Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Összefogni. Hát… 2013. július 16. kedd 15:38

  • Hozzászólások(212)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Összefogni. Hát…

Leírtam, leírtunk már minden szót, mondatot, jelzőt, frappáns metaforát a kormányerők erkölcsi és szellemi állapotáról, nyilván sokkal többet, mint amennyit az egész érdemelt, de a terápiás hatás felbecsülhetetlen, mert kimondani jó. Azonban az egész csoportfoglalkozás mit sem ér, ha nem foglalkozunk kicsit magunkkal, értve ez alatt azokat, akik ilyen vagy olyan okból kifolyólag nem azonosultak az Orbán-Simicska–rezsimmel, nem lettek lefizetett, hívő vagy cinikus részei a Nemzeti Együttműködés kényelmes és kábult hazugságának.

Nincsenek jó híreim.

Az ellenzék nem náci része is siralmas intellektuális állapotban van, és most természetesen nem azokról beszélek, akik újságcikkeket írnak egymásnak, átgondolt értekezéseket, okos tanulmányokat és – ha alkalmuk adódik – szabatosan és rendkívül értelmesen elmagyarázzák a rádióban, tévében, hogy miért rossz a rossz, nem magunkról beszélek, hanem azokról a felháborodott, elégedetlen, de végtelenül bunkó választópolgárokról, akik kéjesen és rendszeresen Orsósnak nevezik Orbánt, akik FideSS-nek írják a Fideszt, és közben meg vannak győződve róla, hogy valami szellemes és radikális dolgot művelnek, miközben csak növelik a sötétséget.

Én, a finnyás liberális.

Mert persze jobboldalon nincsenek elvárások, nincsenek megkötések, jöhet mindenki, nácik, nyilasok, hungaristák, fasiszták, nacionalisták, analfabéták és köztörvényesek, nem számít semmi, csak az egyetlen leadott szavazat.

Nem fordul meg a főnökök fejében, hogy „ezeknek nyerjek én választásokat?”, mert nem ezeknek nyerik, hanem maguknak.

Ezekkel, maguknak, ezekkel, magunknak.

A helyes stratégia tehát az lenne, hogy ha azzal lehet megbuktatni Orbánt, hogy cigányozzuk, akkor cigányozni kellene, de ebben én nem veszek részt, mint ahogy nagyon sokan mások sem, ilyeténképpen aztán elvész a nagy, lelki egység, marad a töredezett, gondolkodó vagy gyűlölködő, de lényegét tekintve gyönge ellenzék a Nemzeti Tahóság stabil tömbjével szemben.

Errefelé így megy ez.

Egyszerre zajlik a végjáték, és a végleges berendezkedés, úgy lopnak, mintha holnap már zárna a bolt, olyan törvényeket hoznak, mintha felkészülnének a vereségre, de semmi sem mutatja azt, hogy megingott volna a hatalmuk, akármit hallok is a rejtőzködő szavazókról, a megfélemlített tömegről, amelyik majd a megfelelő pillanatban a megfelelő helyre húzza az ikszet. Vagy odahúzza, vagy nem, de a rezsicsökkentéshez hasonló blöffök együtt tartják a kormány szavazóit, terelik a csürhét a következő ciklusig, és a dolog működik a felmérések szerint.

Kétségtelen, hogy a Fidesz rosszabb helyzetben lenne egy megnyert választás után, mintha elvesztené azt, elvégre ezzel a gazdaságpolitikával talán lehet választást nyerni, de normálisan kormányozni lehetetlen, mert a tendenciák egyértelműek: hanyatló gazdaság, elszegényedés, növekvő feszültségek, így aztán 2014 után bármikor és bárhol átszakadhat valamelyik túltöltött tározó gátja, az pedig a kormányt fogja elsöpörni, akárki is vezeti majd akkor az országot. Mindezt tehát sokkal kényelmesebb lenne ellenzékből szemlélni, a kétharmados törvények védelmében, a fideszes-független intézmények támogatásával, aztán lehetne vonyítani, hogy tessék, Orbán Viktor tökéletes állapotban adta át az országot, de a mocskos kommunisták alig pár év alatt csődbe vitték megint a hazát.

(Közjáték: az előbb feltűnt egy szörföző tampon a tévében, de mire betáraztam a Kalasnyikovot, már elillant. Mindez nagyszerű példa a kettős, politikai és kereskedelmi szorításra, valamint arra, hogy ha valamiből sokat szeretnénk eladni, akkor a legalacsonyabb szinten kell kommunikálnunk, nehogy kimaradjon valaki.)

Minden szempontból az ellenzéki lét lenne a legjobb az ország mostani vezetőinek, hiszen az ellenzékre mindig kevésbé figyelnek, és a hazavitt milliárdokat el is kell valamikor költeni, különben mi értelme lenne az ország szervezett és totális kifosztásának? A gép forogna, az alkotó pedig csapatná Ibizán, vagy ahol ezek a lumpen agrárprolik szeretnek sok pénzt költeni.

Ráadásul még Magyarország is fellélegezne, a szorgos szocik, zöldek, liberálisok megint egyensúlyba hoznák némileg a céget, kicsit megállna a hanyatlás, stabilizálódna a gazdaság, és négy, nyolc év múlva megint lehetne duhajkodni a szellemnemzet építésével, a határon túliak társaságával, a szolgálatkész egyházzal és a szépen lebarnult rokonsággal, megint lehetne megyéket lopni, holtakkal aláíratni hálakötvényeket, bankokat rabolni és mindenféle mókás dolgot csinálni, amit viszont ellenzékben nem lehet.

Van ebben a váltógazdaságban valami ésszerű: négy évig lopunk, négy évig eltapsoljuk.

De ha nem akarja a Fidesz önszántából elbukni a választásokat, tömbösödésre van szükség, fintorogva elfogadott szélsőségesekre és folyamatos önkontrollra, ha baloldali rasszizmusba, cigányozásba, bunkóságba futunk, éppen úgy, ahogy a jobboldal teszi. Mármint a politikusok részéről, mert a publicista ilyesmit nem tehet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +78 ( 96 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Összefogni. Hát…, 4.8 out of 5 based on 68 ratings

  • Hozzászólások(212)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

212 Reader’s Comments

  1. Igen!
    Pártokra kell szavazni!
    Nade ezekre???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Spiegel angol nyelvű kiadásában azt írják, hogy nem javulnak Mo. Berlinnel, és az EU-val való kapcsolata.
    3xbóvlis: “Ha az ember az Oroszo. és a Németo. vezette EU közötti közeledésről olvas, kinéz az ablakon, hogy a kertben vannak-e még a gyerekek.”
    Valóban egy diplomáciai analfabalta!
    Más:
    Milliárdokkal tartozik az állam a beszállítóknak.
    Akkor hogyan is van az a 3% alatti hiány?
    Más:
    Novembertől már mindenki dolgozhat – mondá a vekkeres.
    Amikor már az idénymunkák is befejeződnek és a hólapátolásra lehet majd esetleg számítani?
    Más:
    Felcsút a nagy játékosok pályájára tévedt a kaszinómutyival. Ebből az üzletből kiszállni nem, csak kihalni lehet. Itt nem sallerek szállnak majd a levegőben…
    Más:
    Osztogatás és fosztogatás a jövő évi költségvetésben – ennél a cikknél olvastam egy nagyon szomorú hozzászólást, a jövő évi választáshoz.
    “CSALNOD KELL VIKTOR! A sajátjaid koncolnak fel, ha veszítesz, mert félnek a demokratáktól, a jogállamtól, mert a 3 éve tartó fülkeforr. puccs miatt börtönbe kerülnek….megteremtetted hozzá az alapot! Ezért csalnod kell!!!!
    Készülnek-e már az OVB-nek az útmutatásaid, készíti-e már Tőkés püspökfalatod a szavazati leveleket? Kész-e a terv a nemzetközi megfigyelők kigolyózására, az ellenzéki erők negligálására?
    Viktor a szenny, a mocsok, a csúszómászóid megfojtanak, ha nem nyersz… CSALNOD KELL!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/316129_mi_lesz_orbannal_ii.
    Sajnos nincs igaza Mihancsik Zsófiának, én inkább Niedermüller Péter véleményét osztom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. csakén
    2013. július 19. péntek
    08:50

    Ez a szerencsétlen már nem tudja kihez beszél. Egyébként egyetértek, Orbánt a saját hiénafalkája fogja felfalni, pont ugyanúgy mint Scart a hiénái a The Lion King ben. Ő azt hiszi Sztálint vagy Hitlert koppintja, valójában hihetetlen de, Scar-t. Úgy is fogja végenzi.
    .
    Orbán már túl sokat hatalmaskodott velük és szédítette őket ahhoz, hogy elfelejtsék neki. Már régen várják az alkalmat, hogy a torkának essenek, mindenki utálja őt. De mindenképpen Orbán a felelős már mindenért és ezt ő is tudja, azt meg, hogy hogyan végzi, már kezdi érezni a zsigereiben.

    .
    Valószínűleg úgy lesz ahogyan megjósoltad. De a csalás már nem lesz elég neki, mert buta és napról napra butul. Már elkezdődött amit viszont én jósoltam egyszer, kezd rosszul kombinálni.
    .
    Az ő szemétkedésre kreált kis agya már nem elég ahhoz a nagy kaliberű játszmához amivé ezt felduzzasztotta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Kedves csakén és sedona

    Na ez az amit egy éve hajtogatok szinte mániákusan. Csalni fog, nem kicsit ,nagyon. Ezért tartom ÓRIÁSI tévedésnek a bojkottnak még a gondolatát is.!!!!!
    ( ha nem ez lenne a helyzet ,akár még támogatnám is.)
    orbán retteg a választásoktól ,a megmérettetéstől ,a bukástól és legfőképpen a sajátjaitól!!!! Életében nem kapna akkora ajándékot ,mint a bojkott. a határon túli szavazatok nem sokat számitanak ,hiszen pontosan arra nem szavazhatnak ,ami különlegesen fontos ,az pedig az egyéni.ha a jobbik nem akar együtt bukni a fidesszel és inkább 2018 -ra hajt ,akkor nem áll ezekkel össze. Itt már nem az a kérdés ,hogy akarja e a fidesz a jobbikot ,hanem ,hogy a jobbik akarja e a fideszt. És figyeljétek meg ,ha a fidesznek kiesik a csöcsike a szájából ,ezek egymást fogják széttépni, mint a süllyedő hajó dúsgazdag utasai azért a néhány helyért a mentőcsónakban. Bojkott helyett a mi oldalunk inkább minden erejével forszirozza a totális nemzetközi kontrollt egy etikai -szakmai lista alapján. Mondassák ki ,hogy a nemzetközi élet legfontosabb szereplői (EU , USA, Németország ,Franciaország csak abban az esetben hajlandó elfogadni a választás eredményét ,ha az minden szempontból maradéktalanul hiteles és kontrolált lesz. Akkor is csalni fognak ,mert nem tudnak megváltozni és az a politikai vezér ,aki még egy egyszerű éles interjútól is fél ,az hogy retteghet egy bukástól. Az igaz volt ,hogy csak egyszer kell nyerni ,de akkor nagyon , ez forditva is igaz . csak egyszer kell vesziteni……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. csakén
    2013. július 19. péntek
    08:50
    A viktátort nem kell biztatni, ő tudja mi a dolga, és teszi is. Az egész választási rendszer a csalásra épül. Ha nem áll egy fegyveres őr minden urna mellett, akkor újra számoláskor biztos a Fidesz győzelem, külföldről meg annyi szavazatot hoznak amennyit csak akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Bocsánat, nem akarom lenyúlni mások véleményét, mindig úgy írom, hogy olvastam, idéztem az olvasott cikkek hozzászólásait, de ami igaz, egyet értek velük.
    A hazai újságok hozzászólóinak nagyon nehéz a narancsos vakegerekkel, tisztelem a kitartásukat, a mindennapi sértések elviselését sokan nem bírják és akkor jön a kitiltás, a vakegerek legnagyobb örömére – de le a kalappal a kitartásuk előtt, küzdenek, én rég kiszálltam, már csak olvasom ott a híreket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Az ország veszejtőnek nem kell csalnia, mert Áder mindenképp neki osztja a lapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. 3xbóvlis: “….a történelem megadta nekem az esélyt…”
    A 2,7 millió vakegér adta meg – de nem jól intézte a dolgokat, így a magyar történelem szemétdombjára kerül!
    Pedig csak kevesebbet kellett volna markolni és nem a népet lenyúzni, de akit a bosszú vezérelt a zemútnyócév miatt és büntetni akart, az elveszítette a realitásérzékét és így végzi – ebből nem nem lehet jól kijönni, túl mélyre süllyedt, az idő pedig elfogyott!
    Kár – mert mindannyiunk borzalmas vesztesége ez a három év….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Allen Stewart Konigsberg

    Barry1!

    A múltkor olvastam, hogy valamelyik ker. csatorna keres látnokot! Jelige: Nem baj, ha nyugdíjas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. 14.19 perc
    BUX : -4.5 %
    OTP: – 11.7 %
    Ez nagyon durva!!! Kussolni fognak róla ,majd a 2021 -es
    úszó VB-t fogják nyomni ezerrel ,minden csatornán.
    Komolyan mondom : ÜGYESEK!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. ASK

    Én néznök vagyok ,nem pedig látnok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. ASK és Barry.
    :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. BARRY, 09:12, ugyan mar!! Te almodozol. Mar 2010-ben is csaltak! És ?
    .
    Egyébként miböl gondolod, hogy csalniuk kell? Ez egyaltalan nem biztos. És ha csalnak, akkor mi lesz? Megmondom neked : semmi, lasd 2010- et, meg Tavares jelentés, meg Velencei Bizottsag , stb…
    .
    Valami Taveres 2. majd megallapitja, hogy csaltak, aztan a magyar parlament meg kimondja, hogy menjenek a francba. Ne csak nézz, hanem lass is!
    .
    Irod : …«a határon túli szavazatok nem sokat számitanak » . De éppen, hogy sokat szamitanak épp azért, mert nem lehet öket megszamolni, gondolom, hogy Tavares nem a postastol fog érdeklödni ez ügyben. A boritékokban érkezö szavazatokkal azt csinalnak, amit akarnak, valoszinüleg erdélyi halottak is fognak szavazni, erre is volt mar példa és orban majd megköszôni nekik, hogy raszavaztak.
    Én a jövöbe latok és mar latom, hogy orban még neked is levélben fogja megköszönni, hogy raszavaztal, aztan mondhatod, hogy nem, az csak esetleg Tavarest fogja érdekelni, de a tavarist nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. miaszösz Ha 2010-ben ellenzékből tudtak csalni,akkor meg is érdemeljük. De tartok tőle,hogy akkor nem csalás miatt nyertek. A határon túli szavazat a106 egyéninél akkor se számit! Ez pedig tény! ( én erre utaltam). Azt ,hogy csalni fognak ,azt nekem magyarázod.??? Engem lassan már pszihiáter kezel e miatt. Szerinted megusszák ,szerintem meg nem ! Tényleg fogadnék veled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. “Az egyik kutya, másik eb” mondás legalizálja ezt az ocsmány kormányt!
    “Először a gazdagokat kell jóllakatni, hogy majd a szegényeknek is adni tudjunk!” Három éve fosztogatja a szegényeket és tömi a gazdagokat, de még mindig nem elég nekik! A legkisebb bérből is adózni kell, pl. Plagizsolt pedig alig adózik!

    Sedona
    Barry1-nek az a véleménye, hogy 2014 végére biztos a bukás. Ez nem zárja ki azt, hogy előbb nem lehet! De így legalább van egy végső megoldás. 2014, csak kitartás! Fogadjuk el Barrytól, még rágondolni is jó!

    Filmcomnak
    Mindenedet nem olvastam, ezért most lehet, hogy pusztába kiáltok. Akkor nézd el nékem kérlek!
    A BMW-s szűzszőkétől indulnék.. Ahhoz, hogy összehozza azt a BMW-t, ahhoz nem elegendő a tehetsége és az áldozatkészsége, sem a dolgozniakarása. Vevő is kell a szolgáltatásra, kell egy kör, aki fizetőképes rá. Sőt azt is kiemelném, hogy ez a tevékenysége nem is „termelő”, hanem szolgáltatás, amely a dzsidipit nem növeli. Röviden: kell piac, és méghozzá olyan, amelyik eléggé feltőkésített. Kellően gazdag országnak kell lenni ahhoz, hogy az üzlet jól menjen.

    Egy szegény országban, ahol egyeseknek a száraz zsemlye jut a kukából, másoknak a cumi whiskyvel, ott ez se megy nagyon. És persze más se, és ez a lényeg. Az ilyen országban nagy lesz a feszültség. Ezt a feszültséget vagy tudatosan levezeti valaki valamely szintre, vagy egyszer kisül. A nyugati világ erre rég rájött és megtanulta, hogy nem elég csak a cirkusz, enni is kell adni a népnek. Ehhez alakították ki a demokráciát, amelyben az állam ellenőrzött és ezáltal biztosított, hogy az összedobott pénz újraelosztása az igazságoshoz közelítsen. Mondom KÖZELÍTSEN.

    Orbán (vagy inkább tanácsadói) a fáról leszállva a fejlődés egy fokán elakadt. Rájött, hogy itt kapitalizmus lett, és szerinte az ilyesmiben gazdagoknak lenni kell, ezért az újburzsoáziát kell kialakítani. Az meg már természetes, hogy ahol gazdagok vannak, ott szegényeknek is lenni kell. Hát Istenem! Vannak. A differenciát már nem érzékeli, nem is érdekli – és ez lehet a bukója. Asszem legkésőbb 2014 végén! (Lehet, hogy sokkal később.)

    Gyorsítani kéne a változást! A feszültséget kéne növelni ahhoz, hogy hamarabb bukjon, de amikor már százezrek éheznek, akkor ez a módszer véres ügy. Helyette a felvilágosulásnak kéne következni, ehhez kéne az ellenzék. De azok pancserok. Persze sok mindenen múlik még, de én ezt látom lényegesnek.

    Most térek ki arra, hogy rendszerváltás utáni ténykedés milyen volt. Megteremtették jól-rosszul a kapitalizmust a „termelőeszközök” magánosításával. Ez elkerülhetetlen lépés volt. Megindult az eredeti tőkefelhalmozás az akkori szabályozási feltételek mellett. Többnyire szabályosan, kicsit szabálytalanul. Ki közelebb fért az infókhoz ki kevésbé, ki mert, ki totolyázott. (Én a totolygós tehetségtelenek közé tartozom.) De nagy szakítások nem voltak, és a demokrácia fennmaradt. Akkor is úgy lopták a közpénzt, hogy kiszagolva a lehetőséget, vagy „kitalálva” az igényt 150millás pályázati munkához a haveroknak szóltak, hogy pályázz 300 és 400 millásan, és akkor mi megszerezzük 200 –ért. Aztán visszaadták a segítséget. Közben vagy csak, löktek a döntéshozónak is.

    2010 után megváltozott a demokrácia. Orbán demokráciaképét eddig másként hittem, de tegnap Orbán végre megmagyarázta a WSJ-ban: “A mi felfogásunkban a demokrácia két kulturális alapelvre támaszkodik: az első az, hogy Isten teremtett bennünket a saját képmására, a második pedig, hogy ebből adódóan bűn annak elpusztítása.” (http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=663199)
    Ebben az új világban senki nem szólhat ahhoz, hogy az állam (Orbán: az állam én vagyok) hogyan oszt. Működik a korrupció, amely csak a közpénz ellenőrizhetetlenségén múlik, a fenti példa 150milliósát ma 400-ért Simicska és szinte kizárólag ő szerzi meg. Már nem is kellenek ehhez hamis versenyzők. Ő kapja és kész!

    Na kedves filmcom ezért ne mondd azt hogy az elmúlt 23 év gazdasága! Az csak 20 év gazdaságpolitika, 20 év demokrácia volt, aztán következett 3 év rablás. Így egyszerűen, és Isten képmására teremtve.

    Most még a képiesség érdekében egy példa: Dubai. Vanak akiknek tíznél is több autójuk van. Van akinek ezüstből készítették a Lamborghinijét. Még az sem zavar engem, hogy nem a tehetségével, sem a sok munkájával szerezte. De a frászt se érdekli, amikor mindenkinek megvan a legszükségesebbje és halat is tud tenni az asztalra.

    Hű de kiömlengtem magam! Sokáig nem fogok szólni. Üdv mindenkinek és hideg sört ebben a kánikulában!
    Latyapatya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Mihancsik Zsófia szerint 2014-ben veszít a “választásokon” a fideSS, és ebből indítja a gondolatmenetét.
    Nem tudom, honnan veszi, miben bízik. Ha csak 20% szavaz rá, és a többi mind ellene, akkor is nyerni fog, mert az ő kezében vannak a választási bigottságok, a szavazatösszesítő rendszer, és a bíróságok is, nem beszélve a médiáról, amelyik nem csak utána, hanem előtte is elvégzi a feladatát.
    De jó lenne, ha igaza lenne, de nem hiszem. Egyelőre csalódtam benne. Bárcsak csalódnék a csalódásomban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Mégis írok!
    miaszösz!
    Én azt nem hiszem, hogy a választási csalást az EU lenyeli. Mint ahogy a Tavares sem fog elmúlni csak úgy. Nincs annak vége. Lásd Kacinskyt (Most lecsesz Barry mert nem tudom hogy kell írni, de egye fene!), aki a csuti nyomdokain halad. Már két renitens! Nem tűrhetik el, ki kell rúgjonak bennünket! Ez persze nekünk nem lesz jó, de hogy mi lesz, azt nem tudom. Azt biztosan érzem, hogy nem lesz síma ügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Ha ez igaz, hogy az EU-ban Orbánnak adnak igazat a gazdasági tevékenységében és elnézik, mennyire nyúlja le a közös kasszát a társaság, amíg a hiánycélt teljesíti akkor azt hiszem, nincs tovább maradásom ebben az országban !
    Ha az ellenzékre nem számíthatunk és az EUban sem , akkor most hogyan tovább?
    Én nem bírok tovább 4 évet ezzel a bagázzsal lehúzni többet :(((((
    Azt hiszem, nekem is gondolkodnom, kell, egy remek Európai országgal kapcsolatban (Svájc, Hollandia, Norvégia )
    Maeldronnak már sikerült, most rajtam a sor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Még egy kis piros betűs hír :”Orbán: tíz évig maradhatnak a különadók”
    MICSODA?????
    Soha az életben nem kerülünk ki ebből a gazdasági helyzetből!
    Csakén gyönyörűen felvázolta a dolgokat és néha egy – egy hírhez még mi is hozzáadunk egy párat!
    Gazdaságilag lehetetlen lesz itt rendet tenni , – a magánnyugdíj lenyúlására gondolok elsősorban, azt hogyan és miből fogják kompenzálni azoknak akiktől elvették – de ez lesz a legfőbb problémája a soron következő kormánynak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Kedves Latyapatya

    A szőke BMW-s csaj szolgáltatási tevékenysége , már hogy a francba ne növelné a GDP-t??? ( ezt csak a Klinkhammer-Frankenstein mondja).
    Munkahelyeket tart fent( konditerem, fodrász, butikok , wellness, fitness, Rossmann személyzet ezek szja-ja, , Áfa, jövedéki, forgalmi adők ,járulékok stb……) Itt van csak igazán hozzáadott érték.
    Nyugi,erre pedig van kereslet ,ha tényleg minőségi a cucc. Legalább is az utóbbi pár ezer évben mindig volt.
    Girbegurba
    Szerintem a menetrend a következő
    1. Választás
    2. Csalnak
    3. Belebuknak
    Most ,ha tetszik ,ha nem legitimnek tekintik őket ,mert miaszösz téved, nem csalással nyertek 2010-ben ( Ezzel csak magunkat kábithatjuk. )
    DE a következő választási csalásokat úgy eladni ,mint a konzultációs levelezgetést, azt NEM LEHET!!!!! Egy csalás után NINCS LEGITIMÁCIÓ!!!
    Akkor meg semmi nincs,csak kártyavár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Latyapatya

    Százszor leirod ,hogy Jaroslaw Kaczynski.
    Nyugi nem rugnak ki senkit( pláne nem a 40 millió lengyelt)
    Minden megy a maga útján. Ezt magunk választottuk. Megérdemeljük.
    De akkor se nőnek a fák az égig. És milyen alapon várunk mi bárkitől
    is bármilyen segitségeT, ha már MI IS előre!!!!! elfogadjuk ,hogy úgyis csalnak!
    És akkor mi van??Ezt be kéne már fejezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Attila

    Maradj már, jó hely az a Miskolc!
    A gazdaság viszonylag hamar rendbehozható. A fejek kipucolása sokkal nehezebb lesz. De annak is eljön az ideje. Nézd meg a németeket. Honnan jutottak hová?? Ki gondolta volna 1940-ben ?? Ez nem fog olyan sokáig tartani.
    Ha egyszer kiesnek a hatalomból egymást ( és főleg a vezért) fogják szétcincálni:
    És te ebből akarsz kimaradni? Na ne má’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Barry1: röviden, mert dolgoznom kéne.
    .
    Kétféle választási bojkott van.
    .
    Az egyikre akkor van szükség, ha vannak választható jelöltek, de választási csalásra lehet számítani. Ilyenkor a tömeges bojkottnak lehet olyan hatása, hogy a csalók számára kínos a győzelem, újválasztást kell kiírni, nemzetközi megfigyelőket hívni, stb.
    .
    Az ilyen típusú bojkottot azért tartod, hogy tisztességes küzdelemben indulhasson a tisztességes jelölt. Ennek a bojkottnak végső soron a győzelem a célja.
    .
    A másik típusú bojkottot lényege, hogy nincs kire és nincs miért szavazni. Ebben az esetben az egyetlen, amit győzelembe hozhatsz, az a tisztesség. Ennek a bojkottnak nem az a célja, hogy a megfelelő jelölt normális körülmények között induljon, hanem az, hogy te ne legyél bűnös. Azzal, hogy résztveszel a borzalomban.
    .
    Bár a fenti két esetet nehéz tisztán szétválasztani egymástól (minden szavazó másképp gondolkodik), és tudtommal a történelemben nem fordultak elő választási bojkottok százai, amelyek alapján osztályozni lehet, mégis úgy érzem, a képlet világos.
    .
    A második típusú bojkottról van szó, mert:
    - Nincs normális jelölt.
    - Nem lesz valódi választás.
    - Aki diktatúrában “választásokon” indul, legitimálja a rendszert.
    .
    Lacinak tökéletesen igaza van. Vannak dolgok, amiket nem lehet visszacsinálni. Aki szavaz, azt modja, hogy “hát lehet, hogy diktatúra van, de mégse”. A mégsincs-diktatúra típusú emberek a rendszer részei.
    .
    Nem a legszebb módja a szüzesség elvesztésének, azt hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Jellemző az is, hogy a média (hvg-index-atv) is csak ezt a két semmirekellő szerencsétlent nyomja, meg néha a DK-t, de Bokrosékra szokás szerint egy perc se jut.
    .
    Gondolom, túl értelmes a programjuk (felelősségvállalás, tandíj, piacgazdaság, stb.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Csányi eladta a részesedését az OTP-ben.
    .
    Ebben a hírben az az érdekes, hogy nem rohangálnak rémült emberek ordítva az utcán. Holott lenne miért.
    .
    Ha megnézzük az eladás körülményeit, amikor eladta, az árfolyam már nagyot zuhant. Aki ici-picit fogalkozott tőzsdével, az tudja, hogy ez nem tervezett eladás volt, hanem hirtelen rémület. (Ha csak ne totál idióta Csányi, de azt nem hiszem.)
    .
    Márpedig ez azt jelenti, hogy hamarosan még rosszabb lesz a helyzet. Hatalmas zuhanás várható, és az OTP rántja magával a tőzsdét, a forintot és a gazdaságot.
    .
    Valami nagyon csúnya dolog van a levegőben ott, azt hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. http://www.hirhatar.hu/hir/a-spekulacio-vegtelen-tarhaza
    Csányi? Nem csányi? 3,14csányi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Tegnap éjfélig tévéztem.
    Oliver Cromwell életének egy szakasza volt a téma, az angol demokrácia kialakulása.
    Érdekes film volt, az iskolai tanultak csak részben köszöntek vissza (részben elfelejtettem, vagy anno meg sem tanultam)
    Mindenesetre megállapítottam, hogy nem szűzlányok gyülekezete hozta létre, kemény harcok, fejhullások előzték meg. Viszont megvolt az akarat az emberek tömegeiben.
    Hát ez a tömeg hiányzik itt és most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Sanyi most ugy döntött, hogy hentes lesz, csak meg ne artson az a sok hus!!
    .
    http://nol.hu/gazdasag/ide_viszi_csanyi_a_penzt__gigavagohidra_kellhetnek_az_otp-forintok?ref=sso
    .
    A bank szakmat inkabb atengedi a Matolcsy-Orban parosnak, Matolcsynal a deviza, Orbannal az unios pénzek meg a takarékok… meg az OTP…
    Eddig az IMF jart a «mi bankunk» hirében, most az OTP-n a sor, elvégre az is 3 betüs… 

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Maeldron

    Majd ha már nem dolgozol, és lenne egy kis időd,néhány pontban vagy mondatban felvázolnád azt ,hogy egy esetleges bojkott szerinted hogy zajlana le
    (részvétel , %??? ? lebonyolitás , utómunkálatok stb….)
    Milyen hatásai lennének( rövid ,közép, hosszútávon ,, társadalmi következmények,legitimitás stb…. Segitene megszabadulni ezektől vagy csak
    q büszkék lennénk az elveink nem feladására, szárnyalnánk a magasban ,mint az erkölcs bajnokai orbanisztánban. Sorry, kedves Maeldron ,de nekem és sok más embernek , akik soha ( még az elmúlt rendszerben sem) nem voltunk a diktatúra részei, momentán nincs 30 évünk várni.
    Magyarul , megkérdezem : Szerinted a bojkottal van esély ( előbb) elzavarni ezeket oder nicht? Nagyon kérlek ne értsd félre ,de most az erkölcsi meg az elvi blablát mellőzzük. komolyan kérdeztem. Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Szenzor,
    Javaslom, kellemes olvasmány:
    Hegedűs Géza: Vasbordájú szentek.
    Ha jól emlékszem, úgy kezdődik, hogy “A hóhér már öt napja imádkozott.” (A király lefejezése előtt.) De lehet, hogy hét napja, nem emlékszem pontosan. Mindenestre arról a korról szól a regény, benne Cromwell és kortársai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Barry1,
    Nincs esély. De arra van, hogy hosszabb távon (nem 30 év, sokkal rövidebb) fenntartsuk a lehetőségét.
    Ha részt veszünk a választásoknak csúfolt csalásokon, akkor eljátsszuk ezt az esélyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. girbegurba.

    Annak se látod ,akár csak elméleti esélyét sem,hogy az általad is csalásnak
    csúfolt választások tényleg kiverik az összes létező biztositékot úgy itthon mint külföldön is? Szerinted egy EU tagállam megteheti azt ,hogy minden kontroll nélkül,csak úgy bemondja a választások eredményét ,azt mindenki tudomásul veszi, teljes marad a legitimitáció??? Gondolj arra ,hogy ez milyen folyamatokat indithat el, fertőző, ragályos ,nem beszélve a vérszemről.
    ( Kaczynski, Románia, Bulgária,Litvánia, esetleg Fico)
    Ezt nem hiszem.Lehet ,hogy nincs igazam ,majd meglátjuk.
    Válaszokat ide várom a “Minden hatékony megoldás érdekel” jeligére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Barry1,
    Nem az a lényeg, hogy egyenként otthon maradjunk, hanem hogy megtagadjuk ettől a fasiszta rendszertől a legitimitást. Persze, jó lenne szigorú és pártatlan külföldiek ellenőrzése a “válsztásokon”, de nem a technikai lebonyolításon múlik az eredmény. A választási hadjárat már régóta tart, nincs szabad sajtó, és attól tartok, hogy tiszta lebonyolítás mellett is a fidesz nyerne. Az agymosás működik, és a mai mszp meg a többiek viselkedése csak igazolja, hogy az emberek már korábban elfordultak tőlük. A rendszerváltás nem hozta meg a reményeket, és sokan visszasírják a jó kis dagonyát.
    Ne felejtsük, hogy mi a vesztesek oldalán álltunk 45-ben. Csehszlovákiát és Lengyelországot lerohanták a németek, nem csoda, hogy a csehek egész másképp viszonyulnak a fasizmushoz, és a lengyeleknél sem jött be a Vatikán számítása. A fasizmussal igazán csak Nyugat-Németország számolt le (a DDR nem), és Magyarországon most feléledt. Ehhez kellett politikusaink sötétsége és cinizmusa is, de volt mire építeniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Az kellene, hogy nagyobb szervezetek (pártok és szakszervezetek) együtt megtagadják az együttműködést a NER-rel. Csak hát erre semmi remény.
    (A gégédre hurkol statáriumot / És tapsolnak hozzá a rongy árulók: / Bücherek, Popperek, Peyerek / … Ez ugyan kommunista induló, de ez a része találó és aktuális.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Barry1: az elüldözésükre most nincs esély, de hát ki mondta, hogy van? Nem is lenne korrekt dolog leváltani orbánt. Az ország láthatóan sokkal több rosszat érdemel, mint amennyit az elmúlt három évben kapott. Ha nem így lenne, akkor nem nőne a fidesz népszerűsége. De hát nő.
    .
    Az “ellenzék” abban versenyez, hogy ki tud orbán viktorabb lenni orbán viktornál. Erre azt mondom, akkor már jobb az original. mesterházy csak olcsó, kínai utánzat lenne.
    .
    Ez a bojkott olyasmi, mint egy DNS bank. Elraksz pár magot jobb időkre. Hogy ha majd a radioaktív felhő elvonult az égről, legyen mit elültetni. Addig várni kell a bunkerben. De ha nincs génbank, nem lesz vetés száz év múlva sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. “Szerinted egy EU tagállam megteheti azt ,hogy minden kontroll nélkül,csak úgy bemondja a választások eredményét”
    .
    Egy EU tagállam megteheti, hogy 2013 Németországát a hitleri németországhoz hasonlítja, széles nyilvánosság előtt, másodszor? Szerintem a németek, ha csöpp eszük van, azt gondolják, hogy “akkor a magyarok pukkadjanak meg”. Most nagyon-nagyon eufemisztikus voltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. girbegurba: “Az kellene, hogy nagyobb szervezetek (pártok és szakszervezetek) együtt megtagadják az együttműködést a NER-rel.”
    .
    Nemrég belenéztem a Havas a pályán adásába. Havas azt mondta, hogy azt el kell ismerni, hogy milyen jó, hogy az orbán kormány helyrehozta az szdsz legnagyobb hibáját (bűnét?), mert hát a sorkatonaságot nem lett volna szabad eltörölni. Lám-lám, most is milyen jól jött volna az árvíznél.
    .
    És a klubrádiós nő bólogatott, hogy bizony, ami jó, azt el kell ismerni, hogy visszahozták a készenléti sereget.
    .
    Korábban többször védtem Havast, hogy bár tahó, van benne értelem. De tegnap azt gondoltam, hogy két ekkora primitív állatot az életben nem lenne szabad még egyszer adásba engedni. Menjenek pakolni a homokzsákokat a gátakra. Oda valók értelmileg.
    .
    Most komolyan. Ez annyira retardált gondolatmenet volt. Olyan, mintha kényszermunkával építenének vonatsíneket, aztán azt mondanák, hogy lám-lám, milyen nagy hiba volt eltörölni a rabszolgaságot, pedig remek síneket lehet lerakatni rabszolgákkal.
    .
    Ennyi értelem van Havasban. Meg abban az idióta …ban.
    .
    Azért, mert 5 évente van egy árvíz, ahova egyesek eleve szeretnek kimenni homokzsákot pakolni (mert többnek érzik magukat tőle, és ez jó, ezzel nincs semmi baj), miért is kéne mindenkinek elbarmolni egy évet az életéből? Hm?
    .
    (Én például tök szívesen adok akár pénzt is azért, hogy valaki pakolja a homokzsákokat, és így mindenki jobban jár. De hát ehhez nem kell túl sok ész.)
    .
    Na most, ez az ellenzéki tévé, és az ellenzéki értelmiség. Nem tudom eldönteni, hogy csak csontig be akartak-e nyalni orbánnak, vagy tényleg ekkora elmebetegek.
    .
    De ahol ez az ellenzéki értelmiség, ott simán elfér 100 év orbán uralom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. Aki lemínuszolt, az is menjen el egy évre sorkatonának, kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Barry1
    2013. július 19. péntek
    09:12

    A bojkott kettős élű kérdés.Az egyik, hogy használ-e? Szerintem sem mert mint egyszer írtam, Orbán a távolmaradtakat is aktív szavazóknak fogja feltüntetni, ráadásul a saját javára, azaz rá adtak szavazatot.
    .
    A másik aspektus, amit Bartus vetett fel, hogy szabad-e egy demokratának részt venni egy nyilvánvaló csalásban, egy megrendezett szavazásban.
    -
    A nemzetközi kontroll az egyik legjobb megoldás amit én is felvetettem a lehetőségek között, de hogyan lehet megvalósítani, főleg, hogy őket is be ne csapja, és ha becsapja is mit tudnak tenni??

    Ha mi nem szervezzük meg, akkor várhatunk a hazaiakra vagy az ellenzékre. Tehát akkor mi. De hogyan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. El kell olvasni Róna Péter nyilatkozatát a Tavares-jelentésről – nem az a vége, hogy egy ejnye-bejnye!
    Ezért is köpköd most már mindenkire a 3xbóvlis – nem kirúgnak bennünket, csak felfüggesztenek…..nincs szavazati jog, nincs pénz, mindenre az lesz a válasz, hogy megtettétek-e amit elvárunk, hogy a jogrendet visszaállítjátok az EU-nak megfelelően vagy függtök, lógtok – én ezt vettem ki a soraiból, de mivel ezt itthon még senki nem foglalta össze, – de lehet, hogy én rosszul értelmezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. girbegurba, Maeldron

    Nekem nincs időm a DNS bank időt kivárni. A ” pukkadjon meg” ,az a játszótéri homokozóban van inkább ,nem a diplomáciában. Azt nagyon károsnakk tartom ,hogy a mi oldalunk is teli torokból harsogja: Hogy nincs mit tenni , Úgyis nyernének ,még fair körülmények között is. Ezzel kvázi előre legi timizálják a csalásokat. A média dologban igazatok van ,de egy bizonyos szint felett biztos ,hogy keményen kontraproduktiv.. Egy trafikosnak ,akit úgy vágtak ki a trafikjából mint macskát………. ,annak ugyan mit tud eladni a lakájmédia???És egyre több a trafikos , azok rokonai ismerősei . Lassan már csak kétféle polgár marad. Trafikos és esztergomi,és még nem is szóltam az esztergomi trafikosokról.Na, ezeket ,hogy fogja elkápráztatni a kossuth rádió vagy az MTI hirgyár.?? Ezeknek kurva fontos lesz a 2021-es úszó VB, mikor frankón 47 ezerből tengődik.Nem a közvéleménykutatók hazudnak ( kivéve századvég, nézőpont),hanem NEKIK HAZUDNAK a megfélemlitett emberek. Még ha lenne is esélye,hogy simán győznének ( egy frászt!!!), akkor se kellene ezzel teleüvölteni a világot. Nem okos dolog. Szerintem meg pontosan az lesz a vesztük,hogy túl simán tudnak bármit megtenni.teljesen kikapcsolt a veszély érzékelőjük és totálisan elszállt velük a ló. Külföldön is.orbán azzal veri a mellét ,hogy igenis kiszámithatatlanok leszünk ,még legalább 10 évig. Ez nektek nem mond semmit????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Barry1: azért “harsogom” ezt, mert a “mi oldalunkon” körülbelül 100 000 ember van. Ennyi mert szembeszállni – nem harc, hanem egy aláírás erejéig – Orbánnal. A többi számomra hulladék.
    .
    (Nem, nem állítom, hogy aki nem írta alá, az nem lehet rendes ember, biztos van egy-két elfogadható mentség, például, hogy nyaralni volt, de 100 000 lett a végeredmény.)
    .
    Most hallom, hogy az ország nagy része az egri bankrablónak drukkol, mert “végre valaki ebánt a köcsög bankokkal”. Ugyanaz, mint a whiskys rabló esetén. Az előbb beszéltem németországba emigrált ismerőseimmel, mondták, hogy számukra ez felfoghatatlan. Kérdeztem: mióta éltek kint?
    .
    orbán is a nép gyermeke (image-et nyomja), ő a legnagyobb rúzsa sándor az országban (bár egyben a legkisebb is), ő fog aztán igazán jól elbánni a “köcsög bankokkal”.
    .
    Demján kiborult, Csányi több mint 10% zuhanás után kezdte el árulni a saját bankjának részvényeit. Pániknak hívják az ilyet. Ez mindent elmond a folytatásról.
    .
    Úgy hallottam, a CIB januártól kezdi a kivonulást. (Pedig ők a fidesznek legjobban benyaló bank.)
    .
    Erre bajnai meg mesterházy annyit bír mondani, hogy nem is olyan rossz a közmunkaprogram. havas meg a klubrádiós … annyit, hogy az szdsz legnagyobb bűne a sorkatonaság eltörlése volt (de most a vezénylőtábornokúr árvíz közepette helyrehozta, “ami jó” – a diktatúrában -, “azt el kell ismerni”).
    .
    Az ország meg örül, ha valaki megszivatja végre a “köcsög bankokat”.
    .
    100 évnél kevesebb orbán uralom nem is lenne fair.
    .
    Én csak azt a 100 000 embert sajnálom, akiben legalább annyi volt, hogy a MNYP aláírással beintett (meg aki még olyan alkat, hogy megtette volna, de például nem is volt tag.)
    .
    A többi, felőlem, mehet a levesbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Németországot véletlenül írtam kis betűvel. Elnézést. A többit direkt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. 3 millió ember fejéhez pisztolyt fogtak – a munkahelyüket féltve és bízva abban, hogy lesz majd állami nyugdíjuk visszaléptek (páran letétbe helyeztek valami nyilatkozatot, hogy kényszerítve érezték magukat), – így elérték, hogy sem magán sem állami nyugdíjuk nem lesz, hol van már az a 3 ezer milliárd, de ez egy főpróba is volt!
    Mit meg lehet tenni itt az emberekkel – mennyien is tiltakoztak, törtek és zúztak – ja, az 2006-ban volt, bocs!
    Ezután már ment simán minden, mint kés a vajban – még visszamenőlegesen is törvénykeztek, volt egy kis tüntetés – de aztán hazamentek, a munkatörvénykönyve, az alkotmányunk, iskolák, eü, jogbiztonságunk, röviden: az életünk hever romjaiban….
    Viktor a király….te tetted ezt király – mondhatjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Maeldron
    Valamiben nagyon tévedsz! Nem azért nem tiltakoztak a manyuposok mert egyetértettek, vagy féltek.
    Azért nem tiltakoztak, mert ebben az országban rendszerváltás óta ilyet senki nem mert tenni! Remélték hogy ellentételezik, ha most nem, akkor majd a nyugdíj számláikon! Álmukban sem merték hinni, hogy egyszerűen kirabolja őket a kormány!!! Mert nem ezt harsogták!!!
    Teljesen félre van vezetve a nép! reggeltől estig azt hallják, hogy jobban teljesít az ország! Most kezdik megtapasztalni, hogy bizony itt egész másról van szó!
    Nem mentegetni akarok én senkit, mert mélyen elítélem én is a hallgatást,csak látom, hogy miből tájékozódnak egyszerűék. Nyomják a propagandát 1000-el,de már nem hisznek,már kétségbe merik vonni a hatalom szavát…
    Hosszadalmas lesz ez nagyon.Ezek a hülye ellenzékiek meg nem mernek radikális eszközökhöz nyúlni. Azt hiszik megússzák az egyértelmű elköteleződést. Nem fogják.Csak sajnos akkorra már az ellenzéknek sem fog hinni senki!
    Most kezdenek ébredezni,mert most már leszámoltak az illúzióikkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. csakén: jobb helyeken erre mondják, hogy terroristákkal nem tárgyalunk. Engem sosem érdekelt a MNYP számlám (sőt, nem szerettem), egészen addig, amíg a fidesz el nem akarta venni.
    .
    Aki nem mond nemet a zsarolásra, meg is érdemli.
    .
    Nem kell csodálkozni azon, hová jut az ország. 100 000 ember nem fog csodát tenni. A magyarok 3%-a ér valamit. Pont annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. bumburi: de hát az a röhejes az egészben. Hogy egyrészt *mindenki* szólt, hogy ki fogja őket rabolni a kormány, úgy értem, Mesterházy, Bajnai, Bauer, Gyurcsány, Bokros. Tehát tényleg csak az nem tudta, hogy nem kap érte semmit, aki vakon hitt.
    .
    Másfelől, a nevezett urak közül senki nem tett semmit. Az égvilágon semmit, egyetlen szalmazálat sem gördített a malomkő elé. Szervezett, érdemi ellenállást egyedül a VDSZ mutatott.
    .
    Amúgy vissza lehet vezetni ezt is oda, mint az összes többit: a bankok iránt érzett gyűlölethez. Az antiszemitizmushoz. “Eltőzsdézték a pénzt a gonosz pénztárak.” Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Lehet hogy ez a nép eljutott a létezés olyan bölcs fokára hogy ha már “meg kell fulladni egy tóban” akkor nem szánalmasan kapálódzva, hanem méltósággal egy két bugyborékot engedve csendesen elsüllyedve…
    Elnézést az akasztófahumorért…!
    Engels azt mondta: “Minden ami megtörténik igazolja létét”…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Bocsánat, nagyon fontos dolog kimaradt – egyéni számlákon nyilván fogják tartani a visszalépettek pénzét!!!!
    Nem tehetik meg, hogy felvezetik egyéni számlára, mert akkor szerepelnie kell a költségvetésben, és akkor már konkrétan ott lenne, hogy nincs ott!))))
    De Selmeczi nyugdíjvédelmi nem hagyta, hogy eltőzsdézzék…ha majd elszabadulnak az indulatok, jó lesz ha ez a nő valahova az űrbe inal – 3 millió haragja elől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos