Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Az összefogás dala 2013. június 20. csütörtök 5:13

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Az összefogás dala

A legjobb, amit a demokratikus ellenzék tehet ebben a helyzetben az, hogy megírja az összefogás dalát. Házunk előtt, kedves édesanyám, van egy magas olajfa! Vagy valami ilyesmi, nem akarok tippeket adni, mert túl jó az ízlésem a kampánydalocskákhoz, de minden jobb annál, mint amit most csinálnak, akkor meg miért ne röhöghetnénk legalább.

Jobb, mint ez a dögletes unalom. Ez az egyeztetés az egyeztetésről a szétlopott ország nyirkos díszletében. A kétségbeesett miniszterelnök-jelölt keresés a fürdőszobában. Dumb és Dumber. A kisebbik rossz is rossz. A demokratikus ellenzék jelöltjei alkalmatlanok Orbán leváltására, a magyar szavazók tisztában vannak ezzel.

Nem arról van szó, hogy erőskezű vezérre vágyom, mert erős kézre a sivatagi törzseknél, a folyamatosan háborúban álló majáknál és a rettegéssel kormányzott banánköztársaságok esetén van szükség, semmi sem indokolja, hogy egy perem-európai kisállamot valami hülye hadfi vezessen, aki csak háborús metaforákban képes kifejezni magát, és feleségének is annyit vet oda reggel indulás előtt, hogy lemegyek a közértbe, megharcolok a tejért, mindjárt jövök.

Leváltásához sem Bruce Willisre van szükség, de nem ártana, ha az ellenzék jelöltje legalább lenne valamilyen. Erre semmi esély.

A demokratikus jobbközép bevonásának mítosza káros és felesleges, mert semmi mást nem árul el, mint hogy Magyarországon 2014-ben nem lesz annyi liberális és baloldali szavazó, amennyi képes lenne elzavarni a Fideszt. Ez egyébként igaz lehet, de akkor el kell fogadni, és nem egyesével levadászni a jobboldal kevésbé züllött figuráit, mintha ők lennének a jövő zálogai, hanem felkészülni a hosszú ellenzéki létre, és elgondolkodni azon, miért nincs szüksége a magyaroknak szabadságra, demokráciára, jogállamiságra és egyebekre. Mert nincs szükségünk ilyesmikre, köcsög Európa, rovásírásos Windows, úri huncutság csak a szabadság, nem kérünk belőle.

A magyarok boldogan hallgatták, hogy félázsiai származékok, akik csak az erőből értenek, majd egymásra néztek, és konstatálták, hogy a főnöknek megint igaza van. Milyen pontosan megragadta lényegünket, ez ám az államférfi! Nap mint nap bizonyítjuk.

Nem azt mondom, hogy minden magyar aljas és gyáva, de szükség esetén bármikor demonstrálni tudják többségüket. Benyaljuk a legócskább dumákat és úgy viseljük a dögcédulát, mintha kitüntettek volna minket, parádézunk kitérdelt mackónadrágunkban, és várjuk a segélyt. Nem zavar minket, hogy kicsesznek velünk, mert a kommunistákkal még jobban kicsesznek, bár nem tudjuk, kik azok a kommunisták, Gyurcsány Ferencet kivéve, de vele meg nem is csesznek ki, úgyhogy lennie kell még egy csavarnak a történetben. De mindegy, megvárjuk, rossz fogakkal és rossz közérzettel, de néha mégis felnevetve, ha valakinek még nálunk is rosszabbul alakul az élete, mert végre vannak alattunk is a táplálékláncban, kommunisták, európaiak, pirézek, romák és buzik. Mindegy, csak győzzük le őket.

A nemzeti dohányboltok semmiben sem különböznek az elhurcolt zsidók lakásaitól. Az állam valakitől elvesz, az állam csókosainak visszaoszt. Az állam megmondja, kik a becsületes árusok a Józsefvárosi piacon, az állam megmondja, hogy kinek jár a földbérlet, az állam megmondja melyik isten jó, és melyik nem, mert az állam tudja, mi magyarok pedig megköszönjük, hogy leveszi a döntés terhét a vállunkról, hiszen mennyivel nehezebb lenne élni, ha nekünk kéne kimazsolázni a kofák, építőipari cégek, trafikosok és istenek közül a számunkra leginkább megfelelőt!? Mondja csak meg a miniszterelnök, hogy melyik közértben, melyik kenyér a jó, és holnaptól azt veszem. Én és még pont annyi magyar, hogy minden maradhasson a régiben.

Ennek az ördögi körnek a megtöréséhez több kell, mint egy túlmozgásos ifjú szocialista, vagy egy puhapöcsű technokrata. Lehet, hogy a több sem lenne elég, de megpróbálni talán érdemes, mert ez a mostani bénázás nem vezet sehova. Illetve dehogynem, pontosan a Nemzeti Együttműködés Kánságába, ami persze nagyon magyar, nagyon konzervatív, csak visszaránt minket a nyereg alatt történő puhításhoz és az erjesztett kancatejhez.

A magyar recept semmit sem változott, csak megzavart minket a rendszerváltás körhintája kicsit, de most minden visszatérhet a régi kerékvágásba: a tehetséges magyarok elmennek innen, mert fontosabb nekik a szellem világossága, mint a nemzet akolmelege. A többiek pedig itt maradnak szívni, többségükben a nyomor szélén káromkodva, neurotikusan és sértetten lökdösik egymást a zöldségespult előtt, mennek valahová, ahol semmi keresnivalójuk, aztán dühösen visszajönnek, mintha más küldte volna őket, az elit pedig bankettezik, bankettezik folyamatosan, rossz zenéket hallgatnak drága öltönyökben, kitüntetik egymást kis- közép- és nagykeresztekkel, megpróbálnak választékosan beszélni, és élvezik, hogy ezt a nyelvet senki sem érti, éjfél után megfogják a pincérnő seggét, hajnalban pedig lövöldözni kezdenek az összelopott műtárgyakra, mert megtehetik.

És még örülni is fognak, ha a szomszédjaink a ricsaj miatt felhúznak körénk egy zajvédő falat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (158 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +219 ( 229 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Az összefogás dala, 4.8 out of 5 based on 158 ratings

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. @ptg
    Egyetlen internetes portálra sem cserélném le a Népszavát! Amíg van. Sajna látva a fennmaradásukért zajló küzdelmet, lehet, hogy meg vannak számlálva a napjaik.
    Sokat segít ebben a zűrös világban az eligazodásban. A net csak kiegészítőként jöhet szóba.
    Sajna ismerősi körben körülnézve, sem a net sem a nyomtatott sajtó nincs nagy hatással az emberek többségér, inkább a suttogó propaganda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Van egy Bokros Lajos nevű ember a sok balfék között. Csak észre kellene venni, es használni a józan észt, ami, valóban túl sok magyar választónak elment sétálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. @vidéki
    2013. június 21. péntek
    22:19
    A Népszava is sötét, pénzért mindenre kapható, még a PR cikkekben leírtakat sem ellenőrzik le, hogy törvényes dolgok reklámozásához adják-e a nevüket. Ime ( a felesleges reklámmondatokat kihagytam ):

    “2013. május 09., 05:44 Megmarad a gázüzletág
    Nem akarja megszüntetni a gázkereskedelmi tevékenységét a Magyar Telekom, dolgoznak azon, hogy megoldás szülessen az ügyben – jelentette ki Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes. Hozzátette: elsősorban lakossági ügyfeleket szolgál ki a Telekom, azonban az energiaportfólió bevételének csak a fele származik az egyetemes szolgáltatásból, a másik fele az üzleti előfizetőktől, és utóbbiak számát szeretné növelni a vállalat.
    .
    .
    A vállalat bevételeinek tekintetében viszont továbbra is meghatározó, hogyan teljesít az energiapiac, és így rányomta bélyegét az első negyedévre, hogy az árakat a saját kedvezményeken felül plusz 10 százalékkal mérsékelniük kellett. A rezsicsökkentés így negatív hatással volt a Telekom energiaszolgáltatási tevékenységére,a hagyományos távközlési piacon ugyanakkor sikerült stabilizálni a cég bevételeit.”
    .
    .
    Ez nettó hazugság, mert csak az egyetemes szolgáltatókra kötelező a rezsicsökkentés és ez a társaság “csak” viszonteladó.
    Ezt én kommentben beírtam, talán egy Népszavától elvárható volna, hogy a kommenteket elolvassa és a törvényekkel is tisztában legyen. Nem történt semmi, maradt ez a nettó hazugság kiigazítás, helyesbítés nélkül, mert a népbutítás ezek szerint oldalfüggetlen az újságírásban.
    Számtalan kommentemet, amik azért zömében szakmai alapon, vagy törvények ismeretében születtek, hagytak, hagynak reagálás nélkül, ezzel is kvázi támogatva a jelenleg regnálók gazdaságpolitikáját.
    Én elhiszem, hogy kell a bevétel, mert anélkül nem lehet újságot kiadni, de azért kár feladni a hitelességet és lesüllyedni a bulvár szintjére ( mármint, hogy aki fizet, annak minden mondatát ellenőrzés nélkül hozzuk le ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. @vidéki
    2013. június 21. péntek
    22:19
    Bocsánat, a lényeges részekből ez kimaradt :
    Eddig összesen 1 kommentár érkezett, melyek közül a legfrissebbek:
    [bmc3000] [2013.máj.09. 20:25]
    Nem mond igazat ( népiesen hazudik ) az elvtárs-úr, mert “nem egyetemes szolgáltatók vagyunk” hivatkozással megtagadták a 10% – os gázár csökkentést és hamis számlákkal próbálnak a gyanútlan lakossági ügyfelekről még több bevételt lehúzni ( vita esetén ezeket az adatokat szívesen közzé teszem ). Ez csak a szokásos sírás, ezeket az üzletágakat azért vezették be, mert így lehet csak az átfolyó pénzhasználatból kompenzálni az extra, állítólag “nem kerül továbbhárításra” tel.adót. Sehol Európában nem lehet ekkora haszonkulccsal dolgozni a telefonos üzletben…nehogy valaki is könnyeket hullajtson a szegény telekomért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Amichay!

    Bokros is le van amortizálva.
    Mindenki taccsra van téve.
    Még a legnagyobb esély; előkapni a teljes, vagy alig ismeretlenségből személyeket, mert ezeknek a lejáratására már kevés lenne a kilenc hónap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Nagyon jó cikk! Ütős, ahogy mondjuk.
    .
    Szerintem Bajnai azonban nagyon is jó lenne. Nem kellene gyengítenie a demokratikus médiának! Lebeszélni a népeket.
    Bajnai nem technokrata. Az egyetlen, aki feljelentette Vonáékat, amikor gárda-egyenruhában jelentek meg a parlamentben. És nem sunyiban, utólag, hanem ott, azonnal bejelentette. Aki a sárlavinához azonnal odarepült – és nem a 4-5. napon, mint orbán a vörösiszaphoz. (A gátakat most hagyjuk.) Aki az egy évében elkezdte a társadalmi ellátórendszerek átalakítását, amit előtte 20 évig senki nem mert – és egy árnyalt biztonsági hálóval tette, hogy ebbe senki nem döglött bele.
    Aki most egy MŰKÖDŐ szövetséget kalapál össze éppen, amit nem fog az intézményekbe ültetett fidesz megfojtani két hónapon belül. …
    Több alkalmas nevet feldobtatok, aki a Duna jegén talán jobban pajzsra lehetne emelni – de szerintem ez már csak eredményes szavazás lehetne. Az eredményes kormányzásra adott körülmények között erősen fel kell készülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. bojk!
    Persze, hogy taccsra tették Bokrost is! De ettől még a tudása felette lehet egy nyeretlenének. Ha a szlovákok a tanácsára hallgatva bevezethették az eurot, akkor nekünk sem szabadna a levesbe tenni.
    Az a talány, hogy a “tisztelt hölgyeim, és uraim”-at miért nem lehet leamortizálni, akármennyi marhaságot is csinál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Döbbenetesen jó írás! méltó a korábbiakhoz, és talán mindegyiknál jobb! Nekem azért szívembőé szóló, mert megmutatja a kiutat! Ki ebből a zországból! De minél hamarabb amig még lehet, mert e körül a dögtemető körül már készül a zajvédő fal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Pápay!

    Azért nem lehet leamortizálni, mert ahhoz ő ért a legjobban, annak köszönheti sikereit és egyszerűen az ő találmánya.
    Nemcsak személyeket, de pártokat is sikerült sikeresen kiiktatnia a közéletből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. De tanulni azért lehetett volna, volt rá elég idő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. félelmetesen logikus következtetések

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. @ptg!
    06. 22.
    “Én elhiszem, hogy kell a bevétel, mert anélkül nem lehet újságot kiadni, de azért kár feladni a hitelességet és lesüllyedni a bulvár szintjére ( mármint, hogy aki fizet, annak minden mondatát ellenőrzés nélkül hozzuk le ).”

    Biztos , hogy vannak bőven bírálható cikkek a Népszavában is, de meggyőződésem, hogy nem csak a túlélésükért, mindennapi bevételért küzdenek, hanem a színvonalas tájékoztatásért is.
    Szerintem a médiahatóság és a médiatörvény is jelentősen korlátozza ezen a téren is a szabadságot.
    Mivel nem vagyok szakmabeli sem médiaügyekben, sem a távközlésben , sem az energiapiacban, így érdemben nem tudok hozzászólni az előző bejegyzéséhez.
    Inkább a folyamatokra teszem a hangsúlyt, például arra, hogy mi lesz Európával, ha a FED visszavesz fogyasztásélénkítő programjából, milyen világ jön ha drasztikusan korlátozzák a készpénz használatát, ( júl. 15-től Olaszo-ban 50 eurónál nagyobb összeget nem lehet kp-val fizetni), milyen adatbázisokkal készülnek a különböző országok a korszakváltásra, jogosítványokba, útlevelekbe nyomkövető chipeket helyeznek ……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. ez jó volt, legalább annyira mint Gyurcsány Ferenc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. T. Admin!
    Megoldható lenne, hogy az AN főoldalán a Nyári Szünet II. jöjjön fel a logóra kattintva?
    .
    T. Olvtársak!
    Elérkeztünk a július hónaphoz, az AN szabadságának középső részéhez.
    Mától a “Nyári szünet II.” lépne életbe.
    Ha van rá lehetőség akkor az új témákat, hivatkozásokat ide tegyük fel.
    Ha az AN főoldalán a Cimlapra (a főoldalon a gyorshírek alatt az első kinyitható fül)
    kattintunk és megvárjuk amíg a logó alatti alsó címsorban a NYÁRI SZÜNET II jön be, rá kattintva ott vagyunk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos