Buják Attila: Rikoltozás a bérceken 2013. július 31. szerda 9:10

Buják Attila: Rikoltozás a bérceken

Érces brigadérosi hangját zengték a közeli bércek. Ilyenkor, politikai uborkaszezonok s egyéb üzemzavarok idején jön el az ideje annak, hogy a magyar jobboldal szakrális vezetője táltos-mezét felöltve igét hirdessen a jövőnek, Európának, a havasoknak, általában a kozmosznak, lazán. Őszintén szólva ezt sem hittük volna huszonvalahány éve. Hogy a kollektív nemzeti önfertőzés bajnokai egyszer a bálványosi oltárkőről indítanak rohamot a hazai modernitás, az európai integráció, a transzatlanti gondolat, a nyugatosság, a fertőzött, bűnös Budapest ellen, miközben ellenfeleik mazochisztikus gyönyörben fetrengve viselik a csapásokat, még adnak is rá némi kakaót. Merthogy a tusványosi délutánokat a valaha még domináns baloldali sajtó tette nemzeti eseménnyé, nem kétséges. Ott nyüzsögtek most is.

Orbán erdélyi szózatai – ne legyen cseppnyi kétség bennünk – rég nem az „össznemzetről” szólnak. Míg az évezred elején a hazai baloldal volt a kirohanások tárgya, most, miután hazai ellenfél lényegében nincsen, s a miniszterelnök is európai rendű-rangú politikussá léptette elő önmagát, Európát és a világot böfögi le az erdélyi oltárkőről. Európa kontra Közgép – ez korunk fő tartalma. A szóvirág (korunk fő tartalma) magyarázatért kiált. Politikai oktatáson állt elő a kérdéssel agyszövet hiányos őrmesterünk egyszer. „Mi korunk fő tartalma elvtársak? Marhák!” S mivel egy kicsit bávatagon néztünk, meg is oldotta a kérdést. „Ennyit se tudnak? És maguk mennek egyetemre? Korunk fő tartalma a két világrendszer harca.” A legfrissebb orbáni verzió szerint „korunk fő tartalma” a nemzetállami súlypontra helyezett sikeres magyar válságkezelés. Világos, hogy miután jelen állás szerint ezt az elő-balkáni superman-t, boszniai pasit, havasalföldi vajdát haboznak Európában el- és befogadni (a nyugati sajtó citromdíja szerint Orbánt és a cseh Milos Zemant minősítették Európa vezérbunkóinak) a nemzetállami alapokra helyezné a súlyt. Csak még nem tudja pontosan, hogyan és mennyit. A hazai alapok ugyanis gyöngécskék. Erőinkből csupán arra futja néha, hogy hazarugdaljuk az IMF pesti rezidensét, hogy a lába se érje a földet.

Őszintén szólva, ezt sem hittem volna valaha. Aminthogy azt sem, hogy a román vendéglátók milyen végtelen türelemmel tűrik a havasok bércein rendezett évi rendes magyarológiai szarvasbőgést. Szerintem élvezik. A román nemzetstratégia épp ellentétes. Lényege nem az elkülönülés, a sértődés, a dafke, a permanens nyugatellenes lázadás, hanem a mézesmázos integrálódás, alkalmazkodás. Csakhogy velük meg az a baj, hogy az istennek se akarják őket integrálni. Így aztán jól meg vagyunk lőve, nyakig ülünk a hűs Szent-Anna tóban. És egy kicsit már bugyborékolunk.

45 Reader’s Comments

 1. Be kéne vennünk a majdan létrehozandó új alkotmányba: a magyar miniszterelnök-jelöltnek egy független, nemzetközi bizottság előtt kell bizonyítania, hogy elméje ép. Csakis ezek után lehessen miniszterelnök.
  Addig meg itt van nekünk ez a kótyagos sunyi pacák.
  Mikor zavarjuk el már végre?
  Persze előtte pakoljon ki mindent a feneketlen zsebéből! Bánya, szőlő, földbirtok mind-mind vissza! Stadionok építését a magánvagyonára terhelni, őt életfogytig leültetni.

 2. ” a román vendéglátók milyen végtelen türelemmel tűrik a havasok bércein rendezett évi rendes magyarológiai szarvasbőgést. Szerintem élvezik.”
  Nem csoda: Transsylvania terület lakosságának 74%-a román nemzetiségű, ahogyan a 2,5-2,5%okat kitevő cigányság és németség sem magyar. Azaz: nem csoda, hogy a 20% Herrenvolkoskodását nehezen visszafojtott gúnyos kacagással fogadhatja a magabiztos többség országa, hiszen az orruk előtt egy zajongó, de tehetetlen kisebbség képzeli magát expanzív képességű, világhódító árja fajnak, olyan röhejes jelképrendszert használva, amely bizonyítatlan, hogy megvolt-e az ókorban, illetve kié volt, és ráadásul mindezt a nevetséges erőlátszat-fitogtatást (ahol az erő a látszat, és a látszatot tekintik erőnek, vö. demagógia) még a folyamatosan elmaradó “nemzeti felkelés” szánalmas-unalmas színuszhullámaival is tarkítják, hiszen a hangulatemelést követően, a jelszavakhoz illő háborús lépések helyett mindenki hazamegy. Risum teneatis, amici?
  Önök talán megállnák nevetés nélkül az ilyesmit?

 3. Csak a baj ott van hogy a kozmosz ..uvvául les…rja az ilkyen rikoltozást.
  Meg még a tágabb Európa is.
  (Tőmagyarok nem.)

 4. Most asztat hallom hogy Idióta Tökkés ” Védhatalmi Szerződés ” elnevezésű baromságot akarja kiterjesztettni a Duna-Tisza közi nagyhatalommal , Erdély fölé.
  Na ebből lesz csak mulatság mega a közröhely.
  Ha ennek Európa-szerte híre megy.

 5. “Aminthogy azt sem, hogy a román vendéglátók milyen végtelen türelemmel tűrik a havasok bércein rendezett évi rendes magyarológiai szarvasbőgést.”
  Elrettentő példa gyanánt engedik be, hogy élőben tanulmányozhassa az ifjabb nemzedék az előző rendszerük diktátorát.
  Az őshüllőket is megnéznénk élőben, ha lennének.:)

 6. Ideje átállni a vezér oldalára.
  Aki még megteheti tegye meg.

  Az ellenzék-nek esélye sincs nyerni 2014-ben.

  Nem a vezér nyer, az ellenzék veszít.

  Hogy szavaznának már Mesterházira ?
  Minden mondatát kétszer javít ki. Hadar, kapkod.
  Nincs egy gondolata, amit érthetően és lineárisan képes lenne elmondani.

  VESZTES.

  Bajnai ?
  Minden mozdulata hamisság, kitalált mesterkélt, művi.
  Minden arckifelyezése, szemöldökmozgástól a száj-grimaszig,
  megjátszott álság. A teljes tesbeszéd és metakommunikáció arról szól, hogy minden hamis.

  HITELTELEN.

  Koherens programot egyik sem fogalmaz meg.

  Ők veszítik el a választást a vezér javára.

  Dacára annak, hogy az emberek váltani szeretnének.

  KARRIERISTÁK ELŐRE a VEZÉR KEBELÉBE:

  MÉG NYOLC ÉV VAN BENNE MINIMUM.

  Addig az ország kiürül – ha lesz még hova menni.

  Én is indulok, bár 52 vagyok.

  Messziről nézni ezt a szörnyet nagy mulatság lehet.

 7. ” Védhatalmi Szerződés ” ?????
  1) Minek?
  2) Tőkés üzenget fű alatt, vagy csak én lettem paranoiás, hogy a véd+erő/hatalom német tükörfordítása Wehr+Macht?

 8. “Most asztat hallom hogy Idióta Tökkés ” Védhatalmi Szerződés ” elnevezésű baromságot akarja kiterjesztettni a Duna-Tisza közi nagyhatalommal , Erdély fölé.”
  .
  Szerintem ezt nem Tőkés találta ki, csak ő adja elő.

 9. Szóval az azért nem semmi, hogy a magyar politika oda juttatta Magyarországot, hogy barátaink nincsenek, szövetségeseinket magunkra haragítottuk, történelmi múltunk miatt eddigi fő szövetségesünk jóindulatát elherdáltuk. Talán még emlékszik mindenki a “szegény Merkel” kiszólásra. Most már csak az a 20 forintos kérdés marad. Tényleg ez lenne a Nemzet érdeke? Ha nem (mert szerintem nem) akkor ez meg mi? Aztán azt is érdemes lenne definiálni, hogy: Ki a nemzetellenes ?

 10. Magyarország előbb-utobb karanténba kerül,hohy ne fertözze meg a szomszédait.

 11. “Ha egy erős és nagy nemzet nacionalista, az veszélyes de, ha egy kicsi és gyenge nemzet nacionalista, az nevetséges.” Cebe László: Gondolatok
  - Amikor ez a kicsi, de nevetséges nemzet lassan adagolva megmérgezi a többi nemzetet, akkor már figyelni kellene, már meg kellene szólalnia a vészcsengőnek.
  Ezért nem értettem a román határőrök kinevetését és annak 0 visszhangját, amikor hamvakkal futkorásztak országunk nagyjai, némi kis diplomácia bonyodalom kerekedett, de aztán csend lett!
  Talán Ponta ezért jött el az MSZP kongresszusára – hogy megmutassa, ilyenek a kultúremberek, akik nem diplomáciai analfabalták!
  Egy normális országban köteles már nem pöffeszkedne a pulpituson!
  Na, de ugye….
  És akkor ilyenek követelnek tiszteletet!

 12. “a nyugati sajtó citromdíja szerint Orbánt és a cseh Milos Zemant minősítették Európa vezérbunkóinak 2
  .
  Szerintem Orbánnak itt ezen a téren teljesülhetnek vágyálmai és nem csak Európa vezérbunkója lehet, hanem világuralmi törekvései is valóra válnak és az egész világ vezérbunkójává léptethetik elő.

  Világbajnok.

  Sőt a kozmikus bunkó címet is megpályázhatja. Amellett kezeltetnie kellene istenkomplexusát mert az mindig csak növekszik és rosszabbodik valahányszor magasabb díjazást ér el, akár csak a bunkó kategóriában is.

 13. ezt nem t’om, megosztottam-e már…
  ha mégis, akkor legfeljebb újra:
  ..
  Petőfi Sándor – bonhomme:
  ..
  Senyved a magyar, mert…
  ..
  Senyved a magyar, mert
  Már mindent elkúrtál.
  Szenved a lelkem, mert
  Teljesen felhúztál,
  Teljesen felhúztál,
  Pöttöm kis Mihályka,
  Nagy-Magyarországnak
  Önjelölt királya!
  ..
  Szádban sok a duma,
  Olykor ki is fakad.
  Szívedben is folyton
  Fortyog az indulat.
  Verjem most a nyálam?
  Mondjam, hogy leverlek?
  Apád ugyan nálam
  Jobban nem nevelt meg.
  ..
  Látszatbéke honolt
  Édes hazám felett;
  Demokrácia volt,
  Immár fasizmus lett.
  Minderről te tehetsz,
  Az isten verjen meg!
  Ha tovább mesterkedsz,
  Méltóképp lakolsz meg!
  ..
  (alternatív változat)
  ..
  Leshet a botor, mert…
  ..
  Leshet a botor, mert
  Viktor kaszál ott már.
  Tesped a beste, mert
  Degeszre lakott már.
  Degeszre lakott már
  Pöttöm kis Mihályka,
  Ennek a világnak
  Legnagyobb svihákja.
  ..
  Teli van a tököm!
  Szétvet az indulat!
  Bicskám beléd bököm!
  (Tényleg jó gondolat!)
  Kedves mákvirágom,
  Mondtam, hogy gebedj meg?
  Kívánom s kivárom,
  Hogyan lesz neked nyekk.
  ..
  Mikor meggyet loptunk,
  Emlékszem, nevettél.
  Már akkor nagy szád volt,
  S hogy Vezérré lettél,
  Minket már nem szeretsz..
  Az isten verjen meg!
  Ha tovább mesterkedsz,
  Ezerszer bánod meg!
  ..
  Ehelyt, 2013. június 06. éjfél után

 14. Eagle
  Olvastam, hogy milyen szerencsétlensége a világnak, hogy Hitlerből nem lett egy befutott festő!
  Most itt állunk mi is befürödve, mert a mi turulban született kormányfőnk nem lett egy befutott focista, majd egy jó edző, nagy bánatunkra, mit veszítettünk!))))
  Így lett nekünk egy országmegosztó/rontó, sallert osztogató, diplomáciai téren bugris, agresszív kismalacunk!
  A legnagyobb tragédiánk, hogy ez egyes magyaroknak és romániai testvéreinknek most nagyon is tetszik – persze a mi kárunkra – pedig mi emlékszünk, hogy ők mit tettek, akkor télen!

 15. @csakén
  .
  Igen erre én is gondoltam, ha ünnepelték volna mint csodacsatárt most jobb lenne mindannyiunknak. Csak hát szegényke nem tud focizni, mert mást sem tudott csinálni mint felvágni mindenkit a focipályán ami legalábbis ott nem elég a világhírnévhez.
  .
  Akkor támadt az ötlete, hogy megteszi ugyanezt nagyobb léptékben, egy országos pályán és be is jött neki.

  B szektor stílusban indult a miniszterelnöki székért “hajrá Magyarország” és bejött neki. Most megmámorosodott a sikertől folytatja ahol abbahagyta, kezez, műeséseket mutat be, megvezeti a bírót , felvág mindenkit, tizenegyesre játszik a műeséseivel, újabban kicselezi és felvágja a csapattársait is. nagyon rászolgált már a piros lapra, vagy ha az nem megy mert lefizette a bírót akkor remélem valaki felvágja végre őfelségét, hogy hordágyon viszik le és vissza se jön többé, vagy ha azt nem legalább elfogy a türelem lelátókon és benyomulnak a “szurkolók” a pályára és kezelésbe veszik a mi botlábú csodacsatárunkat aki harmadrangú felcsúti futballista stílusban akarja vezetni az országot és elkápráztatni az EU-t.

 16. Mikulásch :
  Van abban még akár 20 év is !!
  ( Aggya ‘Sten hogy téveggyek.)

 17. BMK:
  Indifferens hjogy ki találja ki , a tököspap vezette elő.
  De egyébként ilyen baromságot senki nem találna ki rajta kívül.
  Ez az ember nem normális. Agyára ment a pánlikás pálinka meg a hosszú évek alatti önmegtartóztatással álcázott titkoskéjvágy..

 18. Kalous:
  Hát ezért röhög ezen aki csak hallja , kivéve a Román Miniszterelnököt , aki azonnal felháborodását fejezte ki a dolog miatt. ( Plitikai haszonkovácsolási célzattal persze.)
  Gondoljunk bele : két EU tagországról van szó .
  Addig adig szarakodnak a hülye tőmagyarok míg Románia bevezeti ismét a határőrizetet és a vízumkényszert rendelnek el velünk szemben !

 19. Eagle
  2013. július 31. szerda
  16:40

  Aztán még pávatáncot is lejt :-)

 20. Geyza
  2013. július 31. szerda
  17:00 Nézze, én nem fogok csodálkozni, ha egyszer csak igaza lesz, és egy ország megunja, hogy egy idegen ország folyamatosan saját belterületeként interpretálja a másik egy országrészét. Vö. “Magyarlakta” c. műsor a királyi tévén. (Nem kicsit kínos az idegen területek magyarrá hejretyutyutyúzása.)

 21. ” a havasok bércein rendezett évi rendes magyarológiai szarvasbőgés”

  Már ezért megérte rámenni ma a A.Szavára. :DDD

 22. Mindennek eljön az ő ideje…Majdcsak besokallnak.
  http://hvg.hu/vilag/20130731_Kiborult_Tokes_mondatain_a_roman_kulugy

 23. Tisztelettel jelzem mindenkinek, hogy ’számkivetettségünk’ utolsó hónapja következik
  Ennél rosszabb soha ne legyen ezeken az oldalakon, és legalább ennyire tudjunk egymással kommunikálni.
  Bumburi és Csakén elvette a kenyeremet, úgyhogy nekem csak a kalács maradt!
  Éjféltől indulna NYÁRI SZÜNET III. de a fent említett társaink már beindították, csatlakozzunk hozzájuk.

 24. A Milos Zeman csak ezüstérmes bunkó lehet – utcahosszal lemaradva.
  Minket nem lehet felülmúlni csak úgy.

 25. A Szent Anna toban ? Csak szeretnenk. Amiben most MO bugyborekol, az suru bana, budos, fertozo massza. Uszni nem lehet benne, kimaszni nagyon nehez ( a tobbiek ugyis visszahuznak) egyetlen lehetoseg a merules.

 26. ki ez a ……?

 27. A helyi lakosság ment megcsodálni, hogy milyen lehetett a kárpátok géniusza valaha, de csak egy gyenge gagyi utánzatot láttak, egy impotens szarvas bőgését a havasokban.

 28. Mit szólnátok egy új névhez ?
  A nemzeti dohánybolt után ” Nemzeti Törpe “

 29. Idézet a facebookról:
  “Nem tudom kinek a fejében fogant a Tusványos elnevezés, ami a szép Tusnád-fürdő és a hangulatos Bálványos településnevek összevonásának az eredménye, de ritka ronda név. A köznyelv már csak Posványosként emlegeti. A posvány mocsaras, ingoványos területet jelent, ami nem biztonságos és nehezen járható. Van ilyen a politikában is. Ilyen posványos területre tévedt Tusványoson Orbán Viktor, amikor sok egyéb mellett a nemzetpolitikáról beszélt. Kiemelte: a kettős állampolgárság intézményét a Fidesz vezette be. Így lett szerinte a magyarságból világnemzet. Ennek az új fogalomnak a bővebb értelmezésétől tartózkodott, a mai napig senki sem tudja, hogy mit jelent. Hacsak azt nem, hogy ettől nagyon erősek lettünk, és már nem csak Európa, de az egész világ félelemmel teli tisztelettel és irigységgel tekint ránk, magyarokra. Biztosan így is van, nem a világ, hanem Orbán szerint. És amit az első számú vezető gondol és mond, azzal minden hazáját szerető magyarnak illik azonosulnia. Aki nem azonosul? Az a NER árulója. A kommunisták szekértolója.
  .
  A határon túliak egyszerűsített honosítása nem új keletű gondolat, sokan szót emeltek érte. Többek között 1992-ben Konrád György, számos alkalommal a Magyarok Világszövetsége, majd az MDF képviselőcsoportja 2003-ban és 2004-ben több alkalommal. Csapody Miklós, Dávid Ibolya és jómagam egyéni indítványokkal is próbálkoztunk, sikertelenül. Abból indultunk ki, hogy az EU csatlakozásunk a Schengen-i határ miatt esetleg nehezítheti a kapcsolatokat az anyaországi és a határon túl élő magyarok, családok között. Az akkor hatalmon lévő MSZP-SZDSZ kormánytöbbség nem tűzte napirendre a javaslatot, pedig, ha akár kormány előterjesztésként is elfogadják, akkor elmaradt volna a 2005. decemberi gyászos népszavazás, ami az MSZP vereségének sarokpontja lett. Az MDF törvényjavaslatait szinte szó szerint átvette 2010-ben a Fidesz, ami nem baj, de kiegészítette a kettős állampolgárok szavazati jogával, amiről az MDF javaslatokban szó sem esett. Ez már baj. Mikola miniszter az első Orbán kormány idején már említést tett a szavazati jogról, miszerint ha a Fidesz megteremti a választás határokon túli lehetőséget, akkor negyven évig nem lehet leváltani.
  .
  Itt húzódik meg a lényeg, ugyanis az SZDSZ kiválása után az ellenzék, vagyis az Fidesz-KDNP és az MDF többségben volt, elfogadhatta volna a kettős állampolgárságról szóló javaslatot, de akkor a Fidesz ezt nem szorgalmazta. Csak később, a kétharmad birtokában, a szavazati joggal felékesítve. Hát mi ez, ha nem határokon túli voksvadászat? Mert ez nemzetpolitikának nem nevezhető. Ez színtiszta Fidesz politika, illetve a hatalom mindenáron való megtartásának politikája.
  .
  De lássuk mi az ára mindennek, ha már nemzetpolitikáról beszélünk. 2010 nyarán, Csáky Pál, az MKP elnöke, hiába igyekezett meggyőzni Orbán miniszterelnököt, hogy a kettős állampolgárságról szóló törvényt csak az éppen esedékes szlovákiai választások után fogadja el az országgyűlés, mert végzetes lehet a kampányban az MKP-ra nézve, Orbán nem hallgatott rá. A kettős állampolgárságról szóló törvényt minden szlovák párt felhasználta a kampányban a magyar párt ellen, aminek eredményeképp az MKP kiesett a szlovák parlamentből, és azóta sem került vissza. A HÍD-MOST a legésszerűbb magyar-szlovák formáció, ami a felvidéki valóságot képezi le, hiszen a szlovák magyar együttélés nemzeti, történelmi és földrajzi adottság, amit nem lehet megkérdőjelezni. Ennek ellenére Bugár Béla persona non grata kormánykörökben. Az egykori MDF javaslatok mindegyike tartalmazta, hogy a törvény elfogadását kétoldali egyeztetéseknek kell megelőzniük, ne érezzék beavatkozásnak a szomszédos kormányok. Ez Orbánéknak nem volt fontos, egy világnemzet nem egyeztet senkivel, nemhogy a szomszédokkal.
  .
  Az egyeztetések hiányában a magyar állampolgárságot felvett felvidéki magyaroktól a szlovák közigazgatás megvonta a szlovák állampolgárságot. Nem elég, a magyar párt kiesése a szlovák parlamentből, az szlovák állampolgárság megvonása szülőföldjükön tette hontalanná a magyarokat, elveszítve a betegellátástól kezdve számos állampolgársághoz kötött közszolgáltatást. A magyar kormány pedig hallgat, mert úgy látszik, fontosabb a Visegrádi Négyeken belüli jó viszony a szlovák kormánnyal, mint a rászedett magyarok sorsa. Felvidéken nem sok szavazatra számíthat a Fidesz, mert ha minden állampolgárságot felvett magyar rájuk szavaz, akkor is csak ezer körüli voks jön össze. Ugyanis nagyságrendileg ilyen számban vették fel a magyar állampolgárságot.
  .
  A Fidesz nemzetstratégiájának része, hogy a legnagyobb lélekszámú határon túli magyar közösség legnagyobb múlttal és taglétszámmal rendelkező pártja, az RMDSZ nem szerepelt a Tusványosi rendezvény meghívottai között, csak méltatlanul alacsony szinten. Igaz, Orbán fogadta Kelemen Hunort, de egy semmit mondó sajtónyilatkozaton kívül más nem történt. Az orbáni nemzetpolitika részeként, a magyar-magyar kapcsolat, legalábbis az RMDSZ és a Fidesz között hűvös, és a találkozó azt üzente, hogy az is marad. Ott ült viszont Orbán mellett Tőkés püspök, az egyik Fidesz kreatúra elnöke, és sokat szerepelt Toró T. Tibor, a másik RMDSZ rivális pártformáció. A kettő együttes befolyása a román politikai életre nyomokban sem éri el a Fidesz által utált RMDSZ befolyását.
  .
  A Tusványosra időzített autonómia kampány, 119 településen tízezer ember részvétele a tüntetésen több, mint szerény. A szinte csak magyarlakta Székelyudvarhelyen alig háromszáz demonstráló, lesújtó eredmény. A kampány ugyanis nem az autonómiáról szól, azt nem ilyen eszközökkel lehet elérni. Az autonómia kampány az RMDSZ kiszorításáról, a két FIDESZ-barát párt térnyeréséről szól. Ennek a kampánynak van is kézzelfogható eredménye, a Marosvásárhelyre és Nagyváradra tervezett konzulátusok felállításához úgy tűnik, sikerült elveszíteni a román kormány hozzájárulását. Az ügyeiket intézni kívánó magyarok utazhatnak akár néhány száz kilométert Kolozsvárra vagy Csíkszeredába. Autonómia nincs, viszont konzulátus sincs.
  .
  A többi orbániáda a szokásos ismétlés volt. Rezsicsökkentésről, az EU elleni szabadságharcról. Szóba került a KÖZGÉP, mint nemzeti büszkeség, a magyar nemzeti tőke zászlóshajója, viszont nem esett szó az első Orbán kormány nemzeti favoritjáról, a nyoma veszett VEGYÉPSZER-ről. Akire a Fidesznek már nincs szüksége, azt eltakarítja, az már nem létezik. Feltűnő volt a Fidesz nagyágyúinak távolléte. Semjén pártelnökön és Németh Zsolt államtitkáron kívül a maradék LMP társelnöke volt még jelen. Nem tudhatjuk, Orbán vágyta-e az egyedül létet, vagy a többieket nemzetmentő munkájuk akadályozta a részvételben. Lázárt a trafikügyek, Rogánt a bankok és a multik elleni harc tarthatta-e távol, végül is mindegy.
  .
  Tusványoson ugyanis semmi sem fog múlni. Orbán fejében a helyzet változatlan. Határozottan folytatja azt a felelőtlen politikát, ami sokkal kilátástalanabbá tette a felvidéki magyarok helyzetét, és egyre inkább megosztani akarja az erdélyi magyarságot.
  A helyzet változatlan, tovább az orbáni úton. Erről szólt Tusványos.”

 30. gets

  Szerintem teljesen felesleges elemezgetni ,hogy ez a szerencsétlen elmebeteg mit zagyvál össze. Komolyan nem értem ,mikor értelmes emberek órákon át ragozzák a semmit. Hogy ezt miért mondta, meg mit akart üzenni. Szerintem ezen már régen túl vagyunk. Ez akkora baromságokat hord össze ,meg a csak az ő fejében meglévő virtuális világról süketel, hogy az elképesztő. Más már régen valami gumi szobában ücsörögne ennek a töredékéért. Bálványfürdő semmi másról nem szólt mint hogy al és felcsúti
  vitéz orsós cipolla megzakkant. Ilyen egyszerű.

 31. gets

  Toro T. ,a Tőkés féle párt (EMNP) párt vezetője . A MPP elnöke Biró Zsolt
  ( előtte Szász Jenő volt). Ezek egymást ki nem állhatják
  A körülményeket ( és a helyszint) figyelembe véve ,nem tudom orbán fogadta e Kelement vagy forditva.Maradjunk annyiban ,hogy találkoztak. ( meglátogatta, felkereste stb……. ) Mindenesetre Hunor bátyám volt otthon.

 32. Kiértékelhetetlen az olyan komment, amely egyszerre több témakört ölel fel. Az olvasó az egyik meglátással egyetért, a másikkal nem, így aztán nem tudja a véleményét egy plusszal, vagy egy mínusszal “honorálni”.
  Próbáljuk meg a látszólag összetartozó, ám kapcsolataiban széteső, más-más területre is kitérő kommentárjainkat külön-külön publikálni!

 33. KB
  Gondolom az én hsz-emre reagáltál.
  Véleményem szerint az idézet egy korrekt sokrétű állásfoglalás, ami talán egy volt MDF-es klaviatúráján született – nem hiszem, hogy jogom lett volna szétdarabolni, habár az FB-n megjelent szövegek szerzői jogi szempontból szabad prédának számítanak. :)

 34. A romániai demokratáknak ingyen reklám ez a kelekótya Viktor a fehér lovon belovaglós Tömjén Zsótival egyetemben.

  A románoknak és a székelyeknek nincs más dolguk mint a hasukat fogni a röhögéstől ,hozzá szoktak Nicolae Ceaușescu uralkodása alatt ehhez ,
  Ő is a Kárpátok Géniuszának tartotta magát . A medvevadászatot úgy szerette mint a mi kis stadionépítő trafikmutyis lángoszlopunk a labdarúgást.

 35. lovastengerész
  Én sajnos nem úgy látom, mert a romániai testvéreink elfelejtették már, hogy miért is lőtték le az fénylő csillagukat, a Kárpátok Géniuszát!
  Most pontosan egy olyanra készülnek szavazni a mi kontónkra!
  Nem akarom elhinni én sem, hogy Sütő András népe ezt teszi, de valami azt mutatja, hogy nagyon sokan átmentek az asszonyverő pap hívőinek sorába.

 36. csakén

  Lehet ,hogy igazad van . De nem biztos. Ott is van néhány cöf szerű lény ,meg ahogy a tévében láttam pár hülye gonoszfejű vénember.
  Nézd meg a romániai választásokon a két fidesz kreatura párt alig kapott szavazatot

 37. Ny.Sz. IV-ben írtam, hogy ehhez kell a csalás, mert megvan az állampolgárság, minek menjenek szavazni, egy-két hálás fideszes rajongó biztosan, de talán többen nem veszik a fáradságot….viszont erről szól a választási csalás, még a temetőkből is jöhetnek a szavazatok!
  Azer mondták, hogy kétféle szavazója lesz a Fidesznek, halottak és agyhalottak!

 38. Már mondtam . A csalás lesz a vesztük.

 39. csakén
  A székely embert csak egyszer lehet átverni már kezdik kapisgálni azt,hogy ez a kettős állampolgárságos cirkuszt csak a szavazataikért csinálta a Fidesz , a külföldi magyarok ha akartak 2010 előtt is lehettek kettős állampolgárok .

 40. lovastengerész
  Majdnem megnyugtattam magam a székelyekről írtak miatt, aztán tegnap meghallgattam egy nagyon mélyen hívő, székely nőt….huh, kész, ha ezek fele ilyen sötét, hasonlóan az itthoniakhoz – hát felhagytam minden reménnyel!
  Ezek az emútnyócévre nem emlékeznek, hogy mit műveltek a Kossuth téren!
  Akkor hogyan is emlékeznének arra, hogy miért állították azonnali ítélettel falhoz csaut! Mert úgy legatyásította a népét, mint ami most nálunk megy?!
  Úgy fognak segédkezni a levélbeli szavazásnál a csalásokban, mint a kis angyal!
  Mondjuk úgy, hogy a székelyek sem a régiek….

 41. csakén
  Reménykedjünk, hogy a te általánosításod sem ér többet, mint a székely “szúz keresztényé”. :’(

 42. gets
  Én nem reménykedem – legfeljebb majd kellemesen fogok csalódni….
  E-TV-ben is hallgatom a szentfazekakat – az ATV-ben is és olvasom a csíkon az üzeneteket – az nekem éppen elég, akik regisztrálnak azok mind szavazni is fognak és tudjuk, hogy kire!
  Akik pedig kint dolgoznak, azok majd nem szavazhatnak levélben, mert tudják róluk, hogy tkp. már a lábukkal leszavaztak, amikor elmentek….

 43. csakén
  2013. augusztus 10. szombat
  13:29

  Hallottam én is – ha jól emlékszem – Márta asszonyt. Az volt az érzésem, felolvas egy előre megírt szöveget ! Vicsek F. próbált kérdéseket közbeszúrni, sikertelenül.
  Buzgó egyházfi írhatta neki, és az engedelmes hívő szépen teljesítette a feladatot.

 44. Amire a Márta asszony nem emlékszik…..nekem egy rémálom volt!
  Ez lemaradt az előbbi hsz-ből!


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók