    Azért, mert mi néphatalmat akarunk, és nem a saját hatalmunkat.
    Mi a nép önrendelkezését akarjuk visszaállítani, elérni.
    És hála az ilyen írásoknak is, a nép egyre inkább felismeri, hogy a politikai elit nem egyszerűen becsapta, hanem az évezred bűncselekményét követte el a saját népe ellen a Magyarország nevű állam diktatúrájával. És ezért olyan rendszerváltás kell, ami nem csak a diktatúrát, hanem az azt létrehozó TELJES politikai elitet is eltakarítja.
    És az alkotmányos ellenállás ilyen, VALÓDI korszak-váltást hirdet majd meg….
    Ez pont az, amit BL hiányol….
    Alternatíva nem csak a hatalommal, hanem az ellenzékével szemben is….
    Vagyis a “frontvonal” a továbbiakban nem a kormány és a látszatellenzéke között van, hanem a diktatúrát létrehozó politikai elit, és a diktatúrát elszenvedő nép között.
    Ez az alkotmányos ellenállás lényege!!!!
    Vagy békésen megteremteni a magyar politikai elit diktatúrájának leváltását, vagy jogot és tiszta viszonyokat teremteni a végső eszköz, a magyar nép negyedik, egyben utolsó, szabadságharcának megvívásához.
    Hogy egyértelmű és nyilvánvaló legyen, hogy ki kicsoda, ki áll a nép oldalán, és ki a – globalizmus, egy pénzügyi magánhatalom támogatta – politikai elit diktatúrája oldalán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Demokrácia van és demokráciában lehet bárkit szidni, főleg persze Gyurcsánybajnait, ha már a vekkerest akarják, na azt már nem, mert a mostani demokráciának több szintje van!
    A betiltott koncert is mutatja már ezt a demokratikuss hozzáállást a dolgokhoz,
    Viktor c. számuk: nem baj, ha valaki kicsi és nem tud focizni, csak legalább lenne humorérzéke..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Kedves Geri Tibor
    2013. augusztus 10. szombat
    08:44
    Van egy rakás jó gondolat a posztjaidban. Ami viszont megfoghatatlan számomra:
    - Hogyan akarsz politikusok nélkül politikát megvalósítani?
    - A demokráciák jellemzően népképviselőik által valósítják meg az elképzeléseiket, részvételi demokrácia jelen fejlettségi körülmények között anarchiába vezet, mik a demokrácia gyakorlati létrehozásának valós ismérvei???
    - Hol látszanak a hiteles jelentkező politikuspalánták, a teljes jelenlegi elit leváltására?
    - Mi legyen a megtévesztett, megfélemlített tömegek felvilágosításának a problémakörével?
    ………. “tovább is van, mondjam még”???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. csakén
    Az alaptörvény megalkotása óta diktatúra van.
    Aki nem látja, az vagy nem ért hozzá, vagy hazudik…..:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. gets
    És hazaárulókkal hogyan akarsz hazát építeni?
    Ezek nem politikusok. Azok voltak valamikor, de már nem azok.
    - Én se jókedvemben politizálok, csak átmenetileg kénytelen vagyok csinálni.
    majd találunk vagy kinevelünk új politikusokat…
    - A demokrácia néphatalom nélkül csak egy többség diktatúrája. Az a kérdés, hogy a demokráciák hatalma a néptől származik-e. És amikor ezt megnézed, akkor rögtön kiderül, hogy nem…:-(
    - a részvételi demokrácia jól hangzó hazugság. Az ellenzéki tárgyalások utolsó fordulója pont erről szólt, akkor lepleztük le… mi nem is támogatjuk. A közvetlen vagy a képviseleti demokrácia az két mód, nem az a lényeg. Hanem az, hogy ki írja a demokrácia alkotmányát. Mert ettől függ, hogy a képviseleti demokrácia jó és működőképes lesz, és a nép érdekében működik, vagy rossz és egy diktatórikus hatalom kezében rosszra használják…
    .
    Jó lenne, ha mondanád még, mert akkor egy értelmes vitában megválaszolhatnám ezeket a kérdéseket, és akkor az előre vinne….
    .
    Ez, ami most megy vita címszó alatt, így teljesen értelmetlen……
    Én is folytatom, ha visszajöttem a bevásárlásból….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. BARTOS ÚR ! – gratulálok a fenti írásának tartalmához.
    Valójában Orbán diktátor-önkényuralkodó II.Csauseszku egy NAGY PARASZT, tahó, ahogy leírta.
    Így, ilyen őszintén talán még senki sem minősítette ezt a szerencsétlen, önmagát polihisztornak hitt Orbánt !
    Miután a kádári rendszerben is éltem és elviselhetően, ezért csak annyit kívánok annak a 4,5 millió létminiumum alatt élő embernek, hogy legalább annyi jusson nekik, mint annak idején a legtöbb embernek jutott Kádárék idején.
    Ez a MILLIÁRDOS, a gőgjénél nem lát tovább, tahó viselkedése pedig a magyar embereket is minősíti, főleg azokat, akik elfogadják Orbán-diktátort.

    „Tamás Kovács ?
    Kiemelt hozzászóló

    EZ MINISZTERELNÖK?
    “Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
    Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
    Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”

    Szóval ő már a luxus áfa elől is kimenekült francia vízekre a yachtjával, aztán az AZERI GYILKOS SZABADON BOCSÁTÁSÁÉRT nyitottak- e ott kereskedelmi képviseletet, nagy sebtiben az eseményt követően.
    Szeretnénk ezekről is több konkrétumot megtudni, arról is, hogy annak idején hová utaltatta Orbán a hirtelenjében Grippen gépek mellett döntéséért kapott “manit” ……????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Egyébként soha ne felejük el, amikor bukott baloldalról regél a Fidesz-bagázs, vegyék fel a baloldaliak a KOMMUNIKÁCIÓJUKBA : KÉTSZER BUKOTT ORBÁN !!!!! – mert ez tény és a TV vitában elviselt vereségét pedig nap, mint nap vetíteni kellene, akkor látnák meg az emberek Gyurcsány értelmi szintjével hogy iskolázta le ezt a tahó Orbánt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Kydonna
    Nos ezért van az, hogy kétségbeesetten variálják a választási törvényt mert, ha buknak az nekik a vég!
    Nagyon sok veszíteni valójuk van – hiszen abban a zemútnyócévben, mivel a haza nem lehet ellenzékben, ott tettek keresztbe a reformoknak, ahol tudtak, törtek és zúztak, amit a nép megunt és végre, megkapták a játékszerüket.
    Na igyekeztek gyorsan visszafizetni a kapott apanázst, megtömni a zsebeiket maguknak, a haveroknak és jól bebiztosítani a pártkasszát, hogy nehogy éhkoppon legyenek – de ehhez ki kellett fosztani az országot és ebben aztán bármekkora is a tűrőképesség, már nagyon messzire mentek és tudják, ezt simán nem úszhatják meg! 4 millió embert taszítottak a létminimumra vagy az alá – ez büntetlen nem maradhat!
    Ezt ők nagyon jól tudják és azt is, hogy ennek nem itthon lesz vége!
    Hát van mitől félniük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Még jó, hogy 1955 július 13-óta nem Magyarorszgon élek…. és még ilyen jelenségek is csak erősítik szabályt: ‘Sorry if I’ve offended anybody in Bongo Bongo Land. I shall write to the ambassador at the Court of St. James and apologize to him personally,” said Ukip’s Godfrey Bloom this week after being filmed using the same language in a speech to supporters.

    It was the kind of maverick response that supporters of the party are used to – and unthinkable from a politician of any other party serious about governing. So is Ukip anything more than its caricature of a protest party for men of a certain age?

    According to opinion polls – especially those which ask specifically about Ukip – the party’s popularity has spiked this year. Indeed, a stronger than expected showing at the local elections was enough to give many in the Conservative party cause for concern. But is Ukip’s popularity starting to peak? Are its members simply too hard to control? And does it have any chance of getting even a single MP into the house of Commons.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos